Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoesen naar PAOK: 'Dit is voor de club en voor hem het beste'

Laatste update:

Danny Hoesen speelde dit seizoen al veertien wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax en bij vijftien wedstrijden had hij niet meer in actie mogen komen voor Jong Ajax. Dat was voor trainer Frank de Boer reden om tijdelijk afstand te doen van Hoesen: de aanvaller mag speelminuten verzamelen bij PAOK Saloniki van coach Huub Stevens. Die club heeft de komst van Hoesen inmiddels bevestigd via de officiële kanalen. Als de regel van vijftien wedstrijden er niet was, had Ajax geen afscheid genomen van Hoesen.

/

“Dit is voor de club en voor hem het beste. Al heeft hij ook daar natuurlijk geen garantie dat hij tien keer achter elkaar speelt. Maar zonder die regel hadden we hem niet verhuurd”, tekent Voetbal International op uit de mond van de oefenmeester. De Boer zet zijn vraagtekens bij de regelgeving.

Ook PSV en Jong FC Twente hebben te maken met de regel. “Het kan niet de bedoeling zijn dat door die regel talentvolle voetballers niet genoeg minuten maken. Neem PSV en Zakaria Bakkali. Die zitten in dezelfde situatie. Als zo'n jongen niet kan spelen, rem je zijn ontwikkeling alleen maar af en dat is niet goed voor de club, de speler én het Nederlandse voetbal.” De Boer noemt Stefano Denswil en Joël Veltman als mooiste voorbeelden hoe snel het kan gaan als talenten wel de kans krijgen.

Er moet voor geen maximum zitten op het aantal wedstrijden voor het eerste

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is dus verhuurd zonder optie tot koop? Weet niet meer hoe het zit. Vind het echt jammer dat hij weg is, maar aan de andere kant is het ook wel goed om ervaring op te doen in een andere competitie en speelminuten te maken. Vind trouwens dat die beloften gewoon niet meer in de JL moeten uitkomen. Veel beter

31 januari 2014 om 15:24

Ik kan niet anders dan het roerend eens zijn met wat Frank de Boer hier zegt!
Het is toch van de zotten dat Ajax nu spelers moet verhuren omdat de knvb het onmogelijk maakt om je vizier op de eigen jeugd te gooien?

Het beste had geweest als Hoesen, Denswil en al die andere jonkies gewoon zouden mogen pendelen.
Nu wordt Ajax (en psv en twente misschien ook) gewoon keihard benadeelt.

Ik heb het al vaker geroepen: Als de knvb de competities eerlijk wil hebben, moeten ze het 2e gewoon het tweede laten. Dus ook al speelt een groot talent 10 minuutjes met het eerste mee (wat alleen maar goed is voor ons allemaal), dan zou die gewoon aan moeten mogen sluiten bij het tweede elftal.
Zo wordt je als club ook niet gedwongen spelers van de hand te doen en krijg je als clubs ook niet van die grote selecties. Jong Ajax heeft mede door dit en allerlei andere rare constructies van de knvb al 56 (!!!) spelers moeten gebruiken.
Op die manier kan je nooit serieus meespelen.

Knvb kom met een juiste regelgeving, nu zijn wij als Nederlanders de dupe, omdat talenten geblokkeerd worden in hun ontwikkeling, nu zijn er 20 clubs in de JL (ja ook ajax, psv en twente) over de zeik omdat sommige clubs 56 spelers noodgedwongen moeten gebruiken en ga zo maar door.

Op deze manier zal er nooit een eerlijke competitie komen en dat is jammer. Knvb versoepel je vreemde beleid!

31 januari 2014 om 15:30

Erzitten allemaal teams in de JL die geen spelers uit hogere elftallen kunnen krijgen. Deze regel is juist goed om competitievervalsing tegen te gaan

31 januari 2014 om 15:31

Dat is toch de consequentie van hun eigen wensen?! Zij wilden persé deelnemen aan de JL. Voor aanvang van de competitie was dit allemaal bekend bij de clubs. Dan hadden ze op dát moment bezwaar moeten maken. Niet halverwege het seizoen ineens zielig lopen doen.

Ik ben een groot fan van de Boer, maar wanneer Jong Ajax, Jong PSV en Jong Twente willen deelnemen aan de JL, dan moeten zij zich aanpassen aan deze competitie. Niet andersom!

31 januari 2014 om 15:32

Daar is een goede oplossing voor, gewoon de 2e elftallen niet in de JL toelaten, hoe gunstig het ook is voor mijn cluppie, ik vind het een gedrocht 1e klas. Heb van al de JL clubs er nog niet 1 positief woord er over gehoord. Met Groenendijk als overtreffende trap, wat gezeik betreft.

31 januari 2014 om 15:42

@feye88

Maar dan zou je moeten zeggen dat Vitesse ook geen spelers van Chelsea mag krijgen, Excelsior ook geen spelers van feyenoord en ga zo maar door.

Je krijgt nu een vervalsing omdat de ene week er een Jupiler team staat en een week later de B2. Als je het allemaal versoepelt en tijdens interlandperiodes gewoon niet speelt is dat gebruik maken van 56 spelers ook over

31 januari 2014 om 15:47

@fachten

Frank de Boer zei het aan het begin al. Hij zei volgens mij tijdens Ajax tegen (ik dacht feyenoord): Normaal gesproken had ik Hoesen nu laten spelen laatste 10 min, maar ik moest een andere keuze maken omdat hij anders niet voetbalt dit weekend.

Als de knvb zo bezig blijft verzieken ze dus niet alleen de JL maar ook de eredivisie en indirect het complete Nederlandse voetbal. Ze moeten breder kijken.

En er zijn honderdduizend polls gewesst, er zijn 3 miljoen onderzoeken verricht en vervolgens is er zelfs nog door alle ploegen gestemd en overal kwam eruit: JA wij willen Ajax en de rest erbij. Dus je kan ook zeggen:

Als iedereen dat graag wil, zorg maar dat het voor de desbetreffende bvo's ook te doen is en dat er geen oneerlijke strijd ontstaat.
Daarbij moeten ze niet allemaal gaan ouwehoeren als de comp begint, want je weet dat 2e elftallen elke week iets anders kunnen zijn

31 januari 2014 om 15:49

@wandering:

ben ik met je eens, maar het overgrote deel van de bevolking was voor. Dan is het dus in ons democratische land zo dat dat wordt gedaan.

Ook de voltallige JL mocht erover stemmen en ook daar was nagenoeg iedereen het er mee eens: Ajax moet erbij.
En ook twente en psv.

Nou goed, dan gebeurt dat, maar dan moet het wel geregeld zijn en moeten de competities (zowel ere als Jupiler) wel eerlijk blijven. Nu groeien de verhoudingen scheef.

31 januari 2014 om 16:16

Een oplossing zou kunnen zijn:

Verhoog het aantal wedstrijden dat een speler in het eerste elftal mag spelen van 15 naar 25 zodra hij bijvoorbeeld 10 duels in de JL heeft gespeeld.

Op deze manier kunnen tweede elftalspelers meer wedstrijden voetballen, zonder dat eerste elftalspelers vaker mogen opdraven bij het tweede.

31 januari 2014 om 16:59

@ Afca020: Democratisch mijn ballen. Het overgrote deel van polls wordt ingevuld door fans van grotere clubs. Gek dat de meeste mensen Jong Ajax en Jong PSV erbij willen; dat waren vooral fans van beide clubs en mensen die nauwelijks de JL volgden. Ga eens aan alle Jupiler League supporters vragen wat zij vantevoren vonden..

En de clubs hebben ja móeten zeggen onder druk van Fox, omdat ze anders gewoon 250.000 euro minder kregen. Oftewel chantage.

31 januari 2014 om 17:14

@ wandering

Opzich ben ik het het met je eens, maar je kunt het de Knvb toch niet kwalijk nemen dat ze probeerde de Jupilair League nieuw leven in te blazen ? De Jupilair League clubs lukte het zelf ook al jaren niet. In die zin vond ik het wel goed dat de Knvb totaal iets nieuws wilde proberen.

31 januari 2014 om 17:17

De Knvb wilde niks proberen, FOX wilde dit.

31 januari 2014 om 17:33

@ Yoink, het was 1 ton per club, niet 2,5. Daarnaast zijn Ajax, PSV en Twente gevráágd mee te doen aan dit idee, zij hebben zich op geen enkele manier opgedrongen. En kijk eens voor de grap hoeveel clubs er niet meer bestaan hadden zonder die ton extra? Denk dat de JL dan niet meer bestaan had, 16 clubs waarvan er 4 of 5 failliet gaan en je houd geen competitie meer over, dus de JL clubs moeten niet janken, zonder Ajax, PSV en Twente was er geen JL meer geweest en waren het allemaal amateurs.

31 januari 2014 om 17:41

XD. Arrogant kind. Het is 2 ton per club per jaar sponsoring door Fox, 50k productiekosten wat clubs anders zelf moesten betalen. Dus 2,5 ton. Daarnaast wilde FOX dit per sé, en konden de deelnemende belftes ook zelf weigeren als het ze niet aan stond qua regelgeving. Weet je hoeveel JL clubs duidelijk hebben gemaakt onder protest ja te hebben gezegd?

En asjeblieft, alsof jullie de redders van de JL zijn. Dan hadden clubs een kleinere begroting moeten maken, en minder moeten uitgeven. Als jij elke maand 200 euro minder krijgt van je werkgever blijft je toch ook niet evenveel uitgeven? Man, denk eens na.

31 januari 2014 om 18:25

En voordat ik het vergeet: 2 ton extra? Mogen de clubs direct uitgeven aan 3 wedstrijddagen stadionhuur/onderhoud, stroom en personeelskosten voor thuiswedstrijden waar geen hond naar komt kijken en 3 busreizen naar uitwedstrijden. Blijft dus ook nauwelijks iets van over.

Voor het amateur niveau snap ik het wel.

De Boer slaat de spijker op z'n kop.

Knvb's #1 doelstelling is door ontwikkelen van nieuw talent. Door deze regel af te schaffen bij Betaald Voetbal is er veel meer kans voor talent om door te stromen.

31 januari 2014 om 15:47

Hij is getalenteerd, maar geen eerste keus. Hij moet toch minuten maken, maar kan niet meer in jong Ajax. Wat snap jij niet?

31 januari 2014 om 16:24

Heeft natuurlijk ook niets meer te zoeken in Jong Ajax.

Tsja frank, de jupiler league is er nu eenmaal niet voor gemaakt om alleen de "talenten" van de grote clubs op te leiden door ze meer tegenstand te geven/bieden.

Ajax kan zijn beloftenteam ook gewoon uit de jl halen als hun de regels niet aanstaan, net als die andere elftallen van de grotere clubs.

Dit verklaart ook de exacte reden voor het verhuur van Hoesen. Ik vond het hoe dan ook al raar. Maar dit verminderd de non-logica van zijn tijdelijke vertrek.

Alleen weet ik nou niet zeker of de optie tot koop ook in het contract stond. Kan iemand mij dit vertellen? Heb Hoesen toch nog even een jaar langer. Zeker als Sigthorsson duidelijk laat zien dat het soms niet meer langer kan.

Er moet wel een maximum opzitten zeker in de Jupiler league, anders kan eigenlijk elke speler uit het eerste wel bij Jong Ajax meedoen en dat lijkt dan wel erg veel op competitievervalsing (voor alle andere Jupiler league clubs).

Denk dat dit het beste is voor Ajax en Danny, goed voor zijn ontwikkeling en hier kan hij alleen maar sterker van terugkomen!

31 januari 2014 om 15:26

Is ook wel zo, maar dankzij die optie tot koop heeft Ajax daar zelf geen invloed meer op. Behalve dan met de speler praten.

het is goed dat die regel er is. Niet voor de spelers en club, maar wel voor de competitie. Ploegen als Ajax, PSV en Twente kunnen spelers die niet bij het 1e elftal spelen één niveau lager wedstrijdritme op laten doen, terwijl andere teams op maandagavond die spelers moeten laten spelen. Beloften competitie of Jupiler League zit toch nog wel wat niveauverschil in.

31 januari 2014 om 15:40

Helemaal de beloftencompetitie die er nu is, er zijn sinds augustus 13 speelrondes gespeeld. Dat is een gemiddelde van 2 wedstrijden in de maand en clubs moeten zelf maar oefenwedstrijden regelen om hun spelers wedstrijdjes te kunnen laten spelen.

Nee joh dat is goed voor het Nederlandse voetbal.

Ik ben van mening dat Ajax, PSV en Twente gewoon 5 miljoen neer moeten leggen aan het begin van het jaar om mee te doen.
Komen ze in de top 5: Geld terug
Komen ze in de top 10: 2,5m terug
Komen ze in de top 15: 1m terug
Eindigen ze nog lager: geld kwijt

Op die manier moeten ze wel echt strijden en zullen de andere clubs in de Jupiler League er extra op gebrand zijn om deze jeugdelftallen te verslaan gezien ze dat in totaal 15 miljoen op kan leveren (verdeeld over de league weliswaar).

Het opgebrachte geld kan verdeeld worden over de andere clubs in de Jupiler League, gebaseerd op de directe duels tussen de jonge ploegen en de andere ploegen in de Jupiler League.
Win je dus veel van die jonge ploegen, kan dat een aardig zakcentje opleveren voor die clubs.

Verder krijg je wat mij aangaat wel automatisch wat meer te zeggen, je strijd als kampioen dan op 5 fronten, Johan Cruijff schaal, Eredivisie, Jupiler League, Europees en de beker.

31 januari 2014 om 15:55

Of... Ajax, PSV en Twente deden niet mee met hun belofteteams, waardoor de productiekosten van het live voetbal opgelegd zou worden op de Jupiler League clubs (omdat er geen hond naar kijkt) en dus zouden alle Jupiler League clubs tonnen kwijt zijn om de wedstrijden op TV te produceren. Hierdoor bestaat er een grote kans dat er nog meer clubs failliet hadden gegaan, aangezien de begrotingen van de Jupiler League clubs bestaan uit maximaal 6 miljoen euro en een minimum van 1.5 miljoen euro. Dan zou de Jupiler League waarschijnlijk nog maar bestaan uit maximaal 16 clubs, aangezien de Topklasse clubs er ook geen brood inzien om in de competitie te spelen die niets oplevert, maar alleen maar geld kost.

De Jupiler League clubs worden er alleen maar beter van dat er belofteteams mee doen, maar er zijn gewoon bepaalde regelgevingen die het erg ingewikkeld maken. Het is ook niet zonder reden dat dit een proef is (geldt ook voor Archilles) en dat er na dit seizoen gekeken wordt hoe dit verbeterd kan worden. Om de clubs met belofteteams geld te laten betalen is te krankzinnig voor woorden, terwijl Fox al meer betaald doordat de belofteteams mee mogen doen.

31 januari 2014 om 23:10

Gewoon een kleinere begroting hebben, lagere salarissen uitdelen, noem maar op?

Zo ingewikkeld is het toch niet?

31 januari 2014 om 15:58

Ja en jij gelooft ook nog in Sinterklaas neem ik aan. Ik neem aan dat je niet serieus bent.

Het Nederlands voetbal is er inderdaad bij gebaat dat talenten zich zoveel mogelijk kunnen ontwikkelen. Echter moet er wel absoluut voorkomen worden dat de JL teams geen halve A elftallen worden. Wellicht dat er een leeftijdsgrens aan de regeling gekoppeld kan worden. Spelers onder de 21 zouden vrijstelling kunnen krijgen of iets dergelijks.

31 januari 2014 om 16:37

Wat een onzin

31 januari 2014 om 17:09

Zeker justr, klasbak ben je toch. Geef FoX maar een schouderklopje dat ze hun eigen programma financieren(!) en daarmee de belofte elftallen erin hebben gechanteerd.

14 Van de 18. Verhuren dus. Stel je voor, 27 van 34.
Wat een logica.

Die regel geldt alleen maar voor Jong Ajax, PSV en Twente aangezien die in de Jupiler League actief zijn.
Als je niet wilt dat je hierdoor zulke scenario's gaat krijgen speel dan niet in de Jupiler League.
Er zitten voordelen aan het spelen in de Jupiler League maar ook nadelen.

Bij de volgende evaluatie over de Jupiler League kunnen de clubs concluderen dat het toetreden van de beloftenelftallen geen succes is geweest. Slechts onder druk van Fox zijn de clubs akkoord gegaan, maar iedereen heeft hier nu veelspijt van. De beloftenteams moeten maar een beneliga oprichten, zoals bij de vrouwen. Kunnen ze daar de talenten laten spelen en geen gezeur meer over competitievervalsing, wel of niet een speler mogen opstellen etc.

Dus Frank wil zeggen dat de 'jong elftallen' gewoon ongehinderd spelers uit het eerste mogen opstellen zonder dat hieraan een limiet gesteld moet worden? Het is nu al een vorm van competitievervalsing, als je ook nog eens de limiet hieraan afschaft wordt de hele Jupiler League gewoon een lachertje waarin Jong Ajax de ene week verliest van Oss en de andere week wint van Eindhoven bij wijze van spreken. Voor Hoesen is het vervelend, maar dan had De Boer maar beter moeten omspringen met de middelen die hij heeft.

Dit wist je voordat je voordat je je inschreef voor de JL en dan vergeten we nog maar ff dat ze met die onzin 2 competities om zeep hebben geholpen.

Word zo moe van dit gejank.

Hoesen is ook de minste van de vier opties.

Ik zie zowel liever Siem de Jong als Sigthorsson of Bojan in de spits bij Ajax dan Hoesen. Prima speler voor de subtop in Nederland overigens. Daarbij zal hij bij Paok meer leren dan bij Jong Ajax, dus ieder nadeel heb z'n voordeel.

De boer snapt ook wel dat deze regel wel moet!

Stel je voor: laatste wedstrijd van het seizoen. Dordrecht - Jong Psv. Bij verlies van Dordrecht is Eindhoven kampioen. Met welk elftal komt Jong PSV aanzetten? Juist, met het eerste elftal!

Dergelijke regels zijn inherent aan mee willen doen met een dergelijke competitie!
Accepteren of anders stoppen!

Oneens met de Boer. Niet alles draait om Ajax. Het draait in de Jupiler League om de competitie en pas als allerlaatste om de toegevoegde jeugdelftallen. Van mij had de limiet nog wel verder omlaag mogen gaan, 10 wedstrijden bijvoorbeeld, om competitievervalsing en oneerlijkheid tegen te gaan. Ze willen zo graag meedoen maar lopen gelijk altijd met zijn allen overal over te zeiken als het niet naar hun wens is. Dan stap je er lekker uit en ga je weer in de beloftecompetitie spelen. Het echte talent dat goed genoeg is voor Ajax1 zoals Veltman en Klaassen redt het wel. Als je moet pendelen tussen het eerste en tweede voor meer dan een jaar dan ontwikkel je je blijkbaar niet en ben je simpelweg niet genoeg voor Ajax.

Hoesen komt wat mij betreft nog tekort voor Jong Ajax, voegt niks toe, geen toekomst, weg ermee.
De Boer zegt ook nog "talentvolle voetballers". Dat Bakkali talentvol is, daar ben ik het roerend mee eens maar welk talent Hoesen ook heeft, het is in ieder geval niet op het voetbalveld.

31 januari 2014 om 16:05

@ Busted

Dit klopt niet helemaal. Ajax, PSV en Twente wilden inderdaad toetreden tot de JL. Echter was dit voor de JL ook pure noodzaak. Zonder deze teams geen tv contract en veel minder inkomsten. De meeste JL clubs kunnen nu al nauwelijks de broek omhoog houden en zouden zonder deze inkomsten wel eens definitief om kunnen vallen.

Wat mij betreft komt er een leeftijdsgrens. Spelers tot 20/21 mogen pendelen tussen verschillende elftallen. Spelers boven die leeftijd worden voor de competitie ingedeeld in een elftal en kunnen slechts in de winterperiode wisselen. Wellicht kan er voor blessuregevallen en/of schorsingen een x aantal wedstrijden afgeweken worden.

Niet zo zeuren de Boer! Dit kon je van te voren aan zien komen maar nu huilie huilie doen. Niet serieus te nemen dit.

31 januari 2014 om 16:06

"maar nu huilie huilie doen"

Inderdaad niet serieus te nemen dit. Wellicht kan je ook met een beetje inhoud komen.

Een zwaar dilemma. Laat je talenten wel veel spelen, of laat je ze maar heel weinig spelen zodat ze ook van waarde kunnen zijn voor het jeugdelftal. Deze regel moet er echter wel zijn, want anders kun je zomaar iedereen uit het eerste in het jeugdteam zetten. Dat zou natuurlijk ook absurd zijn.

Ik vind het vooral raar dat een speler voor meer dan 2 clubs in één seizoen kan uitkomen op deze manier (er van uitgaande dat hij ook al een match voor jong Ajax gespeeld heeft). PAOK zou dan zijn derde club zijn, wat op zich niet mag. Of geldt er een andere regeling voor "belofte" ploegen die toch in een officiële competitie uitkomen?

Kan iemand mij vertellen of de Boer hem wel eens voor een korte tijd, laten we zeggen 5-10 minuutjes, in heeft laten vallen?

Zo ja dan was dat natuurlijk ook niet erg snugger.

31 januari 2014 om 16:08

De Boer heeft vaker Hoesen bewust op de bank gehouden zodat hij langer speelgerechtigd zou zijn voor het tweede elftal. Echter heeft Ajax toevalligerwijs op verschillende momenten meerdere spitsen geblesseerd gehad waardoor Hoesen toch behoorlijk wat minuten heeft moeten maken. Als de Jong, Sightorsson of Bojan minder geblesseerd waren geweest had Hoesen waarschijnlijk niet uitgeleend hoeven worden.

31 januari 2014 om 16:34

Koffiedik kijken natuurlijk. Aan het begin van het seizoen was De Jong nog gewoon één van de drie middenvelders en was Bojan gehaald als rechtsbuiten. Vier voor dezelfde positie is gewoon te veel van het goede. Ik zie het los van het hele 'jong Ajax verhaal'.

31 januari 2014 om 16:51

? Koffiedik kijken? Het is toch een feit dat zowel Bojan, Sightorson en de Jong in de spits spelen of kunnen spelen bij Ajax? Bovendien lijken alle 3 de spelers de voorkeur te krijgen boven Hoesen. Dan is de conclusie toch 100% gerechtvaardigd dat Hoesen waarschijnlijk minder had gespeeld bij Ajax 1 als deze 3 spelers niet geblesseerd waren geweest?

31 januari 2014 om 17:01

Nee dus. Dat leg ik hierboven uit. Alles is het gevolg van een gevolg.

De Jong is nu een optie in de spits om twee redenen. Reden één is omdat de andere spitsen niet naar behoren presteren. Maar een wellicht nog zwaarder meewegende reden is dat het middenveld sinds De Jong daar weg is redelijk goed staat. Je zet je aanvoerder natuurlijk niet zomaar even op de bank, daar wordt plaats voor gezocht.

Bojan was gehaald voor de rechtsbuitenpositie. Functioneerde daar niet en werd toen pas een optie als spits.

Hoesen was gewoon de back-up van Sigthorsson bij aanvang van het seizoen. Nu was hij ineens vierde keus. Het kan snel gaan.

Wat ik probeer te zeggen, aan 'als' heb je niks. 'als' iedereen fit was gebeven het hele seizoen en in vorm, speelde De Jong nog op het middenveld, Klaassen bij Jong Ajax, Bojan als rechtsbuten en had Sigthorsson er nu 15 in liggen.

Wat een gezeur weer van De Boer. Vooraf zijn de regels bekend, en als je denkt dat talenten snel kunnen groeien door veel te spelen, dan moet je ze laten spelen en niet op de bank houden omdat je ze nog met het belofte-elftal mee wil laten doen, om vervolgens te zeuren dat dat maar een X-aantal keer kan.

En om nog maar weer een keer terug te komen op de belofte-elftallen; iedereen die het een verrijking vindt predikt alleen voor eigen kerk. Er is maar één voordeel, en dat is dat Ajax, PSV en Twente goede spelers ritme op kunnen laten doen tegen betere tegenstanders. De Jupiler clubs hebben weinig toeschouwers tegen deze teams en spelen elke week tegen een andere selectie (soms tegen 5 A-spelers, soms tegen 5 selectiespelers).

Er is geen financieel voordeel: FoX wilde belofte-elftallen en dreigde dat de Jupiler clubs anders de productiekosten van het programma van FOX (!) moesten betalen. In ruil krijgen deze clubs 2 ton die ze direct weer mogen uitgeven aan de hur van lege stadions en andere kosten op wedstrijddagen tegen deze 3 onrendabele tegenstanders.

Er is ook geen talentenvoordeel: de betere spelers die consistent spelen tegen de JL-clubs werden anders uitgeleend aan Almere, Oss, Eindhoven en dergelijke clubs, waar ze ook nog eens op zichzelf leerden wonen ipv verwend te worden bij hun eigen club.

Wel jammer zeg had hem heel erg graag bij Roda gezien maar ja niks aan te doen.

Het is typisch dat juist ajaxieden, psvers en twentenaren het eens zijn met de stelling. De hele bierleague is al naar de klote door die 3 nepclubs die niet mogen promoveren. 4 cultclubs onder de grond voor de lieverdjes van de bond! Zoals genoemd door willem II spandoek. Walgelijk.. en wat zeiden de 3 clubs en hun supporters ook alweer over de jonge elftallen; ja hoor, supporters komen er wel.. nou dat hebben we gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren