Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen stopt niet en tekent voor twee jaar bij Talpa

Laatste update:

Johan Derksen gaat een nieuw contract voor twee jaar tekenen en samen met Wilfred Genee en René van der Gijp een dagelijkse talkshow doen op SBS 6, zo meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. Dat betekent dat de 72-jarige Derksen er toch van afziet om volgend jaar zomer met pensioen te gaan. Het programma zal elke avond van half tien tot half elf te zien zijn op de televisiezender.

John de Mol legde naar verluidt een bom onder de toekomst van de mannen van Veronica Inside. “Jullie gaan met zijn drieën dit dagelijkse programma doen of de stekker gaat eruit”, zo was de boodschap van de mediatycoon volgens het dagblad. Afgelopen zomer hadden Derksen, Genee en Van der Gijp een onverwacht grote hit te pakken met het programma De Oranjezomer. Het beviel Derksen destijds dat hij de vrijheid had om over elk willekeurig onderwerp zijn mening te geven.

Een jaar geleden leidde de weigering van Genee en Van der Gijp om dagelijks te gaan nog tot een ruzie, omdat Derksen daar wél oren naar had. Nu was alleen Genee degene die overstag moest gaan, omdat Derksen en Van der Gijp snel akkoord waren. Derksen liet vrijdagmiddag telefonisch aan De Telegraaf weten dat het goede nieuws hem nog niet bereikt had. “Maar ik ben ook niet degene die nog overtuigd moest worden. Ik zal het vanavond wel horen, dan”, doelde hij op vrijdagavond.

Derksen wilde een jaar geleden al stoppen met Veronica Inside, maar werd hoogstpersoonlijk teruggefloten door De Mol, die hem aan zijn contract hield. Om niet als een geldwolf over te komen, leverde Derksen de helft van zijn salaris in: drie ton ging deels naar een hondenpension in Almere en naar de stichting van Casper van Eijk voor onderzoek naar alvleesklierkanker. “Toen er vorig jaar niet meer gevoetbald kon worden vanwege corona, hebben wij de uren op tv gewoon volgeluld over de actualiteit van de dag. De directie van Talpa zag dat als een kans en wilde dagelijkse een show, na de Meilandjes. Ik zag dat zitten”, gaf Derksen in mei aan rondom zijn besluit om volgend jaar zomer te stoppen.

“Ik ben wel een beetje klaar met dat geouwehoer over Messi en Maradona. Alles wat gebeurt, is voorspelbaar. Maar René vond vijf avonden te veel en Wilfred vond plotseling dat radioshowtje zo leuk. Ik vind het weerzinwekkend wat ze daar doen. Met ongelooflijk kutmuziek, Boulevard-achtige onderwerpjes en twee volwassen mensen die twee uur lang om Wilfred zitten te lachen. Maar goed, dat is zijn keus. Maar dan wordt het voor mij tijd om te stoppen. Ik heb geen zin meer om door te kabbelen”, benadrukte Derksen, die nu met een dagelijkse talkshow alsnog zijn zin krijgt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties
18 september 2021 om 12:26

Geweldig! Iemand die geen blad voor zijn mond neemt en gewoon zijn mening geeft. Ik vind het mooi dat hij twee jaar doorgaat. Mooie vent!

18 september 2021 om 12:28

Geen idee wat voor soort mensen er zitten te wachten op ongefundeerd gezeik voor maar liefst 5 avonden per week. Ik zal iig geen enkele aflevering kijken.

18 september 2021 om 12:30

@consy, goh, daar zal het programma van wakker liggen!!!

18 september 2021 om 12:31

@consy. Een heleboel mensen, net als ik. Zijn wij nu minder dan jij? Kansloze reactie. Neem het aub met een korreltje zout en niet te serieus zoals jij. Vermakelijk programma! Gewoon lekker niet kijken inderdaad, dat is het beste als je er niks om geeft. Zullen ze niet wakker van liggen.

18 september 2021 om 12:32

Gewoon hele normale mensen kijken er naar. Of vindt jij mensen die naar VI kijken van een minder niveau?

18 september 2021 om 12:35

Ahja het is satire, was ik even vergeten.
Prima toch als er niemand wakker van ligt?

18 september 2021 om 12:39

Ach ja Consy, generaliseren moet je leren....

18 september 2021 om 12:40

De oranje zomer heeft toch al aangetoond dat er genoeg mensen zijn die dit zouden willen kijken. Ik vind Derksen tegenwoordig sterker in de actualiteit dan in voetbal, daar lijkt ook zijn interesse te liggen nu. Prima zo.

18 september 2021 om 12:42

Het is toch lekker man. Vrijdagavond en maandag avond lekker een beetje borrelpraat.

18 september 2021 om 12:51

@mas Afca, zonder te beledigen, maar over het algemeen zijn VI kijkers toch van een iets simpeler niveau. Hele gezellige mensen, maar er moet iets onder ontwikkeld zijn wanneer je met regelmaat, vrijwillig het programma opzet.

18 september 2021 om 12:54

@IKEA,

Wat is dit dan? Beetje jammer dat je jezelf hoger inschat en jezelf - blijkbaar - beter voelt dan kijkers van dat programma.

18 september 2021 om 12:55

“Zonder te beledigen” en dan iemand onder ontwikkeld noemen als hij het programma graag kijkt. Wauw… nou goed dan ben ik klaarblijkelijk als onder ontwikkeld gediagnosticeerd door de heer “IKEA”. Nouja goed ik blijf fijn kijken. Vind het heerlijk om een programma te kijken waar nog eens iets gezegd wordt wat niet kan. Wat overschat jij jezelf overigens ook door jezelf als beter te kwalificeren dan de 500.000 kijkers elke week bij VI. Heel eng.

18 september 2021 om 12:59

Ga fietsen chef, jullie vinden jezelf beter dat is wat anders. Ken genoeg mensen die ernaar kijken, een goede baan hebben en niet racistisch zijn dus jouw mening slaat nog kant nog wal.

18 september 2021 om 13:02

@IKEA. En bedankt man... je hebt mij overtuigd dat mijn HBO-diploma en goede baan niks waard zijn. Sterker nog, ik weet nu dat ik simpel ben. Echt bedankt...

18 september 2021 om 13:02

Ja, zonder te beledigen vertel ik de waarheid. Onderontwikkeld op het gebied van intelligentie, gevoel voor empathie. Anderzijds ben ik of de niet kijker niet beter, ik ben waarschijnlijk minder gezellig of minder knap. Maar denk wel dat het moeilijk is het programma te zien als amusement wanneer je een redelijk iq hebt.

18 september 2021 om 13:06

@Ikea,Als je serieus denkt dat er verband bestaat tussen onderontwikkeldheid en kijkers van dit programma ben je wat mij betreft nog een gradatie erger dan ik dacht. Dat je ook nog stelt dat het de waarheid is helemaal lachwekkend. Je hebt het overigens over een gebrek aan empathie. Maar je laat hier nou niet echt zien dat jij wel veel empathisch vermogen bezit.

18 september 2021 om 13:09

Heb waarschijnlijk meer empathie in mn kleine teen dan dat jij ooit zult hebben. Je beledigd mensen zonder dat het je iets doet.. Minder intelligent omdat mensen VI kijken? Wow, kom maar met je feiten en je onderzoek.

18 september 2021 om 13:09

Kolere wat een eng mannetje ben jij zeg.. hoe kan jij mijn gevoel voor empathie aflezen aan welke programma’s ik kijk? Verder heb ik een Vwo-diploma en kijk ik VI.. maar ik heb geen redelijk IQ omdat ik VI kijk.. wat?


Moet ik empathie hebben voor types als Ellie Lust/Arie Boomsma die door het slijk gehaald worden? Daar kan ik geen medelijden mee hebben. Die kiezen er volledig bewust voor om in de media te komen, sterker nog, ze genieten ervan. Dan mogen ze ook aangepakt worden ipv opgehemeld worden.

18 september 2021 om 13:11

Dan is Mathijs van Nieuwkerk dus ook een onderontwikkeld persoon aangezien hij elke maandag zit te kijken.

18 september 2021 om 13:11

@DR.Mario, ik sta er versteld van de comment van meneer IKEA. Hoe kan je zoiets zeggen en praten over iq en empathie.. de meest simplistische, domme comment die ik in tijden hebben gelezen hier.

18 september 2021 om 13:11

Ikea kijk jij ook altijd dan? Volgens mij beschrijf je jezelf.

18 september 2021 om 13:13

Geen blad voor z'n mond neemt.... Behalve als het over z'n vriendjes gaat.....

18 september 2021 om 13:14

Juist een verruimend programma niet het dagelijkse linkse gelul ook het rechtse geluid. Vond de oranje zomer ook top met dagelijkse actualiteiten dus gas erop

18 september 2021 om 13:20

Wordt de beste avondshow. Op1 enzo kunnen wel inpakken.

18 september 2021 om 13:24

@IKEA: Zonder te beledigen beledig je toch wel een hoop mensen. Je vertelt de "waarheid" gebaseerd op wat? Ik ben "waarschijnlijk", ik "denk". Wat een hoop ongefundeerde uitspraken in slechts 2 berichten. Chapeau! Je hebt nergens gezegd dat je zelf bovengemiddeld ontwikkeld bent dus ik zal verder geen voorbarige conclusies trekken, maar ik neig toch wel een beetje naar een bepaalde kant. 😂

18 september 2021 om 13:27

Waar is een simpeler niveau op gebaseerd? Wat heb jij bereikt in je leven dat je je zo goed voelt? Iemand hier heeft hbo-universiteit gestudeerd jongens. Heb je al een miljoen? Aah nee gossie, arm jochie

18 september 2021 om 13:27

En toch 2 x per week bij de best bekeken programma's. Aan kijkcijfers geen gebrek. Als je er niet van houdt kijk je toch niet?

Hier hoor je tenminste de echte meningen van iemand, je kan ook zulke programma's als op1 etc gaan kijken, waar ieder die een eigen mening heeft de mond wordt gesnoerd of niet eens uitgenodigd wordt.

Voor ieder wat wils, ik vind VI leuk en met mij vele anderen, en rtl boulevard bijvoorbeeld niet. Lekker boeiend.

Altijd maar overal commentaar op in Nederland....

Fijn weekend. En maandag weer VI kijken

18 september 2021 om 13:40

Ik vind het wel leuk. Hij haalt de bloed onder de nagels vandaan bij mensen die gemaakt zijn van suikerspin: politici, moraalridders, extremisten (van beide kanten) en natuurlijk de club supporter. Vooral dat laatste vind ik heel mooi.

Dit land heeft juist meer van dit mensen nodig.

18 september 2021 om 13:41

@IKEA Zie je? Ze houden hier zo erg van een ongezouten mening, dat men spontaan begint te janken als je kijkers van VI onderontwikkeld noemt. Net zo soft als het programma zelf, waar ze jankend wilden weglopen toen er een keer kritiek op hen kwam. Een programma voor hypocrieten zonder ruggengraat, door hypocrieten zonder ruggengraat die ongezouten meningen waarderen tot het over hunzelf gaat en ironisch genoeg zij anderen dan soft noemen.Pure ironie.

18 september 2021 om 13:50

Hou toch op kerel, wat een vooroordeel zeg. Dat het niet in jouw interessegebied ligt betekent niet dat alle VI kijkers een minder hoog niveau hebben. Ik vind het een vrij arrogante mening van je, ik ben blij dat ik niet naast je hoeft te zitten op feestjes.

18 september 2021 om 13:51

Het probleem is vooral dat hij 300 x per week dezelfde mening geeft.
Niemand valt meer in herhaling als hij. Vreselijk.

18 september 2021 om 13:52

@Herosennin,Ja, hilarisch. Vooral als die '' jankerd '' in mijn eigen persoontje geen eens een kijker van het programma is. Daar gaat je hele riedeletje aan slap gelul. Dat ik IKEA zijn conclusie tranentrekkend vind klopt, maar dat maakt mij geen VI kijker. Om overigens maar te zwijgen over de term '' ongezouten mening ''. Mening. Dus. IKEA brengt het als feit. Niet als mening. Dat zijn twee verschillende dingen. Stem jij FVD? Die zien het verschil namelijk vaak ook niet.

18 september 2021 om 13:55

Wij kijken naar Johan, jij naar GTST. Iedereen blij!

18 september 2021 om 14:00

@herosennin, ik sta perplex maar had niet anders verwacht. Het is toch humor van een zeer laag niveau, als ik het moet uitleggen dan weet ik genoeg. Ik blijf in ieder geval bij mijn standpunt.

18 september 2021 om 14:09

Maar dat is idem voor mensen die zich identificeren met IKEA en uren gaan zitten sleutelen aan een kast in plaats van te winkelen in een gerenommeerde meubelzaak ON: Het is puur vermaak, satire en oranje zomer heeft bewezen dat het een groter publiek bereikt dan enkel het 'simpele' volk.

18 september 2021 om 14:09

Whahah Ikea je maakt jezelf volkomen belachelijk met je comment. Je overschat jezelf, echt ongekend.

18 september 2021 om 14:13

De waarheid ook nog echt…

Ik ken genoeg mensen die het programma kijken en als beroep advocaat, rechter, accountant of dokter zijn… lijken mij geen onderontwikkelde mensen.

18 september 2021 om 14:14

@Consy, ik heb me er afgelopen zomer kostelijk mee vermaakt en voor mensen zoals jjj is er gelukkig voldoende keuze op de tv. Kijk jjj lekker naar Khalid en Sophie!

18 september 2021 om 14:17

"Ja, zonder te beledigen vertel ik de waarheid"

Nee Ikea, jij hebt in je hoofd een eigen scenario gevormd en neemt deze aan als DE waarheid.

Ieder zijn ding, maar beledigen is nergens voor nodig. Vind je het niks? Kijk je lekker niet toch? Ik kijk af en toe wel met mijn lage iq.

Maak je verder niet zo druk joh, ouwe reus!

18 september 2021 om 14:25

@ikea Groot gelijk heb je

18 september 2021 om 14:26

@koeral, mee eens. Al vraag ik me wel af welke kijker er nog zit te wachten op al weer een dagelijks praatprogramma. Vooral in het licht van de drastisch dalende kijkcijfers voor dit soort kletsprogramma's. Blijkbaar is de kijker het onderhand een beetje zat om elke avond naar droeftoeterige en eetlustverwoestende programma's als Op1, Jinek, Kahlidensophie, HLF8 etc. Waarbij ze voor de zoveelste keer naar leeghoofden en braakneigingen oproepende figuren als Jesse Klaver van Groen Slinks moeten kijken en luisteren.

18 september 2021 om 14:32

Je mening brengen als feit, daar zit de fout. Je kijkt VI, dus je bent onderontwikkeld. Verder is iemand onderontwikkeld noemen niet echt een “mening” toch? Ik bedoel jij kent mij niet, je kan moeilijk bepalen op mijn programma-voorkeur een mening over mij als persoon baseren, toch?

18 september 2021 om 14:53

Ja en wanneer hij alle stront op zich krijgt loopt hij overal maar te janken. En dan ja ik zal nooit meer met Genee aan tafel kunnen zitten, het gaat niet om geld. En dan daarna toch terug komen met z'n staart tussen de benen. Ik vind het maar een naar mannetje. Denkt dat ie heel wat is met z'n domme uitspraken.

18 september 2021 om 14:58

@Mauro
Dat beweert hij toch niet.

18 september 2021 om 14:59

@Dr. Mario.. Grappig dat je dan precies hetzelfde doet met FvD stemmers? Of was dit geen generalisering?

18 september 2021 om 15:01

@iedereen hierboven; niet om Ikea hier te promoten ofzo, maar is het niet een beetje krom dat het grootste compliment dat de VI-show telkens krijgt luidt: ‘ze zeggen wat ze denken.’ … en dan komt Ikea hier met een comment die hij met dezelfde stelligheid brengt als Derksen (die is bloedserieus en wanneer het hem uitkomt noemt hij het satire)… en dan is de wereld te klein?

18 september 2021 om 15:07

Hiermee geef je wel aan zelf niet heel slim te zijn. Maar dat wist je zelf natuurlijk ook al. Hebben ze jou in elkaar moeten zetten na je geboorte?

18 september 2021 om 15:09

Ik ga nu met een heel naar gevoel naar de ikea. Wat een onzin praat jij zeg. Lieve hemel

18 september 2021 om 15:22

Haha grapjas en als je een redelijk iq hebt waar mag je dan maar kijken. RTL boulevard of Humberto

18 september 2021 om 15:23

Ach laat die Ikea toch, neem em met dezelfde korrel zout als Derksen. Wel 1 opmerking plaatsende, mensen die zichzelf nogal slim vinden blijken dit zelden te zijn. Iets om in het achterhoofd te houden als hij weer reaguurt. Groeten, een onderontwikkeld persoon die het programma wel leuk vindt (overigens ook met opleiding hahah )

18 september 2021 om 15:33

Wat een draaikutje die Derksen, om me te verlagen tot zijn niveau. Eerts zeggen dat hij stopt en dan toch weer verder gaan. Ons blij maken met een dode mus ...

18 september 2021 om 15:34

IKEA, mijn IQ is officieel gemeten op 143, ik werk op universitair niveau en het werk wat ik doe kunnen ongeveer 10 mensen in Nederland, waaronder mijn 2 bazen. Daarentegen zie ik het vermaak van VI wel degelijk. Een beetje ouwehoeren, zonder rekening te houden met wat mensen van je vinden, dat is toch geweldig om te zien. Zelf kijk ik het zelden, maar dat komt omdat ik andere dingen doe rond die tijdstippen. Ik vind het goed dat er een dagelijkse talkshow gaat komen om tegen het softe gedoe van werkelijk waar iedere andere talkshow in te gaan. Maar nu vraag ik me wel af waar jij dan wel graag naar kijkt als het op zulke zaken aankomt.

18 september 2021 om 15:54

Lieve mensen, het spijt me dat ik jullie allemaal als minder ontwikkeld heb bestempeld. Meerdere van jullie claimen zelfs dat er meer behoefte is aan zulke ongenuanceerde meningen en dat dat het programma zo goed maakt. Ikzelf en zeker na de stroom aan reacties blijf bij mijn mening, goedkoop programma voor mensen die zich makkelijk laten vermaken. Los hiervan neem ik al de beledigingen voor lief. Ik wil mijzelf helemaal niet boven jullie plaatsen, ik kijk niet in plaats van VI wel andere pulp en al de advocaten en dokters die het kijken zullen in hun vakgebied ook wel tot het verdomhoekje horen. Daarbij zal ik mijn mening, die feitelijk juist is, voortaan niet meer als de waarheid brengen om
zo de controverse te voorkomen. Speciaal voor de hyper intelligente Nijogeth zal ik mededelen dat mijn favoriete programma op de tv vroege vogels is, jullie mogen er het zijne van denken. ps: ook een liefhebber van tussen kunst en kitsch.

18 september 2021 om 16:14

Je mening dat mensen welke VI kijken onderontwikkeld zijn is feitelijk helemaal niet juist maar gewoon subjectief. Zeg gewoon dat je t een kloteprogramma vind en laat daarbij anderen in dr waarde, dan zullen zij dat ook bij jou doen en krijg je niet zoveel (terecht) commentaar.

18 september 2021 om 16:17

Ja er zijn vast geen mensen van een gemiddeld of iets hoger niveau die nog iets van vermaak in hun leven willen. Dat is alleen de onderste laag van de bevolking. Mensen die alleen de tv aan zetten om serieuze programma's te kijken, moeten zich schamen!

18 september 2021 om 16:34

@Ikea jij vind het vervelend dat ik kritiek heb op Schmidt. Iemand die de KNVB en het scheidsrechters korps verwijten maakt die bijna neer komen op corruptie en dan ga je zelf constant kritiek leveren op Derksen en Driessen. Is dat niet een beetje meten met twee maten? Ik kan me ook aardig wat Ihattaren topics herinneren waarin je constant kritiek zat te leveren op hem, dus waarom zou ik dan geen kritiek mogen hebben op Schmidt? Omdat hij toevallig in Eindhoven heilig is verklaard?

18 september 2021 om 16:55

hetgene wat onderontwikkeld is, de drang om over alles te janken wat niet politiek correct is.

18 september 2021 om 17:18

ADRO niet het dagelijkse linkse gelul? Die Derksen zit wekelijks reclame voor Rutte te maken man.. en voetbalprogramma hoort zoiezo niet over politiek te gaan want het is nu gewoon eigen mening opleggen aan de kijkers.

18 september 2021 om 17:38

Mijn respect heeft hij wel en dat alleen omdat hij echt achter alles staat wat hij zegt. Die vent kan soms bloed onder me nagels vandaan halen en die krijg je niet zomaar aan de kant met wat kritiek. Het is een persoon die durft te zeggen wat hij wilt en voelt en als hij kritiek krijgt dan pakt hij dat meestal ook als een man op. Ga jij daar (“algemeen”) maar eens zitten en iedereen zowat met de grond gelijk maken en daar ook blij blijven. Ik heb liever dat dan van die schijnheilige.

18 september 2021 om 17:43

@IKEA Ik zou graag je veldonderzoek willen zien, want kan me niet voorstellen dat een ontwikkeld persoon als jij ongefundeerde uitspraken doet over een hele grote groep mensen. Ironisch genoeg is dat precies wat er weleens aan de VI tafel gedaan wordt.

18 september 2021 om 17:55

Ik zit er wel op te wachten. Heerlijk gelul op de vrijdagavond van mensen die zichzelf en niet zo serieus nemen en die niet zo pc en woke als de rest op tv is. Heerlijk nieuws

18 september 2021 om 22:00

@ consy, maar wel de tijd nemen om te reageren op een artikel over Derksen. Daar heb je helemaal geen problemen mee he.

18 september 2021 om 22:03

Ja dat was echt kostbare tijd Millionario. Alles bij elkaar opgeteld toch wel een seconde of 40.

18 september 2021 om 23:41

@DR.Mario.Mensen brengen hun ongezouten mening altijd als feit. Niet opeens janken als het dus iemand als IKEA of ik is die een ongezouten mening strooit.Dat vind men toch zo leuk aan dat programma? Dat men niet compleet eng worden van hypocrisie maar de tegenaanval inzetten om des te meer aan te tonen hoe hypocriet men is, kijk dat is nou humor. Alles kan, tot dezelfde groep onderontwikkeld genoemd wordt en dan brandt de empathie spontaan los en moet men passen op zijn woorden. Wat een grap.

18 september 2021 om 23:46

@IKEA.Bied alsjeblieft je excuses niet aan. Het is echt komisch om te zien hoeveel men opeens tegen een ongezouten mening is nu hun groepje wordt aangevallen.Doe er gewoon een schepje bovenop. Ik vind het hilarisch ok de ironie te proeven en hoe dwangmatig mensen zichzelf spontaan verdedigen en jouw uiting zeer oneerlijk en generaliserend vinden, maar elkaar cirkel masturberen rondom een programma die valt en staat met ongefundeerde uitspraken. Dat wordt dan een ongezouten mening genoemd, maar niks over hun zeggen wat ze niet fijn vinden om aan te horen hoor, dat kunnen ze niet aan.

19 september 2021 om 02:07

@ Ikea, lekker narcistische opmerking. Je moet je zelf niet zo serieus nemen.

19 september 2021 om 02:12

Hahaha genieten dit! Je bent een engnek. Ik zal als ik jou was hulp zoek en dat bedoel ik niet vervelend.

19 september 2021 om 08:13

Nijogeth: een IQ van 143 hebben en dan zo'n matige reactie plaatsen. "Een beetje ouwehoeren, zonder rekening te houden wat mensen van je vinden." Is toch exact wat Ikea hier doet? Een controversiële mening plaatsen.. Hypocrisie.. Toch kijk jij het programma zelden, toeval? 😉

Als ik naar mijn directe omgeving kijk zijn het wel de onderontwikkelde personen die dit programma te gek vinden. Toeval? Wellicht. Ik denk dat het degelijk met het niveau van de humor te maken heeft. Dat doktoren en advocaten dit juist heerlijk hersenloos vermaak vinden na een week hard werken kan ik heel goed begrijpen. Maar goed, ik zeg het al: het is dan om even je hersens uit te kunnen zetten. Voor andere mensen is het hun bijbel, nemen alles klakkeloos over en hebben geen idee wat satire is. Enigszins gevaarlijk eigenlijk wel.

Persoonlijk ben ik nu een aantal jaar gestopt met kijken. Ik heb totaal geen last van de beste Johan maar had toch graag gehad dat hij was gestopt. Tijd voor vers bloed op tv, er zijn toch wel meer mensen die hun "ongezoutem" mening durven te geven zonder rekening te houden met andere. Ik stem voor Ikea!

@Ikea: niet je excuus aanbieden voor je mening, die je mag je gewoon hebben. Kijk wel uit dat je het niet brengt als feit. De overgevoelige typjes hier, die gek zijn op een ongezouten mening, zijn dat opeens niet meer als het over hen gaat namelijk!


19 september 2021 om 09:33

Gluubster ik kijk heel veel docu's maar heb daarnaast ook programma's als VI nodig. Verder durf ik het bijna niet te zeggen, maar ik houd echt v Temptations Island. Ben geen dokter. VWO blijven zitten ooit eens. Mijn vader wel en die kijkt het ook graag. In mijn omgeving, vooral HBO en universitair geschoold want dat is v belang te melden kennelijk, kijkt bijna iedereen het. Denk dus dat het niet zo'n eenzijdig publiek is als jij schetst. Maar: mijn omgeving is Twente en hier poepen we nog in een gat in de achtertuin. (Ik dacht ik maak m vast) Wel met je eens dat we ook niet zo truttig moeten doen over wat IKEA zegt, kon er wel om lachen.

19 september 2021 om 16:47

Nu kan hij zeggen dat hij niet over een jaar stopt zoals hij jaarlijks zegt, maar over 2 jaar stopt.

18 september 2021 om 12:28

Consy, dan kijk je toch lekker naar iets anders...niemand die je verplicht. jou reactie is om te kotsen.

18 september 2021 om 12:29

Dan kijk je toch lekker niet kerel. Dat is een keuze, hè? Ik kijk ook niet niet, daar kies ik voor, maar om dan hier zo zuur te gaan doen.

18 september 2021 om 12:32

Oh moet deze hele reageerpagina dan maar vol met rooskleurige berichtjes omdat het zo'n feest is dat Derksen op TV blijft? Maak je geen zorgen, ik ga zeker niet kijken.

18 september 2021 om 12:35

Als je niet gaat kijken snap ik niet zo goed waar je je druk om maakt.

18 september 2021 om 12:37

Ik vind het jammer wanneer populisten en verspreiders van totale onzin een podium krijgen, het gif van dit soort mensen werkt helaas goed in op anderen.

18 september 2021 om 12:38

Maar waar maak jij je dan druk om?

18 september 2021 om 12:48

Ik vind het oprecht enger dat er in de tweede kamer, mensen die daadwerkelijk invloed op ons dagelijkse bestaan uitoefenen, ook leugens worden verspreid. Die situatie is wellicht nog een stukje toxischer dan een paar oude mannen die aan tafel een beetje schijtlollig over actualiteiten lullen. En, nee, ik ben geen complotdenker maar als de bestuurders van dit land geen goed voorbeeld geven druppelt dit vanzelf naar de rest van de samenleving door.

18 september 2021 om 12:50

Het gif werkt goed in op andere??? Gozer waar heb jij het in hemelsnaam over? De onzin die jij hier verkondigd dat is pas zorgwekkend.

18 september 2021 om 12:51

Geef dan eens aan welke standpunten jij van Derksen over actuele onderwerpen in de laatste maanden totale onzin vind? Dat zal je reactie wat onderbouwen namelijk.

18 september 2021 om 12:51

Tja zeggen dat je het niks vind ok. Maar als je alleen roept: om te kotsen. Dan vraag je er toch om om iedereen op je nek te krijgen? Je kunt jezelf nou ook niet bepaald genuanceerd noemen.

18 september 2021 om 12:51

Consy Ik Ben het helemaal met je eens. Uit de reacties kan ik zien dat er toch wel echt veel Derksen fanboys op VZ zitten dus ik ben niet meer verrast dat VZ zoveel artikelen over VI plaatst. Wat ik me we afvraag is of we alle niet voetbal gerelateerde onzin die uit zijn mond komt ook hier dagelijks op ons bord krijgen, zo ja kun je het gwn Derksen zone gaan noemen. Mensen houden van hem omdat hij zogenaamd geen blad voor de mond neemt maar vrijheid van meningsuiting beschermt je niet voor de consequenties van wat wat je allemaal roept en die verantwoordelijkheid wil Derksen niet dragen. Hij wil in feite de vrijheid om te beledigen zonder consequenties. Beledig maar los dus. Je kunt er niet voor in de gevangenis worden gegooid. Maar daar kunnen andere sociale consequenties uit voortkomen, en vrijheid van meningsuiting beschermt je daar niet tegen, Derksen komt echter weg met Akwasi zwarte Piet te noemen en word daarvoor beschermt door John de Mol en zijn fans dus het zijn allemaal dubieuze mensen.

18 september 2021 om 12:52

@consy - Lekker negatief gezeik over dit programma of over Derksen is natuurlijk wel lekker? 'Om te kotsen' is net zo populistisch in jouw woorden.

18 september 2021 om 12:53

Consy?

Dus om te voorkomen dat hier alleen maar rooskleurige berichtjes staan, kom je lekker hier om het te verpesten? Ik zou denken dat je wat beters te doen heb met je leven dan reageren op een programma dat je niet gaat kijken. Blijkbaar niet!

18 september 2021 om 12:57

Wat heeft de 2e kamer hier nou weer mee te maken

18 september 2021 om 12:58

@Aycaramba,

Derksen kwam toch helemaal niet weg met die opmerking naar Akwasi. Daar is zelfs een hele aflevering aan gewijt. Wat apart overigens dat je Akwasi niet ook bij de dubieuze club schaart. De beste man heeft het afgelopen jaar onder anderen bedreiging en het oproepen tot geweld op zijn kerfstok staan. En ook hij kwam er mee weg.

18 september 2021 om 13:00

@ aycaramba ik krijg bij jou het gevoel dat je bijna hoopt dat derksen iets overkomt. Dat derksen überhaupt beveiliging nodig heeft zegt dat er iets goed mis is in dit land.

18 september 2021 om 13:01

@Arsenal,

Mijn kapotte brein is de schuldige. Als ik het woord populisten hoor denk ik direct aan de tweede kamer.

18 september 2021 om 13:01

Agh hou toch op met al dat kleinzerige geneuzel... Als je er niet van houd kijk je er niet naar, mensen die er niet naar kijken willen er heel erg graag iets uitlichten om deze heren zwart te maken. Ik praat niet alles goed, maar je kan tegenwoordig ook niks meer zeggen of je krijgt een bepaalde stempel..

18 september 2021 om 13:17

Sportweek86 wat een onzin, kom uit je Calimero rol ik vind het echt schandalig dat je dat zegt. Derksen heeft bepaalde karakteristieken waar in niet tegen kan maar ik zou hem nooit zoiets slechts toewensen. Ik ga de dialoog aan en heb het echt specifiek over zijn hypocriete gedrag en zijn lak aan de gevoelens van anderen maar oh wee als je kritiek hebt op de heilige Derksen hé. Derksen wil over iedereen klagen maar zelf geen verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen misplaatste acties die schade aan zichzelf en anderen toebrengen.

18 september 2021 om 13:22

DR.Mario de topic van discussie is nu VI en Derksen, elke keer als zwarte piet en akwasi worden aangehaald willen mensen gaan wijzen, two wrongs don’t make a right en die show had na die opmerking gecancelled moeten worden.

18 september 2021 om 13:31

Aycaramba,A, kom op man. Jij kunt beter dan dit. Je gooit benzine op de grond en wanneer ik dan met een brandende lucifer aan kom rennen gooi jij snel een emmer water over mijn lucifer heen. Als je er niet over wilt discussiëren is dat verder prima, ik heb daar ook weinig trek in, maar had het dan niet aangehaald. Die vergelijking is overigens wel degelijk relevant aangezien die opmerking werd gemaakt, en dus als aansteeklont fungeerde, over de vermeende oproep tot geweld van Akwasi. Zonder zijn daad hadden wij die hele opmerking van Derksen nooit gekend.

18 september 2021 om 13:45

Dr.Mario het maakt niet uit wat voor daad Akwasi heeft gepleegd, Derksen had dat nooit mogen zeggen, en al helemaal niet in een tijd waar sociale kwesties omtrent donkere mensen hoog ter discussie staan en hoe systemen van onderdrukking het leven en het levensonderhoud van gekleurde mensen wegnemen. Wat jij wil doen is in feite zeggen dat Derksen dit mocht doen omdat Akwasi zelf begon, ik mag hopen dat als ik op de leeftijd van Derksen ben, en net zoveel van zwarte muziek hou zoals hij, iets meer begrip heb voor zwarte problemen.

18 september 2021 om 13:58

Dat maakt voor deze situatie wel degelijk uit aangezien het een reactie was op die bewuste daad. Dat het een treurige opmerking / grap staat lijkt mij duidelijk, maar dat doet natuurlijk wel degelijk ter zake. Je kunt het een, doordat het een reactie was op een actie, niet los zien van de ander. De rest van je verhaal laat ik onbeantwoord. Je legt mij woorden in de mond en doet simpele aannames om je punt te maken. Zonder ook maar te kunnen weten of ik dat ook daadwerkelijk bedoelde. Daar krijg je dus tweesplitsing en polarisatie van. Precies hetgeen populisten doen om zodoende zieltjes te winnen. Daar wil ik niet aan meedoen.

18 september 2021 om 14:11

Ik wil geen zieltjes winnen of jou woorden in de mond leggen, en ik kan zeker ook niet tegen populisten maar zo kwam het wel over en je doet het nu gwn weer! Het doet niet ter zake want Derksen had dat nooit mogen zeggen, in wat voor situatie dan ook. Over Akwasi kun je discussiëren, te emotioneel, zich genegeerd gevoelt etc etc. En dan zeggen we allemaal wel is gekke dingen, al helemaal wanneer het om kwesties rondom jou eigen identiteit gaat. Derksen maakte zijn opmerkingen echter volledig nuchter en helder en zei later dat het maar een “grap” was die uit zijn verband werd gerukt. Sorry maar ik ben in mijn dertiger jaren en vind dat ik te oud ben om over dat soort dingen ’grapjes’ te maken. En dat komt uit de mond van een 70+ oude man die zowat alle culturele verschuivingen heeft meegemaakt rondom rassen verschuivingen, vrouwen rechten etc. Het komt op mij een beetje over dat hij en zijn fans terug naar het oude willen, een beetje als Trump’s Make America Great again, over populisme gesproken…

18 september 2021 om 14:16

Consy, geef even 3 voorbeelden van populistische uitspraken. En dan wel graag in de juiste context en geen citaatje geplukt vanuit 1 of andere facebookgroep die alleen de woorden en zinnen gebruiken zoals het hun uitkomt

18 september 2021 om 14:18

@AyCaramba, ik heb het idee dat Derksen een stuk meer op de blaren heeft gezeten vanwege zijn uitspraken dan Akwasi. Die roept namelijk op tot geweld maar wordt gepromoveerd tot woordenkunstenaar zodat er 0 consequenties aan zn uitspraken zitten.
Je meet een beetje met 2 maten in deze

18 september 2021 om 14:30

Kan best dat je dat niet wilt, maar als je mij woorden in mijn woord leg om een punt te maken doe je dat onbewust wel degelijk. Its oke, tho. Wat mij opvalt is dat je enorm je best doet om de reden achter Akwasi zijn daad te zoeken, wellicht uit herkenning, en bij Derksen er veel aan lijkt te doen om de achterliggende redenatie daar niet mee te laten wegen. Ik denk dat hij het gewoon zomaar riep hoor, maar het kan in theorie natuurlijk best dat er bij hem ook iets achterliggends speelt wat hem doet besluiten die opmerking te maken. Akwasi was ook gewoon nuchter en helder op dat moment. Emotie mag nooit een reden voor een oproep tot geweld zijn. Laten we even niet daad - reactie doen. Maar gewoon concluderen dat een oproep tot geweld net zo fout is als een enorm trieste opmerking. Ongeacht de pijn, de oorzaak of waar het dan ook vandaan mag komen. Fout is in mijn boekje ten allen tijden fout. Ik ben geen fan van Derksen dus op je laatste kan ik niet reageren.

18 september 2021 om 15:43

@ayCaramba en Akwasi kwam weg met uitspraken dat hij mensen voor hun bek wilde trappen. Hadden we dan Akwasi en Derksen moeten stenigen ofzo?

19 september 2021 om 09:50

Aycaramba je legt iedere VI kijker woorden in de mond. Verder ben ik benieuwd of je vindt dat we Akwasi ook moeten 'cancelen'? Gelijke monniken.. Oproepen tot geweld, want dat deed hij, vind ik minstens zo erg als beledigen wat Derksen deed. Ik vond de opmerking v Derksen totaal niet kunnen en ik vond het agressieve geschreeuw v Akwasi ook totaal niet kunnen en nog gevaarlijk ook. Maar v mij hoeven ze beide niet vd buis.

18 september 2021 om 12:34

Waarom die ziekelijke noodzaak van mensen die hem niet pruimen (en dat is natuurlijk helemaal prima) om elk topic hier enorm negatief te reageren? Ik kots van genoeg andere programma’s maar dat laat ik niet elke keer weten. Enerzijds omdat ik geen zin heb in die negatieve energie maar anderzijds (en denk ik belangrijker), er is vast genoeg publiek voor. Laat die mensen lekker.

18 september 2021 om 12:55

Is dat niet uberhaupt een trend hier op de site? Ik heb nog nooit namelijk enkel positieve berichten gelezen onder een stukje van Valentijn Driessen. Ieder stukje van Roger Schmidt wordt door een bepaald lid ondergekalkt met negativiteit.
Dan te bedenken dat hij zijn pensioen eindelijk aangekondigd heeft en vervolgens toch nog door gaat en nog eens drie dagen vaker te zien zal zijn op televisie. Dat is gewoon teloorgang en ondanks dat het geen constructieve opmerking is, kan men alleen maar spreken van een verlies van ons als maatschappij, want zijn contract was nooit verlengt als men er niet naar zou kijken dus het zegt helaas ook genoeg over Nederland en zijn inwoners.

18 september 2021 om 12:58

Omdat die man een veel te grote toneel krijgt, dat is hij niet waard. Er kan wederzijdse waardering zijn voor de mogelijkheid om uitingen uit te wisselen, of het nu gaat om het delen van meningen of samenwerking om verandering te overwegen. Derksen is verantwoordelijk voor expressie en consequenties. Het is de verantwoordelijkheid van de luisteraar om uitspraken te horen waar hij of zij het niet mee eens is, wees dankbaar voor de gelegenheid om andere ervaringen en observaties in overweging te nemen, ook dat is onderdeel van vrijheid van meningsuiting en ook wij hoeven geen blad voor de mond te nemen.

18 september 2021 om 13:03

@Ikea: Eerste deel ben ik het met je eens, je laatste deel begrijp ik wel maar zie ik anders. Nuance is sowieso zoek bij veel mensen hier. Het lijkt alsof je alleen maar voor of tegen iemand kan zijn. Ik kan zelf enorm genieten van Vi en de afgeleide versies ervan. Ben ik het dan altijd eens met ze? Nee, zeker niet. Zegt dat iets over mij dat ik dit programma graag zie?

18 september 2021 om 13:06

@yaCaramba: je eerste zin is zeer onterecht en nogal arrogant. Jij bepaalt niet of iemand een podium krijgt of niet (tenzij je een zenderdirecteur bent). Op de commerciële zenders is het bijna enige argument of er een programma komt, dat er kijkers dus sponsors zijn. Die zijn er heel veel. Zolang er nog veel mensen kijken (en dat gebeurt ook), blijft het op de buis.

18 september 2021 om 13:16

Ziekelijke noodzaak? Niet echt hoor, wel geestig om te zien hoeveel 3 woordjes losmaken bij sommige mensen. Weet je wat pas ziekelijk is? 13 jaar verkondigen dat het hele TV wereldje je totaal niet aanstaat en je niet kan wachten tot je met pensioen kan om vervolgens 5 dagen per week met je kop op TV te willen. De betekenis van mediageilheid is Johan Derksen.

18 september 2021 om 13:22

Nogal trieste reactie op mijn comment. Je bent zelf geen haar beter van datgene jij Derksen van beticht. Ik vind het ziekelijk dat we met z’n allen voor linkse programma’s op de publieke zender betalen. Programma’s die amper kijkers hebben. En ik ben hier niet om Derksen te verdedigen, ik reageer hier op je nogal trieste comment met je “om te kotsen”.

18 september 2021 om 13:31

4EverAjax ik bepaal zeker niet of iemand een podium krijgt maar de gedachtegang van Derksen is ouderwets en achterhaald, niet van deze tijd. Bovendien verdient hij zijn geld door stelselmatig mensen te beledigen die er niet bij zijn. Zonder tegenspraak kan iedereen een programme starten zonder een blad voor de mond te nemen, je moet er alleen wel de ballen voor hebben en die heeftie, dat geef ik toe. Kijk, we zijn allemaal mensen, als hij een gewone man (of meid) was die bezweek voor innerlijke demonen, wie zijn wij dan om te oordelen? Toch zit hij op zijn "preekstoel" en gedraagt hij zich hoog en machtig. Dat kan ik niet respecteren.

18 september 2021 om 13:33

Jij beticht mij van een ziekelijke actie, verwacht je vervolgens rozengeur en maneschijn?

18 september 2021 om 13:37

@consy: volgens mij begon jij met “om te kotsen”, niet ik.

18 september 2021 om 13:40

@ayCaramba: en weer in je eerste zin zet je je mening om als feit. Hoe moeilijk is het om te reageren wat jij vindt van iemand ipv te zeggen hoe iemand is? En op de commerciële zender kan je niet zomaar een programma beginnen, daar zijn kijkers voor nodig. Dat jij hem niet respecteert is helemaal je ding (daar vind ik ook niets van).

18 september 2021 om 13:40

Je hoeft het ook niet te respecteren. Maar in een vrije samenleving wel accepteren.

18 september 2021 om 13:52

4EverAjax wat ik vind is dat de show op zich niet slecht is, Wim Kieft is prima, Genee bespeelt beide kanten als een sluwe vos, Gijp maakt de show en ook Derksen heeft zijn positieve kanten, ik belicht alleen zijn negatieve kanten want die zijn in mij opinie iets groter en worden wij vaker mee geconfronteerd.

18 september 2021 om 14:01

@ IKEA ik ben eigenlijk wel benieuwd welk actualiteitenprogramma wel voldoet voor een intellectueel zoals jij.

18 september 2021 om 14:08

Kwalificeer jij die drie woordjes als ziekelijk? @4ever4ajax

18 september 2021 om 14:13

Ah wacht eens even, je hebt je comment aangepast nadat je er alleen "Nogal trieste reactie op mijn comment" had staan. Ik ga verder niet in discussie met iemand die op zo'n manier communiceert. Fijn weekend 😊

18 september 2021 om 14:42

@consy: jij had als eerste reactie aangevuld. En lezen is niet je sterkste vak blijkbaar, ik had het over een ziekelijk noodzaak dat mensen (jij bent er zeker ook 1 van) maar overal nadrukkelijk hun ongenoegen moeten uiten. En dan ook nog is de manier waarop.

18 september 2021 om 14:44

@ayCaramba: kijk, nu geef je je mening zonder iets als feit te presenteren. En ik begrijp je mening ook zeker ook al denk ik er anders over (wat niet zegt dat ik alles goed vindt en overal mee eens ben). Daarom hebben we hier ook een keuzevrijheid wat we op tv willen zien.

18 september 2021 om 12:46

Zouden er mensen zijn die dachten dat hij zou stoppen?
Wel commentaar leveren op oudjes die doorwerken voor de pingels , maar derkzen is er zelf ook niet vies van

18 september 2021 om 13:01

Wat een jenkerd joh! Ga lekker jenken, kijk gewoon niet jij nietsnut

18 september 2021 om 14:02

@consy Zou niet weten waarom dit om te kotsen is, want Derksen heeft van veel onderwerpen verstand waaronder politiek en muziek en volgt de dagelijkse actualiteiten, maar ondanks zijn leuke anekdotes en scherpe humor heeft hij geen verstand van voetbal.... Vind het wel verfrissend en leuk om zo'n dagelijks programma te zien en ongetwijfeld zul je stiekem ook gaan kijken. Oranje zomer was een succes dus geef het een kans, want VI concept was al langer een beetje een beetje uitgewerkt. Ben benieuwd!

18 september 2021 om 14:47

Nee toch? Niet nog 2 jaar? Dacht dat we eindelijk van hem af waren.

18 september 2021 om 18:05

Er zijn meer zenders op tv, en er is meer dan alleen maar tv kijken, dus je hoeft het niet te kijken hoor.

18 september 2021 om 15:21

Hélène Hendriks had gelijk grote mond zij ze maar die stop niet zij ze al een tijdje terug

18 september 2021 om 18:04

Wat een treurig figuur ben jij zeg. Je wist over wie dit artikel ging, dus je had het ook niet hoeven lezen als je die man zo erg vind.

En in je volgende reactie zeg je dit:
'geen idee wat voor soort mensen er zitten te wachten op ongefundeerd gezeik'.

Ik vind 'om te kotsen' ook behoorlijk ongefundeerd gezeik. Gelukkig voor jou zijn er meer zenders zodat je niet hoeft te kijken. Maar denk stiekem dat je dat wel doet, zodat je je lekker kunt ergeren aan die man.

18 september 2021 om 21:21

Kijk hoeveel aandacht en reacties dit oplevert ook, absurd. En dat voor een nietsnuttige ongeloofwaardige brabbelaar. Bizar! Nog meer centjes binnen harken en mensen blijven afbranden, echt cool hoor. En zoveel die er in meegaan, hij wordt nog net niet als heilige bestempeld joh.

18 september 2021 om 22:08

Vrij bizar indd al verbaas ik me nergens meer over op dit forum, overigens wel vermakelijk.

18 september 2021 om 22:30

Heel triest is het geworden. En weet je dat programma is helemaal geen voetbal programma meer. Maar waarom moeten er tig artikelen steeds komen op Vz. Krom gedoe. Vz weet ook niet meer welk richting het op wil lijkt het. Enkel gefocust op clicks en aandacht tjsa. Sneu gedoe.

Dat is wat Johan wilde hij wilde niet 2x in de week wilde elke dag ik verheug me er nu al op

18 september 2021 om 14:24

En met name niet meer over alleen voetbal moeten praten, want daar had hij genoeg van. Hij vond het allemaal een herhaling van zetten.

18 september 2021 om 15:54

Je hoeft niet te kijken

18 september 2021 om 16:40

Hij mag het wel drama vinden

18 september 2021 om 16:42

Hij mag het wel drama vinden

Jammer. Wie wil er nou alleen maar naar negatief gezeur kijken. Die dagelijkse talkshow gaat echt een afgang worden.

18 september 2021 om 12:27

Net zo'n afgang als die dagelijkse show gedurende het EK, de tour en de OS?

18 september 2021 om 13:15

Toen was er een reden. Vorige week nog in het nieuws dat Nederlanders klaar zijn met talkshows. Alles scoort lager omdat mensen niet meer constant negatief nieuws willen horen.

18 september 2021 om 13:47

Voor de duidelijkheid ik kijk niet naar VI, maar ik denk niet dat dit onder die categorie gaat vallen. De mannen gaan, verwacht ik, gewoon op hun manier over actualiteiten lullen. Met wat droge humor, meningen zonder rem erop, slap geouwehoer en flauwe filmpjes. Kan mij niet voorstellen dat het een Jinek / op1 concurrent wordt. Ook niet qua format.

18 september 2021 om 16:22

Ik heb juist het gevoel dat mensen niet meer naar talkshows kijken omdat het allemaal zo leuk en aardig moet blijven.

18 september 2021 om 12:27

Ik wil wel elke dag naar negatief gezeik kijken.

18 september 2021 om 12:41

Net zo’n afgang als jouw comments hier… totaal ongefundeerd lopen spuwen, staat je goed.

18 september 2021 om 13:16

Niks ongefundeerd, is toch 1 en al negatief gezeur. Jou grote vriend valentijn krijgt daar ook een podium om z'n positieve ajax verhalen te ventileren.

18 september 2021 om 13:24

Het is wel ongefundeerd want VI en de afgeleide versies scoren altijd goed. Wat zou dit programma anders maken dan?

18 september 2021 om 12:54

Iemand die realistisch is, geen blad voor de mond neemt en bijna altijd zinnige dingen zegt hoeft geen negatief gezeur te zijn. Tegenwoordig wordt je dood gegooid met ultra linkse praatprogramma's waar je de standaard riedeltjes hoort, tenminste als ze al iets zeggen. Het zal juist goed zijn om een tegengeluid te horen van iemand die gewoon helder na kan denken zonder een dubbele agenda te hebben.

18 september 2021 om 12:57

Een tegengeluid zou wellicht constructief zijn, maar deze lor roept enkel om het roepen. Dat jij van mening bent dat hij zinnige dingen zegt .. Laten we maar zeggen dat een stilstaande klok ook tweemaal per dag juist staat.

18 september 2021 om 13:02

Mwa, ben ik het zeker niet mee eens. Over voetbal hoeft hij niet meer te lullen, maar over de actualiteiten kan hij absoluut wel echt een gefundeerde en zeker zinnige mening geven waar ik (en velen met mij) graag naar luister. Kijk je ook wel afleveringen van het programma? Of roep je nu ook enkel om het roepen?

18 september 2021 om 13:07

Je geeft jezelf al weg door andere praatprogramma's weg te schuiven als 'links... waar je de standaard riedeltjes hoort.' Alsof VI zo'n diepzinnig programma is vol met diepe maatschappelijke kritiek. 'geen blad voor de mond nemen' is ook geen kwaliteit. Niet voor niets was onze vader des vaderlands Willem 'de Zwijger'. Die wist wanneer het wijselijk was om je mond te houden. Johan weet dat niet.

Derksen heeft absoluut een dubbele agenda trouwens- hij wil oppervlakkige, populistische leuzen pushen en bovendien ook controverse genereren zodat er meer publiciteit blijft komen voor het programma, positief of negatief. Realistisch is het verre van.

18 september 2021 om 13:10

Vanuit zijn beperkte frame is hij realistisch en neemt hij geen blad voor de mond. Dat spreekt mensen aan die niet verder denken dan wat hij zegt en daar mag televisie voor gemaakt worden. Hij spreekt mensen aan die graag in hun mening worden bevestigd. De achterban die kijkt zal hem nooit iets horen zeggen wat hun niet zint. Dus misschien moet je je afvragen of het dan wel iemand is die realistisch is of juist niet. Het is makkelijk te verwerken als je het met al zijn politieke en culturele standpunten eens bent en er over die zaken nooit discussie is. Hoogstens over voetbal. Fijne televisie dus maar wat mij betreft zeer weinig zinnige dingen. Ik vind de anekdotes van vroeger, de grappen op het randje echt heel leuk, daarom kijk ik. Maar zijn provinciale en politieke gejank kan ik missen als kiespijn. En doen alsof hij de enige niet hypocriet is nog erger.

18 september 2021 om 13:11

@MGMV: dat is het hele probleem van menig negatieveling hier. Die zien ergens een fragment en gaan op basis daarvan een mening hebben. Mensen moeten gewoon kappen maar overal iets van te vinden en hun mening minder ventileren tenzij het echt inhoudelijk is, maar daar is hier weinig sprake van.

18 september 2021 om 13:16

Goede reactie bonjorno. Gezeik is makkelijk, oplossingen bedenken ho maar. (Extreem) rechts scoort al jaren heel veel stemmen maar de ballen tonen en met VVD/CDA de samenwerking zoeken en het land regeren durven ze niet. Zichzelf uitsluiten door op sommige onderwerpen extremistische standpunten in te nemen.. Links rechts is sowieso een domme verdeling. De PVV is op cultureel vlak rechts maar voor de rest enorm links. Logisch ook met hun achterban van arbeiders en oudjes.

18 september 2021 om 13:18

Niet verwacht, leuk dat Johan doorgaat een kleurrijk figuur die zegt wat hij denkt ... dat zijn er maar weinige die zeggen wat ze vinden de meest trappen opendeuren in en willen iedereen te vriend houden, zeggen het achter rug na de uitzending in hu eigen kringen..

18 september 2021 om 14:19

Wel fijn als tegenhanger van al die andere linkse woke gepeupel praatprogramma's. Of hij zinnige dingen zegt, dat laat ik in het midden.

18 september 2021 om 14:38

@4ever4ajax zeg je nou echt in een topic waarin je Derksen verdedigt dat mensen moeten kappen met overal iets van te vinden en hun mening minder moeten ventileren? Als er iemand is die overal een ongefundeerde mening over heeft en die luidkeels loopt te ventileren is het meneer Derksen wel...

18 september 2021 om 14:47

@blackthought: niemand moet iets. Maar als je je zin leest, als jij van alles vindt van Derksen dat het terecht is dat mensen het zelf terugdoen? Dat is toch wat iedereen op school al wordt afgeleerd? Daarnaast vind jij dat hij een ongefundeerde mening heeft, dat vind ik niet altijd. Maar jij presenteert het als feit, wat niet klopt. En je moet even m’n hele comment lezen. Het gaat erom dat velen niet inhoudelijk reageren.

18 september 2021 om 13:08

Zo’n 800k mensen 2 keer in de week, straks 5 keer

18 september 2021 om 13:51

Er zijn toch nog meer zenders? Als je er niet graag naar kijkt, dan kijk je naar een ander programma!
De mannen van VI nemen zichzelf echt niet zo serieus. Dus als kijker moet je alles wat in het programma geroepen wordt ook niet zo serieus nemen.

Als je denkt dat Derksen niet nóg ongeloofwaardiger kom worden doet hij dit hahah

Ik kijk er in tegenstelling tot vele anderen na met een lach en neem (vooral Johan die een andere kijk op voetbal heeft dan ik) ze niet al te serieus. Ben wel benieuwd of het wat gaat worden. 2 keer in de week was altijd wel leuk, kan zomaar zijn dat het nu gaat vervelen.

Erg slecht nieuws zo op de zaterdagmiddag...

18 september 2021 om 12:36

Waarom? Er zit een knop op je tv...

18 september 2021 om 12:47

Blijkbaar is die heel moeilijk te vinden.

18 september 2021 om 12:50

Heb je hoog zitten, maar dit vind ik wel een enorme dooddoener... Net als VZ-leden die klagen over het clickbait-beleid. "dan lees je het bericht toch niet", wordt er dan gezegd. Gun elkaar het recht ergens negatief over te zijn.

18 september 2021 om 13:00

@voetbalvreugd Ik ben het met je eens, die mensen mogen ze wel eens voor twee weken blocken want het zijn altijd vijf verschillende reacties met dezelfde lege strekking. Je kan ook van het dak springen? Alsof men niet begrijpt dat wanneer er vijf dagen in de week Johan Derksen op televisie is voetbalzonde dagelijks zes topics zal aanmaken over saaie controversiele opmerkingen op televisie.

18 september 2021 om 13:09

@ voetbalvreugd
Dank voor je compliment; ik zal mijn reactie wat toelichten.
IK kijk bijna nooit (meer) naar VI en zit ook niet op 5 dagen Derksen showtime te wachten. Maar om dit nu te betitelen als "erg slecht nieuws op de zaterdagmiddag" vind ik zo ovedreven en kenmerkend voor de klaag cultuur waar we in dit land midden in lijken zitten en begrijp ik dan ook niet.
Ik haal mijn schouders er over op, ga met dit lekkere weer met de honden wandelen (een oppashond) en er zo met mijn vrouw op uit.
Dat zouden meer mensen moeten doen (en dan niet met mijn vrouw om de grappenmakers even voor te zijn).

18 september 2021 om 13:34

Omdat het een ongeloofwaardige zeiksnor is die al 4 jaar over de datum is. Maar je hebt gelijk, uiteindelijk zijn wij zelf degene die wel of niet kunnen kijken. Zelf kijk ik al jaren niet meer, terwijl het daarvoor echt mijn favoriete programma was.

18 september 2021 om 14:45

Oke, dank voor je toelichting. De woordkeus van LR17 was ook wat overdreven misschien. Zit zelf overigens ook niet zo op vijf dagen Derksen te wachten, maar inderdaad; ieder zijn ding.

18 september 2021 om 13:21

Onderbouw het eens voor minder kreeg ik al punt in aftrek...

Yesss! Heerlijk! Was al bang dat ik voor de rest van m’n leven naar ja knikkers en brave koppen moest luisteren; deze man zegt teminste de keiharde waarheid, ongezout. Niet altijd mee eens en niet altijd juist, maar beetje tegen geluid is fijn in onze “maar het is zo’n lief jongen” voetbal cultuur in Nederland. Soms is de keiharde waarheid horen ook wel eens fijn, ipv als een speler schrikbarend slecht speelde er wordt gezegd””;” een mindere wedstrijd” of juist het andere uiterste; dat er teveel gehypt wordt op een simpele speler; Derksen is niet meteen onder de indruk en dat is ook wel eens fijn om te horen in het land waar we meteen al hype zijn na 3 goede passjes…

18 september 2021 om 12:28

Omdat hij zijn mening uit en jij zijn mening deelt maakt het niet de waarheid.

18 september 2021 om 12:31

@marrie klopt zijn keiharde mening wat soms de keiharde waarheid is

18 september 2021 om 12:36

*zelden

18 september 2021 om 13:09

Keihard dit, keihard dat. Alleen omdat iemand iets hard en met enige overtuiging zegt betekent niet dat ze persoonlijkheid hebben of gelijk hebben. Dat is voor jou blijkbaar ruim voldoende.

18 september 2021 om 12:30

"Hij zegt de keiharde waarheid" Lachwekkende opmerking natuurlijk over iemand die vrijwel nooit naar de feiten kijkt of ze op zo'n manier verdraaid om alsnog het gelijk binnen te harken.

18 september 2021 om 12:48

Weet je consy, ik steun jouw gedachtegoed wel. Dat zon iemand doet alsof hij alles wat uit zijn mond de waarheid is. En ik las ook nog eens hierboven dat hij de keiharde waarheid spreekt. Pff ..de meeste gevallen wat hij verkondigt is gebasseerd op wat hij aan informatie oppikt via de mainstream media. Ieder weldenkend mens weet dat mainstream nieuws dingen half vertellen en/of verdraaien. En daar vormt die beste johan dan zijn mening mee. Maar hoe gek ook, ik vind t wel grappig om te zien, niet dat ik met regelmaat kijk hoor. Ik neem hem echt niet serieus.

18 september 2021 om 21:19

Hahaha 'keiharde waarheid' zegt ie dan lol, man man man laat me niet lachen zeg. Wat een niveau ook he, zegt genoeg hoe de zogenaamde Snor fans er naar kijken. Alsof een heilige spreekt ofso, absurd!

18 september 2021 om 12:32

Jij bent niet helemaal lekker denk ik. "Hurr hij durft tenminste zijn mening te geven". Volgens mij durven analisten als Vink, Perez, v Basten, vd Vaart, Pierre en vele anderen ook gewoon hun mening te geven.

Er zijn gewoon een aantal ontzettende Johan Derksen fanboys zoals jij die alles opeten wat ie zegt, maar het is alleen maar onderbuik en stemmingmakerij. Derksen heeft het vaak over populistisch gelul, maar de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

18 september 2021 om 12:39

Ben geen fanboy, zoals jij een hater bent(wie de balkaatst…) wat ik wel ben is iemand die fijn vind dat er een analist is die honderd procent zijn volledig mening geeft. de andere analisten zeggen hun meningen wel maar spreken nooit uit wat ze nou echt vinden; altijd op de handrem, altijd maar met de zachte hand, wat prima is, maar soms is het ook wel eens klaar moet je gewoon hard zijn en snap dat niet iedereen dat leuk vind

18 september 2021 om 12:44

Wat vinden ze dan 'echt' volgens jou? Hoe kan jij invullen of wat ze zeggen niet is wat ze 'echt' denken. Ze zeggen niet wat jij denkt of vindt, maar geven gewoon hun mening. Maar jij zit zo ver in het achterwerk van Johan dat je dat niet kunt begrijpen.

Jij kan mij niet wijsmaken dat de analisten die ik genoemd heb hun mening niet geven. Dat slaat werkelijk nergens op.

18 september 2021 om 12:47

Je kunt Derksen toch geen analist noemen? De beste man heeft naar mijn mening vrij weinig verstand van het spelletje. Vroeger kon ik ‘m nog wel waarderen, maar tegenwoordig is hij gewoon elke week opzoek naar iets om te shockeren, of de “keiharde waarheid” te zeggen zoals jij ‘t noemt.

Ik heb niks tegen VI of Derksen trouwens, maar je kijkt dat programma tegenwoordig niet meer voor analyses en voetbal. Het is gewoon kantine praat waar af en toe een voetballer belachelijk wordt gemaakt, wat politiek geluld wordt en schunnige grappen gemaakt worden.

En zoals velen al gezegd hebben, zijn mening staat niet gelijk aan de waarheid. Ik ben het er ook zelden mee eens, maar ik zal ook niet beweren dat mijn mening de “keiharde waarheid” is.

18 september 2021 om 12:48

@Rashferrr

Enfin, je blijft maar onnodig beledigen, deze discussie gaat nergens heen. Dus ik eindig m’ hier

Fijne middag

18 september 2021 om 12:50

Is maar beter ook mauro, want je maakt jezelf totaal belachelijk. Jullie vinden dit toch mooi? Een ongezouten mening? Nou die geef ik hierbij.

18 september 2021 om 13:15

@maurootje
Ja maar het probleem is dat johan ( zeker de laatste jaren) bijna altijd zijn mening over bijvoorbeeld voetballers na 1 wedstrijd al klaar heeft liggen. Vervolgens zit die mening dan 9/10 keer voor eeuwig vastgeroest in zijn brein. Zo zullen sangare en alvarez er voor altijd niks van kunnen bij hem. En in engeland spelen bijna alle teams volgens hem nog kick en rush en in italie allemaal cattenacio.

Maar leuk dat jij zon fan bent. Ik vind het veel te veel puur afzeiken om het afzeiken geworden. Ook de leuke anekdotes over zijn avonturen in het oostblok bijvoorbeeld gaat ie nooit meer evenaren. Veel plezier gozer

18 september 2021 om 13:18

@Rashferr: wat een onzin je in een paar zinnen kan schrijven. Daarnaast is je “fanboy” echt niveautje basisschool. Je schrijft zo arrogant dat alles wat je opschrijft als feit lijkt, terwijl het slechts jouw mening is. En laat dat nu net zijn waar je Derksen van beschuldigt. Iets met een pot en een ketel?

18 september 2021 om 13:23

@4ever4ajax

Koekje van eigen deeg? Jullie houden toch zo van een ongezouten mening? Of is dat alleen als dat je goed uitkomt? Heb ik naast fanboys nog iets onzinnigs gezegd dan? Kom met voorbeelden. Volgens mij kom ik met onderbouwde argumenten itt tot de OP waar ik op reageer.

18 september 2021 om 13:30

Jullie? Ah, ook nog eens generaliseren! Je wordt met het comment beter… Mensen die het programma graag kijken (waaronder ik) hoeven niet met alles eens te zijn wat er in het programma wordt gezegd. Maar dat kan blijkbaar niet bij jou? Jij hebt het over fanboys die in het achterste van Derksen zitten, dat is echt enorme onzin. Daarnaast zeg je dat Derksen een populist is. Jij mag dat vinden, maar dat is geen feit.

18 september 2021 om 13:41

Zoek jij het woord populist maar op in het woordenboek dan. Derksen praat altijd over "het volk". "De mensen in de provincie". Als iemand generaliseert is het Derksen.

Ik snap dat ik arrogant overkom, maar de argumenten die ik hier lees zijn gewoon lachwekkend in mijn optiek. "Hij zegt tenminste z'n mening". Daar word je toch gestoord van? Maar goed ik hou op. Heb nu wel voldoende energie aan dit onderwerp verspild.

18 september 2021 om 16:24

Hahaha, wat is er fanboy ben je nou beledigd? Onnodig beledigen zegt ie?Dat doet jou held Derksen toch ook alleen maar, mensen beledigen en zwart maken maar dan is het wel leuk en satire!Als Rashferr het doet wordt het te heet onder je voeten en ben je pleiten😂Wat een simpele zielen die achter die smerige snor staan echt om te kotsen.Maar als een Valentijn iets stoms zegt moet die vent nooit meer een podium krijgen, stelletje hypocrieten

18 september 2021 om 12:41

"deze man geeft altijd zijn mening" was natuurlijk een betere omschrijving geweest, want lang niet alles wat hij zegt is waar. Verder deels met je eens en deels niet. Het is wel verfrissend om eens ongefilterde meningen te horen in plaats van dat politiek correcte gebrabbel waar je niets van opsteekt, maar soms is Derksen ook een erg vervelende man om naar te luisteren.

18 september 2021 om 12:52

Kan het me vinden in je betoog @Sirius, zoals wel vaker “waarheid” had er misschien niet in gemoeten maar “zijn waarheid” of zij mening inderdaad. Verder kan ik me honderd procent begrijpen dat Johan vele voorstanders en ook tegenstanders heeft door zijn manier van mening uiten. Het moet je nou net liggen, maar omdat René en een 3e gast bij zit maakt het compleet en in balans in mijn ogen. 2 uur alleen keiharde meningen van Johan ik ook een overkill vinden

18 september 2021 om 13:05

Wat was zijn mening ook alweer toen bekend werd dat Johnny (zoon van baas John) zijn ex had mishandeld en daar geluidsopnamen van waren?? Ben ik even vergeten 😂

18 september 2021 om 14:51

Weet je wat ik eng vind? Mensen die hun waarheid verkondigen als absolute waarheid. Hoe kun je met droge ogen beweren dat Derksen de enige is die de waarheid durft te spreken? Denk je serieus dat een Van Basten dat niet durft? Het enige verschil is dat Van Basten het doorgaans op een respectvolle manier brengt en daar schort het bij Derksen nogal aan. Maar dat maakt het eerder kinderachtig dan de waarheid als je het mij vraagt. Als jij het wel nodig acht dat een speler finaal de grond in wordt getrapt na een slechte wedstrijd dan is er denk ik iets niet goed gegaan in je opvoeding. Dat van Manolev vond jij zeker ook helemaal oké?

Heeel mooi nieuws. Genoten afgelopen zomer!!

Wat ze tegenwoordig niet allemaal doen om maar aandacht te krijgen

18 september 2021 om 13:27

Je bedoelt, de gehele TV industrie?

Goed dat ze over verschillende onderwerpen gaan praten buiten het voetbal. Dat is wel een beetje klaar nu. Vind het zelf wel leuk dat ze voorlopig nog op tv blijven.

Das erg jammer.
Het zegt genoeg dat iemand met zijn leeftijd nog dagelijks op tv moet komen voor kijkers.
De man is te oud, voorspelbaar en heeft gewoon zijn tijd gehad.

18 september 2021 om 12:56

Met voetbal voorspelbaar: ja. Maar zijn mening over andere gebeurtenissen in het land hoor ik daarentegen nog graag aan, persoonlijk. Ik heb ook genoten van de Oranjezomer en kijk ook zeker uit naar dit programma.

Hahaha, wat een negatieve reacties zeg. Als het programma je niet bevalt hoef je zeker niet te kijken of op de artikelen over Johan Derksen te klikken. Ik vind het mooi dat de heren doorgaan en een dagelijkse show krijgen. Je hoeft/kan de mannen niet altijd serieus te nemen maar dat is ook het leuke van het programma. Ik heb er in ieder geval veel zin in.

18 september 2021 om 12:45

Kerzoep

De zogenaamd haters vinden het gewoon stiekem leuk. Altijd zeuren maar toch blijven klikken.

Wanneer stopt Voetbalzone is met het bieden van een podium aan deze meneer. Zijn negativiteit en aandachttrekkerij ben ik persoonlijk al jaren zat. Ongegeneerd zijn mening verkondigen zonder enige onderbouwing, bah. Elke etniciteit of bevolkingsgroep die niet in zijn straatje past de grond in stampen. Al erg genoeg dat deze man überhaupt nog op TV te zien is.

18 september 2021 om 12:31

Dus omdat jij hem zat bent mag niemand meer iets over hem vertellen? Hij heeft een duidelijke mening over alles en iedereen, maar hij stampt echt geen hele bevolkingsgroepen de grond in. Dat is echt populistische onzin.

18 september 2021 om 12:34

Vooral op topics klikken en reageren waarin het over Derjsrn gaat. Dan stopt VZ er vast vanzelf mee. Veel mensen zitten er niet op te wachten maar zo lang iedereen blijft reageren verdwijnen de topics echt niet.

18 september 2021 om 12:43

dedraak87121

Zolang jij blijft klikken op elke artikel. Niet zo moeilijk om te begrijppen hoor.

18 september 2021 om 13:17

Onderdeel van de cancel cultuur? Er zijn meningen waar je het niet mee eens bent in het leven. Ipv cancelen raad ik je aan om eens een vent te zijn en gewoon met tegenargument te komen waarom je het niet met hem eens bent. Ik ben het ook niet altijd met hem eens maar hij heeft lef om zijn mening te verkondigen. Met een goede discussie kom je vaak verder dan om de hete brei heen draaien.

Ik kan me nog goed herinneren dat de Derksen fanboys hier posten dat hij echt niet meer door zou gaan en bla bla bla, en nu? Precies wat ik al voorspelde... Hij gaat gewoon vrolijk door xD

18 september 2021 om 12:36

Verschrikkelijk hè die fanboys. Echt om misselijk van te worden. Nu krijgen we dagelijks 10 items over wat gijpie en derksen weer allemaal gezegd hebben.

18 september 2021 om 12:41

Voetbalzone zou echt dom zijn als ze dagelijks geen 10 items over de heren doen. Want ze weten dat types zoals jij toch gaat klikken en klagen.

18 september 2021 om 12:41

Dat lag wel wat anders natuurlijk. Vorig jaar kwam naar buiten dat Derksen wel door wilde gaan, maar dan met een dagelijkse talkshow. Dat wilden Gijp en Genee echter niet. Nu zijn die twee blijkbaar wel overstag gegaan, dus kan het oorspronkelijke idee doorgaan. Derksen had geen zin meer in het huidige format van VI, is wat ik er van heb begrepen.

18 september 2021 om 13:11

Volgens die fanboys hoefde Derksen niet door te gaan en ook niet voor het geld en blabla dat was ongeacht het format hoor dat ze dit stelden, ik vind het verder prima hoor maar wel schrijnend dat er mensen zijn die zo'n plaat voor hun kop hebben dat ze die man gewoon blindelings geloven terwijl hij vaker veranderd dan een kameleon

Dit is top nieuws! Ik kijk er nou al na uit om derksen zonder blad voor de mond de actualiteiten te zien bespreken. Iig een geweldige tegenhanger van de rest van de actualiteitenprogramma's

18 september 2021 om 13:07

Wat zei hij precies over het mishandelen door Johnny de Mol van z’n ex? Of moest dat doodgezwegen worden? Help me even…

18 september 2021 om 17:31

Daar heb je een goed punt. Ik verklaar hem ook niet heilig. Bij de publieke omroep worden mensen die een ander geluid laten horen verbannen. Ondanks dat de kijkcijfers prima waren. Er is met ieder programma wel iets, en dit is een tegenhanger voor de bij tijd en wijle extreem linkse publieke omroep.

Ik had gister weer voor het eerst sinds lange tijd een aflevering van vi gekeken en ik moet zeggen het was weer eens echt een leuke best goede aflevering. Dat heb ik bij hun lang niet gezien. En die gast van gister moeten ze een vaste tafelgast van maken haha.

Ah, werelds man. Blijft toch een geweldig programma, als je het allemaal niet te serieus neemt. Niks mis mee!

Oh man ga nou toch met pensioen, het wordt steeds meer een parodie van zichzelf. Er is een schrijnend groot publiek voor. Gewoon een soort Roddelpraat (de podcast van Jan Roos en Dennis Schouten) maar dan met het racistische geneuzel weggemoffeld als 'grapje' of meer onder de oppervlakte. Op een voetbalvlak word je er niet wijzer van iig.

18 september 2021 om 12:37

Kritiek word tegenwoordig altijd weggezet als racisme om discussies dood te maken. Daar schiet geen mens wat mee op.

18 september 2021 om 12:42

Ja, Roddelpraat is echt van de diepe, maatschappelijke kritiek. Maar niet heus. Laatst nog vergeleek Jan Roos een wat dikkere zwarte vrouw met een 'lopende leren bank'. Waarom? Had ze iets verkeerds gezegd of gedaan? Nee, ze bestond gewoon en dat was de typering die erop werd geplakt.

Het verschil met die Akwasi-opmerking van Johan Derksen is dat dat op dat moment, hem een zwarte piet noemen, wel gevat was. Was het ongepast? Zeker. Maar in de context van het moment kun je het wel wegzetten als grapje.

Het zit meer onder het oppervlak bij VI gezien daar er gewoon eerder door Derksen neerbuigend wordt gedaan over spelers uit, of met een achtergrond uit, Marokko of Turkije, bijvoorbeeld.

18 september 2021 om 13:09

Roddelpraat ken ik niet, maar ik zou derksen iig absoluut niet bestempelen als racist ik weet niet precies over welke opmerkingen je het hebt, waarbij hij neerbuigend was over Turkse of Marokkaanse spelers. Jaren terug heeft hij een probleem aangekaart over problemen met Marokkaanse spelers bij amateurclubs, en dat was hoognodig. Door dit bespreekbaar te maken kan je een begin maken problemen op te lossen. Als je het allemaal blijft wegmoffelen krijg je een broeinest an agressie en racistische gedachten. Daarom ben ik blij dat Derksen in deze vorm doorgaat.

18 september 2021 om 13:56

Probleem met Marokkaanse spelers bij amateurclubs vind ik zelf nogal generaliserend. Je zal maar een Marokkaan zijn die gewoon normaal doet in het amateurvoetbal en je word even in een hoek gezet met alle probleemgevallen. Zou ik minder leuk vinden. Zou ook best kunnen dat de mensen die vaak overlast geven bij clubs arm zijn, en dat Marokkanen als achtergestelde groep daar vaker onder vallen. Dan is de oorzaak dus niet ras (marokkanen geven vaker problemen), maar armoede (mensen met vervelende thuissituatie geven vaker overlast bij amateurclubs). Denk niet dat Johan de nuance heeft voor dit soort problemen, en hele bevolkingsgroepen generaliseren is de wereld nog nooit beter van geworden.

Als voetballiefhebber word jij toch ook niet graag over een kam geschaard met alle hooligans die dingen kort en klein slaan. Zou ook een beetje gek zijn als je het zou aankaarten als "probleem met blanke mensen in stadion" puur en alleen omdat hooligans vaak blank zijn.

18 september 2021 om 14:22

Als in Nederland het probleem met drugsimport het grootst is, gaan we dan overal ter wereld even intensief controleren om Nederland niet te beledigen? Voelt iedere Nederlander zich verantwoordelijk voor dit probleem? Door nooit man en paard te noemen kan je problemen nooit oplossen. Ik ben het met je eens dat er meerdere factoren zijn die deze problemen veroorzaakt hebben/hadden.

18 september 2021 om 14:57

Door nooit man en paard te noemen kun je problemen nooit oplossen, dat klopt. Maar door man een paad te noemen ook niet. Dat Derksen vind dat Marokkanen het grote probleem binnen het amateur voetbal zijn betekent nog niet dat dat ook zo is. Ik zie Derksen er namelijk niet voor aan om regelmatig op een zaterdag naar een amateurclub te gaan om voetbal te kijken. Hij kijkt namelijk zelfs amper nog betaald voetbal als je hem hoort praten over voetballers waarbij hij niet eens weet of ze links of rechts zijn... Hij krijgt zijn informatie dus sowieso niet vanuit een directe bron. Ikzelf zat regelmatig met Marokkaanse jongens in het team, maar hoe kleiner het gehucht werd waar we voetbalden des te luider vaak het racisme hoorbaar was vanaf het veld en langs de lijn. Dus zoals je zelf ook aangeeft er zijn meerdere factoren die problemen opleveren. Als je dan ongefundeerde zonder daadwerkelijke kennis van zaken van de hoogste daken gaat roepen benoem je niet man en paard, maar ben je zelf onderdeel van het probleem.

18 september 2021 om 15:33

Als er toch iemand was met een gigantisch netwerk in die tijd, was het toch wel de hoofdredacteur (of net gestopt) van het grootste voetbalblad in Nederland. En ik ben het helemaal met jou eens dat discriminatie een probleem is, met name in de kleinere dorpjes. En dat mag ook benoemd worden, zodat het besproken kan worden en we tot verandering kunnen komen. Zodra Derksen zich uitspreekt tegen bijvoorbeeld Racisme op de tribunes, word dat terloops aangenomen.spreekt hij zich uit over problemen met Marokkaanse voetballers word het een enorme rel. Dat vind ik persoonlijk een rare gewaarwording.

Ik hoop dat ze wel gasten uitnodigen die er normaliter niet zouden komen. Het zou weleens een hit kunnen worden als de met de juist onderwerpen komen. Niet al te serieus natuurlijk. Ze komen het dichtst overeen met de modale blanke Nederlandse man als je het vergelijkt met andere talkshows.

18 september 2021 om 12:38

Dat deden ze in het verleden maar die gasten komen en zeggen niets interessants.

18 september 2021 om 12:39

Dan is het bijzonder treurig gesteld met de modale blanke Nederlandse man...

18 september 2021 om 12:40

Gelukkig hebben we dan toch nog tv voor de modale blanke man. Had al slapeloze nachten. Waar is de tv gebleven voor de modale blanke man!?

18 september 2021 om 12:45

@Rashferr Qua talkshows flauwerd

18 september 2021 om 12:53

Er zijn zoveel talkshows. Zijn die allemaal voor de buitenlanders bedoeld?

18 september 2021 om 16:56

Nee een talkshow van max is bedoel voor de ouderen. Talkshow van wakker, Nederland meer voor de mensen die rechts stemmen, op1 is meer voor de mensen die links stemmen. Talkshow volle maan is bedoel voor mensen met een islamitische achtergrond. Kan nog even doorgaan. Vi is voor de man tussen 15 en 45. Modale als in meest voorkomende groep. Iets duidelijker geworden? Kan nog wel meer uitleggen

18 september 2021 om 18:21

Oké dan heb ik hier een paar voor je: studio voetbal, rondo, voetbalpraat. Die programma's zijn zeker niet weggelegd voor de 'modale blanke man'?

Arme blanke modale man. Wat is het leven toch zwaar als blanke modale man.

18 september 2021 om 22:37

Talkshow gaan ze doen. Voetbalpraat show deden ze. Snap je het verschil niet?

Heel blij mee! Deze mensen verkondigen hun eigen mening en niet die van de massa. Wat mij betreft levert dit vermakelijke televisie op. En voor de haters, gelukkig zit er een knop op de afstandsbediening!

Hahaha, Natuurlijk gaat hij niet stoppen. Hoewel ik me af en toe kapot kan ergeren aan Derksen, kan ik ook niet voorstellen VI zonder hem. Was wel een rare tijd geweest als hij na dit seizoen stopt aangezien een half jaar later een WK is.

Hahaha, Natuurlijk gaat hij niet stoppen. Hoewel ik me af en toe kapot kan ergeren aan Derksen, kan ik ook niet voorstellen VI zonder hem. Was wel een rare tijd geweest als hij na dit seizoen stopt aangezien een half jaar later een WK is.

Leuk voor hem, maar ik zit er persoonlijk niet op te wachten. VI keek ik voor het voetbal gedeelte, het kleedkamer idee. De laatste jaren begint het af en toe steeds meer op een Shownieuws te lijken met het roddelpraat. Het boeit mij totaal niet wat Derksen te zeggen heeft over andere onderwerpen (politiek, expeditie robinson etc)

Heerlijk iemand die geen blad voor zijn mond heeft, niet zoals vele van die meelopers maar hij is iemand die zegt waar het op staat.
Tegenwoordig kan je niets meer zeggen, vul het maar in wat je dan bent volgens bv een Silvana.
Nee je moet over je heen laten lopen, ik kijk er naar uit.
Iemand met voetbal verstand en een mening

18 september 2021 om 12:41

Hahaha voetbalverstand en een mening ja hoor. Hij heeft wel een mening. Verstand is ver te zoeken.

18 september 2021 om 14:01

Heb je voorbeelden van meningen die je tegenwoordig niet meer kan zeggen die Johan heeft uitgesproken aan de tafel van VI?

Ach gossie had ik toch gelijk. Dit is met afstand de meest mediageile figuur van allemaal. Niet Joling, niet Gordon.
Al die zgn ruzies, waarna ze keer op keer beweren absoluut niet meer door te eillen zn zgn afsvheid om zn boekje weer te kunnen verkopen. En t mooiste is: hij weet dat zn volgers de wat dommere leden van de samenleving zijn. Hij kan vandaag A schreeuwen en morgen B en ze slikken t als zoete koek. Zolang het maar lekker grof en beledigend is, daar kicken tokkies op.

Mooi dat hij doorgaat. Ik kan mij af en toe ook wel ergeren aan zijn vooringenomen mening op bepaalde vlakken, maar zolang je er niet te zwaar aan tilt en het met een korreltje zout neemt blijft VI in mijn ogen een heerlijk programma om weg te kijken. Afgelopen zomer vond ik ze ook erg goed met de dagelijkse talkshow, ben benieuwd.

Ik vind dit echt volksverlakkerij en minachting naar de kijker. Je hoeft maar even Amnesty International te googlen om er achter te komen hoe deze oude sok de mensenrechten van de kijkers schendt door ze constant te belagen met dezelfde voorspelbare en ongenuanceerde analyses over politiek, voetbal, Kaag, van Gaal, en Joel Drommel. Als je dan de leegheid van die analyses ziet schuren met de stelligheid waarmee ze gebracht worden, dan ben je geen knip voor de neus waard als je dan toch in dat land TV gaat maken.

18 september 2021 om 12:58

Schijnbaar is er toch interesse genoeg om hem op de buis te houden..

18 september 2021 om 18:19

Zijn analyses over vGaal, Kaag en Drommel waren zo slecht nog niet. En hoezo minachting naar de kijker? Welke kijkers? Het gaat over een nieuw programma, mensen moeten eerst nog gaan beslissen of ze kijker worden..

Ik ben hier wel blij mee hoor, heerlijk om die mannen te horen lullen. Laten we blij zijn dat er nog mensen zijn die geen blad voor de mond nemen.

Voor mij is dit geen verrassing. Hij praat altijd over andere mensen die 'camerageil' zijn.. Ik ken dat woord van Johan. Maar zelf vindt hij het ook fantastisch om alle aandacht te krijgen. Echt super hypocriet. Als iemand dan een goed onderbouwde mening heeft die niet zo bekend is, maakt Derksrn vaak de opmerking "Wie is hij dan?" Alsof je alleen mag praten als je beroemd bent.
In het begin van zn eigen voetbalprogramma ruim 20 jaar terug kende ook niemand hem toch?
Desondanks vind ik hem vermakelijk en ben het vaak met hem eens, alleen hij moet geen voetbal analist worden bij Europese wedstrijden. Totaal geen toevoeging. Inhoudelijk kan hij nooit iets vermelden.

18 september 2021 om 12:59

Haha over dat laatste eens, hoor. Voetbal moet hij niet meer doen. Maar laten we in godsnaam hopen dat het analistenschap de komende jaren eindelijk eens echt serieus benaderd wordt, want alle andere voetbalzenders zitten ook vrijwel alleen met oud profs die eigenlijk niks zeggen.

Ik zal het niet kijken, maar als die gasten het leuk vinden om te doen en John denkt dat het genoeg centjes oplevert moeten ze het lekker doen. Overigens, voor iedereen die refereert aan knoppen op de afstandsbediening: we kunnen de tv op een ander kanaal of helemaal uitzetten, maar op het web ontkom je er niet aan. Ze staan met hun quotes etc. op VZ tot aan de Privé.

Geweldig nieuws! Laat ze maar over van alles en nog wat ouwehoeren - voetbal is bijzaak.

Ik lees dingen als: man die zijn mening durft te geven.. maar waar was Johan dan toen Johnny de Mol (de zoon van baas John) z’n ex had mishandeld? Oh ja.. toen moesten de heren zwijgen en dat deed hij braaf 😂

18 september 2021 om 14:07

Als jij Johan een beetje hebt leren kennen door de jaren dan weet je dat Johan zegt wat hij vindt over wie dan ook en dat een John de mol daar niks aan gaat veranderen.
En jij zegt z’n ex heeft mishandeld. Heb jij daar bewijs voor gevonden dan? Zonder bewijs moet je nooit iemand op tv beschuldigen

18 september 2021 om 15:11

Weet niet of ik hier linkjes mag plaatsen, maar bij deze:

https://www.ad.nl/show/opname-van-telefoongesprek-johnny-de-mol-en-shima-kaes-duikt-online-op~a595f317/

Dit kunnen we toch niet echt voetbal nieuws noemen of wel?
Bij ons op de vereniging gaat de kantine juf ook gewoon door. Net zulk belangrijk nieuws en net zo weinig met voetbal te maken..

Ik ben wel benieuwd of ze gasten erbij ontvangen. Want dat handvol mensen dat ze structureel uitnodigen moet dan ook goed in de agenda gaan kijken.

Maar ik geef dit wel een kans. Gescripte talkshows waarin veel wordt gepraat, maar weinig wordt gezegd, zijn er in overvloed.

Verslaafd aan de aandacht. Het is een soort Showbizz talkshow geworden. Niet op de hoogte van actualiteiten, rancuneus, vooringenomen en vooral een herhaling van zetten. Ach, zolang er mensen zijn die hiermee hun avond willen vullen, zullen ze gewoon doorgaan. Geld stinkt niet.

Die blijft tot zijn dood op tv... Ach, waarom niet?
Als hij het naar zijn zin heb en ze steevast minimaal 600.000 kijkers trekken is het in de praktijk dus een succesvolle combinatie.
Sowieso, een talkshow met hun is natuurlijk verfrissender dan een talkshow als wat je tegenwoordig heb als Op1 etc.

Heb er persoonlijk niets mee maar fijn voor de mensen die kijken. Trekt volgens mij degelijke kijkcijfers (zag ergens 500.000 staan, ben niet zo goed met tv-statistieken dus weet niet of dat veel is)

18 september 2021 om 13:58

Voor VI begrippen is dat zelfs weinig, vaak wisselt het tussen de 500.000 en 800.000 afhankelijk van de uitzending.

Het voordeel van Derksen is dat hij tegengeluid beidt. Iets wat me missen in onze maatschappij. Het nadeel is dat hij vaak stigmatiseert en dat er niet altijd nuance zit in dit tegengeluid

Mooi! Het zou een gemis zijn aangezien er geen opvolger klaar staat. Ze zijn al wel langer bezig om het voetbal wat meer als bijzaak te zien en ook de dagelijkse actualiteit te bespreken.
Een dagelijkse talkshow bevalt mij ook wel, ik kan me wel voorstellen dat de bestaande trucjes en voetbalgrappen wel een keer mooi geweest zijn.

18 september 2021 om 14:02

De beste heren weten alleen totaal geen context te geven aan de actualiteiten. Ik zou zeggen, hou het bij voetbal, maar daar slaan ze ook steeds de plank mis. Het programma werkt alleen omdat het kerels het gevoel geeft dat ze in de kroeg mee zitten te lullen over van alles en nog wat.

Dat wisten we toch?
Maar mooi dat hij door gaat. Ik snap zijn kijk op sommige spelers niet ( alvarez, Martinez die volgens hem niks toevoegen aan Ajax ) maar ik ben blij dat hij altijd zijn mening blijft geven hoe dan ook. En zelfspot heeft hij ook genoeg. Als hij er naast zit dan zegt hij dat ook. Ik kijk toch met plezier naar die mannen ondanks dat ik ze soms totaal niet begrijp qua mening.

Ja beetje ouwehoere en lekker (gratis) geld krijgen. In zn graf gaat hij met zn pensioen..

People in glass houses .. Alles wat Derksen aan kritiek op anderen heeft wat betreft geldbelustheid & opgeblazen ego’s ziet hij kennelijk niet bij zichzelf.

T zou de man sieren als ie ooit wat zelfreflectie of inlevingsvermogen zou tonen. Maar gezien zijn bejaarde leeftijd lijkt dat station gepasseerd.

Hoe dan ook blijkt er nog altijd meer dan voldoende publiek voor te zijn, en zodoende blijft het bestaansrecht houden. Nog minstens 2 jaar proberen niet op provocerende derksen-artikelen te klikken op VZ.

Haha net Dick Advocaat. Voor iets meer poen gaat zelfs Derksen het doen.

Yes! Ben een fan, kijk al vanaf de tijd met Ruud als presentator. Sunday united!

Ik snap het,. . .beetje slap ouwehoeren voor een vorstelijk salaris 🙄

Voetbal inhoudelijk 0,0 maar voor satire en comedie liefhebbers prachtig natuurlijk!

Dit is wat hij graag wilde en blijft waarschijnlijk daarom. In mijn ogen is het verstandiger om Derksen 2 keer per week te laten komen omdat hij nogal herhalend is in zijn mening. Aan de andere kant is het wel de enige talkshow waar mensen dingen durven te zeggen. Er moeten wel wat nieuwe leuke gasten bijkomen om af en toe te lachen. Of een leuke vrouw aan tafel ofzo, Helene en Estavana af en toe erbij.

Wat sneu dit zeg. Ze roepen al meer dan een naar dat ze willen stoppen. Bij VI hebben ze al geen zinnig woord te zeggen en praten elkaar alleen maar na en veranderen elke week hun mening. Vind het maar sneu van deze heren. Stop gewoon wanneer het tijd is. Het zijn net voetballers met wat overgewicht die denken dat ze nog net zo goed zijn als tien jaar geleden.

Dit is toch voetbal nieuws? Is dit de site van VoetbalZone of Shownieuws?

Gelukkig maar. Of die nou vaak onzin uitkraamt of niet, dit is toch beter dan al dat saaie politieke gelul? En dat 5 avonden per week, uurtje per dag vol praten en lekker veel geld verdienen. Geef hem groot gelijk.

Voor alle haters. ESPN Netflix Amazon videoland npo1 bbc rtl YouTube

Het werkt allemaal ook tijdens uitzendingen waar derksen zit. Het is niet verboden om wat anders te kijken

Laten we eerlijk zijn, niet iedereen is het altijd eens met Derksen. Maar hij vertelt altijd zijn eerlijke mening en kan die over het algemeen goed onderbouwen. Waar mensen al snel ongefundeerde opmerkingen over hem roepen, is hij wel in staat om zaken te beargumenteren. Naast voetbal is hij ook zeer goed op de hoogte van de dagelijkse actualiteiten, in tegenstelling tot sommige andere tv-figuren. Dit lijkt me een prima basis voor zo'n programma. En dan hoef je hem nog niet eens te mogen.

18 september 2021 om 16:49

Wat een onzin. Gefundeerde opmerkingen en Johan Derksen gaan niet samen.

Tussen stoppen en elke dag een programma
maken, zit een hemelsbreed verschil. Er zal snel verzadiging optreden vrees ik.

Geweldig! Vaak oneens met hem, maar ik waardeer het enorm dat hij eerlijk voor zijn mening uitkomt en niet bang is voor de reacties van de groeperingen die snel op hun teentjes getrapt zijn. Een uniek persoon en een verademing tegenover al die politiek correcte mensen.

Ik verbaas me echt over het aantal negatieve of afzeikende reacties. Er zijn meer zenders op tv en er is meer dan tv kijken. Laat die man lekker doen. Als je hem niet mag kijk je niet, prima toch, zal niemand van wakker liggen.

Je hoeft niet te kijken, maar gezien de kijkcijfers denk ik dat het er genoeg mensen zijn die dit wel (graag) doen. Ik kijk zelden, maar het is vermakelijker dan bijvoorbeeld Studio Voetbal.

Af en toe een beetje controversie is leuk en zorgt voor spannende televisie, maar een seizoen lang iedere dag gezeik aanhoren verveelt snel. Ik denk dat twee jaar lang te ambitieus is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren