Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Internazionale verslaat AC Milan voor vierde keer dit seizoen en is CL-finalist

Laatste update:

Internazionale heeft zich dinsdagavond voor het eerst sinds 2010 geplaatst voor de finale van de Champions League. De ploeg van trainer Simone Inzaghi won dankzij Lautaro Martínez met 1-0 van stadgenoot AC Milan en dat was na de 0-2 zege uit de heenwedstrijd meer dan genoeg om door te bekeren. Milan kreeg met name in de openingsfase van de eerste helft mogelijkheden om het tweeluik nog spannend te maken, maar slaagde daar niet in. Inter speelde niet groots, maar dat was ook niet nodig om het zeer povere Milan voor de vierde keer dit seizoen te verslaan. Inter is zodoende de eerste ploeg die zijn tickets naar Istanbul mag boeken. Woensdag spelen Manchester City en Real Madrid om de andere finaleplaats.

Inzaghi had zoals verwacht een basisplaats in huis voor Denzel Dumfries. De Nederlander moest op rechts, net als Federico Dimarco op links, voor de aanvoer vanaf de flanken zorgen. Nicolò Barella, Hakan Calhanoglu en Henrikh Mkhitaryan stonden centraal op het middenveld achter spitsen Martínez en Edin Dzeko. Stefan de Vrij kreeg een reserverol toebedeeld. Milan moest het stellen zonder de aan zijn knie geblesseerde Ismaël Bennacer, waardoor Rade Krunic naast Sandro Tonali mocht starten. Trainer Stefano Pioli kreeg ook goed nieuws uit de ziekenboeg, daar Rafael Leão op tijd hersteld was van de blessure die hem in de heenwedstrijd nog aan de kant hield. De Portugees moest samen met Junior Messias, Brahim Díaz en spits Olivier Giroud voor de goals zorgen.

Milan had dringend doelpunten nodig en begon dan ook met de nodige aanvallende intenties. Zo zeilde een schot van Theo Hernández rakelings over en kreeg Díaz een enorme mogelijkheid. Tonali zette uitstekend door, schudde Mkhitaryan van zich af en legde af op de ongedekte Díaz, die het André Onana veel moeilijker had moeten maken. Milan kon die goede openingsfase niet doorzetten, waardoor Inter beter in de wedstrijd kwam. De ploeg van Inzaghi bevond zich vaak rond de zestien van zijn stadgenoot, maar kansen meer dan dreigend werd het niet. Vlak voor rust kreeg Leão wat ruimte en nadat hij zich simpel ontdeed van Francesco Acerbi, zag hij zijn schot rakelings naast vliegen. Ogenblikken later kreeg Inter zijn eerste écht grote kans. Een vrije trap belandde op het hoofd van Dzeko, die stuitte op Mike Maignan.

De openingsfase van de tweede helft werd afgewerkt in een laag tempo, wat Inter in de kaart speelde. De tijd begon te dringen voor i Rossoneri, maar ondanks het vele zoeken van Leão kwamen de kansen niet. Milan bleek simpelweg niet bij machte om Inter echt te doen wankelen. Sterker nog: een kwartier voor tijd besliste Martínez het duel. De Argentijn kreeg de bal goed mee van invaller Romelu Lukaku, keek op en klopte Maignan is de korte hoek: 1-0. Het bleek de genadeklap te zijn, want ook in de slotfase was Milan tandenloos. Inter zakte ver terug en werd in de slotfase nog het meest dreigend via Lukaku, die uitstekend inviel. De Belg stuitte in blessuretijd echter op Maignan, terwijl Bastoni hoog over schoot.

Welke club wordt de tegenstander van Internazionale in de finale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet ten nadele van deze twee clubs, maar dit was gewoon CL halve finale onwaardig. Hebben ongelooflijk veel mazzel gehad dat met Liverpool, Real Madrid, Manchester City, PSG en Bayern alle topclubs aan de andere kant van het schema zaten.

AC Milan, Spurs, Eintracht Frankfurt, Napoli, Club Brugge, Benfica, Inter en Porto. Je kan mensen best wijs maken dat dat de laatste acht in de Europa League waren.. Napoli had weliswaar een geweldige eerste seizoenshelft, maar is natuurlijk ook geen (doorgewinterde) Europese topclub. Als dat dan het beste in je helft van het speelschema is, zegt dat al genoeg. Wel leuk voor het toernooi dat we eens wat andere clubs ver hebben gezien, maar qua niveau houd het echt niet over.

Het enige lichtpuntje is mijn inziens toch Leao. Ongelooflijk dat die op het WK bijna niet speelde. Die wordt met Mbappe en Haaland het beste van deze generatie wat betreft aanvallers. Zou voor werkelijk iedere club een versterking zijn. Zou naar verluid 'maar' 100 miljoen moeten kosten, dat moet je als TD van een Europese topclub zonder nadenken neerleggen. En dat te bedenken dat clubs als Barcelona niet veel minder hebben betaald voor spelers als Ferran Torres en Raphina, tja..

We gaan morgen zien wie de CL gaat winnen..

16 mei 2023 om 22:56

Wat betreft Leao het wordt zeker een topvoetballer maar Vinicius en Saka zijn echt een klasse beter al hebben zij de power niet van Leao, zij bewaren veel rust en zijn niet zo nonchalant.

16 mei 2023 om 23:07

Saka is nog even afwachten hoe hij het op champions league etaleert. Leao was wel de beslissende factor dit seizoen in de champions league en was vorig seizoen vrij bepalend voor de scudetto. Beiden zijn tevens gewoon talentvolle vleugelspelers, ook al is leao wel talent af inmiddels, want die wordt volgende maand 24. Vinicius vind ik persoonlijk wel een stukje verder dan Saka en Leao.

16 mei 2023 om 22:56

Lichtpunt Leao 😅. Volledig onzichtbaar vandaag buiten 1 fase waarin hij eerst een lichte fout maakt en nadien hands om de bal mee te krijgen.

Die was gewoon heel zwak vandaag. Waarschijnlijk door zijn blessure, dus het is allerminst een verwijt.

16 mei 2023 om 23:00

Zeker, heeft het vandaag echt niet naar zich toegetrokken zoals vorige ronde. Maar het talent van die jongen spat er van af. In een verder zeer pover Milan vind ik dat dan nog het meest positieve. Net als die keeper, dat is ook echt een goede.

16 mei 2023 om 23:02

In die zin ben ik het zeker met je eens. Het is iemand die echt iets over zich heen heeft hangen. Ik vond het alleen wat vreemd dat na vandaag expliciet te benoemen.

16 mei 2023 om 23:02

Martijn, geluk is ook wat je als zulke clubs gewoon nodig hebt. Ik persoonlijk vond het leuk om de grote clubs uit Milaan in de halve finale te zien een beetje nostalgie ongeacht het niveau.

16 mei 2023 om 22:57

Inter is wel de reden geweest dat jouw clubbie uit de Champions League vloog

16 mei 2023 om 23:01

Nou ja, dat had meer te maken met arbitrale dwalingen de heenwedstrijd tegen Inter, en dat we in de terugwedstrijd geen verdedigers hadden om op te stellen wegens blessures. In zo'n zware poule ben je dan zomaar de lul.

16 mei 2023 om 23:25

Net zeg je dat Inter mazzel had met hun tegenstanders en dat zij geen topclubs tegenkwamen maar tegelijk zeg je dat Barcelona in een zware poule zat? Oké…

17 mei 2023 om 14:53

Emotionial damage

16 mei 2023 om 22:58

Ooh Liverpool die topclub die door Napoli werd scheelgetikt? En Psg dat nier verder kwam dan 2x een gelijkspel tegen Benfica. Hetzelfde Benfica dat tegen inter kansloos was. Vergeet ook niet dat Inter Barcelona al uitschakelde in de poule.

16 mei 2023 om 23:30

Tja en PSG tikte nummer 2 van Italië Juventus ook weg. En Bayern won vrij eenvoudig van Inter. Als we zo gaan redeneren...

16 mei 2023 om 22:59

Ik denk dat Porto, Benfica en Milan wel het allermakkelijkste pad is wat een ploeg ooit gehad heeft richting een Champions League-finale. Al was het pad van Liverpool vorig jaar ook niet heel erg lastig (Villareal, Benfica en Inter). VInd de verrassingen alsnog wel leuk. Niet steeds Paris-City.

16 mei 2023 om 23:00

Toevallig (?) vergeet je een groepsfase met Barcelona en Bayern München wel even te vermelden.

16 mei 2023 om 23:04

Om eerlijk te zijn was ik dat vergeten. Dat geeft dan nog extra glans voor Inter; die 3-3 in Camp Nou was echt krankzinnig. Het neemt niet weg dat het in de knock-outfase wel een zeer gemakkelijke route was. Ook als je in je achterhoofd neemt dat het pad voor City bestaat uit Leipzig, Bayern en Real en voor Real bestaat uit Liverpool, Chelsea en City.

16 mei 2023 om 23:07

Zeker. Inter heeft echt heel veel geluk gehad (al vind ik Benfica ook allerminst een makkelijke loting als je weet dat die PSG achter zich houden in de groepsfase). Dus daarom vind ik eerder dat je dat kan zeggen over de tweede ronde en halve finale.

16 mei 2023 om 23:11

Begrijp me niet verkeerd: minder kapitaalkrachtige clubs hebben altijd wat geluk nodig om door te stoten. Ajax moest in 2019 na 6 minuten met 2-0 achterstaan in het Bernabeu, Lyon had in 2020 geluk dat Sterling voor leeg goal miste, datzelfde jaar zaten alle resultaten en de loting mee voor Atalanta... Ik vind het erg mooi dat Inter is doorgestoten naar de finale. Hopelijk winnen ze hem ook.

16 mei 2023 om 23:14

Benfica heeft op elke positie een mindere voetballer staan, als Inter daarvan verloren had, dat was een blamage geweest.

16 mei 2023 om 23:14

Ja op papier zijn dat betere tegenstanders maar ga nou njet doen of Liverpool en Chelsea zo geweldig zijn . Liverpool is dit seizoen minder dat Napoli en Chelsea hoef ik denk ik helemaal niet over te beginnen aangezien die al moeite hebben om het linker rijtje te eindigen

16 mei 2023 om 23:17

Als je serieus Chelsea en Liverpool noemt als moeilijke tegenstanders dan kijk je geen PL dit seizoen. Chelsea is los zand, daar had dit Inter makkelijk van gewonnen. En Liverpool speelt de laatste weken weer redelijk goed. Maar is niet voor niks dat ze waarschijnlijk de top 4 in de PL mislopen en zich dus niet plaatsen voor de CL. Dus Real heeft ook zeker niet een moeilijke route gehad. City heeft de moeilijkste route, al was Bayern ook niet echt in super vorm.

16 mei 2023 om 23:28

Die conclusies trekken jullie zelf. In het pad van City en Real zitten naar mijn mening twee erg goede tegenstanders en een minder team. Nu zijn Bayern en Liverpool dit seizoen uit vorm, maar het blijven gewoon uitstekende tegenstanders. Bayern wordt toch weer kampioen van Duitsland en topte gemakkelijk een groep met Inter en Barca, terwijl Liverpool nog volop in de race is voor een top-4 plek, 15 punten haalde in de groep en op Anfield het altijd spookt. Bayern had ook genoeg kansen tegen City en Liverpool stond na 14 minuten met 2-0 voor. Die incasseerden ongelukkig twee tegentreffers en werden pas na rust helemaal op een hoopje gespeeld.

17 mei 2023 om 10:46

Op basis van naam zijn het twee uitstekende tegenstanders. Chelsea en Liverpool hadden dit jaar geen schijn van kans om de CL te winnen. Real - Liverpool was op voorhand al allesbehalve spannend. Pas de laatste weken spelen ze weer ietsje beter.

16 mei 2023 om 23:03

Zowel Inter als Milan zijn Champions League finale onwaardig inderdaad, maar die hadden geluk dat ze aan de goede kant van het schema zaten. Kan een keer gebeuren natuurlijk, maar je moet er als neutrale voetballiefhebber niet aan denken dat dit Inter de Champions League gaat winnen. Die zijn nog slechter dan Chelsea in 2021.

16 mei 2023 om 23:06

Inter verdient meer credits en dat je vini niet meeneemt in je lijstje is ook bizar te noemen. Maar goed beide hebben barca afgedroogd en daar krijg je toch een wat subjectievere mening van zullen we maar zeggen.

16 mei 2023 om 23:07

Boeiend uiteindelijk sta je er terecht. Dat verhaal is niet relevant of je makkelijk loot of niet. Over 30 jaar weet niemand dat meer. Al vond ik het Inter van 2010 nog altijd het echte Inter. Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Cambiasso, Motta, Stankovic, Sneijder, Eto’o en Milito. Wat een elftal was dat.

16 mei 2023 om 23:09

Leao met Mbappe en Haaland? Denk eerder ene Vinicius JR. Ferran en Raphinha kostte beide rond de 55/60M dat is bijna de helft minder dan 100M. Leao heeft potentie maar dat hebben een Kvaratskhelia, Nkunku, Martinelli en Saka ook. Vind Leao echt niet boven deze namen uitsteken. Lijkt me ook een speler die het van de ruimtes moet hebben. Zodra het speelveld klein wordt is hij een stuk minder gevaarlijk, zoals vandaag goed zichtbaar was.

16 mei 2023 om 23:12

Wat een zwak betoog. Inter was gewoon te sterk in de eerste confrontatie en speelde het zakelijk uit nu. City en Real zijn dit jaar sowieso overrated zeker in hun onderlinge confrontatie. Ik zie dit Inter met onze Denzel gewoon de CL pakken en dat zou een puike prestatie zijn. En een Benfica en Napoli behoorden dit jaar gewoon tot de sterksten in de CL.

16 mei 2023 om 23:13

Liverpool en PSG hebben het zelf laten liggen doordat ze 2de werden in hun poule...
Waardoor ze automatisch tegen een nummer 1 moesten.
En clubs als Benfica en Napoli tegen een nummer 2 moesten, die toevallig de mindere waren.
Uiteraard zat de loting verder mee, maar dit jaar hadden we ook niet echt veel topploegen in vorm.

Barca en Juve al uitgeschakeld.
Liverpool matig jaar en 2de in de Poule.
Chelsea verschrikkelijk, met name na de winterstop.
Napoli die de afgelopen weken compleet ingezakt is.
Bayern zonder Lewandowski toch ook echt minder was.
En PSG tja, tweede geworden in de poule en op de aanval na ook niet zo bijzonder meer

Het ging altijd al wel tussen Real en City.

16 mei 2023 om 23:17

Ook Mooi dat bijna heel Nederland riep dat Napoli en Benfics tot de outsiders behoorden om de CL te winnen maar nu Milan en Inter in de halve finale staan om beide te verslaan hebben ze ineens een makkelijk pad bewandeld. Snap die logica ook niet. In de CL is helemaal niks makkelijk. En als je vorig seizoen keek vloog inter er ook maar op een haar na uit. Het is dat Sanchez rood kreeg op anfield anders had die wedstrijd nog in verlenging kunnen eindigen want inter won als een van de enige dat seizoen op anfield

16 mei 2023 om 23:29

Dat zeg je wel heel makkelijk Martijn. City is de afgelopen jaren eruit geknikkerd door respectievelijk Lyon en Spurs en een finale verloren tegen Chelsea. Inter kan zomaar nog eens verrassen in de finale

16 mei 2023 om 23:35

Doe je Vini toch tekort mee imo. Wat mij betreft op elk vlak een streepje voor op Leao en niet in het minst zijn gewoonte om op deze leeftijd al op te staan op de grote momenten.

16 mei 2023 om 23:46

Ik begrijp niet waarom mensen Phil Foden vaak vergeten op te noemen. Is ook al een topper en kan ook bij de absolute top komen te staan. Zit dit seizeon in Pl ondanks zijn blessure en geringe minuten ook al op 10 goals en 5 assists. De twee seizoenen hiervoor ook al 9 goals en 5 assists. En hij is pas 22 jaar...

17 mei 2023 om 00:01

@martijn Ja jullie willen natuurlijk elke seizoen Liverpool, City, Barca en Madrid in de finale zien.
Wat een apart zooitje is het hier ook.

Serie A is weer aan het opbloeien en dat moet als iets positiefs gezien worden.

Inter werd al dood gerekend sinds de poule fase maar staan nu in de finale.

En dat je Inter maast clubs als Brugge en Frankfurt zet laat wel echtt je frustratie zien.

Je ben gewoon aan het beledigen. Inter heeft spelers als Brozovic, voor 6 mil gehaald boden van Juve en Chelsea circa 60mil, Bastoni word begeerd door Man City die minimaal 60 a 80 Mil moet kosten, Lautaro iedereen weet wat hij waard is Barca wil hem al jaren hebben. Barella die Liverpool wil hebben, Chelsea en Man U willen Dumfries hebben die moet min 40mil kosten volgens mij voor 13 mil gehaald, Onana word door heel Europa begeerd, Skriniar gaat jammer genoeg naar PSG en dan heb je spelers als Calhanognlu, Dzeko, Onana en Mihki die gratis zijn gehaald en allemaal sterkhouders zijn gebleken.

Darmian en Acerbi goedkoop zijn gehaald. Lukaku voor 110mil verkocht en terug gehuurd.

Inter heeft een heel sterk team met enorm goed beleid bijelkaar gesmeed en jij wil Inter vergelijken met Frankfurt.

Schaam jezelf.

17 mei 2023 om 00:11

Leao noem je nog veel te vroeg. Hij heeft een goed seizoen, niet meer dan dat. In dat rijtje vergeet je ook een goudhaantje uit Madrid trouwens. Leao is er nog niet, verder helemaal eens met je verhaal.

17 mei 2023 om 00:22

Dat deze halve finale eruit is gekomen is sowieso een verrassing aangezien Benfica en Napoli toch wel de smaakmakers van de groepsfase waren.

17 mei 2023 om 00:33

Leuk hoe je zegt we gaan morgen zien wie de CL wint 😂 Manchester city, real, psg noem maar op haten het om tegen een team als inter te spelen. Denk dat wij gewoon een goeie kans maken tegen city of real. Maar heb liever city want Real weet op 1 of andere manier altijd de CL te winnen dat zijn gewoon CL experts.

17 mei 2023 om 05:15

Martijn R, moeilijk hè om Inter gewoon de credits te geven?! Finale CL is gewoon een geweldige prestatie maakt niet uit aan welke kant van een schema je staat. En daarbij Bayern zat gewoon bij Inter in de poule en volgens mij is Bayern klaar in de CL dit jaar. Trouwens wel heerlijk dit voor Onana de ultieme revanche dit op zijn fijne ex-werkgever die hem totaal niet op waarde schatte.

17 mei 2023 om 10:00

Bayern won alle poule wedstrijden tegen Inter en Barca. Had alleen pech dat ze daarna tegen City en PSG moesten. Dat is andere koek dan een Porto of Milan.

Qua amusementswaarde één van de slechtste CL halve finales sinds ik me kan herinneren. Inter is absoluut kansloos tegen Real of City.

16 mei 2023 om 22:55

Milan was heel slechf, maar Inter was toch gewoon uitstekend? Had gewoon 3-0 kunnen zijn vandaag. Verdedigend foutloos, en zelfs met maar twee aanvallende spelers echt continu gevaarlijk.

16 mei 2023 om 22:55

In één wedstrijd kan er van alles gebeuren, je bent nooit bij voorbaat kansloos

16 mei 2023 om 22:59

Dit Inter dat zich kan vastbijten in een tegenstander in de finale… ik zie ze zomaar verrassen. Echt geen verkeerde voetballers en met 0 verwachtingen, is het echt geen gelopen koers!

16 mei 2023 om 23:08

Inter is daarin vooral afhankelijk van de tegenstander. Als een City echt op komt dagen, walsen ze er overheen. Een Real Madrid kan wat Inter kan, maar dan beter en ze kunnen ook nog eens varieren.

16 mei 2023 om 23:13

CL is toch anders. Vorig jaar was Real de mindere ploeg tegen PSG, City en Chelsea, en won uiteindelijk van alledrie.

Natuurlijk is Inter niet de favoriet, maar het is ook geen cafe elftal, er lopen daar ook serieus goede voetballers rond.

16 mei 2023 om 23:14

Milan en Inter hebben hier niets te zoeken. Milan had de makkelijkste poulefase ooit en beiden de meest eenvoudige knockout tegenstanders. Helaas kwamen alle mindere ploegen aan de rechterkant van het schema terecht, hopelijk is dit volgend jaar anders. Gelukkig zien we Milan volgend jaar niet in de CL terug!

16 mei 2023 om 23:17

Tsja, je zit met Lazio, da’s ook niet bepaald een wereldploeg. Maar je krijgt vier tickets. Niemand zit ook op Sociedad of Union Berlin te wachten, maar ze gaan toch de CL in.

17 mei 2023 om 00:00

Doet het je pijn dat Milan Europees verder is gekomen dan ieder Bundesliga club? Hadden ze geluk? Jazeker maar boeiend
We stonden er wel

17 mei 2023 om 01:08

En dan zo'n verschrikkelijke wanprestatie leveren en herinnerd worden als één van de slechtste halve finalisten ooit.

17 mei 2023 om 07:28

Boeiend.
Uiteindelijk zijn we bij de laatste 4 gekomen dat is wat ieder club wel zou willen. Natuurlijk zag ik ons graag beter voor de dag komen maar onze team in de breedte is helaas te min.

17 mei 2023 om 08:05

Nou hadden clubs als Bayern, Leipzig en Frankfurt ook geen makkelijke hordes in de CL. Dorrtmund had tegen dit Chelsea gewoon moeten winnen.

17 mei 2023 om 09:13

jajaja lekker makkelijk scoren van iedereen die dit napraat. Vorig jaar speelde Villareal de halve finale en die waren kwalitatief vele malen minder.

Dik verdient.. wordt een mooie finale

Inter was echt veel beter vandaag, en ze hoefden niet eens. Wat een teleurstelling toch voor de Milan fans, sta je in de halve finale en dan speelt je ploeg waarschijnlijk de zwakste wedstrijd van het seizoen.

Forza Inter! Geen moment in de problemen geweest tegen Milan, wat hoop geeft voor de finale. Geweldig om te zien!

Pfff wat is dit Italiaanse voetbal saai

17 mei 2023 om 06:34

Leuker dan die andere halve finale met die neppe fans en werkelijk 0 sfeer in het stadion.

17 mei 2023 om 07:14

Neppe fans en 0 sfeer? Vraag anders aan spelers van City, Chelsea, Liverpool en PSG wat ze ervan vonden. De fans laten het stadion boven op hun hoofd instorten, waardoor de choke gehalte hoger wordt. Maar nee dat zou bij Salernitana uit ook gewoon gebeuren zeker.

17 mei 2023 om 07:55

0 sfeer zegt hij. Ben jij ooit in het Bernabeu geweest op een cl avond? Anders zou je dit niet zeggen.

17 mei 2023 om 08:26

Geen idee wat je nou eigenlijk zegt.
Real en barca is bioscooppubliek
Maar kijk en luister eens naar het publiek bij een real/city en vergelijk dat met een inter/milan.

17 mei 2023 om 08:48

Kijk en luister jij maar vaker naar Real Madrid fans. Genoeg sfeer en mooie beelden/tifo’s te vinden. Ik zie ook wel dat San Siro een heksenketel kan zijn. Mooi toch? Het mag allebei, naast elkaar, mooi/sfeervol zijn. Vind het wel heel Calimero als je Real Madrid onderuit moet halen, om het Italiaanse voetbal op te hemelen.

17 mei 2023 om 10:58

Merk het niet zo vaak bij Real dan, ik vind de sfeer bij Atletico beter en bij de Sevilla clubs nog beter. Real, Barca, United, City zijn meer toeristenattracties. Zelf bij een CL pot van United geweest vorig seizoen, de sfeer voor de wedstrijd in het café vlakbij het stadion was prachtig, maar in de wedstrijd zelf hoor je bijna helemaal niks... Liverpool heeft Ynwa, daarna is het nou ook weer niet heel spectaculair.

17 mei 2023 om 21:05

Ik ga ook niet in op zulke fanboys hoor.
Pl clubs en barca en real zijn over het algemeen vrij saai qua sfeer tov de rest van europa, niks mis mee overigens

De bal is rond maar als inter de finale wint van een real of city… nee dat gaat niet gebeuren

Inter paar klasse duidelijk beter dan AC Milan. Inter oogt best een volwassen ploeg, hebben heel veel ervaring. Denk alleen dat ze tekort zullen komen in de finale tegen City of Real Madrid.

Ac Milan heeft helaas teleurgesteld, moesten echt meer lef tonen.

Ps: Voetbalzone.. bij live meepraten kreeg ik telkens een foutmelding.

16 mei 2023 om 22:55

Die foutmelding had ik ook. Volgens mij konden alleen mensen via de app reageren.



Voor de neutrale supporter was het een zaadpot. Voor Inter gewoon perfect gespeeld vind ik persoonlijk. Milan geen moment in hun spel gekomen en Leao was onzichtbaar (al is het de vraag of het aan Inter of Leao zelf lag). Vooral het middenveld vond ik zelf echt goed vandaag, daar kreeg Milan geen greep op. Verder is het nu toch ook echt wel duidelijk dat je Lukaku erin moet zetten in de finale. Die zit echt gewoon in een geweldige vorm met bijna elke wedstrijd een goal of assist.

Toch opvallend dat het seizoen van Inter nog helemaal is opgebloeid. Vrij zeker van de top 4, volgende week een copa finale tegen Fiorentina en dan nog een totaal onverhoopte CL-finale.

16 mei 2023 om 22:58

Lukaku is nogal blessuregevoelig, en Inter had hem nodig zowel in de CL als in de Serie A, dus ze kunnen hem niet 2x per week 90 minuten laten spelen.

Maar nu top 4 vrijwel zeker veilig is, ga er maar van uit dat hij de komende Serie A wedstrijden maar kort speelt om fit te blijven voor de finale.

Hij scoorde nu niet (wel assist) maar het blijft toch verbazend hoe balvast die gozer is. Heeft technisch ook aardig wat stappen gezet, de jonge Lukaku van vijf jaar terug waar alle ballen van zijn voet springen is vrijwel verdwenen.

16 mei 2023 om 23:01

Ik mag het hopen. In ben het wel eens met je gedachten maar er is een stemmetje in mijn achterhoofd dat blijft zeggen dat Inzaghi het gaat willen doen met de jongens die hem daar brachten.

16 mei 2023 om 23:03

Nou ja, Lukaku legde de bal panklaar vanavond voor Lautaro, dat is toch ook een bijdrage aan de winst?

16 mei 2023 om 23:09

Spelen in de finale zal hij sowieso doen. Of hij start, daar ben ik een beetje bang voor. Al ben ik wel een vrij pessimistisch persoon, dus dat kan erbij helpen.

Zuur dat je het uiteindelijk in de eerste wedstrijd, sterker nog, eerste 15 minuten van de eerste wedstrijd al gelijk hebt weggegeven.
Enfin; uiteindelijk mag Milan trots zijn wat ze in CL; overwintering was het doel, werd de halve finale, helemaal niets mis mee.
Ben benieuwd of inter is opgewassen tegen een Real of City.

In goede maar ook mindere tijden; Forza Milan!

16 mei 2023 om 22:59

Beter voor het voetbal dat Milan geen ronde verder is gekomen. Het was niet om aan te gluren. Vind de halve finale ook veel verbloemen voor wat voor matig elftal het is. Komen nog moeilijke tijden aan voor de Milan fans de komende jaren

16 mei 2023 om 23:06

Tja, dat geldt net zo goed voor Inter. Beide ploegen horen kwalitatief gezien eigenlijk niet in de finale. Het is ook zeker niet zo dat ze nou zo'n gigantisch niveau op de mat leggen.

16 mei 2023 om 23:14

zegt juist veel dat we met dit elftal halve finale hebben bereikt. En zelfs als je gelijk hebt; moet je nagaan wat Milan kan als ze het zelfde budget hadden als Engelse clubs😉 mensen zijn te snel verwend. 3 jaartjes sinds eerste CL plaatsing in 10 jaar. Nu al halve finale. 2 jaar na komst Maldini; kampioen geworden. Moet je nagaan wat een enorme stappen er zijn gemaakt. Maarja iedereen en ook de fans wilt consistentie. Tja dat onderscheid is de wereldtop

17 mei 2023 om 00:05

@maurootje - Nou over-romantiseer je het wel. Kijkend naar de campagne zegt het vooral dat AC Milan gigantisch heeft gemazzeld met de loting. Je kunt ze krediet geven dat ze er het maximale uit hebben gehaald, maar zo'n gigantische prestatie is het niet als je naar de tegenstanders kijkt. Van de poule tot het eindstation waren de tegenstanders nou niet bepaald indrukwekkend.

17 mei 2023 om 00:21

Milan had geen cent meer te makken tien jaar geleden en dankzij een rijke eigenaar en niet op eigen kracht er mooi ruim 900 miljoen tegenaan gegooid. Geen inkomsten uit transfers en Europees voetbal en zelfs uitsluiting gekregen hierdoor. Dan mag je niet klagen als supporter. Milan eindigt niet eens in de top 4 van de Serie A, dan kun je niet spreken van echte stappen. Ze zijn weer terug bij af, een subtopper in eigen land en dat is toch zonde gezien begin 00 toen ze zo goed waren.

Man o man. Dit had ik dus nooit maar dan ook nooit durven te dromen aan het begin van het seizoen. De grote aankopen die er niet konden komen en we het als Interisti met de transfervrije mkhytarian en Onana moesten doen en huurlingen Asllani en Acerbi en kijk is. Gewoon in de finale. Inter is de underdog natuurlijk maar laat die andere 2 het maar lekkkr onderschatten. Forzaaaa inter!!!!

16 mei 2023 om 22:58

Die Acerbi doet het toch het dan nog uitstekend ook de laatste tijd. Laat hem niet voetballen of te snel lopen, maar wat een verdediger.

16 mei 2023 om 23:00

Ben vaak cristisch geweest op hem maar man die gozer kopt echt alles weg. Giroud gaat hem vanacht nog vaak zien in zijn dromen

16 mei 2023 om 23:05

Mua, dit is natuurlijk wel een loting waar iedere ploeg in de CL van droomt. Het was knap in de poulefase, maar daarna loot je eigenlijk de middelmaat van de Europese subtop. Zo'n gigantische prestatie is het dan ook weer niet.

16 mei 2023 om 23:08

Porto en benfica bijde groepswinnaar
Inter in ko fase 0 verlies
Zielige reacties allemaal

16 mei 2023 om 23:12

Porto werd groepswinnaar een een poule met Club Brugge, Leverkusen en een Atletico uit vorm.

Benfica deed het wel knap, al was Juventus tot de winterstop erg matig.

16 mei 2023 om 23:08

Onana was gewoon een (transfervrije) topaankoop. Een van de beste keepers van Europa.

Wat een heerlijk gevoel. Wij inter supporters weten het wel, iedereen gaat zeggen dat we kansloos zijn net als 2010.

Hetzelfde gebeurd er dit jaar, ik hoor sinds de poule des doods dat we eruit gaan.

Nu staan we in de finale. Alles kan gebeuren.

Forza Inter!!!

16 mei 2023 om 23:01

Inderdaad laat ze maar lekker onderschatten. En roepen makkelijke tegenstanders. Des te heerlijker wordt deze overwinning

16 mei 2023 om 23:03

De ploeg in 2010 was wel beduidend beter dan deze. Bovendien schakelde Inter in 2010 toch zeer behoorlijke tegenstanders uit. Buiten Barcelona in de poule heeft het gewoon enorm gemazzeld met de loting. Dat hoort erbij, maar we moeten het ook niet mooier maken dan het is, al is dat relatief voor een supporter. Een knappe prestatie, maar ook wel pijnlijk dat zo'n ploeg in de finale staat, terwijl de echt goede ploegen elkaar uitschakelen.

16 mei 2023 om 23:07

Niet zo lang geleden had je ook een Spurs en een heel matig Chelsea in de finale. Niet altijd de ploeg met de meeste kwaliteit wint maar degene die op het juiste moment piekt.

16 mei 2023 om 23:10

Chelsea had dan ook een beduidend lastigere loting. Inter hoefde niet eens te pieken. Daar waren de tegenstanders helemaal niet naar. Tottenham destijds was ook lachwekkend. Die hadden in de groepsfase al klaar moeten zijn. Nog steeds een klein wonder dat zij de finale haalden destijds.

16 mei 2023 om 23:11

We zullen zien wie de finale wint
Stats van inter in cl zijn gewoon prima

16 mei 2023 om 23:11

Die spelers van toen zijn ook wel beter gemaakt door de prestaties van toen. Als je die ploeg van toen bekijkt staan daar voor inter supporters allemaal legendes, maar objectief bekeken ook een aantal mindere voetballers (naar absolute topbegrippen).

Al lopen er nu natuurlijk wel geen Sneijder, Eto’o of Milito tussen.

16 mei 2023 om 23:36

Blijf het herhalen zovaak je wilt pff. We staan in de finale, het interesseert ons niet hoe we er staan !!!

17 mei 2023 om 00:09

@zanetti4ever - Ik ben er ook niet om jou te provoceren of om je een plezier te doen. Ik geef gewoon m'n mening en daar kun je het mee eens of oneens zijn. Heel simpel...

16 mei 2023 om 23:06

Inter uit 2010 was toch paar klassen beter en een van de beste teams ter wereld. Niet vergelijkbaar imo.

16 mei 2023 om 23:09

Laat ze roepen, we hadden geen kans tegen Barca en Benfica en zelfs Porto zou ons pakken.

16 mei 2023 om 23:09

Lol dat Inter was een van de beste teams op aarde toen.

16 mei 2023 om 23:19



Man toen werd er ook heel erg gehaat op dat Inter, verdedigend dit en dat. Met de tijd zijn mensen dat Inter respect gaan geven. Maar jullie waren toen precies hetzelfde als nu. 100 procent haters.

17 mei 2023 om 07:34

Klopt maar die route die Inter toen had afgelegd was misschien wel de moeilijkste ooit. Chelsea, Barca en Bayern die allemaal de grote favoriet waren verslaan was echt knap. En dat commentaar op verdedigend voetbal moet ook stoppen want als ik onterecht een rode kaart zou krijgen (koekoek) dan zou ik ook verdedigend spelen.

17 mei 2023 om 07:39

Dit is echt niveau kinderklas haha. "jullie waren toen precies hetzelfde als nu" Over wie heb je het in vredesnaam. Je hebt mensen die zelfs bij winst zich nog ontzettend zuur kunnen gedragen en bestempeld kunnen worden als slechte winnaars.

17 mei 2023 om 07:50

Huh? Waar heb je mij zien haten op Inter uberhaupt? Ik vond het juist geweldig dat ze toen wonnen van Barca en co. Oh wacht volgens mij reageerde je op een verwijderde reactie van iemand. VZ laat de reacties dan heel gek onder elkaar lopen.

4x Verliezen van je aartsrivaal, lieve hemel! Dat doet pijn!!

Wat een wanvertoning van Milan in deze twee wedstrijden. Niet om aan te gluren, zit helemaal niks in. Napoli en co mogen zich kapot schamen dat ze door deze matige ploeg eruit zijn gekegeld.

Bizar dat trouwens morgen niet alleen de halve finale maar ook de finale wordt gespeeld aangezien de winnaar van city of real de cup wint.

Niet om aan te gluren. Ik had echt zo veel meer verwacht van deze wedstrijd… Jammer.

Mooi voor Dumfries, De Vrij en Onana. En natuurlijk de inter fans!
Qua wedstrijd was het echt een kwelling. Twee wedstrijden saai en slecht voetbal.

Hoe dan ook; van harte Inter fans!

16 mei 2023 om 22:59

Het wedstrijdverloop was dan ook echt het ergste wat er kon gebeuren. Inzaghi is van nature al defensief ingesteld, dus dan helpt het allerminst dat je na nog geen 10 van de 180 minuten 2-0 voorstaat.

Al vond ik beide eerste helften nog wel meevallen.

16 mei 2023 om 23:04

Heb je zeker gelijk in. Ik vreesde ook zo'n verloop van de wedstrijd na die 0-2. Je hoopt dat AC Milan vol op de aanval gaat en er voor de neutrale toeschouwers een mooi, spannende wedstrijd van maakt. Maar helaas.

Inter wel verdiend door.

De saaiste halve finale in tijden denk ik. Vond het niveau echt laag zeg. Beide ploegen aardig geluk gehad met de loting. Maar ja Inter was alsnog veel te sterk voor Milan. Die laatstgenoemde waren toch zo bizar slecht zeg. Leao onzichtbaar maar ja logisch als die niet terugkomt. Alleen zijn teamgenoten bakken er ook helemaal niks van. Ben benieuwd hoe Inter het gaat doen in de finale. Alleen schat ik de kansen bij City of Real veel hoger in.

16 mei 2023 om 23:11

Saai van milan zijn kant. Geloof me vanuit Inter zijn kant gewoon perfect uitgespeeld.

16 mei 2023 om 23:20

Net zo saai als de finale van 2003 zo wat..lautaro Martinez is dit seizoen wel echt aan. Een pressing machine die aan de bal ook nog eens sterk is en een neus voor de goal heeft. Kan Osimhen nog passeren als topscorer in de Serie A. In huidige vorm zou dit een eventuele goede opvolger van Lewandowski kunnen zijn bij Barca, maar dat geld hebben ze niet. Die gaat minstens 75M of meer kosten.

16 mei 2023 om 23:39

Hij heeft wel altijd een periode in het seizoen waarin hij een stevige terugval kent, dus dat moet er wel echt uit om bij de absolute elite gerekend te worden.

Als zijn motor echter op gang is dan het genieten geblazen als supporter.

Uiteraard respect voor de prestatie, maar het is wel pijnlijk dat zo'n matige ploeg in de finale staat. Als je Barcelona naar de Europa League stuurt, is dat natuurlijk knap, maar na de groepsfase zit de loting natuurlijk wel heel erg mee met Porto, Benfica en AC Milan. Maar goed, dat heb je met lotingen. Het maakt het enerzijds interessant, maar dan hoopte ik persoonlijk toch op een Napoli. Echter kwamen zij niet opdagen op het moment dat het moest.

Morgen dus de echte finale van de champions league. Ik heb er zin in de finale tussen Inter en Real/City zie ik gewoon als een 0-4 minimum. Wat een treurige halve finales. Hele linkerkant van t schema was gewoon Europa League niveau.

16 mei 2023 om 23:13

Hoop voor jou dat je geen toto’s speelt

De saaiste semifinale in jaren (!).
Laat ik maar geen party pooper zijn en Inter feliciteren met de finale plaats. Dikverdiende overwinning op Ac Milan, dat dramatisch was. Onherkenbaar gewoon.

Er waren mensen die Pasveer beter vonden dan Onana ajuu die zit nu in de CL finale haha

CL finale! Wow! Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen. Cup merchant Inzaghi dendert door. We zijn na 13 jaar weer terug in de finale en dat ten koste van stadgenoot Milan met door hun fans alom geprezen "CL DNA" en "superster" Raphael Leao. TROTS.

Onbegrijpelijk dat Leao speelde, en zo lang ook. Die was duidelijk niet fit. AC speelde met 10 man.

16 mei 2023 om 23:13

En wat te denken van die Messias. Die liet zelfs Dzeko een goede tweede helft spelen in vergelijking.

17 mei 2023 om 07:23

Messias kan er inderdaad helemaal niks van. Giroud werd ook totaal gek van die jongen. Leao kan wel voetballen maar niet als hij geblesseerd is.

Heb maar 1 ding te zeggen, laat iedereen maar lekker zeggen dat Real/City wel even gaat winnen van Inter ik geniet er erg van dat wij de grote underdog zijn.
FORZAA INTERRRR🔵⚫️🔵⚫️

Wat een vreselijke wedstrijd, zo mogelijk nog erger dan die van vorige week tussen deze twee ploegen. Wederom heel veel balverlies, slordig spel en heel veel gemekker. Jammer hoor, je hebt ze allebei toch veel beter zien spelen dit seizoen dan wat ze in dit tweeluik hebben geleverd. Inter gaat die finale niet winnen, zeker niet als ze tegen City zouden moeten aantreden.

16 mei 2023 om 23:22

Tegen Real is Inter net zo kansloos imo.

17 mei 2023 om 08:50

Kansloos nog wel haha. We zullen zien

Man, wat gun ik Onana deze finale. Hij heeft zoveel over zich heen gekregen. Is in mijn ogen onterecht verguisd door de Ajax aanhang die hem persona non grata hebben verklaard. Nadat hij zoveel voor de club heeft betekent kreeg hij stank voor dank. Nu is het zijn beurt om een lange neus te trekken. Stel je voor dat hij ook nog met die beker in zijn handen zou staan. Dat zou het verhaal wel helemaal af maken.

17 mei 2023 om 00:08

Zoiets gaat natuurlijk twee kanten op. Als je middelen gebruikt die op de dopinglijst staan, je club betaalt gewoon het salaris door en steunt je ook nog eens en je vertrekt op die manier via de achterdeur, kun je niet van supporters verwachten dat ze zo'n iemand blijven steunen. Het is natuurlijk geen eenrichtingsverkeer. Ajax staat volledig los van zijn prestaties bij Inter. Nogal vreemd om dan met zo'n betoog te komen...

Dumfries in de finale .. inter terecht door. Dat zijn heel wat miljoenen euro’s die ze alvast binnenhalen en in een finale is Alles mogelijk … Morgen de grote kraker. Wat hoop ik dat real het gaat redden

Al zouden ze er nog een 90 min achteraan plakken, dit Milan zou never nooit scoren. Wat werd het de verdediging van Inter vandaag gemakkelijk gemaakt zeg. Pioli deed alsof niet Inter maar zijn elftal een voorsprong van 2 doelpunten had en zelfs nog na de 3de bleef ie maar aanmodderen.

Wat een duikelpartij. Al die kleine overtredingen waardoor het zo vaak stil lag. Bleh, wat een saaie pot

Gefeliciteerd Interisti. Over 2 wedstrijden duidelijk de beste. City of Real zal favoriet zijn. Maar Inter is moeilijk te verslaan dus de ploeg heeft zeker kansen

Iedereen die zeurt, kunnen wij even stil staan bij het feit dat Inters elftal bij elkaar minder dan 120 miljoen heeft gekost.

17 mei 2023 om 00:13

Alsof spelers gratis bij Inter komen spelen. Een Lautaro Martinez verdient bijvoorbeeld zo'n 11 miljoen euro. Dat is echt geen goedkope ploeg. Misschien als je het afzet tegen ploegen als City, maar Inter heeft in principe gewoon een dure selectie.

17 mei 2023 om 00:30

Ja, helaas is dat wel de vergelijking die steeds gemaakt word, de ene halve finale tegenover de andere. Dat is geen vergelijking als je de kosten er bij pakt

Kwartiertje na rust konden beide ploegen de bal nog geen 3x achter elkaar naar het juiste shirtje spelen. Toen heb ik de tv maar uitgedaan. Vind ik oprecht AZ tegen West Ham nog verzorgender spelen dan Inter of Milan. Dit was in geen enkele opzicht een halve finale CL

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren