Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Looi legt uit wat de enorme kritiek op Jong Oranje met hem doet

Laatste update:

Na tweemaal gelijk te hebben gespeeld in de wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van België (0-0) en Portugal (1-1) heeft Jong Oranje nog volop mogelijkheden op het bereiken van de kwartfinales. Tijdens de eerste twee duels op het EK Onder 21 bleek de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi aanvallend dreigend, maar ook defensief kwetsbaar. De keuzeheer laat in gesprek met Voetbal International weten vol vertrouwen uit te kijken naar het duel met Georgië, dat zelf ook nog volop in de race is voor een plek bij de laatste acht. Winst op het gastland is voldoende voor kwalificatie.

Tegen België was het een klein wonder dat Oranje het net niet wist te vinden. Met name in de eerste helft was de ploeg van Van de Looi dominant en creëerde het kansen. In de tweede helft kwam de ploeg goed weg en was het aan Bart Verbruggen te danken dat er niet verloren werd. Ook tegen Portugal ging Oranje niet effectief om met zijn kansen en bleek het verdedigend kwetsbaar in de omschakeling. "We hebben het tegen Portugal langer vol kunnen houden dan tegen België", blikt Van de Looi terug. "We hebben gedisciplineerd gespeeld. Tien minuten na de tegengoal was het minder, maar daarna hebben we het weer opgepakt. Wél hebben we minder kansen afgedwongen, dat wel." Oranje wist het openingsdoelpunt van André Almeida deels te boven te komen dankzij een treffer van Brian Brobbey.

Van de Looi benoemt waarin zijn ploeg kan en moet verbeteren. "Ik vind dat we meer honger moeten hebben naar de goal. Daar moet het spel beter. De bezetting ook. Het in de zestien willen komen. Daar moeten we meer mensen voor de goal krijgen." De bondscoach wijst naar de analyse na afloop van het duel met Portugal, waaruit bleek dat er geen één voorzet was aangekomen. "Ik heb ook aan de groep laten zien: 'zien jullie hoe dicht we bij een kans en zelfs een goal zijn op zulke momenten?' We doen zoveel goed in het scheppen van de voorwaarden, komen zo dichtbij, maar laten door slordigheden, verkeerde keuzes of een gebrek aan bezetting best veel kansen liggen in tweede wedstrijden. De groep herkent dat wel."

Van de Looi stelt dat hij van de kritiek na de wedstrijd tegen Portugal weinig heeft meegekregen. "Ik volg helemaal niks. Dat is wel lekker, want ik krijg niks mee. Ik ben hier druk bezig. Ik heb vandaag eerst onze wedstrijd en daarna de twee wedstrijden van Georgië bekeken en geanalyseerd. Dan heb ik niet veel zin om nog veel andere dingen te volgen. Ik vind dat we prima spelen, alleen koppelen we het nog niet aan het maximale resultaat dat daarbij hoort." Ondanks het feit dat Oranje tot op heden slechts eenmaal scoorde op het EK, vindt Van de Looi dat er genoeg doelpuntenmakers op het veld staan achter Brobbey. "Zeker, Jurgen Ekkelenkamp heeft altijd gescoord voor ons. Kenneth Taylor kan dat. Jongens daarachter kunnen dat en de backs hebben bij ons vaak gescoord. Eigenlijk is dat nooit echt een probleem geweest."

Kolkend stadion
Oranje neemt het dinsdag om 18.00 uur op tegen Georgië, dat in het eigen Boris Paichadze Dinamo Arena in Tbilisi zal worden gesteund door 40.000 supporters. Van de Looi maakt zich daar echter niet druk om. "Onze jongens zijn wel wat gewend. Die spelen in München of in een volle Kuip", doelt hij op Feyenoorders Quilindschy Hartman en Quinten Timber, en Bayern München-middenvelder Ryan Gravenberch. Timber moet het duel met het gastland wel missen vanwege een schorsing. De aanvoerder pakte in de eerste helft tegen Portugal geel voor een harde charge en dat zal consequenties hebben voor de opstelling, die tot op heden onveranderd bleef. Wouter Burger was tegen de Portugezen de vervanger van Timber, maar of de middenvelder van FC Basel tegen Georgië een basisplaats krijgt, wilde Van de Looi nog niet bekendmaken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

In fasen vond ik het spel verrassend verfrissend. Ik denk dat Oranje in beide duels het betere veldspel had en dat een gelijkspel niet gek was, maar Oranje het meest aanspraak mocht maken op een zege.

25 juni 2023 om 21:33

Het gaat alleen te traag qua opbouw. Gisteren ook dat Gravenberch en Van de Ven zeven keer op elkaar speelde. Dat moet echt beter. Je speelt positiespel om uiteindelijk de vrije man in te spelen, maar als men in de wedstrijd zich niet vrijloopt, dan heb je vrij weinig aan positiespel. Soms gingen de combinaties wel goed, maar het gaat echt te traag. Ook dat spelers lopen over het veld. Kom op man, je speelt een eindtoernooi. Ik zeg niet dat ze 90 minuten lang vol gas moeten geven, want meeste van de spelers hebben een lang seizoen gehad, maar iets meer pit mag opzich wel.

Wat een zegen dat van de Looi eindelijk vertrekt bij Jong Oranje. Een ontzettend matig coach en niet dat de lichtingen die hij de afgelopen jaren heeft gehad, uitpuilden van het talent. Maar hij kon en moest eigenlijk ook veel meer presteren met de spelers die hij had en nu heeft.

Hij is ook zo'n tactisch onbenul. Ekkelenkamp als rechtsbuiten? Waarom moet je hoe dan ook aan een systeem met vleugelaanvallers vast houden? Speel dan gewoon 4-3-1-2 bijvoorbeeld met Ekkelenkamp op tien en je hebt gewoon o.a. Manhoef en Tavsan als opties voor rechtsbuiten rondlopen. Dat hij tegen Portugal met Dallinga, Manhoef, Maatsen, en van Ewijk op de bank begint snap ik sowieso al niet en naar mijn idee is dit dan een veel betere opstelling (zie opstelling).

Gelukkig is Reiziger binnenkort de nieuwe bondscoach. Heeft de afgelopen jaren natuurlijk de nodige ervaring opgedaan als assistent bij Ajax, maar ook gewoon heel goed werk verricht bij Jong Ajax als hoofdtrainer. Over Reiziger gesproken trouwens, misschien dat hij nu toch achteraf een beetje baalt dat hij al een keus had gemaakt want ik had hem een goede keus gevonden als opvolger van Steijn bij Sparta Rotterdam en hij is er natuurlijk eerder al werkzaam geweest als jeugdtrainer en assistent trainer bij het eerste van 2013 tot 2017.

Vernruggen
van Ewijk
van Hecke
van de Ven
Maatsen
Timber
Gravenberch
Manhoef
Ekkelenkamp
Summerville
Dallinga
25 juni 2023 om 21:18

Leren lezen

25 juni 2023 om 22:16

Neem aan dat je het over mijn opstelling hebt? Had gelezen dat er verschillende spelers niet beschikbaar zijn, maar ik suggereer ook nergens dat dit de opstelling voor de volgende wedstrijd moet worden. En ik weet dat van de Looi dit toch niet leest, als hij het wel had gedaan had hij ook niks met mijn opstelling gedaan😄.

Matige trainer met een selectie beleid van lik me reet, geen uitstraling, visie of duidelijk speel plan in zijn hele periode bij Jong Oranje. Als je jongens als Ludovit Reis en dit keer Milan van Eweick meeneemt en een Ekkelenkamp op rechtsbuiten moet zetten vraag ik me echt af waar het mis gaat. Ik hoop dat ze van Georgië winnen ze hebben het gelukkig in eigen hand maar hoe ze het gaan flikken zal vast niet met mooi voetbal zijn dus maar hopen dat Gravenberch of Brobbey het op hun heupen zullen hebben en het vizier op scherp want anders is het gewoon klaar en kan Vd Looi ze gaan focussen op wat anders dan trainer zijn van Jong Oranje 🍊

26 juni 2023 om 06:52

Ik snap heel veel niet aan jouw post. Van Ewijk moet toch altijd mee? Sterker nog, mijn inziens moet hij ook spelen. Aan Rensch heb je echt niets.

En Brobbey en Gravenberch moeten het op hun heupen hebben? Brobbey zou niet eens basis moeten staan (al scoorde hij wel prima gisteren natuurlijk). Gravenberch is wel een toppertje inderdaad

Echt zo een trainer die denkt dat hij het voetbal heeft uitgevonden. Rare opstellingen en selecties,. Als je dan wint, dan heeft hij gelijk. Hij denkt dat hij als hij weggaat bij de knvb dat er een of andere topclub voor hem klaarstaat.

Ik ben maar wat blij dat van de Looi geen tijd heeft om die te doden op een site als deze want ongehoord hoe veel walgelijke kritiek deze man ten onrechte krijgt. Zou het mede om die reden dan ook prachtig vinden als hij een CL ploeg gaat trainen. Zou me niks verbazen overigens mochten ze bij Sparta bij hem uitkomen.

Looi moet echt vertrekken. Zoveel potentie in Jong Oranje maar het elftal al jaren matig laten voetballen met gekscherend selectiebeleid. Heb zijn aanstelling nooit begrepen en dat hij het nog zo lang volhoudt al helemaal niet..

Opvallend is de kwetsbaarheid achterin. Zowel bij het grote als kleine oranje terwijl er genoeg talent en/of kwaliteit aanwezig is. Extra cursus verdedigen mee nemen in de trainers opleiding??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren