Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Je baalt als de Oranjeselectie bekend wordt, maar dat blijf ik niet doen’

Laatste update:

Het Nederlands elftal verloor donderdag kansloos van Frankrijk (4-0), waarna Oranje zich enigszins revancheerde door te winnen van Bulgarije (3-1). Beide WK-kwalificatiewedstrijden heeft Jens Toornstra als supporter aanschouwd, maar de middenvelder van Feyenoord had graag gezien dat hij onderdeel had uitgemaakt van het team van bondscoach Dick Advocaat.

In Peptalk bij Ziggo Sport gaf Toornstra aan dat hij niet sikkeneurig voor de televisie zat tijdens de duels: “Hoe ik naar Oranje heb gekeken? Als supporter. Ik hoop dat er gewonnen wordt. Het is niet dat ik zit te balen omdat ik er niet bij ben. Of dat gek is? Gisteren (zondag tegen Bulgarije, red.) heb ik er niet van gebaald. Als de selectie bekend wordt, dan baal je wel even. Ik blijf er alleen niet in hangen”, aldus Toornstra.

De 28-jarige spelmaker van de Rotterdammers heeft vier interlands achter zijn naam staan en wil graag dat onder Advocaat dat aantal wordt opgeschroefd. De ex-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht is echter niet iemand die uit onvrede een belletje gaat plegen naar de coach voor tekst en uitleg: “Het zit niet echt in me, maar in de voetbalwereld moet je dat wel soms doen. Gelukkig heb ik er de laatste tijd geen reden voor.”

Feyenoord kent een goede seizoenstart, met negen punten uit drie competitiewedstrijden. Ook Toornstra zit goed in zijn vel en hoopt met de regerend landskampioen hoge ogen te gooien in de Champions League, waarin de Rotterdammers Napoli, Manchester City en Shakhtar Donetsk treffen: “Ik ben benieuwd hoe zwaar dat gaat zijn, zeker met zo'n vol programma. Ik heb er gewoon heel erg zin in. Ik ben heel benieuwd hoe het is om daar te staan”, besluit Toornstra.

Zou jij Jens Toornstra hebben opgeroepen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toornstra verdient zeker een plek bij de oranjeselectie.

5 september 2017 om 07:12

Zeker op basis van instelling. Werkt altijd hard en is nooit bang voor de tegenstander. Dan heb je al gauw een streepje voor op 90% van de huidige selectie...

5 september 2017 om 07:21

Dit is dus exact het probleem he, dat 'leuke' spelers als Toornstra zich al illusies gaan maken over een oranjeselectie en er supporters zijn die daar eigenlijk wel achter staan. Gezien de concurrentie misschien niet eens onterecht maar welbeschouwd de ultieme middelmaat. Niveautje Oostenrijk zijn we beland als een Toornstra het best is wat Nederland te bieden heeft.

5 september 2017 om 07:35

Ach door de jaren heen hebben we toch ook jongens als: Engelaar, Landzaat, van Vossen en recenter Veltman erbij gezeten. Toornstra is niet minder dan Pröpper en van Ginkel, echter zijn die 2 jonger. Ja we zijn niet meer in de situatie dat we iemand als Seedorf thuis kunnen laten. Komt ooit wel weer.

5 september 2017 om 07:46

Na de generatie Sneijder,robben zitten we nu in een overbruggingsperiode.
Het is nu wachten op een Koeman die sturing gaat geven aan een nieuw Oranje met veel nieuwe spelers. Over 2 jaar zijn de meeste van de huidige namen in Oranje voorgoed verleden tijd. Als je wilt bouwen kan je vaak beter met nieuwe spelers beginnen.

5 september 2017 om 07:55

Dan zie je het wmb wel heel zonnig in :s. Welke internationale toppers die eraan zitten te komen staan over 2 jaar vast in de basis bij hun club en tillen oranje weer naar wereldniveau? In de jaren 80 wisten we dat er een extreem getalenteerde generatie aan zat te komen. Koeman, Gullit, Rijkaard, vBasten... potentiele gouden bal winnaars. Ik zie ze nu niet.
Koeman als coach kan ze ook niet tevoorschijn toveren.

5 september 2017 om 08:07

Wat een onzin, De Ligt, Veltman, Strootman en Van Ginkel worden ook opgeroepen. Toornstra zou een van de betere zijn.

5 september 2017 om 08:14

Je mist dus het hele punt. Gaat mij er niet zozeer om of Toornstra nou beter is dan Van Ginkel of niet. Het gaat erom dat het allemaal heel modaal is. Die zouden er in de selectie van bijvoorbeeld Griekenland of Hongarije ook niet bovenuitsteken.

5 september 2017 om 09:00

Jansen werkt ook hard maar je hebt er niks aan als je de kwaliteit mist.

5 september 2017 om 09:27

100% met je eens. Toornstra ee hele leuke voetballer die zeker hard werkt. Dat moet ik hem nageven. Maar dat is toch niet wat je zoekt bij Oranje. Misschien leg ik de lat te hoog. Ik vind allern dat je geen leuke spelers mag selecteren in Oranje. Want dan kan je half Nederland gaan oproepen. Er zitten al genoeg "leuke" voetballertjes bij Oranje die wat mij betreft er sowieso niet in passen.

5 september 2017 om 10:45

@damsko:
Ja leuk dat we dat niet zoeken bij Oranje. Maar er is nu gewoon niks beter!
Propper, van Ginker, vd Beek zijn stuk voor stuk echt niet beter dan hem.

De enige die echt beter zijn, zijn een Wijnaldum en Strootman maar die raken weer geen pepernoot in Oranje.

En is leuk dat jij vind dat er zat in zitten die er niet in passen, maar beter hebben we nu niet.

5 september 2017 om 11:44

Welke illusies maakt Toornstra? Ik lees nergens dat Toornstra het verwacht. Hij vindt het jammer, maar dat is logisch wanneer je er paar keer bij hebt gezeten...

5 september 2017 om 12:27

Ik vind het wel grappig dat je dan opmerkingen moet lezen als dat het een probleem is dat spelers als Toornstra zich al een illusie gaat maken over een oproep.

Afgelopen maandag wint Noord Ierland met 2-0 van Tsjechiã«, dat ons de toegang tot het afgelopen EK toe wist te ontzeggen door ons twee keer te verslaan. Die zijn nu met nog 2 wedstrijden te gaan al gegarandeerd van een tweede plaats in de WK kwalificatiepoule.

Dan hebben we het over een land met een selectie die enkele PL spelers herbergt, een paar spelers uit de Schotse competitie maar bovenal Championship en League One spelers bevat. Dat land is er zo gewoon 2 keer bij met spelers die nog een stukje modaler zijn dan een Jens Toornstra.

Ik zie daar juist wel een probleem in. Ik zie gewoon liever een speler als Pieters bij de selectie, die wellicht geen topper is maar zich al wel jarenlang staande houdt in een topcompetitie. Het ziet er allemaal niet even mooi uit, maar dat soort spelers weten wel wat knokken is. Dat ze af en toe een bal de tribune in rossen in plaats van voetballend een uitweg zoeken neem ik dan graag voor lief. Maar wij roepen liever jonge spelers op die net een handvol wedstrijden in de Eredivisie hebben gespeeld, omdat daar ogenschijnlijk lekker veel potentie in zit. We slaan te ver door in talentontwikkeling en weten ook niet te spelen naar de kwaliteiten die we beschikbaar hebben.

5 september 2017 om 08:15

Een plek bij de selectie is leuk, maar Propper, Klaassen, Van Ginkel en Wijnaldum zijn op zijn positie in principe allemaal beter

5 september 2017 om 10:47

Propper en van Ginkel hebben niks bewezend at ze beter zijn op zijn positie..

Klaassen, Wijnaldum dan weer wel, en die zouden ook de voorkeur krijgen. Maar wanneer hebben van Ginkel en Propper bewezen beter te zijn?

Toornstra werkt echt niet alleen maar hard, heeft gewoon een heel goed schot plus techniek.

Lood om ijzer. Laat toornsta zich focussen op feyenoord en de aankomende CL duels.

Had niet misstaan in de selectie en op basis van recente prestaties ook wel een oproep verdiend. Is niets minder dan van Ginkel/vd Beek/Pröpper.

5 september 2017 om 00:40

Strootman zou ik voorlopig maar even niet oproepen en Wijnaldum zou ik eens een paar keer passeren. Toornstra is altijd een nuttige speler om bij de selectie te hebben.

5 september 2017 om 02:25

Kies dan voor een ander type middenvelder.. Leroy Fer bijvoorbeeld, of Bazoer

5 september 2017 om 09:02

Bazoer ben ik niet zo'n dan van maar Fer is inderdaad ook een optie.

5 september 2017 om 08:19

Ik vind hem wel minder. Leuke speler, maar niet de kwaliteit voor een NL elftal in mijn ogen. Zeker niet voor de toekomst. Ik zie de volgende middenvelders voor de nabije toekomst.
Bazoer, al zal die nog stappen moeten maken, maar is goed bezig.
Verder van Beek en wellicht Hendrix als verdedigende middenvelder op de plek van Strootman. En Wijnaldum als hij zijn Liverpool vorm meeneemt.

5 september 2017 om 06:54

hoop dat je een grapje maakt toch?

5 september 2017 om 09:36

Dit is geen grap maar een aanslag naar Oranje toe met zulke uitspraken ...

5 september 2017 om 07:18

Ik weet zekker van niet. Laten we beginnen met de Vrij als rcv, blind als linksback en indi als lcv.
V ginkel en toornstra lijken te veel op elkaar. Propper heeft wat meer finesse.
Babel heeft niks bij oranje te zoeken. Dan nog eerder Elia in vorm of Boetius met t oog op de toekomst.
Locatie heeft ook nog te weinig laten zien.
Daarnaast is 4-3-3 Hollandse school morsdood.

5 september 2017 om 09:33

Wooow Boetius. Jij durft. Op basis van wat? De toekomst? Aub man hou toch op met die onzin van je.
Elia kan ik je absoluut gelijk in geven. Steekt in hele goeie vorm. Langere tijd al.
Babel heeft niks bij Oranje te zoeken maar die word kampioen van Turkije. Speelt op eem veel hoger niveau dan Boetius en toch durf je hem op te noemen. Wie van Fey had je nog meer op het oog om bij Oranje toe te voegen?

5 september 2017 om 16:28

@damsko1103
Ik kies voor Boetius omdat hij de enige linksbuiten is samen met Elia en Promes die in staat is een voorzet op het hoofd van een spits af te leveren.
Depay, Promes etc. trekken allemaal alleen maar naar binnen en schieten zelf. Boetius strooit de laatste tijd met assists en we hebben niet de luxe om af te wachten of hij zich over langere tijd manifesteert.
Ik wil assists zien van een vleugelspeler. Dan kunnen we onze beste spits ook weer eens opstellen.
Ik snap dat jij veel meer gecharmeerd bent van types als Younes, maar dat loopt niet zo in Oranje.
Als jij de potentie van Boetius niet kan accepteren, dan is er echt iets mis met je. Hij heeft lang slecht gefunctioneerd, maar speelt nu weer als vanouds.
Als Vd Beek na een paar aardige potjes geselecteerd kan worden, kan Boetius die sinds april uitstekend presteert ook wel geselecteerd worden, vind je niet?

Feyenoord en de eredivisie is zijn top, het huidige Nederlands Elftal is niet top maar nog steeds 2 klassen beter dan Toornstra.
Laat hem zich nou maar focussen op de aankomende CL duels, heel misschien dat die zich daarin alsnog in de kijker speelt bij Oranje...

5 september 2017 om 07:21

Heeft bij oranje anders altijd goed gespeeld. Maakt vuile meters, heeft een prima traptechniek en heeft wel een goede instelling. Met zn 15 goals en tien assists ofzo heeft hij een uitverkiezing zeker verdiend. Was afgelopen seizoen juist twee klassen beter dan v ginkel, propper of Sneijder.

5 september 2017 om 08:22

Ik kijk ook naar het Europese plaatje. In de EL was die nergens te bekennen en dat is toch het niveau waar je jezelf moet laten zien.
10 doelpunten in de Nederlandse competitie maakt je geen top...

5 september 2017 om 09:04

En alleen maar gescoord in de kuip.

5 september 2017 om 09:39

Toornstra is gewoon geen Oranje matriaal. En nog 'n paar die er nu wel bij zitten. Hij gaat voor de eerste keer CL spelen. Laat hij zich daar maar eerst op focussen.

5 september 2017 om 16:32

@raubaht
Nee, tien doelpunten niet. Maar bij 23 doelpunten betrokken zijn in 31 wedstrijden is voor een middenvelder meer dan uitstekend. Overlegt verder dezelfde cijfers als Klaassen afgelopen seizoen. Was zelfs wat constanter in zijn prestaties over het hele seizoen.

Als je zag dat Van de Beek werd opgeroepen had Jens ook wel opgeroepen mogen worden. Maar als je kijkt naar de afgelopen wedstijden dan heeft Jens niet laten zien in topvorm te zitten, hij speelde tegen Willem2 een goede pot, maar daarvoor was het ronduit slecht. Uiteindelijk vind ik het gewoon terecht dat hij niet opgeroepen is, laat hem eerst maar eens zijn niveau halen bij Feyenoord.

5 september 2017 om 13:47

Toornstra is al 28 jaar, terwijl Van de Beek nog maar 20 jaar is. Verder valt er tegenwoordig voor elke middenvelder wel iets te zeggen, maar ik snap de discussie niet. In dit geval is Toornstra bijvoorbeeld niet slechter dan de concurrentie en de concurrentie is niet slechter dan Toornstra. Het is een beetje lood om ijzer.

Als het niveau van de Nederlandse spelers momenteel niet zo dramatisch was, was een speler als Toornstra kansloos voor Oranje. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere spelers. Ik maak me dan zorgen als ik lees dat mensen dit soort spelers in Oranje willen zien. Wat willen ze dan zien, dat ook zij net zo veel tekort komen als de concurrenten?

Als je 433 wilt gaan spelen zou ik gaan voor een middenveld met de punt naar achteren. De roon met daarvoor klaassen en strootman. Ja wel strootman maar in een compleet andere rol.

Toornstra is gewoon geen niveau voor het Nederlands elftal normaal gesproken. Maar als je dan een Strootman en Wijnaldum ziet voetballen dan denk je tja... In dat geval kun je hem makkelijk een kans geven.

5 september 2017 om 07:56

Maar wat is niveau Nederlands elftal? Schijnbaar is dat niet zo hoog aangezien de Ligt er de laatste keren ook bij zat

5 september 2017 om 08:45

je snapt hopelijk dat het hier om totaal andere posities gaat..

5 september 2017 om 09:27

Laat hem even makkelijk scoren.

5 september 2017 om 09:46

De Ligt moet gewoon in Jong Oranje spelen. Maar die zal uiteindelijk basisspeler van Oranje worden. Bepaalde spelers zijn gemaakt voor de top en sommige niet. Toornsta zal ik nooit in de sub dan wel top van Europa zien spelen. Heeft gewoon niet het niveau ervoor. De Ligt heeft nu al evenveel ervaring als Toornstra op Europees gebied. Tel daarbij even het verscbil in leeftijd. Zegt genoeg. Je kan uitzonderingen hebben met een speler die heel laat de top haalt. Maar jij en ik weten dat dat niet zal gebeuren bij Jens. Hij is geen Haisselbank of zo.

5 september 2017 om 13:51

Het is ook maar net waar we met zijn allen genoegen mee nemen.

Neem bijvoorbeeld Wijnaldum. Waarom is het acceptabel dat die jongen misschien hooguit 3 interlands goed heeft gespeeld, terwijl hij er al meer dan 40 achter zijn naam heeft? Of Strootman die na 37 interlands ook nog steeds totaal geen indruk weet te maken. Die jongens worden misschien gek van elke keer dezelfde vragen, maar ik vind juist dat we met z'n allen nog kritischer moeten zijn. Oranje is geen plek waar je zomaar even wat moet doen. Daar moet je er als speler staan. Kan een speler dat niet, is die speler gewoon niet goed genoeg.

Ik ben een fan van Toornstra maar die heeft zich behalve de laatste wedstrijd echt verstopt en was echt niet goed.
Verdiende het niet om opgeroepen te worden maar heb hem liever in me team dan Sneijder en Strootman.

Als hij zich goed laat zien in de Champions League komt die oproep vanzelf wel.

Snap dat hij baalt, maar zit niet op het niveau van vorig seizoen. Tegen Willem 2 was daar gelukkig wel weer wat van terug te zien, maar zal weer een aantal wedstrijden moeten blijven presteren.
Maar ja in de huidige Oranje selectie zou hij zeker niet misstaan. Kijk een hoe Strootman keer op keer faalt, die valt sinds zijn blessures continu tegen in het Nederlands Elftal. En als je vd Beek oproept, hoor je Toornstra zeker op te roepen.

5 september 2017 om 13:53

Het probleem is dat Van de Beek op zijn 20ste niet veel onderdoet voor Toornstra die inmiddels al 28 jaar is. Ook zie ik Toornstra niet meer beter worden, terwijl ik dat bij een talent van 20 jaar wel zie gebeuren. Het is dus wel logisch dat de bondscoach deze keuze heeft gemaakt.

Tja en als je nou 3 jaar eerder bij de knvb wakker was geweest had je nu een Middenveld met Asenio willemsen en Ziyech gehad. Ach de bobo's in zeist hebben liever paradepaardjes volk kauwgumplakkertjes als depay dan deze toornstra want die gaat altijd voorop in de strijd. Ik zeg het als ajaxied dat ik een groot fan van deze man ben.

5 september 2017 om 13:57

En waarom zou Asensio in hemelsnaam kiezen voor Oranje? Dat is gewoon een rasechte Spanjaard die toevallig een Nederlandse moeder heeft. Verder heeft hij geen enkele binding met Nederland en spreekt bovendien de taal totaal niet.

Verder is Ziyech ook niet de verlosser. Dit Oranje mist niet 1 speler die alles weer in balans brengt, maar mist op meerdere posities kwaliteiten. Bovendien mag Ziyech dan een goede speler zijn, maar is voor elke coach na een tijdje een nachtmerrie om mee te werken.

Ik snap wel dat hij niet opgeroepen is. Aangezien ze niet in de kuip spelen is zijn toegevoegde waarde beperkt.

Hij verdient zeker een plaats in oranje

ja hoor, Strootman heeft zijn tijd gehad en moet op club niveau voetballen, de inzet en karakter en het loopvermogen van Toornstra had niet misstaan in het Nederlands elftal, Zelfs i.p.v. Wijnaldum want valt die gozer me tegen zeg, loopt niet, te laat en altijd verkeerde passen, eruit laten zou ik zeggen, Vilhena en Toornstra erin , dan heb je veel loopvermogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren