Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gravenberch heeft transfer te pakken: Bayern München ontvangt 40 miljoen euro

Laatste update:

Ryan Gravenberch maakt de overstap naar Liverpool. David Ornstein van The Athletic meldt dat de Engelsen een akkoord hebben bereikt met Bayern München. Der Rekordmeister ontvangt een vaste som van 40 miljoen euro voor de Nederlander. Gravenberch vliegt donderdagavond naar Liverpool, vrijdag volgt de medische keuring.

De deal tussen Bayern en Liverpool is snel tot stand gekomen. Ornstein meldde donderdagochtend dat Liverpool zich spoedig bij Bayern zou melden met een bod. Het was nog de vraag of de deal financieel haalbaar zou zijn, maar dat blijkt het geval. De eerste geluiden waren dat Bayern een bedrag van om en nabij de 35 miljoen euro wilde ontvangen, maar dat is dus 5 miljoen euro hoger uitgevallen.

Behalve Liverpool werd ook Manchester United genoemd als mogelijke bestemming voor Gravenberch. Op Old Trafford zou hij diverse bekende gezichten tegen zijn gekomen vanuit zijn tijd bij Ajax, waaronder manager Erik ten Hag. The Red Devils lijken zich echter te gaan versterken met Sofyan Amrabat, al is die transfer nog niet zeker. Gravenberch kiest dus voor Liverpool, dat deze zomer afscheid nam van de nodige centrale middenvelders. Jordan Henderson, Naby Keïta, Alex Oxlade-Chamberlain, Fabinho en James Milner lieten de club achter zich. Daartegenover stond de komst van Wataru Endo en Alexis Mac Allister.

De Oranje-international was bij Bayern ontevreden over het gebrek aan speelminuten en stond dus open voor een vertrek. Gravenberch kreeg niet de gewenste speeltijd onder trainer Thomas Tuchel en verscheen afgelopen seizoen slechts zes keer aan de aftrap bij Bayern. Tijdens de strijd om de Duitse Supercup en in de eerste speelronde van de Bundesliga tegen Werder Bremen (0-4 winst) bleef hij negentig minuten op de bank, terwijl de middenvelder tegen FC Augsburg (3-1 winst) alleen de laatste tien minuten mee mocht doen.

Update 22:06 uur
Florian Plettenberg van Sky Deutschland meldt donderdagavond dat de geplande vlucht van Gravenberch naar Liverpool van donderdagavond geannuleerd is. In plaats daarvan vliegt hij vrijdagochtend. "Maar het belangrijkste is dat mij is verteld dat de transfer niet in gevaar is", voegt hij daaraan toe. Waarom de aanvankelijke vlucht geannuleerd is, vertelt Plettenberg niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dat is wel erg dure transfer for liverpool

31 augustus 2023 om 20:22

Ze maken zich daar bij Liverpool echt compleet belachelijk met deze transfer.

31 augustus 2023 om 20:23

Ja komt in de buurt van het bedrag van Rice..

31 augustus 2023 om 20:46

Wat een slechte vergelijking zeg

31 augustus 2023 om 20:50

Vind je Rice dan 100 miljoen meer waard dan Gravenberch? Ik niet.

31 augustus 2023 om 21:03

Hij kostte dan ook niet 100 miljoen meer. En sinds wanneer kijk jij naar de premier league?

31 augustus 2023 om 21:53

Rice was ook overpriced.
Beide zijn nog het niet waard

Bijna hetzelfde bedrag als Kudus.

31 augustus 2023 om 20:16

Gravenberch is 2 jaar jonger en heeft nog steeds de potentie om een wereldtopper te worden alleen ga je Kimmich en Goretzka er voorlopig niet uit spelen.

31 augustus 2023 om 20:34

Ik zie bij Gravenberch lang niet zoveel talent als bij Kudus.

31 augustus 2023 om 20:35

Alleen heeft Liverpool een verdedigende wereldtopper nodig. Ze spelen nu al met een middenveld McAllister-Szoboszlai-Gakpo en dan halen ze Gravenberch. Niet echt de man die de gaten dicht gaat lopen voor eerder genoemde heren.

31 augustus 2023 om 20:39

Moeilijk te zeggen hoor! Gravenberch heeft veel voetballend vermogen en ook een meer dan goede techniek. Het is ook wel een kwestie van het geluk hebben om in het juiste team terecht te komen op het juiste moment. Piqué had nooit zo’n staat van dienst gekregen als hij geen iniesta, Xavi en Messi om zich heen had gehad..

31 augustus 2023 om 20:54

Nee, Wijnaldum rende 12km per wedstrijd. Hele andere type speler. Hij lijkt me meer de opvolger van Fabinho. Ik hoop hierdoor overigens dat Cody nu weer voorin mag spelen

Makkelijk verdiend als Bayern zijnde

31 augustus 2023 om 23:52

Goede speler en goede aankoop van Liverpool. Maar toch gek dat je 40 mln kan vangen voor iemand die amper heeft gespeeld.

1 september 2023 om 11:23

Nou ja kijk naar Ajax die krijgt het volledige aankoop bedrag terug voor Bassey die maakte nou ook geen spectaculaire indruk. Het is wat de gek ervoor geeft

Een mooie transfer waarbij ik hoop dat hij zijn talent nu wel kan laten zien. Zelf had ik hem liever een stapje naar beneden zien maken, daar heb je toch meer zekerheid op speeltijd. Maar goed, het is hem gegund om in de PL te spelen.

31 augustus 2023 om 20:10

Is natuurlijk lastig. Er zijn geen clubs die een stapje omlaag zijn en ook die 40 miljoen kunnen betalen. Hopelijk krijgt hij bij Liverpool wel een kans.

31 augustus 2023 om 21:35

Liverpool is op dit moment een stap omlaag tov Bayern. Een paar jaar geleden niet, maar nu wel.

Klasse, geloof er wel in! Welkom Ryan! Klopp kan hem wel kneden verwacht ik. Bij Cody was ook iedereen lekker negatief dus ik wacht mooi af.

31 augustus 2023 om 20:36

En wat heeft cody laten zien dan. Wordt compleet misbruikt als spits.

31 augustus 2023 om 22:13

Hij speelt nauwelijks als een spits, gewoon in de Firmino- rol. Verder alle critici enigszins de mond gesnoerd met zijn meerwaarde voor de ploeg.

1 september 2023 om 08:04

Jaja. Als dit United was geweest hadden de meeste hen helemaal voor gek verklaard om 40 miljoen voor een speler te betalen die maar 500 min heeft gespeeld afgelopen seizoen. (Niet zozeer jij).

Weer erg pittig, makkelijker dan bij Bayern, maar BPL is daarin tegen weer beter dan Bundesliga. Hij maakt het zichzelf niet makkelijk

Wauw bayern verdubbeld zijn geld in 1 jaar voor een speler die daar de bank warm heeft gehouden… wat een is de voetbalwereld toch gek

31 augustus 2023 om 20:11

Echt bizar....gaat nergens meer over. Hoe kan in godsnaam nou zijn marktwaarde nou verdubbeld?

31 augustus 2023 om 20:19

Lengte van contract

31 augustus 2023 om 20:21

De contractduur die hij bij Ajax had en die hij bij Bayern had zit het grote verschil. Toch denk ik dat het heel moeilijk gaat worden bij Liverpool voor hem. In Engeland is nog minder tijd om te lanterfanten op het veld en dat zit nog steeds in zijn spel. Als ze dat eruit kunnen halen dan word het een succes. Als dat niet lukt kan hij na 1-2 seizoenen ook weer vertrekken ben ik bang.

31 augustus 2023 om 20:36

En wanhoop bij Liverpool na het Caicedo-Lavia fiasco. Dat zullen ze bij Bayern maar al te goed weten.

31 augustus 2023 om 20:42

Dat is betrekelijk natuurlijk. Heeft ook met de inflatie te maken dus kosten spelers ook veel meer.

31 augustus 2023 om 21:15

Klopt....rond de 40 miljoen lijkt nu de gemiddelde prijs voor een speler te zijn

Ook weer ongekend. 1 jaar lang niets laten zien en wel met dikke winst verkopen. Wat een bizarre window is dit.

31 augustus 2023 om 20:57

Een goeie voor Follow The Money.
Het wordt eens tijd dat zulke clubs bij gaan dragen tegen de inflatie

Bayern verdubbelt hun geld zonder dat hij heeft gespeeld. Lekker bezig daar. Betwijfel of dit nu echt de versterking is voor Liverpool.. nog steeds geen cvm dus?

Goed gehandeld, hij heeft amper gespeeld en maken nog winst op hem😂.

Een club in paniek maakt rare stappen... 40 miljoen terwijl hij bij Ajax al niet een onmiskenbare indruk maakte en bij Bayern alleen maar de bank heeft warm gehouden.

31 augustus 2023 om 20:12

Waar koop jij azijn tijdens de gekke recessie? Hij scoorde in finale tegen PSV (weliswaar verloren, maar hij stond er wel). Bovendien onder Ten Hag was hij vlammend met heel Ajax totdat Overmars eruit ging. Daarvoor scoorden ze aan de lopende band tegen grote clubs. En toen was hij nog erg jong. Nu nog steeds overigens. Ajax, Bayern en nu Liverpool achter je naam. Wie kan dat zeggen. Klopp staat bekend om talenten te kneden. En voor dezelfde benzine betaalde je ook 1.5 nu inmiddels 2.10 euro bij onbemande tank. Ja inflatie heet dat. En als Gravenberch daarna stap kan maken naar City of Real Madrid voor 80 miljoen, dan is het ineens niet gek. Gun eens die man om zijn carriere te maken. Of wil je hem liever zien spelen bij RKC Waalwijk?

31 augustus 2023 om 21:43

Gravenberch is gewoon een jongere versie van Fer. Bruikbare spelers

Daar past ie wel beter. Zou voor de toekomst van het Nederlands elftal top zijn als hij zijn potentie bij Liverpool weet waar te maken.

Wat zoveel? Bijzondere transfer.

Mooie deal geweest van Bayern. Redelijk goedkoop ophalen, jaartje nauwelijks laten spelen en daarna de verdubbelaar inzetten. Snap hem alleen vanuit Liverpool niet direct.

Daar gaat hij ook niet kunnen spelen hoor. Wanneer gaat deze jongen ff na denken en een stap terug doen naar clubs als niveau Leverkusen/Lille

Heeft niets laten zien. Was ook nog niet uitgeleerd bij Ajax. Heeft Ajax ook gepiepeld door niet te willen verlengen. En wordt nu beloond met een transfer naar Liverpool...

Mooie transfer en nu hopen op vastigheid

Van bank naar bank. Zinloos.

Had ajax nog een doorverkoop percentage?

Echt een bank to bank speler.

Poehhh veel geld wel.. ik denk wel dat Klopp de juiste trainer is voor Gravenberch. Jammer dat hij vorig seizoen niet wilde en voor Bayern koos.

Liverpool is ook nog hard aan het werk om Andre van Fluminese binnen te halen. Maar dan wel als januari transfer.

Ik hoop dat we nog een verdediger halen Hincapie staat hoog op het lijstje. Zonder extra verdediger is het erg mager en pover achterin. Matip niet goed genoeg, Konate te vaak geblesseerd en Gomez mehh is het ook niet echt.

31 augustus 2023 om 22:38

Alexander Arnold als veredelde vleugel verdediger is ook een complete aanfluiting. Onze verdediging is gewoon pure middelmaat op dit moment. Van Dijk ook geen schim meer van de wereldtopper die het was..

LOL Liverpool is ook wanhopig. Een speler die duidelijk laat zien het top niveau (nog) niet aan te kunnen. Ook vraag ik mij af in hoeverre Gravenberg wat toevoegt aan dit Liverpool middenveld? Is mij vooral bijgebleven als een middenvelder die verdedigend niet zo sterk is. Daar hebben ze er bij Liverpool al genoeg van.

Groot talent ik zie Klopp wel het maximale uit Gravenberch halen 40 miljoen is wel veel maar misschien wel waard. Liverpool heeft wel veel middenvelders Gravenberch, Endo, Bajeticic, Mcalisster, Thiago,Curtis, Domink S, Elliot

3 miljoen voor ajax plus opleidingsvergoeding das lekker.

1 september 2023 om 00:07

Ben je vet mee met al dat geld als je zoveel spelers in 1 transferperiode verkoopt. Vind dat ongeacht het geld dat je ervoor krijgt nooit slim. Het zal geen makkelijk seizoen worden voor Ajax.

31 augustus 2023 om 20:16

Zeker in pond? ;-)

31 augustus 2023 om 20:42

Gravenberch will arrive in Liverpool tonight
➡️ Medical booked for Friday
➡️ €40m + €5m
➡️ Contract until 2028 ✔️

Staat toch echt een euro teken.

31 augustus 2023 om 21:10

Het was maar een flauw grapje hoor ;-)

40+5 is dan trouwens dus een vaste som van 40 (zoals in het artikel staat), en 5 miljoen aan bonussen. En nee, ik heb geen idee waarom VZ soms de bonussen wel benoemt en soms niet.

1 september 2023 om 08:11

Haha prima, ik geloof je. Maar je hebt absoluut een punt hoor, bonussen idd.

Ik denk ook wat meespeelt is dat Nederlanders een goede trackrecord hebben bij Liverpool en goed in de groep liggen! kuyt,wijnaldum,virgil gakpo...

En bij Ajax mocht hij weg voor?? €15 miljoen ??

Ajax moet veel meer voor zijn spelers gaan vragen …

1 september 2023 om 02:36

Bij Ajax is hij weggegaan voor 18 miljoen wat kon oplopen tot 24. Omdat hij nog meer een 1 jarig contract had.

Das geen geld voor, volgens de 'kenners' 🙄 de nieuwe Rijkaard.... Daar pakt Bayern in een jaar tijd even € 15 miljoen op en ben benieuwd of Gravenberch a.k.a de nieuwe Rijkaard onder Klopp wel aan spelen toekomt.

31 augustus 2023 om 20:31

Pfff...vermoeiend is het he Douwe, wat een treurnis.

Veel te weinig van Gravenberch gezien om nu te kunnen zeggen dat hij Liverpool sterker gaat maken. Op het middenveld van Klopp gaat het meestal in de 6e versnelling, dus ik hoop dat hij die inhoud heeft. Wel goed om een minder directe speler erbij te hebben op dat middenveld, althans, zo herinner ik me hem van bij Ajax.

1 september 2023 om 10:26

Ik lees het met een 'lach en een traan' Samcro maar inderdaad, vermoeiend...

Na het plaatsen van de comment de reacties gelezen en verdomd, hij had hem al (voorspelbaar) geplaatst...😂

On; Gravenberch wordt hier vaak al afgeschreven maar als Klopp het in hem ziet zitten (volgens mij wilde Klopp hem in de winterperiode al halen) dan wekt het mijn nieuwsgierigheid wel.
Ik kijk muv samenvattingen nagenoeg geen buitenlands voetbal dus kan daar geen oordeel over geven. Ik vermoed dat Gravenberch een tandje (of 2) bij moet schakelen wil hij slagen bij Liverpool, het Engelse voetbal lijkt mij intenser dan de BL.
Bij Ajax oogde het af en toe laconiek maar voetballen kan hij wel, zoals gezegd ik benieuwd. Het is hem iig gegund en de bal ligt nu bij hem.

Fijn weekend als jij eraan toe bent...🏖

1 september 2023 om 10:40

Het is tekenend dat jij het uit eigen beweging al had geplaatst, ik dacht als reactie op.. Tja, iets met een LP en een kapotte naald.

Jij ook een goed weekend gewenst, 420.

Mooi rijtje clubs voor zo’n relatief nog jonge speler! Ajax, Bayern München en Liverpool. Je kan het slechter treffen.

Laten we hopen dat ie aan spelen toekomt daar, Oranje kan wel zo'n soort speler gebruiken...

18,5 miljoen en dan nu verkopen Liverpool kon wel een jong talent gebruiken nog mooie stap.

Wat een grap. Veel zullen het niet met me eens zijn maar ik vind het niks. Bij Ajax was bij al zeer zeer matig. En nee dit was niet een "fase van een jonge speler", maar dan praten we over ruim een jaar. Toen riep iedereen waarom hij überhaupt werd opgesteld, vervolgens speelt ie niet of nauwelijks bij Bayern en gaat ie voor een waanzinnig bedrag naar Liverpool. Hij scheen bij Bayern zelfs 9 miljoen per jaar te verdienen, waar ie vast niet op inlevert met deze stap. Ik vind het krankzinnig.

Die 40m had Ajax makkelijk dit jaar kunnen vangen als hij jaartje had gespeeld. Dank Ryan dat je zo ondankbaar naar je club was en op je 19e (!) het al nodig vond om weg te gaan voor meer geld.

Bij Liverpool zien ze natuurlijk ook wel dat deze speler op alle vlakken beter is dan een Bellingham. Koopje dus.

Bij Liverpool zijn ze de weg helemaal kwijt. 40 miljoen voor deze middelmaat

Hier kan ik maar 1 ding bedenken en dat is wanhoop. Hoe kan je in godsnaam nou 40 miljoen betalen voor een middelmatige luie jongen als Gravenberch? Heeft werkelijk waar nog niets laten zien en gaat het Liverpool middenveld echt niet versterken. We hebben een goede sterke en ervaren nummer 6 nodig en geen overschat talent dat nogal erg nonchalant is.

Wat bezielt de voetbalwereld tegenwoordig? Een vast bedrag van 40 miljoen is gewoon absurd voor een speler die bij Bayern een jaar lang de bank warm heeft gehouden. Het management in Beieren lacht zich de ballen uit de broek, ze maken forse winst op een wat mij betreft redelijk overhyped voormalig talent. Ik ben benieuwd of Ryan het bij Liverpool eindelijk wel kan laten zien.

Yes! Uitstekende aankoop van Liverpool. En ook Bayern München zal in zijn nopjes zijn met deze transfersom. Wel bizar dat hij na een jaartje op de bank zitten ineens 2x zo veel waard is.

Wat heeft Bayern dit goed gedaan zeg... Dikke winst op een speler die totaal niet in hun plannen voorkomt.

Van Bellingham, Lavia en Caicedo naar Endo, Mcallister en Gravenberch. Weet toch niet of dit het niveau is dat Liverpool moet nastreven. Met Szoboszlai hebben ze dan weer wel echt een topper binnengehaald.

1 september 2023 om 00:24

Grappig dat je dan net de beste aankoop in een bijzinnetje vermeldt om voor jezelf een betere vergelijking te maken. Mac Allister was bij Brighton net zo belangrijk als Caicedo, Endo is op het oog een prima aanwinst in de breedte en Gravenberch is met zijn 21 jaar nog steeds potentieel een topper. Lavia heeft echt werkelijk niks meer laten zien dan Gravenberch en/of Mac Allister.

1 september 2023 om 00:38

Szoboszlai kan je toch ook niet als een vervanger van Henderson/milner/fabinho/keita/arthur/oxlade... zien. Dat is een veel meer aanvallende speler dus die reken ik inderdaad niet mee. Dan heb je met Endo zoals je zegt iemand voor in de breedte. Denk jij dat Gravenberch en Mcallister het middenveld gaan rechthouden? Je hebt nog steeds geen stabiel middenveld. En ja ik vind Lavia een stuk beter dan Gravenberch.

1 september 2023 om 08:24

Lavia stukken beter dan Gravenberch? Heeft amper wat laten zien. Een half seizoen Soton heeft die ''aardig'' gespeeld, maar alsnog gedegradeerd met spelers als JWP en dergelijke om hem heen...

Nee, Lavia ''stukken beter'' noemen dan Ryan slaat nergens op. Lavia heeft het nog nooit op CL niveau laten zien uberhaupt....

Liverpool is wat afgezet nu, aangezien 40 voor Ryan wel veel is. Zekre als je ziet hoe weinig hij gespeeld heeft en hoe goedkoop hij gehaald was...

Overigens doe je Mcallister ook te kort. Is misschien niet van het niveau Bellingham, maar kan zich minstens meten met een Caicedo (zo niet beter zelfs)...

Macallister en Szoboszlai zijn echt topaankopen, zeker voor die prijzen!

wat een belachelijk hoog bredrag zeg. ik hoop dat Ajax een ruim doorverkoop percentage bedongen heeft

Blijf het zeggen ondanks alle haters en leken. Deze speler is bijzonder naast de techniek en inzicht heeft hij ook de fysieke kwaliteiten om bijzondere dingen te doen. Hij gaat echt iets toevoegen bij Liverpool. Daar halen ze niet zomaar spelers. Hoop dat hij snel in de basis komt en ook bij NL elftal gaat spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren