Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb dit nooit eerder gezien; Neuer is de beste keeper aller tijden’

Laatste update:

Voor het eerst sinds 2006, toen Gianluigi Buffon achter landgenoot Fabio Cannavaro als tweede eindigde, is er weer eens een keeper genomineerd voor de Ballon d’Or. Manuel Neuer (Bayern München) strijdt met Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Lionel Messi (Barcelona) om de belangrijkste individuele prijs in de voetballerij. Matthias Sammer, sportief directeur van Bayern München, vindt dat Neuer de prijs moet krijgen.

/

Neuer werd kampioen met Bayern München en hij werd wereldkampioen met de nationale ploeg van Duitsland. “Neuer was enorm belangrijk in de WK-winst van Duitsland”, geeft Sammer te kennen aan Kicker. “Hij onderscheidt zich met bijzondere kwaliteiten, dingen die nog nooit eerder gezien zijn in de voetballerij. Neuer is de beste keeper ooit.”

Ook de legendarische trainer Giovanni Trapattoni vindt dat Neuer de prijs moet krijgen. “Hij is een sterke keeper, zo iemand als Dino Zoff vroeger ook was. Hij zou ook als spits kunnen spelen. Als ik zou moeten kiezen tussen die drie, dan is het Neuer”, aldus Trap tegen La Stampa.

Manuel Neuer is de beste keeper ooit

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beste ooit weet ik niet, maar hij verdiend wel de Ballon d 'or.

Iedereen praat over de doelpuntenaantallen van Ronaldo... Kijk dan ook even naar de tegengoals die Neuer kreeg... dat is net zo sensationeel. Die heeft er namelijk in Duitsland pas 3 tegen sinds augustus.

Daarnaast is Neuer beker winnaar, Duits kampioen en wereldkampioen en van begin tot het einde belangrijk, waar Ronaldo schitterde door afwezigheid op het WK, de eindfase van de Spaanse competitie, de bekerfinale en in de Champions League finale, waar Bale beide de grote man in was (om vervolgens als een idioot te juichen na een strafschop die er niet meer toe deed)

3 december 2014 om 13:57

Als Iker de Championsleague en de beker wint En Neuer de landstitels en het Wk wint waarom zou hij um eerder dan Iker krijgen dan?

3 december 2014 om 14:03

Omdat Iker het hele WK liep te stuntelen en Neuer het hele jaar misschien 1 foutje heeft gemaakt?

Daarnaast stond Iker alleen in de Champions League onder de lat, dus heeft niet eens zo gek veel wedstrijden gekeept.

3 december 2014 om 14:04

Omdat Real ondanks Iker heeft gewonnen
En Bayern/duitsland dankzij Neuer.

3 december 2014 om 14:05

Omdat Iker 12 wedstrijden speelde en Neuer 60. Bovendien liep Casillas te schutteren in de CL finale en mag hij Ramos bedanken. Op het WK zat hij zo'n beetje bij elke tegengoal mis. Dus nee Iker zou het sowieso niet verdienen. Maar misschien heb jij het voetbal niet echt gevolgd afgelopen jaar. Neuer is sowieso die beste keeper geweest en hij heeft een nieuwe dimensie aan het keeper zijn toegevoegd. Hij was beslissend met reddingen tegen Algerije en Argentinië en keepte verder een heel sterk toernooi. Bovendien keepte hij het hele jaar sterk en haalde de halve finale van de CL. Net alsof dat een slechte prestatie is.

3 december 2014 om 14:11

Omdat Neuer in zijn eentje een hele nieuwe manier van spelen heeft laten zien aan de wereld. Er is nog nooit een keeper geweest die zo bij het spel betrokken was als Neuer. Hij heeft een nieuwe dimensie gegeven aan een positie in het voetbal, zoals dat ook was in de tijd dat het nieuw was om met opkomende backs te spelen.

Neuer heeft het spelletje van keeper zijn veranderd, en daarom verdient hij hem.

3 december 2014 om 14:27

Iker speelde niet eens in de CL. Lopez or whatever speelde toen.

3 december 2014 om 15:25

GefeGeld als ik op de computer zat en jou post 1000x kon liken had ik het gedaan. K volgde Neuer al sinds zijn Schalke tijd. Ik heb dag in dag uit lopen dromen en praten dat Neuer bij de beste 3 zou zijn. Hij verdiend het

3 december 2014 om 15:42

Haha altijd leuk om te horen

3 december 2014 om 16:28

Jullie winnen de Bundesliga zelfs zonder een keeper voor het doel te plaatsen dus nou zonder hem zou Bayern ook wel degelijk de bekers winnen die ze hebben gewonnen

3 december 2014 om 16:57

damsco93: Serieus? Iker speelde juist in de CL (en de beker). Lopez keepte de competitie.

3 december 2014 om 17:51

Iker was doelman in de cl en copa del rey !! Weet niet waar jij na gekeken hebt !

3 december 2014 om 18:54

Damsco93 jij volgt het voetbal blijkbaar totaal niet

3 december 2014 om 14:12

En is dat de verdienste van alleen Neuer?

3 december 2014 om 14:42

Lars259

Nee, dat is het niet, maar dat is bij Ronaldo en Messi ook niet... het is met dank aan het geld.

In de tijd dat jij geboren bent (ik zie 1998) en de jaren daarna... Had je Ronaldo bij Inter/barca, Zidane en Del Piero bij Juventus, Raul bij Madrid, Mattheus en Elber bij Bayern, van Nistelrooy bij Manchester, Henry bij Arsenal, Maldini en Shevchenko bij Milan en zo kan nog wel even doorgaan.

Wat ik daarmee wil zeggen is dat alle wereldtoppers wel een basisplek hadden bij allemaal andere clubs.

Wat je nu ziet is dat alles wordt opgekocht door 2 clubs (bayern en Real en Barca in mindere mate) en dat zelfs de bank van deze clubs met gemak een kwart finale Champions League kan halen... Dus zo gek is het niet dat Ronaldo en Messi met al die toppers om zich heen zo kunnen presteren.

De Braziliaanse Ronaldo was veel beter dan beide, maar die heeft nooit zo'n team om zich heen gehad...

3 december 2014 om 15:38

@shenkie de braziliaanse ronaldo was beter dan beide. Hoe kan je dat nou zeggen? Beter dan Messi was hij absoluut niet. Ik schat ze allebei evenhoog in messi toch iets beter (subjectief) vind dat messi toch wel de betere afmaker is

3 december 2014 om 16:10

virrie

Ronaldo was op de Wk's in 1998 en 2002 weergaloos. Iets wat zowel Messi als Ronaldo nog nooit is geweest.

In 1997 maakte hij 34 goals in 37 wedstrijden met een veel minder team als waar Messi nu in speelt en schoot Barca naar de Europa cup 2.

Bij Inter maakte hij in zijn eerste seizoen 25 goals... in de tijd dat verdedigen nog echt een vak was (dat is in de huidige tijd van Messi en Ronaldo ook wel anders)... zeker in Italie. Baresi, Costacurta, Nesta, Cannavaro, Maldini etc.

En na 2000 volgde blessures elkaar op door het seizoen heen... maar als hij wel fit was was hij de beste die er was en dat bleek op het WK in 2002 wel!

Ronaldo zijn carriere is misschien minder lang op niveau geweest dan van Messi en R7 ... maar tussen 1997 en 2002 was hij echt de beste van wat ik ooit gezien heb. De dribbels van Messi en functionelere techniek dan Ronaldo7.

3 december 2014 om 15:38

Ballon d'or, de prijs voor de beste individualist en iedereen heeft het over neuer die het WK won en de titel, dat is een teamprestatie dus geen directe reden waarom hij zou moeten winnen. Bovendien zeikt iedereen ook over dat Ronaldo een dramatisch WK speelde. Dat zijn slechtst 3 wedstrijdjes van de 70 die hij speelde, maar toch vinden mensen dat hij niet moet winnen omdat z'n WK slecht was.

3 december 2014 om 16:02

De Doelman

Als hij wat beter zijn best had gedaan waren dat er meer dan 3 geweest... Daarnaast was hij zowel in de bekerfinale als in de Champions League finale onzichtbaar en was in de laatste 4-5 wedstrijden van de Spaanse competitie onzichtbaar!

Met andere woorden ... leuk die 70 wedstrijden, maar als je in de belangrijkste 7 a 10 niks laat zien dan verdien je naar mijn mening helemaal niks wat op een individuele prijs lijkt.

3 december 2014 om 19:00

In de bekerfinale was hij geblesseerd wat door liep tot het WK... En dat vergeten sommige mensen wel eens

4 december 2014 om 00:22

Laat dat nou vorig seizoen exact de reden zijn geweest waarom Messi vorig jaar de gouden bal niet mocht winnen Volgens de Ronaldo aanhangers dan!

4 december 2014 om 00:05

Ik vind fat edwin van der sar beste ooit was. Neuer denk ik als tweede

Beste ooit? Vind zelf sowieso Buffon en Casillas in hun topjaren nog beter. En als ik de verhalen mag geloven en enkele beelden die ik gezien heb waren Maier, Zoff en met name Yashin ook geen koekenbakkers. Ieder zijn mening natuurlijk maar bespeur wel wat subjectiviteit bij Herr Sammer.

3 december 2014 om 13:58

Mee eens in mijn ogen is Iker de beste ooit maar iedereen heeft een mening daar over.

3 december 2014 om 14:05

Buffon ja, Iker vind ik eigenlijk een van de meest overschatte doelmannen ooit. Maar dat is mijn mening (en die van vele oudcollegas van Iker).

3 december 2014 om 14:27

Vele oudcollega's? Noem ze eens een voor een op dan? Hoe kan je Iker nou weer overschat noemen, deze man heeft meer dan 10 jaar gepresteerd op het aller hoogstniveau. Vergeleken met hem komt Neuer maar pas kijken.

3 december 2014 om 15:14

Leuk en aardig die hele Neuer hype wat momenteel gaande is, maar wat ik hier op het forum lees slaat nog kant nog wal. Neuer heeft een nieuwe manier van keepen geintroduceerd? Laat me niet lachen. Neuer speelt zover voor zijn doel omdat in de Bundesliga de meeste tegenstanders angst hebben voor Bayern vanwege de snelle omschakeling en hierom heel diep op eigen helft spelen. Met alle respect, maar als Neuer door sommigen wordt bestempeld als beste doelman ooit en hij de ballon van de fifa moet winnen is er toch iets mis met je. Zet die rode Bayern bril af en wees eens realistisch in plaats van hier de meest onzinnge reacties te plaatsen. Buffon/Casillas/van der Sar/Cech waren in hun top periodes vele malen beter dan Neuer momenteeln is. Maar niet wat nog niet is kan wel nog komen

3 december 2014 om 15:38

Meeste tegenstanders hadden ook angst voor Chelsea united madrid juventus.maar Neuer houdt gewoon altijd de 0 het is gewoon een goeie keeper hoor vele malen beter dan al die andere alleen van der Sar was in mijn ogen beter dat heeft te maken met het voetballende aspect

3 december 2014 om 15:39

Iker en Buffon in top vorm zijn beter dan Neuer. De moeder der reddingen is toch Iker.

3 december 2014 om 15:36

Sorry hoor maar Buffon en Cassilas waren echt niet beter dan Neuer nu is.ze waren goed ja maar niet zo goed

3 december 2014 om 16:20

Dat mag jij vinden. Maar kan jij eerlijk zeggen dat Neuer beter is dan bijvoorbeeld:
Yashin, Banks, Schmeichel, Zoff, Maier, Kahn, Pfaff etc etc? Zo ja is dat jou mening, prima. Maar kom dan met je "sorry hoor maar Buffon en Casillas waren echt niet beter dan Neuer nu is". Ik vind/vond hun beter. Sterker nog. Op de WK vond ik Neuer geweldig. Maar persoonlijk vond ik Ochoa, Mbohli (van Algerije, spel het misschien fout) niet minder. En als ik nu op europese velden kijk ben ik benieuwd of De Gea dit niveau vasthoud dit seizoen.zo ja dan roepen we over jaar allemaal dat De Gea legende is en beste ooit.

3 december 2014 om 16:28

Je laatste argument vind ik klasse. Wat ik wel weer zo raar vind van al deze so called Bayern fans, is dat ik ze zelden betrap op een uitspraak omtrent Arjen Robben. Naar mijn mening had hij als 3e geselecteerd moeten worden in plaats van Neuer. Zo constant als hij is in zijn spel de afgelopen 3 seizoen is werkelijk formidabel. Dit staat los van het feit dat ik Nederlands ben, maar hij verdient het dubbel en dik om geprezen te worden voor zijn prestaties zowel nationaal als internationaal. Was naar mijn weten toch een heel klein beetje meer dwingend aanwezig in de laatste kampioenschappen van Bayern dan Neuer.

Camp-Munchen is begonnen hoor, met hun onzin en arrogantie.

Ten eerste is Neuer belangen niet de beste doelman aller tijden, presteert nog niet zo lang in de top om daar over te praten. Casillas en Buffon keepen al vanaf hun 18-19 op topniveau.

Ten tweede, waarom moet Neuer de prijs krijgen van de beste individu? Als hij toch zogenaamd de 5e verdediger is, waarom faalde hij zo hard tegen Real Madrid?

Als er een Duitser is die in de buurt van Cristiano Ronaldo kwam was het Muller of Kroos wel. Niet Neuer met alle respect. Zonder Muller speelde Duitsland geen finale.

3 december 2014 om 14:01

Kamp-Madrid kent ook aardig wat onzin en arrogantie. Het gaat er nu meer om wie je hem het liefst wilt zien winnen. Ronaldo verdient hem, Neuer, Messi en Robben ook nog steeds vind ik. Ronaldo steekt er alleen qua statistieken bovenuit. Qua voetbal vind ik hem dit jaar er niet bovenuit steken. Het heeft er meer mee te maken dat Real Madrid zelf een ongelooflijk goed team is geworden. Ik vind ook dat Ronaldo voorgaande jaren meer kwaliteiten liet zien dan dit jaar.

3 december 2014 om 14:07

ach ja...nu is het camp-munchen, camp-real heeft zich ook al laten horen. En straks is het de beurt aan camp-nou.
Wij van wc eend.

Dus je hebt een slechte wedstrijd gevonden van neuer?
Volgens mij heeft Ronaldo ook een aantal belangrijke wedstrijden slecht gespeeld.
Het hele wk, de CL finale. Daarom heeft hij nog steeds wel een geweldig seizoen gehad.
Net als Neuer.

Neuer is toch net zo goed een individu als Ronaldo en ze zijn net zo goed beiden onderdeel van een team. Ronaldo heeft zn ploeggenoten toch ook nodig om zo veel te scoren.

Ik zeg niet dat Neuer hem moet winnen. Maar jij komt met net zo veel onzin als het kamp van munchen.

3 december 2014 om 14:13

Ronaldo speelde met Portugal wel een slecht WK maar niemand zag Portugal als favoriet. Duitsland was wel favoriet of het nou met of zonder Neuer was.

CL-finale, lekker dan wie speelde er wel goed tegen Atletico? het feit is wel dat Ronaldo scoorde en daar draait het om.

Neuer heeft een geweldig seizoen gehad door zijn team, zelf was hij niet beslissend. Courtouis was bijvoorbeeld beslissend, die maakte Atletico in zijn eentje kampioen van Copa del rey. Bezorg Atletico punten tegen Barcelona en Real Madrid.

Neuer is een goede doelman, maar overschat. Courtouis is de beste doelman ter wereld, dat die pipo snel kan rennen en vaak eerder bij de bal is dan de tegenstander is leuk. Maar als het puur gaat om keepen is deze man de nummer 2 onder Courtouis.

3 december 2014 om 14:18

Tim Cahill blonk wel uit bij Australie. Die zijn nog slechter dan Portugal.

3 december 2014 om 14:21

Jup, Veltman, De Vrij en Vlaar blonken ook uit op het WK, die zijn veel beter dan Ramos en Pique

3 december 2014 om 14:24

Zo mooi om te zien hoe Don Madridista altijd met twee maten meet, haha. Dat je nu die penalty van Ronaldo in de CL-finale nog een waarde gaat geven zegt genoeg.

En Portugal is geen favoriet inderdaad, maar dat waren Nederland, Colombia en Costa Rica bijvoorbeeld ook niet. In dat team zijn wel de individuen opgestaan en hebben het team op sleeptouw genomen.

3 december 2014 om 14:30

neuer was beslissend op het wk.
Hij heeft de Duitsers een aantal keer op belangrijke momenten gered.

3 december 2014 om 14:48

Hahahaha oke iedereen moet stoppen met jou in discussie te gaan. Jij zegt ronaldo scoorde wel in de Cl finale en daar draait het om...men ooo menn wat ben jij ongelooflijk dom zeg. Geen woorden voor.

3 december 2014 om 15:02

Beslissend ga weg Neuer had niet veel te doen op het WK, buiten dat de ballen tegen Brazilië tegen hem zijn geschoten,gewoon een overschatte keeper. De massa hebben hem zo gehypte ten onrechte, Courtois is nog wel een paar klasse beter dan de overgehypte Neuer.

3 december 2014 om 15:39

Ik ben een chelsea fan en enorme fan van courtois maar wat jullie nu zeggen is gewoon bullshit, neuer is iets beter dan courtois maar het verschil is klein tussen die 2. Als ik nu zou mogen kiezen tussen neuer en courtois onder de lat bij chelsea ga ik voor neuer, maar voor de toekomst is courtois beter (beter potentie).

3 december 2014 om 18:06

Nadenken is af en toe vrij lastig. Ik zal het uitleggen.

Het feit dat Ronaldo matige spelers om zich heen heeft, wil niet zeggen dat hij daarom geen kans heeft om uit te blinken. Cahill heeft namelijk ook slechte spelers om zich heen en kan zich wel manifesteren. Zelfde geldt voor bijvoorbeeld Robben die ook met redelijk matige spelers speelde en zo heb je nog wel een aantal voorbeelden van spelers die zeer goed waren op het WK in mindere teams.

Ronaldo heeft gewoon keihard gefaald op het WK no ands ifs or buts.

3 december 2014 om 19:06

@cr/seven
oke...wij overschatten neuer allemaal omdat ie gehypt is. Dat is prima.

Maar bayern munchen heeft onbeperkt geld te besteden. Waarom kopen zij geen fatsoenlijke keeper dan?

De bondscoach mag alle keepers met een Duitse nationaliteit selecteren. En Duitsland heeft behoorlijke keepers. En toch is Neuer de onbetwiste nummer 1, zonder dat er ook maar een journalist, commentator of analist twijfels heeft bij die keuze.

Al die kenners hebben er ook geen verstand van?

3 december 2014 om 14:12

Wel grappig dat je praat over falen van Neuer tegen Real Madrid maar Ronaldo faalde in elke wedstrijd op het wk. In de finale van de CL faalde hij ook hard zoals altijd op belangrijke momenten. Halve finale penalty missen, finale CL tegen Chelsea penalty missen. Ja bij 3-0 voor is het wel makkelijk een penalty binnen schieten maar wanneer het echt moet faalt hij. Dus praat geen onzin over falen van Neuer.

Dankzij Neuer speelde Duitsland de finale en niet dankzij anderen. Of ben je de wedstrijd tegen Algerije vergeten die ze wonnen dankzij Duitsland ? Ook tegen Argentinië pakte hij een paar onmogelijke ballen en vervolgens scoorde Goetze. Kijk aub wat meer voetbal in plaats van teletekst of livescore met je Ronaldo. Nee daar zal je Neuer niet vinden met een doelpunt maar wel het vaakst de 0.

3 december 2014 om 14:20

Gefrustreerd kind,

"in de finale van de CL faalde hij ook hard zoals altijd op belangrijke momenten"

2 punten

* WK Finale
* Kampioenwedstrijd tegen Atletico Madrid

Meer ga ik er geen woorden aan vuil maken, wel kom ik terug op je volgende antwoord.

Wauw leuk bekroon Mascherano ook met de gouden bal dan, hij redde Argentinie zo vaak op het WK. bekroon hem dan met de gouden bal? Noem hem dan de beste ter wereld? En dan noem je ook 1 wedstrijd haha. Je gaat hem op de podium zetten puur om 1 wedstrijd? Hij was verdomde niet eens de beste doelman op het WK dat waren : Ochoa van Mexico, Mbolhi van Algerije, Howard van VS, Keylor Navas van Costa Rica en Bravo van Chili

3 december 2014 om 14:32

die keepers die jij noemt hadden veel meer momenten om uit te blinken. Howard maakte tegen belgie de ene na de andere redding. Ja dan val je op.
Neuer hoeft minder te doen, maar dat maakt een redding niet minder belangrijk.
Hij stond er op het moment dat het het hardst nodig was. En daar gaat het om als keeper.

3 december 2014 om 14:52

Zal ik nu jou grote mond snoeren. Messi is wel zover gekomen om die 2 belangrijkste wedstrijden te spelen waar jou ronaldo al reeds was uitgeschakeld. Ronaldo heeft de meeste schoten gehad van iedereen op het wk. Zegt toch genoeg wat voor speler het is. Als je er over gaat nadenken dan verpruts hij potentiele kansem voor zijn ploeg. Geloof me qua voetbal is ronaldo.absoluut vervangbaar. Zet een goede spits voorin bij Real en ze draaien evengoed mee zoniet beter.

3 december 2014 om 14:56

En oja Messi scoorde tegen atletico in de kampioenswedstrijd maar zijn goal werd ten onrechte afgekeurd. Ik zeg het er maar bij omdat je altijd als de kippen bij bent om die wedstrijd aan te halen.

3 december 2014 om 17:22

De beste doelman van het WK was gewoon Neuer. Dat hij minder hoefde te doen betekent niet dat het minder belangrijk was. Neuer stond er op de belangrijkste momenten en heeft belangrijke prijzen binnen gehaald. Messi is gewoon de allerbeste voetballer maar heeft geen prijzen gepakt. Qua totaalplaatje met prijzen meegerekend zeg ik 1. Neuer 2. Ronaldo en 3. Messi.

Qua voetbal alleen zou Messi de prijs altijd moeten winnen. Die man heeft voetbal een hele andere dimensie gegeven. Zo'n complete voetballer hebben we nog nooit eerder gezien.

3 december 2014 om 14:12

Zonder Neuer speelde Duitsland ook geen finale. Had iemand anders zoveel 1op1 situaties voorkomen als Neuer deed tegen Algerije? Daarnaast wordt Neuer nu naar voren geschoven ook omdat hij het keepen revolutioneert net zoals Yashin destijds deed. Yashin was als doelman de baas over zijn verdediging. Dat was nieuw toendertijd. Qua niveau is Buffon natuurlijk ook net zo goed geweest maar Neuer introduceert een nieuwe stijl en daarom maakt hij kans maar wat mij betreft had Buffon ook in 2006 mogen winnen. Iker is natuurlijk een stuk minder dan deze twee maar je hoeft je niet druk te maken hoor, Ronaldo gaat toch wel winnen.

3 december 2014 om 14:22

Lol, en dan noemen jullie verdomde ook allemaal 1 wedstrijd op en dat was tegen Algerije. Doe jullie ogen open, elke jaar gaan jullie Duitsers iemand opnoemen vorig jaar was Ribery de perfecte speler nu is het Neuer haha!!

Neuer is een fantastisch doelman maar komt niet in de buurt van Buffon en Iker Casillas, zal hij ook nooit zijn die jongen keept nog niet zolang in de top om ze met hun te vergelijken.

Neuer was niet eens de beste doelman op het WK, waar hebben we het over man?

3 december 2014 om 18:09

Je mag hem niet beoordelen op één wedstrijd, maar vervolgens schuif je allemaal keepers naar voren die jij beter vond op basis van één goede wedstrijd. Bijvoorbeeld Ochoa die tegen Brazilie werkelijk alle ballen tegen z'n lichaam aangeschoten kreeg. Hilarisch.

3 december 2014 om 14:44

Camp-munchen zegt ie dan. Als er 1 kamp of 2 kampen(portugal erbij) zijn dan is het het wel die van Madrid. Elk jaar komen huilen om een individuele prijs van haar sterspeler. Triest. Gelukkig hoefde Messi niet op zon manier winnen.

3 december 2014 om 15:41

Cassilas heeft altijd in een gruwelijk team gezeten. Italie was altijd super verdedigend waardoor Buffon wel eens wat te doen kreeg. Van der sar was 10 xbeter dan Buffon en cassilas en Neuer vind ik van het niveau van der Sar die andere konden niet eens normaal meevoetballen. Helden ja maar echt niet beter dan Neuer nu is

De Ballon d'or zal hij niet winnen, maar hij zal zeker een plek krijgen in het Fifa team van het jaar.

Vind het moeilijk om David Luiz daarin te zetten, maar aangezien hij - op die slachting na tegen Duitsland - een vrij goed WK gespeeld heeft en in de competitie ook goed speelt heb ik hem er toch in gezet; ook marketing technisch gezien. In het een ander geval zou ik kiezen voor Boateng.

Neuer
Lahm
Ramos
David Luiz
Marcelo
Modric
Kroos
Di Maria
Robben
Messi
Ronaldo
3 december 2014 om 13:59

Met een plek in het fifa team moet hij blij mee zijn hij moet zelf ook in zien dat hij de ballon dor niet gaat winnen. Ronaldo was fenomenaal dat jaar.

3 december 2014 om 14:01

De zwakheid van Brazilie kwam boven toen Thiago Silva (tegen Duitsland) ontbrak... dus hoe je die onder Luiz kan zetten is mij een raadsel... Daarnaast werd hij kampioen met zijn club.

3 december 2014 om 14:07

Marcelo, David Luiz, Lahm en waarschijnlijk Messi zullen er niet in staan.

Marcelo speelde een droevig seizoen en had niet altijd een basisplekje bij Real Madrid, heeft zich nu wel herpakt.

David Luiz was goed op het WK na de afstraffing maar Miranda, Godin of Pepe waren veel beter.

Lahm heeft heel weinig gespeeld op die positie, waarschijnlijk word het Juanfran die speelde een fantastische seizoen met Atletico of wel Carvajal.

Neuer/Courto
Carvj/Juanfr
Mirand/Pepe
Ramos/Godin
Luis/Marcelo
Modric/Koke
Kroos/Gabi
DiMaria/Gotz
Robben/Bale
Costa/Suarez
Ronaldo/Neym
3 december 2014 om 14:33

kies je nu bale boven messi?
En Ronaldo staat er uiteraard in ipv neymar, dus neymar kun je wel weg laten.

3 december 2014 om 15:02

Robben staat boven Bale, Messi komt er niet in omdat hij een spits is en Costa en Suarez betere spitsen waren imo.

3 december 2014 om 17:29

Waarom waren Costa en Suarez betere spitsen ? Hadden ze soms betere statisiteken of wat ? Messi was zelfs de beste speler van het WK. Over 2014 heeft Ronaldo slechts 3 goals meer gemaakt en het jaar loopt nog. Haal daar eens de penalties van af en ze staan gewoon gelijk. Dat Ronaldo de CL won is leuk maar dat was niet eens zijn verdienste maar van Ramos.

3 december 2014 om 18:10

Je moet Messi gewoon vergelijken met zijn concurrenten, niet met Messi van drie jaar geleden. Dan is hij nog steeds veel en veel en veel beter dan Costa en Suarez.

De beste ooit is moeilijk te beoordelen. In mijn ogen wel een van de besten op dit moment. En hij heeft uitstekende meevoetballende kwaliteiten, reflexen en heerst grotendeels in de zestien. Ook is hij belangrijk geweest bij Bayern en Duitsland in de behaalde resultaten. Wat betreft de verkiezing.... Messi en Ronaldo maken ontzettend veel goals, maar een keeper die punten en titels pakt is net zo belangrijk. Wie zal het zeggen

Nee hij verdient de prijs niet! Top 3 was al erg genoeg.
Hij speelde in het beste team had bar weinig te doen elke wedstrijd. En als je dan zegt: Bijna geen tegendoelpunten en hij won alles.. ja als je team zo goed is win je ook bijna alles.
Aanvallers en middenvelders zullen de prijs veel vaker krijgen omdat die nou eenmaal veel de bal hebben en er ook echt iets mee moeten doen.

Neuer is overschat, Ja uitkomen.. de tegenstanders kan niks anders dan ver vooruit schieten. aangezien bayern 80% balbezit heeft. neuer heeft dan alle tijd van de wereld om die bal terug te schieten.

Je zag al tegen Real madrid dat die door 2 van zulke acties bijna 2 tegendoelpunten kreeg van Bale en Ronaldo.

3 december 2014 om 14:21

Hij wordt alleen overschat als het gaat om uitkomen en meevoetballen. Voor de rest gewoon een topkeeper met wereldreflexen.

3 december 2014 om 14:22

Ja ik heb het ook over dat hele sweeper gedoe. Ja wow.. Keeper is een last-man als de verdedigers weg zijn. en geen 5de verdediger.

Lol

Wat heeft Neuer allemaal beslist dan? xD Het is een Individuele prijs? Met weidenfeller was Duitsland ook wereldkampioen geworden;p

Landskampioen is alles behalve aan Neuer te danken. Bedoel tuurlijk heeft hij goed gekeept en goede reddingen, maar hij hoeft bij meer van de helft van de wedstrijden misschien 1 redding moeten verrichten;p

En dit is camp Chelsea dus die onzin is ook uit de wereld. Messi heeft minder gepresteerd dan Ronaldo en in mijn ogen is hij de terechte winnaar. Met record aantal doelpunten in de CL winst heeft hij daar een erg groot aandeel in gehad.

3 december 2014 om 15:30

Die 1 redding was wel goed genoeg tegsn Frankrijk. Frankrijk had Duitsland zo kunnen uitschakelen als Neuer niet daar stond.

3 december 2014 om 15:36

Die kwam recht op hem af, zo moeilijk was die redding helemaal niet,ik heb geen wereld saves zien maken om eerlijk te zijn op het Wk...

3 december 2014 om 16:01

Recht op hem af? Goh misschien omdat ie goed positioneert dat hoort ook bij het keepers werk he.

4 december 2014 om 12:48

Dus jij wilt de ballon dor op 1 redding aan neuer geven? Kom op Neuer is een wereldtopper en de beste doelman van het moment natuurlijk, maar het is gewoon logisch dat hij hem niet wint;p

Ik hanteer deze keepersstijl al 8-10 jaar, maar helaas ben ik geen prof geworden. Omdat ik niet de meest lenige keeper ben, heb ik mij vooral gefocust op meevoetballen en uitkomen. Dat het dus nooit eerder vertoond is, is dikke onzin. Met mij zijn er tal van andere keepers die zo spelen. Dat Neuer een enorm goeie keeper is kan niemand omheen, maar hoe de halve wereld z'n kont inkruipt ben ik wel een beetje zat. Ook de persoonlijkheid van Neuer staat me niet aan. Zijn persoonlijke aanval op Ronaldo sloeg nergens op, terwijl hij geen woord kwijt wilde over andere concurenten. Daarnaast weet Neuer dat hij enorm goed is en dat showt hij maar wat graag. Arrogante *** is het.

3 december 2014 om 17:15

Helemaal mee eens! Dat revolutionaire sweeperkeeper is te lachwekkend voor woorden. Al jarenlang voetballen keepers goed mee met hun verdediging, daar is niets nieuws aan. Het enige wat Neuer daaraan toevoegt is dat hij af en toe in de middencirkel gaat staan als hij niks te doen heeft, of vaak onnodig ver uitkomt. Nou wat revolutionair zeg!

3 december 2014 om 18:31

Ik word er ook een beetje gek van. Mensen van naam uit de voetbalwereld beginnen gewoon ongeloofwaardig te worden. Ze lullen elkaar maar na, maar zo revolutionair is het niet. Het ergste is nog dat bijna iedere voetbalfan (op Voetbalzone) het beaamt en eveneens keihard napraat. Neuer doet het goed, maar neemt ook veel te vaak onnodige risico's. Ik wacht op het moment dat het fout gaat, want dan zal de volgende fout niet lang op zich laten wachten.

Keepers worden sowieso ondergewaardeerd, aangezien zij misschien 2-3 momenten krijgen waar ze zich moeten onderscheiden in een wedstrijd, daar waas Ronaldo en Messi dit 90 minuten lang kunnen doen. Ik vind Neuer inderdaad de beste keeper ter wereld en zou het meer dan verdiend vinden als hij de Ballon d'or wint dit jaar!

3 december 2014 om 14:59

Zo bijzonder is die onrustzaaier niet komt altijd met zijn onnodige uitkomen voor onrust zorgen. Dan verdiend Courtois hem eerder dan de overschatte Neuer. Alleen omdat Messi hem niet gaat pakken zien de meeste de bui al hangen dat Ronaldo hem zeer terecht gaat pakken.

Neuer de meest overschatte keeper ooit, man man wat praat iedereen hem de hemel in, gewoon een paniek zaaier achterin die gek uitkomt, en toevallig paar aangeschoten ballen tegen zich op het WK en hij verdiend gelijk de Gouden bal. Courtois is bijvoorbeeld al een paar klasse dan die gehypte Neuer. Gelukkig laat ik mij niet beïnvloeden door de massa en meepraters.

3 december 2014 om 15:35

Gelukkig heb je jezelf al beinvloed. Waarom gehypt? Neuer heeft wel betere statistieken dan Courtois.

3 december 2014 om 18:35

Gehypt is niet het juiste woord, want kwaliteiten heeft hij genoeg. Echter wordt hij wel te veel omhoog geprezen, want wat hij doet is helemaal niet revolutionair. Er zijn zat meevoetballende keepers die dit ook kunnen, maar de reden dat het bij Neuer zo opvalt is omdat hij vaak ver buiten zijn box is. Waarom? Omdat Bayern enorm ver naar voren staat en Neuer hierdoor de kans krijgt dit te doen. Speelde Bayern wat verder naar achter, had je niemand gehoord over de 'revolutionaire' Neuer. Begrijp me niet verkeerd, want hij is zeker de beste in zijn vak, maar hij is bij lange na niet zo beslissend geweest als Ronaldo voor Real Madrid. Bayern heeft geen echte uitschieters, maar als ik dan een beslissende speler moet noemen is het Robben. Niet omdat ik Nederlands ben, maar gewoon omdat hij bijzonder belangrijk is en bij enorm veel wedstrijden het verschil maakt.

3 december 2014 om 21:03

Smk88 Ik ben het met je eens maar naar mijn mening heb je juist uitgelegd waarom Neuer geweldig is.

Zat meevoetballende kunnen het ook ja maar bij de meeste ging het ook fout. Bij Neuer is het geen een keer fout gegaan dat maakt het nog geweldiger.
Bayern heeft de verdediging aan Neuer aangepast omdat ze weten dat het zijn speelstijl is en daaraan kunnen aanpassen.
Neuer vind ik soms van die reddingen maken van Bayern/duitsland had hierdoor kunnen verliezen.
Beslissend als een aanvaller zal Neuer nooit zijn want hij scoort niet.
Robben was zeker belangrijk voor Bayern. Maar ik denk als er geen Duitser er tussen zat kwam er veel kritiek.

Ik vond Buffon, Kahn en Schmeichel in hun topjaren veel beter.

3 december 2014 om 15:36

Kahn zelf vond dat Neuer beter dan hemzelf was.

3 december 2014 om 15:44

Dat is Gouden-bal propaganda.

Beter dan Schmeichel? Nooit

Schmeichel, vd Sar, Buffon, Casillas, allemaal beter dan deze gast. Dat sweepen van hem is heel goed, maar hij doet dat alleen maar omdat die noodzaak was ontstaan bij Bayern omdat ze rederlijk trage cv's hebben en met een hele hoge lijn spelen, zoveel keepers zouden ook kunnen sweepen als ze dat zouden moeten kunnen. Neuer valt alleen maar op door zijn sweepen, dat laat meteen zien hoe zwak zijn basis is, zijn reflexen zijn gewoon matig.

Bayern rare ventjes, als Muller in de top 3 zat was hij waarschijnlijk de beste aanvaller ooit.

En 5 die Neuer de gouden bal zou geven is voor Bayern, 90 wil dat hij hem wint zodat Ronaldo hem niet krijgt, die andere 5 is dom.

Heeft hij dit nooit gezien. Dan heeft hij waarschijnlijk tussen 2000 en 2012 niet naar buffon of Casillas gekeken

Neur is een goeie keeper maar zal nooit zo goed worden als buffon of Casillas die hebben ook nooit de gouden bal gewonnen terwijl ze allebi het wk hebben gewonnen en ook ek

Natuurlijk hoort hij de Gouden bal te winnen. Neuer is een fenomeen. Heeft een gigantisch aandeel in de prijzen van Bayern en Duitsland afgelopen seizoen. Het zou ridicuul zijn om Ronaldo een Gouden bal te geven terwijl een bepalende speler van een WK winnaar in de top drie zit. Daarnaast heeft Neuer ook gewoon de dubbel gewonnen met bizarre overmacht.

Maar het feit dat wederom andere geweldige spelers, te weten, Lahm, Robben en Kroos al geen kans maken voor dat de shortlist bekend is gemaakt is schandalig. De Gouden Bal is dankzij de Messi v Ronaldo onzin verheven tot een commercieel gedrocht. Ribery kreeg hem vorig jaar niet en moest hem af staan aan een prijsloze Ronaldo die veel scoorde. En ook dit jaar zal Ronaldo hem winnen. Omdat kamp Madrid al een week ná de prijs uitreiking gigantische druk zet op de Fifa. Huilebalkje Ronaldo zou namelijk al 4 jaar lang geschoffeerd worden door Sepp enco. Met als trieste dieptepunten een Bernabeu vol Ronaldo maskers en een saluerende Cristiano, want het is verschrikkelijk om voor commandant uitgemaakt te worden.

Als het recht zegeviert en er zal een WK winnaar die prijs pakken ipv een CL winnaar zal je ook 12 maanden lang het gejammer horen van geld smijter Perez en draaikont Ancelotti.

3 december 2014 om 17:20

Grappig dat je deze reactie over Real Madrid dat campagne voor Ronaldo voert, plaatst onder een artikel over de sportief directeur van Bayern die campagne voor Neuer voert. Je bent overigens een jaar te laat met je reactie want dat commandant gebeuren was vorig jaar.

3 december 2014 om 18:51

Ik heb het over de jaarlijks terugkerende hetze jegens Fifa en alles wat ook maar een beetje invloed kan hebben op de Gouden Bal. Dat commandant gebeuren en die maskers waren maar enkele voorbeelden in een rits kolderieke acties van het witte kamp om maar die Bal in Portugese handen te krijgen. Je hoeft mij niet wijs te maken dat het van vorig jaar was.

Over Neuer dan. Dat er nagenoeg incidenteel een collega van een voetballer roeptoetert dat zijn speler die prijs moet winnen is niet erg. Maar in Madrid beginnen ze al in de lente met deze onzin.

3 december 2014 om 22:05

Ik ben het met je eens dat er in Madrid wel erg veel campagne gemaakt wordt voor Ronaldo, maar in Duitsland en met name in München gebeurt het nu wel iets meer dan incidenteel dat er geroepen wordt dat Neuer zonder twijfel de gouden bal hoort te winnen. Het ergste is nog wel dat Neuer niet alleen wordt geprezen, maar dat ze het ook nodig vinden om Ronaldo en in mindere mate Messi naar beneden te praten.

Haha. Neuer is niet eens de beste keeper van dit moment. Hij heeft alleen het WK gewonnen en indruk gemaakt doordat hij steeds als een idioot uitkomt en dit wonderbaarlijk nog niet fout is gegaan. Belachelijk dat hij genomineerd is voor de Gouden Bal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren