Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hartman maant boze Slot tot kalmte: ‘Het was een psychologisch spelletje’

Laatste update:

Arne Slot was zondag ondanks de simpele zege op Heracles Almelo geen volledig tevreden man. De Feyenoord-trainer vond dat het zijn ploeg ontbrak aan scherpte, en vooral het spelletje steen, papier, schaar voorafgaand aan de 3-0 sprak volgens hem boekdelen. Quilindschy Hartman legt echter uit dat dat 'een bewussie' was. "Het was een psychologisch spelletje", verklaart de linksback tegenover de NOS.

Slot liet zondag zowel in de mixed zone als de perszaal zijn onvrede blijken over het moment. Daarbij deden Igor Paixão, Santiago Gimenez en Hartman een spelletje steen, papier, schaar om te 'bepalen' wie een vrije trap mocht nemen.

"Als je bij 2-0 dát doet... Op die manier hebben we eigenlijk ook gevoetbald. Een beetje onderschatting, zo van: het zal allemaal wel goedkomen vandaag", brieste Slot tegenover ESPN.

Hartman getuigt echter van voorbedachte rade. "Ik verloor, maar het was eigenlijk een list", aldus de 22-jarige verdediger voor de camera van de NOS. "Het was van tevoren al bepaald dat Igor hem zou nemen."

"We hoopten dat de keeper dan zou denken: linkspoot (Hartman en Gimenez zijn beiden linksbenig, red.), en uiteindelijk neemt Igor hem. Ik denk dat dat goed uitpakte."

De ingevallen Paixåo tekende uit de vrije trap namelijk voor het slotakkoord. Gimenez krijgt de credits voor het slimmigheidje. "Misschien is het toch een beetje dat Mexicaanse", glimlacht Hartman. "Hij zei 'Rock, paper, scissors' en toen gebeurde dat."

Ondanks de simpele zege weet de Oranje-international nog wel een verbeterpunt te noemen. "Weer de nul en drie goals is iets positiefs, maar ik denk dat we de eerste helft iets te veel gevaarlijke momenten tegenkregen. Dat is iets waar we kritisch naar kunnen kijken."

Feyenoord nestelde zich door de overwinning steviger op de tweede plaats van de ranglijst. Het verzamelde 59 punten uit 25 wedstrijden: tien minder dan de nog altijd ongeslagen koploper PSV. Nummer drie FC Twente volgt op 53 punten; voor nummer vier AZ (46 punten) lijkt directe Champions League-kwalificatie inmiddels een utopie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone-nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja...als trainer wordt je gek haha maar die spelers hebben er lol in.
Feyenoord was idd ook matig maar wel verdiend gewonnen lijkt me.

11 maart 2024 om 09:19

Hoezo zou je als trainer gek worden? Wat je daarna zegt heb je gelijk in, als de spelers er maar lol in hebben.

Maar in de media hoor je gelijk een Kwakman weer... echt vermoeiend.

Het hele voetbal draait om business... geld enz. en dan moet men daar ook naar gedragen? Het spel is uitgevonden om een leuk spel te spelen. Ik vind het dus alleen maar mooi dat je gelukkig nog wat jeugdige lol terug ziet.

Uiteraard is een 90e minuut CL finale wat anders.. maar 2-0 voor in een kansloze wedstrijd kom op zeg...

11 maart 2024 om 10:30

Er is net voor dit artikel een artikel uitgekomen waar Slot precies uiteenzet waarom hij daar als trainer gek van wordt, dus daar kan je je redenen wel vinden lijkt me.

11 maart 2024 om 10:58

Maar dit gaat toch nergens over wat Slot zegt. 'we speelden alsof het allemaal wel goed zou komen'.

Mijn antwoord: Ja dat was toch ook zo! Heracles heeft er ook alles aan gedaan Feyenoord dat gevoel te geven.

Slot is (net als veel trainers) een controlfreak, maar hij slaat echt te vaak door als het net even niet gaat zoals hij dat wil. Dan wordt hij boos of als het om scheidsrechters gaat krijg je een steek onder water...

11 maart 2024 om 16:29

Je speelt toch voetbal op een veld, als je dan zo graag steen papier schaar speelt doe ke dat lekker in je eigentijd. Komt lekker prof over. En gvd nog n salaris krijgen waar je u tegen zegt

wel schattig, na alle kritiek snel een excuus verzinnen

11 maart 2024 om 07:38

Paixao won niet en nam de vrije trap, was vrij duidelijk tijdens de wedstrijd.

11 maart 2024 om 07:43



De winnaar mocht de vrije trappen nemer kiezen. En die koos Paixao. Er zijn heel veel theorieã«n te verzinnen.

Een andere theorie is dat Paixao m al nam voordat de winnaar van het spelletje het door had.

Weer een andere, en die vind ik zelf wel leuk, is dat het gewoon een goeie vrije trap was en dat ie er daarom in ging. Maar daarmee doe ik het belang van dit spelletje wel enorm tekort natuurlijk

11 maart 2024 om 07:47

Hartman neemt nooit vrije trappen, en die zou opeens mee willen wedden, om vervolgens ook nog eens voor camera te gaan liegen. Tsja...

11 maart 2024 om 07:56

Ik vond het meteen al erg geacteerd overkomen.

11 maart 2024 om 08:51

School plein spelletjes. Ik vond het erg kinderachtig 😜 nee ik maak natuurlijk een grapje. Beetje dolle moet kunnen.

11 maart 2024 om 09:24

Exact, er zijn heel veel theorien te verzinnen. Zonde wel dat je jullie automatisch niet geloven wat Hartman zegt. Als dat een standaard reactie is nadat mensen wat zeggen, dan vind ik dat, om je voorganger te citeren, schattig.

11 maart 2024 om 10:23

De vrije trap was idd goed @yoda. Toch vind ik de keeper niet vrijuit gaan en lijkt hij wel degelijk verrast. Was toch zijn hoek die hij zelf vrij liet met het neerzetten van de muur.

Dat spelletje schaar, ... heeft daarnaast weinig nut als diverse spelers er voor gaan staan. Dan weet men bij Heracles nog steeds niet wie er heeft gewonnen en de vrije trap mag nemen.

11 maart 2024 om 10:59

Keepers hebben idd vaak een hoek waar ze dan hopen dat ie bal ook komt. En dan zie je vaak dat ze m dan alsnog missen, omdat ze gingen twijfelen of de bal juist niet in die, maar de andere hoek zou komen.

Zoals ik naar dit gevalletje kijk, zonder gekheid. Er werd een of ander spelletje gedaan, een dolletje met een uitleg na de wedstrijd. Wellicht klopt het en was het bedoeld voor verwarring. Maar ik denk dat weinigen bij Heracles überhaupt door hadden dat dit plaatsvond, zoals jij ook aangeeft redondo. Er staan 2 man bij de muur een links en rechtspoot, Paixao en Gimenez toch?… dus er zal wat dat betreft geen verwarring zijn of Gimenez of Hartman m zal nemen. Maar de twee man van Feijenoord die rechts van de muur stonden stapten half weg en de prima vrije trap werd te laat gezien door de keeper (die mijn insziens ook 1-2 teamgenoten aan die kant van de muur had moeten zetten).

11 maart 2024 om 09:12

Uiteindelijk pakt het goed uit en daar gaat het om.



Dus de speler geeft uitleg over het moment. Hoe is dit te verwoorden als de trainer tot kalmte maanen?

Gewoon disrespect naar je tegenstanders. Zijn wel andere manieren om je tegenstanders af te leiden.

11 maart 2024 om 07:42

Laten we eerst beginnen met normaal Nederlands te praten. Het juiste woord dat je bedoelt is respectloos en geen disrespect. En hoezo is dit 'disrespect' naar de tegenstander? De spelers zijn meer met hunzelf bezig dan de tegenstander.

11 maart 2024 om 08:08




Als je dan toch probeert iemand feitelijk te corrigeren doe het dan goed.
'of disrespect een correct Nederlands woord is, vraagt u? Het verrassende antwoord: ja! Net zoals disfunctioneel, diskrediet en disfunctie.'








11 maart 2024 om 08:08

Even in haken op dat "normale Nederlands", het is " de spelers zijn meer met zichzelf bezig". Hunzelf is geen woord mijn beste.

11 maart 2024 om 08:43

Disrespect is echt een geaccepteerde verloedering van onze taal.

11 maart 2024 om 08:56

@Joost, wanneer genoeg mensen een woord (verkeerd) blijven gebruiken wordt deze vanzelf opgenomen in ons woordenboek. Neemt niet weg dat disrespect een leenwoord is en buitengewoon lelijk.

11 maart 2024 om 09:10

@saksenros, het is ook niet mijn favoriete woord maar uiteindelijk feitelijk wel gewoon Nederlands.

11 maart 2024 om 11:01

Waar maak je je druk om? Taal verandert continu en onze taal “ver-Engelst” steeds meer. Als je een halfuurtje de TV aan zet hoor je alleen maar engelse termen er tussendoor komen (“obsessed”, “cringe”, “outgoing” etc), en dit zal alleen maar toenemen. Sommige engelse woorden dekken de lading ook meer dan de nederlandse variant.
Uiteindelijk maakt het allemaal niet zo veel uit toch. Het enige dat telt is dat we elkaar (kunnen) begrijpen.

11 maart 2024 om 07:48

Ik vind het juist van respect getuigen, je neemt de tegenstander serieus genoeg om op het verkeerde been proberen te zetten.

11 maart 2024 om 07:55

Vandaar dat ze dit deden tegen Heracles met 2-0 voorstand en niet tegen Lazio of Atlelico.

11 maart 2024 om 07:59

Precies het punt dat ik probeer te maken ja.Maar liever hebben we dat ze blasé die bal de tribune in schieten, omdat we toch al voorstaan tegen Heracles.

11 maart 2024 om 09:18

@oenieboy: het zou ook gek zijn als ze dat gisteren tegen Lazio deden,terwijl ze tegen Heracles speelden. Als Gimenez dit gisteren bedacht is het toch logisch dat ze dat tegen Heracles deden?

11 maart 2024 om 09:14

Want een 2 schijntrappen voor de vrije trap is totaal anders? Het zijn gewoon allemaal afleidingsmanoeuvres waarbij de tegenstander gewoon gefocust moet zijn.

Manen tot rust is een beetje overdreven toch? Aangezien paxioa niet mee deed aan het gebbetje klinkt het niet raar. Dat twee linkspoten loten en een rechtspoot hem neemt zou wel verklaren waarom die muur verkeerd stond en de keeper zich liet verassen

Why so serieus....het is toch prima en mooi dat zulk soort "trucjes" uitgehaald worden.

11 maart 2024 om 09:49

Echt hè , wat een geneuzel… het is leuk bedacht, en nog functioneel ook. Als Ajacied kon ik erg genieten van dit spelletje van Hartman. Ook een leuke gast in de interviews. Legt het duidelijk uit. Slot zal echt niet boos geworden zijn, ik weet zeker dat ze na de uitleg van Hartman met z’n alle hierom konden lachen.

Ronduit beschamend. Daar sta je dan als professionele voetballers een spelletje te spelen omdat de kinderen er niet uit komen wie een vrije trap mag nemen. Juist daarom zou ik als coach daar vooraf afspraken over maken. Sommige voetballers zijn net kleine kinderen.

11 maart 2024 om 08:53

Ik denk dat je de tekst verkeerd gelezen hebt.

11 maart 2024 om 08:53

De grap is, ze waren er al lang uit. Ipv het over de bal stappen bij een vrije trap deden ze dit, en het leverde een goal op

11 maart 2024 om 09:00

en voetbal is ook maar een spelletje..dus een spelletje in een spelletje.. jeetje wat erg

11 maart 2024 om 09:15

Ik denk dat je het verkeerd interpreteert, aangezien er aangegeven wordt dat dit een vooropgezet plan was.

leek inderdaad goed uit te pakken, aangezien de keeper ook dacht dat een linkspoot um ging nemen.
anders moeilijk uit te leggen waarom hij die vrije trap niet tegenhield, die kwam namelijk in "zijn" hoek.

11 maart 2024 om 09:27

Oreely

En toch is het makkelijker om met links die bal daar onhoudbaar neer te leggen dan met rechts... dus ik snap je punt niet helemaal

Met curve blijf je juist met links verder buiten het bereik van de keeper...

Na de tatoeages, de haardrachten en de gebedsdiensten op het veld nu dit soort onzin. Psychologisch spelletje- doe even normaal joh.

11 maart 2024 om 09:20

En ik wil de leren knikker terug, met zo'n dikke veter erdoorheen!

11 maart 2024 om 09:21

Aangezien het Feyenoord's eerste goal uit een directe vrije trap was in anderhalf jaar heeft het blijkbaar wel gewerkt

11 maart 2024 om 10:04

madmarcel. En jij denkt werkelijk dat het door die ongein komt???? Droom verder.

11 maart 2024 om 10:27

Nou ja ik denk wel dat de keeper er vanuit ging dat een linkspoot die bal ging nemen. De muur stond veel te ver naar (voor de keeper) links. Dan laat je een gat open waar de keeper zelf ook geen rekening mee hield. Dus het leek te werken nietwaar.

11 maart 2024 om 13:11

@voetballer: ik kan het niet bewijzen uiteraard, maar ze doen dit geintje voor het eerst en de bal vliegt er in. Kan toeval zijn,maar het kan ook zijn dat het heeft gewerkt.

11 maart 2024 om 10:26

Whoopwhoop, boomer alert .

Dat is toch allemaal niks nieuws? Het zachte tikje bij een corner, zodat een genomen corner lijkt dat hij niet is genomen. Of de breedte pass bij een penalty. Dat zijn ook allemaal probeersels. We hebben tegenwoordig zelfs de muurligger. Als het werkt, why not.

Snap dat je hier als trainer gek van wordt, maar als dit dus een 'tactische' keuze is van zijn spelers is het wel te waarderen.

Dit is leuk als je een wedstrijd speelt die er niet om doet , oud Feijenoord tegen oud Madrid , of zo om het publiek te vermaken

Van mij mogen voetballer vooral voetballen.
Al die andere onzin is aan mij niet besteed.

Voetbal vrolijk en fris, spring een gat in de lucht na een doelpunt en ren terug naar je eigen helft.

Dáár koop ík een kaartje voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren