Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Idrissi op weg naar Spanje voor minimaal twaalf miljoen euro

Laatste update:

De wegen van Oussama Idrissi en AZ gaan per direct scheiden. Marca, de meest verkochte sportkrant van Spanje, claimde in de nacht van zaterdag op zondag al dat de club uit Alkmaar op het punt staat om een formeel bod van Sevilla op de aanvaller annex Marokkaans international te accepteren, waarna zondagochtend ook enkele Nederlandse media het nieuws bevestigden. Het gaat naar verluidt om een vaste transfersom van twaalf miljoen euro én nog eens drie miljoen euro aan variabele bonussen. Ook ElDesmarque gaat uit van een naderend akkoord over ‘een transfersom tussen dertien en vijftien miljoen euro’.

Technisch manager Max Huiberts van AZ bevestigde zondagmorgen aan de NOS dat Idrissi op weg is naar Sevilla. Met de komst van de aanvaller voldoet technisch directeur Monchi aan één van de grootste wensen, of beter gezegd eisen, van Julen Lopetegui voor het nieuwe seizoen. De trainer van de Andalusiërs wil(de) per se een extra concurrent voor Lucas Ocampos en Suso, een voetballer die Sevilla nóg meer diepgang moet geven. Monchi ziet in Idrissi ook een voetballer waar nog voldoende rek in zit en waar in de toekomst mogelijk een hogere transferwaarde aan kan worden gekoppeld.

Idrissi, 24 jaar, heeft er dit kalenderjaar geen geheim van gemaakt dat hij graag wil vertrekken bij AZ. “Als je ergens bent uitgeleerd, heb je een nieuwe uitdaging nodig”, zei hij in juli nog in gesprek met De Telegraaf. Vorig seizoen was er al veel interesse in Idrissi. Het Russische Krasnodar en meerdere Italiaanse clubs wilden hem graag inlijven. Waar het destijds niet van een transfer kwam, hoopt hij nu wel op de volgende stap. “Je weet dat als je iedere dag op een hoger niveau en met een grotere intensiteit traint en speelt, de prikkels zullen toenemen. Daar word je een betere voetballer van.”

“Goede voetballers willen uiteindelijk altijd op een zo hoog mogelijk podium acteren. In Nederland ontbreekt dat podium”, stelt hij. “De Eredivisie heeft niet de intensiteit en de clubs om op topniveau te kunnen meedoen. Daardoor komen nauwelijks topspelers naar Nederland, de topspelers die er wél zijn blijven hier meestal niet heel erg lang.” De voormalig jeugdspeler van NAC Breda en Feyenoord brak door bij FC Groningen en maakte naam bij AZ. Na zes jaar in de Eredivisie gespeeld te hebben wil hij de stap naar een Europese topcompetitie maken.

Idrissi, die nog een contract voor twee jaar met AZ heeft, moet de zesde versterking van Sevilla voor 2020/21 worden. De eerder gehuurde Suso en Yassine Bounou werden van respectievelijk AC Milan en Girona overgenomen en daar kwamen vervolgens ook Marcos Acuña (Sporting Portugal), Ivan Rakitic (Barcelona) en Óscar Rodriguez (Real Madrid) bij. Sevilla startte het nieuwe seizoen weliswaar met een nederlaag tegen Bayern München in de Europese Super Cup, maar in LaLiga werd zowel van Cádiz (1-3) als Levante (1-0) gewonnen.

Idrissi is momenteel geblesseerd aan een buikspier en zou zondag sowieso niet hebben gespeeld voor AZ in de uitwedstrijd tegen Sparta. Met Jesper Karlsson heeft AZ al een vervanger in huis voor Idrissi. De Zweed kan op verschillende posities in de aanval uit de voeten. Door zijn transfer naar Sevilla, waar hij ploeggenoot wordt van Luuk de Jong, kan Idrissi dit seizoen alsnog minuten maken in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Europa League-winnaar zit in een poule met Chelsea, FK Krasnodar en Stade Rennes.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een mooie stap zijn ! Maar lijkt mij wat te hoog gegrepen..

4 oktober 2020 om 08:37

AZ staat financieel met zijn rug tegen de muur en Idrissi wil weg. Tis te hopen dat Boadu en Stengs de boel op sleeptouw nemen maar die zijn vooralsnog hopeloos uit vorm. Of Koopmeinders blijft ook is ook nog maar zeer de vraag en dus kan AZ zich opmaken voor een bijzonder zwaar seizoen.

4 oktober 2020 om 08:44

Haha hoe kom je daar nou bij.. Az is financieel gezond. Opvolger idrissi is al aangekocht, logisch dat ze verkopen bij een mooi bod. Hoeft niet te betekenen dat de rest van de toppers ook weg gaat.

4 oktober 2020 om 08:51

Corona heeft de wereld op zijn kop gezet en ook AZ ontkomt daar niet aan. Ik hoop voor jou dat het meevalt maar reken daar niet teveel op

4 oktober 2020 om 08:51

Hoeveel toppers blijven er überhaupt over? Boadu, Wijndal en Koopmeiners? De rest is voor de eredivisie gewoon degelijk, maar daar houdt het dan wel mee op.

4 oktober 2020 om 09:06

Wie is de opvolger van idrissi? Verder lijkt het me logisch dat wanneer Sevilla komt bij AZ dat je een speler niet kan houden. Finale EL net onder de top 2/3 in Spanje is anders Ajax en psv als voorbeeld en ik zou ook liever in 25 graden tegen een degradatie kandidaat spelen zonder kunstgras.

4 oktober 2020 om 09:07

Karlsson is er al als groot talent en Evjen (beste speler van Noorwegen gekozen) zijn er ook.

4 oktober 2020 om 09:15

Spotgod, doe je nu gewoon een aanname en slinger je die als feit de wereld in? On topic prachtige stap voor idrissi, heeft groningen nog recht op een doorverkooppercentage?

4 oktober 2020 om 09:22

Je kan niet ontkennen dat ook AZ het moeilijk heeft. Met de rug tegen de muur is zwaar gezegd, maar corona, het ingestorte dak en het mislopen van CL is wel iets wat er inhakt.

4 oktober 2020 om 09:24

@lord: als je je verdiept in het wel en wee van de Nederlandse voetbalclubs zal je zien dat (ook) AZ geld uit transfers nodig heeft zeker nu de CL centen niet gaan komen en de kosten gewoon doorlopen.

4 oktober 2020 om 10:25

Pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet....als jij je verdiept in AZ weet je dat AZ een gezonde financiele basis heeft. 1. Supporters hebben in grote getallen seizoenskaarten genomen zonder teruggave. CL is nooit in de begroting opgenomen. Zelfs niet de EL. Het dak van het stadion is grotendeels verzekerings werk. Daarnaast is het stadion een aparte rechtspersoon. De extra investering heeft stadion AZ kunnen financieten tegen gunstige voorwaarden. Uiteraard heeft AZ een stuk minder inkomsten door Corona, maar zwaar overdreven dat ze met de rug tegen de muur staan en dat ze moeten verkopen. De voornaamste factor is dat Idrissi graag een volgende stap wil maken. En een opvolger hebben ze een paar weken geleden al in huis gehaald. Dus nogmaals jij bent degene die zich niet verdiept in AZ.

4 oktober 2020 om 10:26

Waaat ?? Haha ben jij het Valentijn D? Over welke club heb jij het Spotgod? Een eigen vermogen van + 25 mio of meer en een enorm overschot op de transferbalans van de laatste 5 jaar dat niet is geïnvesteerd. Wel weten waar je over praat. Utrecht heeft de laatste jaren een negatief eigen vermogen ter vergelijking ..

4 oktober 2020 om 11:22

Neem aan dat Evjen (waar ie voor gekocht is) deze spot kan overnemen. Wereldtalent die ik persoonlijk hoger inschat dan Stengs.

Als je nog enigszins mee wilt doen voor de titel, moet je natuurlijk niet de enigste aanvaller verkopen die presteert. Helemaal niet 1 dag voor sluiten van de transfermarkt, je gaat zo nooit meer een goede vervanger kunnen halen. Zonde!

4 oktober 2020 om 08:26

Je hebt met meerdere factoren te maken, waaronder de wens van een speler. Hij heeft eerder aangegeven een stap hogerop te willen en eerdere onderhandelingen zijn op niets uitgelopen. Sevilla wilt betalen en voor de speler is het een stap hogerop, daarnaast heeft AZ het geld ook nodig. Voor iedereen win-win...

4 oktober 2020 om 08:35

Nou, ik vind het geen mega bedrag, maar als ze het geld nodig hebben, snap ik het.

4 oktober 2020 om 08:42

Het is wellicht geen megabedrag, maar vandaag de dag is het acceptabel. Vergeet niet dat clubs de afgelopen maanden verliezen hebben geleden en de tijd voorlopig wel voorbij is dat absurde bedragen betaald worden. Denk alleen al aan de gemiste inkomsten van stadionbezoekers

4 oktober 2020 om 11:02

Nog een belangrijke factor is dat hij al richting de 25 gaat met nog een 2-jarig contract. Je weet dat hij niet meer gaat verlengen en met 1-jarige contracten vang je meestal een stuk minder. Ik vind Idrissi een geweldige speler die eigenlijk rond de 15 goals/assists per seizoen maakt, maar gun hem deze mooie stap ook van harte.

4 oktober 2020 om 10:26

Meedoen om de titel? Houd toch op. Zelfs met Idrissi erbij is AZ volledig kansloos. Vorig jaar stegen ze allemaal boven zichzelf uit, dat is nu wel anders. Deze selectie is niet kampioenswaardig. Het was ook duidelijk dat Idrissi zou gaan als hij een optie zou krijgen, Sevilla is nog een hele aantrekkelijke ook.

4 oktober 2020 om 12:04

Wacht nou even af voordat je zulke dingen roept. 2x een gelijkspel..

4 oktober 2020 om 12:34

Nee, ik wacht niet. PSV acht ik qua selectie sterker en Feyenoord is stabieler. Zonder Idrissi valt een van de belangrijkste schakels weg, dus ik zie het somber in.

Dit gaat een heel lastig seizoen voor AZ worden, zeker met deze verkoop. Mooie stap voor Idrissi

Oeh, dat is een heel zwaar verlies voor AZ en gaat moeilijk worden om op te vangen. Idrissi was afgelopen jaren de enige aanvallende speler die redelijk constant een hoog niveau haalde. Maar goed, 15 miljoen is een hoop geld en het is voor Idrissi natuurlijk een mooie stap.

4 oktober 2020 om 08:13

Idd beide gelijk in, neem toch ook wel aan dat ze zelf opties hebben voor vervangers. Dat is financieel nu ook mogelijk. Weet jij toevallig wie er op de nominatie staat om gehaald te worden?

4 oktober 2020 om 10:23

Echt heel jammer idd. Idrissi was een stabiele factor en dat wordt nu lastig. Aanval is zo verzwakt en Stengs is belabberd bezig, Boadu nog te jong om de aanval te dragen. Tsja, vood Idrissi wel een mooie stap, maar Sevilla is geen klein ploegje, hij zal aan de bak moeten. Voor Az zal dit seizoen gewoon europees voetbal het doel moeten zijn. Later zie je wel weer hoe je ervoor staat.

4 oktober 2020 om 10:24

Eigenlijk kun je spreken van een natuurlijk proces. Geld genereren uit transfers van spelers die in de Eredivisie bij hun club aan hun plafond zitten. Zie ook hetzelfde proces bij Ajax. Daarnaast heeft AZ een gouden kans laten liggen om de groepsfase CL te halen, wat een financiële boost had betekend, waardoor je Idrissi niet had hoeven verkopen, met het aanlokkelijke vooruitzicht van spelen op het allerhoogste niveau.

4 oktober 2020 om 12:10

Ja AZ heeft een grote kans laten liggen, maar voor het eerst in jaren meedoen in de CL en uitgerekend geloot tegen Dinamo Kiev valt niet mee. Dit moeten ze gebruiken om te leren en straks in de EL weer goed presteren en punten sprokkelen voor Nl.stap voor stap naar het CL niveau groeien. Daar horen ook transfers bij.btw zo goed was Idrissi naar mijn inzien ook weer niet. Hij was best wel voorspelbaar in zijn aanvallen.

Mooie transfersom voor AZ .
Denk niet dat hij het daar gaat redden, hij vind zichzelf duidelijk veel beter dan hij in werkelijkheid is. In de VCL wedstrijden viel hij vooral op doordat hij er helemaal niets van bakte. En Sevilla en de primera devision is van een hoger niveau dan ploegen als Dinamo Kiev.

4 oktober 2020 om 09:38

@clarence83 je bedoelt VCl toen hij amper fit was en toch moest spelen? Die man haalt al bijna 1 a 2 seizoenen een goed en contstant niveau. Gevaarlijkste speler met afstand bij AZ. Of hij het wel of niet gaat redden, is nu niet bekend.

4 oktober 2020 om 09:42

@Clarence: wait what? Deze jongen haalt vaak een hoog niveau hoor. Je gaat nu conclusies trekken op basis van een paar wedstrijden waarin hij nog geen ritme en fitheid had?

4 oktober 2020 om 12:12

Eens zo goed was hij niet. Daarom gelijk verkopen wanneer dat kan.idrissi verspeelde ook veel kansen. Zijn passeer acties waren voorspelbaar en mislukten vaak.

Dat vind ik erg veel geld voor deze speler. Daarnaast lijkt me dit een iets te grote club. Iets te hoog niveau.

4 oktober 2020 om 09:31

Zo'n grote club is Sevilla nou ook weer niet. Zelfs de Jong krijgt daar minuten.

4 oktober 2020 om 09:52

Je comments worden met de dag onbegrijpelijker? Niet iedereeen is fan van Real, het almachtige, maar wat is jou definitie van grote club? Als je de vergeliijking treft met de absolute top, dan nee... maar je minachting is tenenkrommend. Sevilla is een grote subtopper in Spanje en gezien de Europa League successen van de afgelopen 15 a 20 jaar is het geen eendagsvlieg. Oh en Luuk de Jong heeft mede gezorgd voor de laatste cup

4 oktober 2020 om 10:13

Niet dusdanig groot dat een stap van AZ naar Sevilla te hoog gegrepen is. En ja ze hebben een paar prima spelers. Maar als iemand als de Jong daar regelmatig op speel minuten kan rekenen kun je gerust stellen dat het algemene niveau niet heel hoog is. Idrissi kan daar prima mee. Heeft alleen pech dat na de verkoop van Banega, de beste speler van Sevilla nu op zijn positie speelt.

4 oktober 2020 om 10:22

Oh ja Sevilla, waar grootmacht Bayern nog best veel moeite mee had tijdens de Supercup. Sevilla is gewoon een sterke subtop club in Europa ala Dortmund, Inter etc.

4 oktober 2020 om 10:28

Wat een grap zeg. Sevilla heeft de afgelopen 10 jaar meer EL’s gewonnen dan welke andere subtopper dan ook. Wat een onzin. Ze hebben het altijd zeer goed voor elkaar en maken het de top in Spanje in directe confrontaties enorm lastig. Onbegrijpelijke comment.

4 oktober 2020 om 10:49

Lol! Sevilla is traditioneel een subtopper in zowel Spanje als Europa. Spelen daarnaast dit jaar ook weer CL. Hebben afgelopn seizoen nog wel de EL gewonnen.

4 oktober 2020 om 11:02

Een subtopper ja. Gewoon op hetzelfde level als clubs als Everton en Leverkusen. Tuurlijk hebben ze meer prijzen gewonnnen. Maar qua selectie is het niet zo speciaal. Het ging erover dat een stap van AZ naar een club als Sevilla te groot zou zijn, en dat is het niet.

4 oktober 2020 om 11:45

Ik ben geen fan van De Jong, maar hij heeft toch gewoon specifieke kwaliteiten waardoor het logisch is dat hij wordt opgesteld? Hij is een goed aanspeelpunt en kan ongelooflijk goed koppen. Hij heeft de Europa League finale beslist met twee goals en doet het gewoon aardig. Geen wereldspits, maar er is geen aanleiding om zo denigrerend te doen. Het is van Az naar Sevilla toch nog een behoorlijke stap hoor, Jahanbakhsh was in mijn ogen beter dan Idrissi en ging naar een club van lager niveau dan Sevilla, maar kan daar ook geen potten breken. Desalniettemin denk ik dat Idrissi wel zou kunnen slagen bij Sevilla. Hij heeft de kwaliteiten er wel voor iig.

4 oktober 2020 om 12:02

@Benzema, ik weet niet, hoor, maar volgens mij ga je af op Fifa 20 carrière? Maar in het echte leven is je kijk echt verkeerd... Sevilla in het rijtje Everton of Leverkusen? Ik heb deze clubs echt geen Europa cup zien winnen in de afgelopen, laten we zeggen, 20 jaar? Sevilla is in alles groter in vergelijking tot AZ. Niet alleen qua niveau voetbal, maar denk ook aan competitie... en qua selectie vind ik een Rakitic, Kounde, Ocampos toch wel meet aanspreken dan de selectie van AZ. Niemand zegt dat AZ slecht is of niets voorstelt, alleen je doet te minachtend over Sevilla.

4 oktober 2020 om 12:42

Fifa? Dat heb ik al zo'n 10 jaar niet meer gespeeld. Die 3 spelers steken er uit bij Sevilla ja. De rest van de selectie is niet beter dan de clubs die ik noemde. En ik weet niet waarom je het met AZ vergelijkt aangezien ik duidelijk aangeef dat dit een logische vervolgstap is.

Dat vind ik erg veel geld voor deze speler. Daarnaast lijkt me dit een iets te grote club. Iets te hoog niveau.

4 oktober 2020 om 08:30

Als je een constante factor bent bij een subtopper en vorig jaar zelfs gedeeld 1e stond met AZ, dan is het terecht dat hij een stap hoger kan. Hij is nog best jong en waarom zou hjj bij Sevilla niet verder stappen kunnen maken?

Dit is gebaseerd op vorig seizoen, want hij speelt nu niet best. Komt de bal halen. Zijn kwaliteit is om bij de 16 meter lijn naar binnen te dribbelen en dan op doel schieten of een voorzet geven.

4 oktober 2020 om 08:18

Heel AZ is gebaseerd op vorig seizoen en dat wilde gratis ticket voor CL groepsfase. Het is te hopen dat Boadu en Stengs nog enigszins hun niveau gaan halen want zij vertegenwoordigen een hele hoop vermogen voor AZ.

4 oktober 2020 om 09:08

Stengs is zwaar overschat. Zo goed is die jongen niet.

4 oktober 2020 om 11:56

Maar hij kan het wel worden. Aan zijn voetbaltechnische kwaliteiten ligt het in ieder geval niet. Als hij wat harder gaat werken en constanter gaat presteren heb je in hem ook zomaar een speler van 15 miljoen.

4 oktober 2020 om 09:59

Het seizoen is ook pas net begonnen en idrissi heeft een blessure gehad.

Ik zou als ik een buitenlandse topclub was toch zeker 47 keer nadenken voordat ik 15 miljoen zou betalen voor een speler die niet van Ajax of PSV komt. Als je kijkt naar dat lijstje van transferrecords van AZ; Janssen, Til en Jahanbakhsh, is geen één van die aankopen echt een succes gebleken. Nu zijn gasten van Ajax of PSV natuurlijk ook geen garantie voor succes, maar het gaat in ieder geval vaker goed.

4 oktober 2020 om 08:49

Ach ja, dit is ongeveer hetzelfde bedrag als weghorst en die doet het ook niet onverdienstelijk in Duitsland, maar die mistte ik wel in jouw rijtje. Moeten buitenlandse clubs trouwens ook niet oppassen voor dure aankopen van PSV, want om nou te zeggen dat Lozano een onverdeeld succes blijkt. Er zullen mensen goed en slecht presteren, maar ik vraag me af in hoeverre dat te maken heeft met de club waarvoor ze hebben gespeeld.

4 oktober 2020 om 08:57

Hij spreekt toch gewoon de waarheid. Vooral zijn laatste zin verklapt toch een hoop. Het gaat vaker goed als spelers van ajax of psv komen. Dus van az komt ook weleens goed, maar minder vaak dus. Veeeeel minder vaak zelfs.

4 oktober 2020 om 09:31

Allereerst, de laatste speler van PSV die echt geslaagd is, is volgens mij Ruud van Nistelrooij. Ten tweede, de reden dat veel spelers van deze 2 clubs slagen is omdat ze massaal spelers opkopen. Zo is een van de beste PSV spelers (cocu) een AZ jeugdexponent bijvoorbeeld. Verder waren de hoogtijdagen van Ajax op het moment dat AZ nog maar 4 jaar bestond. Dus heeft AZ nog wat jaartjes in te halen. Tot slot, als Idrissi bij Ajax had gevoetbald had hij het dubbele opgelegd. Dus de twijfel die jij benoemt zit al in de prijs inbegrepen.

4 oktober 2020 om 10:00

Wijnaldum?

4 oktober 2020 om 10:10

Cocu heeft het eerst bij de Graafschap geleerd😉😉

4 oktober 2020 om 10:31

Robben, Ji Sung Park, Wijnaldum, Memphis (Lyon), Mertens slaagden na het vertrek van Ruud ook o.a. in de Europese top.

4 oktober 2020 om 10:34

Wel is AZ een fusieclub waarin Alkmaar ‘54 en FC Zaanstreek zijn opgegaan. En FC Zaanstreek was ook een fusieclub, bestaande uit ZFC en KFC (koog aan de Zaan). Dus best wel een stukje (voor)geschiedenis!

4 oktober 2020 om 11:01

Laatse van Nistelrooij? Noem even een paar: Bergwijn is een duidelijk succes bij Spurs, Depay, Lozano doet het trouwens niet slecht in Napoli.

4 oktober 2020 om 12:28

@Alkmaar54 heb dit in een andere reactie op basdemanaz! ook net aangegeven, maar ik denk dat het vooral gaat om het leren omgaan met druk. Dat leer je beter bij Ajax en PSV dan bij AZ of Utrecht of een andere club. De reden dat Idrissi niet bij Ajax speelt, is omdat Ajax niet overtuigd is dat hij iets toevoegt aan de selectie lijkt me. Zeker niet voor het geld dat AZ zal vragen. Wat hij als speler van Ajax opgeleverd zou hebben is dus niet echt relevant in mijn ogen.

4 oktober 2020 om 09:10

@Hatsikidee, dr Boadu, Stengs en Koopmeiners zijn heel erg omhoog gepraat terwijl deze Idrissi eigenlijk nooit zo werd geroemd. Terwijl iedereen met een beetje gezond verstand ziet dat deze jongen juist het gevaar verzorgt. Hij is de enige met een individuele actie en houd altijd 2 man bezig. Nu hij weg gaat zal er weinig van Boadu over blijven nu hij 2 tegenstanders krijgt

4 oktober 2020 om 09:34

Leuk verhaal maar dat is inmiddels al een hele tijd niet meer zo. Over her algemeen wordt Idrissi als beste aanvaller van AZ gezien.

4 oktober 2020 om 11:25

@Benzema, afgelopen seizoen was toch het seizoen van Stengs, Boadu en Koopmeiners. Heb echt de meest onzinnige berichten gehoord.

4 oktober 2020 om 10:18

Tsja, Wijnaldum, de Roon, Weghorst, Amrabat, Hateboer en als je iets verder terug gaat Kuijt, Van Persie, Gio. En zo vergeet ik nog een hele waslijst. Genoeg Eredivisie spelers die niet bij die twee clubs vandaan zijn gekomen die gewoon goed waren.

4 oktober 2020 om 10:52

We hadden t over de vergelijking met AZ. Puur AZ en alle andere uit filteren dan is je lijst gereduceerd tot 1 speler... Hmm.. Wellicht mis ik er nu nog 1..maar dan mag iemand die mij vertellen.

4 oktober 2020 om 12:00

Moussa Dembele is misschien een tijdje terug maar ook dat was een succes bij Tottenham.

4 oktober 2020 om 12:23

@basdemanaz! Ik denk dat het misschien vooral een mentale kwestie is. Ik denk dat spelers van Ajax en PSV beter bestand zijn tegen de druk van het MOETEN presteren. Ze willen namelijk allebei ieder jaar kampioen worden. AZ probeert het ook altijd, maar heb het idee dat daar iets meer een mentaliteit heerst van "als het niet gaat, gaat het niet". Terwijl dat bij Ajax en PSV nooit geaccepteerd zou worden.

Sevilla kon toch geen geld uitgeven? Daarom kregen ze Rakitic praktisch gratis. Lijkt mij stug dat ze nu wel 12 miljoen kunnen uitgeven.

4 oktober 2020 om 08:33

Barcelona en Sevilla hebben een jarenlange goede relatie betreft transferonderhandelingen. De transfer van Rakitic was enerzijds goedkoop vanwege zijn verdiensten voor Barcelona, anderzijds vanwege de band tussen beide clubs.

4 oktober 2020 om 10:38

Dat snap ik, maar Spaanse clubs kunnen -naast hun eigen situatie- toch niet meer uitgeven dan er binnenkomt ivm staatssteun?

Mooie stap voor idrissi, al denk ik dat hij er niet zomaar basisspeler zal worden.
Voor AZ is het maar te bezien ofdat ze in zo’n korte tijd nog een vervanger kunnen halen.

Meteen doen als AZ zijnde en zuinig zijn op deze centjes. Dit ga je voor Stengs en Boadu niet meer vangen.

De vervanger hebben ze al in huis, met Karlsson toch?

Wow! Dat bedrag zou ik misschien betalen voor Stengs of Boadu! Wat een geld voor een degelijke vleugel in NL. Mag John de Jong eens komen stage lopen bij AZ? Ten eerste verkoopt AZ spelers wanneer ze nog in de basis staan. Och och wij krijgen nog geen 7 miljoen voor Zoet, Hendrix en Bruma bij elkaar. Wens hem veel succes, maar als hij het haalt in de subtop van Spanje dan ligt het niveau van de eredivisie toch hoger dan wij denken.

4 oktober 2020 om 09:29

Ik snap nooit zo goed waar de hype om boadu maar vooral stengs vandaag komt. Stengs heeft letterlijk een half jaar goed gespeeld en de rest van de tijd wisselt hij 1 goede wedstrijd af met 4 slechte. Ja, voor iedereen die de samenvattingen kijkt ziet elke week wel een mooie actie van stengs maar wat je in de samenvatting niet ziet is dat ie veel te veel balverlies lijdt voor de stempel die hij opgeplakt krijgt. Deze idrissi is vele malen constanter en heb ik dan ook hoger zitten dan stengs. Of hij de stap naar sevilla aan kan is een tweede maar ik zie hem het eerder halen dan stengs

4 oktober 2020 om 09:55

Zoiets heet potentie. In dat half jaar liet Stengs een nivo zien dat Idrissie nooit zal halen. Zou hetzelfde zijn als je nu zou roepen dat Thomas nu meer waard is dan Ihatteren omdat Thomas ff leuk speelt en Mo uit vorm is. Je betaalt alsnog het dubbele voor Mo, vanwege zijn potentie

4 oktober 2020 om 10:31

Ja sorry maar ik zie die potentie niet van stengs. Ik vergelijk het altijd met een moment altijd in mijn eigen voetbalcarriere waarbij ik een hele wedstrijd geen bal raakte maar ineens met 1 actie 2 mensen passeerde. Langs de lijn zeiden ze na de wedstrijd dat ik goed had gespeeld maar in werkelijkheid speelde ik een crap wedstrijd maar onthielden de mensen alleen die ene actie omdat ie zo uit het oog sprong. Dat is mijn beeld ook van stengs. 1 leuke actie per wedstrijd verder vooral veel balverlies

4 oktober 2020 om 11:04

Ik laat me verrassen, wellicht heb ik het mis. En dat zou dus betekenen dat de eredivisie toch niet zo bedroevend is, als soms gezegd wordt. Ik baal gewoon een beetje dat Sevilla niet heeft aangeklopt voor Bruma 🤣

4 oktober 2020 om 12:51

Zelf heb ik Boadu en Stengs wel vaak van dichtbij zien spelen (in het stadion als ook bij jeugdwedstrijden) en dan zie wel dat beide heel veel kwaliteiten hebben.maar ze zijn ook nog heel erg jong. Het is normaal dat ze even een dip of vormverlies krijgen. Let wel beiden waren de gehele voorbereiding geblesseerd.ik vraag mij af of jij vanuit Maastricht beide spelers meerdere wedstrijden hebt gevolgd. Of baseer je je op de voetbal samenvatting?

Als ik AZ was zou ik hem verkopen en meteen Tannane proberen te kopen van Vitesse. Echt een heerlijke speler die zo mee kan met een Ajax of PSV (die hem niet nodig hebben omdat deze posities goed bezet zijn)... Denk dat hij rond de 5-8 miljoen zal kosten.

4 oktober 2020 om 08:53

Als ik Vitesse was zou ik Tannane niet verkopen en zeker niet voor het bedrag wat jij noemt. Bovendien schat ik de kansen voor Vitesse dit seizoen hoger in dan die voor AZ.

4 oktober 2020 om 09:44

Je vergeet wel even dat Vitesse de laatste jaren financieel in zwaar weer zaten, denk dat dit ivm de corona nou niet bepaald beter is geworden al kan ik niet in de portemonnee van Vitesse kijken. Als ze een klapper van een paar miljoen maken zijn ze wel in 1 x uit de problemen.

4 oktober 2020 om 09:52

Dat is waar maar ik denk dat AZ de “Idrissi miljoenen” niet gaat uitgeven aan Tannane en de opvolger uit de eigen selectie gaat halen

In tegenstelling tot Stengs heeft hij het al wel meerdere seizoenen laten zien. AZ zal toch wel een verkoop nodig hebben gezien corona en het dak van het stadion.

Kassa voor AZ. Vreemde transfer voor Sevilla. Zouden toch wel hoger moeten inzetten. Vorig seizoen was top vanuit Idrissi, maar lastig in te schatten of het eenmalig is of structureel wordt. Vooralsnog geneigd te denken het eerste. Tel daarbij het track record op van verkaste AZ spelers naar het buitenland en je weet wel hoe laat het is. De marktprijs is tegenwoordig naar de klote, wellicht dat zij dit nog zien als koopje.

Aardig bedrag, de vervanger is al binnen en hopelijk kan AZ doorpakken. Gezien de vele trieste reacties van zogenaamde Ajaxsupporters hierboven zit het qua doorpakken betreft wel goed.

4 oktober 2020 om 09:41

@alkmaar54 vervanger was vorig jaar toch al aangetrokken, die Marokkaanse jongen van Jong PSV. Kom niet op zijj naam Of komt hij te kort?

4 oktober 2020 om 09:52

Die komt tot nu toe helaas te kort. Maar het is nog een jong ventje. Als vervanger heeft AZ Karlsson aangtrokken.

4 oktober 2020 om 09:48

Ik vind het met de “trieste reacties” wel meevallen hoor; het vertrek van Indrissi is best een aderlating, AZ kan de centen heel goed gebruiken, Stengs en Boadu tikken lang niet het niveau van vorig seizoen aan en AZ heeft niet bepaald een brede selectie. Dat is gewoon de realiteit en iedereen hoopt dat AZ het goed blijft doen dit seizoen en ver komt in de EL. Dat er soms wat cynisch wordt gereageerd heeft voornamelijk te maken met de acties mbt de CL ambities van AZ het vorig seizoen maar dat heeft AZ volkomen aan zichzelf te wijten gezien de povere resultaten die AZ de laatste tijd op de mat legt.

4 oktober 2020 om 09:55

Nou ja, ik zie al weer wat opmerkingen over dat niemand slaagt van AZ, dat je als AZ speler eerst naar Ajax of PSV moet, dat AZ onterecht aanspraak maakte op de Champions League en dat spelers van AZ gehypt worden. Super irritant en natuurlijk worden ze straks door moderators verwijderd wegens provoceren, maar het is zo typisch Nederlands om niet trots te kunnen zijn op mensen/clubs met ambities en alles wat streeft naar verandering af te branden. Dat AZ een valse start kent is waar, maar je moet niet vergeten dat AZ pas 2 wedstrijden heeft gespeeld waarvan ze er 1 bijna een gehele wedstrijd met een man minder. PSV en Feyenoord hebben ook al puntverlies en Ajax is er dit seizoen ook al 2x aan ontsnapt.

4 oktober 2020 om 10:10

Ik lees dat toch iets anders; ik denk dat heel veel mensen AZ een hoge positie toebedelen en AZ heeft altijd een hoge gunfactor gehad. Niemand zal ontkennen dat AZ fantastische spelers heeft en een geweldige jeugdopleiding. Echter, AZ heeft vorig seizoen ook aangegeven een stap omhoog te willen maken en heeft zich daarbij met de toewijzing van de CL toewijzing weinig populair gemaakt. AZ moet nu de moeilijke fase van incidentele topploeg naar structurele topploeg doormaken en dat is gewoon heel erg lastig, zeker in een tijd waarin Corona een flinke hap uit de budgetten en winstgevendheid haalt. Ik hoop voor AZ dat ze in die missie gaan slagen maar wellicht is het handiger en slimmer als Eenhoorn daarbij een ander toontje aanslaat dan hij nu doet.

4 oktober 2020 om 13:08

Een gunfactor is leuk, maar als je een gooi naar de toppositie wil doen moet je ook voor je belangen opkomen en daar niet bang voor zijn.

Prachtige overstap voor Idrissi en AZ houdt er ook een mooi bedrag aan over. Idrissi zal wel stevige concurrentie krijgen met o.a. Ocampos en Suso, maar Ocampos en Suso kunnen allebei ook heel goed vanaf de 10-positie spelen waardoor er weer een plek op de vleugels vrijkomt voor Idrissi. Voor AZ is het natuurlijk balen dat hij vlak voor het sluiten van de transfermarkt weggaat, maar in principe denk ik wel dat Aboukhlal hem kan vervangen. Natuurlijk is Aboukhlal (nog) niet zo goed als Idrissi, maar vond Aboukhlal afgelopen week tegen Fortuna Sittard en eigenlijk altijd wel in de wedstrijden bij Jong AZ een goede indruk maken. Is fysiek sterk, snel, behendig, maakt genoeg goals, kan andere spelers laten scoren en is tweebenig waardoor hij zowel op rechts als links uit de voeten kan.

Gaat er nog een percentage naar Fc .Groningen?

4 oktober 2020 om 10:16

15% van alles boven de 2,25 mln.dus minimaal 1,5 miljoen.

15% boven de 2miljoen naar FC Groningen. Ook mooi geregeld nog door Hansie Nijland.

Voor die jongen een hele mooie transfer. Aanvaller met de meeste dreiging vorig seizoen. Die gaan ze bij AZ behoorlijk missen. Het loopt nu voor geen meter bij AZ en het is leuk dat je er nog 12-15 miljoen voor krijgt, maar wil je elk jaar met de top 3 meedoen zal je dit soort spelers toch moeten behouden, want met zo’n slapjanus als Stengs ga je de oorlog ook niet winnen.

Doet hij goed maar die gaat Az echt wel missen.
Echt een leuke en goede voetballer, hoop dat ze een opvolger in gedachten hebben

Prachtige transfer voor Oussama en dik verdiend. Sevilla wordt een Marokkaanse enclave 😅. Ik ben benieuwd of hij meteen met Sevilla mee zal kunnen doen of nog wat tijd nodig hebben om te wennen. Zie m eerlijk gezegd Navas of Ocampos niet zo snel uit de basis spelen maar we gaan het zien.

4 oktober 2020 om 15:18

Gaat er wel op lijken want Rekik is in gesprek met Sevilla las ik net . Voor deze jongens leuk om bij zon prachtige club te spelen .

Kan mooie tandem zijn met Religion die ook vaak opkomt. Idrissi heeft mijn aandacht sinds dat hij bij Fc Groningen speelde. Komt Altijd gevaar uit. Het mooie is van hem, als zijn acties mislukt probeerd hij het nog een keer. Er zijn wel wat wedstrijden dat hij niks klaar speelde en toch één bevlieging de wedstrijd kan beslissen.

4 oktober 2020 om 13:37

Regilion is door Madrid aan Tottenham verkocht.

4 oktober 2020 om 13:46

Ah dat heb ik even gemist. Ik wist wel dat er wat speelde, maar wist nog niet zeker. Bedankt voor de info!

Wat een haters hierzo Idrissi gat echt wel zijn minuten maken bij Sevilla die spelen genoeg wedstrijden dit seizoen. Mochi die verstand heeft van voetbal in tegenstelling tot velen hier die betaald echt niet zomaar zo veel geld. Die weet wat hij binnenhaalt Idrissi is gewoon een van de beste vleugelaanvallers van de eredivisie. Een jongen met heel veel potentie die het jaar in jaar uit heeft laten zien bij AZ maar omdat hij Marokkaan is gaat hij het niet redden pleur op. Wat hebben die Stengs en Boadu dan laten zien helemaal niks worden alleen opgehemeld.

4 oktober 2020 om 13:13

Die reacties hebben niks te maken met zijn afkomst. De teneur vanuit ajax supporters is dat spelers van az het niet zouden redden. Is een beetje irritant.zelf heb ik bij az vaak genoeg van marrokaanse voetballers zeer kunnen genieten.

Heerlijke transfer, hij kreeg half Nederland over zich heen toen hij aangaf dat hij niets meer kan leren in de Eredivisie, en kijk eens aan, Sevilla is het ermee eens.

Beste een dik bedrag voor Idrissi, had hem niet zoveel waard geschat. AZ doet gewoon weer eens prima zaken en verkoopt voor de hoofdprijs. Benieuwd wie nu linksbuiten gaat spelen en of ze een vervanger halen.

Is gewoon de beste speler van AZ op dit moment, snap de hoge vraagprijs dus ook.

Mooie transfer voor hem. Kon ook naar napoli en The wolves. Was afgelopen seizoen de beste van az en 1 van de beste in de eredivisie. Stond ook 3de op de topscorerslijst. Dik verdiend. Veel succes in Sevilla.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren