Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Guardiola stuurt leden van technische staf op dronecursus’

Laatste update:

Josep Guardiola eist niet alleen het maximale van zichzelf en zijn spelers, maar ook van de overige leden van zijn technische staf. The Sun meldt dat de Spanjaard zijn collega’s van Manchester City heeft gevraagd om lessen te volgen bij gebrevetteerde dronepiloten. Drones zijn volgens Guardiola waardevol bij het analyseren van spelers en spelsituaties.

“Het helpt om de voetballers de formaties duidelijk te maken, om te laten zien waar op bepaalde momenten de ruimten ontstaan op een veld”, zegt een ingewijde tegen de boulevardkrant. Een cursus kost meer dan duizend pond, maar Manchester City zal deze kosten voor zijn rekening nemen.

Guardiola heeft bij Manchester City al meerdere keren gebruik gemaakt van drones, maar is daarmee niet uniek. Zo heeft de trainer van de Onder-14 van Charlton Athletic, David Powderly, zelfs een door de UEFA erkend dronebrevet behaald en geeft hij met zijn bedrijfje DPY Productions dronelessen.

“Het beperkt je als je alleen vanaf een stelling of vanaf de zijkant van het veld kan filmen. Als je een drone gebruikt, kun je de spelers vanaf vogelperspectief filmen en over specifieke spelers en gebieden op het veld zweven”, vertelde Powderly eens in een interview met The Sun. Ook clubs als Tottenham Hotspur, Barcelona, Chelsea en Atlético Madrid experimenteerden reeds met het gebruik van drones.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet ik me dan straks voorstellen dat elke wedstrijd 2 drones door het stadion vliegen(elke club 1)
En is dit dan wel een veilige situatie?
Vind het een beetje doorslaan.

6 januari 2019 om 12:02

Vanaf daken van stadions lopen doorgaans al railsen die de boel filmen. Het antwoord op je vraag is dus nee.

6 januari 2019 om 12:10

Daarom snap ik het drone idee niet.

6 januari 2019 om 12:13

Voor de trainingen

6 januari 2019 om 12:34

"Het helpt om de voetballers de formaties duidelijk te maken, om te laten zien waar op bepaalde momenten de ruimten ontstaan op een veld", zegt een ingewijde tegen de boulevardkrant.

6 januari 2019 om 12:12

Lijkt me meer voor trainingen. Kijken naar opstellingen, looplijnen en afstanden tussen spelers etc.

6 januari 2019 om 12:31

Lijkt me sowieso enkel voor trainingen, maar het zou volgens de wetgeving ook gewoon niet mogen. Er zijn hele duidelijke regels omtrent het vliegen van Drones, en het mag sowieso niet in drukke steden en/of in de buurt van vliegvelden.

Het verschil tussen winnen en verliezen zit vaak in dingen die "toevallig" gebeuren. Kijk naar ManC-Liv van afgelopen donderdag. 2 balletjes op de paal, die van Mané eruit die van Sané erin.

6 januari 2019 om 12:17

Hahahaha juist ja, bijna.

6 januari 2019 om 12:35

Bij het gebruik van drones op trainingen gaat het vooral om het overzicht bij looplijnen, positioneel opstellen en ruimtes zien bij bepaalde spelstuaties. Opnames terugkijken en analyseren met eventueel de betreffende speler(s) erbij. Hoe bewegen spelers zich ten opzichte van elkaar, waar ligt de diepte, et cetra.

Voor een balletje op de paal of net er in volstaan reguliere camera’s en is het inzetten van drones weinig relevant. Toevalligheden als ballen op de paal zijn uberhaubt niet af te leren op trainingen.

Verder worden wedstrijden vaak beslist op details, daar hoort een toevalligheid bij, maar die zijn meestal minder doorslaggevend dan jij stelt.

6 januari 2019 om 12:46

Dat is toch niet toevallig? Dat is het verschil tussen de bal precies goed raken of net niet.

6 januari 2019 om 13:16

Hou op, alsof je zo marginaal kunt mikken. Als Mane de bal het stadion uitschiet raakt ie m inderdaad minder goed dan Sane, maar paal erin of eruit is gewoon pech of geluk.

6 januari 2019 om 13:24

Puur toeval. Spelers mikken niet op doelpalen. Of denk jij dat voetballers bewust op de paal mikken en eerst de snelheid van de bal vermenigvuldigen met het aantal graden van de hoek waaruit ze schieten zodat de bal niet uit maar juist in het doel gaat? Het is geen biljarten.

6 januari 2019 om 14:10

Bal op de paal of net via de ronding van de paal is een kwestie van luttele centimeters. Als de bal in het uiterste hoekje van het doel wil richten, maar je raakt de paal, dan heb je hem sowieso niet goed geraakt. Of hij er vervolgens net via de paal wel of niet in gaat is natuurlijk redelijk toevallig.

6 januari 2019 om 13:31

Manchester city is vorig jaar ook toevallig kampioen geworden. Dat Messi en Ronaldo jaren de dienst uit maken in het voetbal is ook toevallig. Laten we niet inoveren en terug gaan naar de tijd dat we met leren ballen speelde, is allemaal toch puur toeval.

6 januari 2019 om 13:51

En dat allemaal zonder drone he.
Je kunt ook doorslaan in je inovatiezucht. Laten we verdedigers Plato uit hun hoofd leren, middenvelders Socrates en aanvallers Aristoteles. Dat maakt ze vast een stuk beter dan Cruijff want die las de Donald Duck. Allemaal inovatie.

Sarri gebruikt al drones sinds z'n tijd bij Empoli om de tacktiek en looplijnen van de spelers te verbeteren. Dus nieuw is het niet haha

6 januari 2019 om 12:43

Zeker niet nee. Maar de media verheerlijkt graag alles wat Guardiola doet. Alsof elk dingetje wat hij inbrengt of uitvoerd geniaal, innovatief en grensverleggend is. Zodra hij mindere resultaten gaat behalen, dat is het gelijk weer tegenovergesteld, zoals dat ook met coaches als Van Gaal of Mourinho het geval was.

6 januari 2019 om 13:00

@buitenspelval

Ik riek beetje afgunst richting Pep...

6 januari 2019 om 13:17

Staat nota bene in het artikel dat het niet nieuw is

6 januari 2019 om 15:36

@Freeza

Dan werkt jouw reukorgaan toch anders dan de mijne .

Ik zou niet weten wat voor reden ik zou moeten hebben om afgunstig richting Guardiola te moeten zijn. Het is slechts een constatering, die ik doe. Ik heb verder niet met die man. De persoon an sich zal me verder een worst wezen.

Hij doet goed werk bij City, zoals hij dat eerder ook bij Barca en Bayern deed, prima verder, maar in mijn ogen wordt hij wel vaak op een voetstuk geplaatst door de media. En donderen ze hem er waarschijnlijk net zo hard vanaf als het minder gaat.

Ik gun hem verder het beste en zit anders in elkaar dan jij denkt te rieken.

6 januari 2019 om 15:40

@wandering

Waar zie je dat ik schrijf dat het nieuw of niet is dan? Dat is überhaupt niet de strekking van mijn comment.

6 januari 2019 om 12:44

Er staat toch ook in de tekst dat het niks nieuws is....!

6 januari 2019 om 12:56

De eerste die een drone gebruikte was Guardiola bij Barcelona. Hij was zijn tijd ver voor.
Hij had minstens 2 drones op het veld staan waaronder Messi en Xavi.
Drones in de lucht zijn voor teams met spelers die spelintelligentie missen.

6 januari 2019 om 13:05

Ik weet dat je van trollen houdt, echter vind ik dit toch wel een mooi antwoord! Mijn complimenten haha

6 januari 2019 om 13:19

Dus eigenlijk is dit een verdekte belediging naar zijn spelers.

6 januari 2019 om 14:56

@bombanera99

ik ben het helemaal met je eens. de individuele kwaliteiten van dat soort spelers bepalen of je succes hebt of niet als coach en als team, niet een of andere wiskundige tactiek die is gemaakt aan de hand van drones

6 januari 2019 om 16:25

@maradungatje
Merci ik hou echt niet van trollen haha. Ik heb een uitgesproken mening met een 'tikkeltje' koppigheid.
Guardiola is doorgeschoten. Hij wil spelers controleren en beheersen.

6 januari 2019 om 16:29

@japie
Precies. Guardiola is helemaal doorgeschoten met zijn controle op spelers. Eerst waren het de vestjes die alles bijhielden van individuele spelers en nu zijn het drones.
Ik zeg jou dat als er in de toekomst een technologisch snufje beschikbaar komt om echte invloed op de fysieke hersenen van spelers uit te oefenen dat dit soort trainers dat niet nalaat en volledige controle op het brein van spelers willen. Gevaarlijke ontwikkeling als je het mij vraagt.

Dit soort drones bestuderingen hebben weinig effect. Het zijn de spelers die de beslissingen nemen op het veld met de individuele brein. Deze spelers moeten dus niet vanuit de lucht beslissingen nemen maar op de grond op het veld. Deze controlfreak trainers denken dat ze spelers met deze nieuwe technieken beter kunnen scholen hoe ze ten opzichte van elkaar staan. Deze spelers kennen dan de theorie. Dat is leuk en aardig maar dat vertalen naar het veld, is iets wat je in je moet hebben. Het gevoel voor timing, het moment waarop je iets doet. Dat is inzicht en aangebore. Je kan dus beter investeren op kwaliteitspelers die drones zijn op het veld.✌

6 januari 2019 om 17:32

@bombanera99

mee eens. je creeert op deze manier een stel robots straks ipv spelers die in staat zijn zelf keuzes te maken in het veld. als dan de tactische instructies een keer niet goed uitpakken in een wedstrijd, weten de spelers niet meer wat ze moeten doen en er is dan geen Plan B omdat ze niet meer voor zichzelf kunnen denken en totaal afhankelijk zijn geworden van wat de coach voor ze bedenkt. het lijkt me ook dat je op deze manier het spelplezier uit je spelers haalt door ze te overladen met allerlei tactische instructies

al die coaches zijn gaan geloven dat hun de reden zijn voor het succes van een club maar zet bv een Guardiola bij een De Graafschap neer en het is opeens ook gewoon een hele matige coach. elke coach is uiteindelijk net zo goed als zijn spelersmateriaal

Hoezo is dit nieuws? Sommige trainers gebruiken al jaren drones. Zelfs Van Marwijk gebruikte al drones en die is al jaren niet meer actief.

Volgens mij was Sarri bij Napoli al bezig met drones..

Meer clubs werken hiermee en toevallig krijgt pep alle media aandacht. Vreemd...

ik zal wel weer conservatief zijn maar dit hele drone gebeuren gaat voor mij wel weer erg ver. ik denk dat het uiteindelijk de kwaliteit van een selectie is die het succes bepaald van een club, niet een drone die looplijnen filmt vanuit de lucht

als je een opstelling verzint waarin je beste spelers gewoon op hun favoriete positie staan en je weet die jongens gemotiveerd de wedstrijd in te sturen, dan hoef je als coach verder weinig meer te doen imo. dan maken die spelers het verschil in het veld wel en komen de goede resultaten vanzelf

6 januari 2019 om 16:37

Als je de looplijnen van spelers door de drone beter in kaart kan brengen kunnen ze hierin nog beter worden door gerichter en efficiënter te lopen. Met en zonder bal. Het zijn details maar in de top is dit meestal het verschil tussen winst en verlies.

6 januari 2019 om 17:28

@dani17

het zou best kunnen maar je moet wel uitkijken als coach dat je het spelplezier niet uit de spelers haalt als je ze met teveel details het veld in stuurt. ook creeer je op die manier geen spelers die zelf het initiatief kunnen nemen in het veld.

spelers moeten ook de kans krijgen oplossingen te bedenken in het veld, een coach moet niet alles voor ze gaan voorkauwen, anders worden het een stel robots die niet meer weten wat ze moeten doen als een wedstrijd een keer anders loopt als vooraf gepland. dan heb je opeens geen Plan B meer omdat de spelers niet meer weten wat ze moeten doen nu de instructies van de coach niet werken

6 januari 2019 om 19:31

Het moet geen vast instructie boek worden idd, maar ik zie wel de meerwaarde ervan in, mits het gedegen wordt toegepast. Spelers als Sané en Sterling blijven ook wel hun dribbelvrijheid houden. Na het passeren van een man ontstaat er een nieuwe situatie waar d.m.v. de drone beter op kan worden geanticipeerd door derest van het team. Ik ga er vanuit dat Guardiola dit ook zo zal zien.

Ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd, maar dit lijkt me erg nuttig in het hedendaagse voetbal, zeker voor het tiki takka maatwerk voetbal van Pep. In de top wordt alles op details beslist en als je daar enigzins je invloed op kan versterken kan dat het verschil zijn tussen een prijs of geen prijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren