Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het betekent dat Feyenoord van FC Twente en Ajax moet winnen’

Laatste update:

Peter Houtman ergerde zich zondag groen en geel aan Feyenoord. De oud-spits zag de ploeg van Ronald Koeman schutteren tegen PEC Zwolle en uiteindelijk ook met 2-1 verliezen. Houtman legt in FC Rijnmond uit waar het de ploeg van Ronald Koeman op het moment aan schort.

“Feyenoord moet de wedstrijd ingaan met het idee: de drie punten zijn van ons. Dat heb ik er niet van af zien druipen”, zegt Houtman, die in vier seizoenen in De Kuip tot bijna tachtig competitietreffers kwam. “Op het moment dat ze er moesten zijn, waren ze er niet. Ze kunnen ook geen kansen creëren en aan creativiteit schort het.” De man die de kansen zou moeten afmaken, is Graziano Pellè. De Italiaan werd tegen Zwolle echter niet in stelling gebracht, tot groot ongenoegen van de spits zelf.

Houtman begrijpt de frustratie van Pellè wel. “Als spits sta je op een eiland en krijg je geen ballen.” Feyenoord staat nu na één wedstrijd dus op nul punten en er volgen nu wedstrijden tegen FC Twente (thuis) en Ajax (uit). “Bij voorbaat hoopte ik op minimaal zes punten in de eerste drie duels. Dat betekent dat ze de komende twee nog moeten winnen”, aldus Houtman.

Eindigt Feyenoord in de top drie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is helemaal niet ondenkbaar dat Feyenoord na 3 wedstrijden op 0 punten staat. Dan lopen ze met een beetje pech na 3 wedstrijden al 9 punten achter op Ajax. Das wel vrij ernstig.

Maar goed, van dit twente kunnen ze ook winnen wat tav van de wedstrijd tegen Ajax weer een boost zal geven. Ben benieuwd.

5 augustus 2013 om 11:05

Ajax heeft tussen door ook nog een wedstrijd tegen AZ, of is dat een formaliteit?

5 augustus 2013 om 11:09

Waarbij ik er wel vanuit ging dat ajax tussendoor inderdaad zal winnen. AZ uit is geen makkie, maar zou wel te doen moeten zijn.

5 augustus 2013 om 11:12

Hij brengt het toch niet als feit? Er word enkel gezegd dat Feyenoord, met een beetje pech, na 3 duels al op 9 punten achterstand kan staan..

Verder is AZ uit natuurlijk één van de lastigere duels voor Ajax. In het duel om de Johan Cruijff Schaal boden ze erg goed weerstand. Het zal een leuke pot worden en Ajax moet opletten op de counter van AZ. Echter is er geen enkele reden om ons nu in een underdog positie te praten. We zijn de afgelopen 3 jaar kampioen geworden, de selectie is bijeen gebleven en zelfs versterkt. Dit jaar zijn wij de topfavoriet en Az-uit zou, normaal gesproken, gewonnen moeten worden. Dat is althans hoe ik er op dit moment tegenaan kijk.

5 augustus 2013 om 11:17

Met een beetje pech - voor Feyenoord - wint Ajax ook van AZ. Verder zou ik er niet heel zwaar aan tillen als Feyenoord na drie wedstrijden op nul punten zou staan. Er komen nog genoeg wedstrijden aan en elk team gaat punten verspelen, ook Ajax.

5 augustus 2013 om 13:39

Maar als je na 3 wedstrijden op 0 punten staat loop je gewoon heel het seizoen achter de feiten aan.
En PSV krijgt nu, voor een moeilijke serie wedstrijden, 4 relatief makkelijk wedstrijden. Thuis tegen Nec, Go Ahead, uit tegen Heracles en thuis tegen Cambuur. Dus het is zeker niet ondenkbaar dat PSV na 5 wedstrijden op 15 punten staat.

5 augustus 2013 om 11:06

Laten wij nou zorgen dat we eerst eens van Az winnen voor we zulke prognoses gaan doen. Dat wordt gewoon een heel taaie wedstrijd. Ajax heeft een pittig programma en nog het nodige te verbeteren voor ze daar zonder schram doorkomen. Laten we afwachten hoe snel we constant worden voor we naar anderen gaan wijzen.

Gister wel genoten van Zwolle overigens, zowel van het lef op het veld als het publiek, blijkt een goeie aanvulling voor de Eredivisie.

5 augustus 2013 om 16:11

De spelers van Feyenoord zijn erg talentvol en zijn ook niet ineens slecht want hoe Clasie, De Vrij en Indi worden uitgemaakt dat ze een schaamte zijn is bullshit van de hoogste plank !
Die jongens moeten er echter wel voor zorgen dat ze elke keer een voldoende halen en constant zijn dus elke keer een zeven halen en niet tegen Zwolle een vier en tegen Ajax een acht. Daar zit wat voor de coach en spelers als ze dat lukken dan zie ik Feyenoord als een echte kandidaat !

5 augustus 2013 om 11:09

Thuis van Twente moet je toch kunnen winnen. Dat team is dusdanig verzwakt dat je zonder al te veel problemen van moet kunnen winnen.

5 augustus 2013 om 11:49

haha,, dezelfde mentaliteit had Feyenoord zeker ook toen ze naar Zwolle moesten.

Je vergeet dat Twente ook nog wat moet laten zien na het gelijkspel tegen Rkc.

5 augustus 2013 om 12:09

Maar Twente kan dan reactievoetbal spelen wat RKC bij Twente doet

5 augustus 2013 om 12:51

Feyenoord thuis is een heel ander verhaal.. al 2 jaar niks verloren

5 augustus 2013 om 11:12

@ Ajax2love

Ajax op 9 punten moet ik ook nog maar weer zien, die hebben in de eerste 4 speelrondes gewoon een zwaar programma. Zeker met Heereveen, AZ en Feyenoord voor de boeg. Laten we gewoon van wedstrijd tot wedstrijd kijken.

Over Feyenoord, toen ik in de voorbereiding vertelde dat Feyenoord naar mijn idee nooit zo goed kon presteren als vorig jaar verklaarde iedereen mij voor gek. Feit blijft dat ze vorig jaar zulk soort wedstrijden wonnen door de arbitrage of door Pelle. En dat hebben ze dit jaar vooralsnog minder. Ook in de oefenwedstrijden tegen relatief makkelijke tegenstanders zag Feyenoord er gewoon beroerd uit.

De afgelopen 2 jaar zijn de selectie spelers van Feyenoord enorm gehyped omdat ze boven hun kunnen presteerden. Clasie was een topper, de Vrij het grootste verdedigende talent enzovoorts. Alleen laten ze het allebei al 3 kwart jaar niet zien.

5 augustus 2013 om 11:48

Ik begrijp je niet. Feyenoord presteert de laatste 2 seizoenen prima en behaalt veel punten. De selectie is talentvol en blijft bij elkaar. Jouw logica is dan vervolgens dat Feyenoord mazzel heeft gehad gedurende het afgelopen seizoen? Sterke onderbouwing van je.

5 augustus 2013 om 12:07

Welke wedstrijden hebben ze vorig jaar dan gewonnen door de arbitrage? Dat begint ook zo'n uitgemolken argument te worden. Feyenoord speelde gisteren onmetelijk slecht maar dat neemt niet weg dat ze afgelopen twee jaar terecht in de top stonden. Alle wedstrijden in het voorgaande jaar die Feyenoord won waren ze de betere ploeg.

5 augustus 2013 om 12:10

Ik weet het niet hoor De-lano.

Maar Feyenoord won wedstrijden door op de goede momenten mentaliteit te tonen en niet alleen maar dankzij de scheidsrechter of Pellè. Willem II uit hadden we ook gewoon moeite, maar Vilhena op '10' bleek toen een gouden zet. Scoorde twee keer dacht ik.

Natuurlijk heeft Pellè wedstrijden voor ons gewonnen, maar dat doet hij toch ook niet alleen? Als hij het alleen kon, had hij het gisteren ook moeten laten zien. Want Houtman snapt zijn frustraties wel, ik dus niet. Hij liep niet goed, hij liep er ongeïnteresseerd bij en vooral liep hij erbij alsof hij het vorig jaar heeft laten zien en nu even een stapje terug kan doen en hetzelfde kan presteren. Nee, dit jaar zal hij nog harder moeten werken om weer aan twintig doelpunten te komen.

In de voorbereiding zag Feyenoord er bij vlagen prima uit en de spelers waarvan ik hoopte dat ze het goed zouden doen, hebben dat ook gedaan. Mitchell Te Vrede, Lex Immers, Miquel Nelom, Daryl Janmaat, Ruud Vormer hebben allemaal prima wedstrijden gespeeld. Nu begin je tegen Zwolle en moet je uitstralen dat je wilt winnen. Er was geen mentaliteit te bekennen.

Clasie is nog steeds een topper, de Vrij ook. Alleen ze krijgen nu zoveel druk door het Nederlands elftal, dragende spelers bij Feyenoord. Ze zijn 20/21/22 jaar. Kom op zeg, dan kan je nog niet verwachten dat je elke week goed speelt. Al ben ik het met je eens dat ze hun normale niveau ook al een tijdje niet halen. Maar ik denk wel dat het met deze spelers weer goed gaat komen.

5 augustus 2013 om 12:24

@ Martin1981

De selectie is talentvol maar geen kampioensmateriaal. Dat is het al 2 seizoenen niet. En dit seizoen ook niet. Feyenoord heeft afgelopen seizoen mazzel gehad en dat leg ik ook gewoon uit in mijn post.

Pelle scoorde vorig jaar 27 keer, de kans is heel klein dat hij dat dit seizoen herhaalt. Als Pelle ook maar 20% minder presteert dan vorig jaar en dus 20 goals scoort. Wat nog steeds heel goed is. Maar dan levert Feyenoord 10% van hun doelpunten in.

Volgens onderzoek van de Rotterdamse krant NRC heeft Feyenoord afgelopen seizoen van alle clubs in de eredivisie het meeste profijt gehad van de arbitrage. Zo kregen ze gemiddeld 5 penalties meer als de gemiddelde ploeg in de eredivisie. Wanneer Feyenoord dus de arbitrage gemiddeld heeft komend seizoen leveren ze weer 5 doelpunten in.

Daarnaast, Feyenoord speelde vorig jaar geen europees en dit jaar wel. Vorig jaar is gebleken dat vrijwel alle ploegen die europees spelen in de weekenden er na punten verliezen. De kans is dus groot dat Feyenoord komend seizoen door Europees voetbal punten gaat laten liggen.

Tel dat bij elkaar op en ik denk dat Feyenoord punten gaat laten liggen. Puur vanwege dat de kans klein is dat Pelle weer een wonderseizoen heeft, dat de arbitrage "gemiddeld" zal zijn en vanwege het europees voetbal.

5 augustus 2013 om 12:27

@ Orgullo

Het is uit onderzoek van het NRC (nieuwe Rotterdamsche Courant) gebleken dat Feyenoord afgelopen jaar het meeste voordeel heeft gehad van de arbitrage. Zo was het aantal penalties schrikbarend hoog. 10 penalties tegenover gemiddeld 5 van alle eredivisie ploegen. Het is een onderzoek van een Rotterdamse krant.

Het is dus geen kul argument, het is iets dat onderzocht is en nagekeken is op basis van cijfers. Waardoor het feitelijk juist is.

5 augustus 2013 om 13:10

@ Martijn7

Als Graziano Pelle in zijn eentje de helft van alle doelpunten produceert en een aantal assists heeft gegeven kan je toch wel concluderen dat 50% van de wedstrijden gewonnen is door Pelle. En dat geeft niet want Pelle speelt nu eenmaal bij Feyenoord. Dat hebben ze goed gedaan. Alleen de kans is klein dat Pelle er komend seizoen weer 27 in schiet. Schiet hij er 20% minder in loopt Feyenoord dus 10% van zijn totale aantal doelpunten in.

Over de arbitrage, ik heb het hierobven ook al gezegd. Dat is onderzocht door het NRC (rotterdams blad) en daaruit blijkt dat Feyenoord zonder arbitrage gewoon minder punten zou hebben. o.a. zouden ze 5 strafschoppen minder krijgen.

In de voorbereiding zag het er bij vlagen prima uit, gelijk tegen agovv, verlies tegen brugge. Tegen 4 amateur clubs word dik gewonnen maar dat is geen proper vergelijkingsmateriaal. Tegen Hellas was het niet best en werden ze ook afgetroefd. Van het weekend wederom. De gehele voorbereiding is naar mijn idee totala niet sprankelend, goed of prima. Er zit geen lijn, geen beleving en geen uitstraling in.

Clasie is nog steeds een topper volgens jou. Maar schijnbaar kan hij niet tegen de druk van het presteren. Want de druk van het mogen is naar het moeten gegaan afgelopen jaar en Clasie zakte in een. Hetzelfde geld voor de Vrij. Het mogen is veranderd in moeten en de Vrij presteert niet meer. Als je 20/21/22 jaar bent maakt niet uit. ALs je een topper ben presteer je. Fisscher is 18 en scoorde 10 keer in 18 wedstrijden. Eriksen staat al sinds zijn 16e in de basis. Mertens en Strootman waren ook nog jong. Om over van Ginkel, Maher, Finbogasson etc niet te spreken.

5 augustus 2013 om 13:15

@ De-lano:
Dat onderzoek wat door NRC journalisten is uitgevoerd is bijzonder arbitrair. Daaruit bleek dat Feyenoord in 2011/2012 zogenaamd 7 penalties te weinig had gekregen maar in het seizoen 2012/2013 opeens weer de meeste penalties uit de eredivisie had gekregen. De onderbouwing van wat terecht is en wat niet is echter bijzonder mager en ook absoluut niet wetenschappelijk onderbouwd, het gaat namelijk om subjectieve waarnemingen van 2 journalisten. Daarnaast heeft het ook geen effect gehad op de uiteindelijke noteringen op de ranglijst.

"pelle scoorde vorig jaar 27 keer, de kans is heel klein dat hij dat dit seizoen herhaalt. Als Pelle ook maar 20% minder presteert dan vorig jaar en dus 20 goals scoort. Wat nog steeds heel goed is. Maar dan levert Feyenoord 10% van hun doelpunten in."

Hoezo is die kans heel klein? De kans dat hij dit jaar minder scoort is net zo groot als de kans dat hij er evenveel. Daarnaast is de redenatie dat als Pelle minder scoort, Feyenoord in totaal ook minder zal scoren totale onzin. Er staan toch ook 10 spelers in het veld die kunnen scoren..

5 augustus 2013 om 16:49

Je bent niet erg kritisch De-lano. Het staat in een krant dus is het juist. Dat Feyenoord vorig seizoen de meeste penalties heeft gehad betekent niet dat die penalties onterecht waren. Noem er mij eens op die onbetwistbaar onterecht was. Dat onderzoek is een flut onderzoek omdat het niet objectief valt vast te stellen of iets een overtreding is of niet. Er zal over bepaalde beslissingen altijd controverse zijn. Maar nogmaals, noem maar eens een wedstrijd die Feyenoord vorig jaar won waar ze niet de betere ploeg waren.

5 augustus 2013 om 16:51

Niet al te veel om druk maken Tendeloo. Iemand die beweert dat 20 procent van 27 7 is begrijpt bepaalde basale dingen niet. Zo'n ventje ga je ook niet aan de man brengen dat zo'n NRC onderzoek de prullenbak in kan omdat je arbitraire beslissingen niet kan verabsoluteren.

5 augustus 2013 om 11:53

Ik denk dat Feyenoord wel wint van Twente, maar dat zal dan meer liggen aan de kwaliteit van Twente dan die v Feyenoord... maargoed volgende week zullen we wel weer een ander Feyenoord zien, het is zo wisselvallig

5 augustus 2013 om 11:54

Totaal off-topic, maar wel leuk voor Boer dat hij een 8,4 als beoordeling heeft. Heeft een kwartier meegedaan, geen bal geraakt, maar blijkbaar was hij toch erg sterk tijdens de warming up.

On: Feyenoord was idd dramatisch gisteren, maar komende week in de eigen kuip zijn ze altijd stukken sterker dan uit en tegen Ajax komen er altijd krachten los die ze normaal niet hebben, dus 0 punten uit 3 wedstrijden lijkt me een beetje erg voorbarig.

5 augustus 2013 om 12:05

wedstrijden tussen Ajax en Feijenoord zijn wedstrijden op zich. Denk niet dat ze daar iets extra's voor nodig hebben. Al is een overwinning wel lekker, goed voor je zelf vertrouwen.

Feyenoord liet geen enkele vooruitgang zien tav vorig seizoen. Leuk, je selectie compleet, maar groei heb ik nog niet kunnen bespeuren... Wordt lastig een top-3 prestatie te behalen op die manier!

5 augustus 2013 om 11:10

Vorig jaar werden ze derde. Pakten ze in de wedstrijden Zwolle-uit Twente-thuis Ajax-uit één punt. Misschien was het wel een incident en blijkt verder dat ze wel geleerd hebben. Het enige wat mij zorgen baart is dat Schaken zijn snelheid verloren is en alleen maar aan de tegenstander hangt en dat er zonder Boëtius totaal geen creativiteit is in het elftal.

5 augustus 2013 om 11:17

@ Harmjan1983

Vorig jaar was de creativiteit al het probleem en dat is dit jaar alleen nog maar erger naar mijn idee. Waar Stefan de Vrij allang niet meer zo goed presteert als hij een tijdje heeft gedaan. Waar BMI gewoon niet zo goed is als vele mensen dachten. Maar de meest "overhypte" speler is Jordy Clasie. Die jongen heeft werkelijk waar nog vrijwel helemaal niets gepresteerd behalve aanvoerder zijn bij Feyenoord.

Vorig jaar is Feyenoord 3e geworden door een uitblinkende Pelle en de arbitrage.
Het jaar ervoor hadden ze Guidetti die uitzonderlijk goed speelde.
De rest van het elftal doet al 2 jaar hetzelfde: Veel te weinig

Dit jaar is de kans groot de Pelle nooit zo goed presteert als vorig jaar. Waardoor je doelpunten in levert. Volgens de statistieken heeft Feyenoord vorig jaar 10 punten extra gehaald dmv arbitrale fouten ten opzichte van het gemiddelde in de eredivisie. (o.a. 10 strafschoppen) en dit jaar moeten ze ook Europees gaan spelen met een selectie die daarvoor net aan 11 basiswaardige spelers heeft.

Alles bij elkaar opgeteld kan Feyenoord vrijwel niet zo goed presteren als vorig jaar. Alleen weigert elke Feyenoord supporter dat te geloven. Koeman is misschien een beetje negatief maar ziet het wel goed. De selectie van Feyenoord is niet beter dan de selectie van een AZ, Twente, Vitesse. Of ik zeg het verkeerd, de selectie van AZ, Twente en Vitesse zijn zeker niet minder.

5 augustus 2013 om 11:43

je bedoeld ajax thuis pakte jullie 1 punt wan tuit verloren jullie met 3-0

5 augustus 2013 om 12:25

Grotendeels mee eens maar om nou te zeggen dat het 'succes' 2de en 3de plek niet een teamprestatie was maar dwalingen van arbitrage en individuen die 'uitzonderlijk'' goed waren doe je het team mee te kort. 2 seizoenen geleden was de chemie in het team er en de wil om te winnen, wat er in resulteerde dat ze ontzettend veel kansen creëerde. Beetje meer credits mag wel

5 augustus 2013 om 14:01

@ Harmjan1983

Het is niet zo dat er zonder Boëtius geen creativiteit zit in de selectie. Kijk naar Achahbar, een speler die bulkt van de creativiteit maar gewoon geen kans krijgt. Pelle is onomstreden, maar Achahbar een keer vanaf 10 laten spelen is geen gekke gedachte. Zodra Boëtius fit is en Manu terug is van de schorsing, moet Koeman proberen zoveel mogelijk de jonge gasten samen laten spelen. Dit deden zij bij de A1 namelijk perfect.

Spelend met de getoonde opstelling heeft Feyenoord enorm veel creativiteit en snelheid, waardoor er dominant kan worden gespeeld en tegenstanders minder snel naar voren durven.

Mulder
Janmaat
De Vrij
BMI
Nelom
Clasie
Achahbar
Vilhena
Boëtius
Pellé
Manu
5 augustus 2013 om 11:18

ze zijn net bezig.wacht effe af

dit twente, mits tadic nog geblesseerd is, is zo goed als kansloos tegen feyenoord, vooral in de kuip. maar hetzelfde geldt voor feyenoord in de arena. ben er van overtuigd dat feyenoord na 3 wedstrijden op 3 punten staat.

5 augustus 2013 om 11:13

Oke, goed onderbouwde analyse, we zullen zien.
De argumetnen zijn in iedergeval zeer goed.
Vooraal het stuk over de geblesseerde Tadic.

5 augustus 2013 om 11:24

Bij Twente zijn meerdere mutaties geweest deze zomer en het is er niet beter op geworden. Als je thuis al niet kan winnen van met alle respect Rkc, tja. Feyenoord heeft dezelfde selectie als vorig seizoen, gister was het niet best maar in de Kuip zal dit vast wel goed komen. Vorig seizoen meen ik dat het 0-0 geworden is in de Kuip waar Twente nog kon beschikken over een Chadli en Fer. Ik snap je frustratie, 1 punt tegen RKC is natuurlijk niet veel. Dat van Tadic wist ik helaas niet dus daar heb je een punt. Jij een punt, twente een punt. Lang niet gek.

5 augustus 2013 om 12:24

Twente is een paar individuen kwijtgeraakt, maar als team vond ik ze nog niet eens verslechterd. Zijn we er beter op geworden? Financieel absoluut en ook voor de komende jaren!
Sportief? Verdedigend en op het middenveld stond het prima. Hierdoor was er 70% balbezit en vrijwel geen kans voor RKC die werd teruggedrukt tot 10 man verdediging.

Grote probleem is het scorend vermogen, maar als ik de berichtgeving mag geloven zijn ze daar nu hard mee bezig. De wedstrijd tegen Feyenoord komt hiervoor uiteraard te vroeg, maar voor de rest van het seizoen denk ik wel.
Doordat Twente eigenlijk niet kan scoren, is Feyenoord uiteraard de overgrote favoriet (al was het tegen Zwolle wel heeeel erg beroerd)

5 augustus 2013 om 11:13

Tadic is niet meer geblesseerd, maar kon niet invallen vanwege het max aantal wissels al was bereikt. Hij was al aan het warmlopen, totdat Koppers geblesseerd het veld moest verlaten. Ik verwacht dus dat hij er wel bij is.

Twente scoort misschien niet, maar verdediging en middenveld staan goed. Ik verwacht daarom eigenlijk ook een bloedeloos 0-0 volgende week.

5 augustus 2013 om 11:25

Oke duidelijk, dat wist ik niet. Ik dacht dat hij nog geblesseerd was.

5 augustus 2013 om 11:47

twente schrijnd met 2 spelers een akkoord te hebben een psits en een links buiten en
en elhamdoui of bendner kan het zien zijn dus wie zullen die 2 spelers zijn met wie ze
akkoord zijn

Na drie wedstrijden 0 punten dus, elke tegenstander offert nu 1 speler op aan Pelle en het hele spel wordt ontregeld!

Inderdaag het is moeten, aangezien PSV thuis moet tegen NEC en Cambuur verwacht ik daar 6 punten. Ajax moet eerst nog uit tegen AZ, ook een lastige pot. Verwacht wel dat Feyenoord in de eigen kuip wint van Twente, wie weet wat er dan kan gebeuren in Amsterdam.

5 augustus 2013 om 15:22

Ik denk dat het voor de PSV en Feyenoord meer hopen is dat Eriksen en Alderweireld vertrekken. Want Ajax komt bijna altijd terug van een achterstand in punten, naarmate het seizoen vordert (zie voorgaande seizoenen). Daarnaast is PSV vooral voor de winter heel sterk, waarna het na de winter een stuk minder voor de dag komt.

Alsof Twente zaterdag zo geweldig speelde...bovendien heeft Feyenoord meer dan een jaar niet in de kuip verloren, ben benieuwd!

Feyenoord zal dit weekend vertrouwen moeten winnen. Twente zal verslagen moeten worden om met een goed gevoel af te reizen richting Amsterdam. Feyenoord zal tegen Ajax in topvorm moeten zijn om kans te maken op één of drie punten, want anders verwacht ik dat Ajax weinig moeite heeft met Feyenoord (mitst iedereen bij Ajax blijft).

De wedstrijd tegen Twente word een erg interessante. Twente is op papier stukken minder geworden, terwijl Feyenoord juist beter is geworden (jaartje ouder/selectie bijeen gehouden). Feyenoord is het aan zijn stand verplicht die match te winnen.

5 augustus 2013 om 11:12

Zolang je zonder een fatsoenlijk middenveld speelt welke een bal kan vasthouden, is dit Feyenoord geen tegenstander voor Twente en vooral Ajax. Een voetballende oplossing op 10 zal ervoor zorgen dat Feyenoord meer op de helft van de tegenstander kan voetballen.

5 augustus 2013 om 11:15

Tsja.. Vilhena is de enkele middenvelder die op 10 kan spelen en het zo in kan vullen zoals jij wil. Echter zal dan waarschijnlijk Vormer een basisplaats krijgen.. Dan wordt het spel al vroeg bij het opbouwen vertraagt..

Vilhena kon als linkshalf het spel snel verplaatsen. De enige oplossing zou zijn om nog zo'n type speler erbij te halen..

5 augustus 2013 om 11:22

Achahbar zou al een verademing zijn. Ik kan echter wel begrijpen waarom Koeman hem nog geen kans geeft. De indruk die ik van hem kreeg tijdens het jeugdtoernooi van deze zomer was nogal teleurstellend. Technisch begaafd, maar ook een zeurpiet met vervelende trekjes.

Duarte zou ideaal zijn, maar zolang er niemand voor een mooi bedrag vertrekt zijn de opties schaars.

5 augustus 2013 om 11:32

Als linksbuiten kan Achahbar misschien een verademing zijn met zijn acties. Als 10 lijkt hij mij niet het juiste type speler. Aan de buitenkant heeft hij meer ruimte en zal hij vaker in scoringspositie komen. Als 10 is het de bedoeling andere in scoringspositie te brengen en ik betwijfel of hij daartoe in staat is.

5 augustus 2013 om 11:38

Hij is er zeker toe in staat, in ieder geval meer dan Immers. Het is de mentaliteit die vooralsnog ontbreekt. Sleegers zou ook nog kunnen, al lijkt het mij nog iets te vroeg om hem gelijk zoveel verantwoordelijkheid te geven.

5 augustus 2013 om 11:55

en Schaars speelt al bij Psv.

Grapje, sorry, kon het niet laten.

Maar ben het met je eens wat Achehbar betreft, had ik meer van verwacht op dat jeugdtournooi. Maar zolang Feyenoord niets heeft om besteden, zal je het toch echt met deze groep moeten doen. 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar dat betekent niet direct dat het hartje winter is.
Misschien pakt dit team het tegen Twente gewoon weer op. Al is het wel jammer dat je nu wel al 3 punten achter loopt.

5 augustus 2013 om 11:13

Het grote voordeel is, Ajax is een wedstrijd op zich. Als Feyenoord zich kan vast bijten zullen ook tegen Ajax kansen ontstaan.

5 augustus 2013 om 11:19

Als je weer de 'alle ballen op Pelle' tactiek zal gaan hanteren, hou je het niet lang vol met dat bijten.

5 augustus 2013 om 11:24

Ook in de Arena? Uit en Thuis tegen ajax is vaak nog wel een verschil he.

5 augustus 2013 om 11:26

Hopelijk wordt dit niet gezien als arrogantie, maar als iedereen bij Ajax blijft mag ik toch hopen dat Ajax in staat is om de wedstrijd 90 minuten lang te controleren of op de momenten dat dit niet lukt niet over zich heen laat lopen.

Vorige jaren had Ajax nog spelers die, als ze onder druk werden gezet, in paniek konden raken. Tot nu toe lijkt dat niet meer voor te komen. Als de tegenstander druk zet speelt Ajax achterin de bal rondt en laat ze 'uitrazen' om vervolgens weer aan de eigen opbouw te beginnen. Die manier van spelen had PSV onder Hiddink ook. Het is niet altijd even attractief, maar hierdoor is de kans op een tegendoelpunt wel kleiner. Tegen Roda JC zag ik Ajax op enkele momenten al op die manier spelen.

Verder is de gemiddelde leeftijd volgens mij nog jaren zo hoog geweest bij Ajax. Enkel Fischer is jonger dan 20 jaar en volgens mij is, op van Rhijn en Eriksen na, iedereen ouder dan 23 jaar. De meeste spelers gaan al jaren mee bij in het profvoetbal, dus er is meer ervaring dan in voorgaande jaren. Ik zie geen reden waarom Ajax in paniek zou raken tegen Feyenoord (en nogmaals, dit bedoel ik echt niet arrogant, maar dit is mijn verwachting naar aanleiding van de Ajax wedstrijden die ik heb gezien en de berichten die ik hoor over Feyenoord's voorbereiding en het zien van hun eerste Eredivisiewedstrijd).

Ajax heeft, als iedereen blijft, gewonnen aan routine en ik verwacht dat dit ertoe leidt dat nationale wedstrijden weinig problemen op gaan leveren. Vorig jaar hadden we al weinig nederlagen en ik verwacht dat Ajax dit jaar constanter en beter zal gaan presteren.

Als Feyenoord ook zo speelt tegen Twente volgende week, zie ik het in ieder geval heel positief in.

5 augustus 2013 om 11:14

Ja want Twente voetbalde geweldig tegen een even zo geweldige ploeg? Poeh zeg, Feyenoord verloor vorig jaar ook in Zwolle hoor, maar verloor al meer dan een jaar niet in De Kuip.

5 augustus 2013 om 11:19

Als FEY vilhena basis opstelt en cisse op linksbuiten krijgt Twente het heel zwaar in de kuip!

5 augustus 2013 om 11:19

Sinds wanneer zijn prestaties uit het verleden een garantie voor de toekomst? Twente was vele malen beter dan Rkc, alleen kan onze spits niet scoren. Voor de rest stond het behoorlijk goed. Ik vind het overigens wel fijn dat jullie ons onderschatten, dan is de vernedering des te groter, mochten wij winnen.

5 augustus 2013 om 11:16

Precies!
Omdat we toch niet kunnen scoren, zou het zomaar nog eens 0-0 kunnen worden!

5 augustus 2013 om 11:20

Mcclaren zou trots zijn, dubbele clean sheet in 1 wedstrijd!

Snap niet dat iedereen zo paniekerig reageert in Rotterdam. Dat elftal is helemaal niet zo goed, dat beweerde ik vorig jaar ook al. Vorig jaar zat gewoon alles erg mee. Natuurlijk, ze speelden goed en het was verdiend maar je kunt er jaren bij hebben waar het net mee zit. Lijkt me sterk dat dit nog een jaar gebeurd en dat Pelle er weer meer dan 25 inschiet. Als je dan dezelfde selectie hebt kan die iets beter worden maar in principe ga je er op achteruit. Het geluk is dat vooral Twente en misschien Vitesse ook minder worden waardoor Feyenoord nog 3e kan worden maar ik denk dat ze zomaar 6e kunnen worden

als ze van twente winnen en van ajax verliezen is er geen man over boord.je staat 6 punten achter en je moet nog zoveel wedstrijden spelen,je kan zeggen van de 3 duels heb feyenoord wel dan al 2 toppers gehad.aan het eind v h seizoen staat iedereen waar ze horen te staan op de ranglijst

De mentaliteit bij de spelers is nog steeds ver te zoeken bij Feyenoord. Het zijn nog steeds allemaal jongetjes.
Hopenlijk kan het publiek in de thuiswedstrijd de mentaliteit weer aanwakkeren en kan Twente verslagen worden. Als dat weer zo'n slappe pot van Feyenoord word kan het zomaar weer eens een drama seizoen worden.

Laat iedereen maar denken dat het een walk over wordt voor Feijenoord tegen Twente. Jaja Twente is verzwakt maar met alle toppers werden ze ook slechts zesde. Het elftal wat er nu staat bij Twente toont wel inzet. Als ze zich niet laten beinvloeden door de Kuip zie ik wel een gelijkspel voor Twente. Qua voetbal zijn ze niet veel minder dan Feijenoord.

5 augustus 2013 om 11:21

Maar Feyenoord heeft De Kuip.
Ik hoop dat er een arbiter wordt aangesteld zonder Kuipvrees. Helaas zijn de meesten te bang..

5 augustus 2013 om 11:24

En ik las op Twentefans dat ze met 2 spelerd in verregaande onderhandeling zijn. Een linksbuiten en een centrumspits. Zou het toch Makienok worden? Hoop het want dan heb je een goede aanspeelpunt. Dan krijgt Feyenoord het lastig. Laat schadrach maar in de basis beginnen ipv Janssen wat een talent heeft die jongen zeg net als Promes

Tadic powned heel feyenoord

Feyenoord gaat thuis echt wel winnen van Twente ,, Feyenoord heeft gewoon een off day gehad en Zwolle deed het gewoon goed ( Ja ti's moeilijk om te zeggen als eagle ) Zwolle speelde lekker fanatiek wou voor de winst gaan wat er bij Feyenoord totaal niet in zat of uit kwam

Maar om nou te zeggen Feyenoord drie gespeeld 0 punt gaat er niet in bij mij . Thuis is Feyenoord bijna onverslaanbaar met het legioen erachter , wordt het 3-0. 4-1 de kuip gaat er massaal achter staan en Twente is toch een makkelijk te nemen horde op weg na Ajax -feyenoord , want Twente is gewoon een middenmoten dit seizoen mogelijk play offs Europees voetbal maar bij eerste 8 zie ik ze niet komen of er moet nog wat bij komen maar zo wordt het nx in Twente ..

Dus Feyenoord staat gewoon 2-3 na zondag

5 augustus 2013 om 11:44

Geen eerste 8? Ajax psv az Vitesse feyenoord ok dat kan. Maar denk niet dat wij ineens minder zijn dan heerenveen en groningen. Dus plek 5 6 7 zal t worden denk ik. En er komt trouwens zeker nog wat bij. Twente zou bezig zijn met een spits en rechtsbuiten.

Tegen twente winnen ze wel en tegen ajax niet. Maar dat is niet erg, maar met de instelling mag wel wat veranderd worden. Vooral Pelle gisteren, zo stel je je niet op.

Jammer genoeg om te zeggen maar feyenoord zal echt wel thuis winnen van twente. Twente zit m.i. in een nog zwaarder vaarwater dan feyenoord. Komt bij dat twente t altijd moeilijk heeft daar. Kan me nog wedstrijden herinneren dat wij beter waren maar nog onderuit gingen + het feit dat feyenoord thuis bijna onverslaanbaar is.

Oei oei, dat is inderdaad waar ja, die aankomende wedstrijden zullen eigenlijk wel gewonnen moeten worden wil feyenoord niet gelijk op vette achterstand komen op de ranglijst.

Ik doe pec uit nog steeds af als zijnde incident, zo'n eerste pot is iedereen super gemotiveerd, zeker een thuisteam die als underdog de wedstrijd in gaat.

Van twente zullen ze wel winnen, wat twente nu nodig heeft is een grote sterke scorende neger spits.

5 augustus 2013 om 11:56

Waarom zou het een neger moeten zijn?

5 augustus 2013 om 12:01

Omdat het zo standaard is, vooral in het buitenland.

5 augustus 2013 om 12:16

Drogba, Bony, Lukaku, Benteke neger en topspitsen

5 augustus 2013 om 12:25

En toch zie ik liever Ibrahimovic..

5 augustus 2013 om 12:34

N'kufo was ook van afrikaanse afkomst.

5 augustus 2013 om 11:59

Hahah ja, maar ik denk dat dat zo langzamerhand wel duidelijk is.

Van Twente winnen ze, zeker omdat het een thuiswedstrijd is. Tegen Ajax moet een gelijkspel of zelfs winst mogelijk zijn. Helemaal omdat tegen die tijd Aldeirwereld en Eriksen toch weg zijn...

5 augustus 2013 om 12:12

Ajax uit heeft Feyenoord geen kans.
Ik schat de reserves van Ajax ook nog hoger in dan dit Feyenoord.

Ik kvind het vrij logisch dat er geen steigende lijn in zit.
Met spelers als immers,goosens, vormer, verhoek en schaken in je selectie speel je niet voor de top 3
En ook niet als spelers als de vrij, indi en clasie het voetballen verleerd zijn of gewoon de kwaliteiten niet bezitten om nog verder te groeien.
We zijn nu een wedstrijd bezig dus eigenlijk geen reden tot paniek zou je zeggen.

Het baart me meer zorgen dat er na 2 seizoenen totaal geen spel in de ploeg zit.
Koeman is een trainer die meer met tactiek bezig is dan het positiespel.

Hij heeft zich al prima ingedekt dus koeman kan er niks aan doen.

On: een winst op twente zoueen goede stap in de richting zijn en goed voor het moraal. Alleen twente verslaan wordt geen makkie, op dit moment duidt er niks op dat wij verder zijn dan hen.

Dat team is helemaal niet zo zwak alleen goals maken is een aderlating maar daar wordt aan gewerkt.

het is jezelf moet in praten Feyenoord wint van Twente.

Feyenoord wordt gewoon chronisch overschat door de meeste analytici.zijn absoluut jongens met talent in de selectie maar een ik zie de meeste spelers echt niet hun niveau halen van vorige jaar. Pelle gaat zeker niet wederom zoveel goals scoren. Ja hij gaat belangrijk zijn maar hij haalt nooit het absurd hoge niveau van vorig jaar.

PSV en Ajax gaan uitmaken wie de titel gaat winnen dit jaar.feyenoord gaat denk ik wel derde worden maar ik zie ze niet echt dichtbij de top twee komen. Gaat een zwaar jaar worden in Rotterdam.

Dat Feyenoord geen last van Twente zal hebben, staat vast denk ik. In De Kuip waar Feyenoord tijden lang ongeslagen is tegen een Twente dat Tadic mist. Een overwinning moet kunnen.

Maar Ajax is een heel ander verhaal. Op zo'n moment heeft Feyenoord pech dat het Feyenoord heet en dat het moet aantreden uit tegen Ajax, volle Arena tegen een sterk team dat in een stijgende lijn zit. Feyenoord heeft het ook, de afgelopen jaren, nooit makkelijk in Amsterdam gehad. Dus dat ze zullen verliezen van Ajax vind ik niet ondenkbaar.

5 augustus 2013 om 13:31

Tadic doet zondag gewoon mee hoor. Zat afgelopen zaterdag ook al op de bank, had in kunnen vallen, maar er werden andere wissels gebracht.

Neemt niet weg dat Twente te zwak is om punten mee te nemen uit de Kuip. Tenzij er deze week nog zo snel aanvallers bij komen dat ze zondag al mee kunnen doen.

@tukkerman

Feyenoord Ajax PSV Az Heerenveen Groningen Vitesse pec Zwolle , zijn voetballend veel beter dan jullie ,
Vind mooi hoor om te zien dat je zo opkomt voor je eigen club maar beetje realistisch moet je wel zijn
Ti's gewoon niet wat meer met Twente , en dan halen ze een spits en rechtsbuiten kost weer geld en zo breken de jonge jongens waar jullie mee verder willen nooit door ,, nee ti's gewoon ff twee jaar nx bij Twente en dit jaar wordt nog moeilijker dan de afgelopen twee jaar met al die vedettes erin

Hoop voor jou dat ongelijk heb , maar wordt plek 9 Misschien 8 maar dat zou een mooie plaats zijn voor jullie

5 augustus 2013 om 12:57

Hahaha, heerlijk!
Twente werkt echt als een rode lap bij een GAE supporter!

Vorig seizoen heeft de club gewonnen die het meest kon profiteren van fouten van andere clubs.

Ajax heeft dat een aantal keer gewoon goed gedaan. Dit seizoen komt er een andere druk kijken, want het team hoort er nu te staan. Een paar slechte wedstrijden, ontevreden spelers etc. en ik moet het nog zien. Bij Ajax krijg ik een beetje EK 2012-gevoel.
PSV moet vooral blijven roepen dat ze gaan voor plek 2, laat die druk maar bij Ajax. Ondertussen gewoon blijven winnen zodat Ajax toch een keer de deksel op de neus krijgt met het weinig rendement-voetbal. Feit is dat PSV ook vanuit het niets wedstrijden gaat verliezen. Welke speler staat er dan op? Aanvoerder Wijnaldum of de oudere Schaars?
Ook Feyenoord kon vanuit een underdogpositie spelen, PSV was immers de gedoodverfde favoriet. Met een ingespeeld team mag dit seizoen meer verwacht worden, maar eigenlijk heeft Feyenoord spelersmateriaal van niveau AZ. Een top 5-notering is dus prima. Met de openlijke kritiek van Koeman zijn de eerste barsten zichtbaar?

Het team staat gelijk met beide benen op de grond. Ik hoornaar ze dit de aankomende wedstrijden enorm motiveert. We weten allemaal dat het een goed team is en dat gaan ze zeker laten zien.

Nee Peter, 3 punten uit de eerste 3 duels, zoals ik al weken geleden voorspelt heb. Ben uitgelachen en vergruisd, maar neem nu maar eens aan dat het gaat uitkomen. Vorig seizoen haalde dit team uit deze drie wedstrijden slechts 1 punt, dus 3 zou al een grove verbetering zijn t.o.v. vorig jaar. Het is alleen zuur dat het direct de eerste drie wedstrijden zijn, waardoor je dus achter de feiten aan loopt en niet echt vertrouwen tankt als Feyenoord zijnde.

Verder hoopt heel Rotterdam natuurlijk op een snelle terugkeer van Boëtius, die met zijn snelheid, creativiteit en jeugdigheid openingen moet creëren. Ook is er de hoop dat Manu wel eens een verrassing kan gaan worden. Echter is die pisang door een domme schorsing de eerste 4 wedstrijden op tv aan het bekijken.
Twente thuis wordt door Feyenoord verslagen, dit Twente zie ik dit seizoen weer lekker subtop spelen en zelfs buiten de top 5 eindigen. In de Arena zal Feyenoord vervolgens wederom kansloos verliezen met 2 of 3-0.

5 augustus 2013 om 19:45

Als je alles weet te voorspellen heb je vast al heel vaak de toto gewonnen. Ik vind het overigens prima dat Twente wordt onderschat. We zullen zien zondag.

5 augustus 2013 om 21:14

Helaas niet, dan zou ik niet meer hoeven werken joh.. Maar deze eerste 3 wedstrijden waren voor mij zo klaar als een klontje. Normaal komt het nooit uit, maar dit keer kon het echt niet missen.

Trouwens, ik onderschat Twente helemaal niet hoor, maar Twente is gewoon geen topclub, nooit geweest ook. Ze hebben een poosje leuk meegedraaid bovenin en daar hebben we met zijn allen van kunnen genieten, maar op den duur zal Twente subtop blijven draaien. Daarbij komt dat ze momenteel zoveel kwaliteit hebben ingeleverd dat er nog maar een heel pover elftal over blijft. Dat zou jij als supporter toch als de beste moeten weten. Als je in eigen huis Rkc al niet op zij kunt zetten, is dat niet de ideale voorbereiding om een week later mee naar de Kuip te moeten afreizen. ik voorspel een eenvoudige 2 of 3-0.

@ Berlin gunner met het met je verhaal eens, maar suarez zou toch ook wel een broodnodige aankoop zijn, een echte winnaar die makkelijk doelpunten maakt, ik vind giroud en podolski allebei geen echte Killers alhoewel giroud geloof ik nog wel een beetje in, als Arsenal suarez haalt en een goede centrum verdediger i.p.v. Mertensacker dan hebben ze al een heel ander team die echt mee kan gaan doen om de prijzen denk ik.

Als Feyenoord na drie wedstrijden op 0 punten staat is dat op zich nog best ook. Kennen ze lekker voetballen zonder druk. Dan zal het wel wat makkelijker gaan. Liever gewoon winnen en preseteren maar ja. Denk dat ze van Twente wel thuis winnen. Tot in tegenstelling van alle Feyenoorders die op de Nederlandse velden rond lopen. Bakt Castaignos er echt helemaal niks van. Maar tegen ajax, in de arena zie ik niet heel veel goeds gebeuren.

Als heitinga de omgekeerde weg bewandeld zou mooi zijn voor Ajax, met het jonge team wat ze hebben een beetje ervaring in het team erbij is niet verkeerd denk ik, straks in de champions league hebben ze het denk ik wel nodig, en voor heitinga zelf is het mischien met het oog op het wk wel slim om na Ajax te verkassen om zich daar weer in de picture te spelen of zeg ik ni wat raars ?

5 augustus 2013 om 13:43

Nee

Ben niet met je eens dat het makkelijk gaat worden, maar met rooney erbij zullen ze een heel sterk team hebben op papier, heb nog niet een volledige wedstrijd gezien van Chelsea deze voorbereiding, maar ben zeer benieuwd hoe ze het ervan af gaan brengen, en is er al wat duidelijk over de speelstijl bij Chelsea of is het een beetje wisselend tot nu toe kwa formaties ?

El hamdoui is te gortig met zijn salaris eisen, en als ik me niet vergis is mino raiola zijn zaakwaarnemer? Dan komt hij dus naar alle waarschijnlijkheid niet naar Nederland toe of ik moet te snel een oordeel vellen, lijkt mij in iedergeval sterk dat mounir naar Nederland terug komt.

Paranoid heeft gelijk en jij hebt ook een punt, maar Galatasaray zelf is een heel goed team, en je traint ten slotte vaker dan dat je wedstrijden speelt en hij traint op een topniveau Galatasaray heeft wel een top team vind ik, plus de wedstrijden tegen fenerbahce besiktas en nog een paar redelijke teams zijn ook niet van een slecht niveau, oké als die ambities had ging die naar de PL wel hoger niveau als de Turkse league maar in feite speelt Galatasaray ook veel top wedstrijden in de championseague straks en een paar in de competitie, en als die bij Liverpool zou spelen zou die nou ook niet alleen maar topwedstrijden spelen Liverpool- norwich bijvoorbeeld is nou ook niet echt een topper..

God god wat een opportunisme weer. Feyenoord speelt een draakje van een wedstrijd, verliest verdiend en gelijk zullen ze niet meer bij de eerste 3 eindigen. Wat een onzin. Feyenoord wint van Twente en verliest van Ajax. Geen goede start, maar ze komen gewoon in de top 3 terecht. En dat zeg ik als Ajacied.

Euhmm,..ik wil niet ervelend doen maar we zijin net 1 wedstrijd onderweg deze competitie, er gaat nog vanalles (!) gebeuren. Let nou maar op, die Rotterdammers verkreukelen Twente volgende week en dan wordt het gewoon heerlijk een weekje speculeren over de eerste klassieker omdat men op Zuid er weer in gelooft.

ja en ik ben feyenoorder,maar als je met zo'n kut instelling speelt en alleen thuis het kan opbrengen eindig je dit jaar waarschijnlijk tussen plek 5 en 8.
Sommige mensen voelen zich te goed Pelle kreeg geen bal maar voerde ook geen reet uit.
Duo achterin weet niet eens wat ze met de bal moeten doen.
Goosens doet zijn best maar kan er niks van op die plek.
Het is de hopen dat als Manu en Boetius weer meedoen dat er weer wat aktie inkomt.
Maar Koeman begrijp ik ook niet helemaal als je wilt voetballen moet je immers eruit halen.
maar tegen een verdedigend team waarom zou je dan niet vaker de lange bal richting pelle of immers hanteren.
Maar met Immers ga je geen beter combinatie voetbal spelen en dit is geen kritiek op immers maar hij heeft andere kwaliteiten

Koeman moet harder optredden het kan nu nog en we moet makkelijker spelen Pelle moet wakker worden hij staat tussen twee man in

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren