Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het klinkt misschien cynisch, maar deed Promes wel mee tegen Bulgarije?’

Laatste update:

De nederlaag in en tegen Bulgarije heeft grote gevolgen voor Oranje. Bondscoach Danny Blind kreeg zijn ontslag en het WK is verder weg dan ooit. Terugkijkend op de 2-0 verliespartij scoorden volgens critici alle Oranje-internationals een onvoldoende. In De Telegraaf geeft oud-international John Rep Spartak Moskou-aanvaller Quincy Promes er van langs.

“Het klinkt misschien cynisch, maar deed Promes wel mee tegen Bulgarije? Al geldt dit eigenlijk voor alle spelers van Oranje”, begint Rep. “In het begin leek het nog wel wat met hem, maar daarna heb ik Promes niet meer gezien. Vooraf had ik, na het zien van deze opstelling, al niet veel vertrouwen in het resultaat van het Nederlands elftal.”

Volgens Rep zijn drastische maatregelen nodig om Oranje er weer bovenop te krijgen. “De bezem moet er doorheen. Dit Nederlands elftal is ver weggezakt. Na het missen van het EK in 2016 nu misschien ook geen WK in 2018 voor Oranje. We moeten ons diep schamen voor dit soort voetbal.”

Nederland plaatst zich nog voor het WK in Rusland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet op individuen schuiven. Heel het team was dramatisch.

27 maart 2017 om 10:01

Promes is elke wedstrijd dramatisch. Snap best dat men gefaald heeft als team maar met Promes speel je altijd met tien man.

Precies dit, Promes is net als Depay een getalenteerde speler, maar voor het Nederlands elftal bakken ze er helemaal niks van en ik zie totaal geen inzet bij ze terug. Als je geen zin hebt hoef je voor mij niet het Oranje shirt te dragen en blijf lekker bij je club.
Van mijn part laten ze Elia een keer starten of iemand anders die wel trots is om voor Nederland uit te komen en dat laat zien met passie en inzet
Dit geld overigens voor meerdere spelers.

27 maart 2017 om 08:18

Huh, wat? Ga je nou beweren dat Memphis bij het Nederlands elftal niet presteert?

27 maart 2017 om 09:21

Precies, Memphis heeft z'n transfer naar united zo ongeveer verdiend met het wk

27 maart 2017 om 09:28

Wat een bullshit om die jongen helemaal af te schrijven. Hij speelde niet goed, maar dat deden die tien andere gasten ook niet. Ik zou hem ook niet basis zetten, maar dit is wel (bijna) het beste wat we hebben.

27 maart 2017 om 09:36

Ik moet wel zeggen dat Promes bijna altijd heel pover is in Oranje. Heeft wellicht ook te maken met hoe hij wordt ingezet, maar dan nog. Als hij niet in je systeem past moet je hem niet opstellen. Ik had liever Memphis zien starten.

27 maart 2017 om 09:28

Ik vind wat jij hier zegt dom gelul. Natuurlijk wil zo'n jongen voor Nederland uitkomen. Als je die wedstrijd hebt gezien dan zag je ook spelers als Robben zwaar onder niveau spelen. Beetje makkelijk om alleen op Promes te zeiken. Ik vind dat je eerder de oude garde eruit moet halen. Want de jongens als Depay en Promes moeten het straks gaan doen als Robben en co der mee stoppen. Bij het Nederlands elftal moeten ze een systeem gaan gebruiken op basis van de kwaliteiten van de selectiespelers. Dan denk ik het weer goed gaat komen. Al moet ik je wel meegeven dat spelers als Elia ook wel eens een kans mogen krijgen.

27 maart 2017 om 09:37

Ik heb het hier over Promes want het artikel gaat over Promes, beetje meedenken he!
Ten tweede zeg ik ook nog dat het voor meerdere spelers geld.
Ja Robben speelde zwaar onder de maat, maar dat is een incident. Promes heeft volgens mij op een wedstrijd na nog geen enkele goede pot voor het Nederlands elftal gespeeld. Dat ligt niet aan zijn kwaliteit want dat heeft die. Maar je ziet hoe die Bulgaren deden jagen wanneer Oranje de bal had. Dan kan je nog zoveel kwaliteit hebben. Als je alles op een drafje doet zul je het onderspit delven en dat is precies wat er gebeurde.

27 maart 2017 om 09:40

Als de Robben weghaalt blijft er helemaal niks meer over. Gezien zijn prestaties in Rusland zal Promes best een goede voetballer zijn, maar als pure linksbuiten in Oranje rendeert hij voor geen meter. De keren dat hij iets goeds doet in Oranje zijn op je vingers te tellen en zelden of nooit vanaf de flank.

27 maart 2017 om 11:52

Volgens mij is promes ook een rechtsbuiten en de vervanger van Robben. Valt Blind aan te rekenen dat hij hem linksbuiten opstelt ipv Depay die veel gevaarlijker is op die positie. Zelfde geldt voor Blind op linksback. Die stel je op tegen een ploeg met gevaarlijke buitenspelers. Tegen een verdedigende ploeg heb je meer aan een creatieve back als Willems. Zeker als je Dost in de spits zet.

27 maart 2017 om 09:31

Memphis heeft natuurlijk wel wat gepresteerd bij Oranje, maar ik snap je punt wel qua inzet. Elia is een speler die naast aanvallen ook tot zijn eigen achterlijn meeverdedigt, dat soort inzet mis je wel in dit Oranje. Maar ik denk echter dat dat ook te maken heeft met hoe ze het veld worden ingestuurd. Spelers die bijna altijd veel inzet en aggressie tonen hadden dit niet tegen Bulgarije (Strootman, Wijnaldum, Klaassen, Karsdorp, zelfs Robben). Ik zie Karsdorp bijna elke week 90 minuten in actie, maar ik heb hem zelden zo weinig arbeid zien verzetten. En ik geloof niet dat dat (alleen) aan de speler ligt, zeker niet als het voor het halve team geldt.

27 maart 2017 om 12:28

De oplossing was heel simpel Lens geweest. Bij Fener verdedigt hij constant mee en tegen fysiek sterke verdedigers is hij efficient.

27 maart 2017 om 10:55

Zat promes uit zijn neus te vreten?

27 maart 2017 om 11:19

Depay had toch 2 goals vorige wedstrijd bij nl elftal?

Promes moet je niet meer oproepen, die geef niets om Nederland en het nationale team.
Laat hem maar lekker ver weg in Rusland pronken met zijn geld.

27 maart 2017 om 10:16

Lees nog eens wat interviews met Promes. Uit niets blijkt dat hij niet trots is om voor het Nederlands elftal te spelen. Het is jammer dat zijn talent er in de interlands niet uitkomt.

Als het eigenlijk voor alle spelers geld, waarom dan toch zijn naam naar voren halen? Ik laat mij niet afleiden van het feit dat Mathijs de Ligt is koudgemaakt door dat spelertje van Bulgarije.

Uhmm ja hij deed mee, want hij teste als enige aanvaller de keeper in de tweede helft met een pegel van afstand... Kortom niet zozeer kijken naar een individueel. Niemand was goed. Zelfs Robben niet.

27 maart 2017 om 08:05

Ja geldt voor iedereen, maar toch ff namen noemen. Haaaaa okay.

27 maart 2017 om 08:52

Hoedt speelde goed en Sneijder ook.

27 maart 2017 om 17:20

Sneijder vond ik bagger hoor. Hoedt indd prima, maar ja de Bulgaren vielen amper aan toen.

Ach, het is wel weer lachen dat al die oude knollen nu weer precies weten waar het aan mankeert en denkt dat met allerlei cynische opmerkingen in de media meteen te moeten melden. Op de commentaren van al die jaren-70-gasten van Rep tot Van Hanegem, zit helemaal niemand te wachten. Dat is alleen nog voer voor die Derksen en Kraay jr.
Nederland heeft op dit moment gewoon geen kwaliteit in het team en dat wordt niet gecompenseerd met enige passie. Die Promes deed misschien niet mee, maar Robben wel dan... onze wereldspeler. De wekelijks schitterende Wijnaldum en de overschatte Strootman of pseudo-topscoorder Bas Dost? Of een centrum met Martins Indi, of hoe heet die gast.
Vernieuwen, stoppen met de selectie van Robben en Sneijder, een vaste fatsoenlijke keeper. Opnieuw beginnen en niet meer richten op het WK, dat is verkeken, maar wel bouwen aan een echt nieuw elftal, misschien wel alleen met spelers uit de NL competitie! Sluiten we in ieder geval het ,,leuke uitje'' voor al die verwende ,,buitenlandse Nederlanders'' uit.

27 maart 2017 om 08:18

Oranje is niet meer wat het geweest is, maar heeft nog altijd genoeg kwaliteit om zich voor eindrondes te plaatsen. Vroeger kon je er mee weg komen als je er geen zin in had, maar daarvoor zakken wik te ver weg, en worden de kleine landen te goed. Niet in voetballen, maar in georganiseerd verdedigen. Met een goede instelling en een tactiek die wel bij de groep past, rol je landen als Bulgarije alsnog gewoon constant op.

Tja Promes heeft nog nooit een goede interland gespeeld. Je vraagt je wel eens af hoe het kan dat hij in Rusland zo goed speelt (althans veel scoort) en het bij Nederland voor geen meter loopt.... Ik zou overigens wel eens een voorhoede willen zien met Depay - Promes - Robben. Denk dat Promes als spits nog best gevaarlijk kan worden als je vanuit de omschakeling speelt. Dost of Janssen heb je als Oranje niets aan als je ze niet bediend. Buitenspelers gaan binnendoor en voor eigen succes. De korte combinatie kunnen ze aangaan met een Wijnaldum of bijsluitende Klaassen (mits die speelt). Met Promes die zelf ook gaten in duikt en niet stijf in het centrum staat creã«er je nog wat extra ruimte ook voor de actie binnendoor, nu loopt men telkens ene fuik in en dat is eenvoudig te verdedigen.

en of het nou Promes is of een ander, maar in elk geval geen Target Man of Centrum Spits. Maar gewoon een 3 mans voorhoede die continu in beweging is en niet echt een vaste stek heeft.

De volgende bondscoach moet het systeem van Italie gaan spelen. Voor 4-3-3 hebben we niet de juiste spelers, met 5-3-2 kunnen we ook heel aantrekkelijk voetbal spelen. Karsdorp heeft op de rechterkant de energie om de hele vleugel te bespelen en op links heeft Willems de techniek om dat te kunnen. Dan zijn er 3 verdedigers om de balans te behouden. Vleugelspelers hebben we niet meer, dus om een statische spits heen kan dan een Robben of Depay volledig vrij voetballen. Middenveld met Strootman, wijnaldum aangevuld met een speler als Propper/klaassen of een andere aanvallend ingestelde speler in vorm. En op goal ieder andere keeper dan Zoet, die is gewoon ongeschikt.

En dan een beetje op de counter spelen. Komen de kwaliteiten van de backs, strootman en Wijnaldum ook veel beter uit. Die moeten in beweging zijn, tegen Bulgarije moesten ze stil staan.

27 maart 2017 om 09:19

En dan komt Promes eindelijk tot zijn recht. In Rusland speelt hij ook in een 2 spitsen susteem en we weten allemaal hoe dat gaat.

Misschien dat meneer Rep kan aangeven wat er allemaal mis was met deze opstelling, waardoor hij er geen vertrouwen in had. Ik had ook niet met de Ligt gespeeld en je had Memphis inderdaad voor Promes kunnen laten starten, maar veel meer smaken hadden we nu ook weer niet. Van de 5 namen achterin (incluis keeper) waren er 4 heel logisch, van de 3 namen op het middenveld waren er 3 heel logisch en van de 3 namen voorin waren er 2 heel logisch en de derde was lood om oud ijzer.

27 maart 2017 om 09:04

Er was werkelijk niemand die in de buurt kwam van een voldoende. En dat een jongen van 17 hier deels voor verantwoordelijk wordt gehouden is natuurlijk te gek voor woorden. Ik vond onze keeper ook zeer beneden niveau en helemaal bij het 2e doelpunt. "Ster"spelers waren nergens en om nog maar te zwijgen over strootman. NL kan zich lekker gaan focussen op het volgende EK. Het enige voordeel van dit alles is dat er kan worden gebouwd aan een nieuw elftal. (Verjongen!)

27 maart 2017 om 09:58

Je moet niet verjongen om het verjongen. De beste spelers moeten spelen. Punt.

Zeker dat de bezem er doorheen moet. Ik zou beginnen met vooral spelers uit de grote competities, die klappen van de zweep kennen, op te roepen. Ik denk dan aan Nigel De Jong, van Persie, Pieters, bijv. Die opgehemelde Eredivisie voetballers, daar word ik knettergek van. Karsdorp, Willems, Zoet, Klaassen, Tete, Veltman, leuk en aardig hoor maar niet meer dan dat. Internationaal gezien tellen deze spelers gewoon niet mee, dertien in een dozijn

27 maart 2017 om 09:55

Laten we inderdaad de generatie Nigel de Jong en van Persie terughalen. Je weet wel de generatie die ons niet naar het EK in Frankrijk hebben gekregen omdat ze toen al op hun retour waren. Pieters zou nog wel kunnen hoor, maar de roep om de Jong en van Persie is gewoon onzin.

27 maart 2017 om 10:16

De roep om Nigel de Jong is inderdaad onzin omdat je op die positie voldoende (potentiele) kandidaten hebt. De roep om Van Persie is echter geen onzin, niet omdat Van Persie niet op zijn retour is, maar gewoon omdat er nog geen betere spits is. Een Van Persie op zijn retour is nog altijd beter dan de spitsen die zich nu aandienen

27 maart 2017 om 10:01

De opgehemelde spelers uit het buitenland gaven zaterdag anders ook stuk voor stuk niet thuis. Dost niet, Indi niet, Strootman niet, Wijnaldum niet en Promes niet.

Nigel de Jong zou ook niet verkeerd zijn

27 maart 2017 om 11:31

Het probleem is juist dat het middenveld te weinig voetballend vermogen had. Hij gaat dat niet oplossen.

Heel het elftal speelde zeer zwak. Al zie ik promes nooit uitblinken bij oranje. Het is gewoon tijd voor een ander systeem. En een bondscoach met goede realistische keuzes aub.

Wat mij vooral zo opvalt is dat Nederland geen team is. Het is allemaal los zand en ze spelen echt zonder idee. Het leek wel of er helemaal geen organisatie was, geen opbouw en daarbij zelfs geen vechtlust. Ik heb eigenlijk geen enkele keer gezien dat spelers elkaar hard in de voeten hebben aangespeeld, het gebeurde of in een gezapig tempo of het was er 5 meter naast.
Dit ligt echt niet alleen aan Promes of wie dan ook, er ontbreekt gewoon overtuiging, zelfvertrouwen en leiderschap.
Persoonlijk had ik bijvoorbeeld hele hoge verwachtingen van Strootman als de nieuwe Mark van Bommel. Maar die vind ik ook echt door de mand vallen op dit moment.

Heel opvallend dat Promes eruit word gepikt terwijl Strootman de slechtste man van het veld was.

Je kunt wel een negatief stukje schrijven over elke speler die meedeed. Er moet gewoon een trainer komen die een duidelijk plan van aanpak heeft en een herkenbare manier van aanvallen hanteert. Daar is Blind helaas niet in geslaagd.

Misschien moeten mensen ook de Russische competitie niet al teveel crediet geven. Ja, er spelen een aantal goede spelers, maar tactisch en technisch is het allemaal wel erg pover op een enkele Braziliaan na. Promes heeft niet het niveau dat je moet nastreven als nationaal elftal. Op een kleine fysieke vooruitgang na vind ik Quincy Promes niet aantoonbaar beter dan in zijn laatste jaar bij FC Twente.

Deze jongen verzuipt in een competitie als de Premier League. Verder is de generatie van 23-27 jaar ook mentaal de zwakste lichting die we in Nederland ooit hebben gehad. Technisch allemaal best aardige spelers, maar op mentaal gebied lijken het wel amateurs. Ze falen dan ook niet voor niets allemaal in het buitenland op een handjevol spelers na.

Verder is het natuurlijk ook afschuwelijk voetballen als er geen enkele logica of lijn in Oranje zit. Blind forceerde zijn speelstijl met spelers die andere kwaliteiten hebben. Dan loop je eigenlijk al achter de feiten aan en dan zie je pas echt goed wat de zwakheden van bepaalde spelers zijn. Promes is daarin geen uitzondering en mist daardoor ook de ervaring en ontwikkeling die gepaard gaat met het spelen van interlands.

Ik denk dat de spelers wel beter kunnen. Alleen denk ik dat de hoofdschuldige de KNVB is. Ze nemen een onervaren trainer in dienst en verwachten dat deze successen oogst. Wat men Danny Blind misschien kan verwijten is dat hij een beetje overmoedig is geweest met het aannemen van de baan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren