Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Met mijn levensstijl had ik in het hedendaagse voetbal ook meegekund’

Laatste update:

In Arnhem is het al lange tijd onrustig rond Vitesse. Er heerst onzekerheid over de financiële situatie binnen de club, de eigenaren en natuurlijk bovenal de sportieve prestaties en daarmee de laatste plaats in de Eredivisie. Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters ging langs bij Vitesse-icoon Theo Janssen om te praten over de situatie in Arnhem.

Momenteel heerst er met name onrust bij Vitesse. Supporters maken zich zorgen en vrezen zelfs dat dit seizoen het laatste seizoen zou kunnen zijn van Vitesse als betaald voetbalclub. “Dat is een logisch gevolg van wat er gebeurt bij Vitesse”, opent Janssen.

“We kunnen ook niet zeggen wanneer het weer goedkomt, want dat weten we niet. De onzekerheid is op iedereen overgeslagen rond Vitesse. Ik ga ervan uit dat, na alles wat ik al heb meegemaakt bij Vitesse, het wel weer goedkomt.”

Janssen is momenteel actief bij Vitesse als trainer van de Jeugd Onder 21, nadat er na de komst van Edward Sturing geen plek meer voor hem was in de staf bij het eerste elftal. Echte ambities om hoofdtrainer bij Vitesse te worden leven nog niet zo bij Janssen.

“Ik ben vooral blij dat ik gewoon lekker bezig kan zijn”, aldus Janssen. “Ik zit hier goed en ik probeer gewoon zo veel mogelijk jongens klaar te stomen voor het eerste elftal. Als je hoofdtrainer wordt bij Vitesse 1, dan is de volgende stap je ontslag bij Vitesse 1.”

Tijdens zijn voetbalcarrière stak Janssen het niet onder stoelen of banken dat hij rookte en af en toe dronk. “Dat is niet meer te vergelijken met de huidige situatie in de voetballerij. Nu is er een veel ander verwachtingspatroon bij de fitheid van spelers”, oordeelt Janssen.

“Spelers zoals ik zouden het nu veel moeilijker hebben, omdat er gewoon iets heel anders van je wordt verwacht als speler in het hedendaagse voetbal. Je moet iets uitzonderlijks hebben, anders val je af. Ik denk dat ik iets extra’s had als speler.”

Op de vraag of hij in het hedendaagse voetbal mee zou kunnen met zijn levensstijl is Janssen heel stellig. “Ja, zeker. Op basis van het talent dat ik had. Uiteindelijk ben je nog steeds op zoek naar uitzonderlijke talenten binnen een elftal en ik denk dat ik daarover beschikte als speler.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij het huidige Vitesse inderdaad wel, Theo.

De dikke prins! Prachtig hoe volwassen mannen zich zo druk konden maken om de levensstijl van Theo Janssen. Ik vind dit soort personen het voetbal juist mooier maken. Helaas gaan we niet meer van zulke spelers zien in het moderne voetbal.

15 januari 2024 om 23:41

Ben ik wel met je eens, vroeger had je bvb een janssen die rookte maar ook een vidal bvb dat soort types lopen er steeds minder inderdaad. Maar alles word ook verboden tegenwoordig. Roken niet doen drinken niet doen, maar ze mogen wel dag en nacht met een mobiel in de klauwen rond sjouwen.

16 januari 2024 om 13:56

Ik betwijfel het. Ik denk dat er meer spelers roken en drinken dan waarvan de media het weet.
Daarnaast zal er altijd een categorie spelers zijn die teveel talent hebben voor het niveau waarop ze spelen, maar het wel prima vinden omdat het dan te combineren is met andere leuke dingen in het leven (al blijft het natuurlijk gissen hoe ver bijvoorbeeld Janssen was gekomen wanneer hij wél voor de sport leefde)

17 januari 2024 om 08:45

Je had een geweldige spits vroeger Tuncay Sanli. Speelde bij Middlesbrough en Stoke. Rookte twee pakjes peuken per dag.
Na zijn transfer naar Wolfsburg kreeg die Felix Magath als trainer.
Nadat Magath er achter kwam dat die rookte moest die meteen weg.
Je moet dus ook geluk hebben dat de club en trainer die leefstijl toelaten.

Als hij zijn levensstijl wel had aangepast aan het leven van een profvoetballer, dan had hij het veel verder kunnen schoppen in zijn carrière. Hij heeft hier echter bewust niet voor gekozen en dat siert hem wel.

15 januari 2024 om 17:58

Enerzijds zou je dat willen zeggen, maar anderzijds is hij er ook altijd al eerlijk over geweest dat hij dan nog veel eerder was gestopt omdat hij dan simpelweg geen plezier zou hebben in de voetballerij. Ik denk dan eerlijk gezegd dat hij na zijn eerste grote blessure er al de brui aan had gegeven en dus rond zijn 21ste al was gestopt. Al met al, het blijft een cult voetballer die gewoon verschrikkelijk goed was zonder compleet voor de fitheid van de sport te leven.

16 januari 2024 om 09:52

Klinkt misschien raar maar het verder schoppen wil niet altijd zeggen dat het beter is. Sterker nog ik denk in veel gevallen het beter is om de volgende stap niet te zetten of na te streven.

Zoveel hoger is de intensiteit tov 10 jaar geleden ook niet geworden. Door een toename van verdedigende stijlen gaat het regelmatig zelfs langzamer. Alleen de teams die veel druk zetten en afjagen spelen intensiever.

En er is werkelijk momenteel geen enkele speler op de Nederlandse velden die de kwaliteiten van Theo bezit.
Fantastisch balgevoel, prachtige pass en trap en las het spel extreem goed.

15 januari 2024 om 17:51

Ben geen grote Veerman fan, maar die komt qua traptechniek wel in de buurt van Janssen.

16 januari 2024 om 10:49

Denk dat Eiting ook wel een vergelijkbare stijl heeft. De trap van Janssen was nog wel wat beter maar qua techniek, overzicht en manier van spelen wel vergelijkbaar.Janssen was qua talent en op zijn hoogtepunt wel nog een klasse beter maar zat op de leeftijd van Eiting ook nog bij Vitesse.

Hij was zeker een speciale speler in zijn tijd met een voortreffelijk linkerbeen. Weinigen die een bal konden trappen zoals hij, daarom denk ik dat hij het profvoetbal in deze tijd sowieso wel had gehaald. Maar op welk niveau en voor hoe lang, blijft nog wel gissen.

Ook in zijn tijd was zijn levensstijl onder de norm. Talent had hij zeker, maar als hij de sport serieuzer had benaderd, had hij het wellicht verder kunnen schoppen.

Theo Janssen kan met zijn leefstijl geen seizoen volhouden, laten we nou niet doen alsof hij zo subliem was dat hij met een pokkel wel even mee kon doen. KKD zou hij het vast nog wel redden ja

16 januari 2024 om 22:43

We moeten ook niet gaan doen alsof hij met 15 kilometer per uur een sprint trok en na 10 seconden helemaal kapot was. Die was in de CL met FC Twente de beste man op het veld tegen de winnaar van het seizoen daarvoor en meerdere jaren een sterkhouder.

Ik durf zelfs wel te stellen dat het algemene niveau van de Eredivisie echt een stuk lager ligt dan toen. Ik durf oprecht te beweren dat het huidige FC Twente en AZ beduidend slechter zijn dan het FC Twente en AZ in die tijd. Ook het Ajax van nu is beduidend minder dan destijds.

17 januari 2024 om 15:00

Het niveau van de Eredivisie is toch niet meer te vergelijken met de jaren '08 tot '13/'14. Ik heb vaak genoeg het idee gehad dat je naar een veredelde amateurcompetitie zat te kijken in die jaren. AZ en Twente zijn nu misschien wat minder, maar over het algemeen genomen is de kwaliteit in de Eredivisie enorm toegenomen!

Tactisch en technisch is het bijna geen vergelijken joh!

Al was Janssen een modelsportman geweest, dan had hij het niet veel verder geschopt dan wat hij nu heeft bereikt. Ja, misschien was hij wat vaker kampioen geworden in de eredivisie, maar veel meer dan dat zat er toch niet in. Aardige voetballer hoor. Voor de eredivisie. Ik las net ook ergens dat Robben bijna niveau Messi / Ronaldo was. Nou is bijna een vrij rekbaar begrip, maar om Robben in 1 adem met die twee te noemen is overdreven. Niet omdat het een Oranje shirt draagt is het meteen beste van de wereld. Dat is al heel wat jaartjes niet meer het geval.

16 januari 2024 om 22:50

Feit is dat we allemaal niet weten hoe zaken uit het verleden waren gegaan als ze anders waren gelopen. Dat geldt voor het argument van Janssen, maar ook net zoveel voor jouw betoog.

In die tijd speelden spelers als Janssen nog tot hun 27ste bij een club als Vitesse en kwamen op hun 30ste incidenteel eens bij Ajax. Tegenwoordig zie je zo'n speler op die leeftijd echt niet meer rondlopen bij de nummer 12 van de Eredivisie. Met zo'n traptechniek en overzicht was hij allang opgepikt door een grotere club.

aan allen hierboven die de kwaliteiten van Theo bagatelliseren,

Moet nog steeds denken aan die voorzet op luuk de jong vanaf de linker zijlijn, tegen Zenith sint petersburg 2011, zo'n strakke trap heb ik verder nooit ergens gezien, wat een trap pffffff wat een kwaliteit,

of de stift tegen psv met een run vanaf de middenlijn,

in zijn tijd bij Fc Twente was ie gewoon echt TOP van Nederland

16 januari 2024 om 22:52

In z'n hoogtijdagen was hij de beste man op het veld in de CL tegen Inter, die het seizoen daarvoor het eindbal wonnen. Janssen was zeker niet een geweldige atleet, maar die kon echt wel meters afleggen en kon op dat moment moeiteloos mee bij iedere Eredivisie-club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren