Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hake geef Ziyech advies bij lastige keuze: 'De plussen en minnen'

Laatste update:

Hakim Ziyech zal binnen nu en een paar weken definitief een knoop moeten doorhakken over zijn toekomst als international. De spelmaker van FC Twente heeft een uitnodiging op zak van de Marokkaanse bond, maar heeft inmiddels van Oranje-bondscoach Danny Blind begrepen dat hij ook bij Nederland in beeld is. René Hake, zijn coach bij FC Twente, voorzag hem deze week van advies.

/

“Ik heb Hakim de plussen en minnen aangegeven van zijn eventuele keus”, vertelt Hake in TC Tubantia. De oefenmeester heeft daarbij getracht om zijn eigen mening voor zich te houden. “Ik ga hem niet een bepaalde kant opduwen. Het is zijn keus, zijn gevoel. En ik heb het idee dat hij daarin vrij standvastig is.”

Ziyech is uitgenodigd voor een tweetal oefenduels van Marokko. Mocht hij inderdaad afreizen naar zijn vaderland en daar meedoen, dan mag hij niet meer uitkomen voor het Nederlands elftal. In het verleden speelde de 22-jarige wel al meerdere interlands voor diverse vertegenwoordigende Nederlandse jeugdelftallen. Zo heeft hij onder meer vier wedstrijden in het shirt van Jong Oranje achter zijn naam staan.

Welk land zou jij Hakim Ziyech adviseren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou Blind, doe je ding en haal hem als stand-in en opvolger van Wes!

22 september 2015 om 16:54

Gewoon voor Marokko kiezen, want Nederland bakt er ook niks van. Verder hebben meerdere marrokaanse jongen voor Nederland gekozen en alleen affelay en boulahrouz hebben wat minuten gemaakt. Alle andere jongens hebben het niet gehaald!

Gewoon afgaan op jouw gevoel en niet denken, dat het Nederlandse elftal jouw carriã¨re goed zal doen!

22 september 2015 om 17:07

het niveau van oranje is hoe dan ook altijd hoger geweest en nog steeds, Marokko heeft altijd leuke spelers maar is nooit een team...daarbij kwalificeren ze zich nooit voor het WK en de afrika cup is ook niet alles en midden in het seizoen wat voor clubs ook altijd lastig is

daarbij maakt hij een hele goede kans om in de basis te komen bij oranje

uiteraard is zijn eigen gevoel het belangrijkst maar sportief is oranje altijd een hele stap hoger ook al draait het nu voor geen meter wat voor hem juist voordelig is...als je bij oranje de man wordt waar het om draait kom je veel makkelijker bij een topclub terecht

22 september 2015 om 17:09

wat je aangeeft hebben alleen boulharouz en afellay oranje echt kunnen halen maar dat zegt meer over de rest...misschien was de transfer van boulahrouz wel mede dankzij zijn selectie bij oranje

22 september 2015 om 17:22

Hij bedoelt op de bank van Fc Twente

22 september 2015 om 17:22

Wat n onzin, van je bent niet interessant voor clubs door de Afrika cup.. Werd bony niet gekocht door City midden in de Afrika cup??

22 september 2015 om 17:39

Je bent misschien niet niet interessant, maar je wordt er wel minder interessant door. Net als blessuregevoeligheid is ook de Afrikaanse nationaliteit een zekerheid voor regelmatige langdurige absenties. Natuurlijk gaat het in de eerste plaats om kwaliteit, maar bij de keus tussen twee kwalitatief gelijkwaardige spelers waarvan één Afrikaans is gaat, bij verder gelijke omstandigheden, de club altijd voor de niet Afrikaan.

22 september 2015 om 18:31

Ik begrijp je standpunt betreffende de afwezigheid tijdens het seizoen. Maar dit zou dan ook moeten gelden voor de Zuid- Amerikaanse spelers. Die spelen na een zwaar seizoen nog een Copa America. Dit is voor veel clubs ook een doorn in het oog. De spelers lopen namelijk een groter risico op blessures aan het eind van het seizoen en de meeste missen de hele voorbereiding en begin van het seizoen. Hoe je het wendt of keert als je bepaalde kwaliteiten bezit kunnen topclubs niet om je heen. Of je nou de Afrika cup speelt of Copa America.

22 september 2015 om 18:41

Dat ben ik niet met je eens. De Copa America is na het seizoen, net als het EK dat ook is en dat is een belasting waar clubs rekening mee houden. De Afrika Cup valt dat betreft gewoon heel ongelukkig omdat grote clubs het de eerste knock out ronde zonder Afrikaanse spelers moeten stellen terwijl het in januari en februari sowieso vaak aanhaken of afvallen is in de race om de titel.

De Copa America berokkent indirect net als het EK schade aan de fysieke (en mentale) staat van spelers, maar daar kunnen clubs overheen kijken. Het direct en concreet missen van je Afrikaanse spelers in een cruciale fase van het seizoen weegt wat dat betreft zwaarder mee.

22 september 2015 om 17:26

Als je goed bent dan maakt het niet uit of de Afrika cup midden in seizoen valt!

Of speelde keita diarra Touré etc etc niet voor real Madrid??

Komt het feit bij dat Hopelijk NL het EK niet haalt en voor de WK bij Frankrijk in de poule zit!

Gwn lekker Marokko kiezen met jonge talenten gaan ze het wel redden Matsouri

22 september 2015 om 18:28

Als je kunt kiezen tussen twee spelers die ongeveer gelijkwaardig zijn wie kies je dan? Een speler die je midden in het seizoen kwijt bent of iemand je het hele seizoen hebt? Tuurlijk worden er wel spelers gekocht, maar je bent wel paar % minder interessant

23 september 2015 om 11:34

Hij moet gewoon kiezen waar zijn hart ligt. Als hij meer voelt bij het Marrokkaanse volkslied dan het Nederlandse is de keuze toch snel gemaakt?

Zelf hoop ik natuurlijk Nederland omdat ik denk dat hij echt wat kan toevoegen in de toekomst.

Maar ik hoop dat ie kiest waar hij zich het beste voelt.

Ik zou hem vooral adviseren zijn gevoel te volgen. Ergens heb ik de indruk dat hij voor Nederland gaat. Maar als hij in zijn hart liever voor Marokko speelt. Mooi doen.

22 september 2015 om 16:15

Even vooropgesteld dat ik het niet zou snappen als hij voor Marokko kiest, ben ik het wel met je eens. Een keuze voor een land maak je met je hart, niet met een lijstje met plussen en minnen.

22 september 2015 om 16:57

Dat is nogal een aanname. Als ik naar het gebrek aan inzet en passie bij sommige spelers van het Nederlands Elftal kijk dan denk ik dat de mentaliteit van de speler belangrijker is dan de gedachte achter zijn keuze.

22 september 2015 om 17:25

Zolang de bondscoach zijn zoontje op blijft stellen die telkens beslissende fouten maakt, dan zou ik het ook moeilijk vinden om alles te geven in wedstrijden voor het Nederlands elftal.

22 september 2015 om 17:39

Ja echt he... Hoeveel vaders heeft Blind? Van Gaal, Hiddink en BlindJe zou maar Van Gaal als vader hebben... Oh nee... Van Gaal weet niets van voetbal, net als Hiddink...

22 september 2015 om 17:43

Kijk de laatste 5 wedstrijden waarin Blind voor het Nederlands elftal speelt maar eens kritisch terug. In elke wedstrijd maakt hij beslissende fouten. Kritisch kijken, dan stel je vast dat hij tekort komt of in de greep is van fiksers.

22 september 2015 om 18:20

@pparzyszek
Dus jij stelt vast dat Blind in de ban is van fiksers.. wauw, dat is nog al een statement om te maken vind je niet? Gebaseerd op je eigen kritische blik zeker?

Zoals hierboven al gezegd werd hebben de vorige bondscoaches Blind ook telkens opgeroepen en opgesteld en speelt hij bij zijn eigen (niet onverdienstelijke) club ook zo goed als alles.

Dus jij zegt ondanks dat alles met je kritische blik dat hij de hand boven het hoofd gehouden wordt OF dat er matchfixing is?? Mensen worden steeds gekker op dit forum.

22 september 2015 om 19:00

@joecartoon

Ik stel helemaal niet vast dat hij in de ban is van fiksers. Ik stel vast aan de hand van zijn recente prestaties (onder Hiddink en z'n vader) dat hij tekort komt om een basisplek te verdienen in het Nederlands elftal.

De prestaties en beoordelingen van andere bondscoaches van meer dan een jaar geleden zijn wat mij betreft niet meer relevant genoeg.

Blind speelt bij United inderdaad veel wedstrijden, zij het vooral als linker centrale verdediger dit seizoen (naast een van de betere centrale verdedigers van de PL op dit moment). Afgelopen weekend werd weer pijnlijk zichtbaar dat hij snelheid tekort komt. Bij het eerste doelpunt is hij niet op tijd terug in de zestien, bij het tweede doelpunt kan hij (als linksback) een simpele voorzet er niet uithalen.

Bij oranje zie ik hem niet als lcv spelen, daar speelt hij als verdedigende middenvelder of linksback. Op beide posities maakt hij in mijn ogen teveel beslissende fouten.

Veel beslissende fouten maken koppel ik aan gebrek aan kwaliteit (zoals jij zegt "hand (van papa) boven het hoofd" of aan fiksen (wat kan het anders zijn?). Ik denk dat het 't eerste is.

22 september 2015 om 19:20

Ja sorry, ik vind het allemaal slap gelul. Wat je zegt is jouw mening. Persoonlijk ben ik het er niet mee eens en suggereren dat hij of tekort komt, of in de ban is van "fiksers", of dat hij het aan zijn vader te danken heeft dan ook erg kort door de bocht. Dat soort beweringen zijn voor mij vergelijkbaar met meningen over de Illuminati of chemtrails o.i.d.

(cruciale) fouten worden meestal door een heel team gemaakt en niet alleen door 1 speler. Daley Blind voert naar mijn mening zijn werk naar behoren uit, ook in oranje en er zijn op dit moment weinig andere, jeugdige voetballers die het op die positie beter zouden doen. Dus dan houd het snel op. Dat je je stoort aan een speler, dat kan. Dat je zelf betere weet op die positie, dat kan ook en mag allemaal. Het is alleen aan de bondscoach om te beslissen. Dat die beslissing je dan niet aanstaat, helaas. Maar betrek niet die simpele dingen als matchfixing, clubvoorkeur en nu weer familie in de discussie. Dat zal nooit hard te maken zijn en komt gewoon ontzettend dom over.

Een Ziyech had je toch wel goed kunne gebruiken tegen Turkije,hij is toch wel een speler die durft en het balletje naar voren speelt,heeft bij elke goal van Twente bijna een aandeel. Kiest hij voor Marokko juich ik het gewoon ook toe maar ik zie hem echt we uitgroeien tot een bepalende speler binnen enkele seizoenen bij een topclub.

22 september 2015 om 16:45

Eens, maar hij is hetzelfde type als sneijder, maar dan minder goed. Dus dan heb je twee spelers met dezelfde styl en positie, lijkt me wat overdreven

22 september 2015 om 16:55

Maar hoe oud is sneijder. Als hij stopt heb je met ziyech een perfecte jongen klaar staan die kan uitgroeien tot een echte topper. Hoop met heel mijn hart dat hij voor nederland kiest.

22 september 2015 om 17:26

Sneijder is ook al een stuk minder dan in 2010. Nu het EK mis dreigt te lopen is het niet zo'n gekke gedachte om, mocht hij voor Nederland kiezen, met Ziyech op 10 te gaan spelen.

22 september 2015 om 18:14

Hoezo minder goed? Waarop baseer jij dat Sneijder op dit moment nog beter is? Sneijder heeft zijn beste tijd gehad. Ziyech zijn beste tijd is pas aangebroken. Met het oog op de toekomst had Blind gewoon een beroep op hem moeten doen in de vorige interlands. Het is toch raar dat je bij Hiddink wel in de voorselectie zat en dat Blind hem daarna er niet bij zet.

Is Hake met al zijn interland ervaring natuurlijk ook wel de aangewezen persoon voor , Hakim moet zijn hart volgen in deze en vooral op gevoel zijn keuzes maken. Want de plussen en minnen van Hake zullen ook niet helemaal objectief zijn , en vooral in het voordeel van de club. De grootste plus die Nederland ooit had , bij 100% WK garantie is momenteel niet meer aan de orde.

22 september 2015 om 16:16

Wat maakt interlandervaring nou weer uit als je iemand adviseert over zoiets? Compleet irrelevant toch?

22 september 2015 om 16:21

De plussen en missen zijn denk ik vrij duidelijk. De grootste min met Marokko is de Afrika Cup. Doordat die midden in het Europese seizoen valt, ben je minder interessant voor clubs in de grote competities. Verder zal het beide niet veel voor elkaar onderdoen, al heeft Nederland vaker gepresteerd op grote eindrondes. Het blijft echter een gevoelskeuze.

22 september 2015 om 16:37

Wat een onzin genoeg Afrikaanse spelers bij top clubs. Net als Bayern niet weet dat Benatia een Afrika Cup speelt. Een Afrika Cup duurt maar een maand max

22 september 2015 om 17:28

Kan me herinneren dat Chelsea een aantal jaren geleden liever geen Afrikaanse versterkingen meer wilde hebben omdat deze in januari niet inzetbaar zijn. Heeft toch wel wat invloed.

22 september 2015 om 18:19

En na die zogenaamde uitspraak hadden ze een overvloed aan Afrikaanse spelers. Don't believe what you hear but only what you see.

22 september 2015 om 18:41

De echte toppers laten ze inderdaad niet lopen, maar om nou te zeggen dat er echt heel veel Afrikanen bij de topclubs spelen, dan zit je er toch langs.

Real, Barcelona, Arsenal en United hebben er geen.
Atletico heeft er 1, Juventus heeft er 1, Roma heeft er 3, Napoli heeft er 1, PSG heeft er 1, Chelsea heeft er 4, Liverpool heeft er 1, City heeft er 3, Bayern heeft er 1. Wel moet gezegd worden dat veel van deze 16 spelers niet eens een vaste basisplaats hebben. Spelers die een dubbele nationaliteit hebben en voor een Europees land hebben gekozen, die spelen er een stuk meer.
Bayern heeft er 1, United 1, City 3, Liverpool 4, Chelsea 1, Arsenal 1, PSG 2, Napoli 1, Roma 1, Juventus 3, Atletico 0, Barcelona 2, Real 1. Dit zijn er 21, dat is 25% meer en ook veel meer basisspelers.

22 september 2015 om 19:23

Meen dat die uitspraak in het seizoen 2010-2011 is gedaan. Toen waren bij Chelsea Drogba, Kalou, Mikel en Essien naar de Afrika cup. Die vier spelers maakten destijds veel minuten voor Chelsea.

22 september 2015 om 16:29

Waarom zou Hake niet objectief zijn, tegen de tijd dat hij eventueel de Afrika cup gaat spelen is hij toch al weg bij Twente, dus die hebben er geen last van.
Voor de rest maakt het niet zoveel uit, of je een kwalificatiewedstrijd nu speelt in Kazachstan of Senegal.

22 september 2015 om 17:46

Kijk eens naar die oud internationals allemaal op de bank bij het Nederlands elftal. Die wisten hem sowieso nog niet te overtuigen...

hij moet lekker voor Marokko kiezen. Daar krijgt hij veel meer waardering dan in Holland. Een speler als Ziyech moest er al lang bij zitten.

22 september 2015 om 16:17

Ons land heet Nederland. Verder natuurlijk onzin wat je zegt. Hij zou hier ook waardering krijgen, helaas hebben we een bondscoach die niet selecteert op capaciteiten.

22 september 2015 om 16:21

dan krijgt hij toch niet de waardering? Marokko selecteert hem wel

22 september 2015 om 16:22

Dat hij waardering kan krijgen van jou of mij zal hem niet zoveel uitmaken, het gaat er om dat hij geen waardering krijgt van mensen die er wel toe doen.

22 september 2015 om 17:19

Als we zo gaan redeneren krijgt hij bij Oranje juist meer waardering bij Marokko. Hij is het voorjaar al eens geselecteerd, maar raakte jammer genoeg geblesseerd.

Ik hoop dat hij voor Nederland kiest. Ik zie in hem een waardige opvolger voor Sneijder die toch al op leeftijd begint te raken.

Zo laat hem eens met rust joh, echt triets dat nu alle media richting Ziyech gaat. Laat die gast toch eens met rust joh.

Geweldige speler, ik hoop echt dat hij voor Nederland uitkomt, maar zou hem niet kwalijk nemen als hij voor Marokko gaat kiezen.

Een lastige keus voor Ziyech. Zijn hart ligt waarschijnlijk bij Marokko, terwijl hij op dit moment ook gewoon in Oranje thuishoort. Nadeel is dat we een slechte bondscoach hebben die het (nog) niet in hem ziet zitten. Ik zie hem als een gedroomde potentiële opvolger van Wesley Sneijder. De volgende interlandperiode is een mooi moment om hem uit te proberen in de basis, aangezien Sneijder er waarschijnlijk niet bij is (i.v.m. geboorte kind). We kunnen wel wat creativiteit gebruiken, zeker nu we beide cruciale interlands moeten winnen om het EK te halen.

22 september 2015 om 16:24

Dan is de keus toch helemaal niet lastig? Zijn hart bij Marokko en hier wordt hij niet opgeroepen.

22 september 2015 om 16:29

Nadeel is toch wel de afrika cup...

22 september 2015 om 16:41

Afrika Cup is een voordeel. Veel scouts en met een mooie prestatie ga je naar de Confedertaion Cup. Het is zoals het EK maar 1x in 2jaar.

22 september 2015 om 17:33

Voordeel? Niet aanwezig zijn tijdens het, eventuele, trainingskamp in de winter. De kans op blessures bij optredens tijdens de Afrika Cup, daar worden nogal wat doodschoppen uitgedeeld. Het missen van wedstrijden voor de club. Dat maakt het voor de clubs niet interessanter. Verder is het EK maar eens in de 4 jaar.

22 september 2015 om 18:40

Sorry maar een Afrika Cup duurt maar een maand dus 4 competitie wedstrijden, wauw 4 wedstrijden niet mee doen in 2 jaar dat is echt verschrikkelijk.. Not!

Een Afrika Cup winnen brengt het land waar je voor staat hoog in de Fifa ranking en je kan er eventueel een Confederation plaats mee winnen. Veder zitten er genoeg scouts tijdens zo een Afrika Cup vooral voor de jonge jongens. Als je goed presteert gaat je transferwaarde ook omhoog en vooral als je belangrijk bent.

Ik zie nog steeds geen nadelen, blessure's kan je overal op lopen heb je Moreno gezien? Of heb je die tackles in Engeland gezien? Het is maar maximaal 1 maand dat je mist wat gelijk staat aan 4 wedstrijden en dat in 2 jaar.

Het heeft meer voordelen dan nadelen.

22 september 2015 om 20:13

@wandering: Misschien een beetje verkeerd verwoord door mij haha... Als jij bij de laatste 24 doelpunten van Twente 23x direct betrokken bent geweest, ga je toch wel denken dat je aan kan haken bij het niveau van Oranje. Volgens mij werd hij bij de vorige interlands wel opgeroepen door Blind, maar moest hij zich afmelden vanwege een blessure. Al met al een gigantische blunder van de KNVB, iedereen ziet het geweldige talent van Ziyech, behalve de mannen uit Zeist. Hij had veel eerder opgeroepen moeten worden.

Als speler van het nederlands elftal ben je natuurlijk wel interessanter voor grote europese clubs. Dat is in mijn ogen de grootste plus voor zijn carriere.

Toch hebben al die marokkaanse nederlanders of nederlandse marrokanen maar heel weinig interlands gespeeld voor marroko. Vond het ook een heel raar interview op fox. Leek wel alsof die er alleen wou kijken.

22 september 2015 om 16:41

Volgens mij had hij niet beseft dat het een definitieve keuze was, hij dacht dat omdat het vriendschappelijk was, hij rustig kon kijken en meedoen. Bij dat Fox interview kwam ie erachter dat hij impliciet voor Marokko zou kiezen.

22 september 2015 om 16:47

Daar leek het inderdaad sterk op.

ik vind het belachelijk om naar plussen en minnen te kijken bij een interlandkeuze. interlandvoetbal moet puur op gevoel gaan vind ik. zo wordt interlandvoetbal ook handel net als clubvoetbal en dat is niet de bedoeling.

voorbeeld

22 september 2015 om 16:40

wat nou als ziyech zich meer marokkaan voelt en de plussen en minnen in t voordeel van Nederland vallen?

Wat een ophef allemaal. De toekomst van het Nederlandse voetbal hangt af van de keuze van Ziyech. Laat die gast lekker op zijn gemak zijn besliing nemen en alles wat hij kiest is prima.

Ik vind het een goede speler lijkt in veel op sneijder inclusief lengte volgens mij.....

22 september 2015 om 16:46

Haha, nee Sneijder is 170 ofzo en Ziyech toch wel zo'n 180, ook niet de grootste, maar het scheelt toch zeker 10 cm

Die Hake duwt hem zeker richting NL :P. Zo van jongen als je voor Marokko kiest kun je een eventuele topclub schudden en krijg je na elke gespeelde afrika cup geen basisplaats meer. Net zoals die Prudhomme die Chadli lekker maakte voor Belgie.
Ik hoop echt dat hij voor Marokko kiest, hij is de gedroomde nummer tien voor al-mountakhab. Kan die samen met Amrabat, Kaddouri en Mastour de aanvalslinie vormen.

Blind heeft hem nooit erbij willen halen. Hij belde hem alleen onder publieke druk. Zaki heeft hem wel meteen benaderd en gevraagd en een toekomst verhaal voorgespiegeld met Marokko.

22 september 2015 om 16:48

Maar het heeft, met alle respect, toch ook eigenlijk sportief gezien geen nut om voor dat land te gaan spelen. Ik bedoel, je haalt hooguit 1x het wk en je doet mee met de Afrika cup die naast het feit dat het vol corruptie zit, ook niet door elk land serieus wordt genomen. Het verleden heeft al uitgewezen dat hoeveel talenten en goede spelers er ook bij Marokko zitten, ze er eerlijk gezegd weinig van bakken, daar kan Ziyech echt geen verandering in maken.

22 september 2015 om 17:05

Marokkaanse bond is nu heel wat professioneler dan pak em beet 10 jaar geleden. Met de aanstelling van Badou Zaki (oud-keeper van o.a. Mallorca) en het samenstellen van een nationale elftal met voornamelijk Europese Marokkanen zien de kansen er nu wel goed uit. Lokale elftal heeft onlangs finale gehaald van de Toulon toernooi en ook de kwalificatie voor AC 2017 verloopt voorspoedig ( zes punten uit twee wedstrijden..toegegeven tegenstanders zijn niet geweldig, maar dat heeft Oranje ook altijd). WK 2018 zou ook te doen moeten zijn. En binnenkort oefent Marokko tegen de top van Afrika (ivoorkust)..kunnen we gelijk zien waar ze staan.

Jongens als Mastour (italie), Bnou Marzouk (frankrijk), Ziyech (nl) kiezen natuurlijk ook niet zomaar voor Marokko als ze geen goeie interlandcarriere zien bij Marokko.

22 september 2015 om 17:11

Ziyech heeft nog niet gekozen gappie

22 september 2015 om 17:28

Hij gaat voor Marokko spelen, let maar op :D.

22 september 2015 om 19:14

Het is zojuist officieel..

Zou echt doodzonde zijn als hij niet voor Oranje uit zal komen. Kijk tuurlijk moet hij gaan spelen voor welk land hij het meeste gevoel bij heeft, dat is waar het internationale voetbal om gaat. Sommige spelers gaan gewoon voor het land van hun vader of opa spelen omdat ze niet goed genoeg zijn voor Oranje, dat is ook niks. Maar aangezien Ziyech kennelijk eigenlijk voor Nederland wilde kiezen denk ik dat het qua gevoel wel goed moet zitten.

IK denk zelf dat Ziyech de belangrijkste pillon is in de toekomst van het Nederlands elftal. Meer dan Bazoer, El Ghazi en noem maar op. Dit omdat Ziyech echt de onbetwiste spelmaker is die alles kan op 10 en we die nou zojuist missen, een echte opvolger voor Sneijder. Hakim heeft zowel de voetballende kwaliteiten als de leiderschapskwaliteiten om Sneijder op te volgen. Dus alsjeblieft Hakim, blij bij ons!!

Het klinkt misschien raar met het oog op de nabije toekomst zit er bij Marokko iets meer toekomstperspectief dan bij Nederland. Waar bij Nederland het meerendeel van de selectie uit eigen competitie komt, dat schinkend schip genaamd de Eredivisie, en waar ook 'de nieuwe lichting' vooralsnog teleurstelt, lopen er bij Marokko steeds meer spelers rond uit de Europese (sub)top en zitten er behoorlijk wat talentjes voor de toekomst in het Marokkaanse selectie, dat aan de andere kant tactisch wel heel erg zwak is zonder enig samenhang in het elftal. Desondanks vind ik dat je zo'n keuze niet moet maken op succeskansen, maar op gevoel van trots. Uitkomen voor het nationale elftal moet voor een speler voelen als een eer, niet als een kans om zo snel mogelijk op het hoogste podium te kunnen spelen. Dat doe je maar bij je club.

22 september 2015 om 17:49

Nederlandse talenten hebben altijd voornamelijk in de Eredivisie gespeeld en dat heeft ons tot dit jaar ook geen windeieren gelegd. We zitten nu in een overgangsperiode maar dat zitten we al heel lang. Toegegeven, Marokko heeft een aantal grote talenten maar dat heeft Nederland ook. Jongens als De Vrij, Depay en Cillessen zijn nog jong maar beter dan elke speler die Marokko heeft (benatia uitgezonderd). Voor de rest loopt bij dit Marokko nog veel B-garnituur rond.

Wat betreft de echt jonge talenten, daar heeft Nederland ook een pak van en zowel de Marrokkaanse als Nederlandse talenten moeten nog veel bewijzen. Ik zie geen enkele reden om aan te nemen dat de Marokaanse toekomst zoveel beter is.

Het is die jongens keus waar hij voot wil uitkomen. Maar vind het wel frapant dat de Marokkaanse voetbballbond ook jong oranje spelers benaderd. Is het niveau in Marokko dan zo belabberd dat ze hier spelers moeten benaderen. hoewel zyech een aanwinst zou zijn voor oranje is hij niet onmisbaar.

Het niveau in Marokko valt wel mee het is geen topniveau maar de spelers zijn daar meer harde werkers en spelen ook vaker de lange bal. Opbouwen kunnen ze niet verdedigen kunnen ze dan weer wel beter dan spelers uit de eredivisie. Voor Afrikabegrippen is het niveau in de Marokkaanse Competitie goed te noemen. Bovendien zijn de salarissen in Marokko belabberd je krijgt daar maar 2000 euro per maand als voetballer.

Het elftal onder 21 bestond uit allemaal lokale spelers en dat haalde in Frankrijk bij het toernooi in Toulon de finale. Nederland deed trouwens ook mee dat toernooi we verloren in de finale van het gastland wat geen schande is.

@ Nl_ajaxx niet overdrijven in Afrika moet je inderdaad afreizen naar dat soort landen maar in Europa moet je soms ook afreizen naar rare landen.

Met het huidige pro Ajax selectie beleid kan hij beter voor Marokko kiezen.

Lekker voor Marokko kiezen, pas nu de nood aan de man is zien die Ajacieden van de KNVB Ziyech staan. Marokko wil hem wel graag, dus ik zeg doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren