Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danny Hoesen zet handtekening en keert na vijf jaar terug in de Eredivisie

Laatste update:

Danny Hoesen is de nieuwe spits van FC Emmen, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De 32-jarige spits heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan De Oude Meerdijk houdt. De Limburgse spits zat sinds 1 januari zonder club, toen zijn contract bij Austin FC afliep. Eind vorige maand dook Hoesen op bij Ajax, waar hij bij het beloftenelftal zijn conditie op peil mocht houden.

Voorzitter Ronald Lubbers is blij met zijn extra versterking. “We waren nog op zoek naar meer mogelijkheden voorin, mede door de vele blessures. Danny was transfervrij nu de competitie in Amerika is afgelopen. Hij is een snelle en beweeglijke aanvaller die bovendien met zijn ervaring belangrijk kan zijn voor onze ploeg.” Eerder haalde Emmen na het verlopen van de transferdeadline Mike te Wierik in huis. Zijn contract werd ontbonden bij directe concurrent FC Groningen.

Hoesen is de vijfde versterking voor Emmen dit kalenderjaar. Naast de spits en Te Wierik kwamen Dennis Vos en Jeremy Antonisse over van PSV. Laatstgenoemde wordt enkel gehuurd tot het einde van het seizoen. Ook Oussama Darfalou tekende een contract in Emmen. De Algerijn kwam transfervrij over van het Marokkaanse MAS Fes. Jürgen Locadia, die momenteel ook zonder club zit, lijkt door de komst van Hoesen niet meer te komen.

Hoesen speelde de afgelopen seizoenen voor de San Jose Earthquakes en Austin in de Major League Soccer. In 121 competitiewedstrijden in de Verenigde staten was de spits goed voor 26 doelpunten en dertien assists. In Nederland kwam Hoesen in het verleden uit voor Ajax, Fortuna Sittard en Groningen. Met de Amsterdammers werd hij twee keer landskampioen (2013 en 2014), met Groningen won hij de beker (2015). In zijn meest productieve seizoen was Hoesen goed voor dertien doelpunten en elf assists bij Fortuna Sittard. De Eredivisionist speelde destijds nog op het tweede niveau van Nederland.

Gaat Danny Hoesen FC Emmen in de Eredivisie houden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben hier wel benieuwd naar. Ik vond hem bij Ajax geen slechte spits, maar was net als Danilo (die was dan nog wel weer wat beter) en bijvoorbeeld Anastasiou in een verder verleden een 3e spits voor noodgevallen. Voor een club als Emmen kan dit zeer interessant zijn mits hij dat niveau kan aantikken.

Al snap ik niet helemaal wie Darfalou dan gescout heeft, want als degradatiekandidaat zijnde lijkt het me handig dat je een spits hebt die er gelijk staat.

13 februari 2023 om 16:44

Vreemd dat PSG hem niet benadert heeft.

13 februari 2023 om 17:29

Hoessen teert nog steeds op die goal tegen Barcelona B

13 februari 2023 om 17:44

Wat een nare opmerking weer met je Barcelona B het was totaal geen b team kijk even de opstelling joh voor je weer eens onzin uitkraamt ,

13 februari 2023 om 17:52

Achja, we mogen best stellen dat op die goal na het niet veel is geweest met Hoesen. Dat en een vroege transfer naar Fulham maakte hem een bekende naam, maar buiten dat heeft hij eigenlijk overal teleurgesteld. Dit lijkt mij nou niet de spits waar je echt verder mee komt, maargoed voor Emmen wellicht een goede extra optie. Ik hoop voor Groningen dat zij er nu met Locadia vandoor kunnen gaan, want die zie ik ze er wel inhouden samen met Manu.

13 februari 2023 om 19:19

En jij teert op daley blind, de Ligt en Frenkie de jong, Japie. Zo hebben we allemaal wel een drijfveer.

Weet niet of Hoessen wat kan toevoegen aan Emmen. Maar met al die blessures kan het geen kwaad om er iemand in de breedte bij te hebben.

13 februari 2023 om 17:32

Kan je vertellen amigo, bij FC Groningen staat hij voor mij in 13 jaar seizoenskaart-tijd op nummer 3 (na Yannick Pohl en Dankerlui) van allerslechtste spelers die ik gezien heb. Hij deed echt alles fout, telkens weer, scoorde nooit, zette slecht druk, kon geen bal aannemen of man van zich afhouden, etc. Nou hebben spitsen bij FCG wel vaker problemen, maar hij staat wmb torenhoog op het floplijstje

13 februari 2023 om 17:35

Je mag Määtä gerust aan dat lijstje toevoegen hoor Jelly

13 februari 2023 om 17:55

Tja Groningen is met Nevland, Matavz, Berg, Suarez en Strand Larsen toch aardig verwend de afgelopen jaren. Ook Suk en Sorloth hebben het elders nog prima gedaan. Hoesen kwam destijds als 2e spits met Ajax als vorige club, snapte wel dat ze die gok namen. Ben het wel met je eens dat hij op geen enkele manier indruk heeft gemaakt ja.

14 februari 2023 om 01:57

Best bijzonder. Vond hem bij Ajax juist erg goed over het algemeen. Niet als eindstation maar wel iemand die het team beter liet spelen. Was er ook vrijwel zeker van dat hij het goed ging doen in Groningen.

Die goal tegen Barca voor Ajax ga ik nooit vergeten. Wat een pot was dat zeg.

13 februari 2023 om 17:11

Wat een wedstrijd inderdaad. Veltman kreeg toen al vroeg in de wedstrijd rood en toch won Ajax.

Als je bedenkt met welke spelers Ajax en Barca toen speelden:

Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander (c), Boilesen, Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Hoesen, Fischer.

Barca:
Pinto, Puyol, Piqué, Mascherano, Montoya, Xavi, Song, Iniesta (c), Pedro, Fabrégas, Neymar.

13 februari 2023 om 17:24

Old school rapper Pinto wat een vent was dat😂 zo op papier had ajax echt een matig team zeg

13 februari 2023 om 17:26

Viel opzich nog wel mee dan. Verdediging en keeper was van goed niveau. Zeker Veltman en Boilesen waren ijzersterk. Moisander niet bijzonder, maar een goede leider. Van Rhijn had een uitstekende periode. Blind en Schöne (en Veltman, Cillessen en Boilesen) CL kwaliteit. Alleen de aanval was echt matig.

13 februari 2023 om 17:37

@experia91

Ja Hiphop Pinto. Wie kent hem niet. Ik zie dat hij tegenwoordig Zumba lessen geeft (fitness/dans). Mooi figuur!

Ja daarom zullen echte Ajacieden nooit vergeten wat Frank de Boer gepresteerd heeft zonder geld en vooral een matige voorhoede. Won toen van Barca, maar werd ook 4x kampioen met spelers als De Sa, Tobias Sana, Hoesen, Fisher, Boerrigter.

13 februari 2023 om 17:51

Montoya, de terung haha . Helemaal vergeten. Ff googlen wat ie tegenwoordig doet

13 februari 2023 om 17:58

Geen slecht team van Barca, al zijn Montoya en Pinto wel echt armoedig voor dat niveau. Pinto was dan nog wel een baas en duidelijk 2e man, maar die had bij pakweg Getafe ook niet onder de lat gestaan toen. Mag ook wel bij gezegd worden dat Barca totaal geen gas wilde geven. Desalniettemin was het een fantastische prestatie van Ajax. Die verdediging is misschien wel de slechtste van de afgelopen 30 jaar. Serero was ongelooflijk goed in die pot weet ik nog. Dacht toen echt dat hij definitief door zou breken.

13 februari 2023 om 18:04

Enige nuance is dat hij dat wel met heel weining punten deed. Feyenoord was destijds bijna degradatiekandidaat en PSV speelde met jongens als Manolev en Marcellis achterin, terwijl Berg en Matavz de spitsen waren. Alsnog knap met dat materiaal, maar Europees tegen ploegen als Rosenborg en Rapid Wien was het echt om te janken. Met name Veltman was toen echt oerslecht.

13 februari 2023 om 18:23

Goh.. die van Rhijn heeft ook nog bij FC Emmen gezeten! Wat was die slecht zeg.. wauw!

Raar dat de absolute topclubs niet in de rij stonden. Hij heeft zicht bewezen in de CL en gescoord tegen prime Barcelona.

13 februari 2023 om 17:30

Het schijnt dat Vitesse in 2017 PSG en Real Madrid te snel af was.

Pff wat voel ik me oud. Als de dag van gisteren dat deze jongen voor Ajax speelde in de CL en scoorde tegen Barca..

13 februari 2023 om 17:08

Weet je wanneer je je oud gaat voelen, als je alle trainers van nu nog heb zien spelen. Ten Hag, Slot, Schreuder, Ruudje uiteraard, cocu. En Gio heb ik nog bij RKC gezien. Dat was het gellukig wel

Volgens transfermarkt bezit de speler naast de Nederlandse ook de Marokkaanse nationaliteit en ik heb me (daardoor vooral) afgevraagd of zijn achternaam de Nederlandse Hoesen was (hoogstwaarschijnlijk) of dat zijn achternaam een verbastering is van het Arabische Hussain / Hussein.

Ik denk het eerste, omdat deze achternaam überhaupt ook veel voorkomt in Zuid-Limburg, waar hij vandaan komt, maar misschien heeft iemand hier zekerheid over.

Overigens denk ik niet dat dit figuur Emmen veilig gaat spelen. Met Mike te Wierook ook al een twijfelgeval in de selectie gehaald. Ik houd mijn hart vast.

13 februari 2023 om 17:19

Goed verhaal

13 februari 2023 om 22:41

Nikseriger kan ik het niet maken op de maandag middag.

Wat moet je hier nou mee. Ik dacht dat ze Locadia wilden halen, dat was veel beter geweest.

13 februari 2023 om 17:54

Ik denk als ie gaat scoren, het in de Euroborg is a la Pedersen. 😛😂

13 februari 2023 om 17:56

Locadia kan nog steeds toch? Stond ook wel linksbuiten bij PSV

Jammer dat hij het bij Austin FC niet echt heeft kunnen laten zien na zijn blessure. Ik denk dat een stap terug naar Emmen een goede keuze is en dat Emmen hem nog wel kan gebruiken

Maar natuurlijk: De scouting van FC Emmen in een nutshell: "transfermarkt/FcGroningen/oudspelers . Je kunt het niet ontkennen. Maakt dat wij er onder staan nog pijnlijker. Hopelijk lukt Emmen het met Hoesen om degradatie te ontkomen, we hebben noordelijke ploegen nodig.

Goede aanvulling voor Emmen. Heeft bewezen een kans te kunnen creëren voor de goal, scorende iets minder, misschien toch Locadia nog zien binnen te hengelen en dan heb je toch een aanval middenmoter onderkant waardig.

De laatste jaren speelde hij nog met de Hoesen om ze schoenen volgens mij, geen knikker geraakt.

Hopelijk kan hij met zijn ervaring wat betekenen.
Geen idee hoe fit en fanatiek hij nog is.

Als we ook nog Locadia kunnen toevoegen, dan moeten we voorin weer goed bezet zijn

14 februari 2023 om 01:54

Is dat iets dat nu speelt, locadia?

14 februari 2023 om 20:10

Nou er zijn HEEL veel geluiden
Echt op zijn Totaal niet Drentse methode...

We moeten massaal smeken en hem aanbidden om terug naar zijn geboorteplaats te komen.
Nou, never!!
De speler Locadia mits fit is van harte welkom hoor!
Maar ik ga niet smeken of aanbidden dat hij moet komen.

Jep. FC Emmen gaat degraderen.

Nieuwe spelers zoals Te Wierik en Hoesen zijn nooit een goede voorbode.

14 februari 2023 om 20:14

Top

Heb meer vertrouwen in Hoesen dan in Živković. Wat ik tot nu toe van Živković heb gezien is echt heel matig.

14 februari 2023 om 20:13

Dan heb je niet heel veel Fc Emmen gezien, wat ik ook best snap.
Want ik snap ook dat je spitsen kunt afrekenen op hun doelpunten, maar hij is totaal niet matig vergeleken met de rest.

Hij had weinig tot geen ritme wat hem in de eerste weken niet best maakte, maar de laatste weken/maanden werkt hij ongelofelijk hard.
Jaagt ballen af, werkt zich een slag in de ronde.
Maar ik denk eerder dat we de mensen die hem bedienen op hun flikker moeten geven.

Wat voor ballen krijgt hij nu om af te werken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren