Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Janssen: ‘Hebben de supporters van FC Twente gedronken of zo?’

Laatste update:
/

Theo Janssen heeft een verkiezing van de regionale krant TC Tubantia weten te winnen. De oud-middenvelder werd door de lezers van de krant uitgeroepen tot beste speler in de clubgeschiedenis van FC Twente. Hij kreeg een prominente plek in het beste elftal uit de vijftigjarige geschiedenis van de Enschedeërs.

Liefst 72 procent van de supporters gaf Janssen een plek in zijn of haar opstelling. “Hebben ze gedronken ofzo?”, reageert de tegenwoordig scout van Vitesse in het regionale dagblad. “Nee, dit verbaast me wel, zeg. Maar ik vind het ook heel bijzonder en het maakt me echt enorm trots. Ik denk dat de fans zich konden identificeren met me.”

“Dat ze het waardeerden hoe ik op én naast het veld was. Altijd heb ik oog gehouden voor mensen rondom de club, vond het leuk om te babbelen met de supporters. De beste contacten uit mijn Twente-tijd zijn de materiaalman en de teammanager, dat zegt genoeg.”

Op doel in het ‘dream team’ staat Sander Boschker en de verdediging voor hem wordt, van links naar rechts, gevormd door vier man: Jeroen Heubach, Douglas, Epy Drost en Roberto Rosales. De lezers van de krant zagen die vier spelers als de beste samengestelde verdedigingslinie ooit. Daarvoor wordt het middenveld gevormd door Janssen, Wout Brama en Kenneth Perez. Allen vervulden zij belangrijke rollen in het kampioensjaar.

De voorhoede is er ook één uit recente jaren. De linksbuiten in het beste elftal is Dusan Tadic, die de club vorig jaar zomer verliet voor Southampton. In de punt staat de eeuwige topscorer van FC Twente, Blaise Nkufo. Op rechts is plaats ingeruimd voor stilist en publiekslieveling Bryan Ruiz. De trainer van het favoriete elftal is Fred Rutten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een typerende reactie van Theo Janssen. Vreemd dat een echte Vitessenaar als beste Twentenaar ooit wordt gekozen.

30 mei 2015 om 13:22

Dat is de reactie van Janssen toch niet typisch, maar veeleer logisch?!

30 mei 2015 om 13:36

Typerend is iets anders dan typisch.

30 mei 2015 om 13:38

typisch en logisch

30 mei 2015 om 13:48

En master

30 mei 2015 om 19:29

Typerend is wel hetzelfde als typisch. Typisch een theo janssen reactie of een typerende reactie van theo janssen....

30 mei 2015 om 16:54

Het ging om een verkiezing van het beste elftal. Hij werd het meest gekozen, dat wil niet zeggen dat de Tukkers hem als beste speler ooit zien. Wellicht had hij weinig concurrentie, hij is populair door zulke uitspraken en zijn no-nonsens gedrag en vergeet niet dat hij de beste speler was toen Twente de beste was van Nederland, dit staat nog veel mensen bij, ten minste de mensen die stemmen (was een internetverkiezing). Oude helden als Epi Drost hebben alleen de oudere supporters zien spelen en zij stemmen niet of veel minder. Deze verkiezing geeft dus geen goed beeld over de beste Twentenaar ooit volgens de supporters.

Voor mij is Ruiz de beste speler aller tijden bij Twente. Desondanks vind ik Theo ook een geweldenaar. Zijn spel en karakter spraken mij erg aan!

30 mei 2015 om 13:25

Ruiz? Ik ben geen Twente fan maar er zijn toch echt wel betere spelers.

30 mei 2015 om 13:26

Noem ze eens op dan? Die betere spelers?

30 mei 2015 om 13:36

Epy Drost.

30 mei 2015 om 13:41

Wat dacht je van Blaise Isetsima Nkufo

30 mei 2015 om 13:54

@forzatwente Drost, N'kufo, Van der kerkhofjes en Ronald de Boer

30 mei 2015 om 14:19

Voor mij niet. Ruiz heeft in korte tijd zoveel fantastische dingen laten zien. Een geweldenaar was hij.

30 mei 2015 om 15:41

Voor mij is Ruiz ook de beste die in het Twente shirt heeft gespeeld. Een Nkufo was gewoon geweldig voor Twente om zn vele jaren en doelpunten maar als voetballer was Ruiz echt wel beter.

30 mei 2015 om 15:42

Robald de Boet is toch speler van het jaar geworden in een tijd dat de Eredivisie veel taaier was.

30 mei 2015 om 18:32

En Brama Gilette eredivisie speler van het jaar, haha

30 mei 2015 om 18:38

Die kan de Boer in zijn zak steken dan

30 mei 2015 om 18:53

@forzatwente,

Of ze beter waren weet ik niet maar deze spelers zitten zeker ook in mijn favoriete Fc Twente elftal, incluis reserves.

Jan Sörensen, Manuel Sanchez Torres, Halvar Thoresen, Frans Thijssen, Arnold Muhren, Kick v/d Val, Mitar Mrkela, Marcel Peper, Johan Zuidema, Kees van Ierssel, Spira Grujic, Niels Overweg, Fred Rutten, Jan Vennegoor of Hesselink,

en dan had je ook nog behoorlijk goede spelers die ik niet eens noem, Martien Vreijssen, Scott Booth, Jaap Bos, Jan Van Halst, Jan Jeuring, Theo Pahlplatz, Dick Van Dijk, Nacer Chadli, Quincy Promes, Marco Arnoutovic, Eljero Elia, en dan de trainers Kees Rijvers Spitz Köhn, Ik kan nog wel veel meer noemen, dus dat polletje in de krant, is wel leuk voor de nieuwbakken supporters, maar de mensen die zoals ik al meer dan 40 jaar bij de club rondlopen, hebben toch een ander idee, Fc Twente was in de jaren 70 misschien wel beter dan het twente van 2010.

31 mei 2015 om 03:53

kijk, dat klinkt nou echt zwitsers

31 mei 2015 om 07:14

Dat zijn tenminste namen! Echte kwaliteit spelers, die veel beter waren dat het merendeel van het gekozen team.

30 mei 2015 om 13:38

Ik mis toch nog wel wat namen. Stoch, Arnautovitch, Luuk de Jong, Aisatti, Braafheid, Chadli, Wisgerhof, Fer, El Ahmadi etc. Zal niet zeggen dat ze allemaal top waren of lang zijn gebleven, maar een aantal namen vind ik toch wel opmerkelijk.

30 mei 2015 om 14:11

ze zijn toch allemaal niet beter dan de spelers die nu op die positie staan. Alleen van Heubach kan je zeggen dat hij vervangen had kunnen worden als je naar kwaliteit kijkt, maar dat is gewoon zo'n geweldige kerel en een typische tukker!

30 mei 2015 om 15:18

Boerenbach had op de back moeten staan!

30 mei 2015 om 16:59

Stoch, Arnautovic, Braafheid, Fer, El Ahamdi, Aissati, Wisgerhof, aardige spelers maar echte toppers waren dat niet. De Jong heeft 1 goed seizoen gehad zonder echte prijzen volgens mij, zelfde geldt voor Chadli. Ik mis die namen niet, zijn meer eendagsvliegen dan echte Tukkers in mijn ogen.

Janssen en gedronken in 1 zin. Pijnlijk

30 mei 2015 om 13:49

Vandaar dat de supporters zich konden identificeren met hem.

30 mei 2015 om 16:36

Daar doelt die niet op

31 mei 2015 om 03:55

was het eerste waar ik aan dacht toen ik las dat het om janssen ging

als ik hem was had ik het anders verwoord, omdat je weet dat veel mensen deze link zullen leggen

Misschien wel een van de geliefdste spelers, maar de beste? Sorry hoor maar zo goed was die ook weer niet. Wel een goede reactie van hem.

30 mei 2015 om 17:00

Hij is niet verkozen tot beste speler. Hij is het meest gekozen in het beste elftal van Twente ooit, door middel van een internetverkiezing. Heb je al 2 zaken waardoor je niet kan zeggen dat de supporters hem als beste ooit zien.

Lekkere vent is het toch ook, moet toch wel weer lachen om zijn reactie.

Wel apart dat Rutten als beste trainer is gekozen. Als je die anti-Rutten sfeeracties in het stadion destijds zag en commentaar overal las toen Twente kampioen werd en dat dat met Rutten nooit gelukt zou zijn etc. had ik niet verwacht dat als er daadwerkelijk gestemd wordt, deze man wel krijgt wat hem toekomt.

30 mei 2015 om 17:22

Omdat het gros nog nooit van Kees Rijvers heeft gehoord. Net als de verdedigers die een eredivisie record op hun naam hebben worden vergeten op Drost na. Het is de waan van de dag bij dit soort pollen.

Heerlijke reactie, door die titel moet ik wel weer denken aan toen hij uit de bus viel tijdens het kampioenschap van Twente.

Echt een cultheld, zulke types mis ik momenteel wel in de eredivisie. Spelers die niet bang zijn om te zeggen wat ze denken en zich gewoon normaal gedragen.

30 mei 2015 om 14:18

We hebben Joey van den Berg nog.

31 mei 2015 om 03:57

dat vind ik helemaal een prachtige vent, sterker nog janssen is een soort v/d berg light, als je kijkt naar cultfiguur zijn door dik en dun en niet helemaal voor de sport leven, maar toch terugkomen

Opvallend dat niemand het over Blaise Isetsima Nkufo en Sander Boschker heeft.

Leven de stemmers weer eens in het "nu"? Of heeft de historie van Twente echt geen betere spelers voortgebracht?

30 mei 2015 om 20:20

Verkiezing op internet, sorry dat de bejaarden hier in Twente te druk zijn met hun kunstgebitten en nog geen computer met internetverbinding hebben gewonnen op de maandelijkse bingo.

Jan Sörensen, Arnold mühren, Frans Thijssen, Willy v.d. Kerkhof, Ronald de Boer. Ook een paar hele fijne middenvelders.

30 mei 2015 om 14:09

Waren er inderdaad genoeg, en eigenlijk is het ook een nutteloze uitverkiezing. Het was een internetstemming waar vooral de "jonkies" op hebben gestemd. Heubach is ook vast niet geselecteerd op zijn verdedigende capaciteiten, maar omdat hij meer een local hero is.
Wanneer bijvoorbeeld een weging naar leeftijd was toegepast, kreeg je waarschijnlijk meer de namen die jij noemt.

“hebben ze gedronken ofzo?”
en
"ik denk dat de fans zich konden identificeren met me.”

Bijna in 1 zin van Theo Janssen. Held!

Tadic. Bosman. Arnautovic

Janssen. Ruiz. R de boer

Drost
Numan. Hoogma. Bosvelt

Snelders

Is denk ik een iets beter team !!!!!!

30 mei 2015 om 14:45

Ik vind de buitenspelers erg lastig uit te kiezen aangezien we de laatste jaren echte geweldenaren hebben gehad met elia, arnautovic, john, tadic, ruiz...en dit is alleen van de laatste jaren

30 mei 2015 om 17:49

Chadli, Promes, Corona (heeft toch ook een geweldige dribbel).

Apart dat Stoch niet wordt genoemd.. had anders een belangrijk aandeel voor het behalen van de kampioenschap. Kon destijds veel van hem genieten

Wel opvallend dat de supporters spelers kiezen die vooral de laatste 5-8 jr bij Twente speelden. Is iedereen clubiconen als Boerebach vergeten?

30 mei 2015 om 15:12

is helemaal niet opvallend wanneer je nagaat dat de meeste mensen die stemmen, veel spelers helemaal niet hebben zien spelen. Drost, Boerebach, Sorensen, Muhren, Thijssen, veel stemmers hebben hen nooit live gezien.

Verder natuurlijk paar echte clubmensen als Brama en Heubach, niet de beste voetballers, maar wel spelers uit Twente.

30 mei 2015 om 15:16

Vind je dat nou echt een clubicoon van Twente? Eerder van GAE

30 mei 2015 om 16:56

Vraag je eens af wie er nu gaat stemmen op een internetverkiezing... Dan kun je nagaan dat deze uitslag vrij logisch is, maar het geeft niet echt een goed beeld van de werkelijkheid.

Die fans snappen er niets van... waar is Sjaak Polak in vredesnaam in dit elftal..

Zonder sjaak was twente niets

Gekheid op een stokie Niels oude kamphuys? Rene eikkelkamp jan van halst?

30 mei 2015 om 15:44

Scott booth?

30 mei 2015 om 15:44

Oh en vergeet grujic niet!

30 mei 2015 om 17:13

Als we dan toch bezig zijn: Evert Bleuming?

30 mei 2015 om 17:14

Oh, trainer had natuurlijk Rijvers moeten zijn (da's dan wel weer serieus)

Ik mis topspits Luc Castgaignos in dit elftal.

30 mei 2015 om 15:56

Topspits Luc haha
Miskoop Luc

Mocht schreuder. Blijven 2 afspraken maken 1 aanvallend voetbal eisen 2 eigen jeugd inpassen 4 toppers houden de rest verkopen brengt toch samen wel een mooi bedrag binnen

31 mei 2015 om 04:03

huh denk jij dat twetne 4 toppers gaat kopen?

anders kunnen ze nooit 4 toppers houden...

31 mei 2015 om 08:26

Los van het feit dat het niet grappig is, klopt je bewering ook niet. Je insinueert met deze opmerking dat FCT geen toppers heeft. Als je niks hebt kun je niks houden...

Ja, ja, successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst!

Ik hoop voor Twente dat Alfred Schreuder de club weer de nodige impulsen zal geven.

'mijn' Twente spelers zijn in ieder geval: Theo Palplatz en Theo Janssen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren