Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het was een strafschop! Gabi reageerde meteen met ‘oh nee, oh nee’’

Laatste update:

Barcelona vond woensdagavond zijn Waterloo in Europa, door op bezoek bij Atlético Madrid met 2-0 te verliezen. Na de 2-1 zege van vorige week in Camp Nou was dat niet voldoende en dus vloog de titelhouder uit de Champions League. Rio Ferdinand vindt Atlético de terechte winnaar, maar vraagt zich wel af of de slotfase wel zo eerlijk verliep.

/

Nicola Rizzoli gaf slechts een vrije trap en geen penalty toen Gabi de bal in de slotfase met de hand beroerde. Iedereen van Barcelona probeerde de scheidsrechter om te praten, maar dat lukte niet. Ferdinand vindt dat de spelers wel een punt hadden. “Het is gewoon honderd procent een strafschop, het gebeurde binnen de zestien meter. Je ziet de reactie ook wanneer de bal Gabi’s arm raakt. Voor mij is het een duidelijke strafschop”, sprak Ferdinand na de wedstrijd.

“Zijn reactie is meteen ‘oh nee, oh nee, wat heb ik gedaan’. Ik denk dat ze bij Barcelona na afloop gek zijn geworden in de kleedkamer. Maar Atlético is wel terecht door, hoor. Barcelona deed er niet voldoende voor en Atlético gaf een keurig voorbeeld van hoe je Barcelona hoort te verslaan”, aldus Ferdinand. Het was pas de eerste zege van de Madrilenen op de Catalanen in vier ontmoetingen, dit seizoen.

Rio Ferdinand heeft gelijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan kan je ook zeggen dat iniesta en Neymar er net rood af hadden gemoeten. Penalty was terecht geweest, maar voelt wel een beetje als gerechtigheid.

14 april 2016 om 08:13

Klopt maar Barcelona had al eerder een penalty moeten hebben voor hands en dat akkefietje met Neymar viel wel mee want dan had Godin ook wel 2 gele kaarten mogen ontvangen want die heeft samen met Gabi wel 3/4x een laatste waarschuwing gehad.

14 april 2016 om 08:17

Als je zo pietluttig zou fluiten en eerder een penalty moment zag voor barca dan was het ook een penalty bij hands Pique na de actie van Carrasco.

14 april 2016 om 08:27

@alwin1987

wat neymar doet is gewoon met 2 benen natrappen hoor...
de bals kan ie al nooit meer halen.

14 april 2016 om 08:27

En een penal in de eerste helft, toen pique griezmann (dacht ik) onderuit haalde in het strafschopgebied

14 april 2016 om 08:28

Dat was niet eens hands, hij raakt de bal niet met de hand. Carassco maakt dat er van

14 april 2016 om 08:34

En wat dacht je van het elleboogje van vriend Suarez en het gedoe in de vorige wedstrijd? Barca had niks te klagen hoor.

14 april 2016 om 08:39

Je zag duidelijk dat Pique zijn handen tegen zijn borst of lichaam houdt, om te zorgen dat hij niet met zijn armen zwaait en de bal zo met zijn hand aanraakt. Hij viel gewoon ongelukkig, maar hij deed er alles aan om geen hands te maken.

14 april 2016 om 09:31

@alwin, als de scheidsrechter zo zou fluiten, stonden er na 90 geen spelers meer op het veld.

14 april 2016 om 09:59

Ja hopelijk gaat PSV door.. O nee laat maar.

Hopelijk worden ze dan kampi.. O nee. Laat maar..

14 april 2016 om 10:13

Hahaha dan maar je haat op PSV richten, goed bezig hoor!

Lekker, Barca eruit !!
PSV heeft het beter gedaan in de CL dan elk ander NL club afgelopen jaren, dus ssstttt

14 april 2016 om 10:48

Heb je hem ook weer. Als je je ogen open doet zie je dat Pique in ieder geval de bal niet raakt met zijn hand.

Ach ja, die bal kwam van Iniesta, die al van het veld had moeten zijn. Dus pingel niet geven was niet de enige misser.

Ik gooi de argument die elke anti-Barca zal gebruiken er even in: Iniesta schoot die bal aan en die had er al af gemoeten met rood.

14 april 2016 om 08:58

Neymar en suarez mochten er ook al af met rood, zie niet in waarom die barca fans nu lopen te klagen. Zijn gewoon gematst.

14 april 2016 om 09:44

Sinds wanneer is Ronald de Boer anti-Barca?

14 april 2016 om 10:36

Dat is ie niet, maar waar hoor je me zeggen dat alleen anti-Barca's dit argument gebruiken? Elke koe is een dier, maar niet elke dier is een koe. Elke anti-Barca gebruikt dit argument, maar niet iedereen die dit argument gebruikt is anti-Barca. Capiche?

14 april 2016 om 19:04

Ik beweer ook nergens dat jij dat zegt. Vreemd dat jij mijn woorden zo interpreteert. Echter kan jij onmogelijk voor alle zogenaamde anti-Barca supporters spreken door te zeggen dat zij dit argument zullen gebruiken, of wil je gaan beweren dat je over de gehele wereld navraag hebt gedaan? Probeer je enkel te duiden dat het net iets genuanceerder ligt dan jij stelt.

15 april 2016 om 08:13

Ah oké, sorry, mijn fout. Je gooide er gewoon een willekeurige vraag in die totaal niet aansloot op wat ik zei en ik had natuurlijk direct door moeten hebben dat je daarmee niet aannam dat ik probeerde te zeggen dat Ronald de Boer ook anti-Barca is. Ik vraag me nu ook af hoe ik dat op die manier kon interpreteren.

Haha, hou toch op, man. Denk voortaan na voordat je een reactie plaatst, dan hoef je dat vervolgens ook niet met zo'n onzinnige reactie goed te gaan praten.

14 april 2016 om 16:29

Blijft het een feit dat iniesta er nog in stond en dus moest die bal officieel volgens de regels op de stip

Het had een strafschop moeten zijn inderdaad maar in het voetbal mist een scheidsrechter wel eens wat. Barcelona was gewoon niet goed genoeg over twee wedstrijden Atletico de terechte winnaar. Barcelona moet trouwens snel de vorm weer enig sinds terug vinden ander gaan ze ook geen kampioen worden.

Het was geen strafschop. Zijn been stond buiten de 16 toen hij hands maakte. Scheids heeft juist gehandeld.

14 april 2016 om 08:34

Dank je! Het was randje 16 en zijn voeten stonden er buiten en zijn handen er binnen. dan is het geen strafschop.

14 april 2016 om 09:22

Hoe kom je aan die onzinredenering van voeten stond buiten de lijn.
Barca wel terecht eruit.

14 april 2016 om 09:44

Inderdaad, de handsbal wordt binnen de 16 gemaakt, dus het is gewoon een penalty. Maar Atletico is zeker terecht door

14 april 2016 om 08:41

Je begrijpt toch wel dat hands niet afhankelijk is van de voeten?
Dat zou betekenen dat je gewoon naast het doel (achter de achterlijn) kan gaan staan als verdediger en de bal met je handen wegslaan als er een bal richting de paal komt..

14 april 2016 om 10:10

Als we jou moeten geloven dan zouden er een ontelbaar aantal doelpunten moeten worden afgekeurd.
De keeper staat nl. bijna altijd met zijn voeten in het veld als hij de bal van achter de doellijn grabbelt, hij staat nu eenmaal in het veld dus het doelpunt telt niet als hij hem dan pakt.
De bal van Youness was dan inderdaad niet uit in de Kuip hij stond nl. met zijn voeten in het veld.
Atletico is terecht door punt.

14 april 2016 om 10:13

Dit soort stellingen geven aan waarom alles misloopt in het voetbal. Als maar 25% de regels kent, kan je moeilijk verwachten dat men alle situaties juist interpreteert ...

14 april 2016 om 10:27

Ze hebben bij pearle een goede aanbieding. Ik zal even langs gaan! On topic: Barca heeft terecht verloren, ze speelde waardeloos!

14 april 2016 om 10:28

+ Rio heeft gelijk en had er een penalty gegeven moeten worden

14 april 2016 om 11:14

Het maakt niet uit waar het been staat, het gaat erom waar de hand is. Als het been in de 16 stond en de arm erbuiten, dan was het geen penalty geweest .

Elke Atletico fan moet toegeven dat het een penalty was. Elke Barcelona fan mag het zelfde doen met Iniesta. Hij had rood moeten krijgen. Ook Suarez en Neymar zijn goed weggekomen. Rizzoli heeft gewoon beide clubs benadeeld. Einde van het verhaal.

14 april 2016 om 16:00

Ik ben noch fan van Barcelona, noch van Atletico, maar het was binnen de zestien, dus een penalty, en Iniesta kreeg in mijn ogen terecht geel. Hij hield een pass tegen. Niet een bal die het doel in zou gaan. Het is speculeren of de pass aangekomen zou zijn, en wat Griezmann er mee had gedaan. Geel vond ik daarom begrijpelijk, en ook een goede beslissing.

Een nadeeltje voor Barcelona, maar die hebben de hulp niet modig. Atletico was beter, en is terecht door.

vind het persoonlijk heerlijk dat barca er uit ligt.
ze waren gister de eerste helft ook oer vervelend met de hele tijd dat makkelijke liggen, waar de scheids nog vaak intrapte ook.
neymar, suarez, busquets.. wat een vervelende spelers zijn het toch vaak.
dit terwijl ze het helemaal niet nodig hebben, ze kunnen geweldig voetballen, maar ver kken vaak een wedstrijd door dat wijven gedrag.
ook de hele tijd dat vragen om kaarten en met z'n allen om de scheids om de haverklap staan is om van te kotsen.
jammer dat scheidsrechters daar toch ook vaak gevoelig voor zijn, mooiste zou zijn dat de eerste die om een kaart vraagt voor een tegenstander, er zelf een krijgt.

14 april 2016 om 09:27

Ja dat werd jaren geleden toen die regel werd ingevoerd nog wel eens gedaan, maar laatste tijd zie ik t nooit meer.

14 april 2016 om 09:36

nee helaas zie je dat bijna nooit meer.
zouden ze echt weer in moeten voeren, wat irriteer ik me daar aan zeg.
een gemiddelde spaanse wedstrijd kijken is daarom ook echt niet leuk meer.

14 april 2016 om 12:04

Het probleem ligt bij de Uefa, je moet de scheidsrechter juist blijven instrueren tot ze door hebben dat ze er niet voor worden "gestraft". Juist bij dit soort "unfairplay" moeten ze een kaart trekken moet je eens opletten hoe snel de spelers met dit soort gedrag zullen stoppen. Maar ja de ene geeft hem eens in de 100 wedstrijden en degene die hem misschien iets vaker geeft wordt op de vingers getikt.
Netals gisteren is het pure angst want Suarez had donkerrood moeten krijgen en een paar wedstrijden schorsing, maar ja de assistent op de achterlijn durft niet in te grijpen. Godin heeft natuurlijk een bloeduitstorting boven zijn oog omdat er niks aan de hand is, in het gezichtsveld van de assistent.
Als er nu eens consequent wordt gefloten zul je zien hoe snel het spel veranderd en het respect weer terug keert.

14 april 2016 om 13:33

ja is ook zo wat je zegt, irriteer me in ieder geval kapot eraan.
komt het spelletje niet ten goede.
ook de spaanse bond mag wel eens ingrijpen, de grote wedstrijden zijn vaak meer een ergernis om naar te kijken dan dat het plezier op levert.
in spanje is het echt veruit het ergste

Barcelona heeft inderdaad niet genoeg gedaan om door te gaan. Het is heel zuur, maar volgend seizoen beter. We kunnen nu wel excuses gaan zoeken, maar Barcelona had geen antwoord tegen het tactische spel van Atletico.
Gister was ik ook woest toen de bal niet op de stip ging, maar later bedacht ik me dat het niet de schuld van de scheids was, maar van Barca zelf.
En als Barca zo slordig blijft spelen loopt het kampioenschap ook gevaar. Juist op deze momenten moet er iemand opstaan zoals Neymar dit deed tijdens de blessure van Messi.

Gefeliciteerd Atleti! Ik gun jullie ook de Champions League.

14 april 2016 om 12:06

Het probleem van Barca is dat ze maar 1 systeem kunnen spelen, en dan lachen we Blind uit dat hij in elk geval overdoet komen dat ze meerdere systemen onder de knie proberen te krijgen. Misschien is die "incapabele" bondscoach van ons toch niet zo gek

Ik heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien. Voor welke overtredingen hadden Neymar en Iniesta rood moeten hebben gehad?

14 april 2016 om 08:46

Neymar Natrappen. Iniesta hands waardoor de penalty van Atletico ontstond

14 april 2016 om 08:52

Ok, dankjewel.

Toch gek dat iedereen nu gelijk weer over die pingel heeft. Terwijl ik zo vaak de reactie zie dat de speler er buiten staat en het dus geen pingel is. Ik zou de regel eigenlijk niet eens echt kunnen benoemen aangezien elke scheidsrechter hem anders interpreteert. Ja zijn arm was er binnen maar speler in kwestie staat er buiten dus wat is het nou...????

14 april 2016 om 08:53

De plaats waar de bal de hand raakt, is ook de plek waar de vrije trap moet plaatsvinden. In dit geval was dat het strafschopgebied.
Het maakt niet uit verder want Barcelona heeft ook niet echt recht gehad op de overwinning, maar als speler zijnde zou ik zelf ook wel een klein beetje gek worden als de scheids een vrije trap geeft in plaats van een penalty. Maar ach, Atletico is door en ik hoop dat ze hem nu winnen ook!

14 april 2016 om 12:13

Zo lastig is het niet, er zijn duidelijke lijnen aangegeven waar de bal zich mag/moet bevinden.
Achterlijnen en zijlijnen zijn de grens van waar het spel zich moet bevinden, overtredingen binnen de 16 zijn ook duidelijk. Je brengt iemand te val in de 16 ook al ligt je pink nog buiten de 16 dan is het een pingel. De bal is in de 16 zestien en je raakt hem niet je pink in de 16 dan is het een pingel zo lastig is het toch niet. De "overtreding" wordt in het gebied gemaakt.
Een bal over de doellijn en de keeper of "verdediger" werkt de bal weg terwijl hij nog in het veld is is toch ook gewoon een doelpunt.

14 april 2016 om 15:38

Bedoel er alleen maar mee te zeggen dat er zoveel verschil zit in welke scheidsrechter je hebt. Gabi stond buiten de 16 en krijgt de bal op zijn arm die nog in de 16 is. Ik denk als je 10 scheidsrechters neerzet en dezelfde situatie voorgeschoteld krijgen en misschien maar 1 daadwerkelijk voor een pingel zal fluiten. De anderen kijken gewoon naar het lichaam van de speler.

Misschien moet de heer Ferdinand eens de wedstrijd goed bekijken, Iniesta had niet eens op het veld mogen staan en had die hele bal nooit mogen trappen. Los van het feit dat Neymar en Suarez ook rood hadden kunnen krijgen.

14 april 2016 om 09:22

Daar gaat het toch niet om? Al dat achteraf gezever.... Iniesta had idd rood moeten hebben, maar dat heeft ie niet gehad, net als Neymar en Suarez. Dus was het nog steeds een strafschop.

Voordat mensen mij aan gaan vallen als 'barcafanboy' of weet ik wat, ik had geen voorkeur voor deze wedstrijd en gunde het beiden net zo weinig.

14 april 2016 om 09:30

Dus maw er mag wel achteraf over die strafschop geklaagd worden, maar liever niet over de zaken in het uur ervoor, want dat is te ver achteraf?

14 april 2016 om 09:41

Haha mooi gezegd samcro, zo is het ook.
Ik gun het ook beide ploegen niet om doo te gaan. Beide wedstrijden stonden bol van het theater, aanstelleritus en de onsportiviteit. Dat de Uefa dit gedrag toestaat is schandalig en schadelijk coor het voetbal. Keihard tegen optreden.

14 april 2016 om 10:16

Nee dat mag gewoon maar de meeste mensen proberen de beslissing van de scheids hier goed te praten omdat hij verzaakte door Iniesta er niet met rood vanaf te sturen. Wat Samcro zegt klopt gewoon her had een penalty moeten zijn ongeacht welke beslissingen de scheids eerder in de wedstrijd heeft gemaakt. Desalniettemin Athletico terecht door in mijn ogen.

15 april 2016 om 10:28

Dat klopt. Maar wat "de rest" zegt klopt natuurlijk ook gewoon. Als de scheids eerder zn werk had gedaan, was deze situatie nooit ontstaan.

Ja, na de herhaling 2x te zien en het beeld stop te zetten , ziet iedereen het uiteindelijk wel: zijn arm was binnen de 16. Zijn been echter er buiten, dus het is niet dat Rizzoli iets op een onbegrijpelijke wijze niet heeft gezien. Met een videoref was het een penalty geweest, met een echte soms niet. Dezelfde echte scheidsrechter die Iniesta spaarde.

Of:Daarom moeten ze nieuwe technieken gaan gebruiken net als bij rugby.
Gewoon bessling nemen als het duidelijk is.
De grote schermen zijn er al en ja voor wat.. voor de score .
Ze moeten er iets gaan doen . Aangezien we geweldig doen over de technologie van tegenwoordig

On: het was gewoon een duidelijke penalty en die moet worden gegeven klaar punt uit.
Je kan geen rode kaart gaan vergelijken met een strafschop.
Jullie willen gewoon letterlijk dat alles in het nadeel is van Barcelona

14 april 2016 om 12:17

Doen ze niet, want anders raakt het voetbal zijn charme kwijt volgens al die oude mannen die de beslissingen nemen in deze miljoenenshow.

Tja en Iniesta moest er eigenlijk met rood af! Maar ja dat doet hij ook niet...

weet je Atletico is gewoon terecht door, daar horen we niemand over... Het gaat nu weer over een discussie, als de scheids gewoon normaal had gedaan bij de actie van Iniesta hadden we deze discussie nooit gehad!

Wat een gezeur over dit voorval. Het is een belangrijk moment uiteraard maar de scheidsrechter valt het niet aan te rekenen, 30 cm naar voren en het is er buiten. Dat is als je niet op 1 lijn staat nooit te constateren en de rapen waren pas echt gaar geweest als de bal buiten de 16 op zijn arm was gekomen. Wellicht had de grensrechter het kunnen zien maar ook die zal meegelopen zijn met de laatste man om buitenspel te kunnen constateren en dus staat ook hij niet goed om dit goed te kunnen beoordelen. Het is een beoordelingsfout. Dat is heel wat anders dan hetgene dat de scheids doet met Iniesta. Daar constateert hij dan het hands is opzettelijk om een doelpunt te voorkomen.....hoe kun je dan geen rood geven......ik denk dat de Uefa hem daarop keihard gaat aanpakken. Voorlopig geen topwedstrijden meer voor deze man....iets niet zien is wat anders dan de spelregels zelf bepalen.

So als dit bij bij barca gebeurde dat atl madrid een onterechte penalty ontnemen was in zo een situatie dan had ik het wel geweten heel de wereld zou roepen hoe barca bevooroordeeld word en dat de grote clubs voorgetrokken worden en etc etc en nu is het zwijgrecht voor vele en is er niks aan de hand

14 april 2016 om 12:23

Zal niks zeggen over de penalty, want daar verschillen de meningen nogal over. Maar dien penalty had al geen issue geweest als Barca inderdaad niet zo bevooroordeeld werd, ze hadden nl. al een x aantal rode kaarten mogen zo niet moeten krijgen. In een aantal situaties is de scheids gewoon bang mensen eruit te sturen, jammer want nu krijg je een situatie die de prestatie van Atletico doet ondersneeuwen. Barca had gewoon geen antwoord op het spel va Atletico, maar je kunt nu eenmaal niet alle wedstrijden winnen.

en ik heb de wedstrijd gezien met gezelschap van 4 vrouwen, dus dan weten jullie al hoeveel ik gezien heb, en na de 2-0 gelijk de tv uitgegooid ,hmmmmm

barcelona kwam goed weg, hadden de wedstrijd eigenlijk met 8 man moeten eindigen. Altijd dat trieste gezeur als ze 1 beslissing van de scheidsrechter tegen krijgen terwijl ze er per wedstrijd 100 mee krijgen.

We of niet een penal is altijd lastig. Waarschijnlijk ben ik de enige die het aangeschoten hands vond en dat in principe geen penal vind. Iniesta slaat die bal weg, die beslissing is niet moeiliijk. Gabi houd z'n arm volgens mij gewoon bij zich.

Maar wellicht heeft het iets te maken met m'n groeiende aversie tegen Barca. Het zijn gewoon heel slechte verliezers en dat werd gisteren weer pijnlijk duidelijk.

Barca mag van geluk spreken dat ze binnen de Uefa een streepje voor hebben, want wat gisteren op het veld gebeurde had weinig met voetbal te maken op bepaalde momenten. En dan roepen dat Atletico een vieze ploeg heeft, maar gisteren waren de overtredingen van Barca "atletico"waardig. Ik had het willen zien als deze overtredingen door Atletico waren gemaakt of de wedstrijd nog 11 vs 11 had geeindigd.
Laten we het er maar ophouden dat er een aantal twijfelachtige beslissingen zijn genomen gisteren

De eerste overwinning van Atletico op Barcelona in 7 confrontaties met Luis Enrique, en wat voor een.

Ja maar had Iniesta niet rood moeten krijgen voor die handsbal iets daar voor. Iniesta was de gene die de pas gaf maar ik vind dat hij er uit moest gaan met rood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren