Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Jullie zien Promes niet, maar hij hoort wekelijks tot de uitblinkers’

Laatste update:

Jeremain Lens speelde donderdag in het shirt van Fenerbahçe een uitstekende wedstrijd tegen Feyenoord, maar een uitnodiging voor het Nederlands elftal kreeg hij niet. Steven Berghuis, die bij Feyenoord nog geen topvorm heeft kunnen etaleren, zit er net als Quincy Promes wel bij. Volgens bondscoach Danny Blind is het logisch dat Promes is opgeroepen.

/

Promes speelt de sterren van de hemel bij Spartak Moskou en dat heeft Blind ook gezien. “Hij speelt wekelijks top. Dat zien we niet altijd terug in Oranje, maar hij speelt echt in een heel goede competitie. Hij hoort bijna wekelijks bij de uitblinkers. Ik selecteer hem op basis van wat hij bij zijn club laat zien”, aldus Blind op de persconferentie.

“Jullie zien hem niet, dat is jammer”, zo richt Blind zich tot de journalisten. “Ik zie hem iedere week negentig minuten en dat is gewoon goed.” Bij Spartak Moskou speelde Promes dit seizoen tien competitiewedstrijden: hij gaf vijf assists en maakte vijf doelpunten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar bij Spartak staat hij niet aan de rechterflank geplakt. Het probleem is dat er, wanneer Veltman speelt, te weinig dreiging komt over de rechtervleugel wanneer Promes meer richting het centrum trekt waar hij normaliter excelleert. Je zou kunnen kijken hoe een tandem Karsdorp - Promes uitpakt, ik zie daar zelf wel brood in. Vind Veltman op de RB niet zo fantastisch als wordt beweerd, voornamelijk zijn aanvallende bijdrage is pover.

30 september 2016 om 13:48

Best knap dat Blind de tijd heeft om hem iedere week 90.minuten te zien. Als hij dat bij elke speler doet moet hij tijd lenen.

30 september 2016 om 13:55

Hij kan al aardig wat tijd winnen doordat meerdere spelers bij dezelfde club spelen

30 september 2016 om 14:06

Hij kijkt alleen de samenvatting, anders had ie de helft wel thuis gelaten.

30 september 2016 om 14:07

Hij kan toch gewoon op tv of online de wedstrijd bekijken. Hoeft ie echt niet per se voor naar Rusland te vliegen en in het stadion te zitten...

30 september 2016 om 14:10

En daarnaast, 22 x 90 min is prima te doen voor een bondscoach in een week. Wat denk je dat hij anders doet hele dagen lang?

30 september 2016 om 14:17

@fcbarcelona

Ik ben benieuwd naar die helft die je noemt.

30 september 2016 om 14:24

@trierryer

Je kunt een wedstrijd ook intergraal op een ander tijdstip bekijken. Ik neem ook aan dat daarvoor bij de Knvb mensen zijn aangewezen, die wedstrijden, waarin potentiële Oranjeklanten spelen, opvragen, opnemen en archiveren. Blind kan er elk moment van de dag voor gaan zitten en dat hoeft niet live te zijn.

30 september 2016 om 14:30

Intergraal een wedstrijd bekijken? Hoe zie je dat precies voor je?

30 september 2016 om 15:29

Sarcasm baby

30 september 2016 om 18:00

Blind praat onzin: Jullie zien hem niet? Nee Blind, maar wij zien wel hoe de Nederlanders het bij Fenerbahce doen.

30 september 2016 om 16:58

Een 442 met janssen en promes in de spits lijkt me meer wat aangezien het middenveld juist sterk is met n de jong, strootman, sneijder en propper bijvoorbeeld

30 september 2016 om 17:03

Maar met zo'n formatie heb je totaal niemand die op de flank iets uit gaat spoken. Dan kan de tegenstander gewoon lekker smal gaan spelen, het veld klein houden en dan heb je totaal geen ruimte om te voetballen. Diepgang over de vleugels zorgt er juist voor dat de backs verder naar buiten moeten staan waardoor er centraal meer ruimte ontstaat: als je die brede veldbeztting niet hebt, zoals in de 4-4-2 die jij voorstelt, dan kunnen de backs lekker gaan knijpen en kom je er nooit doorheen.

30 september 2016 om 17:24

Jordinhoo, ik zie Spartak nooit, hoe spelen zij? Met aanvallende back? En dan 4-3-3 of 4-4-2?

We hebben op dit moment weinig aanvallende spelers die in vorm zijn en op hoog niveau spelen. Promes is een van de weinigen. Dus het moet een hoge prioriteit zijn om hem in oranje aan de praat te krijgen. Als dat met een Karsdorp of Janmaat kan: prima.

30 september 2016 om 17:29

Ik kijk ook geen Spartak hoor, maar ik was wel benieuwd naar Promes dus ik heb even wat research gedaan. Promes lijkt als een soort schaduwspits/am om de spits heen te zwerven. Dat lijkt me ook een rol die goed bij zijn kwaliteiten past als ik het in kan schatten. Hij kan die rol vanuit de rechterflank wel vervullen als hij de vrijheid heeft veelvuldig naar het centrum te trekken om de combinatie te zoeken met Janssen, zoals Son de afgelopen weken ook veel heeft gedaan.

Naar mijn idee is spelen met de aanvallende back de enige manier om Promes naar het doelgebied te laten trekken zonder congestie in het centrum te veroorzaken. Daarmee dwing je de LB van de tegenstander toch min of meer om die back op te vangen en dan krijgt Promes de ruimte die hij nodig heeft om te excelleren. In Oranje zie je dat hij eerst langs de back moet en dan nog langs een CV en vaak een CDM die tegen die tijd al rugdekking kan verlenen: dat is teveel voor hem en dan rendeert hij niet. Daarom zou ik opteren voor Karsdorp die onderhand al aardig wat ervaring heeft en aanvallend en verdedigend een prima steentje kan bijdragen.

3 oktober 2016 om 15:12

Ik zeg: doen! Ben sowieso wel klaar met van die nep-backs op de back positie. En we hebben nu gewoon geen vleugelaanvallers die fit en in vorm zijn. Dus hup, Karsdorp erin en Promes in stelling brengen.

Zegt misschien toch wat over de Russische competitie. Promes in Oranje is nog altijd weinig overtuigend.

30 september 2016 om 13:46

Russische competitie staat 6 of 7 plaatsen boven de Nederlandse dusja

30 september 2016 om 13:48

We hebben gisteren gezien hoe Zenit AZ heeft weggespeeld en een Krasnodar dik van Nice won. Het niveau ligt redelijk hoog daar.

30 september 2016 om 16:03

Zenith is een topclub in Rusland, Az is een subtopper in Nederland, zo goed is de Russische competitie niet, alleen Cska en Zenith zijn goede clubs, de rest is matig.

30 september 2016 om 13:59

Dat hebben we gister tegen Ajax gezien en de dag ervoor tegen PSV.

30 september 2016 om 14:01

Ik bedoel AZ*

30 september 2016 om 15:21

Omdat Promes op de verkeerde positie staat.

Dat zal best, maar bij het Nederlands elftal is het voorlopig 3 keer niks. Net als van Persie vaak had presteert Promes bij zijn club stukken beter als bij het Nederlands elftal. Erg jammer want zijn niveau bij Spartak kunnen we nu goed gebruiken bij het Nederlands elftal.

30 september 2016 om 14:11

Heeft er denk ik grotendeels mee te maken dat bij een club 't spel is aangepast op de aanvallers. Bij het nlse elftal zal never nooit 't hele spel worden aangepast naar een of 2 spelers toe.

30 september 2016 om 15:22

Omdat hij bij Spartak als 2e spits speelt. En niet op de flank.

De keuze voor Promes snap ik volkomen. Die maakt na dit seizoen de stap naar grotere club.

30 september 2016 om 13:45

Bij Spartak speelt hij de sterren van de hemel, laat zien altijd trefzeker te zijn. Toch kan hij bij NL zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Misschien komt dit nog, want het is nog een redelijk jonge speler. Het komende seizoen gaat voor zijn carriere bepalend zijn. Voor zowel club als het Nederlands elftal.

30 september 2016 om 13:57

Hij wordt anders, lees:beter, gebruikt bij spartak, dat is 't vooral.

Dan zal je hem ook in de rol moeten gebruiken die hij bij Spartak speelt en dat is als 2e spits. Tegen Frankrijk krijgt hij waarschijnlijk die kans. Ik ben benieuwd. Tegen Wit-Rusland als je weer 4-3-3 gaat spelen zou ik hem niet opstellen. Hij faalt keer op keer als links- of rechtsbuiten.

30 september 2016 om 13:58

Sinds wanneer gaan we met twee spitsen tegen Frankrijk spelen dan?

30 september 2016 om 14:25

Sinds we tegen sterke landen 5-3-2 spelen.

30 september 2016 om 14:35

Ja want 5-3-2 was de vorige keer tegen Frankrijk een daverend succes. Toen we de 2e helft 4-3-3 gingen spelen liep het vele malen beter.

30 september 2016 om 14:03

Klaassen heeft er toch ook al 5?

Hij speelt erg onopvallend in het Nederlands 11-tal, jammer dat het hem niet lukt z'n vorm uit Rusland mee te nemen naar het Nederlands 11-tal.

Ik vind het jammer dat Lens niet is opgeroepen. Niet alleen op basis van gisteren maar omdat hij gewoon in topvorm is. Dat lieten zijn assists van de wedstrijden daarvoor ook zien. En als je dan naar zijn concurrenten kijkt, dan is het gewoon een lachertje. Berghuis? Die heeft nog geen knikker geraakt. Narsingh idem.

Met Lens en Promes op de flanken en Wijnaldum als diepgaande middenvelder hebben wij redelijk wat spelers die vrijheid nodig hebben. Janssen staat in de spits maar wijkt regelmatig uit. Lens, Promes en Wijnaldum kunnen alle 3 in de gaten duiken. Zo heb je aardig wat variatie. Karsdorp aan de rechterkant als opkomende back. Linksback zou ik de voorkeur geven aan Blind. Hij is niet snel, maar weet wel wanneer hij moet gaan en heeft een goede voorzet.

Stekelenburg
Karsdorp
De Vrij
Van Dijk
Blind
Wijnaldum
Strootman
Sneijder
Lens
Janssen
Promes
30 september 2016 om 17:01

Ik heb het liefst van aanholt lb. Ondergewaardeerd!

Van der Wiel en Lens er nog bij ben je in 1 keer klaar, Narsingh en Depay mogen er wat mij betreft wel uit

Zoet
Van der Wiel
Van Dijk
Kongolo
Blind
Clasie
Strootman
Propper
Sneijder
Klaassen
Janssen
30 september 2016 om 14:41

Jio hebt gisteren Fenerbahce Feyenoord gekeken anders kom je niet tot de conclusie vd Wiel en Lens.

30 september 2016 om 15:47

Lens kan er zeker bij, schat ik hoger in dan Berghuis. Maar Vd wiel? Astjeblieft niet!

30 september 2016 om 15:59

Maja, nu is Karsdorp opgeroepem met Veltman als Concurrent. Als ik na de wedstrijd van gisteren kijk, zie ik dat Lens te goed voor Kongolo was, en dat Toornstra echt HELEMAAL niets te vertellen had tegn vd Wiel. Ook zag je dat Berghuis WEDEROM geen knikker geraakt heeft, maar er wel bij zit. Vooral voorin is het armoe troef. Promes hoort erbij, maar een Berghuis totaal niet. Daar mag best Lens voor in de plaats. Je zou dan kunnen kiezen tussen Berghuis en Narsingh. Ik kies dan voor een Narsingh, en dat zegt al heel wat. Dit selectiebeleid is echt gewoon heel raar, we hebben betere spelers dan wat er nu opgeroepen wordt.

Het punt is een beetje dat de gemiddelde Nederland zich niet interesseert in hoe hij het bij Spartak Moskou doet. Wel hoe hij het bij Oranje doet, en vooralsnog is hij, om het mild uit te drukken, niet zo goed. Promes wordt geselecteerd bij gebrek aan beter.

Benieuwd of hij in de toekomst nog een stapje kan maken. Vond het bij twente een talentvolle jongen, maar ben bij het nederlands elftal nog niet onder de indruk. Ben bang dat het niet snel zal veranderen.

We hebben in Nederland echt wel een paar goede spelers lopen. Voorin heb je goede spitsen, Sneijder heeft de pasing en schot van een echte spelmaker. Het probleem is toch de beweging om onze spelmakers heen. We hebben geen echte goede buitenspeler behalve Robben en Promos presteert dus blijkbaar alleen bij zijn eigen club. Wat wel wel hebben is hele sterke backs in Nederland. Misschien als je veel beweging bouwt om onze spelbepalers dan zou je in ieder geval het WK moeten halen.

Vorm
Karsdorp
van Dijk
vd Heijde
Willems
Wijnaldum
Daley Blind
Strootman
Promes
Luuk de Jong
Sneijder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren