Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik schrok van een paar tackles van Ziyech, maar we zijn zeker nog vrienden’

Laatste update:

Karim El Ahmadi en Hakim Ziyech zijn vrienden, maar in de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (1-1) zaten de twee bij elkaar op de lip. El Ahmadi kreeg de opdracht zijn Marokkaanse landgenoot te schaduwen, terwijl Ziyech van zich dit spreken met een aantal harde tackles.

/

“Er zaten mooie duels tussen. We bleven vriendelijk naar elkaar toe. Ik schrok wel toen ik een paar tackles van hem zag, maar dit heeft onze vriendschap zeker niet beschadigd”, lacht El Ahmadi voor de camera van Voetbal Inside.

Ziyech zegt tegen De Telegraaf dat hij en zijn vriend continu met elkaar in de clinch lagen. “Karim en ik gaven elkaar geen ruimte. Het was niet de eerste keer dat we tegenover elkaar stonden, maar ditmaal waren we echt aan elkaar gewaagd", vertelt de Ajacied.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

El Ahmadi en Vilhena zijn echt de kracht van dit Feyenoord. Dat middenveld is zowel voetballend als in duelkracht ontzettend sterk. Het lukte Ajax niet om een hoog tempo te spelen waardoor El Ahmadi en Vilhena constant in de duels konden komen en het Ajax daardoor ontzettend lastig maakte. Karim was de Motm.

24 oktober 2016 om 10:49

EL Ahmadi is tot nu de beste speler van de eredivisie dit seizoen. Mooi om te zien dat hij nu ook eens een topwedstrijd speelde zonder over de schreef te gaan. De stevige overtredingen kwamen dit keer van Ajax spelers. Een teken dat het voetballend niet lukte.

24 oktober 2016 om 10:58

Verdedigend doet Vilhena het zeker prima, maar brengt echt nog te weinig als schakel op het middenveld. Vilhena heeft veel meer voetbal in zich dan hij nu laat zien. Er komt bijna niets van hem in creatief opzicht en dan heb je ook nog eens een Kuyt op 10 staan. We hebben echt nog te weinig voetballend/aanvallend/creatief vermogen op het middenveld. Maar goed, als dat niet lukt wordt het mouwen opstropen en vooralsnog gaat dat prima.

24 oktober 2016 om 11:11

Zeker, maar dat komt ook omdat Vilhena en El Ahmadi in dienst spelen van Kuyt.
Ik denk dat Feyenoord momenteel inderdaad te weinig creativiteit achter de hand heeft want zonder Kuyt zijn er maar weinig middenvelders die iets aanvallends kunnen brengen. Helemaal gezien zijn leeftijd denk ik dat dit voor Feyenoord in de loop van het seizoen nog wel eens punten kan gaan kosten.

24 oktober 2016 om 11:46

Je hebt nog Gustaffson wat echt een pure "10" is. Het probleem bij hem is echter dat het lijkt alsof hij qua voetbal intelligentie een stuk boven de rest uit steekt daar "hij" veel balverlies lijdt omdat zijn ploeggenoten hem niet begrijpen of omdat hij een stap vooruit denkt en de rest niet. Maar ik zie in hem echt de ideale "10". Best wat scorend vermogen, heel erg creatief en een voetballer pur sang. Ik snap alleen niet waarom hij zo laag in de pikorde staat, wellicht door bovenstaande redenen?

24 oktober 2016 om 12:08

Ik kan me niet voorstellen dat wanneer hij beter en slimmer is dan zijn teamgenoten hij op de bank zit. Iemand met veel kwaliteiten moet ook simpel kunnen spelen en het overzicht bewaren waardoor mindere spelers juist beter worden. Gustafsson is een aardige speler maar als hij Kuyt moet vervangen gaat Feyenoord er in mijn ogen op achteruit.

24 oktober 2016 om 12:31

Kuyt gaat er nooit uit. Tenzij die stopt. Zie ook liever Gustaffson komt er meer creativiteit en geen irritant gedrag meer van de oude vedette

24 oktober 2016 om 12:57

Gustafson heeft het in mijn ogen verprutst in de beker tegen Oss. Ik begrijp dat de rest ook zijn niveau niet haalde en het daarom hem te kort doet om hem hierop af te rekenen. Desondanks verloor hij veel op duelkracht en liep hij er soms verslagen bij. Dus ik zou nu kiezen voor Kuyt.

Blijft een heerlijke speler, El Ahmadi. Hard, maar meestal fair. Ideale voetballer voor Feyenoord..

Zoals afcavosje hierboven al zegt: motm :D

Man van de wedstrijd deze Karim. En is de grote sleutel speler bij dit Feyenoord.speelde gisteren zo sterk weer en heerste op het middenveld!

Waar het vroeger allemaal te lang duurde bijhem in balbezit,speelt hij nu ook sneller en meer vooruit.

Ik hoop oprecht dat Marokko er snel uit vliegt op de Afrika cup. (sorry alle mensend ie fan zijn van Marokko). Maar deze beide 2 mannen zijn zo belangrijk voor Feyenoord en Ajax. En ook nog eens spelers waar je van geniet om naar te kijken. 2 verschillende soorten spelers, maar blinken beide uit in hun spel.

24 oktober 2016 om 10:28

Motm is toch echt Sanchez hoor. Die deed nagenoeg alles goed.Karim op een mooie tweede plek.

24 oktober 2016 om 10:40

Sanchez, verloor vaak zat zijn duels van Jorgensen. Vind het een geweldige verdediger, maar gisteren was hij toch echt niet de uitblinker. Legt ook nog eens een bal pan klaar rand 16 neer voor Kuyt.

Nee gisteren totaal niet motm.

24 oktober 2016 om 10:59

Jorgensen speelde dan ook een hele goede pot, vooral de eerste helft.

24 oktober 2016 om 11:00

Ik heb Jorgensen eigenlijk helemaal niet gezien gister. Hij kon een balletje terugkoppen (niet eens zo pan klaar gelegd want er zat een rottige stuit in) en ene keertje een nutteloos schot twee meter naast de goal. Dat waren de enige wapenfeiten van de topscorer van Feyenoord. Dan kan je wel stellen dat die goed uit de wedstrijd werd gespeeld door Sanchez die bijna al zijn duels won. Echt totaal niet gezien dat hij "vaak zat" zijn duels verloor. Ook even de statistieken na gekeken en dat blijkt er totaal niet uit. Enkel won Jorgensen 4 keer een kopduel en gaf 1 key pass. Terwijl Sanchez 1 tackle in zette in die won. 4 intercepties had en 15 clearences.

24 oktober 2016 om 11:06

@capis, ik weet niet welke wedstrijd jij dan gisteren hebt gezien maar Sanchez heerste in de 16. Die had jorgensen wel in z'n broekzak zitten.

24 oktober 2016 om 11:30

@marad, was er nog een andere Feyenoord - Ajax te zien dan ergens?

Jorgensen won gewoon vaak de 1 op 1 duels en ook fysiek won hij het. Sanchez won verder al de luchdueals die voor werden gegeven vanaf Bilal inderdaad. Maar dat waren vaak geen directe duels met Jorgensen.

Niks ten nadelen verder van hem. Maar vond hem gisteren niet zo sterk als normaal.

24 oktober 2016 om 11:40

Capis, heb je toevallig een bron voor deze claims? Want de mijne spreken jouw idee over de wedstrijd tegen. Leuk dat je het gevoel had dat Jorgensen veel duels won maar dat viel echt tegen. Hij heeft niets kunnen bewerkstelligen behalve een kopbal naar achter. Dan kan je toch gewoon spreken dat hij de wedstrijd is uitgespeeld? Welk gevaar heeft hij nou gesticht behalve de bal op kuyt? Hij werd constant naar buiten gedrongen en er werd ten alle tijden gezorgd dat hij niet op goal kon schieten.

Op welke manier is dat dan duels winnen? En nogmaals kom even met een bron alsjeblieft want daar kunnen we iets meer mee dan met jouw gevoel.

24 oktober 2016 om 11:49

Huh wat? Welke duels? Sorry hoor, maar dat is mij dan ontgaan.
Heb je concrete voorbeelden voor mij en zo te lezen ook Surreal??
Sanchez won nagenoeg alles en jullie spits was helemaal uit de wedstrijd gespeeld. Die bal voor Dirk moest wel ( hij werkte hem blind weg), want anders scoorde de spits wel.
Hij zat er zoals gewoonlijk tussen.
Gisteren met afstand de Motm. Karim waar was hij toen Ziyech vrij die assist kon geven? Met alle respect, maar Sanchez was echt de beste gisteren.

24 oktober 2016 om 11:50

Nee, jij spreekt van 15 clearences, 1 tackle en 4 intercepties. Buiten die tackle, ik weet nieteens zeker of die op Jorgenson was of op een andere speler, is er niks dat in het nadeel spreekt van Jorgenson daar dit geen directe duels waren. Ja, Sanches speelde sterk maar wat er gezegd wordt is niks ergs, hij speelde niet zo sterk als wat "wij" gewend zijn van hem. Dat wilt niet zeggen dat hij slecht was, maar dat wij meer verwachtten van hem.

El Ahmadi die schrikt van tackles, iets nieuws. Is zelf ook een harde voetballer met vaak faire harde tackles. Heeft altijd de intentie om de bal te spelen. Hele nuttige speler voor Feyenoord zeker in deze vorm.

24 oktober 2016 om 10:12

Wellicht omdat hij dat niet gewend is van Ziyech?

Dit waren echt prachtige duels. Ook Karim ging er een paar keer randje afgrond in, maar dat maakte het een echte Klassieker.

Een geweldige speler die zich door de jaren heen geweldig heeft ontwikkeld. Daarnaast heeft ie een geweldige persoonlijkheid. Een voorbeeld voor veel Marokkaans-Nederlandse voetballers. Waar het veel niet lukt om hun trots/ego opzij te zetten, stelt El Ahmadi zich in dienst op van het elftal.

Dat vond ik heel mooi van Ziyech, waar je het eerder verwachtte van Klaassen was hij juist degene die op een goede manier de duels niet schuwde en een paar pracht tackles had. En ook niet zoals Davy gemene tackles, die van Ziyech waren volledig op de bal en correct. Ik kan zeer waarderen als Ajacied zijnde. El Ahmadi was gisteren geweldig, was overal te vinden. Het wordt lastig voor Ajax en Feyenoord om deze jongens te vervangen tijdens de Afrika Cup.

Ik schrok van de tackel van Klaassen en waar ik nog meer van schrok was het commentaar: het was op het randje.... Met een gestrekt been vol op een enkel klappen is blijkbaar op het randje?! Nee dat had donkerrood moeten zijn, zo zie je maar hoe Fox Ajax minded is.

24 oktober 2016 om 10:46

Heb je het nu over de FOX-analisten de Wolf en Perez die het beiden rood vonden of Toine van Peperstraten die tijdens het interview met Klaassen opperde dat hij heel goed weg kwam met slechts geel? Zo zie je maar hoe selectief mensen zijn, dat ze op basis van 1 commentator stellen dat FOX Ajax-minded is.

24 oktober 2016 om 12:27

MasterD, ik had het niet beter kunnen brengen. Die goster is echt door de mand gevallen, met zijn zogenaamde fox 'constatering'. Erg jammer, want iedereen zag dat Klaassen fout zat. Behalve van Gangelen, maar die vind zichzelf heel wat en neem ik niet serieus.

24 oktober 2016 om 10:48

Om eerlijk te zijn vond ik geel gewoon een terechte straf. Klaassen was te laat, maar je zag duidelijk dat hij zoveel mogelijk inhield op het moment dat hij dit door had.

Verder ben ik het wel met je eens dat Fox vaak Ajax-minded is.

24 oktober 2016 om 11:03

Fron010
Doe toch normaal joh...
Fox is Ajax-minded, de Knvb is Ajax-minded, de scheidsrechters zijn voor Ajax.
Het zou me niks verbazen als blijkt dat 99 % van de Feyenoord-supporters eigenlijk ook voor Ajax zijn!?

24 oktober 2016 om 15:19

de eerste twee zit wel een kern van waarheid in maar dat laatste al sla je me dood

24 oktober 2016 om 11:41

Mee eens. Bij nos, Ziggo sport en de at5 (logisch) zijn ze ook pro ajax en zelfs moesten studio sport over ajax praten toen ze de landstitel verloren hadden van psv en probeerde ze nog kramer schorsen voor slaan op een graafschap speler.

24 oktober 2016 om 11:56

"..en probeerden ze kramer nog te schorsen voor slaan op een graafschap speler." Echt Batman? Zo beleef jij de wereld? Je verschuilen achter een verzonnen onrecht wat je zogenaamd wordt aangedaan? Dat je juist dat moment erbij haalt is wel erg grappig hoor, Kramer verdiende wel degelijk een schorsing en is er juist onderuit gekomen door hypocriet gelul van de Feyenoord jurist. Ik ben ervan overtuigd dat welke andere speler in de Eredivisie dat ook had gedaan, er een zelfde soort discussie was opgelaaid. Maargoed, iedereen zal wel pro-Ajax en anti-Feyenoord zijn

24 oktober 2016 om 13:17

Hij is eronder uit gekomen omdat de aanklager een verkeerde aanklacht indiende.
De jurist van Feyenoord stipte dit enkel aan.

Precies zoals het hoort, rivaliteit op het veld van deze 2 spatte er vanaf. Toen Ziyech kramp kreeg was het el Ahmadi die hem ging helpen. Zo hoort het! Kunnen veel sportmannen een voorbeeld van nemen.

24 oktober 2016 om 10:50

Zeker.. Hij stond er ook het snelste bij toen Sinkgraven lag te kermen op het veld in de eerste helft. Erg netjes.

24 oktober 2016 om 12:29

Zeker waar, El Ahmadi is er gegroeid. En nu echt een topspeler in mijn ogen.

Aan elkaar gewaagd ????
Hakim je hebt 90 minuten in de zak van Karim gezeten, in 90 minuten heb je 2 mooie passes gegeven, en op die momenten was Karim niet in de buurt.
El ahmadi was de onbetwiste man of the match!, het Feyenoord middenveld was superieur aan dat van Ajax!
Wel tenenkrommend om te zien hoe de media zich in allerlei bochten wringt om Ajax spelers op te hemelen die in 90 minuten 2x een goed balcontact hadden.

Nou he fix, de superlatieven voor ajax spelers zijn niet aan te dragen, zelfs als ze een brak pot spelen zijn het nog toekomstige wereldklasse spelers.

En maar pushen die handel zodat ajax er weer veel aan verdient. ach ja zo gaat dat al decennia.

El Ahmadi is echt een topspeler. Bij Twente destijds al, maar is in de loop van jaren alleen maar beter geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren