Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Icoon met 616 wedstrijden voor de club is opvolger van Mourinho bij AS Roma

Laatste update:

Daniele De Rossi is de nieuwe hoofdtrainer hoofdtrainer van AS Roma, zo maakt de club dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De voormalig middenvelder, die jarenlang de kleuren van Roma verdedigde, tekent een contract tot het einde van het seizoen. Daarmee is hij de opvolger van José Mourinho, die enkele uren eerder ontslagen werd.

"AS Roma is verheugd te kunnen mededelen dat Daniele De Rossi tot en met 30 juni 2024 is aangesteld als de nieuwe trainer van het eerste elftal", schrijft de ploeg uit Rome. "Welkom thuis, Daniele!"

De Rossi begint bij Roma aan zijn tweede trainersklus. Eerder stond hij aan het roer bij SPAL in de Italiaanse Serie B. Na zeventien wedstrijden moest De Rossi daar het veld ruimen vanwege tegenvallende prestaties en kans op degradatie.

De veertigjarige oud-controleur was bijna zijn hele spelerscarrière actief voor Roma. Voor I Giallorossi speelde hij in totaal 616 wedstrijden, alvorens De Rossi zijn loopbaan in Argentinië afsloot bij Boca Juniors.

In zijn ruim 600 wedstrijden voor de club kwam De Rossi tot 63 doelpunten en 60 assists. Daarnaast won hij met zijn geliefde club enkele prijzen: in 2007 en 2008 legde Roma beslag op de Coppa Italia en in 2007 werd tevens de Italiaanse Supercup gewonnen.

"Ik zou de familie Friedkin (eigenaar van Roma, red.) willen bedanken voor het feit dat ze mij de verantwoordelijkheid van het technische leiderschap van Roma hebben toevertrouwd", laat De Rossi weten op de clubwebsite.

"Ik ken geen ander pad dan dat van toewijding, dagelijkse opoffering en de noodzaak om alles wat ik in me heb te geven. De uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, wachten tussen nu en het einde van het seizoen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na 17 wedstrijden ontslagen in de Serie C maar dan wel clubtrainer van Roma worden het seizoen erna haha. Nou ja geen idee waarom die dan weg moest bij SPAL maar hopelijk gaat het een succes worden voor De Rossi!

16 januari 2024 om 14:09

Speelde toen nog serie B. Maar staan nu ook op degradatie plek in de serie C inderdaad.

Aan de andere kant Rijkaard degradeerde ook met Sparta en deed het vervolgens in Barcelona best aardig !

16 januari 2024 om 14:15

Is aangesteld voor een half jaar. Denk met de gedachte van een nieuwe wind, goodwill bij de fans en clubgerelateerde personen en een soort 'shockeffect' onder de spelers om nieuwe motivatie te zoeken. Verwacht dat hij niet meer dan een overbrugging is. Klinkt als een logische keuze, er zijn weinig trainers beschikbaar momenteel.

16 januari 2024 om 14:30

@bianco:

Juist dit inderdaad. Je moet nu iets, kan niet lang wachten. Het is op dit moment een prima keuze.

Natuurlijk zijn er risico's maar dat is er met elke trainer. Nu haal je wel iemand die de club van binnen en buiten kent en je weet dat er draagvlak voor is.

16 januari 2024 om 14:39

Sterker nog, ik denk dat er amper risico's zijn. Roma staat nu negende, ervan uitgaande dat onder Mourinho het spel hetzelfde bleef haal je geen Europees voetbal. Daniele De Rossi kan 7e tot 12e eindigen en er iets 'niets aan de hand'. Roma zal momenteel niet meer verwachten dat wat onder Mourinho gebeurde. Zijn contract wordt niet verlengd dus geen ontslag, daardoor blijft de reputatie van De Rossi onaangetast. Andere scenario is dat een nieuwe trainer werkt en alsnog Europees voetbal wordt gehaald.

Ik zie vrijwel geen risico's. Indien Roma rond de 9e plaats eindigt denk ik dat je dat grotendeels op het conto van Mourinho/het bestuur mag afschuiven. Daniele De Rossi blijft slechts een interim, niemand verwacht wonderen.

16 januari 2024 om 14:54

Dat wordt altijd vooraf gezegd maar als De Rossi er 4 na elkaar verliest gaat rationaliteit ver te zoeken zijn. Sowieso is roma qua sensatie het Bayern van Italië, daar is het amper rustig.

Mij lijkt er een duidelijk risico te zijn. Beschadiging van een clubicoon. Milan heeft er genoeg met Inzaghi, Seedorf en Gattuso en bij Juventus is Pirlo er toch ook niet ongeschonden uitgekomen. Zowel qua statuut binnen de club als qua toekomstige trainersloopbaan.

16 januari 2024 om 14:54

de John van 't Schip van Roma dus.

Snap hier niks van. De Rossi heeft het bij SPAL in de Serie B echt heel slecht gedaan. 3 van de 17 wedstrijden gewonnen. Zijn later ook gedegradeerd.

16 januari 2024 om 13:57

Goed nieuws voor onze vrienden uit Rotterdam. Snap niet dat ze niet gewoon vasthouden aan Mourinho. Betere tijden zullen er echt wel komen als hij aanbleef.

16 januari 2024 om 14:21

Mourinho zit meer kn de tribune dan op de bank als
Coach.. is over datum..

16 januari 2024 om 14:01

Nou op zich snap ik dit wel. Het loopt duidelijk sportief niet lekker, het bestuur heeft tijd nodig om met een goede opvolger te komen en tot die tijd stellen ze een oud speler aan als hoofdtrainer ondanks dat deze nog weinig als trainer bereikt heeft. Dit doen clubs vaker in een poging weer terug in het gareel te komen, zie bijvoorbeeld Ajax met Van ‘t Schip, Chelsea met Lampard en United met Solskjaer.

16 januari 2024 om 14:08

Spal staat nu ook op degradatie plekken in de serie C, lijkt wel wat meer mis te zijn bij die club, die speelde nog niet zo gek lang geleden serie A..

Gewaagde aanstelling. Mourinho voldeed niet maar waarom De Rossi dat wel zou doen is me niet meteen duidelijk. En als het mislukt is er à la AC Milan een clublegende beschadigd door hem met een onmogelijke opdracht op te zadelen.

Dan had je misschien gewoon nog beter Mourinho kunnen behouden. Of die moest echt het vertrouwen van de groep kwijt zijn.

16 januari 2024 om 14:28

Het vertrouwen breed in Mourinho was weg. Je hoort het op diverse fanbase en nu dus bestuurlijk ook. Niemand heeft hekel aan Mou, maar het is op, neerwaartse spiraal en vertrouwen neemt af.

Supporters zijn ook niet tevreden over het spel de laatste tijd. Dit werd nog verbloemt door een Conference overwinning, maar verder is het niet best. Daarnaast is het een en al stemmingmakerij vanaf de zijlijn. Dat zorgt ook voor onrust op termijn.

Denk dat het juist verstandig is om nu een clubman ervoor te zetten. Spelers kennen hem en men zal respect hebben.
Prestaties van SPAL waren niet best, maar kijk SPAL nu, daar gaat structureel iets fout.

Ik denk dat de verwachtingen echt niet mega zullen zijn, enkel weer herkenbaar Roma zien. En dat vertrouw ik Daniele wel toe.

16 januari 2024 om 14:36

Ik vrees een beetje voor een Lampard scenario van vorig seizoen bij Chelsea. Het zou me echt niet verbazen als het even vierkant of zelfs nog slechter gaat lopen als onder Mourinho. Want hoe je het ook wendt of keert, makkelijk winnen deed je er bijna nooit van.

Dit is natuurlijk belachelijk! Pure vriendjespolitiek, maja what's new in de voetballerij?
Aan de andere kant Rossi kent de club een weet wat er gevraagd wordt.
Maar de kans is groot (gezien zijn eerdere trainersklus), dat het niks gaat worden.

16 januari 2024 om 14:32

Waarom? Dacht/denk je hetzelfde over van het Schip?

16 januari 2024 om 15:04

Wat is dit nou weer voor vergelijking? Van 't Schip werd destijds interim-trainer omdat van Basten opstapte. Is totaal iets anders nu met Rossi, en overigens had van 't Schip al wat meer dingen op trainersvlak gedaan dan De Rossi nu.

16 januari 2024 om 17:37

Dit is een exacte vergelijking.

Van het Schip is ook aangesteld na ontslag Steijn.

De Rossi heeft ook tot einde seizoen contract dus interim waarschijnlijk

CV voor van het Schip is ook niet denderend, vooral niet qua prestaties.

Van het Schip is ook door het netwerk binnen Ajax naar voren geschoven.

Wat is er anders dan?

17 januari 2024 om 09:05

@pango: Ik vind het wel degelijk een verschil. Van t schip is al ruim 22 jaar trainer geweest bij Ajax, Twente, Melbourne (2clubs), Guadalajara, Zwolle en Griekenland. De Rossi is net een beginnende trainer die tot nu toe alleen bij SPAL in de serie B een half jaartje trainer is geweest.

Als het nou een Reiziger of Heitinga was geweest die na bijv.1 korte trainersjob nu werd aangesteld als kind van de club, maar dat is van t Schip echt niet.

Daarnaast heeft van t Schip het goed gedaan bij Melbourne en Griekenland was ook helemaal niks meer en heeft hij weer redelijk omhoog gebracht qua resultaten. Mensen kijken echter vooral naar z'n prestaties bij Zwolle en deze waren inderdaad slecht.

Al met al dus een totaal verkeerde vergelijking en geen exacte vergelijking zoals jij het noemt. Enige wat hetzelfde is is dat ze beiden een clubman zijn die naar voren zijn geschreven, maar voor de rest totaal niet vergelijkbaar.

Prima keuze! Dit wordt absoluut een succesverhaal.. Zie direct een Seedorf scenario voor mijn ogen afgespeeld worden, hoe worden dit soort beslissingen gemaakt?

Het doet me denken aan de aanstelling van Lampard van vorig seizoen. Het seizoen gaat toch niet beter worden, dus spannen ze de welwillende clublegende maar voor het karretje..

Ik zie weinig positiefs voor Roma aan de horizon. Aankomende zomer zullen Lukaku en Dybala vertrekken, Spinazzola verdient veel te veel dus zal wel hier of daar gesleten gaan worden en dan houd je een treurige selectie over die voor de 12e of 13e plek vecht.

16 januari 2024 om 14:24

Waarom gaat het seizoen niet beter worden? Echt slechter kan het niet hoor, dramatisch voetbal en belangrijke wedstrijden worden kansloos verloren.

Ik vind dit een goede zet, iemand die de club kent en kent het belang van doorstroming vs aankopen.

Het is nog niet zeker dat Lukaku of Dybala vertrekken, beide hebben ze aangegeven het prima naar hun zin te hebben, en zo niet dan zie ik ze ook liever gaan. Roma is een trotse prachtige club waar je voor moet willen spelen. Zijn ook weinig spelers die negatief praten na een ervaring bij Roma.

16 januari 2024 om 14:36

Omdat die spelers voor Mourinho naar Roma gekomen zijn. Als ze verliefd geworden zijn op de stad en de club is dat alleen maar mooi, maar ik zie Roma niet zomaar 40 miljoen euro overmaken naar Chelsea voor Lukaku en Dybala's contract loopt in 2025 af. Dat zal verlengd moeten worden of hij moet verkocht worden, Roma kan het zich op dit moment niet veroorloven om spelers gratis te laten vertrekken.

Ik gun het De Rossi enorm, maar ik betwijfel of het een goede zet is. Ik blijf herhalen dat ik de selectie van Roma op z'n best matig vind en dat ze logischerwijs rond de 6e plek horen te staan. Maar in dit geval mis je het hele seizoen al belangrijke spelers! Dybala is vaker geblesseerd dan fit en je verdediging is een drama als je naar het aantal blessures kijkt! Op basis waarvan denken we dat hij het beter gaat doen dan Mourinho? Zijn avontuur bij Spal?

16 januari 2024 om 17:40

Omdat we weinig andere keuzes hebben momenteel. En nee niet alle spelers zijn door Mourinho gekomen hoor. Jij hebt blijkbaar de persconferenties of de speler presentaties niet gezien.

Roma kan 40 mln voor Lukaku betalen, er is geld maar de financial fairplay is lastig dit seizoen. Dat zorgt ervoor dat we volgend seizoen wel meer mogelijkheden hebben omdat de uitgaven dit seizoen laag zijn.

Daarnaast was het onder Mou gewoon niet goed genoeg, ik zie meer potentie in veel spelers, die beter renderen in een andere tactiek. Vanuit daar denk ik (en dat blijft een gok) dat Daniele het echt niet slechter hoeft te doen want het gaat momenteel gewoon slecht.

Jaahh, ben ik blij mee.

Het is altijd een gok om een nieuwe coach aan te stellen. Dan heb ik liever iemand die de club en de fans kent. En daar dus ook al een streepje voor heeft.

Al die negatieve/sceptische reacties gelijk... pff als je Roma kent en lang volgt dan denk ik dat dit gewoon op dit moment de beste keuze is.

Succes Daniele, Daje Roma!

16 januari 2024 om 14:38

Niemand ontkent de status van De Rossi. Een trainer moet echter wel wat meer hebben dan status. Die moet ook een goede coach zijn. Ik zie niet echt in waarom De Rossi dat zou zijn.

Al laat ik me graag verrassen. Was een van mijn favoriete spelers uit de serie A vroeger.

16 januari 2024 om 16:01

De Rossi is natuurlijk een legende van Roma. Maar dat maakt niet zoveel uit als trainer. Heeft nog weinig gepresteerd. Dus geen idee waarom dit direct een goede trainer moet wezen. Hoop voor Roma dat het goed uitpakt. Maar daar wijst zijn ervaring nog niet naar momenteel.

16 januari 2024 om 17:53

Aangezien er gewoon niet veel opties zijn.

Dan kies ik liever iemand (tijdelijk) die de club kent dan zomaar weer een onbekende of onbetaalbare coach voor de groep te zetten.

Ik laat me ook verrassen, maar ik sta achter deze keuze gezien de mogelijkheden.

Ik vind Daniele de Rossi een toffe gast en hij is natuurlijk een kind van de club, dus ik laat me graag verrassen, maar zijn CV is nou bepaald niet eentje van iemand van wie je mag verwachten dat hij Roma aan de praat krijgt. Maar zoals gezegd, ik laat me graag verrassen!

Daniele op en top Romein. Heerlijk plat accent van de stad ook.
En minstens net zo’n fan als de jongens op de curva.

Blijft een legende.

AS Roma heeft hem gekozen hoogstwaarschijnlijk omdat het een club icoon is. Heeft het slecht bij SPAL gedaan zie ik, maar je weet maar nooit hoe hij het nu bij AS Roma gaat doen.
AS Roma is een mooie club, maar mijn sympathie werd steeds minder met Mourinho en zijn speelstijl helaas.

16 januari 2024 om 15:16

Enige troost is dat zijn opvolger het niet beter heeft gedaan, ik kan me nog herinneren dat hij Radja ook tijdelijk heeft terug gehaald naar Spal, maar of de selectie verder ook kwaliteit had is maar de vraag.

Hopelijk laat hij Dean spelen.

16 januari 2024 om 15:16

Niet heel gunstig voor Dean, kom je naar een club, gaat de trainer na 2 potten weg.

Ontslag voor Mourinho zeer terecht maar om nu club legende De Rossi voor het elftal te zetten … een groot risico wat ze nemen vind ik ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren