Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Danny Hoesen (32) verrast en zet gedwongen punt achter carrière

Laatste update:

Danny Hoesen is profvoetballer af. De 32-jarige centrumspits meldt via de clubkanalen van FC Emmen dat hij zich door blessureleed gedwongen voelt per direct een punt achter zijn carrière te zetten. Hoesen, die bij het Nederlandse publiek vooral bekend is om zijn periode bij Ajax, kwam tot slechts vier duels voor de Drentenaren.

Hoesen kwam in februari binnen bij Emmen om het team te helpen in de strijd tegen degradatie. Hij was toen echter al niet okselfris. Hoesen ging samen met de clubartsen aan de slag om zichzelf zo snel mogelijk weer wedstrijdfit te krijgen, maar bleef sukkelen met heupklachten. Uiteindelijk speelde de Heerlenaar nog vier competitiewedstrijden, voor hij besloot dat het echt niet meer ging.

“Ik ben naar FC Emmen gekomen om de club dit seizoen te helpen in de strijd om handhaving", laat Hoesen optekenen op de clubwebsite. "Na mijn tijd in Amerika wilde ik terugkeren in Nederland en nog jaren voetballen. Dat ik nu moet stoppen met voetbal komt voor mij persoonlijk dan ook heel hard aan. Mijn lichaam zegt ‘stop’ maar mijn hart wil door. Helaas zit er niets anders op dan te stoppen als voetballer. Ik wil FC Emmen bedanken voor het vertrouwen en hoop dat ze in de Eredivisie mogen blijven!"

Hoesen doorliep de gehele jeugdopleiding van Fortuna Sittard en maakte er in augustus 2008 zijn debuut in het eerste. Dat leverde hem een stage op bij Fulham. De Londenaren raakten overtuigd en boden Hoesen een contract aan, maar doorbreken wist de spits niet te doen op Craven Cottage. Op huurbasis bij zijn jeugdliefde maakte hij wél indruk, waarna Ajax op de deur klopte. Bij de Amsterdammers beleefde Hoesen zijn meest memorabele moment van zijn carrière, door tegen Barcelona te scoren in de Champions League. Hoesen speelde nog drie jaar voor FC Groningen, alvorens hij naar de Verenigde Staten verkaste. Na periodes bij San Jose Earthquakes en Austin FC keerde hij afgelopen winter terug in Nederland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jezus nu voel ik me oud. Weet nog toen hij vanuit jong Ajax kwam man. Pff.Een voetbal leven gaat snel. Was goed op weg bij Ajax, als ik het me nog goed kan herinneren, maar werkelijk niets meer gepresenteerd in een serieuze competitie helaas

21 april 2023 om 20:15

Ik geloof niet dat hij van jong Ajax kwam. Ajax had hem gekocht en hij speelde zijn wedstrijden toen voor jong Ajax en het eerste

21 april 2023 om 20:32

Danny moest eerst ritme en ervaring opdoen met Jong Ajax ja, ik ben van de generatie Messi en nog meer Cristiano Ronaldo

21 april 2023 om 21:31

Ik weet nog dat er een onervaren knulletje uit de A1 tot spits van Ajax 1 gebombardeerd werd na het gewiekst kapen van Ronaldo door PSV. Ene Patrick Kluivert. Ik heb Van 't Schip nog zien spelen in De Meer... Kortom: geen reden je oud te voelen. Niet echt tenminste.

21 april 2023 om 23:46

Ik voel me oud sinds ik besefte dat Watskeburt al 18 jaar oud is.

Ik bedoel, er zijn dat jaar babys geboren die nu in een auto rijden.

22 april 2023 om 02:16

Mee in de klas gezeten. Als hij dan stopt met voetballen, dan heb je ook even een realisatie moment.

Altijd jammer dat dit de reden is dat iemand moet stoppen. Ik wens hem het beste

Hoesen, vooral bekend vanwegie die ene goal tegen Barca. Heeft er best wel een leuke carriere aan overgehouden ondanks dat hij nooit geweldige statistieken haalde. Altijd zonde dat iemand om deze reden moet stoppen.

Was toch wel een aardige speler die toch wel talent had, had zoveel meer uit zijn carriere kunnen halen mits hij niet zovaak geblesseerd was. Altijd zonde en vooral de reden hiervan

Was best leuk en goed voor de eredivisie normen. Voor de top vond ik hem te licht.

21 april 2023 om 21:07

Ook daar kon hij geen potten breken. Mooi talent maar niet de juiste weg bewandeld. Lijkt me wel heerlijk om bij Fulham te voetballen.

Danny, DZOH 35-2 .... Je bent van harte welkom.... Die van 35 staat voor het bier per avond per persoon...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren