Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoorder Beelen blinkt uit tegen Lukaku: ‘Had bij PSV absoluut niet misstaan’

Laatste update:

Feyenoord-verdediger Thomas Beelen is ‘de grote revelatie’ van het tweeluik met AS Roma, zo schrijft journalist Jeroen Kapteijns van De Telegraaf op X. De 22-jarige mandekker wordt door verschillende media uitgelicht na de talloze duels die hij uitvocht met topspits Romelu Lukaku, tijdens de Europa League-krakers in De Kuip (1-1) en Stadio Olimpico (1-1, 4-2 na strafschoppen).

Feyenoord nam Beelen afgelopen zomer voor zo’n 2,7 miljoen euro over van PEC Zwolle. De rechtspoot fungeert momenteel als vervanger van aanvoerder Gernot Trauner, die opnieuw kampt met een blessure.

Op ESPN spraken analisten Karim El Ahmadi en Kenneth Perez zich donderdag lovend uit over Beelen. “Het is echt heel knap”, aldus El Ahmadi. “Hoe hij vandaag speelde, dat was echt geweldig.”

El Ahmadi spreekt vervolgens over een bijzondere statistiek: Beelen had geen enkele overtreding nodig om Lukaku 120 minuten van het scoren af te houden. “Dan zie je hoe belangrijk snelheid is, dan kan je daar op anticiperen”, aldus de aanvoerder van het kampioenselftal van Feyenoord in 2017.

Perez is het eens met zijn collega. “Een hele knappe ontwikkeling. Je kunt met een gerust hart Trauner vervangen. Die is fysiek kwetsbaar gebleken, dus nu heb je een hele goede vervanger. Ik denk zelfs dat Beelen blijft staan. Hoe je het ook wendt of keert, met Beelen heb je naar voren meer mogelijkheden met zijn snelheid.”

Ook El Ahmadi is van mening dat Feyenoord door moet selecteren. “Trauner heeft best wel veel moeite met ruimte in zijn rug. Het lijkt erop dat hij iets langzamer is geworden na al die blessures. Toen die net bij Feyenoord kwam, was die daar heel sterk in. Nu heb je een probleem met ruimte in de rug van Trauner.”

PSV


Afgelopen zomer leek Beelen naar PSV te vertrekken, maar Feyenoord kaapte de deal. Kapteijns denkt dat de verdediger zeker van waarde had kunnen zijn in Eindhoven. “Thomas Beelen is wel de grote revelatie van dit tweeluik met AS Roma. Rustig aan de bal, goed anticiperend en sterk in de duels. Had bij PSV absoluut niet misstaan, maar zijn keuze viel op Feyenoord, omdat PSV per se nog een gerenommeerde verdediger wilde halen.”

De switch die PSV maakte heeft niet goed uitgepakt. “Omdat Zeno Debast en Davinson Sanchez niet haalbaar bleken, is dat uiteindelijk Armel Bella-Kotchap geworden. Die is door blessureleed tot nu toe tot slechts 246 speelminuten gekomen, waardoor er voor Beelen aardig wat speeltijd had gelonkt gezien de kwetsbaarheden van Andre Ramalho.”

De bescheiden Beelen wilde het na afloop in gesprek met RTV Rijnmond niet te veel over zichzelf hebben. “Tot nu heb ik daar nog niet zo over nagedacht, eigenlijk. Tuurlijk voel je wel dat het goed ging. Samen met Dávid (Hancko, red.) hebben we dat goed opgelost denk ik. Buiten het laatste moment om. Maar op dit moment haal ik daar niet echt iets goeds uit, daar ben ik niet mee bezig."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook gewoon 120 minuten gaan in zijn vierde of vijfde basisplaats pas. Geen enkele overtreding nodig gehad in die 120 minuten en zoekt altijd de oplossing naar voren. En dan nog zijn snelheid..

Ik zou als Trauner terug is ze dit seizoen gewoon afwisselen om zo een mooie opmaat te maken naar een definitieve basisplaats voor Beelen volgend seizoen.

23 februari 2024 om 13:25

Ja wel mee eens, vind hem nu al beter dan Trauner, maar die verdient zeker een mooie afsluiting van dit seizoen zodat hij het stokje volledig kan overdragen aan Beelen. Heerlijke aankoop, toch goed geweest dat we de eerste Thomas hebben binnen gehaald met vd Belt en daarna met de tweede Thomas aan de haal zijn gegaan.

24 februari 2024 om 08:33

Hij heeft t enorm goed gedaan, maar het is ook lekker inkomen met Hancko naast zich en Wieffer en Timber voor zich.

24 februari 2024 om 12:51

Uiteraard, maar dat doet weinig af aan zijn goede optredens lijkt me.

Dan kunnen de opmerkingen dat deze transferperiode iedereen mislukt is, ook de prullenbak in. Beelen uitermate goede transfer. En de optie lichten op Wellenreuter bleek ook waardevol.

23 februari 2024 om 14:12

Dat kon toch sowieso al? Ja er zitten miskopen tussen maar met Stengs en Beelen heb je goed ingekocht. Ook in Ivanusec heb ik nog wel vertrouwen dat het goed komt. Nieuwkoop, Ueda, Van de Belt en Zerrouki minder.

23 februari 2024 om 14:45

Maar Nieuwkoop is toch dusdanig goedkoop dat je hem niet als miskoop kan bestempelen? Ik bedoel, die koop je niet met hoge verwachtingen toch? Prima stand in voor de Eredivisie, meer wordt er toch niet verwacht?

23 februari 2024 om 15:05

Nieuwkoop is een pleister op een positie waar een gat viel, kwalitatief weet je wat voor soort speler dit is. Ik had niet verwacht dat hij beter of gelijk aan Geertuida zou zijn op de rechtsback positie.

Ueda moet ik nog maar zien, Feyenoord is de wedstrijden die hij speelde niet erg in vorm met voornamelijk de flank posities voorin. Als je geen goede aanvoer krijgt dan is het lastig meekomen in een elftal. Je ziet dat ook met Giminez de laatste wedstrijden die zakt dan verder in, wat prima is maar hij gaat/moet teveel uit positie.

Zerouki speelde Europees een paar goede wedstrijden. Het probleem is denk ik dat zijn concurrent Wieffer is en die presteert goed. Zerouki werd zelfs op de 10 positie gepositioneerd dan is het lastig uitblinken met zijn kwaliteiten.

Persoonlijk vind ik het qua miskopen wel wat meevallen dus het is misschien maar net wat voor verwachtingen je ook bij bepaalde spelers hebt. Zoals van der Belt had ik niet de verwachting dat hij basis zou staan maar meer een breedte aankoop met mogelijk een succes traject a la Wieffer (of zoals nu Beelen).

Wat mij vooral tegenvalt qua aankopen is effectieve flankspelers niet dat de huidige spelers perse miskopen zijn (van welk seizoen ook). Maar praktisch elke linie heeft stappen gemaakt en dat lijkt bij de flank posities niet zijn gebeurd (doorselecteren). Volgend seizoen zal dit beter zijn met talenten zoals Sauer en Slory en dan heb je natuurlijk Ivanusec met mogelijk nog een aankoop.

23 februari 2024 om 16:07

Sowieso slaat zo'n opmerking nergens op. Je kunt pas zeggen of aankopen wel of niet geslaagd zijn op het moment dat ze weer weg gaan. Tot die tijd is er gewoon de mogelijkheid dat ze ontwikkelen en uitbloeien tot een gewaarde basisspeler of zelfs topspeler voor Feyenoord begrippen. Ivanusec en Ueda zie ik echt nog wel ontwikkelen bijvoorbeeld. Misschien Zerrouki ook nog wel, al ben ik daar persoonlijk niet de grootste fan van. Maargoed ook hij zou ineens een ontwikkeling spurt kunnen maken natuurlijk.

23 februari 2024 om 17:43

Dat ben ik niet helemaal met je eens. Soms worden er ook spelers voor een groot bedrag gehaald zodat ze er meteen staan. Je hebt als team namelijk niet altijd de luxe op een of 2 jaar te wachten tot aankopen er staan. Zo'n Ivanusec moet er eigenlijk gewoon meteen staan ook als je kijkt naar zijn leeftijd. Bij Beelen is dat natuurlijk anders die is ook gekocht met het oog op de toekomst. Maar je hebt natuurlijk nooit een 100% score ook door blessures natuurlijk

23 februari 2024 om 13:27

Was echt goed gisteren, en dat tegen Lukaku. Met vlag en wimpel geslaagd.

23 februari 2024 om 13:59

Lukaku, een speler die eigenlijk te goed is voor de Europa League, zo onklaar maken. Erg knap op die leeftijd.

Lukaku had wat? 19 goals in 21 EL-potjes ofzo?

23 februari 2024 om 15:25

Dat is zeker knap. Hij was hem maar 1 keer kwijt en dat leidde bijna tot een doelpunt, maar gelukkig staat Wellenreuther daar dan nog.

23 februari 2024 om 13:40

Lukaku zat echt in zijn broekzak. Hij zocht Beelen steeds op, maar werd elke keer heel gemakkelijk van de bal gezet. Ook speelde Beelen bijna alles naar voren en dribbelde meermaals goed in. Met afstand zijn beste wedstrijd van de 6 die hij nu gespeeld heeft.

Pfff, blijft zonde dat wij deze gast niet hebben gehaald. Voor dit bedrag was het een prima gok geweest. Mooi voor de toekomst van Feyenoord wel.

23 februari 2024 om 14:18

Ik was helemaal vergeten dat wij interesse hadden joh. Ik kende hem destijds niet echt, maar hij valt me wel echt op. Wat zonde dat we hem niet hebben gehaald, had me veel frustratie omtrent Ramalho gescheeld dit jaar.

23 februari 2024 om 14:52

Ja exact dit. Ik hoop deze zomer toch echt eindelijk weer eens een goede verdedigende aankoop te zien.

Lekker laten staan ipv trauner. Wat een dijk van een wedstrijd speelde hij gister.

Ik hoop deze Beelen nog veel vaker te mogen zien in de eerste 11 van Feijenoord. Want met 22 jaar zou hij echt nog een poos mee kunnen. Dat is wel jammer voor Trauner, die ik als voetballer en persoon hoog heb zitten.

@VZ: het is 'hoe je het ook wendt of keert.' Het komt namelijk van wenden en keren. De stam is wend.

Beelen deed het uitstekend, goed ventje ook maar laten we nou even voorzichtig zijn en eens ophouden met dat hypen van die gasten meteen. Hij speelde tegen de slechtste Lukaku van de afgelopen 15 jaar, wat was die gozer matig en uitgeblust zeg. Die is echt klaar.

23 februari 2024 om 14:32

Toch loopt Lukaku dit seizoen "gewoon" 1 op 2 met goals. In de EL zelfs nog veel beter, want daar heeft hij 6 goals en 1 assist in 8 wedstrijden. Misschien is hij niet meer de spits die hij ooit was, maar nog steeds wel van een heel hoog niveau en dat niveau is hoger dan wat menig spits aantikt.

23 februari 2024 om 14:53

De slechtste Lukaku in 15 jaar terwijl die 16 uit 31 loopt. Vorig jaar 14 uit 37 en het jaar daarvoor 15 uit 44. Moet ik het nog hebben over zijn jaar bij Man U?

23 februari 2024 om 15:43

Iemand hypen vind ik ook stom, maar Thomas Beelen speelde vorig jaar februari nog in de Keukenkampioendivisie. Je dan zo staande houden (en niet alleen staande houden, hij was em gewoon de baas 2 wedstrijden) tegen Lukaku is gewoon ontzettend knap. Niemand zegt dat ie de nieuwe Virgil van Dijk is, maar hij verdient heel veel lof dat ie zich op dit podium zo neerzet. En Lukaku is vast over z'n top, maar hij scoort volgens mij in vrijwel elke EL wedstrijd dit seizoen.

Echt een enorm indrukwekkende wedstrijd van Beelen. En dan moet je beseffen dat hij een paar jaar geleden bijna is gestopt omdat er geen vertrouwen in hem was bij PEC. Niet veel later speelt hij Lukaku volledig uit de wedstrijd. Ben benieuwd waar zijn plafond ligt.

23 februari 2024 om 17:46

Het blijft toch raar dat dit bij verdedigers best vaak voor komt dat ze pas rond de 18 echt op waarde geschat worden. Micky van de Ven, Dumpries, Beelen. Misschien schrijven we verdedigende talenten ook wel te vroeg af. Zeker als je ziet hoe belangrijk fysiek is bij verdedigers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren