Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heitinga niet eens met De Boer: 'Kans niet gehad om tegendeel te bewijzen'

Laatste update:
/

De samenwerking tussen Ajax en John Heitinga werd voor beide partijen niet wat ervan werd gehoopt. De teruggekeerde stopper kwam in de eerste seizoenshelft vrijwel niet in het stuk voor en besloot onlangs om per direct zijn kicksen op te bergen. De oud-international koestert geen wrok, maar baalt wel van hoe de zaken zijn gelopen.

Bij RTL Late Light gaat Heitinga in op de claim dat hij niet fit genoeg zou zijn geweest, zoals coach Frank de Boer onlangs beweerde. “Ik had het gevoel van wel. De dokter heeft me getest en goedgekeurd. Maar ik heb niet veel binnen de lijnen gestaan, dus heb niet de kans gehad om het tegendeel te bewijzen. Ik heb er echt alles aan gedaan, maar het mocht niet baten.”

Heitinga kwam afgelopen zomer over van Hertha BSC, waar hij eveneens moeizaam jaar kende. Hij had echter de mogelijkheid om in Berlijn te blijven. “En ik had ook nog wat andere opties, ja. Maar daar wil ik niet op ingaan. Ik ben een positieve jongen die vooruitkijkt. Dus ik ga nu zeker niet met modder gooien”, besloot de 32-jarige centrumverdediger, die in zijn carrière ook uitkwam voor Atlético Madrid en Everton.

Heeft John Heitinga genoeg kansen gehad van Frank de Boer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft een apart verhaal, het lijkt mij ook dat Heitinga fit was anders krijg je toch geen contact? 32 Is wel jong om te stoppen trouwens hij had toch nog wel een 1 of 2 jaar ergens anders in de eredivisie kunnen spelen? Ik hoop van harte voor Heitinga geen spijt krijgt dat hij op zo'n jonge leeftijd al stopt met voetballen.

9 februari 2016 om 08:40

Dat vond ik inderdaad ook apart. Ik zou als ik hem was nog een paar jaar ergens in het buitenland wat geld binnen halen.

9 februari 2016 om 09:01

Maar hij wilde heel graag in Amsterdam blijven en dus niet naar het buitenland

9 februari 2016 om 08:45

De vraag is natuurlijk wat fit is? Hij zal in goede gezondheid verkeren en intensief kunnen sporten. Daar zal een dokter hem ook op goedkeuren. Echter of hij wedstrijdfit is en op niveau kan spelen dat zal een dokter bij een medische keuring niet kunnen vaststellen. Dus dat hij door de medische keuring kwam, maakt niet dat hij voor wedstrijden bruikbaar zou zijn.

Het is gewoon een fout geweest hem vast te leggen. Niet snel en wendbaar genoeg meer. Dat had men moeten zien bij het scouten.

9 februari 2016 om 09:18

Ik zie eigenlijk ook niet in wat er fout geweest is om het te proberen met Heitinga. Hij kreeg geen belachelijk hoog salaris en heeft geen transfersom gekost. En na een half jaar wordt er in goed overleg weer afscheid genomen.

9 februari 2016 om 09:20

En dan wilde Overmars hem nog wel een 2jr contract geven.....

9 februari 2016 om 10:18

Dat is het probleem, hij is niet gescout. Puur gehaald op basis van zijn naam en verleden bij Ajax.

9 februari 2016 om 10:21

Wedstrijdfit wordt je over het algemeen door wedstrijden de spelen, steeds een kwartiertje erbij. Ik geloof ook niet dat z'n fitheid de reden was, maar hij is denk ik niet goed genoeg meer. En dat is ook zo gek niet, hij voetbalde al best lang niet meer op niveau. Vind dat hij nog een mooi afscheid heeft gekregen bij z'n eigen cluppie.

9 februari 2016 om 09:45

Denk dat Heitinga een droom had en dat was stoppen bij Ajax.
Aangezien dit zn laatste contract zal zijn bij Ajax heeft hij zn droom waargemaakt ipv nog 2 jaar van waarde zijn bij een andere club in de ED of geld harken in een C voetbal land.

Mooi dat Heitinga koos om terug te keren, terwijl hij andere opties had. Kan een Van der Vaart van leren.

Jammer genoeg werd het geen succes, maar zeker wel credits dat hij zich tenminste aan zijn woord hield. Nu had je hem eigenlijk goed kunnen gebruiken als back-up met al die geblesseerden, alleen wilde De Boer hem waarschijnlijk alleen in de beker laten spelen waardoor hij weinig aan spelen toekwam. Ook vind ik dat het bestuur gewoon misbruik van Heitinga maakte, als goedmakertje richting de fans.

9 februari 2016 om 08:51

En wie zegt dat het voor Van der Vaart anders was gelopen zoals nu met Heijtinga is gebeurd. Een roemloos afscheid. Afgedankt door de club waar je bent opgegroeid. Dan kun je beter in een lekker klimaat je centen vangen en worden afgedankt. Terug komen naar Nederland is alleen maar ellende. Omdat Nederlanders alleen maar kunnen zeiken en het negatieve willen belichten. Wij kunnen onze sporthelden blijkbaar niet eren.

9 februari 2016 om 08:59

Inderdaad. Schandalig van de boer dat hij heitinga niet heeft ingezet. Als de boer hem niet wilde gebruiken en dit gewoon had gezegd had hij miss wel liever bij een psv of az gevoetbalt. Tuurlijk zal hij geen toezeggingen hebben gehad maar paar kansen voor deze held had wel gekund. Nu isie te kijk gezet.

9 februari 2016 om 09:14

Hij werd bij Jong Ajax er helemaal afgelopen. Waarom zou ie dan een kans moeten krijgen in de Eredivisie?

9 februari 2016 om 09:38

@atleticofc helemaal gelijk dit zeg ik ook altijd nederlanders eren hun sporthelden niet. Als je ziet dat een speler als Iniesta in elk stadion applaus krijgt krijg je gewoon kippenvel van. Hier komt seedorf met Milan naar Ajax en hij wordt uitgefloten terwijl hij in Barca een staande ovatie kreeg pffffffffffff nederland eert zijn helden zeker niet daarom komen spelers als Sneijder van der Vaart en Huntelaar niet terug. Want als ze dat doen worden ze toch alleen maar afgezeken.

Juist nu met de blessures van Tete en Riedewald is de verdediging dun bezet. Heitinga had juist nu van waarde kunnen zijn.

Hoe gaat De Boer het neerzetten bij een blessure/ schorsing van Dijks of Viergever ?

9 februari 2016 om 09:04

Ja, inderdaad wel zuur dat je vrijwel direct Riedewald voor rest van het seizoen kwijt bent. 32 jaar is inderdaad jong, maar elke speler slijt anders. Misschien heeft hij wel veel slijtage wat niemand weet. Volgens mij zij Van Marwijk gisteren al dat ie alleen zolang heeft kunnen doorspelen door zijn levensstijl, dus misschien is het ook wel echt op.

9 februari 2016 om 09:22

Heitinga wordt door de technische staf zo weinig ingezet dat ik denk dat hij zelfs nu niet in aanmerking zou komen. Owusu zal vermoedelijk door schuiven, of zullen ze als grote verrassing Boilesen van stal halen? Haha, dat zal wel niet.

9 februari 2016 om 10:25

Dan krijgt de volgende jeugdspeler de kans.

Begon ooit als een heel groot talent en na zijn blessure kon hij zijn belofte niet inlossen. Atletico was een flop en na een goed begin bij Everton werd dat ook een flop. Ondanks alles toch een leuke carrière gehad en vele interlands mogen spelen. Je kon ook verwachten dat het bij Ajax niet veel zou worden. Een soort Ooijer rol kon hij vervullen en daar had die voor moeten gaan. Stel dat Ajax wel kampioen wordt is het toch zonde dat je dan geen onderdeel van de selectie meer bent

9 februari 2016 om 09:42

ach wat praat je nou die gast heeft een WK finale gespeeld en dan moet ie nu op een bankje gaan zitten kijken naar van der Hoorn en Viergever die de voorkeur krijgen. Sorry hoor dan ga ik met me miljoenen wel thuis op de bank zitten en daarna met me kids naar het park. Een Ooijer roltssss Ooijer maakte zichzelf belachelijk door die rol zo te accepteren. Kampioen worden met Ajax is niet zijn streven hij wilde van waarde zijn en een voorbeeld voor de andere jongens om terug te komen. Nou dat kan ajax nu wel vergeten van der Vaart en Sneijder willen zeker niet zo behandeld worden lijkt mij

9 februari 2016 om 10:25

@leopart..hoe kom jij er in godsnaam bij dat Heitinga bij Atletico een flop was?!! Speelde vrijwel alles dat seizoen, het grote probleem was de taalbarriere en hij had wat andere aanpassing problemen met de (club)cultuur, thats it.

Vervolgens kreeg hij de kans om in de Premier League te spelen, een competitie die hem meer ligt en hij is dus ingegaan op die kans.

Lachwekkend hoe mensen aan beeldvorming doen of andere napraten terwijl ze niet worden geremd door enige kennis van de feiten.

Vervolgens werd hij bij Everton in zijn eerste jaar door de supporters gekozen tot speler van het jaar.

ik denk dat hij zeker voor waarde had kunnen zijn, maar ja met een zo'n stijfkop als coach...

9 februari 2016 om 09:25

Hij was gewoon niet goed genoeg, en zeggen dat hij niet fit was, is een nette manier van De Boer om dit aan de buitenwereld aan te geven. Het is ook niet zo dat er in de verdediging bij Ajax maar een paar kneuzen staan he, minst gepasseerde verdediging, en allemaal nog jonge gasten met lange contracten. Moet je dan echt Heitinga daar neerzetten? Hoewel Frank inderdaad een stijfkop kan zijn, geef ik hem nu groot gelijk. Dan kan je beter eerlijk zijn tegen Heitinga en zeggen dat hij niet aan speelminuten gaat komen. Dit is voor iedereen het best.

Toch wel een vreemde comeback jaren lang in de top gespeeld echter blijkbaar niet genoeg voor dit Ajax. het zat hem ook niet meer dat Ajax verdedigend goed stond met weinig tegen doelpunten.

9 februari 2016 om 09:44

Als ie had gespeeld had Ajax ook weinig goals tegen gekregen. we kunnen toch niet ontkennen dat de Boer gewoon niet met Baasjes om kan gaan. Die werkt liever met ja knikkers

Schandalig hoe Ajax met deze speler is omgegaan. Haal m dan niet als ie ook geen echte kans krijgt. Hij heeft nu in ieder geval wel genoeg tijd om lekker te gaan shoppen voor een normale broek. Dat is dan weer de positieve kant :-)

9 februari 2016 om 10:12

Verdiep je eerst even in zijn spel voor je zulke dingen roept. Als je samenvattingen van jong Ajax terug kijkt kun je zien dat hij er werkelijk waar door iedereen wordt uitgelopen. Hij kan nog geen fatsoenlijk sprintje trekken. Zoek maar de samenvatting van jong Ajax tegen FC Eindhoven op. Hij paste totaal niet meer in de snelle achterhoede van Ajax.

10 februari 2016 om 16:19

snelle achterhoede ?? haha sorry man kerel maar snel ? oma met een rollator loopt nog sneller met de bal elke keer tikkie terug of breed zie ze amper een sprintje trekken.
dancetjai heeft gewoon puur gelijk slaat helemaal nergens op heitinga was een voorbeeld voor die jongens een speler met naam en een geschiedenis zo hoor je niet om te gaan met zo iemand schande indd

Wat is dit voor poll? Iedereen weet dat hij maar een aantal invalbeurtjes heeft gehad en natuurlijk geen eerlijke kans heeft gekregen, omdat de Boer waarschijnlijk dacht dat hij anders de talenten te min zou doen.. Niet geheel onterecht gedacht alleen dan moet je zo'n professional niet halen. Het verbaast me ook dat de Boer zegt dat Heitinga niet fit is geweest in zijn periode bij Ajax, waar achteraf ook niet alles van klopte. De Boer en het beleid van Ajax mogen zich schamen na de zóveelste 'miskoop'.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren