Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geen Haller en Lewandowski in Champions League Team van het Jaar

Laatste update:

Virgil van Dijk heeft als enige Nederlander het Champions League Team van het Jaar gehaald. De centrale verdediger behoort samen met drie ploeggenoten tot de beste elf spelers van de Champions League het afgelopen seizoen. Daarmee is Liverpool samen met Real Madrid hofleverancier van het team. Beide finalisten leveren ieder vier spelers af. Grootste afwezigen in het team zijn Robert Lewandowski en Sébastien Haller, die respectievelijk 13 en 11 doelpunten maakten in het miljardenbal.

Liverpool levert dus vier spelers af voor het team. Naast Van Dijk zijn ook de backs Trent Alexander-Arnold en Andrew Robertson geselecteerd. Op het middenveld is een plekje voor de Braziliaan Fabinho. Winnaar van het toernooi Real Madrid heeft een groot gedeelte van de aanval in handen met topscorer Karim Benzema en Vinicius Junior. Ook doelman Thibaut Courtois en middenvelder Luka Modric hebben de schifting overleefd.

Het team wordt gecompleteerd door Kevin De Bruyne (Manchester City), Kylian Mbappé (PSG) en Antonio Rüdiger (Chelsea). Mbappé maakte er zes dit seizoen, maar werd al in de achtste finales uitgeschakeld door Real Madrid. Daarna was het de beurt aan Chelsea en Rüdiger die in de kwartfinales van de kampioen van Spanje verloren. Manchester City met De Bruyne moest uiteindelijk in de halve finale het hoofd buigen voor de Koninklijke.

Twee spelers die niet zijn opgenomen in het Team van het Jaar zijn de nummer twee en drie op de topscorerslijst: Lewandowski en Haller. Lewandowski kende een sterk seizoen met dertien doelpunten, maar werd in de kwartfinale verrassend uitgeschakeld door Villarreal. Voor Haller was het zijn eerste jaar in het grootste Europese clubtoernooi en liet zich meteen gelden met elf treffers. In zijn debuutwedstrijd maakte hij er zelfs vier. Dat was tot dan toe alleen Marco van Basten gelukt in het seizoen 1992/93.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zit Rudiger in dit team?

Alaba/eder/dias waren niet goed genoeg?

31 mei 2022 om 16:50

Met ever bedoel je dan Ederson ? Die ga je nooit verkiezen boven Courtois toch. Ik zou ook niemand kiezen in de verdediging van real want , ja Courtois heeft de meeste reddingen verricht ooit de cl met 59 reddingen. Indirect zegt dat ook veel over verdediging van Real.

31 mei 2022 om 16:53

Eder Militao vermoed ik.

31 mei 2022 om 16:53

Militao bedoel ik ja !

31 mei 2022 om 17:21

Eder Militao heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat ik heb gewonnen (in een vriendengroep) met het Uefa Fantasy spel. Zijn balveroveringen gaven de doorslag. Volkomen terechte opmerking dus van Yojimboo

31 mei 2022 om 18:34

Waarom Mbappe en niet Lewa? Moest er zeker in van de voorzitter...

31 mei 2022 om 18:43

Mbappe was gwn goed.. haller logisch dat die er niet bij zit lol

Militao heeft toch een veel beter CL seizoen gedraaid dan Rudiger, en Cancelo veel beter dan een Trent/Robertson?

31 mei 2022 om 16:49

Vanaf Chelsea thuis brak zijn mindere periode wel aan als ik het me goed herinner.

31 mei 2022 om 16:55

Had twee mindere wedstrijden, Chelsea thuis en Man City uit maar vervolgens goed herpakt en speelde ook een sterke finale.

31 mei 2022 om 17:21

Ik vond Militao anders verdedigend ook in de finale één van de minste aan de kant van Real hoor. Hij had geluk dat zowel Carvajal als Mendy verdedigend allebei een goede wedstrijd speelden die Luis Diaz en Salah redelijk in toom hielden, maar hij liet zijn man echt heel vaak voor zich komen in de zestien.

Militao heeft het grootste gedeelte van het seizoen echt heel sterk en complementair aan Alaba, maar dat is echt hard minder geworden op het einde. Op zich misschien verdiend op basis van het hele CL-seizoen, maar op de belangrijkste momenten wel een paar keer echt door de mand gevallen naar mijn idee en daarom vind ik Rüdiger niet een hele rare keuze ofzo

31 mei 2022 om 19:23

Militao was juist foutloos (!) tegen Liverpool!

31 mei 2022 om 16:50

Militao? Die vent kan het niveau niet aan. Bijna elke knock-out wedstrijd werd hij overlopen.

31 mei 2022 om 16:54

haha je bent gek, militao heeft her en der wat steekjes laten vallen maar als het erop aankwam was het een beest achterin en vooral ik de finale. En over dat overlopen, Real werd vaak gewoon overlopen en dan is het normaal dat Militao ook wordt overlopen.

31 mei 2022 om 16:55

En omdat hij overlopen werd heeft Real ook zoveel doelpunten tegen gehad en lagen ze er al vroeg uit.

31 mei 2022 om 17:27

Volgens mij overdrijven jullie allebei wel een beetje. Militao heeft een sterk seizoen gedraaid, maar tegen het seizoenseinde schrok ik er af en toe wel een beetje van; al is dat misschien ook niet meer dan logisch na een eerste volledige seizoen in de basis.

Militao heeft in de CL ook wel een beetje geluk gehad met de backs omdat Mendy verdedigend echt ijzersterk is en Carvajal heeft het verdedigend ook altijd naar behoren gedaan dit seizoen. Daardoor hadden de beide centrale verdedigers wel wat meer vrijheid.

1 juni 2022 om 11:40

Ze hebben ook veel tegendoelpunten gehad..

1 juni 2022 om 11:42

Heb die jongen in La Liga niet vaak zien spelen, maar vanaf de knock out fase in de Cl had hij het elke keer enorm zwaar. Dat niveau kon hij gewoon niet aan, daar kun je niets anders van maken. En natuurlijk heeft het er ook mee te maken dat Real 7 v/d 8 wedstrijden werd weggespeeld, maar hij deed een flinke duit in het zakje.

Waarom zou het een verrassing zijn als de nummer 2 en 3 spitsen op de topscorerslijst niet in zo'n elftal staan, als de nummer 1 op die lijst ook nog eens de CL heeft gewonnen? 😅 Benzema is de beste spits ter wereld op dit moment, verdient de Ballon d'or.

31 mei 2022 om 17:00

Omdat Mbappe er wel in staat. Die kwam net zo ver als Haller en minder ver dan Lewandowski.

31 mei 2022 om 17:07

Maar is geen spits. Dit zijn 3 spitsen waarvan 1 topscorer werd en hem ook nog won. Tuurlijk staat die er in.

31 mei 2022 om 17:10

Wat is Mbappe dan? Neymar vanaf links, Messi vanaf rechts en dan staat Mbappe toch vrijwel altijd spits? Ze rouleren voorin veel, maar hij is doorgaans wel degelijk de diepste spits voorin.

31 mei 2022 om 17:34

Mbappé op rechtsbuiten is perfect mogelijk, daar ga je toch geen Haller of Lewandowski zetten?

31 mei 2022 om 17:47

Wow domme opmerking van mij. Maar Mbappe is, zoals Lierse terecht aangeeft, wel iemand die je makkelijker in zo'n team kunt zetten als buitenspeler dan Haller en Lewandowski. Die zet je niet op de vleugels.

31 mei 2022 om 18:22

Maar dat maakt hem toch geen rechtsbuiten? Dit seizoen 7 wedstrijden in de spits en 1 wedstrijd op linksbuiten in de CL. Heeft dus nooit rechtsbuiten gestaan. Haller heeft 11 goals en Lewadowski 13. Mbappe komt uit op 6. Dan verdienen die eerste 2 het toch gewoon meer, want Mbappe heeft ook niet op die positie gespeeld.

31 mei 2022 om 18:25

Daarnaast heb je Salah die ook meer heeft gescoord dan Mbappe en de CL finale heeft gehaald. Als je dan toch puur naar rechtsbuitens kijkt dan verdiend Salah het boven Mbappe. Overigens gewoon de zoveelste nietszeggende verkiezing.

31 mei 2022 om 18:48

Mbappe was 100.000x zo goed als Haller en droeg PSG in z’n eentje… Haller heeft qua spel buiten z’n intikkers helemaal niks laten zien. Salah had er zeker in kunnen staan maar die heeft 1 goal gemaakt in de knock out fase en dat was gelijk de eerste pot.

Dat Rudiger hier inzit is vrij apart. Vond hem niet sterk spelen in de champions league vond Silva zelfs beter. Verder had ik meer city spelers verwacht en misschien een Pau Torres.

Redelijk logische ploeg, al kun je altijd wel wat dingen veranderen.
Mbappe vind ik dan wel onzin. Je kan gewoon niet in dit team komen als je er in de 8e finales uitvliegt.

Over het algemeen wel eens, al had ik Frenkie in plaats van Fabinho gekozen. Had weer als vanouds een goede CL campagne.

Wel van dijk maar geen konate? Vreemd aangezien konate een veel sterker seizoen draaide in de cl. Mbappe had ook niet in het team gemoeten. Daar had mahrez het eerder verdiend.

Belachelijk natuurlijk haller altijd boven Benzema sarcasme natuurlijk haha

Hahahah pijnlijk om dat voorhoede te zien......dit had werkelijk had kunnen zijn next seizoen...

Vini Benzema Mbappe.

31 mei 2022 om 19:21

Pff hou op man. Ik dacht precies hetzelfde, jammer.

Meer dan terecht haller niks te zoeken in het cl team van t jaar

31 mei 2022 om 18:30

Maar 4 doelpunten minder dan Benzema maar idd niets te zoeken......kuch....

31 mei 2022 om 18:51

Ja en dat zegt iets? Moeten we dit nog gaan uitleggen? Haller stond een paar keer op de juiste plek met wat intikkers.. Benzema is de beste speler van de wereld..

31 mei 2022 om 19:36

Sterker nog, geen 1 PSV-er heeft niets te zoeken in het CL team.

O wacht, PSV heeft helemaal niet eens CL gespeeld

Mbappe in het team van het jaar voor de buhne. De formatie doet er niets toe, mbappe speelt in de spits bij PSG en zovaak veranderen ze de formatie toch om de beste gozers erin te plakken. Ach ja, het maakt ook geen bal uit.

En wat was dat team van het jaar 2 dagen geleden dan? Toen stonden Benzema , Lewandovski en Haller gewoon met zn drieen voorin.

" Sébastien Haller is door de Uefa opgenomen in het 'team of the season' van de Champions League. Dat zijn de elf beste spelers van dit miljardenbal-seizoen. De Ivoriaanse spits maakte er elf voor Ajax dit seizoen "

Is dat dan weer wat anders?

Nee tuurlijk geen Haller. Omdat hij wat intikkers heeft gemaakt en paar keer op de goede plek stond. Is in de eerste knock out ronde gelijk uitgeschakeld en qua spel helemaal niks bijzonders..

Het lijkt me een goed team, al had ik wat aanpassingen gedaan..
Ruben of miltao/alaba voor Rudiger.
Bernardo Silva en Cancelo hadden ook erin gekund.

Mbappe had je best mogen wisselen voor Danjuma. Ik vind wat hij gepresteerd heeft knapper dan Mbappe

Danjuma had ik een betere keus gevonden dan Mbappe. Die jongen is immers in de halve finale gekomen en was voor zijn ploeg minstens zo bepalend als Mbappe. Die staat er inderdaad voor de buhne in, want verder is er niemand die in de 2e ronde al is gestrand. Dat is ook niet gebruikelijk.

Haller niet is logisch. Er is een spits die er een stuk of 16 heeft gemaakt en de CL heeft gewonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren