Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Iconische sportkrant dolenthousiast over De Roon: ‘Hij is een golfbreker’

Laatste update:

Marten de Roon stapte in de zomer van 2015 over van sc Heerenveen naar Atalanta. Lang niet iedereen snapte de transfer van de 24-jarige middenvelder, maar De Roon maakt een fantastische indruk in de Serie A. Zaterdag was hij in het machtige San Siro de beste man van het veld in het gelijkspel met AC Milan (0-0).

/

La Gazzetta dello Sport, de iconische roze sportkrant, komt woorden tekort om de prestatie van De Roon te omschrijven. “Men zal even in de ogen gewreven hebben om te zien wie dat was, degene die de twijfels over zichzelf heeft begraven. Zaterdag pakte De Roon de schijnwerpers met een fantastische prestatie in San Siro. De wereld heeft hem nu opgemerkt, iets wat trainer Edoardo Reja van Atalanta al een tijd geleden heeft gedaan.”

“Toen hij werd gekocht, voor iets meer dan een miljoen euro, wist niemand wie hij was”, gaat de schrijver van de sportkrant verder. “Iedereen moest opzoeken wie hij is. Nu is er bewondering. San Siro blijkt totaal niet intimiderend voor De Roon. Sterker nog, twee van zijn beste prestaties speelde hij in Milaan. De Roon is een golfbreker, een complete middenvelder. Hij breekt aanvallen van de tegenstander, zet zelf aanvallen op en creeërt kansen. In Italië hield men al van hem, ook vanwege zijn gedrag buiten het veld. Hij is serieus, is geliefd en leert snel Italiaans. Zaterdag is heel Italië bewust geworden van zijn aanwezigheid, juist in het stadion van Marco van Basten, zijn coach bij sc Heerenveen.”

Marten de Roon heeft een goede keuze gemaakt in Atalanta

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij verdiende hij het om geselecteerd te worden i.p.v. Vejinovic.

10 november 2015 om 14:26

Toch maar opletten met die commentaren. Als je in de Serie A een bal kan recupereren ben je een held.

Spelers die in een wedstrijd 2 keer de bal afpakken en voor de rest 10 keer de bal domweg aan de tegenstanders weggeven hebben een wereldmatch gespeeld daar. In andere landen worden zo'n spelers kapot gemaakt.

Mudingayi werd in de Serie A aanzien als een echte topspeler en 1 van de helden van de Serie A. Maar die kon geen bal goed raken. Technisch was hij een wrak en ook zijn passing leek nergens op.

Verdedigend werk wordt nog altijd als de grootste kunst bekeken in die competitie en echt kunnen voetballen doet er niet zoveel toe daar.

10 november 2015 om 14:34

Een oproep gaat nergens over natuurlijk. Van zijn coach mag hij bij Atalanta amper meer over de middellijn komen. Kun je nagaan hoe er daar over tactiek gedacht wordt. Oranje speelt een heel ander spelletje en de Roon is daarin voetballend echt geen toegevoegde waarde.

10 november 2015 om 14:43

Jij kijkt duidelijk geen serie A... als een competitie is waar je moet kunnen voetballen is het de serie A wel, want in de serie A lopen echte verdedigers dus moet je kunnen voetballen.

Wel ben ik mee eens dat de Roon gehypt wordt

10 november 2015 om 14:49

Praat alsjeblief niet over zaken waar je totaal geen verstand van hebt. In de Serie A speel je geen geweldige wedstrijd als je tien ballen verspeelt en Mudingayi is nooit gezien als een echte topper. Hoe je uberhaupt op die twee dingen komt is me een groot raadsel.

10 november 2015 om 14:51

@fiodor

Dat is niet waar. In Engeland lopen genoeg spelers rond die ballen goed kunnen afpakken maar er vervolgens niks mee kunnen doen. Toch worden ook deze spelers gewaardeerd. Dat gebeurd dus absoluut niet alleen in Italië.

Veel teams in Italië zijn in de loop der jaren alleen maar attractiever gaan spelen en er wordt dan een stuk meer gescoord dan in het verleden. Ben het dan ook totaal niet met je eens dat goed voetballen er niet toe doet in Italië.

In Nederland zijn wij er juist goed in om spelers af te branden wanneer ze een slechte pass hebben gegeven terwijl ze daarvoor bijvoorbeeld tien ballen hebben afgepakt. Dat is net zo belachelijk als wat jij zegt.

10 november 2015 om 14:59

Wat heb je dan aan een speler die wel een bal kan afpakken maar geen goede pass kan geven?
Dan kun je de bal wel 10x afpakken, maar tenzij hij in 1x naar het doel dribbelt en scoort heb je er niet zoveel aan. Dat betekent dus dat hij hem ook weer verspeelt met die verkeerde pass.

10 november 2015 om 16:06

@wandering

Ik zeg nergens dat je wat hebt aan spelers die geen goede pass kunnen geven.

Ik vind alleen dat wij veel te veel kijken naar wat een speler kan in balbezit en niet naar wat een speler doet bij balverlies.

Met een goede pass geven bedoel ik niet een simpele breedte pass geven. Je mag er van uit gaan dat elke prof daar toe in staat is.

Je hebt ook jongens nodig die goed ballen kunnen veroveren en deze vervolgens inleveren bij jongens die een betere pass in huis hebben.

10 november 2015 om 16:10

In algemeen zijn de balafpakkers niet de spelers die moet scoren of dribbelen. Gewoon taken uitvoeren, bal afpakken en inleveren bij een medespeler. Desnoods tikkie terug naar achter of de keeper. Balbezit is heilig

10 november 2015 om 16:20

@Fiodor

Onzin.

De Italiaanse competitie is vele malen sterker dan de eredivisie.

Hij doet het goed bij Atalanta. Ik zou hem graag eens zien in deze vriendschappelijke wedstrijden.

11 november 2015 om 01:28

Mudingayi een topspeler in Italië? Kan ik me niet herinneren.

Je moet wel degelijk kunnen voetballen in Italië! Of wil je soms zeggen dat Pirlo, Montolivo, Pogba, De Rossi, Vidal, Marchisio, Hamsik en De Jong niet goed kunnen/konden voetballen?

Speelde goed tegen Milaan denk dat hij wel een kans verdiend bij Oranje

Een zwaluw maakt toch een oproep door Blind? Ze zijn voor minder opgeroepen

Hij past veel beter in het Italiaanse voetbal, daar word niet verwacht dat je positiespel goed kan. Hij kan ballen afpakken organiseren en veel meters maken. Bij het Nederlands elftal moet je ook goed kunnen voetballen.

10 november 2015 om 14:25

Goed voetballen? Laten we eerst weer eens wedstrijden winnen door strijd te leveren. Als dat met grote regelmaat gebeurd kan er misschien weer gesproken worden over goed voetballen.

10 november 2015 om 14:32

Dat laten ze op dit moment ook niet zien

Ik ga toch lachen als ie straks wordt opgepikt door de traditionele grote clubs in Italie. Dan hebben we toch echt iets gemist hier in NL. Hij speelt momenteel zoals Strootman dat ook deed.

Als we toch voor verandering zijn, dan mag deze jongen er wel bij ipv sommige kleuters die net worden geselecteerd.

10 november 2015 om 14:23

Ik moet zeggen dat hij mij nooit echt is opgevallen als potentiële topspeler toen hij in Nederland speelde.

Verrassend bericht dit, prachtig voor die jongen!

Vind het opmerkelijk dat deze jongen, die het al het hele seizoen goed doet in de serie A, niet eens bij de voorselectie zat. Terwijl bijvoorbeeld Vejinović wel een uitnodiging van Blind ontvangt. Terwijl hij juist nog niet aan de verwachtingen kan voldoen. Ondanks het feit dat de Serie a niet de competitie van weleer is schat ik hem toch hoger in dan de Eredivisie.

Laten we het er maar op houden dat de bondscoach, wat de Roon betreft, zijn naam eer aan doet. Blind.

Wat zijn de Nederlandse spelers/ competitie toch slecht he... Een redelijke voetballer van Heerenveen die een sensatie is in ItaIië.

Liever deze knul dan een anita of vejinovic.

Ik heb zo'n Roon die ontzetten grote stappen maakt in een defensieve competitie gewoon de kans geven op de positie van VM (verdedigende middenvelder).

Veel betere optie dan slome Blind die alleen balletjes breed kan geven. Deze Roon kan tenminste aanvallen breken en redelijk opbouwen zodat de creatievelingen minder werk moeten opknappen.

Wel grappig, bij ons waren er velen die De Roon maar niks vonden, matig en beperkt. Kun je nagaan wat een verschil er is in opvatting want als veger is hij een sensatie bij Atalanta.

10 november 2015 om 15:09

Is altijd al een verschil geweest met Italië. Kijk maar naar Gatusso, Davids, Van Bommel, De Jong etc. Daar werden ze allemaal ontzettend gewaardeerd. Deze spelers speelden allemaal in dienst van het elftal. In Nederland zouden ze dan worden afgeserveerd omdat ze voetballend misschien minder goed zijn dan hun collega's.

Bij bbt is hij goed, gaten dicht lopen etc, stofzuigen. Alleen in nederland word je opgemerkt als je in balbezit presteert. Andere voetbalcultuur.

Wel geinig dat ik al weken roep dat deze jongen eens bij Oranje betrokken moet worden. Wel kleine jongens uit de Micky Mouse competitie selecteren. Maar geen jongens uit een betere competitie die elke week een dikke 7 scoort.

Dit is onder Hiddink begonnen, en Blind zet het lekker door. Ik schrok dat Blind Pieters er bij nam en geen halve zool uit onze competitie.

De Roon speelt al sinds zijn komst in Italië goed. Is naast Strootman een van de betere vm's die we hebben. Natuurlijk geen wereld speler. Maar zeker een nuttige speler zoals Wouters altijd was. Vol passie spelen en totaal geen arrogantie zoals de meesten in Oranje. Ik zie hem als een perfecte speler voor ons nieuwe Oranje. Weg met die zachte, arrogante spelers. Bloed, zweet en tranen willen we zien!!

-------------------------krul---------------------... . --------van Beek--deVrij---Van dijk------
Tete-------------------------------------Willemsb....
---------------------De Roon--------------------
-----Klaassen-----------------Snijder---------
-----------Robben---------Dost/dejong------

Dan hopen dat Vlaar fit wordt. Hopen dat Strootman fit wordt. Die kunnen op de plekken van van Beek en de Roon.
Bazoer erbij betrekken om klaar te stomen, want die is over 2 jaar gewoon een vaste kracht.
Hopen dat Depay zich een keer als een volwassen man gaat gedragen.
Karsdorp, Locadia, Berghuis, Bazoer, Riedewald, de Haan, de Roon, Willems, van Beek zijn allemaal spelers die ik wel hoog zie komen in het clubvoetbal. Dus ik hoop dat die zich prima gaan ontwikkelen zodat we een waardig Oranje zien in de toekomst.

10 november 2015 om 15:50

Vorig jaar werd er in italia het meest gescoord over het hele jaar. Sommigen moeten eerst naar hun eigen Micky mouse competitie kijken voor ze belachelijke uitspraken maken.

11 november 2015 om 11:54

Snap je reactie. Alleen schat ik de Italiaanse competitie hoger in dan de Nederlandse. Alleen het onderlinge resultaat is zwaar in het voordeel van hun. En dan kijkend naar de spelers die er lopen!!

Niks van waar... ik heb de hele wedstrijd gezien. Zwaar overdreven dit nieuws bericht

10 november 2015 om 18:43

Dan heb je af en toe zitten pitten.

Ik zie regelmatig wedstrijden van serie a en Atalanta, hij doet het uitstekend naar italiaanse maatstaven en in zijn positie.

Bekijk zijn statistieken is naar balveroveringen, tackles, luchtduels...in elke wedstrijd blinkt hij er in uit.

In Nederland moet je als 6 ook de beslissende pass geven maar hij speelt daar puur als breker, zoals de jong/van bommel etc speelden.

Deze jongen kun je prima gebruiken bij nederland alleen heeft hij de pech dat ene Bazoer zich waanzinnig ontwikkeld. Daarnaast heb je met Clasie, Sneijder (Sneijder op 10 kan niet meer), Blind en wie weet ooit weer Strootman veel concurrentie.

Ik wist al dat al de reacties gingen over waarom marten geen uitnodiging kreeg, man man man wat is het Nederlands elfa toch afgezakt dat we het moeten doen met b en c garnituur als de roon riedewald en wannabe vedettes als depay en zonder spits

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren