Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Herboren Balotelli keert na drieënhalf jaar terug bij Italiaanse selectie

Laatste update:

Mario Balotelli heeft gekregen waar hij zo naar verlangde. De 31-jarige aanvaller van Adana Demirspor mag zich na drieënhalf jaar niet te zijn opgeroepen eind januari melden bij de Italiaanse selecte voor een trainingsstage in Coverciano. Balotelli behoort tot de 35 namen die getest worden in voorbereiding op de play-off-wedstrijd tegen Noord-Macedonië, in de jacht op een WK-ticket.

Balotelli speelde zijn laatste duel voor la Squadra Azzurra op 7 september 2018, in de Nations League tegen Polen (1-1). L'Enfant Terrible stond destijds nog onder contract bij OGC Nice. Na een breuk vanwege ruzie met trainer Patrick Vieira volgden afwisselend succesvolle periodes bij Olympique Marseille, Brescia en Monza, voordat Balotelli deze zomer bij Adana Demirspor terechtkwam. De Italiaan heeft in Turkije zijn speelplezier hervonden en heeft met zijn 8 goals in 19 competitiewedstrijden een groot aandeel in de huidige vierde plek in de Süper Lig.

Afgelopen november zei Balotelli nog in interview met La Gazzetta dello Sport 'Turkije desnoods lopend te verlaten' als hij weer opgeroepen zou worden voor het Italiaanse elftal. De spits noemde daarbij bondscoach Roberto Mancini, die 'zijn potentie zou kennen'. Mancini en Balotelli werkten eerder al samen bij Internazionale en Manchester City en onderhouden volgens laatstgenoemde een uitstekende relatie.

Balotelli debuteerde in augustus 2010 voor het Italiaanse nationale elftal, in een vriendschappelijk duel met Ivoorkust. De spits vertegenwoordigde zijn land op het EK van 2012 en het WK van 2014, voordat hij vier jaar lang niet werd opgeroepen. Na zijn meest productieve seizoen tot dusver (bij Nice, 26 goals in 38 duels over alle competities) kreeg Balotelli in augustus 2018 toch weer kortstondig de kans van Mancini, die toen ook al aan het roer stond bij Italië. Bij zijn 36ste interland (14 goals) stokte de teller echter.

Verstandige keuze van Roberto Mancini?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Marioooo leuk om dit te zien hoop dat die het nu niet verpest

Doet het niet slecht in Turkije dus het is hem wel gegund. Maar het zegt wel iets over de spitsen uit Italië als je weer hierbij uit komt. Een tijd lang was er keuze tussen Luca Toni, Inzaghi, Totti, Cassano en gasten als Amauri. Nu word een half gepensioneerde Balotelli opgeroepen na een handvol goals.

25 januari 2022 om 00:04

Luca Toni, Cassano en Amauri komen echt niet in de buurt bij prime Ballo Hoor. Zo goed waren die ook alweer niet. Als je nou zei Vieri, Del Piero, Inzaghi en Totti ok, dat was van absolute wereldklasse

25 januari 2022 om 00:39

Toni is naar mijn inziens wel beter dan prime Balotelli. Mario is een modale spits die af en toe een paar wedstrijden geniaal was, that's it. Heeft nooit in een topcompetitie meer dan 14 gemaakt in de competitie. Heeft in zijn hele carriere in de CL weinig laten zien. Daarnaast heeft hij voor het laatst nog wat laten zien in 2014/15 want scoren in de Ligue 1 tel ik niet mee, dan is Lacazette ook een soort god.

25 januari 2022 om 01:02

@emilio

Cassano was veruit de meest getalenteerde van al die legendarische spelers die je opnoemde, maar had niet altijd zijn kop erbij.

Dat hij dus niet in de buurt zou komen van Balotelli is onzin, ook al ben ik een enorme liefhebber van Balotelli.

25 januari 2022 om 01:30

Ik ben van mening dat Vieri, Del Piero en Totti toch echt wel over meer talent beschikten dan Cassano.. maar ja, mijn mening. Balotelli is een EK-held. BALOTELLI: 2, Duitsland: 1

25 januari 2022 om 06:19

Toni beter dan Balotelli? Toni zou het niet eens tot de bank schoppen bij Man City 2011-2012. Nooit wat serieus gepresteerd.

25 januari 2022 om 06:42

De beste man is topscorer van de Serie A geweest, heeft Fiorentina jarenlang gedragen.. Wat heeft Balotelli laten zien dan? Hij heeft een mooie goal tegen Duitsland en Manchester United gemaakt, that’s it. Luca Toni is 10x de spits die Balotelli is en was

25 januari 2022 om 07:07

“That’s niet it” ook een ongekend fenomenaal doelpunt gemaakt tegen Bologna. Kijk die doel terug op YT. Ook nog eens bedoeld; wat een talent heeft die gast. Altijd als hij ten sprake komt, kijk ik de goals tegen Duitsland en Bologna terug. Kan ook fenomenale vrije trappen scoren. Eigenlijk alles. Penalties, trucjes, balaannames,snelheid,perfecte lengte; Blijf zijn talent uniek vinden. Helaas wist hij dat zelf ook en ging hij ipv hard werken en kijken wat er in het vat dat; er laks mee om. Kon de aller aller aller beste nummer 9 (lees: dus niet beter dan C7 en Messi nummer 10 ) worden dat dit wereldje heeft mogen aanschouwen. Honderd duizend procent. Maar helaas, meneer vond het wel goed zo

25 januari 2022 om 07:08

Twee seizoenen heeft Toni gespeeld bij Fiorentina, jarenlang gedragen..

Verder ook echt een non-discussie heren, de een heeft vroeg gepiekt en de ander laat. Zelfde kaliber.

25 januari 2022 om 07:54

Laten we niet doen alsof hij het talent had van Ronaldo Lima.

25 januari 2022 om 08:11

Laten we niet doen alsof niemand ooit meer aan "Ronaldo Lima" kan tippen.

25 januari 2022 om 08:13

Doe ik dat? Ik zeg gewoon dat Balotelli echt niet in de buurt komt van die zijn talent.

25 januari 2022 om 08:40

Nee dat doe je niet, maar de hype en legende om een persoon als R9 of Maradona lijkt ook steeds groter te worden met de tijd. Beetje overdreven, hoe weet jij zo zeker dat hij kwa talent niet eens in de buurt komt.

25 januari 2022 om 08:57

Aangezien qua puur talent er weinig betere spitsen geweest zijn dan Lima? Logisch dat er hype was rond hem. Binnen 20 jaar ga je toch ook niet zeggen dat er een hype rond Messi bestaat?

Er zijn weinig aspecten waar balotelli beter in is dan Ronaldo Lima. En qua dribbel benadert hij Lima niet eens.

25 januari 2022 om 09:47

De hype rond R9 en Maradona? Dat kan je niet menen

25 januari 2022 om 11:37

Beter als Del Piero...die man was van een ander niveau, Cassano kan volgens jou het meest getalenteerd zijn als heb ik die talent niet vaak terug gezien, never ever beter dan de Del Piero.

Die 2 goals tegen Duitsland (ek 2012)? Wat een goals waren dat vooral die eerste legendarisch.

24 januari 2022 om 23:44

Die eerste was juist een redelijk normale goal volgens mij. Die tweede was een kanonskogel. Neuer heeft die bal nooit gezien. Daarna deed ie z'n shirtje uit. Legendarisch moment was dat. Zou fantastisch zijn als ie dat tegen Portugal flikt.

25 januari 2022 om 01:04

@Hakim

Een halve omhaal terwijl je je tegenstander in je rug houdt bij een corner(zoals hij vaker heeft gedaan) was niet een redelijk normale goal naar mijn idee.

Zo vaak zie je het niet op die manier dus.

25 januari 2022 om 03:41

Bedoelde inderdaad de 2de al vond ik ze allebei bizar mooi, 2012 is ook alweer een boel drankjes geleden🙃

25 januari 2022 om 03:54

Maar tegen Duitsland maakt hij toch helemaal geen omhaal? Maar een redelijk simpele kopbal. Of bedoel je toevallig een andere wedstrijd?

25 januari 2022 om 11:43

Klopt de eerste was een kopbal op een voorzetje. De tweede was iconisch. Streep met iconisch juichen als een Grieks standbeeld.

24 januari 2022 om 23:45

Helaas was Balotelli die wedstrijd slechts een schim van de speler die hij had kunnen zijn.

Dan speel je op bedenkelijk niveau voor een tamelijk onbekende club, althans, ik hoor de naam voor het eerst, en dan word je opgeroepen voor de nationale selectie. Je zou bijna denken dat het artikel gaat over de selectie van Litouwen maar we hebben het over Italië. Puur sportief, naar mijn idee, belachelijk. Echter ben ik een groot voorstander, er zijn weinig voetballers die zo op je lachspieren werken als Balotelli, en uiteindelijk is dat toch het hoofddoel van voetbal, simpel vermaak.

25 januari 2022 om 00:04

Hij blijft van alle opties voorin bij Italie het meeste talent hebben. Dat Adana jou onbekend is wil niet zeggen dat het een bedenkelijk niveau is, hij doet het daar uitstekend momenteel. Daarbij komt, welke opties heeft Italie nu eigenlijk? Immobile, Belotti, Kean en daarna wordt het al snel minder. Van die 3 heeft ook alleen Immobile echt veel indruk gemaakt over langere tijd, en dan met name op clubniveau.

Balotelli is knettergek, maar qua talent een superster die je altijd in de gaten moet houden wanneer hij in vorm is. Het probleem bij Balotelli is dat hij vrijwel nooit langer dan 3 weken in vorm is, omdat hij dan weer met dartpijlen wil gooien oid. Hij is nu 31 en heeft alles gedaan wat je maar kunt verzinnen, wie weet vind hij nu wel de rust en volwassenheid om nog 4 jaar te vlammen, omdat hij inziet dat het anders een verloren carrière is.

Dat hij speelt in de luwte en dus niet bij iedere scheet op de voorpagina staat zie ik juist alleen maar als een voordeel en als iemand gewend is om met hem te werken is het Mancini wel. Ik zou het oprecht leuk vinden als Balotelli het gewoon goed gaat doen daar en zie gezien de opties bij Italie best wel kansen voor hem.

25 januari 2022 om 00:41

Balo het meeste talent?
Het niveau van de Turkse competitie is toch ook gewoon bedenkelijk? Momenteel slechter dan de Eredivisie.

25 januari 2022 om 05:08

Wat zeg jij allemaal? Adana Demirspor is vorig seizoen pas gepromoveerd naar de Süper Lig. Ze staan vierde in een seizoen waar Galatasaray 15e staat. Dat zegt genoeg. Konyaspor staat tweede?! Adana is een bijeengeraapt uitgeblust zooitje. Stambouli, Inler, Jonas Svensson? Dat hij 8 keer scoort zegt meer over het niveau van de Turkse competitie dan het niveau van Balo. Mancini heeft gewoon een enorme zwak voor hem en ze zitten schaars in de spitsen. Accepteer nou eens dat de Turkse competitie helemaal niks meer voorstelt.

Super mariooo the king is back

Knap dat hij in zijn 36ste interland 14 keer scoorde

Leuk om te zien dat Balotelli weer terug op niveau is maar ik zou me er de vingers niet aan branden als ik Mancini was. Juist het sterke teamspel en collectief maakt Italie ijzersterk maar of Mario daar een positieve aanvulling op is???

Wat zal Mancini gezegd hebben? Maar je laat je luchtdruk thuis?
Gekke gast, hoop dat die een beetje volwassen wordt ooit eens. En tot dan, z'n oude niveau terug krijgen. Dit soort types zijn uiteindelijk toch het leukst om naar te kijken, verrassen in en buiten het veld.

Mooi om te zien dat Mancini ook een twee spitsen systeem overweegt door Balotelli, Gabbiadini en Joao Pedro uit te nodigen. Op deze manier halen we toch het meest uit Immobile denk ik. Zou leuk zijn om Balo met Immobile te zien, maar dan wel in een paar oefenwedstrijden ipv de belangrijke play offs.
Ik hoop dan op een 3-5-2 systeem omdat we teveel mooie en goede middenvelders hebben en immobile beter rendeert in een 2 spitsen systeem. Maar voor de playoffs; never change a winning team

Blijft met zijn waargaloze wedstrijd tegen Duitsland voor mij een iconische voetballer die ik nooit ga vergeten. Je wilt hem niet in jouw team hebben, maar in jouw vriendengroep kan niemand aan hem tippen. Ik wil óók in zijn fantasiewereld leven. Laat hem alstublieft zijn fratsen houden, bijvoorbeeld nadat hij uit een lelijk geluksdoelpuntje scoort hij een vinger voor zijn mond legt om iedereen zogenaamd het zwijgen op te leggen.

Leuk voor Balotelli, verwacht er op de iets langere termijn weinig van.
Ook triest dat Italië zoveel Brazilianen oproept. Eerst al Jorginho, Emerson en Tokio, nu ook nog Joao Pedro en Luiz Felipe. Dat kleine voetballanden als Azerbeidzjan en Qatar dat doen oke, maar bij Italië past dat in mijn ogen niet echt .

25 januari 2022 om 15:06

Ik snap het probleem niet zo, als die spelers zich meer Italiaans voelen, dan mag het toch gewoon? Daarnaast had Jorginho Italiaanse voorouders, Emerson heeft ook Italiaans bloed lopen door zijn veins. Daarnaast spreken ze allemaal Italiaans. Ik heb liever "buitenlanders" die zich kunnen relateren met het land waar ze voor uitkomen, de taal vloeiend kunnen spreken, en trots zijn om de shirt aan te trekken, dan Braziliaanse spelers die voor China of Qatar uitkomen vanwege het geld.

Leuk voor Balotelli, verwacht er op de iets langere termijn weinig van.
Ook triest dat Italië zoveel Brazilianen oproept. Eerst al Jorginho, Emerson en Tokio, nu ook nog Joao Pedro en Luiz Felipe. Dat kleine voetballanden als Azerbeidzjan en Qatar dat doen oke, maar bij Italië past dat in mijn ogen niet echt .

Blijf toch op één of andere manier een favoriete speler van mij, maar misschien komt dat deels door mijn Italiaanse roots.

super Mario terug bij de selectie
leuk om te zien
benieuwd hoelang hij het dit keer volhoudt
qua voetballer mooi om te zien dat hij terug is
maar qua persoon denk ik niet dat hij het lang gaat volhouden

Balo mazzelt hier volgens mij met de aanwezigheid van Mancini bij de Italiaanse ploeg. Als ik het goed begrijp doet hij het 'leuk' (19 wed. 8 goals en 3 assist) in Turkije bij een ploeg die nu 4de staat. (gaat wel lekker met Besiktas, Gala en Fener dit seizoen btw ). Echt fantastisch doet hij het dus ook weer niet. Voor een land dat ruim een half jaar geleden Europees kampioen werd, is dit natuurlijk wel echt pure armoede.

Laten we hopen op zo'n momentje als tegen Duitsland. Dit blijft toch een geniale voetballer qua streken op en naast het veld, waar je later nog over kunt vertellen. Why Always Me of dat shirtje uit na de 2-0 tegen Duitsland, haha. Blijft legendarisch.

Het is wel echt te triest voor woorden dat Italie een 31 jarige spits uit de turkse competitie oproept. Er lopen op dit moment zo veel betere opties rond en dan kies je voor balotelli...

25 januari 2022 om 12:23

Noem ze maar eens voor de spits positie dan

25 januari 2022 om 15:10

Raspadori en Scamacca draaien een meer dan prima seizoen bij Sassuolo. Italiaanse competitie is nog steeds 2 keer beter dan de Turkse competitie. Pinamonti is ook aardig bepalend bij Empoli. Destro is ook goed op dreef bij een degradatiekandidaat. Best wel veel spitsen die op dit moment op een hoger niveau spelen, en vergelijkbare cijfers halen dan Balotelli. Neemt niet weg dat ik wel een zwakte heb voor Balo, en altijd had gehoopt dat hij zijn belofte kon inlossen. Maar zijn ontwikkeling is net als een jojo.

Hmm flashback.....doet me denk op het WK2014 toen Italië uitgeschakeld werdt door Uruguay. De Enfant Terrible Mario kreeg door heel Italië over zich heen dat het zijn schuld is dat Italië is uitgeschakeld. Het ging alleen maar over Balotelli, terwijl Marchisio domme rode kaart pakte in dat beslissende wedstrijd voor Italië. Daar hoor je toen helemaal niets van.

Nu weer een beslissende wedstrijd en Mario wordt opgeroepen. Slim van Mancini. Mocht Italië uitgeschakeld zijn tegen Noord-Macedonië krijg Balotelli alle aandacht dat het zijn schuld is. Mancini blijft in de luwte.

25 januari 2022 om 15:36

It’S always super Mario-who did it
Maar hij is zo leuk en hilarisch
*it wasn’t Me

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren