Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gebroeders Van de Kerkhof zagen aan stoelpoten van Roger Schmidt

Laatste update:

Willy en René van de Kerkhof zijn niet te spreken over de huidige prestaties van PSV. Na de vernedering tegen Ajax van zondagavond (0-5) adviseren de clubiconen het Eindhovense bestuur de situatie rond de kerstperiode te gaan evalueren. Willy en René vragen zich dan ook hardop af of trainer Roger Schmidt nog wel de juiste persoon is om PSV naar successen te leiden. "Als het niet lukt met Schmidt, is het einde oefening voor hem. Daar moet je gewoon eerlijk in zijn”, aldus René.

De voormalig rechtsbuiten denkt dat het na het returnduel tegen Benfica in de laatste voorronde van de Champions League in augustus (0-0), waardoor PSV het hoofdtoernooi van het miljardenbal misliep, alleen maar ‘veel minder is geworden’ bij de club. “Ze hebben daar een grote klap van gehad", vertelt René aan Omroep Brabant. "Daarna waren de wedstrijden niet om aan te zien. Tegen kleinere tegenstanders trek je de overwinning dan nog wel over de streep, maar als je tegen Feyenoord en Ajax negen doelpunten tegen krijgt, moet je echt gaan nadenken: hebben we wel de juiste spelers en hebben we wel de juiste trainer?"

Broer Willy is het eens met de uitspraken van René. Eerstgenoemde denkt dan ook dat de huidige spelersgroep vooral kwaliteit mist. “We hebben schijnbaar niet genoeg goede spelers. Cody Gakpo en Noni Madueke zijn twee toppers. Die heb je zondag gemist en dan zie je dat de nummers twaalf en dertien van je selectie niet capabel genoeg zijn om in het eerste elftal te spelen.” Willy vindt dan ook dat technisch manager John de Jong ‘aan de bak moet’ en zich in moet zetten om ‘betere spelers te halen’.

“Ik was erbij in Amsterdam”, zegt Willy, die er van tevoren vanuit ging een ‘heerlijke wedstrijd’ te gaan zien. “Die heb ik ook gezien, maar slechts van een kant.” Willy is van mening dat PSV ‘mentaal, tactisch, technisch en collectief compleet werd overklast’ door Ajax. “We hadden niets in te brengen, afgezien van de eerste vijftien tot twintig minuten. Tot mijn verwondering schoten we in de tweede helft niet een keer op goal. Dramatisch." PSV blijft door het verlies tegen Ajax op de tweede plaats in de Eredivisie staan. De koploper uit Amsterdam vergrootte dankzij de klinkende overwinning van zondag het gat met de Noord-Brabanders tot vier punten na tien speelronden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie zelf niet zozeer wat Schmidt nu weer verkeerd heeft gedaan tegen Ajax en Monaco. PSV had natuurlijk de pech dat Madueke en Gakpo uitvielen, maar het was (vooral tegen Ajax) gewoon een kwestie van kwaliteit.

25 oktober 2021 om 12:03

Die wedstrijden misschien niet zozeer qua resultaat, maar tegen zwolle, go ahead, willem 2 en sparta was het ook verre van goed. Paar van die potten win je dan nog vlak voor tijd, maar met de kwaliteiten van psv mag je toch wel verwachten dat het 3-0 bij rust staat. Ik zie bij psv niet een bepaalde lijn of visie terwijl schmidt bij Salzburg toch juist een coach was die zijn team fantastisch kon laten voetballen.

25 oktober 2021 om 12:08

Tegen PEC en Sparta was het echt heel erg slecht. Voetballend ben je inderdaad weinig opgeschoten onder Schmidt, en het seizoen is eigenlijk al voorbij als je uit bij Monaco niet wint. Volgend jaar weer een jaar ;-).

25 oktober 2021 om 12:50

Schmidt heeft zijn fout is al gemaakt in de voorbereiding. Het systeem, de opdrachten, het vertrouwen, de analyse vd tegenstander enz enz. Allemaal de verantwoordelijkheid van Schmidt. En hij heeft natuurlijk al een behoorlijke vinger in de pap gehad qua spelers, dus dat ligt voor een deel ook bij hem.

25 oktober 2021 om 13:18

Maar in de voorbereiding speelden ze juist heel erg goed, na de uitschakeling door Benfica is neerwaarts gegaan.

25 oktober 2021 om 12:06

Ik denk dat Schmidt af moeten stappen van het systeem dat hij voor ogen heeft. We mogen onderhand toch wel concluderen dat het gewoon niet werkt (met deze spelers?).
Dat ligt niet alleen aan deze wedstrijd, maar na anderhalf jaar zie ik nog steeds niet hoe dit ooit moet gaan werken. De fitheid waar hij het altijd over heeft, lijkt alleen bij psv een issue te zijn, want daar zijn ze altijd al eerste moe.

25 oktober 2021 om 12:07

Je weet dat Ajax een hekel heeft een duels. Dan zou ik toch kiezen voor een versterkte defensie met een Obispo in plaats van een lakse Boscagli. Propper zou ik altijd hebben opgesteld in een soort Maher-rol (zoals die het bij Utrecht uitstekend deed in de Arena) en Vertessen begon langzaamaan naam te maken tegen Ajax en moest banken. Wat het ergste is, is hoe apathisch er wordt omgegaan als Schmidt en iedereen kan zien dat de wedstrijd gespeeld is. Na de 3-0 gooi je toch wat figuurlijke benenbrekers erin en hoop je met fysieke kracht de deur dicht te houden? Twee keer staat de deur echter wagenwijd open waardoor je een historische nederlaag lijdt. Het gaat niet om het verlies, maar de manier waarop

25 oktober 2021 om 20:16

Waar komt deze fabel vandaan. Ajax kan er echt flink inkleuren, de dagen van prima Donna's liggen gelukkig echt ver achter ons. Zag je Tadic gisteren in zijn directe tegenstander hangen? Of Antony erin kleunen bij balverlies, inclusief sliding en beuken uitdelen. Of hoe de 3-0 ontstond? Ook Utrecht is gewoon een bagger slecht voorbeeld. Verschil met Utrecht en gisteren is immens. PSV heeft namelijk meer kansen gecreëerd dan Utrecht en Ajax ongeveer net zo veel kansen als tegen Utrecht. Verschil was effectiviteit Ajax.

25 oktober 2021 om 12:09

Voor de wedstrijd zeggen dat vertessen geen 90 min kan spelen?
Verder als we een fatsoenlijke keeper hadden was het misschien 2/3-0 gebleven.

Als ik de laatste jaren kijk wordt het ook tijd voor een nieuwe keepers trainer.

25 oktober 2021 om 12:09

Het spel wat Schmidt wil spelen komt er gewoon niet uit. Op gegeven moment zou je je eigen tactiek moeten heroverwegen. Dat is wat Psv ontzettend mist. Hun plan A heeft ontzettend veel gebreken, terwijl er ook geen plan B of C uitgewerkt zijn. Op individuele klasse teren noem ik overigens geen plan.

25 oktober 2021 om 12:10

Gakpo. Maar los van deze wedstrijd, wat heeft Schmidt de afgelopen 2 seizoenen nou echt verbeterd aan PSV? Ik zie, net zoals vorig seizoen, een uitgeblust elftal. Begin bijna te denken dat hij ze moe praat.

25 oktober 2021 om 12:13

Exact, hij blijft maar doorgaan met een ideaalbeeld dat hij voor ogen heeft, maar dat totaal niet realistisch blijkt te zijn.

25 oktober 2021 om 12:12

Ach een kwestie van kwaliteit. Zoveel verschil zit er nou ook weer niet in. Als iedereen fit is is PSV alleen op de backposities en op doel duidelijk zwakker. Het is aan de coach om zijn spelers te laten renderen. In Amsterdam lukt dat wel en in Eindhoven niet. Schmidt heeft heel veel fout gedaan en doet dat al een tijdje.

25 oktober 2021 om 12:13

@gakpo maar het is toch zoals vd Kerkhof zegt...sinds Benfica hebben ze bijna geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld.
En t enige wat Schmidt doet is smoesjes aanvoeren voor de matige resultaten en het matige spel.
Dan ga je toch ook niet verder komen.

25 oktober 2021 om 12:15

@gakpo

"ik zie zelf niet zozeer wat Schmidt nu weer verkeerd heeft gedaan tegen Ajax en Monaco."

Vooropgesteld, Schmidt is niet enige die kritiek hoort te krijgen, maar ook het bestuur.

Maar wat is de groei van PSV dan in 1,5 jaar onder Schmidt? Ik snap dat hij ook puin moet ruimen van JdJ als je ziet dat er nog steeds non-voetballers rondlopen als Bruma, Thomas etc.

Vorig seizoen bleef hij volharden in 4-2-2-2, waardoor hij eigenlijk heel seizoen weggeooid heeft. Dit seizoen begon hij 4-2-3-1. Gisteren weer 4-2-2-2 wat natuurlijk begrijpelijk is door ontbreken van Gakpo en Madueke. Je ziet geen automatismen, herkent geen patronen, geen duidelijkheid. Meeste wedstrijden gewonnen door individuele kwaliteiten van Gakpo en Madueke.

Wie zijn er in 1,5 jaar echt beter onder hem geworden? Gakpo was natuurlijk al een groot talent.

Enige punten die ik positief kan benoemen zijn: aankoop van spelers is echt verschil met die van JdJ en dat hij altijd, hoe hoog de druk ook is, de pers te woord staat. Hij klaagt dan niet over dat hij opgezadeld is met spelers van zijn TD (zoals Koeman, Advocaat en v Bommel wel altijd deden).
Hij wordt ook totaal niet beschermd door zijn bestuur. Waarom komt JdJ niet en vertelt waar zij mee bezig zijn met de technische zaken. Waar blijft Gerbrands met zijn verhaal over topsportklimaat en top 30 worden van Europa

bestuur had naar buiten moeten komen, zeggen wij zijn bezig, doorselecteren van spelers en werken aan nieuw PSV etc. Even druk weghalen.

25 oktober 2021 om 12:15

PSV heeft als ik het moet geloven wel erg veel pech de laatste 1,5 jaar. Imo is dat dan een patroon en geen pech meer

25 oktober 2021 om 12:17

Voor mij gaat het niet zo zeer om die wedstrijden tegen Ajax en Monaco. Die kun je verliezen, en daar kan dan ook best een keer en harde nederlaag tussen zitten wanneer je zelf een paar key spelers mist en tegen een club in vorm met meer financiele mogelijkheden moet spelen.
Het zijn meer de wedstrijden daar om heen tegen andere clubs waar PSV ook niet super draait. Je zou met het vollgas-fussball van PSV toch ook wel eens willen zien dat clubs die minder te besteden hebben, zoals Feyenoord, of komend weekend Twente een keer volledig van de mat worden gespeeld. Maar dat voetbal van Schmidt komt er voorlopig nog niet, of slechts sporadisch uit.

25 oktober 2021 om 12:23

Ik zie zelf ook niet zozeer wat Schmidt goed heeft gedaan. Ajax heeft ook meer kwaliteit dan Utrecht maar die streden voor elke meter

25 oktober 2021 om 12:36

Niet om lullig te klinken maar een oprechte vraag, na 1,5 jaar Schmidt. Maar wat is het voetbal dat hij wil spelen met zijn ploeg, waar staat hij voor? Het vorige jaar het hele jaar in teken gestaan om de 4-2-2-2 er in te slijpen, althans zo kwam het op mij over. Om dan dit jaar eigenlijk in een 4-2-3-1 te spelen? Zit er wel een gedachte achter, een manier van voetballen want ik vind het tot dusver eigenlijk alleen maar afhankelijk van de individuele kwaliteiten van Gakpo, Zahavi, Madueke, Gotze.. ik zie weinig vastigheden en niet echt een idee.

25 oktober 2021 om 13:02

Het is natuurlijk niet iets van de laatste weken. Het is een opeenstapeling van dingen, al denk ik dat het probleem bij PSV wat dieper zit. Ik vind Schmidt zeker niet sterk, maar de schutterende technische leiding dikt dergelijke problemen alleen maar aan. Ze versterken elkaars zwakheden. Een slechte technisch directeur komt er wel mee weg als de coach goed is en een mindere coach komt er wel mee weg als de technisch directeur goed is. Bij PSV merk je dat beiden niet functioneren zoals het zou moeten. Net als vorig jaar is het rendement aan punten ondermaats en steven je cijfermatig af op een totaal aantal verliespunten van 30. Het wordt al moeilijk om kampioen te worden met een aantal verliespunten van 20.

25 oktober 2021 om 13:33

Ik vond het anders erg vreemd dat Schmidt ineens Gotze weer van de nummer 10 positie afhaalde en op de flank neerzette. Je. Aanvallende middenvelder Gotze ipv vleugelspeler Madueke zorgt ervoor dat je over de vleugel anders gaat spelen. Daarnaast 2 pure centrumspitsen centraal ipv nummer 10 Gotze zorgt dat het ook centraal ineens anders staat. Was er als Ajax supporter zeer tevreden mee, maar vond het van Schmidt echt een domme beslissing.

25 oktober 2021 om 14:12

@dennisjwt

"ik vond het anders erg vreemd dat Schmidt ineens Gotze weer van de nummer 10 positie afhaalde en op de flank neerzette.'

Dit was toch niet heel gek, hij miste Gakpo en Madueke.
Bruma, Doan en Vertessen zijn niet 1 maar meer niveaus lager.

Ik had voor de wedstrijd ook al de vraag of hij niet 4222 zou spelen, want dat is wat logischer met zijn achtergrond.

25 oktober 2021 om 14:52

Of Vertessen minder is dan Vinicius waag ik te betwijfelen. Daarnaast had Schmidt het over gebrek aan snelheid. Vertessen was veel logischer dan Vinicius in mijn ogen.

25 oktober 2021 om 14:23

4-0 thuis nederlaag vergeten tegen Feyenoord dit seizoen makker?

Moeilijk dilemma. Als je hem nu ontslaat dan kan je volgend seizoen weer opnieuw beginnen en wat ga je doen met al zijn aankopen? Moet wel zeggen dat ik 0 progessie zie bij psv. Aan het begin van het seizoen tegen Ajax, Galatasaray en Midjytland vond ik ze wel zeer sterk spelen, maar buiten die reeks om spelen ze al 1.5 jaar vrij matig.

25 oktober 2021 om 12:14

Op Schmidt's aankopen kun je prima voortborduren. Op de aankopen van JdJ valt aanzienlijk veel te wijten. Als een Madueke of Gakpo uitvalt is er niemand die ze eigenlijk kan vervangen. Dat terwijl een Bruma en Doan (redelijk) zwaar op de begroting wegen. Hetzelfde geldt voor het middenveld. Van een v Ginkel wordt verwacht dat hij een dragende kracht is in dit team (gezien zijn basisplaats), terwijl de beste man versleten knieen heeft.

25 oktober 2021 om 12:14

We moeten niet doen alsof zn aankopen alleen maar gebruikt kunnen wordne in zijn systeem. Verder vind ik de opstelling dit jaar behoorlijk logisch. Het is alleen tactisch niet altijd goed genoeg, te veel door het midden en te weinig variatie waardoor het gemakkelijk te verdedigen is en je afhankelijk bent van de grillen van Gotze, Madueke en (met name) Gakpo. In het begin van het jaar kwam het systeem wel goed uit de verf met snel druk zetten, lopende mensen, veel kansen en veel goals. De laatste weken zit je in de hoek waar de klappen vallen, we hebben te veel kansen nodig in vergelijking bijvoorbeeld met Ajax, wat gister extra goed naar voren kwam. Tegen een Zwolle en Willem II hoor je bijvorobeeld op basis van de kansen gewoon met 4 of 5 goals verschil te winnen, maar we missen net die scherpte (of geluk) in de afronding. Geen idee waarom het nu niet meer loopt. Vorm is zoiets ontastbaars en is zo moeilijk grip op te krijgen.

25 oktober 2021 om 12:22

Moet wel benadrukken dat er ook veel pech een rol speelt. Ik was vrij teleurgesteld in Psv omdat ze Zahavi hadden gehaald. Eerste seizoenshelft speelde hij precies hoe ik verwachtte. Tweede seizoenshelft kreeg ik de indruk dat ik mijn woorden moest slikken, want hij begon aardig goed te vlammen. Nu lijkt het weer van voorafaan te beginnen en speelt hij zeer ongelukkig.

Ik ben wel bang voor Psv dat ze wel veel makkelijker te bestrijden zijn. Zorg als tegenstander ervoor dat je fitter aan de aftrap verschijnt.

25 oktober 2021 om 13:07

Het probleem is ook dat de speelstijl afhankelijk is van het druk zetten. Als dat niet goed gebeurt, laat PSV grote ruimtes achter waar elke ploeg graag gebruik van maakt. Dan maakt het niet uit of je Feyenoord bent of bij wijze van spreken Go Ahead; die gaan dat afstraffen.

25 oktober 2021 om 13:24

ik heb meer en meer het idee dat fitheid PSV enorm veel parten speelt. PSV had het elftal dat voorronde CL speelt, al begin juni bij elkaar. Daardoor waren ze in voorronde CL en ook tegen Ajax in de JC Schaal veel fitter/verder in hun voorbereiding dan hun tegenstanders Galatasaray, Midtjylland en Ajax. Tegenstanders waren niet fit/ingespeeld en maakten veel fouten waardoor PSV in haar kracht (de omschakeling) heel veel toe heeft geslagen. Nu de tegenstanders (benfica, Sociedad, Monaco, Ajax) ook door hun voorbereiding heen zijn en de trainers daar de spelpatronen geimplementeerd hebben, lukt het 1. minder om gebruik te maken van fouten en 2. is het lastiger om op conditie het verschil te maken.

25 oktober 2021 om 12:20

Zytto34

'en wat ga je doen met al zijn aankopen?"

Zijn aankopen deden het toch gewoon goed in 4-2-3-1 opstelling begin van het seizoen. En wie schaar jij eigenlijk onder zijn aankopen?

Volgens mij zijn spelers als Mvogo, Mwene, Rahalmo, Max, Sangare, Gotze en Zahavi echt spelers uit zijn netwerk. Dit zijn toch gewoon goede aankopen (mwene was gehaald als back-up lb en rb en hoort ook zo beoordeeld te worden).

Vinicus weet ik eigenlijk niet uit welke koker het komt, van Schmidt of de Jong.

Maar de rest zoals Boscalgi, Drommel, v Ginkel, Propper, Thomas, Bruma, Doan etc zijn toch niet zijn aankopen. Hier kan hij toch ook niet op be(ver)oordeeld worden. Dit zijn echt weer PSV/ JdJ aankopen. Net als het flirten met Luuk. Weinig fantasie en vooral erg voorspelbaar.

25 oktober 2021 om 14:37

Het voetbalblad VI schreef daar al iets over, PSV neemt grote risico's door Schmidt grote vrijheden te geven wat betreft het aankoopbeleid Hij heeft spelers aangetrokken die zijn visie moeten gaan uitvoeren maar wat als hij tussentijds vertrekt? De nieuwe coach zit dan opgescheept met materiaal die niet de zijne is en geld voor nieuwe spelers zal er dan niet meer zijn.


Tsja, eigenlijk is Schmidt vooral aan zijn eigen stoelpoten aan het zagen. Hoe hij wil spelen komt er niet uit, terwijl hij er alle spelers voor heeft kunnen halen. Dan heeft hij het altijd over fitheid, maar doordat ze allemaal niet gewend zijn om 90 minuten te spelen, zijn cruciale spelers vaak geblesseerd of niet geheel fit.
En kijkend naar het materiaal heb je een keeper die geen punten pakt, twee backs die niet kunnen verdedigen, twee centrale middenvelders, Van Ginkel en Propper die na hun blessures niet meer het niveau halen (ook bijzonder om op twee van dat soort spelers te gokken), een Gotze waarbij het er leuk uitziet, maar waar het rendement in de wedstrijden waar het om gaat niet geweldig is, twee spitsen die allebei niet voldoen. En de bank met een Thomas, Doan en Mauro loopt ook niet over van kwaliteit. En als je daar als trainer dan zoveel inspraak in hebt gehad valt je wel aan te rekenen dat je het tweede seizoen niet kan oogsten.

25 oktober 2021 om 12:22

Fr010frdam

"van Ginkel en Propper die na hun blessures niet meer het niveau halen (ook bijzonder om op twee van dat soort spelers te gokken), "

Dit zijn toch niet zijn aankopen..dit zijn echt typisch weer PSV / JdJ aankopen.

"en de bank met een Thomas, Doan en Mauro loopt ook niet over van kwaliteit.'

Ook deze spelers zijn niet gehaald door hem.

Hij krijgt nu alle kritiek, maar hij is te veel gentleman om technische man af te kraken in de media. Man is gewoon genaaid door de troep wat JdJ haalt. Totaal geen ambitie of spelers die PSV echt beter maken.

25 oktober 2021 om 12:31

Deels mee eens, je ziet namelijk dat hij enorm veel invloed heeft op wat er gehaald wordt, dus mijn aanname is dat hij ook achter de komst van die jongens staat. Verder is hij verantwoordelijk voor het doorselecteren Maar wel met je eens dat De Jong uiteindelijk hoofdverantwoordelijke is voor het samenstellen van de selectie

Ik vind vooral de excuses die veelal aangedragen worden nogal getuigen van echt weinig topmentaliteit in Eindhoven. Ja je mist twee spelers, toch hoef je er dan niet 5-0 af te gaan - andere eredivisie ploegen met veel minder materiaal gebeurt dat namelijk ook niet. Ja je hebt iets minder rust gehad, maar we zitten potverdorie pas in oktober en je ambieert toch een topclub te zijn? Je speelt evenveel wedstrijden in een week tijd en Ajax speelt met twee dagen rust Dortmund helemaal ondersteboven.

25 oktober 2021 om 12:17

Zoals hierboven de broertjes Vd Kerkhof al aangeven, de 2e helft heeft PSV geen enkele keer op goal geschoten. En als je ziet hoe Ramalho op wandeltempo acteert is te bizar. Maar ik vind het helemaal prima hoor als Schmidt blijft, als ik PSV-er zou zijn, zou ik hopen dat hij (maar vooral Gerbrands, die is verantwoordelijk voor alles) morgen nog z'n biezen zou pakken. En nee, niet op basis van alleen gisteren, maar sluit me helemaal aan bij eerdere meningen hier, in 1,5 jaar ben je 0 vooruit gegaan.

25 oktober 2021 om 12:19

Reden staat niet gelijk aan een excuus. Een geldige reden is immers gebaseerd op feiten, een excuus is per definitie geen reden omdat het niet of veel minder gebaseerd kan worden feiten. Er zijn dus een aantal redenen aan te wijzen waarom PSV gister verloren heeft, die heb ik ook allen voorbij horen komen in alle analyses:
- Kwaliteitsverschil
- Vormverschil
- Blessures
- Rust (ook dat is gewoon statistisch gezien waar).
Denk je dat ze bij PSV niet willen dat er beter gepresteerd wordt? Wat is die topsportmentaliteit die mist? Denk je dat dit niet pijn doet bij PSV? Dat ze bij PSV geen kampioen willen worden en willen overwinteren? Ik vind het vooral ongefundeerd bashen op psv na een geflatteerde overwinning. Leg eens concreet uit wat er met die topsportmentaliteit bedoeld wordt en waarom dat PSV ontbreekt in tegenstelling tot bij Ajax? Dat er redenen aangevoerd worden voor een verliespartij is geen reden voor het ontbreken van een zogenaamde topsportmentaliteit. Dat zou het alleen zijn als PSV de handdoek in de ring zou gooien of ze zichzelf niet zouden willen verbeteren en dat heb ik nog niemand zien doen.

25 oktober 2021 om 12:31

@rubentje13: Puur en alleen op je topsportmentaliteit vraag:

Onder topsportmentaliteit versta ik het maximale uit je eigen kunnen halen, alles wat je hebt op het veld geven.

Wat je bij EtH ziet is dat zelfs bij een 4-0 overwinning op Dortmund hij alsnog kritisch naar het spel kijkt. Dit nemen de spelers over en dat zie je ook terug in de interviews. Niemand is 100 procent tevreden en zijn al bezig met wat beter kan = het maximale halen.

Bij Schmidt zie je de tevredenheid. GAE wordt het beste team genoemd waar ze tegen speelden. Verlies van Monaco deed hem niet zo veel pijn, want Psv speelde goed. Ajax meer rust, betere spelers etc. Hoe kun je met zo'n mentaliteit groeien? Om Monaco even als voorbeeld te nemen: Je bent tweede helft veel gevaarlijker, maar komt helemaal niet tot echt uitgespeelde kansen. Je tegenstander krijgt in de slotfase een halve kans en weet deze te benutten. Zou je niet moeten benadrukken hoe belangrijk concentratie is? Zou je je niet moeten afvragen waarom het niet lukt om kansen af te maken? Hoe kun je daar als trainer in hemelsnaam content mee zijn?

25 oktober 2021 om 12:33

@rubentje13

"- Rust (ook dat is gewoon statistisch gezien waar)."

Maar dit is toch een excuus.

Kijk vorig jaar, Ajax speelde donderdag 25/2 tegen Lille (sterke tegenstander dan Psv).
PSV speelde tegen die Grieken.

Zondag was de topper in Eindhoven. Ondanks gelijkspel was Ajax veel fitter, terwijl wij ook speelden met 4 tieners die ook donderdag speelden.

Het is toch gewoon duidelijk en zichtbaar dat Ajax veel fitter is, ook na minder rustdagen dan PSV die sinds vorig jaar moeite hebben met fitheid.
Ergens voor de winterstop, had Schmidt al record aantal wisselspelers gebruikt.

Hoe kan het dat nu weer seizoen later, PSV gewoon niet fit is?? Dan komen jullie met excuses van 3 voorrondes, maar dit had Ajax ook na een WK. Dat seizoen "gewoon" halve finale gehaald van de CL en Erik wisselde amper toen.

Alles wordt goed gepraat lijkt het wel.

" Leg eens concreet uit wat er met die topsportmentaliteit bedoeld wordt en waarom dat PSV ontbreekt in tegenstelling tot bij Ajax?"

Dan moeten we het boekje van professor Gerbrands lezen...denk niet dat wat er in het boekje staat, ook in praktijk uitgevoerd wordt

Maar met topsport, moet je lat hoog leggen, geen excuses bedenken voor verlies (wat je wel iedere match krijgt sinds vorig jaar. Aan alles gelegen, van wind, grasveld, corrupte scheidsrechter, Covid, betere tegenstanders, rust, VCL, geld, jonge spelers, GAE speelt beter etc etc etc).
Dat er eens hard opgetreden wordt, hoe kan een prutser zoals JdJ nog steeds TD zijn, terwijl hij en zeer slecht inkoopt en nooit op V komt (hoort bij de functie). Hoe kan Gerbrands nog blijven, terwijl de club onder zijn bewind van top 30 richting top 60 gegaan is. Heb zijn visie plannen gelezen hoe PSV weer top 30 moet worden, maar waren gewoon lege flodders. Sloeg echt nergens op.

25 oktober 2021 om 12:36

Toch moet het tot in den treure worden aangehaald. En ik denk dat JK-Ajax niet alleen op deze wedstrijd doelt, maar ook op Monaco. Daar vond ik de reactie achteraf van Schmidt wel erg tegenvallen. Je maakt jezelf dan als club wel heel klein door zo te analyseren.

25 oktober 2021 om 12:38

@Regulator tuurlijk heb je gelijk in je hele stuk, ben het ook met je eens. Maar dat topsport mentaliteit en kritisch zijn is ook makkelijk wanneer het goed gaat. Schmidt moet inderdaad stoppen met excuusjes en mag wat harder zijn, maar met hem zijn er velen (ook Ten Hag deed dit in zijn eerste paar maanden) die zichzelf verdedigen wanneer het misgaat. Dus even los van het feit dat hij dit niet moet doen, moeten we ook niet overdrijven alsof hij de enige is die dit doet wanneer het bij een topclub minder gaat. Ik heb het overal gezien, ook hij Ten Hag. Nu heeft de winnende trainer altijd gelijk en is hij werkelijk van een ander niveau, maar het woord ‘topsport mentaliteit’ is overdreven een dingetje aan het worden.

25 oktober 2021 om 12:51

@psvld

"maar het woord ‘topsport mentaliteit’ is overdreven een dingetje aan het worden.'

Jullie algemeen directeur heeft er zelfs een boekje over geschreven!!

Tuurlijk ga je dan die bal hard terugkaatsen, als blijkt dat onder zijn bewind jullie club van top 30 club naar top 60 heeft geleid!!!

En hoe hij de club weer top 32 wil maken, is mij een raadsel. Las zijn plannen maar serieus daar word je echt niet beter van.

Heb even wat citaten opgezocht.

"die top zestien gaan wij niet aanvallen. Daar onder zitten onze kansen, in de subtop. "

Ajax bewijst dat het wel kan. Die gaan zelfs richting top 10 als zo doorgaat. Geen topsportmentaliteit van hoogste bestuurder.

" ‘’ideeënsafari’', noemde Gerbrands het dinsdag. ,,boston is een soort Eindhoven in het groot.’'"

sorry maar met zulke uitspraken zie je dat hij beetje interessant wil doen, maar wat zegt hij nu concreet?

"concreet gaat PSV met vier projecten aan de slag.""

Op het trainingscomplex komt over enkele jaren een zogenoemd Sport Science Center (sportwetenschaps- en onderzoeksbureau).

Dit heeft Milaan al jaaaaaren. Maar geen topclub meer. Dus is dat zaligmakend? Tuurlijk is data belangrijk, maar geef voordeel hier.

"ook naar het stadion wordt gekeken. Een verhuizing naar buiten de stad is niet aan de orde, verbouwing en uitbreiding wel."

Nog steeds te mager om weer top 32 te worden.

"het derde project is de fanbeleving. Gerbrands: ,,wat kunnen we de fans bieden? Er is een entertainmentrevolutie aan de gang. Daar moeten we op tijd op aansluiten. Het is een kans om mensen te binden.’’

............................

Het vierde en laatste project in ‘visie 2030' is de internationale groei van PSV. ,,We hebben best veel bekende spelers in het verleden gehad. In Mexico bijvoorbeeld is PSV de op twee na populairste club ter wereld. Daar moeten we meer mee doen.’’

En hoe dit te doen? Door voornamelijk NL content te bieden op de officiele youtube site etc? En wat wil PSV meer mee doen? Concreet wat voorbeelden.
Visie 2030 klinkt ook niet te best dat het zo ver is. Visie beter op korte termijn (bijv 5 jaar). Niet 10 jaar in een wereld zoals het voetbal.

Zeg eerlijk, zie jij met deze 4 plannen van Gerbrands de club terugkeren in top 32???

25 oktober 2021 om 13:00

@psvlld: Je hebt helemaal gelijk als het komt tot de comments. Iedere verliezende trainer komt wel met rare excuses. Dat is iets wat je moet relativeren. Kritiek op een coach kan als een aanval worden ervaren en dan is het redelijk dat ze zich gaan "verdedigen". Schmidt zie ik itt EtH nooit concreet kritisch zijn. Ook niet na een winstpartij. Probeert altijd van het positieve uit te gaan. Tegelijkertijd zie je bij Psv totaal geen verbetering. Zit daar wellicht een causaal verband tussen? ( de wink is voor jou Mrkrillin).

Topsport mentaliteit vind ik persoonlijk de belangrijkste factor en wordt imo te vaak als secundair gesteld. Heeft Psv daar niet een citaat op de muur van bij de jeugd faciliteiten? Wat ik wil zeggen is dat Psv onder Schmidt veelal teert op de individuele klasse, maar weinig vordering als collectief maakt. Om gisteren even als voorbeeld te nemen: Je verdediging wordt door Tadic eruit gesprint. Niemand die op dat moment tegen ze tekeer gaat. Verliezen van Ajax mag. 5-0 afgedroogd worden mag niet.

25 oktober 2021 om 13:10

@Mrkrillin excuses horen er gewoon bij in de voetbalwereld. Ben je de Johan cruyfschaal vergeten? Ook gewoon verdiend gewonnen door PSV maar toch genoeg excuusjes voorbij zien komen. Nu was Ajax heer en meester maar dat PSV maar 2 dagen rust heeft gehad scheelt toch flink, dat kan je toch niet ontkennen? Ik snap dat niet hoor. Ik zeg niet dat Ajax anders niet had kunnen winnen maar de uitslag vind ik nu toch wel wat geflatteerd.
Net zoals het scheelde dat Ajax minder voorbereiding had gehad toen ze er met 4-0 afgingen..

25 oktober 2021 om 13:14

@regulator ik denk niet dat Schmidt over het algemeen tevreden was na de wedstrijd tegen Monaco. Waren er goede dingen te benoemen? Ja, je hoeft niet altijd alleen maar negatief te zijn. Gister tegen Ajax waren we ook gewoon 60 minuten gelijkwaardig alleen ontbreekt t ons aan effectiviteit, wat Ajax wel heeft. Zijn er verbeterpunten? Absoluut. Denk je dat Schmidt niet aan die verbeterpunten wil werken? Dat weet ik wel zeker. Dat er redenen worden aangevoerd voor een verlies, vind ik niet getuigen van een gebrek aan topsportmentaliteit. Want als er geen redenen zijn om te verliezen, dan verlies je niet, en ben je perfect. Dat is niemand. Een resultaat is altijd de uitkomst van bepaalde factoren, en als een of meerdere van die factoren niet 100% goed is, heb je een reden waarom de uitkomst niet ideaal is. Dan is t aan jou als trainer om ervoor te zorgen dat die factoren de volgende wedstrijd wel optimaal zijn. Zo lang je die drive hebt, heb je topsportmentaliteit. Zo lang je erin blijft berusten dat de tegenstander beter is, heb je dat niet. Het gaat allemaal om de effort die je erin stopt. Dat je met 5-0 verliest van Ajax mag niet als topclub, dus daar moet je op reageren. Eerder dit seizoen hebben we met 0-4 in de Arena gewonnen en toen waren er ook redenen dat Ajax slechter was dan PSV (minder ritme, paar spelers niet bij). Dat zijn dan ook geen excuses, maar redenen waarom het op dat moment minder is dan de tegenstander.

25 oktober 2021 om 13:38

Welke progressie zie jij dan bij Psv? Tov het begin van het seizoen? Tov vorig seizoen? Ik zie, totaal niet provocerend bedoeld, alleen de hoofden hangen.

25 oktober 2021 om 13:38

@mrkrillin Fijn dat jij nu al weet dat al zijn plannen te mager zijn om top 32 te worden. Ik vind wel dat je een aantal voor deze discussie nuteloze citaten aanhaalt, of er geen nuttig commentaar bij levert, maar gewoon deze citaten daar neerzet om interessant te doen.
- Met die ideeënsafari en het topsportcentrum wordt natuurlijk gedoeld op technologische ontwikkelingen die bij kunnen dragen aan de topsportmentaliteit (data is tegenwoordig erg belangrijk) en bij de ontwikkeling van je talenten. Kan je het niet doen met geld, dan moet je t op andere manieren doen, en dit getuig wat mij betreft wel van een mooi streven. Het gaat er niet direct voor zorgen dat je in de top 32 komt, maar een paar procenten zal het misschien wel helpen. Bovendien verbetert t je jeugdopleiding door zo modern mogelijke faciliteiten aan te bieden, en uiteindelijk is je jeugdopleiding je cash cow, zoals ook Ajax en AZ al lang laten zien. Investering daarin levert op termijn veel op, dus dat is gewoon een lange termijn investering die zich ongetwijfeld gaat uitbetalen. En dat Milan het al jaren heeft maar geen topclub meer is, so what. Wat er in Milan gebeurt kan me aan mn r**t roesten. Er zijn ook zat andere clubs waar een moderne infrastructuur ongetwijfeld wel positief bijdraagt aan talentontwikkeling.
- Het punt wat betreft het stadion vind ik ook vrij nutteloos. Je hoeft geen groot stadion te hebben om een top 32 club te zijn. Het stadion van PSV voldoet, ligt midden in de stad, is immens populair bij de supporters en geeft inhoud aan de clubcultuur.
- De fanbeleving draagt niet bij aan het bestormen van de top 32, maar daarmee kan je je wel in positieve zin onderscheiden ten opzichte van je fans. Voetballen is in primo entertainment, en als je in kan zetten op de fanbeleving dan moet je dat gewoon doen. Het gaat ten koste van niets, en levert richting je fans veel op.

Dan de inhoudelijk zinnige(r) opmerkingen:
- ambitie van top 32: uiteindelijk wilt iedereen het hoogste nastreven. Ik geef je gelijk dat je liever stelt dat je de top 10 wilt aanvallen, ik weet zeker dat Gerbrands dat ook wilt, maar dit citaat is 2 jaar oud en destijds was de situatie ook anders. Bovendien vind ik voor PSV de top 32 zeer realistisch, de top 10 voorlopig nog niet. Alles in kleine stapjes. Als je in de top 32 zit, moet je streven naar de top 16. En zo door. Een gebrek aan topsportmentaliteit? Zou kunnen, maar je moet ook realistisch blijven. PSV is geen Ajax en zal ook nooit zo groot worden als Ajax (en dat wilt menig PSV fan ook niet).
- internationale bekendheid: volledig met je eens, een paar jaar geleden had PSV een prachtige naam in Mexico en leek het ook alsof ze die naam konden uitwinnen. We hebben die ontwikkeling daar echter niet door kunnen zetten. Daarnaast had ik graag gezien dat we in Brazilië ook weer onze naamsbekendheid konden opkrikken, we hebben twee van de beste Braziliaanse spitsen een poort naar Europa geboden. Op dit moment maakt Ajax daar beter gebruik van dan PSV, terwijl ik wel denk dat PSV de potentie heeft daar (weer) een grote naam te worden.

Plannen die PSV naar een hoger niveau kunnen brengen:
- de serieuzere focus op Europa sinds een aantal jaar. De EL is meer gaan leven, dit levert NL de nodige coefficientenpunten op. De groei van t NLse voetbal zorgt bovendien voor mogelijkheden in de CL waar PSV als tweede club van NL een grote kans heeft om in door te stromen.
- de lening die PSV aangegaan is. Daarmee komt ruimte om aankopen te doen en in de jeugdopleiding te investeren. Met geld kun je meer geld maken. Kijk eens naar Malen, aangetrokken voor 6 ton en verkocht voor 30, zelfde geldt voor Noni Madueke die voor flink veel geld gaat vertrekken. Of Depay en Bergwijn die uit de jeugdopleiding voor veel geld verkocht zijn. Dat zijn nieuwe ontwikkelingen bij PSV waar ze nu veel geld mee verdienen, waar ze tot niet zo heel lang geleden nauwelijks talentontwikkeling had.

Wat er moet verbeteren:
- Duidelijker speelplan. Ik ben helemaal voor een Duitse speelstijl bij PSV. Dat past denk ik ook bij de cultuur van PSV: dynamiek, gericht op de omschakeling, veel kracht. De uitvoering hiervan moet wel echt beter. Dit moet ook tot uiting komen in een beter aankoopbeleid. Ik wil hiermee overigens niet zeggen dat Schmidt per se aan moet blijven, maar ik ben meer fan van de Duitse opvatting dan de Nederlandse opvatting.

25 oktober 2021 om 13:44

Regulator: op dit moment geen progressie, maar dat wordt ook geregeerd door de waan van de dag. Eerder in t seizoen zag ik die wel: fantastische begin van het seizoen, Ajax met 0-4 verslagen, AZ met 0-3 verslagen, overtuigend in de CL en op een haar na uitgeschakeld (de uitschakeling kan je heel negatief bekijken, maar je kan ook stellen dat PSV op dat moment heel erg dicht op CL niveau zat). Zelfs nu het allemaal niet vanzelf gaat, weet PSV tegen de kleintjes de wedstrijden vaak op het einde toch over de streep te trekken; vorig seizoen zouden die wedstrijden puntverlies hebben opgeleverd. Het veldspel is absoluut slechter dan het begin van het seizoen, maar niet minder dan vorig seizoen (stilstand dus). En dat er geen progressie is, betekent niet dat er geen topsportmentaliteit is. Het kan ook gewoon zo zijn dat de trainer het niet voor elkaar krijgt (en dan moet je diens positie ter discussie stellen). Maar geen vooruitgang staat niet gelijk aan geen topsportmentaliteit. Die stap is veel te groot. Bovendien vind ik wel echt dat PSV heeft laten zien dat de potentie enorm is, als je ziet hoe we in t begin van t seizoen speelden. het is nu aan Schmidt om die potentie er weer uit te laten komen.

25 oktober 2021 om 13:57

@Kevin en @rubentje13, Ajax had na Heerenveen ook maar drie dagen rust voordat er tegen Dortmund werd gespeeld. En die wedstrijd speelden ze de sterren van de hemel. Jaren geleden speelde Ajax 120 minuten tegen Schalke op een donderdag en moesten toen op zondag tegen PSV spelen. Toen werd er gezegd dat dat erbij hoort als je een topclub wilt zijn. Dan kan je dat nu toch niet als een excuus gebruiken? Je wilt toch groeien? Beter worden? Ook in Europa?

25 oktober 2021 om 14:01

@rubentje13, jullie speelden tegen een AZ dat zwalkende was op dat moment. Jullie hadden ze niet op een beter moment kunnen treffen. Het huidige AZ speelt veel beter. Dus persoonlijk vind ik dat je die wedstrijd niet kan vergelijken.

Wat de CL betreft: nee, het gaat er niet om dat je "op een haar na bent uitgeschakeld". Het gaat erom dat je van tien man niet kan winnen. En als je in de CL wilt spelen, hoor je dat te doen.

Je speelt nu in de EL en de kans bestaat dat je misschien naar de Conference league gaat! En dan heb je het over potentie?

25 oktober 2021 om 14:16

@rubentje13: Ik ben overigens nu vingerdik aan het kijken. Discussie ging over topsportmentaliteit en daar was mijn insteek op gericht. Mijn mening is echt niet zo kortzichtig als mijn voorgaande teksten wellicht doen lijken.

Hoe de mentaliteit bij Psv zit kunnen we als buitenstaanders, en vooral 'wij' de aanhangers van andere clubs oprecht niet beoordelen. Er spelen zeker (veel) meer factoren een rol. Persoonlijk neig ik ernaar om de fitheid als voornaamste factor aan te wijzen.

Enige wat ik wel merk aan de mentaliteit is dat ik merk dat de Psv'ers elkaar niet lopen te pushen of te corrigeren. Waar je bij ons een Tadic of een Blind hebt die spelers op scherp zetten, zie ik dat bij Psv helemaal niet gebeuren. Een Drommel mocht bij de 2-0 terecht boos worden. Zo mocht de verdediging (vooral Ramahlo) bij de 3-0 en 5-0 een uitbrander krijgen. En een Sangare bij de 1-0 en 4-0 (waar was hij??). Dat is het gebrek mij het meest bij Psv opvalt en ik kan het niet anders dan aan Schmidt linken. Wellicht dat jij als Psv'er daar wat meer over weet.

De wedstrijd vs Benfica hebben wij heel anders beleefd. Het was een wedstrijd die puur op karakter gewonnen kon worden. Benfica toonde het wel, Psv imo niet. Ik had het gevoel dat als de wedstrijd nog 90 minuten zou duren, het Psv vooralsnog niet gelukt zou zijn om te scoren.

25 oktober 2021 om 14:19

@kyle66: Je weet niet hoe Rubentje13 over de wedstrijd vs Schalke dacht. Het is dan best raar om het als argument tegen hem te gebruiken.

Overigens heb je wel gelijk over de "op een haar na". Uitdoelpunten telden niet meer mee. Als Psv scoorde, dan zouden ze vooralsnog alleen een verlenging krijgen.

25 oktober 2021 om 15:19

Dat er een gebrek aan karakter is, vind ik al wel langer. Begin van het jaar leek dit opgelost te zijn met ervaring in de as met Ramalho, vginkel, maar dat lijkt op momenten waarop het tegenzit heel erg tegen te vallen. We hebben echt een type Guardado, De Jong nodig die niet alleen vooropgaat voetballend, maar ook qua duelkracht en leiderschap. Iemand van wie geaccepteerd wordt dat die kritiek en commentaar levert. Al vind ik niet dat Blind spelers op scherp stelt, alleen Tadic in mijn ogen. Vind Blind vooral een stille leider.

PSV heeft altijd een eigen identiteit gehad. Stabiel spel met veel fysieke kracht en snelheid, scherp counterend in de topwedstrijden en op basis van individuele kwaliteiten winnend in de kleine wedstrijden. Ajacieden hebben een hekel om tegen PSV te spelen vanwege het vaak enorm stabiele centrum, de fysieke kracht en de snelheid op de counter voorin. Van dat alles is niks over. PSV probeert bij vlagen druk te zetten en op te bouwen van achteruit, maar het krijgt tegenstanders niet in de houdgreep. 17 tegengoals in 10 duels is een belachelijk aantal. Van het stabiele karakter is weinig meer over, PSV is simpel te bestrijden door de rijen gesloten te houden en te loeren op de counter. De pijnlijkste conclusie is misschien wel dat ik als Ajacied niet meer bang ben voor PSV. Natuurlijk, in de onderlinge duels kan je een keer verliezen, maar PSV wint haar wedstrijden zo moeizaam en oogt soms zo inspiratieloos. Er zit veel meer in dit team en mogelijk is dit even een felle dip en de opmaat voor een comeback en een spannende titelstrijd. Maar ik heb dat gevoel eigenlijk totaal niet.

25 oktober 2021 om 12:58

@suarez7

" Stabiel spel met veel fysieke kracht en snelheid, scherp counterend in de topwedstrijden"

Zo wat een drama jaren waren dat met spelers als Afellay, v Bommel, Vogel, Kezman, Vennegoor, v Nistelrooij, Alex, Gomez, Heinze, Luc Nillis.

Hebben wel prachtige spelers gehad en te vaak zagen wij schaal die kant op gaan.

Na Benfica is het inderdaad ingestort. Daarna werd er meteen gezegd. Het was een geweldige kwalificatie serie met helaas wat pech in de afronding de laatste wedstrijd. Na Monaco ook weer.. Verschrikkelijk en topclub onwaardig. Het lijkt wel alsof het allemaal vrijblijvend is, zelfs als de belangen groot zijn. Ben benieuwd of Schmidt intern z'n spelers wel aanpakt. Van Ginkel met de band om die al wekenlang niks toevoegd, alleen maar vertraagd. Zahavi is een key player terwijl hij echt al heel lang niks brengt en gewoon te kort komt voor het niveau wat PSV zou moeten nastreven.

Bijzonder.... Zo selectief.

"willy en René vragen zich dan ook hardop af of trainer Roger Schmidt nog wel de juiste persoon is om PSV naar successen te leiden."

"willy vindt dan ook dat het technisch manager John de Jong ‘aan de bak moet’ en zich in moet zetten om ‘betere spelers te halen’."

Dus alleen Schmidt lijkt dus de pineut. Hij krijgt alle schuld, omdat hij altijd naar buiten treed. Ook over transfers, omdat jdJ liever wil verstoppen.

Ik zou het ook schandalig vinden als jdJ en mindere mate Gerbrands mogen blijven aanmodderen als Schmidt weg moet.

Ondanks zijn gebrek aan resultaten, spel, groei staat hij wel altijd netjes de pers te woord. Hoe hoog de druk of kritiek ook is, hij loopt niet weg.

Maar directie zie en hoor je nergens. Erg laf en schandalig dat zij hun trainer zo aan zijn lot overlaten.

Snap niet dat de PSV mensen zoals deze broers, of volgers zo weinig kritiek hebben op het matige, subtop bestuur.

Kijk wie Gerbrands allemaal aanstelt...vennegoor en meer matige mensen uit die periode. Allemaal vriendjes. Bouma, etc

Niet Schmidt maar John de Jong moet vertrekken. Tientallen miljoenen weggegooid door hele slechte aankopen. Daar heeft PSV financieel de komende jaren nog veel last van. Baumgartl, Doan, Luckassen, Bruma krijg je nog niet voor 20 procent van de aankoopwaarde verkocht. En dan twee revalidatieprojecten aantrekken in de vorm van Ginkel en Propper. Nodeloos veel geld over de balk smijten voor Vinicius en Zahavi. Allemaal pure middelmaat voor enorme salarissen en tekengeld.

Vergelijk dat eens met Arnesen. Die zet met bijna nul budget een betere selectie neer. Beschamend.

25 oktober 2021 om 12:17

maar van de huidige selectie zijn heel veel spelers op verzoek van Schmidt gekomen, dan is hij er toch mede verantwoordelijk voor als er geen resultaten gehaald worden. Het zijn ook zijn transfers

25 oktober 2021 om 12:40

Dit is wel weer makkelijk op het moment dat Zahavi en in de toekomst Vinicius het goed doen zijn het de aankopen van Scmidt en op het moment dat ze niet presteren dan zijn het de aankopen van de Jong (luckassen was sowieso een aankoop van Brands).

Maar de vergelijking met Arnesen, zijn duurste aankoop speelt op dit moment in de 2e bundesliga en zijn op een na duurste aankoop zat voor zijn blessure op de bank, en daarnaast heeft hij ook bakken met geld uitgegeven aan huurspelers als Dessers of Pratto of aan revalidatie projecten als Teixeira (ik meen zijn op 2 na duurste aankoop) en Spajic.

25 oktober 2021 om 13:21

Zahavi en Propper vind ik goede versterkingen voor PSV. Ramalho leek ook aardig aan het begin van het seizoen. Max en Götze zijn prima. Van Ginkel valt mij erg tegen, maar ik snap wel dat je die aantrekt, dat was gewoon echt een hele goede voetballer. Dan blijven er inderdaad al die namen die jij terecht noemt over (doan, Bruma, Luckassen, Baumgartl, maar ook Guti bijvoorbeeld), dat zijn geen goede aanwinsten gebleken.

Ik denk dus wel dat het aan een trainer kan liggen.
Kijk naar ten Hag of naar een Slot.
Zij weten op 1 of andere manier de spelers iedere keer te prikkelen en ze goed neer te zetten.
Die enthousiasme zie ik totaal niet bij Psv

Deze man gaat PSV niet meer beter maken. Zit totaal geen lijn of idee in het spel van PSV. Tegen Benfica (de belangrijkste wedstrijd v/h seizoen voor PSV) sta je 0-0 tegen 10 man en ga je je beste spelers erafhalen. Gewoon kansloos.

Ik denk dat John de Jong ook maar eens in de spiegel moet gaan kijken. Die heeft een paar maanden geleden zijn contract mogen verlengen tot 2024 en is verantwoordelijk voor het aankoopbeleid. Hij heeft een aantal goede spelers gehaald maar hij heeft ook heel veel geld uitgegeven aan totale miskopen. Bij Overmars is alles raak. En Arnesen slaagt erin om zonder geld goede spelers aan te trekken en kapitaal op het veld te creëren op het veld

25 oktober 2021 om 12:37

miki

" Bij Overmars is alles raak."

Dit is niet waar!

Ook Overmars heeft slechte/matige aankopen gedaan.

Ook deze 2 broers noemen Madueke een topper. Gakpo is de beste Psv aanvaller en international, daar wil ik nog wel van roepen dat het een topper kan zijn. Maar wat heeft Madueke laten zien op de eerste paar weken na? Niks. Helemaal niks. Hartstikke leuke jongen met veel potentie hoor, absoluut. Maar of je hem nou echt hebt gemist gisteren? Het is niet alsof hij elke week geweldig speelt. Gakpo ook niet, maar die laat al een veel langere periode zien wat hij kan. Madueke heeft leuke dingen laten zien, absoluut! Maar That's it. Sangaré en Gakpo, dat zijn de toppers van Psv. En Sangare deed het prima op die 1-0 na.

25 oktober 2021 om 12:44

Het is wel makkelijk om te stellen dat een speler niets laat zien als je zijn beste weken voor het gemak even uitzondert: Messi is ook geen topspeler als je even zijn carriere bij Barca weglaat. Zo werkt het niet.

Madueke is ontzettend talentvol en had gisteren zeker van veel meer waarde kunnen zijn. Al was het op Gotze weer op 10 te hebben en zijn snelheid tegen Blind te kunnen benutten. Wat je van Madueke alleen niet mag doen is verwachten dat hij de kar dit seizoen gaat trekken. Laat zien dat hij een talent is, maar laat ook zien dat hij mindere fases kan hebben. Niets ergs aan.. Wat wel erg is, is dat je gewoon geen adequate vervanger op rechts hebt. Je blijft over met een Vertessen of een Gotze.

25 oktober 2021 om 13:10

Maar Rutgerrr heeft wel gelijk. Men doet alsof Madueke een dragende speler is en wordt vaak genoemd als een van de beste spelers in de competitie, maar dat is eigenlijk alleen gebaseerd op drie sterke wedstrijden aan het begin van het seizoen. Hij heeft het namelijk nog nooit lang achter elkaar laten zien en zijn statistieken zijn ook niet denderend. Zeker een talent, maar men overdrijft dat enorm

25 oktober 2021 om 14:05

Ik ben het wel eens met Rutgerrr. Ik denk dat Gakpo echt werd gemist. Maar Madueke is al weken niet in topvorm. Het is dus maar de vraag of hij gisteren een verschil had kunnen maken.

Schmidt nu ontslaan heeft geen zin, Wie is er verantwoordelijk voor het aantrekken van
joel Rommel? Eigenlijk wist iedereen van tevoren dat deze keeper geen punten pakt, buiten af en toe gehurkt staan en dat de spits tegen hem aan schiet! Maar dat was het dan wel..hij doet maar wat..5 meter gebied is hij net een kindje.. had psv eigenlijk Ten Hag niet al binnen? Hij zat al bij psv en dat ze hem geen kans gaven, snap ik wel (te vroeg) maar daarna hadden ze hem toch kunnen halen? Vanuit Utrecht.. ach ja, van Bommel ook geen succes gebleken.. Steven Bergwijn is verantwoordelijk voor de carrière van Van Bommel, Ajax rode kaart, bergwijn komt alleen voor de keeper m.. Luuk de jong staat klaar, bergwijn gaat alleen en mist.. anders wint psv die wedstrijd en staat het volgens mij 5 punten los met nog 3/4 wedstrijden.. als bestaat niet, als de teen van Casillas er niet was dan had Spanje nog met
2-1 gewonnen want dan moesten ze komen en Spanje was werelds, finales zijn altijd aftasten en geen risico’s nemen.. maar dat geheel ter zijde

Ik blijf het zeggen, met deze zelfmoord tactiek zou ik nooit met Ramalho en Boscagli achterin spelen. Allebei te traag. Ik snap niet waarom de trainer dat niet inziet. Teze moet er staan. En op basis van wat staat Drommel in de goal? En van Ginkel mag ff rust pakken op de bank. Ik vraag me echt af wat de trainer ziet.

Tja, het lijstje van Schmidt begint er wel steeds slechter uit te zien. Vorig seizoen 16 punten onder Ajax geëindigd en in de tweede ronde uit de EL gekegeld door Olympiakos Piraeus. Dit seizoen de CL misgelopen, keihard vernederd door Feyenoord en Ajax, momenteel een derde plek in de EL-poule. En teveel spelers spelen te vaak onder hun kunnen.

Ik weet niet wat de doelstellingen zijn die Schmidt mee heeft gekregen, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat hij er tot dusver aan voldoet.

Ik vind het gek dat nu de kritiek op Schmidt toeneemt terwijl hij juist deze week niet zoveel gekke keuzes maakte toch? Ik moet meteen toegeven dat ik tegen Monaco niet heb gezien, maar tegen Ajax was de opstelling en de tactiek van PSV gewoon prima. Ze maakten het Ajax ook echt lastig, Ajax kwam lastig in hun goede spel, PSV miste alleen teveel kansen en na de 2-0 (uit een dodespelmoment, waar je als trainer ook gek van wordt) was de pijp leeg. Kortom, niet de fout van Schmidt. Ik vond hem eerder dit seizoen echt veeeeel vreemdere dingen doen, met zijn gewissel en rare opstellingen.

25 oktober 2021 om 13:45

Qua opstellingen en wissels doet hij de laatste tijd idd niet zoveel gekke dingen. Maar het is wel zo dat bijna iedereen bij PSV al weken onder z'n niveau staat te voetballen. En daar is een trainer mede verantwoordelijk voor.

25 oktober 2021 om 13:57

Nou de gekozen tactiek was juist wel slecht. Psv was naar het schijnt al vermoeid van de wedstrijd tegen Monaco. En nu ging hij juist met een lang speelveld spelen, snel de diepte zoeken met Vinicius en Zahavi. De eerste 15 minuten stichtte dit wat gevaar, maar daarna kwam Psv niet meer in het stuk voor en kon Ajax naar hartenlust combineren en aanvallen. In de 2e helft is volgens mij geen schot meer op doel gelost. En wat je schmidt zeker mag verwijten dat de selectie geen inhoud heeft om 95 minuten vol te gaan. Na een uur is het vaak al op !

Aan het begin van het seizoen leek Psv absoluut een kanshebber voor de titel. Daar waren veel mensen het ook over eens volgens mij. Madueke bijvoorbeeld zou de eredivisie aan gort gaan spelen zo was ook mijn verwachting. Zo scherp en fit zoals ze toen speelde was bovendien leuk om naar te kijken. Dat is helemaal weg nu. Schmidt heeft het voor elkaar gekregen om zijn spelers nu al op te branden zo lijkt het wel, alsof ze al een zwaar seizoen in de benen hebben. Scherpte en fitheid is volledig verdwenen. Ook veel blessures, dat zegt ook wel wat. Schmidt die maar blijft wisselen met gebrek aan fitheid als belangrijkste argument. Ik denk dat de manier van spelen die hij wil totaal ongeschikt is voor deze groep. Hij wil 90 minuten lang volle bak in de hoogste versnelling vooruit en druk zetten en hoog tempo bij balbezit. Dat lukt toch bijna geen enkel team week in week uit? Daarbij is dat tempo voor sommige Psvers gewoon niet te behappen door gebrek aan kwaliteit, wat weer voor slordig spel zorgt. Schmidt moet zorgen dat hij Psv wat kan laten doseren af en toe. Even balbezit koesteren zo nu en dan, weer goed staan met zijn allen en dan weer door. Dat rennen en vliegen 90min lang kost zo veel kracht, niet vol te houden, laat staan meerdere wedstrijden achter elkaar.

De broertjes Van de Kerkhof; de enigen die nog minder toe te voegen hebben dan Schmidt zelf. Natuurlijk moet het beter en was het niet veel soeps. Maar ik heb het idee dat de heren Van de Kerkhof alleen maar afkraken en nooit met een alternatief of oplossing komen. Dan is het natuurlijk lekker makkelijk roepen, de beste stuurlui staan aan wal.

25 oktober 2021 om 14:20

Ze komen toch met een mogelijke oplossing? De trainer ontslaan

25 oktober 2021 om 15:54

Alsof dat een oplossing is. Een oplossing is een visie, een tactiek. En als je dan toch gaat roepen om ontslag, dan is het wel handig om een opvolger te kunnen noemen. Want wie moet er dan gaan staan? Ik denk dat het ook wel een flinke slok op een borrel scheelt dat je twee beste spelers er niet bij zijn. Dat de vervangers dan niet goed genoeg zijn, wiens schuld is dat? Zeker ook van Schmidt en niet van De Jong?

Ja maar wie ga je dan voor de groep zetten? Wie gaat het beter doen? Denk dat het af en toe ook gewoon ongelukkig is bij PSV



De leiding van Psv zal achter Schmidt blijven staan, zich blijven verstoppen achter hem.
Ontslaan ze hem dan kunnen zij zich niet meer verstoppen en Moeten ook zij opstappen. Zij hebben gefaald. Niet door hem aan te stellen. Dat weet je niet van te voren. Maar wel door hem alles maar dan ook alles te laten bepalen.
Hij kreeg geen team en mocht daar iets aan toevoegen. Neen. Hij mocht een heel nieuw team gaan samenstellen en zelf dat weer aanpassen.
Dit en niets anders dan dit is het grote falen van Ger Brandts en Jong geweest

Even een toevoeging
Feyenoord pas op je trainer

Willy en Rene van der Kerkhof a.k.a. Statler en Waldorf

Niet Schmidt, maar Gerbrands en De Jong moeten weg. Totaal geen beleid gemaakt. Totaal visieloze organisatie geworden met als gevolg daarvan een dito team. De periode Gerbrands is sportief een inktzwarte periode in de psv geschiedenis.

26 oktober 2021 om 11:08

Ben ik met je eens. Gerbrands verkoopt alleen gebakken lucht. Zoveel plannetjes waarvan er niet 1 lukt. Drie jaar geleden zouden we een samenwerking aangaan met Bayern. Nooit meer wat van gehoord. Dan alle nieuwe technische snufjes op de Herdgang en een peperdure Duitse staf die de selectie topfit zou maken. Die zijn er gekomen. Maar het leidt alleen tot vermoeide spelers, blessures en jongens die twee keer in de week spelen niet aankunnen.
Dan de strategische jeugdaankopen. In Jong PSV zie ik wekelijks 8 a 9 namen die zeker nooit PSV-1 gaan halen. Pure opvulling. De enige goede jeugdspeler, Sealy, is gehuurd. Weliswaar met koopoptie, maar toch.
Over de Jong is genoeg gezegd: geen visie, geld wegsmijten en miskopen.
Met deze twee brassers is de top-32 van Europa heel erg ver weg.

Ik denk dat het meer aan de kwaliteit van de spelers ligt als aan schmidt er zijn natuurlijk wel spelers gekomen door hem die het ook niet best doen maar heeft ook te maken met het budget die hij krijgt,dan de andere spelers die door het ijs zakken zoals bruma, van gingkel ,max , zahavi en madueke die het de laatste tijd ook niet meer heeft. Alles bij elkaar is het een zooitje en dan maar te zwijgen over john de jong.

Die Schmidt is echt een waardeloze coach imo. Zowel qua communicatie als tactisch inzicht of z'n vage wissels. PSV kan beter afscheid nemen van hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren