Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geflopte Feyenoorder slaat terug: ‘Laat ze bij VI maar lachen, ze zijn dom’

Laatste update:
/

Sekou Cissé doet het dit seizoen uitstekend bij Racing Genk, na 4,5 slechte jaren bij Feyenoord. Cissé viel in zijn tijd in Rotterdam van blessure in blessure en in de media moest de Ivoriaan het regelmatig ontgelden. In gesprek met Het Laatste Nieuws slaat de man die furore maakte bij Roda JC Kerkrade terug.

“Laat ze maar lachen, ze zijn gewoon dom. Wat ze bij Voetbal International van mij denken interesseert me echt niet”, begint Cissé zijn verhaal. “Ik heb bij Feyenoord maandenlang gevoetbald met een gebroken teen. In de pers verscheen zelfs een artikel dat ik met te kleine schoenen zou hebben gespeeld, maar als ze dat echt geloven, dan zijn ze gewoon dom.”

“Ik ben blij dat ik hier bij Genk mijn carrière heb kunnen herlanceren”, aldus de dertienvoudig international van Ivoorkust. In zijn 4,5 jaar bij Feyenoord kwam hij tot 59 competitiewedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cisse, steek de hand in eigen boezem. Jij hebt Feyenoord veel geld gekost. Je hebt het Legioen er niks voor laten zien.

24 september 2014 om 09:47

In seizoen 2011/2012 met Guidetti vond ik Cisse nog wel redelijk spelen. Voor de rest heb je gelijk.

24 september 2014 om 10:25

Sekou is gewoon op zijn teentjes getrapt.

24 september 2014 om 11:10

Hij spreekt de waarheid. Belachelijke programma.

24 september 2014 om 14:21

hij had met zijn voeten mogen spreken, waarin heeft VI dan ongelijk? was ie zo geweldig bij Feyenoord dan? of vorig jaar bij Genk?

Cisse had 1 leuk seizoen bij Roda, voor de rest heeft ie een topsalaris overal gehad en niet of weinig gepresteerd, daarin hebben ze van VI gelijk

24 september 2014 om 17:36

Misschien hadden die clubs is beter moeten nadenken en hem niet zo'n topsalaris moeten geven of uberhaupt moeten aantrekken als hij overal niet goed presteerde behalve 1 leuk seizoen bij Roda.....

24 september 2014 om 11:14

De medische staf van Feyenoord heeft anders ook liggen snurken als ze iemand zo lang met een gebroken teen laten spelen.

Waarom reageren zulke speler toch op uitspraken van zulk praatprogramma haha, laat toch lekker je voeten spreken, bij Feyenoord heb je het in iedergeval niet bewezen.

Puur en alleen omdat ze in België veel statischer verdedigen, daar kan hij met zijn snelheid goed gebruik van maken. Matige spits en zal dat altijd blijven...

24 september 2014 om 08:45

Analyse,

Een spits heeft het véél moeilijker in België dan in Nederland. In Nederland verdedigen ze eerder naïef. Ik zie daar regelmatig abc fouten die je bij ons niet eens bij de jeugd ziet.

Dat maakt het dan weer nét aantrekkelijk, maar het is wel makkelijker voor een spits.

24 september 2014 om 11:21

Analyse heeft gelijk hoor. In Nederland zijn de verdedigers tactisch veel sterker onderlegd en voetballend zeer sterk. Zie maar Nuythink, die hier een matige verdediger was, maar bij Anderlecht meer dan eens in de basis staat.

Dat Belgische aanvallers in het verleden ineens meer gingen scoren in Nederland, komt omdat ze toen met 10 betere spelers om zich heen stonden te voetballen.

24 september 2014 om 11:36

Nuytinck is in België nog steeds een matige verdediger hoor , technisch sterk maar verdedigend en qua inzet echt zwak.
Als hij speelt is het omdat er simpelweg niets beter is op dat moment.

En doe niet alsof de Eredivisie zoveel beter is dan de pro league. Als je jullie Nederlanders bezig hoort is het niveau in België vergelijkbaar met de derde klasse in Nederland.
Nederland is inderdaad iets sterker , maar ook niet zoveel als jullie graag willen geloven.

24 september 2014 om 11:49

Mario Been: "in België wordt gewoon beter verdedigd dan in Nederland."
Johan Boskamp: "de defensies in de Belgische competitie zijn sterker dan in de Eredivisie."
Davy De fauw: "in Nederland wordt wel degelijk aanvallender gespeeld, in België verdedigen de clubs veel beter."

Zomaar wat stellingen van mensen die ervaring hebben in de beide competities. Waarmee ik niet wil zeggen dat de ene competitie beter zou zijn dan de andere, die discussie wil ik niet voeren. Maar als je de vergelijking op dit punt wil maken, dan moet je eerlijk zijn...

24 september 2014 om 09:10

Jongen Nederland is juist het spitsenwalhalla

24 september 2014 om 09:32

Haha heb je deze belg iedereen komt weer, onze fan van Jan Mulder komt nou vertellen dat spitsen het in Belgie moeilijker hebben... Het ultieme vooorbeeld.. Cisse!!!! Heeft het hier nooit waar kunnen maken en zet zich in Belgie " op de kaart" hor dan???

24 september 2014 om 09:41

Masterbal,

Sekou Cissé is hier nog maar net. Maar het zal wél typisch Masterbal zijn om nu al te roepen dat hij geslaagd is.

Daar kan ik dan weer Björn Vleminckx, Dmitri Boelykin en zoveel anderen tegen over plaatsen.

Kerels die in Nederland helden waren, maar hier er niks van bakten.

24 september 2014 om 09:42

Tjaa, zo zijn er ook voorbeelden andersom. Finbogasson natuurlijk, maar als ik het goed heb deed Ruiz het ook niet bijzonder in België, terwijl ze in Nederland erg sterk speelden. Vleminckx schoot hier in Nederland alles raak, maar raakte in België geen pepernoot meer. In beide landen verdedigd men slecht, zullen we er niet om vechten wie het slechtste is?

24 september 2014 om 09:42

_madridista,

Dat klopt. En hoe komt dat? Omdat in Nederland wordt verdedigend zoals 12-jarige meisjes op het schoolplein wel eens plachten te doen.

24 september 2014 om 09:46

ttiborr,

Ruiz was hier god, jongen. Hij zat bij mijn eigen club. Hij heeft het zelfs tot kapitein geschopt en de Jean-Claude Bouvy trofee gekregen. Da's een clubprijs voor de meest verdienstelijke speler. Tonnen assists en goals heeft hij hier gescoord. Ik mis hem nog. lol

En hij is na ons voor vet veel geld verkocht aan Twente. Dat vet geld krijg je niet voor een faalvoetballer.

24 september 2014 om 09:54

Laat me niet lachen, ik kijk wel eens een wedstrijd uit de Belgische competitie, maar sorry "mede voetballiefhebber" dat niveau daar is toch echt nog een stuk minder dan hier in Nederland, het lijkt wel of ze hun linker schoen aan de rechtervoet hebben gedaan, alsjeblieft zeg....

24 september 2014 om 09:56

En welke prijs? de jean claude de bouvy prijs hahaha nou dan kan je wat hoor, staat bij elke grote speler in de prijzenkast!!!

24 september 2014 om 09:58

Masterbal,

Kan best. Kan je na gaan hoe laag het niveau in Nederland tegenwoordig wel is.

Volgend seizoen steekt België Nederland al voorbij op de Uefa Country Coëfficiënt lijst.

Als je een klein beetje kunt rekenen en het systeem begrijpt dan kan je dit zélf hier vaststellen:

uefa.com/memberassociations/uefarankings/country

24 september 2014 om 10:02

Masterbal,

U bent eigenlijk een respectloos iemand. U lacht niet met de symbolen van andere clubs. Ik heb het niet nagekeken, maar ik denk dat zoiets hier conform de gebruikers policy niet mag.

Geloof me vrij, elke voetballer krijgt kraag een individuele clubprijs. Dat wil zeggen dat hij de beste van the pack was.

Dat hij daarna voor 4 a 5 miljoen naar Twente is getrokken, is natuurlijk ook maar een detail.

24 september 2014 om 10:07

Nou een klein beetje dan... Maar dat spitsen het in Belgie moeilijker hebben dan in Nederland, echt niet he, dat gelijk ga je nooit van me krijgen want ik hoef geen namen te noemen maar als je kijkt wat voor spitsen de eredivisie de afgelopen jaren voort heeft gebracht, en je zet dat tegenover de Belgische competitie heb je je antwoord....

24 september 2014 om 10:09

Oh nee hoor ik ben geen respectloos iemand... Maar tot net een paar minuten geleden had ik nooit van die prijs gehoord!!! En ik denk vele met mij hier...

24 september 2014 om 10:12

Daar staan tegenover spelers als Finbagasson, ruiz, Vlemminckx die in Nederland veel makkelijker het net vinden. Cisse is bij Feyenoord heel veel geblesseerd geweest en zo geweldig doet hij het bij Genk nou ook weer niet.

Ik denk dat de Belgische competitie en de Nederlandse elkaar niet zo heel veel ontlopen, dat blijkt ook meestal wel uit onderlinge confrontaties in europa-cup wedstrijden. Wel weet ik dat een Belgie verdedigender en een stuk minder naief (4-3-3!!!) wordt gespeeld en dat het daarom voor spitsen echt niet makkelijker is dan in Nederland.

24 september 2014 om 10:27

Masterbal,

Uw redenering is echt fout. Er is gewoon geen verband tussen het ene en het andere.

Het is niet omdat Nederland doorgaans betere spitsen aflevert dat de teams daarom meer verdedigen.

Wat we wel kunnen doen is kijken hoe spitsen het doen die in beide landen hebben gespeeld.

En dan blijkt dat er een hoop spitsen in België falen, maar in Nederland wel slagen.

En dat kom omdat ze hier stugger verdedigen. Dubbele Vm's, backs die minder meekomen, aanvallers die een mannetje mee krijgen dat je volgt tot in de kleedkamer.

Terwijl in Nederland de mentaliteit doorgaans aanvallend is, waardoor er achteraan meer ruimte is.

Ik zie soms kleine clubs tegen Ajax in 433 spelen en er gewoon voor gaan. Heerlijk is dat. Ze krijgen dan wel een 4-0 op hun doos, maar ze gaan er wel voor.

Als hier een kleine club tegen een Ajax zou spelen, dan ligt er een dubbele bus voor de deur. Dan wint Ajax nog, maar met 1-0 of zo.

En daarom, MasterBal-die-de-Belgische-competitie-niet-volgt, is het in België voor een aanvaller lastiger dan in Nederland.

24 september 2014 om 10:32

Masterbal,

Het is niet omdat je het niet kent, dat je er geen respect voor moet hebben.

Wat denk je, dat ik wél alle individuele clubprijzen ken van de Nederlandse clubs? Echt wel niet. En wellicht jij ook niet.

Maar je moet wel respect voor de symbolen en kleuren van een ander hebben.

24 september 2014 om 10:40

Malki was ook nog zo'n voetballer uit België waar het niet mee lukte. Totdat hij bij Roda Jc terecht kwam. Ook finnbogason vlemincks en vast nog wel een aantal

24 september 2014 om 11:12

Een beetje redelijke coach laat zijn team spelen naar het materiaal wat hij tot zijn beschikking heeft, maar de coaches in Belgie (vaak coaches die het in Nederland niet redden of ontslagen zijn) zijn simpelweg "angstig" of "durven" geen aanvallend voetbal te spelen of wat dan ook... Maar dat is MIJN mening, die ik vorm naar het gene wat ik zie, en dat is niet bijzonder spectaculer... Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat het hier zo fantastisch is, maar dat het hier een stukje aangenamer is, en van iets hoger niveau, en dat de spitsen het hier dus iets moeilijker hebben is dan logisch iets...

24 september 2014 om 11:33

Vind de sfeer zo lelijk in de Belgische competitie, maar het voetbal doet niets onder voor de NL competitie. Eredivisie is eigenlijk een grote grap

24 september 2014 om 12:11

Masterbal,

Het is hier aangenamer, het niveau is iets hoger, dus spitsen hebben het moeilijker?

Ach kom, wat een redenatie.

U volgt echt het Belgische voetbal niet. Het is niet omdat er een aantal verdedigend spelen, dat ze daarom dat allemaal doen.

Maar zelfs degene die aanvallend spelen, doen dit met meer defensieve zekerheden. Je zal bij ons bv. zelden de 2 backs simultaan naar voor zien schuiven, terwijl dit in Nederland zeer gewoon is.

En dan is het nogal logisch dat wanneer je achteraan een mannetje meer hebt lopen, dat het voor een spits moeilijker is om tot scoren te komen.

Angstig en gebrek aan durf, is het niet. Ik kan daar trouwens tegenover stellen dat men in Nederland met momenten zeer naïef speelt.

Het is gewoon een andere voetbalcultuur. Geen één van de twee is echt overtuigend superieur aan elkaar. Dat zie je o.a. aan de uefa ranking lijst, ze ontlopen elkaar daar nauwelijks. En dan moet je nog weten dat Nederland een pak meer inwoners telt dan België, met alle voordelen van dien:

* Grotere visvijver waar je talent uit kunt trekken
* Meer tv-kijkers
* Gemiddeld meer toeschouwers in het stadion

En door bovenstaande gaat er dus een pak meer geld om in het voetbal, waardoor je weer een pak voordelen hebt.

En ondanks deze voordelen, moet de Belgische competitie amper onderdoen voor de Nederlandse. Het is bij beide armtierig tegenwoordig.

24 september 2014 om 12:13

Bihbarbarez,

Daar heeft u zeker een punt. Komt door de stadions vooral. Dat zijn doorgaans brik a brak constructie van voor Wereld Oorlog I.

Hadden in België maar alle clubs een stadion zoals dit:

ourfuturestartshere.be

24 september 2014 om 12:19

De speelstijl is ook gewoon anders. In Belgie gaan ze uit van de nul, in Nederland gaan ze uit van een goal meer maken dan de ander. Logisch dat spitsen het in Belgie lastig hebben, ze staan op een eiland en waar ze in NL dicht bij de goal renderen moeten ze in Belgie veelal werken in de ruimte. Zo'n Vleminckx of Bulykin kunnen dat helemaal niet. Ook zijn de verdedigers wat meer van het slagerstype dan de komieken die bij ons achterin staan.

24 september 2014 om 12:22

Masterbal,

Kijk eens wat kenners zeggen.

Kijk even stakkevdb zijn reactie #76 even na.

Maar u weet het vast beter dan Boskamp, Been en De Fauw.

24 september 2014 om 12:31

Abe84,

Precies. De top-5, Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk en Gent spelen meestal wel offensief. Toch in eigen competitie.

Maar ook bij 'kleinere' clubs zoals Lokeren, Zulte Waregem, KV Mechelen, Moeskroen en nog andere zie je meestal een aanvallende ingesteldheid.

Maar uiteraard zijn er nog ook van die clubs die graag een bus voor de goal leggen.

Paar weken geleden heb ik Gent - Kortrijk gezien in het stadion. Afschuwelijke wedstrijd. Kortrijk had geen bus voor de goal gezet, maar een driedubbele. Zelfs naar Belgische normen was het grof. Mourinho had het wél lekker gevonden. Dat weer wel.

Hier lopen inderdaad her en der wat beenhouwers rond. Maar die komieken hebben we ook. Een pass van 3 meter geven? Kunnen ze niet. Dat zie ik in Nederland de laatste jaren ook meer en meer: gebrek aan basis techniek.

Een héél groot verschil tussen het Belgische en Nederlandse voetbal is ook het positiespel. Nederlandse clubs zijn hier véél beter in wanneer ze de bal hebben. Zonder de bal lopen die Nederlanders dan weer zomaar wat rond. Daar zijn de Belgen dan weer beter in.

24 september 2014 om 13:26

Iedereen komt,

Mag ik even een source waaruit blijkt dat België Nederland voorbij gaat op de coëfficiëntie lijst?

Sowieso zou dat voor het eerst zijn in een hele lange tijd, dus dat zegt niet zoveel toch? Volgens mij doet Nederland het meestal beter dan België Europees. België lijkt zich qua voetbal steeds beter op te richten, zowel de competitie als nationaal elftal maar het is nog niet op het Nederlandse niveau.

Qua verdedigen lijkt het misschien iets sterker maar dat kan ook gewoon vanwege de terughoudendheid van de teams waardoor verdedigers domweg minder te doen hebben. Daardoor hebben ook de spitsen slechtere statistieken. Maar ook in de onderlinge wedstrijden lijkt Nederland sterker kijk naar Ajax Anderlecht bijvoorbeeld, Anderlecht had niets in te brengen. Ik ben overigens zelf een voorstander van een BeNeliga omdat dat de clubs absoluut sterker zou maken en meer geld zou genereren.

24 september 2014 om 13:33

Ik zeg hoe ik er tegen aankijk en hoe ik erover denk... Dat is mijn mening, kan je wel aan komen met kijk hoe die en die erover denken maar dat zegt mij niet zo veel, ik geef mijn mening, jij die van jou of eigelijk die van Boskamp, de Fauw en Been zoals ik begrijp... Maar laat ik het je zo zeggen, ik vind de Belgische competitie helemaal niks, de meeste spelers vind ik niks (van wat IK ervan gezien heb) en ook dat puntensysteem vind ik helemaal niks... Sorry dat we het niet met elkaar eens zijn met ze alle maar het is wat het is, en IK vind het niet veel!!!!

24 september 2014 om 13:58

surreal,

Die kan u zeker krijgen:

uefa.com/memberassociations/uefarankings/country

Nederland staat net boven België.

Nederland heeft 36.979 punten, België op dit moment 30.400.

Maar volgend seizoen vallen de resultaten weg van seizoen 2010/2011

Virtueel heeft Nederland dus 36979 - 11166 = 25813 punten.
België dan weer 30400 - 4600 = 25800 punten

België moet het dus een zeer klein beetje beter doen dan Nederland en het is zover.

En gezien België nog 4 en Nederland 3 vertegenwoordigers heeft een gunstigere loting, lijkt de kans wel héél groot dat dit zal gebeuren.

Maar is zeker geen aanleiding om hoera te roepen, want een jaar later zijn zowel België als Nederland de relatief goede punten van 2011/12 kwijt.

En er staan een paar andere landen te trappelen om ons beide zo voorbij te steken.

Ach neen, je mag niet naar die ene Ajax - Anderlecht kijken. Mijn Gent heeft bv. ook een paar jaar geleden Feyenoord eruit geknikkerd in de EL voorronde. En Gent heeft nu niet een sterke Europese reputatie. Ik schat Feyenoord echt wel iets sterker in dan Gent.

Ajax had gewoon een goede selectie en Anderlecht wat minder. Vandaag zou ik er niet zo zeker van zijn dat Ajax het zomaar even zou halen van Anderlecht.

Enfin, net daarom is die Uefa ranking best eerlijk. Ze handelt over verschillende jaren en diverse clubs. Het is zeker geen precies instrument om te meten welke competitie het sterkst is, maar het geeft zeker een beter beeld dan 1 of 2 onderlinge wedstrijden.

Ik volg beide competities vrij intensief en vind de Nederlandse zeker nog iets sterker dan de Belgische. Maar het verschil is eerder klein. De daling in kwaliteit was in België gewoon wat eerder begonnen.

In België spelen ze zeker verdedigender dan in Nederland, maar toch ook wel beter. Aanvallend is het dan weer nét omgekeerd.

24 september 2014 om 14:02

Masterbal,

Ja, maar ik hecht toch meer waarde aan de mening van mensen die...

a) het zelf beleefd hebben, in Nederland en België zelf trainer of speler geweest zijn
b) professioneel zijn

Terwijl jij, amateur-lefhebber, maar een paar wedstrijden per jaar van de Belgische competitie ziet en dan begint te generaliseren. Ik kan me ook niet van de indruk ontdoen dat u iets te chauvinistisch aan het reaguren bent. lol

Ah en over de competitieformule kan ik het wel eens zijn met u.

Het zorgt wel voor meer geld en zeker ook meer spankracht, maar weg er mee. Vandaag nog als het kan.

De beste 6 van de reguliere competitie spelen voor de titel en de Europese tickets in 10 onderlinge wedstrijden.

De punten die behaald zijn in de reguliere competitie worden wel eerst gehalveerd.

Gevolg is, dat de ploeg die toevallig in vorm is en zijn start niet mist in die play off het doorgaans wel haalt.

Heeft niks meer te maken met een kampioenschap.

Maar hier in België zal je niet gemakkelijk een voorstander van het systeem vinden. Iedereen is tegen: spelers, trainers, supporters, de media. Alleen de club bobo's vinden het wel lekker zo.

En hoe kijk je terug op 4,5 jaar Feyenoord waar je niks maar ook niks hebt laten zien? Zoiets ligt niet aan de media.

24 september 2014 om 09:39

Niks laten zien is overdreven (verhoek heeft echt niets laten zien maar die was dan wel stuk goedkoper) maar wel heel weinig.

24 september 2014 om 14:25

gaat hier om Cisse niet om Verhoek...

niks tot weinig laten zien heeft Cisse, of een andere speler het slechter doet doet daar niets van af

24 september 2014 om 15:00

Er is een verschil tussen weinig en niets. Vandaar de vergelijking.
Cisse heeft ook winnende doelpunten gescoord. Voordat gezeur met die teen deed hij het nog wel aardig.

Als het hem echt niets interreseert dan kan hij nu ook beter niets zeggen. Bij Feyenoord heeft ij weinig laten zien, leuk voor hem dat het nu beter gaat. Was echt een mooie goal afgelopen weekend, maar hij kan zelf denk ik ook niet ontkennen dat het bij Feyenoord een flop was. Denk dat het legioen nou niet echt een warm gevoel krijgt bij de naam Cisse.

Die jongen is zelf dom geweest door niet te zeggen dat dir niet kon spelen

24 september 2014 om 09:24

Als hij inderdaad gewoon 2 maandjes rust had gepakt dan was zijn gebroken teen wel weer genezen. Buiten dat; Al zou je maandenlang doorkwakkelen met een gebroken teen, dan nog kan dat niet de reden zijn dat hij ruim 4 jaar lang heeft aangetoond dat hij tekort komt voor Feyenoord

De mensen bij vi roepen inderdaad maar wat en kijken graag naar het negatieve, echter als ik bij Cisse naar het positieve kijk in zijn Feyenoord tijd ben ik ook snel uitgekeken. Wel mooi voor hem dat hij weer speelt en scoort, want voordat hij naar Feyenoord vertrok was het echt een topspeler.

Tuurlijk, VI is een dom programma, maar een reeel zelfbeeld ontbreekt bij Cisse.
Hierin hadden de heren wel gelijk.

Deze jongen moet wel een plaat voor z'n kop hebben. Heeft nu toevallig 2 doelpunten gemaakt en meent dan verhaal te moeten halen op een TV programma die terecht kritiek heeft over zijn Feijenoord-periode waar hij een aanslag op de kas heeft gepleegd en nimmer iets heeft laten zien. Wees blij dat je nu nog een herkansing krijgt in Belgie en probeer daar dan wat continuiteit te vinden in je spel. En vooral.... eerst nog maar een tijdje mondje dicht houden en eerst presteren.

24 september 2014 om 08:52

Ach je kunt het bekijken zoals je wilt maar als je een programma serieus neemt waar de presentator constant niemand laat uitspreken en flauwe grapjes maakt en een neuroot die aan de pillen zit en alleen het hardst lacht om zijn eigen grappen en die snor die de ene na de andere schoffeert en dan ook nog zegt dat die serieuze kritiek levert moet je dat vooral blijven doen .
Maar dat programma wordt bijna door niemand serieus genomen .

24 september 2014 om 10:33

Gaat dit niet over Cisse? En v.w.b. dat programma, er kijken iedere week zo'n 800000 mensen naar deze onzin. Jij ook waarschijnlijk! Maakt mij niets uit, maar begrijp je reactie niet helemaal. Kritiek op Cisse, is dat niet terecht dan?

Herlanceren? 2 goals in 18 wedstrijden... Herlanceer lekker een end weg. Het is gewoon een zeer matige voetballer met een zeer matige zelfreflectie...

Het kan best dat met zijn kwaliteiten hij gewoon beter past in België. Het omgekeerde zie je soms ook.

Matige spitsen die hier in België geen deuk in een pakje boter trappen, komen dan naar Nederland waar ze amper het woord verdediging kunnen schrijven en maken dan de ene pot na de andere.

Soms komen die fantastische spitsen dan terug of trekken naar een ander land, ze arriveren dan hier of daar met een zak vol zelfvertrouwen en bijna altijd hervallen ze dan in hun voormalig falen.

Toch zou ik nog enig voorbehoud bij Sekou Cissé willen tekenen. Immers het seizoen is nog maar net begonnen. Er zijn er wel meer geweest die vlot startten en daarna wegkwijnden.

Hij is nieuw, de Belgische coaches en spelers kennen hem nog niet zo goed. Maar straks spelen ze wel beter in op zijn minpunten. We zullen wel commentaar geven, wanneer het seizoen achter de rug is.

24 september 2014 om 09:07

Noem eens een voorbeeld dan (behalve Vlemminx)?

24 september 2014 om 09:14

Malki

24 september 2014 om 09:17

Finnbogason

24 september 2014 om 09:17

Malki en Finbogasson

24 september 2014 om 09:20

Alfreð Finnbogason imponeerde ook niet bij Lokeren, wel bij Heerenveen. Al denk ik dat het ook te maken heeft met de wat negatievere voetbalinstelling van veel clubs. In België wordt door veel clubs niet zo aanvallend gespeeld als in Nederland.

24 september 2014 om 09:47

Dmitri Boelykin.

24 september 2014 om 09:11

Andersom geldt dat natuurlijk ook met Kevin Vandenbergh, Wesley Sonck en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je praat wel erg denigrerend over Nederland, maar vergeet niet dat Nederland een VEEL betere springplank is naar het buitenland dan Belgie. Zelfs de Belgen zelf beseffen dat (Vertonghen, Vermaelen, Alderweireld)

24 september 2014 om 09:55

Caeser,

Kevin heeft het hier ook niet gemaakt. Hij had een goede tijd bij Genk en daarna was het over.

27 wedstrijden bij KV Mechelen bv. Zero goals. Zero.

Sonck is ook niet echt mislukt bij Ajax. Hij had daar verdomd zware concurrentie van o.a. Zlatan Ibrahimović.

Hij werd door Koeman meestal op de rechtsbuiten gezet. Iets wat Sonck niet is, da's een diepe spits.

En neen, ik doe niet denigrerend over Nederland.

Dat Nederland een betere springplank is? Het doet allemaal wel niet ter zake, maar ja, het is wel zo. Maar u bent wel blind, u leeft in het verleden. De Belgen maken geen ommetje meer langs Nederland. Ze slaan dat land tegenwoordig doorgaans gewoon over.

24 september 2014 om 11:20

Ben het 100% eens met " Iedereen komt"

Sonck had nooit naar Ajax moeten gaan .......maar Koeman wilde hem hebben.
Een jeugd zonde van Koeman....toen.
Nu is Koeman veruit de beste trainer wat Nederland heeft.
Ajax fans nu niet af komen met De Boer is 4xkampioen geworden,hij is echt een sulletje die geen passie en vuur in een elftal krijgt.
Koeman krijgt dat wel en is daarom een moderne trainer.
Als ik mij niet vergist meen ik dat Sonck in het TV programma"sporza" enkele tijd geleden aangaf dat Nederland voorbij gestreeft is als lanceerplatform voor voetballers uit Belgie.
Kijk eens naar Anderlecht.
Is verleden week op de 3de plaats geeindig in Europa kwa opleiding van jeugdige spelers .
Geen enkele club uit Nederland stond bij de eerste 15, dat zegt al heel wat over Nedl.clubs.

24 september 2014 om 11:48

Zucht. Lukaku , Kompany , Witsel , Defour , De Bruyne , Courtois , Benteke , ...
Ook spelers die nu toppers zijn en toch maar gewoon in onze 'ongelofelijke zwakke' competitie gelanceerd werden.

Thorgan Hazard en Hans Vanaken konden ook naar Nederland maar deden het niet , omdat ze weten dat het niveauverschil nihil is.

24 september 2014 om 13:24

Pompopos,

Financieel is het ook niet meer interessant.

Bakkali kan 400.000 euro krijgen bij Psv. Vinden ze hier geweldig veel geld, wat het ook is.

Praet had op Bakkali zijn leeftijd al het dubbele bij Anderlecht én hij had toen ook nog nada bewezen.

Ajax en PSV hebben een salary cap van 1 miljoen, terwijl Anderlecht, Standard en Club daar vlotjes overgaan voor de betere spelers.

Jova, Biglia, Mbokani, Defour, Vainqueur, Batshuayi e.a. hadden lonen van rond de 1.5 a 1.8.

Zelfs Thomas De Sutter bij Brugge, niet eens een absolute topper naar Belgische normen, zit aan 1 miljoen.

Voor het geld moet je niet maar naar Nederland.

Komt omdat bij ons de toppers geen noemenswaardige schulden hebben en in Nederland, ondanks het grotere budget, een hoop centjes naar sanering van de schulden mag.

Over VI heeft hij natuurlijk volkomen gelijk maar enige zelfreflectie is deze man blijkbaar wel vreemd. Lekker anoniem in België 'schitteren'.

24 september 2014 om 09:59

Jouw arrogante ondertoon is nergens voor nodig, aangezien België volgend jaar over Nederland springt op de uefa coefficientenlijst.

Lekker onder dat anonieme België, dat moet wat doen met jouw zelfvertrouwen zeker?

24 september 2014 om 10:11

Zo bedoelde ik dat helemaal niet. Anoniem voor ons omdat de Belgische competitie door velen niet gevolgd wordt op de televisie. En 'schitteren' is cynisch bedoeld omdat hij dat recentelijk nooit gedaan heeft.

Die lijst van de Uefa boeit me verder niet. Nederland zakt weg omdat onze bond er niets van snapt clubs die Europees goed presteren niet beschermt. Dan krijg je vanzelf clubs als Feyenoord, Vitesse en Utrecht die niets presteren of het toernooi niet serieus nemen.

24 september 2014 om 10:36

En denkt u dat het hier zoveel anders is, David Loggie?

In België spelen 16 clubs in de hoogste divisie.
Het is het enige land ter wereld waar een club die 14de eindigde Europees voetbal kan halen.

Te gek voor woorden is dit.

En kijk eens wat Standard vorig seizoen gedaan heeft in Europa?
Die stuurden gewoon hun B-team de EL in...

24 september 2014 om 12:53

Het is het enige land ter wereld waar een club die 14de eindigde Europees voetbal kan halen.

PSV schakelde in de Europa League nog een ploeg uit de 2e divisie van Oostenrijk uit.

24 september 2014 om 13:34

fl0r1d43,

Heeft u het over SKN Sankt Pölten?

Die hadden een seizoen eerder gewoon de landelijke bekerfinale weliswaar verloren van Red Bull Salzburg. Maar omdat die laatste de titel won, ging het ticket naar Sankt Pölten.

In zowat elke competitie kunnen lagere clubs via één of andere nationale beker een Europees ticket halen.

Gebeurd niet veel, maar uniek is het zeker niet.

Is nog iets anders dan de nummer bijna laatst van een hoogste divisie die alsnog Europees voetbal kan afdwingen door een van de pot gerukt play-off systeem.

24 september 2014 om 14:21

Akkoord, maar dan moet je de stelling veranderen in "de enige competitie ter wereld waar zoiets structureel kan gebeuren" . Voor de rest helemaal mee eens hoor, de Belgische play-offs zijn lachwekkend. Nou heb ik sowieso al een hekel aan play-offs, maar die in de Eredivisie zijn nog overzichtelijk, itt die voor promotie degradatie die weer veel te ingewikkeld zijn.

De jongen die tijden lang te kleine schoenen droeg waardoor hij een blessure kreeg noemt anderen dom? Dat vind ik dan toch wel weer grappig om te lezen. Geef gewoon toe dat je er bij Feyenoord helemaal niets van gebakken hebt, en je statistieken van nu breken ook nog geen potten. Hand in eigen boezem.

24 september 2014 om 09:09

dat verhaal schijnt helemaal niet te kloppen, maar wordt zo vaak herhaald dat het nu als waarheid wordt gezien.

24 september 2014 om 09:20

Oke daar was ik niet van op de hoogte, ik heb het zovaak gelezen dat ik er vanuit ging dat het waar is. Dat terzijde blijft natuurlijk staan dat meneer geen enkele vorm van zelfreflectie heeft.

24 september 2014 om 09:39

Ja hij had een gebroken teen die door de medische staf van Feyenoord over het hoofd was gezien. Mario Been zei toen gekscherend dat hij op te smalle voetbalschoenen speelde. Was volgens mij een typische Been-uitspraak net zoals Van Beukering die tegenwind had.
Maar het zou wel kunnen dat Cisse dit slecht heeft doorgehad. Ik heb weleens gelezen dat Cisse in de jeugd altijd op blote voeten speelde en pas erg laat heeft leren spelen op voetbalschoenen. Misschien dat hij daardoor niet goed heeft doorgehad dat ze te smal waren.

Hoewel hij in die jaren geen zak heeft gepresteerd bij Feyenoord, snap ik niet dat VI hem nog zo moet neerhalen. Hij is weg uit Nederland, heeft zich volgens mij niet arrogant of vervelend gedragen in die jaren hier en probeert zijn carrière weer op te pakken. Dat verhaal van die schoenen schijnt niet te kloppen maar is daar al 100 maal over de tafel gegaan, volgens mij gelooft iedereen dat zo onderhand.

Het is mooi dat VI weer beelden heeft, maar als ze die gebruiken om een goal van Cisse te laten zien om daarna hem af te kunnen branden, of nog sneuer, om 14 x de keeper van Cambuur te herhalen en eens met z'n allen heel hard uit te gaan lachen, dan vraag ik me af of het wel zo'n zege is. Voorheen lieten ze nog weleens analyses zien, hoe iemand had moeten staan, nu zoeken ze vooral de slapstick momenten op. Daarvoor kan je ook Watts kijken op Eurosport, zie je ook nog andere sporten voorbij komen.

24 september 2014 om 09:43

Neem het niet zo zwaar op joh, bij VI wordt gepraat en gelachen zoals we in de kantine na een wedstrijd ook doen alleen dan met camera's erbij. Als René of een andere gast daarna serieus gaan analyseren slaan ze vaak spijkers met koppen.

Natuurlijk, die jongen is allang weg en ik heb ook niet zo'n noodzaak om hem nog te volgen, maar laat ze er lekker mee lachen, het was toch ook lachwekkend hoe dat gegaan is. Zolang je het maar als cafépraatprogramma ziet.

24 september 2014 om 10:18

ach je moet er van houden. Ik snap niet dat het maandagavond uur op Fox, waar je in een uur tijd gewoon zelf alle beelden van alle grote europese competities kon zien geflopt is tegenover dit slappe geouwehoer. Boskamp en Gijp kunnen aanstekelijk lachen, maar het niveau van het gesprek in de kantine is hoger. Maar goed, ik heb nooit iets met praatprogramma's gehad, laat mij maar beelden kijken.

24 september 2014 om 10:30

Ja dat zal het zijn, als je voor het niveau kijkt moet je niet naar een kantineprogramma gaan kijken, überhaupt niet naar een voetbalprogramma overigens, maar naar de publieke omroep en hun slappe gezeur over de maatschappij.

"ik heb bij Feyenoord maandenlang gevoetbald met een gebroken teen."

Dat is niet dom?

Mooie reactie van hem.
Hij was misschien niet de ideale speler voor Feyenoord, maar ik snap zijn reactie op de lui van Voetbal International heel erg goed.

Die zijn ook daadwerkelijk erg dom ja.

Ik heb een idee... Wie wilt er met mij een voetbalprogramma maken over de Eredivisie en buitenlands voetbal???? Ik ben namelijk, net zoals de meeste mensen hier, namelijk veel slimmer dan de mensen die bij VI werken.
Verdient leuk, is onze hobby en wij zullen veel verdienen. Simple right?

Oke, ik heb niet echt de ambitie om een programma te maken, maar ik weet serieus wel dat ik meer voetbalverstand heb en dat geldt ook voor de meeste mensen hier op voetbalzone, dan Derksen Gijp enzo.

24 september 2014 om 10:20

Dat geloof ik ook wel, volgens mij hebben heel veel mensen meer verstand van voetbal dan de heren van VI, Wim Kieft uitgezonderd. Daar kijken mensen ook niet voor...domme opmerkingen van Gijp en maar lachen...dat is entertainement...schijnt het.

24 september 2014 om 14:29

vd Gijp zit er ook voor de grappen maar heeft zeer veel verstand van het spelletje net als Boskamp en Kieft

alleen omdat sommige grappen maken worden ze niet serieus genomen?

Ze hebben er veel kijk op

ik vind types als v Hooijdonck, Mulder SR, v Gelder en Gullit vaker er naast zitten

24 september 2014 om 15:36

Gijp lult maar wat. Nog nooit een verrassende (en correcte) mening uit zijn mond gehoord. Maanden lang moest je van de VI-"kenners" aanhoren dat Oranje niks op een wk te zoeken had, vervolgens zitten ze het hele WK er als zure bommen bij, omdat dat wel zo bleek te zijn.

Maar er zijn maar weinig analisten die nuttige dingen zeggen. Bert van Marwijk, Kieft, Jan van Halst, Co Adriaanse (soms). Cruyff ben ik het lang niet altijd mee eens, maar heeft wel een heel speciale kijk op voetbal en haalt wel dingen aan die je zelf niet waren opgevallen.

24 september 2014 om 12:08

Dus jij beweert meer verstand te hebben van voetbal dan een zeer goede rechtsbuiten van PSV en buitenlandse clubs,een uitstekende oud-spits en een leidinggevende bij het beste voetbalmagazine( volgens publieke opninie). Nou ken ik u verder niet,maar ik durf uw uitspraken toch ernstig in twijfel te nemen.

Cisse heeft in 4,5 jaar geen pepernoot geraakt. De heren maken dat duidelijk op hun manier. Het is maar net waar je voorkeur ligt,maar ik zie liever mensen die zeggen wat ze denken dan een politiek correcte kale biljartbal die zijn mening zo politiek correct mogelijk probeert te brengen en wat op zn piero loopt te tikken. Maar smaken verschillen. Ik zal er echter nooit zeggen dat ik meer verstand van voetbal heb dan Jan van Halst of andere analiticy..

24 september 2014 om 12:12

Ik heb het puur over Van Gijp, Johan Derksen en die presentator waar ik zijn naam even kwijt van ben.

Die mensen die lachen iedereen uit terwijl dat vaak onterecht is en bovendien waren ze waarschijnlijk zelf ook niet top in hun tijd.

Hun zitten dingen te zeggen wat gewoon helemaal niet waar is.

Ik heb het natuurlijk niet over de mensen van Foxsports en Sport1 en NPO 3 met de Eredivisie en Champions League.

Ik ben een gemiddeld IQ, maar ik durf heel makkelijk te beweren dat ik en zoveel mensen hier op voetbalzone meer verstand hebben van voetbal dan de mensen van Voetbal International

24 september 2014 om 12:27

Zou je eens voorbeelden kunnen noemen waarbij er onterecht gelachen of afgebrand werd?

Cisse je hebt er gewoon een potje van gemaakt in Rotterdam.

Het is in Nederland makkelijk om iemand omhoog te schrijven/praten en om iemand proberen kapot te maken.
Tevens zijn er heel veel programma's over pestgedrag en normen en waarden. Ik denk dat iedereen eerst eens wat vaker naar die programma's dient te kijken en dan te Proberen om een eerlijke en duidelijke kritiek te geven. Dat scheelt een hoop leed en een hoop onzin of fora.

On topic: fijn om te lezen dat het beter gaat met deze voetballer.
We hebben niet alleen 16 miljoen mensen met verstand van voetbal, maar ook zo'n 8 miljoen bestuurders (van bedrijven, fietsen of voertuigen) die weten het allemaal beter en maken regelmatig zelf verschrikkelijke fouten, sla de krant of laptop maar eens open, dan lees je de resultaten er van. Hij ging naar Feyenoord, maar kwam daar te kort. Geen probleem, zeker als je VI vaker kijkt, dan zie je dat er eigenlijk maar twee goede voetballers zijn tegenwoordig: Cruijff en vd Gijp.

Jij speelt maandenlang met een gebroken teen, Sekou. Wie is hier nou dom?

25 september 2014 om 10:36

De medische staf van Feyenoord, die deze gebroken teen blijkbaar niet konden vinden en hem gewoon zeiden dat hij kon spelen.

Bij Genk krijgt hij wel de waardering. Hij speelt meer als een valse linksbuiten en krijgt regelmatig de kans om uit te halen. Deze jongen heeft jammergenoeg bij feyenoord nooit zn waarde kunnen laten zien.

Hij komt een teenlengte tekort voor de echte top, maar presteert bij Genk weer naar behoren.

Toch even nuanceren. Speelt oke bij Genk (momenteel de nummer 6 of 7 in België) maar een echte uitblinker is hij absoluut niet.

Op de vergelijkging in verdedigen tussen eredivisie en pro league. In België staan de ploeg gewoon lager en worden de ruimtes kleiner gehouden. Dit is sowieso moeilijker voor een spits.
In Nederland staan de ploeg doorgaans meer hoger en wordt er verder van de man verdedigd.
Is gewoon een verschil in voetbal cultuur, zegt immo niets over het niveau van verdedigen of aanvallen.

Jammer dat hij zich zo laat kennen. Er is niks mis met een beetje zelfspot in de voetballerij.

---, ze zijn gewoon dom.---

Ik denk dat Cisse eerder heel erg dom is. Dat bedoel ik niet lullig maar er is geen mens die met ene gebroken teen maandenlang speelt, zonder naar de medische staf te wandelen. Die hadden een gebroken teen echt wel meteen geconstateerd.

Het huwelijk tussen Cisse en Feyenoord is nooit goed geweest, waarom hij er dan 4,5 jaar bleef is helemaal een raadsel. Bij Genk voegt hij weinig toe, hij staat er nu in wegens gebrek aan beter. Normaal hadden op die positie nu de jonge talenten Limbombe en/of Croux moeten staan maar die staan al anderhalf jaar stil in hun ontwikkeling. Blijkbaar is hij nu overgemotiveerd om het ongelijk van Feyenoord te bewijzen bij een huidige middenmotor waar hij totaal niet uitblinkt.

VI is geen voetbal programma. Het zijn gewoon een stel idioten bij elkaar die doen alsof ze er wat vanaf weten. Het niveau is ook erg triest. Cisse heeft gelijk. Lekker voetballen in Belgie. Succes!

VI is geen voetbal programma. Het zijn gewoon een stel idioten bij elkaar die doen alsof ze er wat vanaf weten. Het niveau is ook erg triest. Cisse heeft gelijk. Lekker voetballen in Belgie. Succes!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren