Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ben naar Ajax gekomen om te voetballen, niet om op de bank te zitten’

Laatste update:

Ajax rondde een paar maanden geleden de komst van Kik Pierie af en de achttienjarige verdediger is inmiddels met zijn nieuwe werkgever begonnen aan de voorbereiding op het aankomende seizoen. De jongeling maakte in de afgelopen weken minuten tijdens een aantal oefenwedstrijden en moet nog even wennen aan de verschillen met het spel bij zijn oude club sc Heerenveen.

“Het gaat hier sneller, natuurlijk. Maar uiteindelijk is het ook bij deze club gewoon elf tegen elf, hè. In die zin is voetbal overal hetzelfde. Ik hoop zo snel mogelijk bij de eerste elf te zitten”, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Naast Pierie haalde Ajax deze zomer ook Lisandro Martínez uit Argentinië, terwijl Daley Blind en Nicolás Tagliafico eveneens op de posities spelen waarop Pierie uit de voeten kan.

De in het Amerikaanse Boston geboren verdediger laat zich hier echter niet door uit het veld slaan: “Het geloof dat je het maximale na kunt streven, zit wel een beetje in me. Dat hoort ook bij topsport. In die zin past Ajax bij me. Ik ben naar deze club gekomen om te voetballen, niet om op de bank te zitten. Al besef ik dat het niet vanzelf gaat. Ajax is landskampioen en heeft het geweldig gedaan in de Champions League. Je komt er echt niet zomaar tussen.”

Pierie wil niet onthullen welke afspraken de club met hem heeft gemaakt, maar heeft wel duidelijk zijn vizier gericht op minuten in de hoofdmacht. Een termijn kan hij daar echter nog niet op plakken: “Misschien duurt het een week voordat ik in de basis sta. Misschien een maand, misschien drie maanden. Je weet het niet. Maar uiteindelijk werkt het overal hetzelfde. Of je nu 18 bent of 35, de beste speelt.”

Denk jij dat Kik Pierie uit gaat groeien tot een basisspeler bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je niet naar Ajax bent gekomen om op de bank te zitten dan had je beter niet naar Ajax kunnen komen. Momenteel komt hij gewoon nog veel te kort voor een basisplaats bij Ajax, bij Heerenveen vond ik hem al niet geweldig.

Een basisplaats bij Jong Ajax zit er dan weer wel in.

10 juli 2019 om 09:25

Onbegrijpelijke aankoop, gun meneer de wereld maar ik zie gewoon nul skills bij hem. Wat kan hij nou heel goed? Wat is zijn specialisme of laat ik het zo zeggen, welke specifieke voetbalskills voegt hij toe aan het Ajax van afgelopen seizoen?

10 juli 2019 om 09:27

Helemaal niks. Je weet dat spelers kunnen groeien, maar deze speler komt op alle facetten te kort. Geen snelheid, niet sterk, slap im de duels, niet lang. Hoe groot is dan de kans dat hij zich ontwikkelt tot een ajax - waardige speler?

10 juli 2019 om 09:29

Helemaal eens hij heeft een behoorlijke inspeelpass, voor de rest is het om te huilen , geen snelheid , geen acceleratie , geen duelkracht , positioneel om te huilen, en geen winnaarsmentaliteit. Dan kan je zeggen hij is nog jong komt nog wel , maar je moet wel over de fysieke voorwaarden beschikken om dat te kunnen verbeteren.

10 juli 2019 om 10:00

Een belangrijke kwaliteit van Pierie is, vind ik, dat hij het spelletje leest. Daarnaast dicht ik hem genoeg behoorlijke technische basiskwaliteiten toe om daarvanuit verder te groeien naar een meer dan goed niveau.

Men vergeet mij te gemakkelijk dat die jongen pas 18 lentes jong is. Het is een meer dan bovengemiddeld talent, is gedreven en leergierig en als LCV en opkomende LB inzetbaar.

Geeft die jonge jongen eerst gewoon eens de kans zich te ontwikkelen en zich te bewijzen, voor hem al en mas af te schieten. Ik zie daarin wat gelijkenissen met Daley Blind op die leeftijd, kijk eens hoe mis de meute daarmee fout zat.

Jongens als Pierie, Scherpen, Schuurs of Bandé worden gescout omwille van hun potentie, hun basiskwaliteit en doorgroeimogelijkheden. Die zijn nooit 100% juist in te schatten, maar zulke jongens koop je voor de toekomst en geef je leertraject.

Het kan eindigen in een gevalletje de Jong óf in een gevalletje Zivkovic. Niet geschoten is in ieder geval altijd mis. Ik zie wel potentie in Pierie.

10 juli 2019 om 10:41

Wat ‘bralt’ Pierie hier dan verkeerd? Er wordt hem gevraagd naar zijn ambities en verwachtingen bij Ajax en hij geeft daar gewoon netjes en beleefd antwoord op zoals het hoort.

Blijkbaar heb jij moeite met mensen die hun ambities durven uitspreken, ik proef echter vooral gedrevenheid en zelfvertrouwen uit die Pierie z’n woorden. Wat moet hij dan antwoorden? Dat hij gekomen is voor de bank, geen behoefte heeft tot basisspeler uit te groeien en liefst zich verstopt voor concurrentie?

10 juli 2019 om 11:04

Heef hem maar de tijd want het gaat echt wel een basisspeler worden, als je ziet want het verlies van de Ligt en de Jong bij Ajax op gaat leveren moet je de jongens die aangetrokken worden echt de tijd geven om zich in het team te spelen .

10 juli 2019 om 12:34

Zijn skills zijn een uitstekende inspeelpass, goed overzicht en prima in het positiespel en daarnaast is hij pas 18 jaar oud, dus er is nog tijd zat om zich door te ontwikkelen. Zijn zwakke punt is verdedigen, dus daar zal de nadruk op worden gelegd de komende tijd. Wel zal hij voorlopig genoegen moeten nemen met Jong Ajax, mooi dat hij voor zichzelf de lat hoger legt, maar Ajax 1 is voorlopig nog wat te hoog gegrepen.

10 juli 2019 om 09:49

Idd laat hem nog maar lekker rijpen in Jong Ajax. Ik weet niet of het in de toekomst een speler voor Ajax 1 zal zijn, maar hij is nog jong en heeft nog veel kansen om zich te ontwikkelen. Schuurs heeft ook flinke stappen gezet en doet het nu goed tijdens de voorbereiding, waarbij wellicht een kans in het 1e erin zit. De tijd zal het leren hoe Pierie zich gaat ontwikkelen. Zelfde geld voor Scherpen en een aantal talenten uit de jeugd. Op dit moment komen ze nog te kort, maar misschien staan ze er over 1 a 2 jaar wel.

10 juli 2019 om 11:54

Bij Heerenveen speelde hij eredivisie... Dan haal je hem toch niet om te laten rijpen in de Keuken Divisie? Verhuur hem dan...

10 juli 2019 om 12:37

Zoals je zegt heeft hij al 2 jaar Eredivisie gespeeld, dus die bagage heeft hij al. Nu is het eerst belangrijk om minimaal 1 jaar aan het niveau en de manier van spelen bij Ajax te wennen.daarna bekijken of hij weer verhuurd kan worden, of dat hij al aan kan pikken.

10 juli 2019 om 09:53

Inderdaad, deze jongen kan nog weleens van een koude kermis thuis komen en ik heb bij hem al meermalen het idee gehad dat hij lijdt aan een vorm van zelfoverschatting waar veel van zijn collega ijdeltuiten ook met enige regelmaat last van hebben.

Die kan lekker bezig in Jong Ajax op termijn, die zijn overigens ook lang niet slecht kan ik je vertellen als Twente supporter.

10 juli 2019 om 15:29

Ik begrijp deze transfer van beide kanten echt totaal niet. Ik begrijp niet dat Ajax hem wilt hebben want naar mijn mening komt hij op vrijwel elk vlak tekort. Hij kan opbouwend misschien wel meekomen, maar dat vind ik niet het belangrijkste voor een CV. Vanuit het perspectief van Pierie begrijp ik deze stap ook niet. Je speelt al een behoorlijke tijd in de basis bij Heerenveen in de eredivisie, om je vervolgens te melden bij Jong Ajax voor wedstrijden tegen Telstar en Dordrecht. Ik hoop ten minste dat hij niet dacht dat hij werd gehaald voor de basis, want dat zou een ernstige vorm van zelfoverschatting betekenen......

10 juli 2019 om 15:57

Van Ajax zijn kant begrijp ik de transfer wel. Kik Pierie is pas 18 jaar en heeft al 2 jaar ervaring in de Eredivisie, ik begrijp dan wel dat ze hem al op jonge leeftijd naar Amsterdam willen halen.

Wellicht blijkt over een aantal jaar dat hij inderdaad te kort komt, maar dan heeft hij je niet zo veel geld gekost. Als ze hem één jaar bij Jong Ajax laten spelen en vervolgens nog twee seizoenen verhuren aan een club uit de middenmoot/subtop van de Eredivisie dan is hij wellicht goed genoeg voor Ajax 1. Mocht dat niet zo zijn, dan heb je gegokt en verloren. Maar dat kan Ajax zich momenteel wel veroorloven.

Nou mooie uitdaging dus voor Kik, hij moet zich als een malle ontwikkelen.

Lekker aan het spelletje laten wennen in Jong Ajax en dan heb je wellicht een prima backup op de bank het seizoen daarop. Van wat ik tot nu toe gezien heb gaat het geen basismateriaal meer worden, daarvoor gaat zn ontwikkeling te langzaam en is het niveau van het eerste van Ajax te snel te hoog geworden voor hem.

Dan had je geen transfer moeten maken. Zonde dat dit soort talenten (zie ook Schuurs, Scherpen) hun eigen carrière verneuken door liever op de bank te zitten bij Ajax dan zich te ontwikkelen bij een andere club waar ze wel spelen op het hoogste niveau.

10 juli 2019 om 09:32

Schuurs moet ik nog wel zien, die heeft in de oefenduels al een hele goede indruk achter gelaten. Zou zo maar kunnen dat dit zijn seizoen wordt.

Gaat het wel helemaal lekker met Kik ? Tot nu toe is hij negatief betrokken bij alle tegengoals in de voorbereiding. Zelfs de amateurs van Quick 20 , waren te quick voor hem. Dan is het misschien wel even goed om je mond te houden en je plaats te kennen. Voorlopig minuten maken bij Jong Ajax , en heel hard werken aan je minpunten.

10 juli 2019 om 11:08

Wat heeft Pierie jou ooit misdaan joh? “Even je mond houden en je plaats kennen” nou nou... Dus hij zou als t aan jou ligt niet met de pers moeten praten? En áls ie dan toch iets zegt vooral niet zeggen dat ie ambitie heeft?

10 juli 2019 om 12:17

Helemaal niets misdaan , gewoon een welgemeend advies. Hij praat (te)veel , en laat niks zien was bij Heerenveen ook al zo. En als je dan toch wat wil zeggen , zeg dan dat je blij bent dat je er bent, je veel hoopt te leren , en dat je hard wil werken aan je minpunten

10 juli 2019 om 12:49

Hij spreekt een gezonde ambitie uit, wat wij graag zien bij spelers van Ajax. Wel jammer dat je sommige spelers van Ajax zonder enige nuance complimenten geeft en dat je anderen zonder enige nuance volledig de grond in schrijft. Hierbij speel je ook nog met de feiten waardoor je standpunt nog waar lijkt ook. Het gaat hier om jonge spelers, waar nog een hoop mee kan gebeuren de komende jaren, maar jij denkt nu al te weten hoe de toekomst voor hen eruit gaat zien.

En daar komen alle kenners weer uit de kast gekropen. Die jongen is net bij Ajax en is al weer afgeschreven, net als Onana en Sanchez na 2 wedstrijden waarin ze slecht speelden. Schuurs kon er zogenaamd niks van vorig seizoen en nu kan het zomaar zijn seizoen worden. Die jongen is jong,leergierig en geef hem de kans om zich te bewijzen ipv hem na 2 oefen potjes gelij, af te schrijven.

10 juli 2019 om 09:59

Gewoon even ademhalen, bedenken wie de heren 'analytici' zijn die deze uitspraken doen en door....

Middelmatige speler die waarschijnlijk eenzelfde pad gaat volgen als Cerny, Johnsen en soortgelijke spelers.

10 juli 2019 om 16:51

Gelukkig weet jij waar deze spelers eindigen. Ik zie het niet gebeuren, maar als Kik later bij een club als Arsenal speelt, wil ik je nog wel horen.

Bij PSV had hij nu vol de kans gekregen denk ik, maar bij Ajax kan deze jongen het wel schudden ben ik bang. Ik zie niet in waarom Kik Pierie niet dezelfde teleurstelling tegemoet gaat als Sinkgraven, Schuurs, Zivkovic en Van den Hoorn. Allemaal spelers die (nog) kampen met tekortkomingen, nog niet zijn doorgerijpt bij hun gang naar Ajax en dit ook niet gaan doen of hebben gedaan. Pierie wint en verliest 50% van zijn kopduels. Met die statistiek is er genoeg concurrentie bij Ajax om hem in Jong Ajax te houden. Ik verwacht dat Blind en Alvarez het primaire koppel worden, met Martinez en Magallan als eerste backups.

10 juli 2019 om 11:17

Dus jij denkt dat hij Schwaab of Viergever uit de basis had gespeeld? Grappenmaker. Hij had ook in de KKD gespeeld, net zoals hij dat nu doet bij Ajax.

10 juli 2019 om 11:55

Is niet zo moeilijk hoor om Schwaab uit de basis te spelen want die is al een aantal weken weg bij Psv. Pierie heeft echter wel aardig wat concurrentie bij Ajax, zal niet makkelijk worden voor hem.

10 juli 2019 om 12:04

Schwaab is weg...
Hij had eventueel ook nog als linksback kunnen spelen op de plaats van Angelino.

Viergever is geen wereld top. Maar Sainsbury en Luckassen zou hij in ieder geval uit de basis moeten kunnen houden.

Bij Ajax heeft hij links centraal Blind voor zich. En Martinez, Magallan of eventueel Tagliafico als je hem als potentiele linksback ziet. Dan ben je zelfs niet nummer 2 in de rangorde. Tenzij Magallan volledig afgeschreven is wordt hij dan de 4e linksback of linker centrale verdediger terwijl hij bij PSV achter viergever of de nieuwe linksback echt zijn kansen wel had gekregen.

10 juli 2019 om 15:05

Even goed lezen grappenmaker: 'had hij nu vol de kans gekregen...' Nu. Nu Schwaab weg is. En ja, Pierie lijkt me op zijn minst niet minder dan Viergever nee. Ik vind het echt armoede troef dat Viergever - net als Hendrix en tot voor kort Schwaab - basisspeler is bij Psv.

10 juli 2019 om 17:07

Waarom ben je niet tevreden over Viergever? Ik vind hem een stabiele kracht. En zouden jullie echt de CL in willen gaan met Pierie? Weet je dat zeker?

10 juli 2019 om 19:07

gomes1psv

Schwaab heeft het de afgelopen twee seizoenen gewoon fantastisch gedaan. Het is echt onbegrijpelijk hoe deze speler, met betere statistieken dan Mathijs de Ligt, zó verguisd is bij Psv. Hij is gewoon ongeveer de beste CV die PSV heeft gehad (want presteerde gewoon uitstekend, zowel onder Cocu als bij Van Bommel, of gaan we hem afrekenen op één tackle op Neres, ....???) sinds Hector Moreno.

Daarnaast snap ik niet dat je over Pierie begint, in relatie tot Psv. Wat moet PSV met hem? Obispo is niet minder in potentie (beter zelfs), waarom zou je dat dan doen? De enige die ik echt graag bij PSV had gezien is Per Schuurs. Ik snap die jongen nog steeds niet dat die voor Ajax koos. Ik bedoel, Limburgers in Amsterdam, ja dat werkt niet en daarnaast past die jongen veel en veel beter bij het spel van PSV dan dat van Ajax waar hij niet aan de bak gaat komen.

Jammer dus voor Schuurs, hij had zich via PSV gewoon als CV oranje in kunnen spelen.

10 juli 2019 om 19:12

Kyle6

"waarom ben je niet tevreden over Viergever?"

Viergever was ongeschikt als CV bij AZ. Hooguit als linksback inzetbaar. Dat heeft hij ook bij Ajax laten zien. En sorry, hij mag dan 'stabiel' zijn in jouw ogen (wat betekent dat eigenlijk, gewoon nooit top maar wel foutjes hier en daar?), PSV heeft een topverdediger nodig en geen matige speler als Viergever.

Zoals iedereen al zegt is Pierie (nog) geen goede verdediger. Een jongere, slechtere versie van Blind. Voetballend redelijk goed, maar mist verder alles om een goede verdediger te zijn.

10 juli 2019 om 16:53

Heb je Blind dit jaar gezien? Blind werd in zijn eerste periode (ook door mij) zowat afgeschreven omdat hij niet goed genoeg presteerde. Kijk eens waar hij nu staat, gewoon een rots in de branding.

10 juli 2019 om 16:59

Ik ben erg tevreden over Blind. Hij is inmiddels 29 en heeft bakken met ervaring. Is fysiek sterker geworden en denkt altijd twee stappen vooruit.

Pierie is pas 18 en best-case scenario is hij over 5 jaar net zo goed als Blind. Om daar nou op te wachten... Vooralsnog vind ik het helemaal niks.

Ik vind Schuurs 10x beter dan deze Kik Pierie en hoop dan ook dst Schuurs de kans gaat krijgen.

Die jongen heeft op zijn 18e al 2 volledige seizoenen mee gedraaid, hij zal vast wel íets kunnen denk ik dan.. Iedereen loopt hem al af te zeiken voordat hij een wedstrijd in een ajaxshirt heeft gespeeld.

Hij hoeft niet bij Jong Ajax te spelen, loopt hij veel betere talenten maar in de weg, en is net als Magallan een voorspelbare miskoop. Heeft nog niets laten zien van aantoonbare verbeteringen die voor zijn spel flink nodig zijn, en ik zie dat op termijn ook niet gebeuren. Komt als verdediger in alles te kort. Dan lees ik hier of daar dat meneer wel een goede inspeel pass heeft. Nou, dat moet iedere bij Ajax voetballende speler in zijn bagage hebben. Er mag toch wel iets deugen aan deze jongen? Maar verdedigen beheerst hij niet en dat zal in de toekomst niet veranderen. Dus gaan we toeteren: top of flop? Mijn keuze staat vast;-))

10 juli 2019 om 11:43

Ja maar jij hebt er ook kijk op denk ik , jammer dat Ajax jou niet in dienst heeft als scout grapjas ,
Laat het nou maar aan Ajax over die hebben er wat meer kijk op denk ik en ik zou even afwachten hoe Piere het gaat doen want om iemand al af te branden voor hij een bal heeft getrapt is wel erg voorbarig vind je niet ?

Goede instelling en gedachtes, maar Per Schuurs is er ook nog en die kon die stap ook niet direct maken in het eerste jaar, Het is goed dat Ajax de concurrentie versterkt onderling, wordt iedereen beter van, Maar deze jonge jongens moeten eerst een tussenstap maken vind ik, Pierie had misschien nog een jaar verhuurd kunnen worden aan Heereveen, heeft PSV met Lammers ook gedaan, Veel wedstrijden spelen en dan naar Ajax terug, Geld ook voor Schuurs.

Hij zal ook zeker gaan voetballen maar dan bij Jong Ajax. Wat een onzin aankoop dit van Overmars. Wat heb je nu aan een verdediger die niet kan verdedigen? Dat is vragen om onrust in je defensie.
Met Magallan heeft Ajax al een prutser erbij gehaald in de verdediging. Nou als je Magallan en Pierie naast elkaar zet is het gewoon open huis houden en een telraam erbij pakken.

Op zich niet raar dat Ajax de grootste Nederlandse talenten aan zich probeert te binden. Hij is nog (net) 18 en heeft toch al 2 seizoenen ervaring bij Heerenveen, heeft in ieder geval dus nog de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en beter te worden.
Maar ik zou alleen niet weten waar hij moet gaan spelen.
Als linker centrale verdediger heeft bij Blind, Martinez en Magallan voor zich. En als links achter heeft hij Tagliafico, Blind en Martinez voor zich terwijl ook Mazraoui daar wel eens heeft gespeeld, dat zijn wel erg veel spelers die hij voor zich heeft in de pik orde.

"ik ben naar Ajax gekomen om te voetballen, niet om op de bank te zitten’"

Je hoeft niet op de bank te zitten. Je kan gewoon wekelijks spelen. In Jong Ajax uiteraard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren