Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik moet elke keer als Harry Kane een hattrick maakt een beetje kotsen’

Laatste update:

Rio Ferdinand moet elke keer een beetje kotsen als Harry Kane een hattrick maakt. Dat vertelt de oud-verdediger in zijn podcast Five. Ferdinand kan het maar moeilijk verkroppen dat de Engelse spits deze zomer overstapte naar Bayern München in plaats van naar Manchester United.

Kane liet Tottenham Hotspur deze zomer na liefst 430 wedstrijden en 278 doelpunten achter zich voor een avontuur in de Bundesliga. De onderhandelingen tussen the Spurs en Bayern duurden lang, maar halverwege augustus werd er een akkoord bereikt voor 95 miljoen euro.

Erik ten Hag en United waren deze zomer ook druk op zoek naar een nieuwe spits. Anthony Martial heeft moeite om een lange periode fit te blijven en daarom haalden the Red Devils de twintigjarige Rasmus Højlund binnen van Atalanta voor 75 miljoen euro.

Tijdens de onderhandelingen voor die deal werd Ten Hag al meermaals gevraagd waarom zijn club niet voor Kane ging. “We hebben onze keuze gemaakt (Højlund, red.) en zijn daar blij mee”, liet de Nederlandse manager toen optekenen.

Ferdinand heeft er nog altijd moeite mee dat Kane dit seizoen niet op Old Trafford te bewonderen is. “Zijn derde hattrick!”, doelt de oud-mandekker op de doelpuntenproductie van de spits van Bayern. “Elke keer als ik de naam van Kane voorbij zien komen met een hattrick en de wedstrijdbal moet ik een beetje kotsen.”

“Dan denk ik: waarom?! Waarom hebben we (Manchester United, red.) hem niet gehaald?!”, aldus Ferdinand. Waar Kane geschiedenis schreef met zeventien doelpunten in zijn eerste elf competitiewedstrijden namens Bayern, wacht Højlund nog altijd op zijn eerste goal in de Premier League.

De achtvoudig international van Denemarken wist het net in de eerste negen competitieduels nog niet te vinden en leverde ook nog geen assist af. Wel is Højlund op dreef in de Champions League: na vier wedstrijden staat de teller al op vijf treffers. Daarmee is de linkspoot samen met Álvaro Morata gedeeld topscorer van het miljardenbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kane zou een enorm verschil hebben gemaakt bij United. Een spits die net als Van Persie toentertijd nog een aantal topjaren in zich heeft en wedstrijden voor je wint. Kan me zeker vinden in Ferdinand.

Omdat Man United al ruim 10 jaar lang geen absolute top is wellicht? Ik snap dat Engelsen altijd denken dat er alleen voetbal in de PL wordt gespeeld, maar als je moet kiezen tussen Bayern of Man United dan is de keuze hedendaags niet zo lastig. De een koopt spelers als Kane en Kim de ander komt met Holjmund en Antony aan.

16 november 2023 om 12:32

Heeft niets mee te maken. Levy wou niet aan een Engelse ploeg verkopen.

16 november 2023 om 13:12

Maar van Spurs naar United is ook gewoon een stap opzij.

16 november 2023 om 12:35

Iets kort door de bocht.
De eigenaar van tottenham zou hem nooit verkocht hebben aan een andere ploeg uit de PL.

16 november 2023 om 12:41

Transfers uit de top van de Bundesliga zeggen toch iets anders.

16 november 2023 om 13:11

Iets concreter?

16 november 2023 om 13:18

Sancho enz die gaan daarheen voor het geld en de competitie maar niet omdat Man utd zo geweldig is.

16 november 2023 om 13:55

Van de 20 uitgaande recordtransfers in de Bundesliga gaan er 14 naar de PL.

16 november 2023 om 14:02

Jeetje dat is wel heel globaal zeg. Hoe heeft dat enige waarde als argument wanneer men specifiek over Bayern vs United spreekt?

16 november 2023 om 16:13

Ja maar niet vanuit Bayern ja de afdankertjes (Gravenberch).

16 november 2023 om 17:13

Was een reactie op “Engelsen denken alleen dat er voetbal in de PL gespeeld wordt”.

16 november 2023 om 12:47

Ik denk dat Kane bij een team wil spelen die zeker is van een titel. Dat is United nu niet.

16 november 2023 om 12:59

Ook bij Bayern ben je niet zeker van een titel hoor. Vorig jaar door het oog van de naald en ook nu staan ze niet bovenaan.

16 november 2023 om 13:10

Natuurlijk nooit zeker, maar bayern is nu wel 11 keer op rij kampioen geworden. Veel grotere kans op een kampioenschap vergeleken met united

16 november 2023 om 15:27

Zeker je ben je sowieso nergens, de kans bij Bayern op een prijs is in ieder geval wel 20x zo hoog als bij United.

Tottenham ging hem sowieso niet aan een team uit Engeland verkopen. Ook Bayern had het heel lastig met het onderhandelen over Kane. Dus dan was elke Engelse club kansloos voor hem geweest. Zeker als Kane, denk ik ook uit respect, niet bij een andere Engelse club wil spelen. Daarnaast is Bayern natuurlijk een absolute topclub en dat was ook de ambitie van Kane.



Bij Bayern Munchen heeft hij natuurlijk aanvoer van wereldklasse spelers, bij Manchester zou hij het moeten hebben van Eriksen en Bruno Fernandes. Dus die hattricks zouden niet vanzelf komen in Manchester meneer Ferdinand.

16 november 2023 om 12:42

En Eriksen en Bruno Fernandes zijn koekenbakkers? Zijn die nu echt aanwijsbaar minder?

16 november 2023 om 13:23

Ik zeg absoluut niet dat Eriksen en Fernandes koekenbakkers zijn. Ze zijn wel aanwijsbaar minder dan Kimmich, Sane, Musiala, Muller, etc. Bayern is beslist aanwijsbaar beter dan United. Op elke positie.

16 november 2023 om 12:42

Als je ziet van wie hij vorig jaar bij Tottenham aanvoer had dan had dat bij Man U ook wel gelukt. Want laten we niet vergeten dat Son een matig seizoen speelde vorig jaar.

16 november 2023 om 13:26

Dat klopt, bij United had hij dan wellicht ook in rond de 50 wedstrijden een stuk of 30-32 erin geschoten. Bij Bayern zit hij na 16 wedstrijden al ongeveer 10 goals van dat aantal verwijderd.

Edit: zoveel verschil zie ik niet tussen een Fernandes en Eriksen met een Son, Perisic, Hojbjerg en Kulusevski die Kane vorig jaar om zich heen had.

Ja echt onbegrijpelijk dat je naar een top 5 club in Europa gaat en niet naar een zinkend schip dat ook nog eens in de fik staat.

Dat maakt allemaal niets uit want Levy verkoopt niet aan de Engelse top. Daarnaast weet je maar nooit wat voor verschil zo speler zou maken want Kane kan namelijk ook voor aanvoer zorgen voor andere spelers. United had sowieso sterker kunnen zijn met Kane.

Het is een beetje apart dat iedereen zomaar voorbij het feit gaat dat er gewoon niet verkocht word aan United.

Met het spel dat United op dit moment voor de boeg komt zou ook Kane niet tot de doelpunten productie komen dat die nu laat zien. Het is niet dat Hojlund keer op keer faalt voor het doel, hij krijgt gewoon amper ballen om ze af te maken.

16 november 2023 om 17:47

Dat begint een aardig fabeltje te worden. Hojlund heeft 8 echte kansen gemis. Daarmee staat hij in de onderste regionen op dat gebied. 80 miljoen voor betaald. Vind m erg wild, united fans ptijzen zn inzet maar hij moet natuurlijk gewoon scoren.

Sjonge jonge Ferdinand. Zo erg dat je moet kotsen. Dan ben je wel heel zuur.

16 november 2023 om 15:34

Maagzuur waarschijnlijk.

Die Engelsen leven vooral in hun eigen bubbel van de Premier League clubs. Bayern is op dit moment gewoon een veel hoger niveau en goed georganiseerde club dan Man Utd. En Kane kan daar ook sneller prijzen pakken. Ik zou het ook wel weten

Geen prijzen winnen kan bij Spurs ook dus ja. Hij zou er bij united ook echt niet zo veelmaken. Af en toe bij een counter een doelpunt maken is wat anders dan 6 kansen per wedstrijd krijgen.. geen enkele spits kan zonder aanvoer renderen.

Nou ten eerste wilde Tottenham niet aan een concurrent verkopen, en ten tweede, en dit begrijpt Ferdinand misschien nog niet, is Bayern de absolute top en sportief dus vele malen groter dan het huidige Manchester United. Bayern is structureel een van de kanshebbers voor de CL eindzege, United is een incidentele deelnemer.

Omdat ze in duitsland niet zeuren om een hotel kamer van 11500 per nacht! Dan weet je dat de geld put bodemloos is en dat is een fijn idee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren