Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het Nieuwsblad: Ajax gaat vol voor opvolger Donny van de Beek

Laatste update:

Ajax gaat vol voor Hans Vanaken, zo bericht Het Nieuwsblad woensdagochtend. De middenvelder van Club Brugge moet in Amsterdam de opvolger worden van Donny van de Beek, die op weg is naar Real Madrid. Ajax zou volgens de krant momenteel een miljoenenbod voorbereiden op de tweevoudig Belgisch international.

'Als Real Madrid met de miljoenen komt, de meeste bronnen spreken over een bod van 50 miljoen euro, is Ajax van plan snel te schakelen. In Brugge houden ze er rekening mee dat er nog deze week een bod op Vanaken komt', zo klinkt het. Club Brugge wil graag dat de 26-jarige Vanaken blijft en biedt de middenvelder een loonsverhoging aan.

Ajax aast op ‘een heer die onberispelijk in pak over het trottoir wandelt’

Lees hier ons verhaal over Hans Vanaken, die veel lof krijgt van Nederlandse analytici.Lees artikel

De Belg verlengde vorig jaar zijn contract nog tot de zomer van 2023, maar met de interesse van Ajax zou de club de verbintenis opnieuw willen opwaarderen. Vanaken heeft eerder duidelijk gemaakt dat hij openstaat voor 'een interessant project in het buitenland'. De krant meldt dat de verwachting is dat Club Brugge het spel hard zal spelen met Ajax.

Club Brugge heeft deze zomer al afscheid genomen van diverse spelers, zoals Wesley Moraes, Marvelous Nakamba en Arnaut Danjuma Groeneveld. Mogelijk gaat ook Sofyan Amrabat de club nog verlaten. De voormalig middenvelder van Feyenoord en FC Utrecht is naar verluidt overbodig geworden. 'Indien er een goed bod komt voor de Marokkaanse Nederlander, zal Club zeker en vast luisteren', aldus Het Nieuwsblad.

Zou Hans Vanaken een goede versterking zijn voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor de mensen die hem niet kennen, vraag het Michel Vlap maar even

OT: het lijkt me een goede zet om in deze leeftijdscategorie te zoeken. Prima speler

7 augustus 2019 om 07:47

Hoe bedoel je? On: Bij Ajax weten ze wel wat ze doen, verwacht ik. Donny 1 op 1 vervangen kan niet, net zoals Mathijs en Frenkie niet 1 op 1 vervangen konden worden. Hoop alleen niet dat dit ten koste zal gaan van spelers als Gravenberch en Unavar.

7 augustus 2019 om 08:41

Gravenberch (17) en Unuvar (16) zijn nog te jong om een heel seizoen, competitie, beker en er van uitgaande Europees op te kunnen vertrouwen. Daarbij, die gooi je op die leeftijd nog niet voor de leeuwen in een zoekend elftal. Wanneer je vastigheden in je team hebt kun je dit soort spelers rustig gaan brengen.

Vanaken is een prima opvolger voor Donny wanneer hij vertrekt. Goede techniek, fysiek prima in orde en een goede steekpass. Ik vind dit een veel betere optie dan de meer controlerende Pröpper. Een controleur heb je al in de vorm van Blind/martinez/alvarez voor op het middenveld. Je zoekt iemand met dynamiek, en daar past Vanaken prima.

Maar eerst maar eens afwachten wanneer Donny eventueel vertrekt. Morgen sluit de transfermarkt in Engeland, en aangezien Erikssen op de nominatie staat om te vertrekken naar Manu of Real, zal daar vandaag / morgen duidelijkheid in komen. Wanneer Erikssen inderdaad richting Real vertrekt ben ik benieuwd wat de insteek van Donny zal zijn voor komend seizoen. Er komt een EK aan, en met een middenveld bij Real waar je onder andere concurrentie hebt van eventueel Eirkssen, Modric, Kroos, Casimero, Silva en nu nog Rodriquez ga je je voorlopig niet in de basis spelen. Pogba wordt ook nog in de wandelgangen genoemd... en dan kan je het helemaal shaken. Bij het Nederlands Elftal schuurt hij nu tegen de basis aan in deze vorm. Mocht je niet spelen bij Real, dan is je kans bij het Nederlands Elftal ook een heel eind bekeken met het oog op komende zomer, het EK.

7 augustus 2019 om 09:06

Laat Nederland zich eerst maar plaatsen

7 augustus 2019 om 09:28

@rolo79

"maar eerst maar eens afwachten wanneer Donny eventueel vertrekt. Morgen sluit de transfermarkt in Engeland, en aangezien Erikssen op de nominatie staat om te vertrekken naar Manu of Real, zal daar vandaag / morgen duidelijkheid in komen."

Dat is nog maar de vraag. Dat is alleen zo als Eriksen naar Manu vertrekt. Het is de vraag of hij dat wil en dat als een vooruitgang ziet. Ik waag dat te betwijfelen. Dan zie ik hem nog eerder zijn contract uitdienen, als hij niets kost, zal hij veel meer keus hebben en kan hij het geld dat zijn toekomstige club uitspaart aan de transfersom (gedeeltelijk) in eigen zak steken.

De Spurs hebben met Lo Celso of Bruno Fernandes al een vervanger op het oog. Als men 1 van die 2 weet te strikken, kan men Eriksen ook na donderdag nog verkopen aangezien de transfermarkt dan uitsluitend sluit voor inkomende transfers. Verkopen kan nog tot 1 september.

7 augustus 2019 om 09:54

Met alle respect voor Vanaken maar dat vind ik echt een Houtenklaas. Is ook veel meer controlerend dan Donny, die zou ik lekker met rust laten.

7 augustus 2019 om 10:04

@scepticus, dan moet dat balletje vandaag en morgen heel snel gaan rollen, anders zijn inkomende transfers vanaf vrijdag niet meer mogelijk in Engeland waneer hij naar Manu gaat.

De Spurs zijn bereid de vraagprijs te laten zakken wanneer Erikssen naar een club gaat buiten Engeland. Hij heeft altijd gezegd dat Real zijn droomclub is, dus ik zie dit wel als een hele reële optie.

Dat bedoelde ik te zeggen met de duidelijkheid vandaag/morgen naar Manu ...

7 augustus 2019 om 11:17

Houtenklaas? Deze man heeft een uitstekende techniek. Weet niet hoe je erbij komt. Lijkt mij een prima versterking voor ajax.
Maar donny blijft donny, die vervang je niet zomaar.

7 augustus 2019 om 13:14

Heb jij misschien wat meer inhoudelijke info over deze speler als Club Brugge fan zijnde?

7 augustus 2019 om 22:25

Als het ook goed is wanneer een andere Club-fan je een antwoord geeft …

Vanaken is een meerwaarde voor elke Europese suptopper. Hij speelt dan misschien 'maar' in België, maar zijn statistieken stijgen elk jaar (goals én assists), hij is Profvoetballer vh jaar én Gouden Schoen 2018 en hij heeft een erg grote radius. Je kan hem moeiteloos inzetten als box-to-box, controlerende middenvelder in een dominant team of net achter de spits. Hij heeft bij Club ook al op de flank gespeeld, maar dan verliest hij toch wel wat van zijn waarde. Clement zet hem dit seizoen een beetje hoger en dat loont. Nu al 3 goals op 2 wedstrijden in competitie en 1 in voorronde CL. Hij toont traag en houterig maar is best wel snel in denken en passing, heeft een fluwelen baltoets en is een patron op en naast het veld. Zou een aanwinst zijn voor Ajax, maar ik hoop toch vooral dat hij bij ons blijft. Ik lees hier in de reacties dat 15 miljoen voor een speler van 27 te veel zou zijn, maar ik kan je verzekeren dat Club die nooit onder de 25 à 30 miljoen za laten gaan. En eigenlijk: terecht!

7 augustus 2019 om 09:35

@spartarsenal

"voor de mensen die hem niet kennen, vraag het Michel Vlap maar even OT: het lijkt me een goede zet om in deze leeftijdscategorie te zoeken. Prima speler".

Een speler in die leeftijd heeft als zijn contract bijna afloopt, nauwelijks tot geen restwaarde meer en moet je dus bijna in zijn geheel afschrijven. Aangezien hij nog een contract heeft tot 2023 en Brugge hem niet wil verkopen, zal hij bovendien een aardige duit kosten. Het is daarom zakelijk gezien niet zo slim als je teveel spelers in die leeftijdscategorie haalt, vooral niet als ze zoveel kosten.

7 augustus 2019 om 11:18

Nauwelijks restwaarde? Hij is 26 geen 34. Als die jongen voor pak em beet 15 miljoen naar Ajax komt en hij speelt 2 seizoenen goed, pakt 2 titels kun je als Ajax zijnde die man met gemak voor 30-35 miljoen doorverkopen aan een Premier League club.

Je doet net alsof hij bijna met pensioen is. Die man zit in de bloei van zijn carrière de komende 4 jaar.

7 augustus 2019 om 12:29

Vooralsnog heeft een club dat ook nog niet voor Ziyech neergelegd. Als je deze speler gaat halen dan hoef je er niet van uit te gaan dat je die voor 30-35 miljoen gaat verkopen over 2 seizoenen wanneer hij 29 is want hij is deze maand jarig. Als je 5-10 miljoen meer eruit haalt dan zou dat al knap zijn. Dit is toch een speler die geen vaste international is en het nooit heeft laten zien in een topcompetitie dus dat je zo'n bedrag zal vangen lijkt mij iets te mooi om waar te zijn.

7 augustus 2019 om 13:15

@lw88

" Nauwelijks restwaarde? Hij is 26 geen 34. Als die jongen voor pak em beet 15 miljoen naar Ajax komt en hij speelt 2 seizoenen goed, pakt 2 titels kun je als Ajax zijnde die man met gemak voor 30-35 miljoen doorverkopen aan een Premier League club."

Hij wordt deze maand 27. Als Ajax een speler van 27 koopt, ga ik er niet vanuit dat het voor twee jaar is. Dan kan je net zo goed een speler huren, dat is veel minder risicovol. Ik ben in mijn reactie uitgegaan van een periode van 4 jaar en reken op een transfersom van minimaal 25 miljoen. Over 4 jaar is hij 31 en dan zal zijn restwaarde nihil zijn. Datzelfde geldt ook al voor Tadic, Blind en Promes. Spelers van 30+ verkoop je niet voor 30 35 miljoen, alleen als ze heel erg goed zijn. En als deze speler zo goed zou zijn geweest, had hij al lang niet meer bij Brugge gespeeld.

7 augustus 2019 om 13:29

Scepticus38, als iemand een contract krijgt voor 5 jaar, dan is het meestal na 3 jaren wel weg. Dan is hij 30 en ga je echt nog wel een transfersom ontvangen. Hij is lang en kopsterk. Dat missen we nu zeer zeker voorin. Corners zijn niet gevaarlijk en worden hierdoor wel weer gevaarlijk, zeker als ook Alvarez een plekje gaat krijgen. Dat mis ik nu wel. Daarnaast is deze jongen al een tijdje lang de kartrekker bij Brugge, dus zeker geen eensdagvlieg. Ik zou dus zeggen doen, want gisteren bleek dat het middenveld er niet stond.

Hmm ik ken deze speler niet goed genoeg, maar een 26 jarige middenvelder van Club Brugge klinkt niet helemaal top. Een kenner die hem kan beschrijven?

7 augustus 2019 om 07:33

Net of club Brugge veel minder is dan Ajax. Halen een x de halve finale van de cl wat voorlopig niet meer gebeurd en worden een keer kampioen na 5 jaar en gelijk zijn veel spelers zijn gelukkig Ajax onwaardig en dan ken je hem niet maar kom je toch met dat hij niet helemaal top is?

7 augustus 2019 om 07:44

Hier zit ietwat frustratie/jaloezie bij.

7 augustus 2019 om 07:50

Hahaha ja echt hè? Club Brugge is idd minder dan Ajax. Maar al die zielige pogingen om een heel goed seizoen van Ajax onderuit te praten en te marginaliseren. Triest.

7 augustus 2019 om 08:00

@leondh Nou Club Brugge is dan misschien niet veel minder Dan ajax, het is natuurlijk wel zo dat Ajax vele malen groter is Dan Club Brugge en een betere club is om nog een echte stap naar een grote competitie te maken.

Ajax heeft international veel grotere naam, salaris zal stuk hoger ligger, meer druk om de club...kortom op veel vlakken zou een transfer naar Ajax voor Vanaken een stap vooruit zijn.

7 augustus 2019 om 08:11

@leondh, ik ben het met je eens. Ik ken de speler ook niet goed, maar een snelle verdieping leert je dat deze jongen Belgisch international is en werd verkozen tot de beste speler van de Belgische competitie. Dus lijkt me juist een speler die klaar is voor een stap omhoog en dan lijkt Ajax te passen.

7 augustus 2019 om 08:15

Afcjarno Hier zit ietwat arrogantie bij.

7 augustus 2019 om 08:19

Leg uit?

7 augustus 2019 om 08:58

Ihattaran. Hier zit een hoop stieren poep aan..

7 augustus 2019 om 10:37

Finale Europa League even vergeten

7 augustus 2019 om 11:14

Dat niet direct. Alleen de belgische competitie verschilt niet heel erg van de Nederlandse, de beste spelers worden elk jaar weg gehaald.
Dan geld voor een 26 jarige speler in Belgie hetzelfde als voor een 26 jarige speler in nederland, dan lijk je niet direct tot de top te behoren.

7 augustus 2019 om 11:29

@leonDH we werden weer kampioen na 4 jaar droogte, geen 5. Verder zegt hij helemaal niet dat de speler in kwestie niet top is, hij zegt dat het niet top klinkt en geeft aan de speler niet te kennen. Er zegt al helemaal niemand dat hij Ajax onwaardig is, maar met honderden miljoenen op de bank valt er wat te kiezen en kunnen we dus kritisch zijn. En ja, club Brugge is in elk opzicht kleiner dan Ajax. Ik ben in Azië op het moment en ik zal de eerst volgende die ik in Ajax shirtje voorbij zie lopen eens vragen wat hij van Club Brugge vindt..

7 augustus 2019 om 12:08

Meh, finale EL en halve finale CL + kampioensschap in drie seizoenen tijd is best wel een stap vooruit t.o.v. Club. Had je over PSV gesproken, dan had ik het met je eens kunnen zijn, maar Ajax is wel een stap vooruit.

7 augustus 2019 om 14:46

je kunt ook zeggen ; 5 keer kampioen in de laatste 9 jaar hé! Het is maar net hoe (gefrustreerd) je het wil bekijken toch?

7 augustus 2019 om 07:37

Pure aanvallende middenvelder, 2 benig. Vrij lang (1,95 ofzo) maar heeft echt een zeer goede techniek. Ondanks dat het er door zijn lengte slungelig uit kan zien. Zal denk ik wel zo'n 15 miljoen minimaal moeten kosten als je ziet hoe belangrijk hij is voor Club. Overgins h

7 augustus 2019 om 13:29

@handball precies watje zegt.
Hij is lang en zeer goede techniek.
Hij is niet de snelste maar leest het spel aardig goed.
Aardige goede techniek en passing al ziet het er soms niet al mooi uit maar het lukt hem genoeg.

7 augustus 2019 om 08:38

Is echt wel een goede speler. Vorig jaar tot beste speler van de Belgische competitie gekozen ook. Is heel lang (1.95m geloof ik) maar kan ook heel goed voetballen. Handig met de bal, goed overzicht, slimme balletjes. Bij Club zingen de supporters niet voor niets "Hans Vanaken is magic".

7 augustus 2019 om 12:51

Sinds wanneer is het feit dat hij gekozen is tot beste speler van de Belgische competitie een maatstaf? Ruud Vormer werd verkozen tot beste speler in Belgie en die kon er volgens de meeste hier op dit forum helemaal niets van.

7 augustus 2019 om 09:07

Vanaken is qua spel in principe een donny van de beek type. Maar dan 10 centimeter langer. Technische iets minder vaardig misschien dan vd beek, maar ook een speler die graag in de 16 komt. Werd in verleden wat vaker aan de flanken gezet, maar komt als aanvallende middenvelder een stuk beter tot zijn recht. Voor middenvelder bij redelijk wat goals betrokken. Vorig jaar bij 36 goals over alle competities.

7 augustus 2019 om 10:31

Maar een 26 jarige middenvelder van Club Brugge klinkt niet helemaal top.

Verklaar je nader? Ziyech is toch ook 26 en zit ook 'maar' bij Ajax. Vanaken wil voor de prijzen spelen in een sportief interessant project en is niet geinteresseerd in een club onderin een grote competitie.

7 augustus 2019 om 14:21

Bon Jovi begrijp me niet verkeerd maar 26 jaar en alleen in België gespeeld als ik het goed begrijp. Plus het feit dat ik hem het afgelopen EK niet heb gezien op het Belgisch middenveld, ik zou dan proberen een jonger talent te strikken waar veel rek in zit. Deze middenvelder moet dan gelijk in zijn komende 2 seizoenen zo’n indruk achterlaten om hem weer te verkopen met winst want dan is hij inmiddels alweer 28. De vergelijking met Ziyech vind ik niet helemaal rechtvaardig aangezien hij nu al aan zijn 3e seizoen bij Ajax begint. PS ik ben geen Ajax fan zoals LeonDH hierboven misschien denkt 👍

7 augustus 2019 om 15:18

"alleen in België gespeeld als ik het goed begrijp." Neen, ook voor PSV in het begin van zijn carrière, maar dat doet er niet toe, de meeste aankopen van Ajax zijn geen spelers van de top 5 competitie.

"Plus het feit dat ik hem het afgelopen EK niet heb gezien op het Belgisch middenveld" je kan moeilijk De Bruyne uit het elftal kegelen.

"Ik zou dan proberen een jonger talent te strikken waar veel rek in zit." Neen, ervaring, dat is was Ajax nu nodig heeft. En iemand zoals Vanaken die er direct staat.

7 augustus 2019 om 17:22

Toch niet iedereen moet met winst doorverkocht worden? Tadic zullen jullie toch ook niet doorverkopen? Dit is de Tadic van Brugge, in de zin dat hij misschien niet het allergrootste talent is maar wel de beste en meest beslissende speler. Hij is ook vaste international onder Roberto Martinez, al mag ie inderdaad nooit spelen maar wij hebben dan ook wel heel wat luxe met oa de Bruyne op zijn positie.

7 augustus 2019 om 19:23

Ik hoop dan wel je het WK hebt gekeken ipv het EK. Als België naingollan al thuis laat op dat middenveld, is het geen schande om er niet bij te zijn als je Vanaken heet. Hoe dan ook heeft hij ondertussen wel meer zicht op een plekje volgend EK.

Hij is toch niet te vergelijken met donny? Tota andere type speler en ook veel minder. Of heb ik dat mis?

7 augustus 2019 om 07:22

Ik zou dan idd ook eerder Noa Lang de kans geven op de ‘10’ positie, of Ziyech terug op het middenveld en Neres in de basis (aangezien hij gister op de bank zat)

7 augustus 2019 om 07:35

Lang is nog lang geen bassismateriaal. Leuk voor bepaalde wedstrijden en invalbeurten meer niet. Misschien gaat neres wel pleite hoor. Zal mij niet verbazen. We hebben geen bassismateriaal binnenshuis. We verliezen een cl waardig middenveld he

7 augustus 2019 om 07:41

Neres komt wel terug in de basis, die zat alleen op de bank omdat hij nog niet helemaal fit is. Ziyech vind ik beter op rechts, daar is zijn manier van spelen perfect in dit systeem. Ik weet verder ook niet of ik iemand zou halen; Tadic en Promes kunnen ook op 10. Liever heb ik er een controleur bij nu Schone weg is.

7 augustus 2019 om 08:11

Ik ken vanaken verder niet, maar ik weet zeker dat Lang en Ziyech neit het type van de Beek is , wat EtH zoekt op die plek. Beide heren hebben geen diepgang en willen zoveel mogelijk de bal in de voeten.

Kan ajax niet beter jeugdspelers een plekje doorschuiven? Ze hebben Gravenberch, Unuvar en Taylor die erg grote talenten zijn en spelers als Eiting die opzich prima meekunnen met ajax. Een nieuwe speler lijkt mij niet noodzakelijk. Er zijn nu nog goede spelers zat die je zou kunnen opstellen en daarachter heb je dus een legertje talenten dat ook een kans verdient.

7 augustus 2019 om 07:41

Wie dan? Welk middenveld heb jij on gedachten? Ben zeer benieuwd, want ikzelf zie dat we Frenkie, Donny en schone kwijtraken. Alles daarachter is veel minder.

7 augustus 2019 om 08:17

En met het vermogen dat Ajax de afgelopen jaren heeft opgebouwd, in combinatie met de ambities, gaat dit nog veel vaker gebeuren. Ajax gaat uit een andere vijver vissen en dus gaan de transferbedragen omhoog. Ook is het logisch dat, wanneer het niveau in de selectie omhoog gaat, jeugdspelers minder snel kansen gaan krijgen.

7 augustus 2019 om 08:21

Dat kun je in de competitie proberen om hem rustig te brengen, maar zeker Europees gezien zijn de (financiële) belangen te groot waardoor je echt wel ervaring nodig hebt. Van Aken was als ik het goed heb speler vh jaar in België afgelopen seizoen dus die kan echt wel voetballen. Ik heb hem zelf nooit zien voetballen dus kan niet oordelen wat voor type speler het is, maar met zijn leeftijd, lengte,ervaring en wat ik hoor technisch vermogen zou ik hem gewoon halen.

7 augustus 2019 om 08:54

"proberen" de tijd van proberen heb je nu niet. Je kan Gravenberch met zijn 17 jaar niet even een seizoen proberen. Die tijd hebben we gehad in Amsterdam dat ze dachten het alleen met jeugd te redden.

Vanaken is een prima speler voor Ajax zoals ik hierboven ook al omschrijf. Wanneer je een "steady" elftal hebt kan je gaandeweg het seizoen spelers als Gravenberch, Brobby, Unuvar etc een kans gaan geven. Ze hebben de hele voorbereiding meegedraaid, ten Hag zal echt wel gezien hebben dat ze nog te kort komen op dit moment. En daarbij wekelijks spelen in jong Ajax leren ze meer van dan wekelijks 5-10 minuten invallen bij het eerste.

7 augustus 2019 om 10:21

Jeugdspelers kunnen geen langere periode twee maal per week spelen. Je zag het aan Mazraoui aan het einde van het seizoen, die jongen was helemaal op.

7 augustus 2019 om 08:05

Ünüvar is net 16 geworden, Gravenberch en Taylor allebei net 17. Is simpelweg te vroeg ervoor. Ekkelenkamp, de Wit, Lang en Eiting zitten qua leeftijd en niveau dichter bij Ajax 1.

7 augustus 2019 om 12:52

Zijn wat jong, maar wat maakt dat uit? Ekkelenkamp, de Wit en Eiting komen alle 3 te kort dat lijkt me wel duidelijk. De Wit is te traag in zo een beetje alles en kan alleen maar een beetje stom aanjagen. Eiting mist overduidelijk handelingssnelheid en is alleen maar geblesseerd. Ekkelenkamp word overschat sinds die paar minuten tegen Madrid. Mark my words: Gravenberch word hét nieuwe topproduct gevolgd door Unuvar.

7 augustus 2019 om 09:46

Arnout108

"kan ajax niet beter jeugdspelers een plekje doorschuiven? Ze hebben Gravenberch, Unuvar en Taylor die erg grote talenten zijn en spelers als Eiting die opzich prima meekunnen met ajax."

Unuvar is net 16 geworden en Gravenbergh en Taylor net 17. Die zijn daar nog lang niet aan toe. Eiting is een jaar uit de roulatie geweest en is nu weer aan dezelfde knie geblesseerd geraakt. Het is dus maar de vraag wanneer die weer terug is. Blijft Noa Lang over. En die kan in zijn eentje natuurlijk niet het vertrek van Van de Beek en Lasse Schone opvangen. Ik denk dan ook dat er een vervanger voor Donny wordt gehaald als die vertrekt. Of het deze speler wordt, valt nog te bezien. Het is de beste speler van de Belgische competitie, international van Belgie en heeft nog een contract tot 2023. Hij zal waarschijnlijk dan ook een klein vermogen moeten opbrengen. Benieuwd of Ajax dat er voor over heeft.

7 augustus 2019 om 10:24

Ja oké, misschien iets wat oppertunistisch. Was ook even vergeten dat Schone ookal weg is. Ik had in gedachten dat ajax Schone, Marin en Blind had als controlerende speler en dan zouden Tadic, Ziyech en Promes de voetballende rol op het middenveld kunnen krijgen. Dan kun je prima een talent doorschuiven en heb je nog genoeg ervaren opties. Maar Schone is ook weg dus dan heb je neg iets te weinig ervaren opties over inderdaad. Dan moet ajax zeker een middenvelder erbij halen.

7 augustus 2019 om 11:26

Die zijn net 1 of 2 maanden 17, 16 en 17. Als we nou over 2 jaar in deze situatie zouden zitten dan wel. Als zij net zo snel klaar zijn voor het eerste als de Ligt dan kunnen zij in de 2e helft van het seizoen is minuten gaan maken. Als ze echter net zo lang nodig hebben als de Jong of van de Beek dan staan ze er pas als onbetwiste basis speler over een jaar of 3 (en aangezien er elk jaar een stuk of 8 spelers bij het eerste vertrekken is er dan weer plaats genoeg voor deze jongens)....
Wat betreft Eiting, als dit fit is en blijft zal hij echt wel zijn kansen gaan krijgen, maar die heeft constant last van blessures.

Dan zou ik toch eerder Propper proberen te halen. Nederlander en ervaring in de PL opgedaan, niet in België.

7 augustus 2019 om 07:39

Propper zou sowieso een versterking zijn, maar niet op 10 denk ik. Eerder naast blind op het middenveld

7 augustus 2019 om 07:41

Vanaken is denk ik wel iets beter dan Propper.

7 augustus 2019 om 07:44

Hoe kom je daar nou weer bij?

7 augustus 2019 om 09:08

Ze zijn toch minstens even goed hoor, al zijn ze inderdaad moeilijk te vergelijken. Het speciale aan Vanaken is dat hij totaal niet geïnteresseerd is in een ploeg als Brighton. Hij wilt alleen naar een ploeg die voor hem goed aanvoelt en waar hij even belangrijk kan zijn als bij Brugge. Verder is hij ook rode Duivel en heeft hij de prijs voor beste speler gewonnen. Vind het wel dus nogal vreemd dat je doet blijken dat Pröpper vele malen beter is dan Vanaken.

7 augustus 2019 om 07:40

Propper is een meer verdedigende middenvelder, Vanaken een aanvallende. Als je propper haalt zal je een Ziyech terug naar het middenveld moeten halen

7 augustus 2019 om 10:00

Moet niet. Dan kan je ook Marin doorschuiven naar aanvallend middenveld. En met blind en Propper controlerend spelen.

7 augustus 2019 om 09:48

Dutchgio

"dan zou ik toch eerder Propper proberen te halen. Nederlander en ervaring in de PL opgedaan, niet in België."

De Engelse transfermarkt gaat morgen om 6 uur dicht. Dat gaat dus niet meer lukken voor de winterstop.

7 augustus 2019 om 10:00

Je kan Pröpper gewoon nog t/m 31 augustus kopen hoor. Het enige probleem is dat Brighton geen vervanger meer terug kan halen na 8 augustus, dus de kans wordt erg klein dat ze hem nog weg gaan doen.

Vanaken heb ik een paar keer zien spelen en zou bij Ajax niet misstaan. Had hem toevallig al in mijn hoofd als eventuele opvolger van Donny, dus zou leuk zijn als hij komt.

7 augustus 2019 om 10:57

Pröpper is een verbindingsspeler die als vervanger van De Jong had moeten komen.

7 augustus 2019 om 13:33

Precies propper als vervanger van de jong.
Dan hadje nog dat spelletje van afgelopen seizoen kunnen spelen.
Nu heb je niet zo type.
Propper had dit niet ingevuld als de jong maar is wel zo'n type

Het is een type speler net als Havertz, wat mij betreft een goeie opvolger voor donny. Scoort veel, een goeie linker en ook nog eens kopsterk!

Topspeler, had deze jongen donders graag bij PSV zien voetballen.....

7 augustus 2019 om 10:49

Heel de zomer al geroepen dat PSV deze speler moest gaan halen. PSV mist een nummer 10 die een doelpunt/assist kan maken en die ook past op het middenveld van Psv. Het is afgezien van dat ook een harde werker en kan aanvallend als verdedigend goed koppen. Ik hoop stiekem nog dat PSV een poging bij hem waagt.

Zou extra zuur zijn als hij dan ook nog naar Ajax zou gaan... Met Alvarez eigenlijk al hetzelfde

7 augustus 2019 om 13:42

Helaas, het ziet er naar uit dat dat gaat gebeuren. Tegen zoveel geld kunnen wij niet opboksen...

Goede optie, samen met Verschaeren verwachte ik hem al op een shortlijstje te zien staan van Ajax. Hij is een goede optie voor de breedte, aangezien hij de unieke eigenschappen heeft van een lange maar technische speler met veel drive naar voren. Daardoor is hij creatief genoeg als middenvelder, maar functioneert hij in situaties ook als tweede spits. Iets wat Donny ook zo goed maakt. Mochten Tadic, Ziyech, Dolberg, Neres, Promes etc blijven, dan verwacht ik echter niet direct een basisplek.

De vervanger van Van de Beek loopt gewoon in selectie rond. De Wit, Noa Lang (beiden erg goed in de voorbereiding) moeten een kans krijgen. Met zelfvertrouwen groeien dit soort gasten zoals ook bij Van de Beek .daarnaast heb je gewoon nog Gravenberg, Promes, Ekkelenkamp. Als je nu weer een Vanaken haalt stagneren al deze gasten, zelfvertrouwen is pleite en willen weg. Genoeg materiaal om in de selectie om er wat van te maken.

7 augustus 2019 om 08:12

De Wit vind ik zo'n beperkte speler. Het is zelfs eerder nog een mindere versie dan Davy Klaassen

7 augustus 2019 om 09:51

Le Papillon

"de Wit vind ik zo'n beperkte speler. Het is zelfs eerder nog een mindere versie dan Davy Klaassen "

Ben ik dus niet de enige. Met de Wit voor Van de Beek, doe je geen stap achteruit, maar een grote sprong. Dan vind ik Noa Lang een veel betere optie, maar of die de 10 positie nu al aan kan, waag ik ook te betwijfelen. Laatst noemde iemand de naam Julian Weigl. Dat is wel een interessante optie en mag weg van Dortmund.

7 augustus 2019 om 14:53

Weigl is een CVM die als CV kan spelen.
Totaal geen opvolger voor van de Beek en ook geen loopvermogen en diepgang om hem te vervangen...

Dan kan je nog eerder denken aan ee Dahoud van Dortmund, als je dan toch daar wilt shoppen!

7 augustus 2019 om 08:27

@sjakie S. Dat verwacht ik niet. Noa kan never nooit een heel seizoen alle wedstrijden spelen in Ajax 1. Die fout is in het verleden al heel vaak gemaakt, verwachten dat een talent in zijn debuutjaar direct alles kan spelen, tot blessures aan toe. Pure roofbouw. Noa lijkt nu een soort 12e a 13e man, wat echt uitstekend is. Hoop wel dat hij niet meer op de vleugels terecht komt, maar gewoon lekker als aanvallende middenvelder. Invallen, af en toe een basisplek en rustig toegroeien naar 90 minuten 2 keer per week.

De Wit kan zich echt beter omturnen naar verdedigende middenvelder. Body en energie heeft hij wel, maar zijn techniek is op z'n best functioneel te noemen. Dat is niet genoeg voor de meer aanvallende posities op het middenveld. Dat is echt niet genoeg. We hebben het kunnen zien wat voor een doffe ellende het opleverde na het vertrek van Erikssen. Tot aan Ziyech was het speltechnisch echt drama. Ook Donny heeft een transformatie moeten ondergaan om uiteindelijk tot wasdom te komen op die positie en puur technisch is het net aan genoeg.

Met andere woorden. Gewoon een speler halen en niet alles binnen de selectie willen opvangen. Vanuit jong Ajax zijn zowel Schuurs als Dest al een flinke stap vooruit. Van daaruit gaan ze de stap zetten naar basisspeler. Noa is ook duidelijk een stapje verder en moet vanuit daar de stap zetten naar basisspeler. Op het middenveld wordt het kwaliteit verlies echt te groot met een vertrek van de jong, schone en van de beek. Dan is alleen Marin halen heel weinig.

Liever voor Pröpper gaan gaat ook een beetje minder kosten. Deze jongen ligt nog tot 2023 vast bij Brugge dus zal je flink voor hem in de buidel moeten tasten.

Goede speler, maar wat mij betreft hebben we genoeg middenvelders die aanvallend zijn ingesteld: Marin, Mazraoui, Lang, Gravenberch, De Wit, Ekkelenkamp. Liever zie ik dat Ajax een goede sloper voor de 6-positie haalt. Blind speelt daar wel aardig, maar is niet het slot op de deur wat we nodig hebben. Het zou mooi zijn als Ajax een Koopmeiners of Berge haalt. Donny hoeven we niet 1-op-1 te vervangen, want ik denk dat Dolberg beter zal renderen indien hij niet iemand heeft die continu in de zestien opduikt. Dolberg’s loopacties slagen daardoor niet en is hij uiteindelijk alleen maar bezig om gaten te trekken voor Donny waardoor hij - en waarvoor iedereen hem afkraakt - niet in het spel voorkomt. Ik heb vertrouwen in Marc, maar hoop op nog een echte sloper op 6

7 augustus 2019 om 09:57

Lasse

"ik heb vertrouwen in Marc, maar hoop op nog een echte sloper op 6"

Die had Ajax met Azor Matusiwa al in huis en is verkocht. Dus zo een type zoekt Ajax volgens mij niet, maar eerder een jongere versie van Schone.

7 augustus 2019 om 16:32

@Scepticus: klopt, ik snap ook niet zo goed waarom ze Matusiwa (zo makkelijk) hebben laten gaan. Ik denk dat Ajax daar namelijk wel behoefte aan heeft. Schöne was prima in de Eredivisie maar werd overlopen in de CL. Blind vind ik ook aardig op het middenveld, maar zowel tegen Vitesse als tegen PAOK gisteren kon hij niet belopen. Hij gaf eerder zelf al aan in interview dat hij “toch wel een stuk meer moet lopen”, waardoor ik het idee heb dat dat niet beter zal worden.

Eventueel kunnen Martinez en/of Alvarez daar spelen, maar ik zou toch graag een echte 6 willen zien: een type Casimero of Kanté.

Voor wat betreft de jongere versie van Schöne, in mijn ogen is dat Teun Koopmeiners.

7 augustus 2019 om 10:12

Mazraoui heeft niet de handelingssnelheid en het overzicht die nodig is op die positie. Marin, Gravenberch, en Ekkelenkamp spelen meer controlerend dan Van de Beek. Lang en De Wit zijn niet klaar voor een heel seizoen basis.

Berge is onwaarschijnlijk (goede speler, maar waarschijnlijk niet haalbaar voor Ajax). Koopmeiners is oerdegelijk, maar dat is Blind ook, en beter.

Alvarez is misschien wel de sloper waar jij op hoopt op 6, en er zijn in ieder geval al veel verschillende mogelijkheden voor die positie (blind, Alvarez, Eiting, Ekkelenkamp). Op 10 wordt het wel schaars qua kwaliteit als je de aanvallers (tadic/ Ziyech) op hun beste positie wil laten spelen (lang, De Wit, Labyad). Vanaken zou daar veel aan toe kunnen voegen.

Om het nog even af te maken, mogelijkheden op 8: Marin, Mazraoui, Gravenberch, Eiting, De Wit.

7 augustus 2019 om 16:40

Marin en Ekkelenkamp zijn absoluut geen controleurs. Eiting is dat wel. Zowel Marin en Ekkelenkamp zijn aanvallend ingesteld. Ze spelen wel anders dan Van de Beek - alhoewel ik Ekkelenkamp’s spel heel erg vind lijken op die van Donny (en Klaassen) - maar zijn niet de verdedigende zekerheid die we op het middenveld nodig hebben. Ook Blind is dat niet. Die is net te traag en heeft niet zoveel loopvermogen. Vond dat tegen Vitesse en PAOK heel goed zichtbaar. Eiting, Mazraoui, Gravenberch en De Wit zijn ook geen verdedigende machines.

Martinez en/of Alvarez zou(den) wellicht de sloper op 6 kunnen zijn, maar dan moet Ten Hag het wel rap gaan omzetten. Vorig jaar duurde het ook een kwart tot half seizoen voordat Frenkie eindelijk op het middenveld stond (sure, Blind was geblesseerd maar EtH gaf toe het lastig te vinden om Frenkie in te passen). Hopelijk hebben we die 6 dus al in Alvarez of Martinez, maar ik had toch nog wel een type Casimero/Kanté gehaald.

Overigens vind ik Koopmeiners op het middenveld wel sterker in de verdediging dan Blind, vanwege zijn fysieke kracht en het feit dat hij meer loopvermogen heeft dan Blind

8 augustus 2019 om 11:08

Marin en Ekkelenkamp zijn zeker geen 10 (de positie waar Donny nu op speelt). Ze kunnen wel alle drie op 8 spelen, maar dat doet er niet toe want Donny speelt nu op 10 en die positie moet ingevuld worden (hopelijk door Vanaken).

Het probleem met slopers op 6 bij Ajax is vaak dat ze niet snel genoeg kunnen omschakelen of niet zuiver genoeg in de passing zijn. Ik denk dan aan een Enoh, op zich een prima speler maar vertraagde het spel enorm en speelde ook nog weleens het balletje naar de verkeerde kleur. Als een 'type Casemiro/kanté' (overigens niet mee eens dat zij hetzelfde type speler zijn) haalbaar zou zijn van een goed genoeg niveau, dan is die natuurlijk altijd welkom. Eens met Scepticus dat dat Matusiwa had kunnen zijn, maar hij werd niet goed genoeg bevonden op dit moment.

EtH neemt inderdaad zijn tijd om zijn tactiek uit te zetten. Aan de ene kant kan dat frustrerend zijn maar aan de andere kant ook mooi dat iemand niet stug vasthoudt aan een idee dat duidelijk niet werkt (zie PSV tweede seizoenshelft). Ik denk dat Blind zeker goed genoeg is om die 6 positie in te vullen. Kiest altijd goed positie en voelt goed aan wanneer hij naar voren kan. Daarbij is zijn passing zowel lang als kort prima, niet heel creatief maar wel ruimvoldoende.

Over Koopmeiners vs. Blind worden we het denk ik niet eens. Ik vind Koopmeiners zeker niet slecht maar zou hem nooit voor Blind willen ruilen. Blind is als verlengstuk van EtH ontzettend belangrijk en fysiek en qua loopvermogen zit het echt wel snor. Als je slim genoeg bent en zoveel inzicht hebt als Blind heb je niet veel aan grotere spieren.

7 augustus 2019 om 10:15

De Wit en Ekkelenkamp zijn geen Ajax niveau en zullen dat nooit worden denk ik. Gravenberch is te jong en te nonchalant in zijn spel, ook Mazraoui hoort daar niet thuis. Op de back positie prima maar geen middenvelder, positioneel komt hij te kort met veel balverlies.

Van Aken kan een topaankoop worden, neusje voor de goal, lengte wat we nodig hebben en Nederlandstalig.

In de spits heb je voldoende opties met Dolberg, Huntelaar, Tadic en daarachter Traore.

Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat Ajax hem als opvolger heeft betiteld. Niets meer dan een verzinsel.

7 augustus 2019 om 08:39

Kun je dat ook onderbouwen? Want zo slaat je reactie nergens op...

7 augustus 2019 om 11:37

Lees het bericht op Het Nieuwsblad even zelf. Daarin wordt helemaal niet duidelijk hoe de redactie aan deze informatie is gekomen. Voor Club Brugge ligt de weg naar de Champions League open, ze zijn titelkandidaat in België. Dan laten ze een belangrijke speler als Vanaken toch niet gaan? Het is voor mij daarom niet meer dan een verzinsel.

7 augustus 2019 om 15:26

Club Brugge zal hem niet laten gaan, maar als Ajax met 35-50 mio afkomt, zullen ze waarschijnlijk meewerken, tenzij Vanaken hoger ambieert.

Vanaken vind het ook niet om te blijven, hij hoeft niet weg

9 augustus 2019 om 17:05

Mijn reactie sloeg nergens op he? Voila, zijn contract bij Club Brugge is verlengd. Van interesse en/of een overstap was nooit sprake.

Voor iedereen wie Hans van Aken niet kent: Dit is een Topspeler! Hij is op dit moment naar mijn mening zelfs beter als Donny van de Beek. Hij is natuurlijk ook 5 jaar ouder, en verder qua ontwikkeling. Donny kan zeker zijn niveau halen en overtreffen, maar ik vrees dat dit bij Real niet gaat lukken. Mijn idee is dat je veel moet spelen om beter te worden, en dat gaat hij niet doen bij Real. Maar even terug over van Aken; ik zie hem regelmatig spelen, ik woon niet ver van Brugge in de grensstreek, en geloof me, hij is echt goed. Neemt bij Brugge alle penalty's, mist nooit. Maakt ook veel goals met het hoofd, waarbij meespeelt dat hij 1,95 lang is natuurlijk. En dit komt ook goed van pas voor zijn verdedigende taak bij bijvoorbeeld stilstaande fases voor eigen doel. Verder geeft hij veel assists, en scoort zelf ook steeds meer. Hij heeft afgelopen seizoen de gouden schoen gewonnen, voor beste speler in 2018 van de Belgische competitie. Maar één klein detail; bij Brugge zijn ze niet gek, Hans van Aken gaat heel veel geld kosten. Ze hebben deze transferperiode al voor €60 miljoen aan spelers verkocht, en hebben dus geen geldgebrek. Ik denk dat Ajax niet moet aankomen met een bod beneden de €20 miljoen.

7 augustus 2019 om 10:22

Ajax heeft een tendens om technisch onderlegde spelers op te stellen met een hoge handelingssnelheid omwille het spel Ajax wil spelen. Vaak gaat dat gepaard met een iets geringere lengte (met lengte komt meestal een andere motoriek).

Vanaken heeft beide, en lijkt me echt een hele nuttige speler voor Ajax.

Ik had deze naam gelijk gezet is zelfde soort speler plus deze speler heeft een goed rechterbeen waar hij vaak ook vrije trappen mee scoort!

Zonder deze speler te kennen, wil ik best een weddenschap aan met iemand dat dit een miskoop gaat worden.. Waarom? Zelf voor goede spelers lijkt het mij nu verschrikkelijk moeilijk om in deze ploeg goed te spelen en je stempel te drukken. Er zijn met Donny namelijk al 3 sleutelspelers vertrokken welke onmogelijk te vervangen zijn. Het is opboksen tegen een irreëel verwachtingspatroon.

7 augustus 2019 om 10:24

Ajax geeft spelers over het algemeen de tijd (zie bijv. Neres). Ik denk dat heel weinig mensen verwachten dat een Vanaken meteen naadloos ingepast en op topniveau is.

Ambrabat, wat een topper, jammer dat hij niet voor het Nederlands elftal heeft gekozen.

Hmm zal mij benieuwen. De sterkhouder van Club Brugge. Heeft eerder al gezegd dat hij wilt blijven. Zeker een speler die interessant is. Zou hem zelf graag zien bij mijn club Psv.

Veel reacties hier die zonder kennis en alleen maar gebaseerd zijn op het voornemen dat de Belgische competitie minder is dan de eredivisie en dat daarom Vanaken geen toevoeging zou zijn. Deze mensen moet ik misschien wakker maken, want buiten Ajax en PSV is de competitie van België veel competativier en is de top veel breder in Belgie dan in Nederland. Gewoon een simpel voorbeeld, waar Belgische clubs jaarlijks presteren om met 4 van de 5 clubs de groepsfase te bereiken lukt dat Nederland maar met de helft van die 4.

Verder over vanaken, 1x beker van België, 2x landskampioen, 2x supercup, 1x goudenschoen, 2x achter elkaar profvoetballer van het jaar in België. Verder is Vanaken een veel scorende middenvelder met 17 doelpunten en 19 assists wat veel is voor een middenvelder. Sterker dat zijn betere cijfers dan Donny, want je hebt gewoon 1 of 2 spelers op je middenveld nodig waarvan je zeker weet dat ze er 10+ gaat maken.

De eredivisie is niet meer beter dan de Belgische competitie. Al jaren niet meer. Verder zou Ajax wel diep in de buidel moeten tasten (25 miljoen ×/-), vorig jaar overigens ook nog zijn contract verlengt. En Vanaken heeft net als ziyech aangeven club niet te willen verruilen voor iets wat niet veel beter is. Ajax is misschien een klein trapje hoger maar geen grote trap.

7 augustus 2019 om 09:04

Ik zou zelfs durven stellen dat Club Brugge niet onderdoet voor het huidige PSV (zowel financieel als qua selectie).

7 augustus 2019 om 09:13

Inderdaad. Club Brugge is beter dan Psv. En de Belgische competitie is over het algemeen sterker dan de Eredivisie. Dat zie je zowel op tv als in Europa terug. En ook op de Europese ranglijst.

7 augustus 2019 om 09:16

PSV heeft een grotere naam in het buitenland en een betere jeugdopleiding. Maar eerlijk is eerlijk, Club Brugge scout de laatste tijd enorm goed en zijn financieel enorm gegroeid. Toch heb ik de indruk dat ze teveel moeten kopen om competitief te blijven.

7 augustus 2019 om 09:20

PSV heeft inderdaad een goede jeugdopleiding maar daar is Club Brugge ook mee bezig hoor. Jongens als Openda, Vlietinck, Engels en Mechele zijn daar de laatste jaren ook doorgebroken. Verder vraag ik me wel af wat je met je laatste zin bedoeld, want geldt dat niet alle ploegen?

7 augustus 2019 om 09:29

@lierse1997
Club kiest er wel duidelijk voor om niet echt in hun opleiding te investeren en moeten het hebben van een goede scouting. Mechele is de enige basisspeler uit de eigen jeugd.

7 augustus 2019 om 09:30

Alle beste jeugdspelers zitten bij Anderlecht, Genk en Standard. Club doet hier toch duidelijk niet aan mee.

7 augustus 2019 om 09:36

Ze doen hier nog niet aan mee, maar ze zijn er wel stevig mee bezig om er in te investeren. Hun nieuwe jeugdcomplex is state of the art. Ik zou het een beetje zien zoals PSV een seizoen of 5 geleden, toen werd er hetzelfde over gezegd. Maar als je een dominante factor in de competitie bent en er wat geld tegen aan gooit kan die jeugd heel snel ontwikkelen.

7 augustus 2019 om 10:15

armandode

"deze mensen moet ik misschien wakker maken, want buiten Ajax en PSV is de competitie van Belgiã£â« veel competativier en is de top veel breder in Belgie dan in Nederland. Gewoon een simpel voorbeeld, waar Belgische clubs jaarlijks presteren om met 4 van de 5 clubs de groepsfase te bereiken lukt dat Nederland maar met de helft van die 4. "

Scorebordjournalistiek. Belgie staat op de 8e plaats op de coefficientenlijst, waardoor 2 van de 5 al rechtstreeks zijn geplaatst en de overige 3 veel later instromen dan de meeste Nederlandse clubs. In NL moet zelfs de kampioen minimaal twee kwalificatieronden spelen. De vraag is ook waarom de top van Belgie breder is dan de Nederlandse. In NL steken Ajax en PSV er bovenuit omdat ze veel meer kwaliteit hebben dan de rest. In Belgie maken meer clubs kans op het kampioenschap, maar dat kan net zo goed zijn omdat ze minder kwaliteit hebben. Een bredere top zegt iets over de kwantiteit, maar niets over de kwaliteit. Genk, Brugge, Standard en Anderlecht zouden enorme aanwinsten zijn voor de Nederlandse competitie. Maar ik vraag me af in hoeverre die clubs in staat zouden zijn om de hegemonie van Ajax en PSV te doorbreken. Ik denk hooguit incidenteel. Wellicht gaan we dat in de nabije toekomst zien, aangezien er weer wordt gepraat over een Bene competitie. Ik ben alvast voor.

7 augustus 2019 om 10:36

Stierenstront. Hoe hebben we die 8ste plaats afgedwongen, denk je? Cadeau gekregen van de uefa?

7 augustus 2019 om 23:21

En dan stel ik jouw de volgende vraag hoe komt België op die 8e plek?

Ik zal je sterker vertellen België staat op dezelfde positie jaren geleden waar wij toen stonden. En België heeft zich keurig omhoog gevochten. Wij zijn juist gezakt van plek 8 naar 14 (inmiddels 12) en België juist andersom. Dat zegt wel iets he? Ook het feit dat de Belgen met mindere grotere afzet markt (inwoners aantal) gewoon meer tv rechten krijgen dan de Nederlandse clubs zie je duidelijk terug.

En je kan het gewoon terug zien dat de afgelopen 7 jaar België gewoon overduidelijk in de breedte beter scoren in Europa dan de Nederlandse clubs.

Simpel voorbeeld nu al, Utrecht is eruit en PSV uit de CL België zit nog met alles en iedereen in Europa. Lui geen onzin als je de feiten niet kent.

8 augustus 2019 om 06:25

@armandode

"simpel voorbeeld nu al, Utrecht is eruit en PSV uit de CL Belgiã« zit nog met alles en iedereen in Europa. Lui geen onzin als je de feiten niet kent."

Dat er inmiddels 2 Nederlandse clubs uit zijn en nog geen Belgische is omdat dat laatste mathematisch onmogelijk is omdat de Belgische clubs nog niet in actie zijn gekomen. Dat gebeurt deze week pas. Dus hoezo "lul geen onzin als je de feiten niet kent"?.

8 augustus 2019 om 06:43

Bon Jovi

"hoe hebben we die 8ste plaats afgedwongen, denk je? Cadeau gekregen van de uefa? "

Die lange tenen zijn nergens voor nodig. Dat Belgie op de 8e plaats staat is een prima prestatie, waar je alleen maar respect voor kan opbrengen. Ik heb alleen gereageerd op het de uitspraak dat "belgische clubs jaarlijks presteren om met 4 van de 5 clubs de groepsfase te bereiken en Nederland dat maar met de helft van die 4 lukt". Dat is een non-argument omdat 2 van die 5 clubs van Belgie automatisch geplaatst zijn. Dan had hij het feit dat Belgie hoger op de coefficientenlijst dan NL, als argument moeten opvoeren en niet de gevolgen daarvan.

Heeft Vanaken niet een monsterschot trouwens? Niet vaak genoeg zien spelen, maar ik hou wel van lopende middenvelders die een neusje voor de goal hebben, dus ik kijk er naar uit.

7 augustus 2019 om 15:39

Scoort makkelijk uit vrije trappen. Kan met beide voeten scoren

Denkt nou iedereen dat Van de Beek onmisbaar is? Vorig jaar heeft hij een half jaar mogen banken en nu doet iedereen net of Jezus zelf gaat vertrekken. Inpakken wegwezen en een andere aanvallende stofzuiger kopen. En het Donny hier en Donny daar, mogen jullie Donny zeggen?

JA! Ik juich dit toe. Vanaken kan ballen vasthouden, combineren en heeft een goed schot. Lengte op die positie is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Ik moet echt lachen met sommige comments hier.

1.de discussie Ajax - Brugge is een pad zonder einde. En ja ik als Brugge supporter kan erkennen dat Ajax uiteraard structureel en financieel verder staat dan Brugge.

2. Ik moet daarentegen lachen met de arrogantie van sommigen als het gaat over Hans en zijn prestaties, maar ja, als je hem niet kent kan je ook alleen maar dommigheid vertellen toch?

Brugge staat en valt momenteel met Vanaken en vorig jaar net hetzelfde.

Dit seizoen : 3 matchen, 4 goals
Afgelopen seizoen: 17 goals en 19 assists
Seizoen 17-18: 14 goals en 17 assists.

Mensen die stellen dat Vanaken een houten klaas is, ja dat hij is zeker, maar met betere en vooral beslissendere voeten dan bijna elke andere ajax speler. ( Is dus minstens even belangrijk als Ziyech).

Denk niet dat hij haalbaar is voor Ajax. Contract tot 2023 en financieel zit brugge al in een zetel ( reeds 60 miljoen aan transferinkomsten)

Ajax is een ordinaire koopclub aan het worden. Ajax het Mekka voor het ontwikkelen van het Talent. Daar blijken deze aankopen wel uit. Je moet je als Ajax talent toch wel serieus afvragen, is Ajax wel de club als die zich voor doet.

AZ lijkt me nu de club waar je als talent in Nederland moet zijn of in Eindhoven, daar krijg je als talent nog een kans.

Mensen die nu naar schuurs gaan wijzen, snappen niet dat Alvarez erin komt te staan als die fit wordt. Maar goed succes verbloemt veel

7 augustus 2019 om 11:18

Want je kan alles met eigen jeugd opvangen? En dat uit de mond van een PSV-supporter, grappiger word het niet vandaag.
Kijk even voor het gemak wat er de afgelopen jaren aan eigen jeugd is doorgebroken. Ik snap je frustratie, moet verschrikkelijk zijn om te weten dat we bij Ajax niet ieder dubbeltje hoeven om te draaien.

7 augustus 2019 om 13:03

Dat zie je ook steeds vaker hé? Het zoeken naar een onderwerp waar Ajax op afgezeken kan worden. Hilarisch dat dat onderwerp nu jeugd is. Helemaal als je ziet dat er elk jaar weer een Ajax talent één van de sterkhouders is.

7 augustus 2019 om 11:52

@psvnec hahahahahaha laat me niet lachen als niet iedereen weg ging en nouri geen ongeluk had gehad was dit de lichting nouri van de beek de ligt Kluivert tel daarbij op onana gehaald als jeugdspeler frenkie gehaald als jeugdspeler en dan heb je nog veltman doorgebroken als jeugdspeler blind doorgebroken als jeugd speler en dan heb je nog een speler (schone die sinds 2012 ofzo bij ajax zit dan heb drie goede aankopen tagliafico, neres en ziyech en een ervaren kracht aankoop tadic dus ik tel 4 uit eigen jeugd veltman de ligt blind en van de beek tel ik twee uit andermans jeugd onana en frenkie tel ik een ervaren iemand aankoop als tadic en een paar goede aankopen zoals tagliafico ziyech neres etc en dan heb je schone ik weet niet echt waar ik hem moet plaatsen dus halve finale CL gehaald met 4 spelers uit de eigen jeugd en twee die als jeugdspelers zijn binnen gekomen niet slecht toch? 😜

7 augustus 2019 om 12:07

Er staat toch aan het worden. Het is logisch dat je nog na geniet van het succes van het vorige seizoen. Maar zoals het er nu uit ziet is Ajax gewoon een ordinaire koopclub.
Mooi te accepteren maar het is wel zo

7 augustus 2019 om 12:30

@psvnec nee gaat niet gebeuren want altijd blijven talenten doorstromen misschien deze lichting niet maar over 2 3 jaar zie ik brobbey unuvar Taylor allemaal in de basis staan en het is ook niet makkelijk om constant de malens en de bakkers op te vangen die veel te vroeg vertrekken (het is wel logisch overegens) brobbey unuvar en Taylor zijn er al drie neem ook eiting mee die constant sukkelt in blessures dus nu niet echt minuten. Aan het maken is en je hebt er al 4 dat is al een prima aantal meer dan de meeste topclubs. Je hebt altijd een lichting die het niet word en dat is deze lichting want ik heb geen vertrouwen in ekkelekamp of de wit maar ik heb wel vertrouwen in unuvar of brobbeast dus het is logisch dat ajax nu een martinez haalt omdat bakker die tagliafico op hoort te volgen naar psg is vertrokken dus logisch dat we meer aankopen doen dan normaal omdat dit gewoon geen goede lichting is.

7 augustus 2019 om 13:00

Eiting, Ekkelenkamp, de Wit en Lang staan klaar om dit jaar zo nu en dan in te vallen. Mazraoui stond vorig jaar klaar om zich zo nu en dan eens te laten zien en opeens was hij een van de sterkhouders. Dat kan met deze jongens ook zomaar gebeuren. Daarnaast staat Gravenberch, Unuvar en nog een aantal andere talenten klaar om volgend jaar hun kwaliteiten te laten zien. Nee, je kan het spinnen zoals je zelf graag zou willen, maar Ajax en talent gaan nog altijd heel goed samen. De mix aankoop/talent is alleen wat dichter tot elkaar gekomen. Lijkt mij een prima keuze, kijk naar vorig jaar.

7 augustus 2019 om 13:10

Een ordinaire koopclub aan het worden? Wat bedoel je daar precies mee? En waarom is het ordinair om spelers te halen? Dat doet elke club.

"az lijkt me nu de club waar je als talent in Nederland moet zijn of in Eindhoven."

Ja, want AZ en PSV bewijzen dat als je hier speelt terecht komt bij grote clubs als Juventus, Barcelona of Real Madrid en niet bij Spartak Moskou of Brighton.

7 augustus 2019 om 13:36

Je moet nu niet gaan doen alsof elke speler van Ajax direct in de basis komt te staan bij Juve, Barca of Real. Dit zijn uitzonderingen. Ik verwacht ook dat Vd Beek nauwelijks gaat spelen in Madrid(als hij gaat).
"az lijkt me nu de club waar je als talent in Nederland moet zijn of in Eindhoven."

Wat ik hier mee bedoel is dat je bij deze clubs makkelijker als jeugdproduct de kans krijgt dan bij Ajax, omdat ze nu eenmaal sneller een speler kopen. Niets geks, maar gewoon de waarheid, anders was Alvarez toch niet gekocht? Maar had Schuurs het hele seizoen de kans gekregen.

@arie Vink, van de namen die jij noemt, heeft geen enkele speler nog echt de kans gekregen. Mazroaui is de enige, maar ik heb het over dit seizoen, alle argumenten hierboven snijden gewoon geen hout. Er is nog geen fatsoenlijk argument gekomen wat mij kan overtuigen dat Ajax geen ordiniare koopclub ala Man City of Chelsea wordt.

Waarom niet gewoon Doan van Groningen halen op 10 ziet t spelletje perfect kan passeren - steekballen geven en een goed schot en vrije trap

Lol, van Donny naar Hansje gaan is als Kreeft inruilen voor een Frietje oorlog. Lekker, maar niet horend tot een instituut als Ajax. Lijkt me niet dat Vanaken met zijn houterige stijl in het mooie technische spel van Ajax gaat passen. Ja, tegen een Groningen en Heerenveen zal het lukken maar voor de topduels is hij gewoon te traag.

Bij Brugge zit ie aan z'n top, Ajax is gewoon een stap te hoog.

7 augustus 2019 om 15:42

In de Champions League felicitaties gekregen van Dortmund en Atletico, kon makkelijk mee

7 augustus 2019 om 17:30

Ah, Jelle is jaloers. We zullen eens zien wat zij doen in de CL.

Kan iemand die Marin in de Belgische competie gevolgd heeft afgelopen seizoenen vertellen of hij ook de rol van van de Beek kan invullen? Ik dacht dat Marin ook meer naar voren kon spelen en een goed afstand schot heeft.

7 augustus 2019 om 15:44

Marin heeft snelheid, uithoudingsvermogen en een sterke traptechniek.

Ik zou Vanaken op Marins positie zetten en Marin op die van vdBeek.

Jammer als dit doorgaat. Ik heb waarschijnlijk te vaak gepost dat dit een ideale speler voor PSV zou zijn.
Vanaken geeft veel assists en maakt veel doelpunten. Echt een topper.
Wel een heel bescheiden rustige jongen. Dat zou kunnen wringen met Ajax.
Gewoon een karakter Timmy Simons met met gouden voetjes.

Jammer als dit doorgaat. Ik heb waarschijnlijk te vaak gepost dat dit een ideale speler voor PSV zou zijn.
Vanaken geeft veel assists en maakt veel doelpunten. Echt een topper.
Wel een heel bescheiden rustige jongen. Dat zou kunnen wringen met Ajax.
Gewoon een karakter Timmy Simons met met gouden voetjes.

Vanaken is een heel goede speler voor … de Belgische competitie.

Ik denk dat je je moet afvragen wat de ambitie van Ajax is. Willen ze terug Europees goed scoren, dan vrees ik dat Vanaken geen goede keuze is. Ook in de CL viel hij bij Brugge door de mand. Het ging allemaal wat te snel voor hem (net zoals voor de andere spelers van de ploeg). Enkel met potig spel en een aantal flitsen (van spelers die nu al weg zijn) hebben ze vorig jaar punten gehaald. De keer ervoor haalden ze 0/18.

Willen ze enkel voor het kampioenschap gaan, dan zal Vanaken een nuttige speler zijn met goede statistieken. Maar ook niet meer dan dat. Hij zal niet het statuut bereiken dat Timmy Simons ooit bij PSV bereikte. Ik betwijfel of dat dat de strategie is van Ajax, namelijk een speler binnen halen en die tot zijn einde carrière bij de club houden. Ik denk dat Marin een betere transfer is dan Vanaken zal zijn.

7 augustus 2019 om 13:14

Weer een heerlijke onderschatting van Hans, Brugge en de Belgische competitie in zijn geheel.

Want potjes tegen de Graafschap, Sittard, Utrecht,.. en dergelijke zijn zoveel spannender dan de Belgische competitie?

Daarnaast heb ik ook al meermaals gemerkt dat hier nog steeds de gedachte heerst dat de Nedelrlandse competitie sterker is dan de Belgische. Wel de enige ploeg die nederland recht kan houden in Europa, is Ajax. Voor de rest is het een heel triestig hoopje miserie en zal de rest waarschijnlijk weer uitgeschakeld zijn voor het toernooi begonnen is.

En wat je 0/18 betreft, dat klopt volledig. Maar de campagne van vorig jaar tenietdoen en volledig minimaliseren? Wat een zielig ventje ben jij zeg.

2 maal overwinning tegen Monaco
1 gelijk tegen dortmund
1 gelijk tegen Atletico Madrid
1 1-0 verloren, na een extreem lucky goal van Dortmund
1 verloren van Atletico

Lijkt me toch niet zo slecht, integendeel, heel mooi zelfs.

7 augustus 2019 om 13:45

Waar heb ik die onderschat? Het is gewoon een feit dat clubs van kleinere voetballanden - buiten een Lucky shot - gewoon niks te betekenen hebben in de CL. Dat is toch geen schande of onderschatting, enkel een feit.

Als je de Belgische en Nederlandse competitie vergelijkt, denk ik dat je dat best doet op basis van verschillende indicatoren. De Uefa ranking is daar een van, net zoals de budgetten per ploeg, accommodatie, verkoopbedragen van spelers en individuele resultaten van de laatste 10 jaar. Over de resultaten, Ajax werd de laatste 10 jaar 5 keer kampioen en 5 keer tweede. Brugge 2 maal kampioen en 4 maal tweede. Ajax heeft dubbel zoveel abonnees en veel betere resultaten in Europa. Gaan we het hier echt nog verder over hebben?

Ik heb de campagne van Brugge nog eens bekeken omdat je zo een mooi overzicht hebt gepost. Ik stel vast dat er een groot verschil is tussen krantenkoppen uit België en de krantenkoppen uit Duitsland, Spanje en Frankrijk. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen ...

Maar het ging dus over Vanaken. Hij wordt 27 deze maand en heeft al 2 invalbeurten bij de nationale ploeg van België. Hij heeft de laatste 3 jaar mooie stats, maar werd niet echt genoemd in transfers naar subtoppers in Europa. Het spijt me, maar daar word ik nu niet echt warm van om hem als de toekomstige draaischijf van Ajax te zien.

7 augustus 2019 om 15:21

Maar hierboven heb ik reeds in een andere reactie aangegeven dat Ajax structureel en financieel voor ligt op Brugge. Daar heb ik geen enkel probleem mee om dat toe te geven, erg knap gewerkt zelfs. En ik denk ook niet dat dat het punt was.

Maar als je kijkt naar de concurrentie, is de Belgische competitie minstens evenwaardig aan de Nederlandse man, echt zonder twijfel.

Op dat vlak is de Nederlandse competitie, in zijn geheel dus, echt geen stap vooruit. Psv, Feyenoord, Utrecht,... Hoe gaat hun transferzomer? Hun verliep hun Europees parcours de laatste jaren? Geef het gewoon toe man.

Maar goed Vanaken dus, wel ik hoop dat Overmars je mening volgt en hem lekker bij Brugge laat. Laat maar een of andere jeugdspeler op de vrijgekomen positie spelen.

Ajax is even echt geen opleidingsclub meer he. Eerst sloegen ze helemaal door in het opstellen van eigen jeugd, maar tegenwoordig kopen ze echt alles, en stroomt er niks meer door. Als vd Beek ook nog weg gaat dan is het op Mazraoui en Veldman wel klaar met eigen jeugd in het elftal van ajax.

7 augustus 2019 om 12:39

@atleticofc blind ook eigen jeugd net als promes. Tuurlijk is het moeilijk om constant jeugd met jeugd te vervangen maar deze lichting is gewoon niet goed ekkelekamp en de wit zie ik het allemaal niet halen terwijl ik het unuvar brobbey en Taylor het wel allemaal zie halen dat zijn de grootste talenten op dit moment dus die noem ik ff maar misschien haalt de gebroeders timber het wel allebei en dam hebben we weer te veel jeugd spelers en zeurt iedereen weer om ervaring. Het is gewoon geluk hebben met welke spelers amper blusures hebben de ligt en donny bijvoorbeeld en welke spelers constant blessures hebben kishna en eiting bijvoorbeeld welke spelers vroeg weggaan malen en bakker bijvoorbeeld of welke spelers a heel lang blijven de ligt en donny bijvoorbeeld het is gewoon geluk hebben met de lichting

7 augustus 2019 om 13:05

Volgens mij krijgen/kregen Eiting, Ekkelenkamp, Lang, de Wit ook met enige regelmaat de kans om zich te bewijzen. Dat zal dit seizoen echt niet anders zijn. Maak je maar geen zorgen hoor.

Ik zie een hoop mensen reacties plaatsen over jeugdspelers die Schone dan wel van de Beek moeten opvolgen, belangrijkste wat je mist met alle uitgaande transfers is ervaring. Een 26 jarige bij een van de Belgische topclubs weghalen met redelijke internationale ervaring kan volgens mij de doorslag geven in een beter uitgebalanceerd team neer te zetten.

7 augustus 2019 om 15:49

Idd een teveel jeugdig elftal leidt tot 4 jaar geen prijzen. Een balans is zeer belangrijk. Vanaken heeft alvast de nodige ervaring

Top, vroeger in de jeugd van PSV teruggestuurd wegens te min en nu jaren later naar Ajax. Ik,zie hem al scoren in het Philips-stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren