Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘’Geschiktere kandidaat dan Keizer‘ haakte voor weekeinde af bij Ajax’

Laatste update:

Na twee sollicitatiegesprekken met de directeuren Edwin van der Sar, Marc Overmars, technisch hart-lid Dennis Bergkamp én hoofdopleidingen Saïd Ouaali is Marcel Keizer rijp genoeg bevonden om Ajax te gaan leiden. Volgens De Telegraaf was de oefenmeester van Jong Ajax niet de eerste keuze.

De raad van commissarissen en bestuursraad van Ajax werden pas dinsdagavond door de directie bijgepraat over de keuze voor Keizer, omdat minimaal één nóg geschikter geachte kandidaat afhaakte. Dat blijkt ook uit het feit dat Ajax de nieuwe trainer voor het weekeinde wilde presenteren, maar pas op zaterdag voor het eerst contact opnam met Keizer en zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman.

Nijman schuift woensdag in Amsterdam aan bij Van der Sar en financieel directeur Jeroen Slop om over de invulling van het contract van de nieuwe trainer te praten. Keizer zou een contract voor minimaal twee seizoenen verlangen. De tweede assistent is zo goed als zeker Aron Winter, die bij Ajax Onder-19 plaatsmaakt voor John Heitinga. Het ligt voor de hand dat Hennie Spijkerman deel blijft uitmaken van de technische staf, daar hij naar Keizer bij Jong Ajax zou gaan assisteren als Peter Bosz niet was vertrokken.

Heitinga begrijpt de beslissing van de Ajax-directie. De oud-verdediger is een fan van zijn filosofie, zijn kijk op het spelletje én van zijn trainingsvormen. "Hij heeft me een aantal nieuwe, interessante inzichten gegeven. Dat Jong Ajax tweede is geworden in de Jupiler League, met over het algemeen goed voetbal, zegt veel, denk ik. En het spel sprak aan. De Toekomst was zelfs een aantal keren uitverkocht. En dat Marcel de jeugd kent, omdat hij ermee heeft gewerkt, is natuurlijk een enorme pre." Michael Reiziger, assistent-trainer van Sparta, maakt kans Keizer op te volgen bij Jong Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bosz wordt zo geprezen, maar kon met op papier de beste selectie geen prijzen pakken. Net zoals de zo geprezen De Boer de jaren ervoor. Waarom zou deze nobody het dan wel lukken?

Had een gevestigde naam verwacht nu Ajax sinds de jaren '70 al niet meer zo lang op een prijs heeft moeten wachten.

14 juni 2017 om 08:19

Tussen 2004 en 2010 was een langere wacht dan dat nu het geval is. 6 om 3 jaar. Dus sinds de jaren 70 is een beetje overdreven.

14 juni 2017 om 08:22

Ajax pakte in 2006 en 2007 de beker hoor. Toen vlogen ze er niet tegen Cambuur uit.

14 juni 2017 om 08:24

De beker heeft weinig betekenis voor een Ajacied of Psver als er geen schaal wordt gewonnen. Leuk voor de prijzenkast maar verder... niemand wordt er echt gelukkig van.

14 juni 2017 om 08:30

De beker is een flutprijs. Alleen de schaal en Europese prestaties tellen.

14 juni 2017 om 08:20

Op papier had PSV de beste selectie

14 juni 2017 om 08:21

@intellectueel

FdB is in 6 jaar 4 keer kampioen van NL en twee keer 2e geworden, waarvan de laatste keer omdat Ajax 1 doelpunt te kort kwam. Je opmerking is derhalve niet alleen oliedom, maar berust ook nog eens niet op feiten.

14 juni 2017 om 08:26

Laatste keer kwam ajax 2 punten tekort. Doordat Ajax punten verspeelde haalde PSV ajax in. Op doelsaldo had PSV Ajax nooit meer ingehaald.

14 juni 2017 om 08:33

@nicootje22

Als Ajax 1 doelpunt meer had gemaakt, had het team gewonnen en de drie punten mee naar huis genomen. Ajax kwam derhalve 1 doelpunt tekort.

14 juni 2017 om 08:49

Dat is helaas niet hetzelfde. 1 doelpunt tekort komen vind ik dat ze in elke wedstrijd 1 doelpunt meer hadden kunnen maken en dan kampioen kunnen worden . Bij jou is het alleen in gelijkgespeelde wedstrijden. Dat is toch een heel andere betekenis. Maar zo kan je tegen elke ploeg zeggen: als ze gewoon 34 wedstrijden net 1 doelpunt meer scoren dan de tegenstander ben je kampioen... (Cruijfiaans)

14 juni 2017 om 08:28

Op papier de beste selectie? Waar heb jij het over? Psv heeft dat, dat opeens luuk de jong, willems en guardado zo drama zijn veranderd er nog steeds niets op op papier. Dolberg, sanchez en de ligt kwamen net de hoek omkijken dus over hen kon je niet eens schrijven....

14 juni 2017 om 08:44

Finale Europa league met een relatief nieuw team en nieuwe speelstijl (waar men al 10 jaar op wacht). Je mag een beetje dankbaarder zijn. PSV had de papieren, Feyenoord de constante factor. Niemand had echt veel meer van Ajax verwacht

14 juni 2017 om 10:54

Iemand een nobody noemen vind altijd een misselijke zwart/wit term op deze wereld. Iedereen heeft z'n eigen kwaliteiten. Niemand is beter in alles dan de rest.
Om iemand dan een nobody te noemen, omdat diegene niet boven het maaiveld uitsteek of niet beroemd is, vind ik echt onzin. Nobody klinkt zo alsof die persoon niks kan.

14 juni 2017 om 12:27

Van Gaal en Hiddink waren ook nobodies aan het begin van hun trainers loopbaan.

14 juni 2017 om 13:16

Maar Bosz behaalde wel de finale van de Europa League. Iets dat niemand had verwacht met deze selectie en een prestatie waar de club 22 jaar op heeft gewacht. Hij heeft dan wel geen prijzen gepakt, maar hij heeft de waarde van veel spelers enorm doen stijgen en een aantal spelers hebben zich ook uitstekend ontwikkeld. Hier doe je Bosz dus echt tekort.

Verder werd Frank de Boer vier keer achter elkaar kampioen in de Eredivisie. Dat zijn toch echt vier prijzen. Europese prijzen zijn over het algemeen niet heel realistisch voor Nederlandse clubs gezien het verschil in middelen. Als je dus een coach verwacht waarmee dat wel gaat lukken, kun je heel erg lang wachten...

weet jij nog hoeveel jaar Van Gaal eredivisie trainer was voor hij bij Ajax begon?

14 juni 2017 om 08:24

Dus omdat van Gaal een succes was gaat Keizer het ook worden? Ik hoop echt dat de onervaren nieuwe coach een succesverhaal gaat worden want in mijn mening zijn de kansen voor een mislukt jaar groter dan een feestje met de EL beker op het Museumplein...

14 juni 2017 om 08:36

Frank de Boer was ook een aardig succes als onervaren coach, Gio pakt ook een beker en titel als beginner, Cocu heeft ook prijzen gepakt als beginner.. Welke haalbare trainer had je dan willen zien? Keizer wordt bijna kampioen met JA en laat ze lekker ballen, ik snap de keuze heel goed en als je iemand geen kans geeft wordt het nooit iets

14 juni 2017 om 09:13

De Boer, Gio en Cocu waren nationale toppers als voetballer en hebben in de top in het buitenland gespeeld. Die brengen echt wel een flinke bagage mee; m.n. hoe het er in de top aan toe gaat.
Hoe kan men dan toch telkens weer die vergelijking maken met het (veronderstelde) gebrek aan trainingservaring van die drie?

14 juni 2017 om 09:42

Zit wel even een verschil tussen 3 voormalig internationale top voetballers die bij de grootste clubs ter wereld hebben gespeeld, de grootste prijzen ter wereld hebben gewonnen en allemaal ten minste 75 interlands hebben gespeeld en Marcel Keizer...

14 juni 2017 om 10:14

Dat maakt geen donder uit hoe goed je als speler was.. kijk van gaal onderandere.. Marcel Keijzer heeft z'n trainingsvormen geleerd en zoals heitinga al zegt een goed trainingsvermogen en nieuwe tactische trainingen.. van bronkhorst en cocu hadden hulp nodig, is ook een dingetje.. zonder die hulp die ze kregen weet ik niet wat ze nou hadden gepresteerd..

14 juni 2017 om 11:19

Nee, niet perse. Maar een grote naam is net zo min een garantie voor succes. Resultaten uit het verleden etc...

14 juni 2017 om 12:30

Gullit en Van Basten. Dat waren pas grote namen. Mensen staren zich blind op naam en status. Totaal belachelijk. Dat is het minst belangrijke criteria dat er is. Ook ervaring wordt gigantisch overschat aangezien er een flinke lijst aan trainers is dat succes had zonder ervaring. Garantie heb je nooit.

14 juni 2017 om 13:21

Een feestje met de EL beker op het Museumplein? Die kans was zelfs met Bosz niet heel erg groot. Ze hebben het kunstje een keer geflikt om de finale te halen, maar dat wil niet zeggen dat het aankomend seizoen nog een keer gaat gebeuren.

Ik deel jouw mening dat een onervaren coach momenteel best een groot risico met zich meebrengt, maar ook met Bosz was het afwachten of ze dit seizoen uberhaupt de halve finale van de Europa League zouden halen.

14 juni 2017 om 08:24

Van Gaal is de uitzondering die de regel bevestigd. Het gaat vaker niet goed dan dat het direct succesvol is.

14 juni 2017 om 08:38

@tornado72

Je schrijft: "van Gaal is de uitzondering die de regel bevestigd. Het gaat vaker niet goed dan dat het direct succesvol is".

Ook Fdb, Philip Cocu en Giovanni van Bronkhorst, en in het buitenland bijv. Zidane, pakken meteen een prijs in het begin van hun loopbaan, dus zijn er wel erg veel uitzonderingen.

14 juni 2017 om 09:44

Zoals ik hierboven ook al schreef:

Zit wel even een verschil tussen voormalig internationale top voetballers die bij de grootste clubs ter wereld hebben gespeeld, de grootste prijzen ter wereld hebben gewonnen en allemaal ten minste 75 interlands hebben gespeeld en Marcel Keizer...

14 juni 2017 om 10:09

Ten eerste zijn de carrieres van Cocu en van Bronckhorst niet te vergelijken met die van Keizer. Het eerste seizoen van Cocu was volgens mij ook niet zo succesvol? Was dat niet het seizoen met de 2-6 nederlaag tegen Twente en de huilende spelers en troostende supporters? Van Bronckhorst won welleswaar de Knvb beker maar heeft in z'n debuut seizoen ook de langste nederlagen reeks uit de clubgeschiedenis op z'n naam staan. Nadat Advocaat was komen assisteren ging het pas weer draaien.
Ik vermoed dat Ajax niet zo'n eerste seizoen wil met Keizer?

14 juni 2017 om 10:42

Lw88, hoe zie je Advocaat en Low in die argumentatie? Weliswaar bij nationale elftalen, maar beide hadden zowel als spelers en als trainer geen indrukwekkende staat van dienst voordat ze (via een assistentschap) doorschoven naar het nationale elftal, waar met internationale toppers op een internationaal podium gewerkt moest worden en resultaat behaald moest worden.

14 juni 2017 om 12:40

En Hiddink? En Co Adriaanse? En Mourinho? En al die Duitse trainers? Allemaal uitzonderingen? Volgens mij kan je dan niet meer van een regel spreken.

14 juni 2017 om 08:45

Van Gaal was wel eerst 3 jaar assistent bij het eerste..

Lijkt me toch duidelijk dat Keizer niet dé gedroomde kandidaat was om Bosz op te volgen. Het vertrek van de nieuwe Dortmund trainer kwam Ajax heel slecht uit omdat er weinig tot geen andere goede trainers op de lijst stonden. Ajax zit dus echt met de gebakken peren. Ze bidden nu echt dat Keizer het aankan. Zo niet dan verwacht ik ook dat de mensen die deze onervaren trainer voor de groep zetten vertrekken.

14 juni 2017 om 09:45

Think again! Mocht Keizer door de mand vallen, stellen zij rustig een volgende aan! Directieleden worden over het algemeen nou eenmaal met regelmaat buiten schot gehouden (pun inteded), niet alleen in het voetbal volgens mij want ook in het bedrijfsleven gebeurt het. Het is te gek voor woorden dat degene die verantwoordelijk zouden moeten zijn aan de lopende band kunnen terugvallen op de prestaties van de trainer zonder enige vorm van zelfreflectie!

Nu hoeft zeker niet bij elke trainer die het niet redt het complete bestuur op te stappen maar hoe vaak zie je wel niet dat er keuze op keuze wordt gemaakt die waardeloos uitpakt bij een club en dat de beleidsmakers rustig in de skybox zitten omdat zij zeker zijn van hun positie? Goede zet wel van Ajax om mensen aan te stellen bij wie de resultaten op het veld aan het hart gaan. Ik denk dat voorheen dit in Amsterdam anders was en deze mensen vooral uit waren op financieel gewin voor de club, maar op de eerste plaats voor zichzelf!

Waarom niet Grim als 2e man? Vind Winter ook niet echt uitstraling hebben.

14 juni 2017 om 08:33

Grim? Grim lijkt mij nou ook niet de gedroomde assistent trainer. Grim heeft niet meer uitstraling dan Winter als uitstraling al een reden zou zijn om iemand wel of niet aan te trekken.

14 juni 2017 om 08:37

Waarom moet iemand uitstraling hebben? Ik heb liever een kundig iemand die weet waar hij het over heeft en van toegevoegde waarde is. Maarja je kan beter iemand met uitstraling hebben. Dat is namelijk heel belangrijk.

14 juni 2017 om 12:44

Amen. Die obsessie met uitstraling is echt belachelijk. Kwaliteit willen we.

Ik ben toch benieuwd wie dan deze trainer was?

Je kunt pas aan het eind van volgend seizoen concluderen of keizer de juiste keuze is geweest of dat ze toch een ander hadden moeten nemen.

Een trainer is zo goed als zijn materiaal. waarschijnlijk waren er wel meerdere trainers 2de geworden in de jl met deze selectie van jong Ajax .

14 juni 2017 om 08:30

Ik ben ondanks de 2e plaats in de Jupilair niet geheel overtuigd, net als dat ik dit had met Bosz. Bosz heeft het goed gedaan, maar zijn wisselwerking was niet van hoog niveau (Frank had hier ook een handje van). Winter is overigens een goede assistent die het spelletje snapt en ook met Ajax onder 19 leuk probeerde te voetballen. Ben benieuwd of de spelers met de stress van het 1e elftal vol voor Keizer door het vuur gaan, want Jong Ajax kent veel minder druk. Ook hoop ik dat hij wel normaal gaat wisselen naar de kwaliteit en bewijzen van de spelers in plaats van lievelingetjes.

@007

Je schrijft: "lijkt me toch duidelijk dat Keizer niet dé gedroomde kandidaat was om Bosz op te volgen. Het vertrek van de nieuwe Dortmund trainer kwam Ajax heel slecht uit omdat er weinig tot geen andere goede trainers op de lijst stonden. Ajax zit dus echt met de gebakken peren. Ze bidden nu echt dat Keizer het aankan. Zo niet dan verwacht ik ook dat de mensen die deze onervaren trainer voor de groep zetten vertrekken".

Je bevestigt zelf dat er geen geschikte(re) kandidaten voor handen zijn en dat de directie van Ajax daarom wel genoodzaakt is om Keizer aan te stellen en tegelijkertijd verwacht je als de enige kandidaat die wel beschikbaar is, faalt, dat die Directie dan opstapt. Een even onlogische als onnavolgbare redenatietrant, als je het mij vraagt.

Een 2 jarig contract voor Keizer moeten ze niet aan beginnen.
Eerst een jaar, met optie tot verlengen lijkt mij verstandiger.

Het punt over tweede worden in de Jupiler League is toch niet spannend? Met die logica zou de trainer van VVV ook op het lijstje hebben gestaan.

Snap de keuze voor Keizer met het oog op de jeugd wel, maar begin niet over de JL

@edforce2

Je schrijft: "een 2 jarig contract voor Keizer moeten ze niet aan beginnen. Eerst een jaar, met optie tot verlengen lijkt mij verstandiger".

Uit een dergelijke opstelling spreekt een gebrek aan vertrouwen. En als je geen vertrouwen hebt in een kandidaat, moet je hem helemaal niet nemen.

In de officiele tekst van de T. staat: "de keuze voor de trainer die vorig jaar Jong Ajax onder zijn hoede had, leek echter niet de eerste keuze. Ajax gaf eerder aan dat het voor het afgelopen weekend een trainer aan wilde stellen, maar slaagde hier niet in. Daaruit kan worden afgeleid dat er minimaal éã©n trainer die hoger aangeschreven stond, Ajax een nee heeft verkocht. Dat wordt nog eens extra bevestigd door het feit dat Keizer en zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman pas zaterdag voor het eerst iets hoorden van Ajax"

Hoe bedoel je kort door de bocht? Er had kunnen staan: "ajax gaf eerder aan voor het afgelopen weekend het nieuwe shirt te willen presenteren, maar slaagde hier niet in. Daaruit kan worden afgeleid dat de club volgend seizoen zonder shirt gaat spelen. Dat wordt nog eens extra bevestigd door het feit dat enkele spelers op hun vakantieadres met ontbloot bovenlijf zijn gefotografeerd".

Deze keuze viel te verwachten. De goedkoopste en gemakkelijkste oplossing. Anderzijds worden er door diverse mensen verteld dat Keizer goed bezig is. Dus uit dat oogpunt volstrekt logisch dat ze hem doorschuiven. Hij kent de jeugd, de filosofie van de club, dus gewoon doen.

Alleen over trainer Aron Winter hoor ik meer dubieuze verhalen. Zijn trainingen, visie en beleid roepen her en der vraagtekens op.

Daarom zou ik het logischer vinden om Reiziger als assistent toe te voegen aan Keizer en Spijkerman.

Het lijkt me toch dat Ajax, en in het bijzonder het technische hart, de weg van de minste weerstand bewandelt. Waar de koppige Bosz de nodige weerstand bood aan dit bestuurlijke orgaan met invloed maar zonder verantwoordelijkheid, kiezen ze nu voor een trainer met minder vlieguren die minder weerstand gaat bieden.

Het gevoel bekleeft mij dat Keizer en Winter(jeugdvrienden van Bergkamp) marionetten gaan worden van Bergkamp en het technische hart. Dat is riskant, omdat diezelfde marionet straks ook weerstand moet gaan bieden aan lastige persoonlijkheden, en vedettes uit de basis moet gaan houden. De rechtlijnige Bosz was daar een kei in, bij Keizer moet ik het nog maar zien en lijkt me een sterke assistent aan zijn zijde cruciaal. Of Winter dat is, ik heb mijn twijfels.

14 juni 2017 om 09:52

@orgullo

Je schrijft: "het lijkt me toch dat Ajax, en in het bijzonder het technische hart, de weg van de minste weerstand bewandelt. Waar de koppige Bosz de nodige weerstand bood aan dit bestuurlijke orgaan met invloed maar zonder verantwoordelijkheid, kiezen ze nu voor een trainer met minder vlieguren die minder weerstand gaat bieden".

Als je kat hebt en er een hond bij neemt en die elkaar voortdurend in de haren vliegen, kun je uiteraard die hond weg doen en een nieuwe nemen. Je kunt echter ook in overweging nemen om er nog een kat bij te nemen als degene die je al hebt, honden niet uit kan staan.

Ajax heeft een bestuursorganisatie waarin het TH een prominente rol speelt en wil geen concessies doen aan de structuur van die organisatie. Dan kan je een coach aanstellen, die eigenzinnig, star en compromisloos is, maar je zou ook voor iemand kunnen kiezen die open staat voor de dialoog, flexibel is in de omgang en de bereidheid heeft om naar de argumenten van zijn gesprekspartners te luisteren.

Je schrijft vervolgens: "het gevoel bekleeft mij dat Keizer en Winter(jeugdvrienden van Bergkamp) marionetten gaan worden van Bergkamp en het technische hart".

Een dergelijke uitspraak doet wel een heel benepen geest vermoeden. Het TH is een democratisch orgaan waarin de deelnemers met open vizier elkaar overleggen over de technische zaken van de club. Marcel Keizer past daar met zijn open karakter wat persoonlijkheid betreft, veel beter in dan Peter Bosz die gewend is om op eigen kompas te voeren. Het is echter belachelijk om iemand die een open karakter heeft, bereid is de discussie met anderen aan te gaan en naar hun argumenten te luiteren, weg te zetten als een marionet. Een dominant karakter dat geen of weinig tegenspraak duldt en een karakter dat nederig en onderdanig is, zijn niet de enige archetypen die er zijn. Daar zit nog een hele wereld tussen.

14 juni 2017 om 12:01

@ scepticus

Jouw stuk zou zo van de PR-afdeling van Ajax kunnen komen. Wat een kolder.

'het TH is een democratisch orgaan waarin de deelnemers met open vizier elkaar overleggen over de technische zaken van de club.'

Hoe kun je met dit soort quatsch aanzetten na de recente ontwikkelingen? Het technisch beleid en het gesteggel erover is al jaren te kenmerken als een slangenkuil, waarin ego's elkaar uit de tent proberen te jagen ter meerdere eer en glorie van hun eigen hachje. Hoe kom je erbij dat er met een open vizier wordt gewerkt na alle roddel en achterklap van de afgelopen weken? En dat er 'democratisch' wordt gehandeld is al helemaal een bizarre suggestie, dat is urberhaupt niet wenselijk bij een Bvo. Het is een voetbalclub, geen politieke partij. Moet straks bij iedere beslissing van Keizer gestemd gaan worden?

@orgullo

Kennelijk is in jouw wereld een normale discussie roddel en achterklap en een organisatie waarin mensen normaal overleggen en wel eens een meningsverschil hebben, een slangenkuil. Dan heb ik behoorlijk met je te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren