Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord niet blij met FC Twente: ‘Ik las het met gefronste wenkbrauwen’

Laatste update:

De clubleiding van Feyenoord is niet erg te spreken over de handelwijze van FC Twente. De Tukkers slaagden er afgelopen zomer in om aanvallende middenvelder Hakim Ziyech van sc Heerenveen weg te kapen voor de neus van de Rotterdammers, terwijl hun financiële positie niet rooskleurig is.

/

De club uit Enschede staat onder curatele van de KNVB en had toestemming moeten vragen aan de voetbalbond om Ziyech vast te leggen, maar liet dit achterwege en nam de boete van 45.000 euro voor lief. Algemeen directeur Eric Gudde maakt duidelijk dat Feyenoord zelf ook jarenlang in de schulden zat en in die periode niet in staat was om zo’n gokje te wagen.

“Nog steeds niet trouwens, want de geboden salarissen voor Ziyech die in de media zijn verschenen, klopten in de verste verte niet”, vertelt Gudde aan Voetbal International. “Maar goed, het is hun beleid. Wel heb ik het met gefronste wenkbrauwen gelezen”, vervolgt de beleidsbepaler, die vindt dat de transfer van Ziyech naar Twente eigenlijk niet had mogen plaatsvinden, ook al wordt de boete ‘gewoon’ betaald. “Zo is de regelgeving niet bedoeld volgens mij.”

Ben je het met Eric Gudde eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 november 2014 om 16:37

Misschien niet netjes, maar geef ze eens ongelijk...

5 november 2014 om 16:40

Het gaat ook om moraliteit... die is ver te zoeken. Echter als de Knvb het via hun reglement toelaat of slechts mild bestraft, zoals hier het geval is ja, dan heeft Feyenoord gewoon pech.

5 november 2014 om 17:00

Als het andersom was geweest had je heel anders gepraat Jansen! Maar dat geld voor meneer Gudde ook, ik weet niet of dit onder zijn leiding ging maar had Feyenoord zelf ook niet een discutabele constructie met Immers zijn transfer? Beetje hypocriet om dan over andere clubs te beginnen die uit nood ook rare dingen doen om maar een speler te krijgen. Valt overigens niet over te twisten dat er wel vaak bij Munsterman iets niet Koosjer is.

5 november 2014 om 17:05

Dat bedoel ik ook fantje. Twente zou gek zijn als ze hem voor zo'n relatief lage boete zouden moeten laten schieten en daarom hebben ze het zekere voor het onzekere genomen.
Hoezo anders gepraat Surreal? Dit is toch gewoon een logische beslissing wanneer de knvb de boetes relatief laag heeft? Dat ik voor Twente ben staat daar los van. In dit geval kan ik die bril wel afzetten.

5 november 2014 om 17:22

Klopt Fantje, het gaat om moralireit. Twente heeft de hoogst mogelijke boete gekregen voor het vergrijp, en nog zit Gudde erover te zeuren.

Boetes van de KNVB worden niet naar draagkracht opgelegd. En terecht.

5 november 2014 om 17:24

Het gaat niet om gelijk of ongelijk, het gaat om hoe hard je optreedt mits je een vrij fundamentele wet overtreedt. Nu krijgt Twente wat kruimels toe (45.000), maar hebben ze daarmee wel een bepalende speler kunnen binnenhalen. Dan zit er dus iets fout binnen het strafsysteem van de Knvb, en nodigt het uit om de grenzen van de wet op te zoeken.

5 november 2014 om 17:46

Dat is juist het kromme.
De Knvb staat het volgens hun reglement niet toe maar komt vervolgens slechts met een kleine boete. De kritiek is ook niet op Twente die dit slim gespeeld heeft maar op de Knvb die hun eigen regels niet naleven.

5 november 2014 om 18:16

Het gaat om zaken doen. Er is geld, maar de status wordt pas later veranderd. Ik vind het dan geheel legitiem om een boete voor lief te nemen. Moraliteit vind ik een nogal groot woord voor deze situatie.

5 november 2014 om 20:17

Als het om geld gaat is de moraliteit ver te zoeken. Munsterman is gewoon een grote boef, maar niet groter of kleiner dan alle andere "sterke" directeuren in het voetbal, past en present. Gil y Gil, Van den Herik, Jordania, Die rus van Monaco, Lim van Valencia, Abramovic van Chelsea etc etc etc.... we weten allemaal dat het geen zuivere koffie is.

5 november 2014 om 21:59

Benficaajax1, je zet Munsterman in een volledig willekeurig rijtje en insinueert maar wat. Munsterman is volgens jou een boef. Zou je deze stelling willen onderbouwen of vind je het normaal en fatsoenlijk zo maar zo iets te roepen? Dat zou namelijk veel over jou zeggen.

6 november 2014 om 03:57

Gewoon wel netjes hoor, wat feyenoord deed was niet netjes, die mengden zich in een transfer waarbij de onderhandelingen eigenlijk al maanden bezig waren, vanaf de winterstop vorig seizoen, dus Gudde moet niet zeuren.

5 november 2014 om 16:46

Allereerst is de situatie waarin Feyenoord zat en die van Twente nu niet te vergelijken. Twente heeft het geld maar mocht het niet uitgeven vanwege de idiote regels van de licentiecommissie, Feyenoord had een enorme schuld die eerst moest worden afgelost daar waar Twente juist in deze situatie is gekomen door versneld een hypotheekschuld te willen aflossen.

Om een voorbeeld te geven van de rare redeneringen die de licentiecommissie er op nahoudt: Alleen de boekwaarde van verkocht spelers mocht opnieuw geinvesteerd worden, bij Tadic was dit ongeveer 4 miljoen, bij Promes was de boekwaarde nul omdat het een speler uit eigen opleiding was.

Wanneer Twente Promes een half jaar eerder had gekocht voor 8 miljoen hadden ze de bijna het volledige bedrag mogen herinvesteren, nu Promes uit eigen opleiding kwam mocht er geen cent van de 15 miljoen die Promes opbracht geïnvesteerd worden in nieuwe spelers.

Twente had toestemming van de Knvb om Ziyech te kopen op voorwaarde dat Fer verkocht zou worden (dan zou het restant van zijn transfersom in 1 x worden overgemaakt door Norwich).

Ondertussen was Feyenoord ook heel ver met Ziyech en Twente stond onder een enorme tijdsdruk om de transfer rond te maken. Fer werd verkocht en daarop werd Ziyech aangetrokken zoals afgesproken was met de Knvb maar omdat Fer pas de volgende dag gekeurd werd vond de transfer van Fer officieel een dag later plaats, gevolg 45.000 Euro boete.

Deze boete was overigens ingecalculeerd, Twente wist dat het een groot risico liep een boete van 45.000 Euro te krijgen maar nam willens en wetens het risico om Feyenoord voor te blijven.

5 november 2014 om 17:15

Blijkbaar snap je er helemaal niks van.
Punt1: Promes heeft inderdaad een boekwaarde van 0. Hij heeft voor Twente nog 0,0 opgeleverd(op moment van spreken) en is ook niet voor een bepaald bedrag gekocht dus volstrekt logisch dat er gewerkt wordt met een bedrag van 0,0. Simpel gezegd omdat je niet van mag werken met inkomsten die je verwacht in de toekomst zult hebben maar helemaal nog niet zeker is.
Punt2: Wat heeft Fer met de transfer van Ziyech te maken. Fer was al een seizoen weg voordat Ziyech kwam dus je loopt hier onzin te verkondigen.

5 november 2014 om 17:21

@riche
Fer speelt nu zijn 2e seizoen in de bpl. wat heeft zijn transfer met die van zyech te maken die pas dit seizoen is aangetrokken?

5 november 2014 om 17:24

@peerlo
Twente had een doorverkooppercentage bedongen. Daar kregen ze nog geld van dus.

5 november 2014 om 17:26

@vondutchie: Promes was al verkocht toen de transfer van Ziyech speelde. Omdat hij uit de eigen opleiding kwam, mocht de transfersom van de KNVB niet worden gestopt in een nieuwe transfersom. Toen Fer in Engeland van club wisselde kwam die ruimte er wel. Dat zijn de feiten, en niet de aannames die jij plaatst.

5 november 2014 om 17:36

Ken de feiten vonDutchie. Voor Fer was een doorverkoop bedongen...

5 november 2014 om 17:42

@therock Het ging om de boekwaarde en die was voor de verkoop 0.
Het lijkt mij onmogelijk dat Twente een deel van die 15 miljoen niet heeft mogen gebruiken, ben bang dat jullie 2 zaken door elkaar heen halen.
Waarschijnlijk stond Twente er financieel zo slecht voor dat ze die 15 miljoen amper konden gebruiken omdat er eerst: schulden afgelost moesten worden, gaten gedicht moesten worden of vreemde financierders afbetaald moesten worden.
Nogmaals: zodra Twente die 15 miljoen binnen heeft mochten ze die echt wel gebruiken voor transfers maar ze staan echt niet voor niks onder curatele.

5 november 2014 om 17:44

@nu1969
Wat heeft dat met de transfer van Ziyech te maken? Het is toch te zot voor woorden dat Twente geld nodig heeft van een andere club die haar speler verkoopt om zelf iets te kunnen kopen?

5 november 2014 om 17:47

@peerlo

Bij een transfer zou FC Twente het restant bedrag (transfers worden meestal in termijnen betaald) ineens uitgekeerd krijgen en daarboven op nog een percentage op doorverkoop (om Feyenoord te narren ;-) ).

@vondutchie

Grappig dat je durft te beweren dat ik er niets van snap terwijl je met je post bewijst er overduidelijk zelf niets van te snappen. Promes heeft wel degelijk een flinke transfersom opgeleverd die trouwens helemaal los staat van de boekwaarde. Boekwaarde heeft met de aankoopsom te maken die in het geval van Promes 0 was omdat hij uit eigen opleiding kwam en niets heeft gekost.

Voor Fer, zie mijn reactie op Peerlo.

5 november 2014 om 19:51

@ Riche, Leuk die argumenten maar ze slaan nergens op.
Al heb je 100 miljoen zolang je in de cat 3 word ingedeeld moet je eerst toestemming van de Knvb hebben en die had Twente niet. Daarnaast moet je 3 meet momenten op rij hebben om uit de cat 3 te komen.
Dus jouw argument dat Twente wel genoeg geld had of juist kreeg van de transfer van Fer staat hier volledig los van.
Daarnaast had Twente 2 jaar geleden nog een langdurende schuld van 58 miljoen en een kortlopende schuld van tegen de 30 miljoen. Je kan mij veel wijs maken maar om te zeggen dat Twente geld heeft klopt niet. En hebben ze het wel laat ze dan eerst de schuld eisers betalen voordat je miljoenen aankopen doet.
Daarnaast had Twente geld van Doyen nodig om de transfer van Mokotjo rond te krijgen en dan is het mij voor vrij logisch dat er ook geen geld voor Ziyech is.

5 november 2014 om 20:21

@riche
Ah ok, dat was mij niet bekend. Duidelijk verhaal dan.

5 november 2014 om 20:23

Niet om het een of het ander, maar Promes was 16 toen hij Ajax verliet en bijna 18 toen hij naar Twente trok.. Ik hoor vaak dat sommige jongens bij Ajax niet als jeugdspeler mogen worden gerekend omdat ze 15 of 16 waren, maar Promes was bijna 18..

Ik applaudiseer daarentegen Twente wel weer voor het binnenhalen van Ziyech voor 3,5 miljoen terwijl 5 mlijoen de vraagprijs was. Toornstra draait op dit moment heel sterk voor Feyenoord, maar we weten allemaal wie de meeste transferwaarde vertegenwoordigt.

5 november 2014 om 21:49

@e.jans

De transfer van Fer was voorwaarde voor toestemming van de Knvb: Als Fer werd verkocht mocht Twente Ziyech kopen dus Fer staat hier helemaal niet los van.

Wat de schuldenpositie betreft, kortlopende schulden zijn niet relevant, die bestaan grotendeels uit inkomsten uit sponsoring en seizoenkaarten en worden gedurende het seizoen afgeschreven. Een kortlopende schuld, de naam zegt het al, is binnen een jaar verdwenen.

De langlopende schuld bestaat vooral uit een hypotheek, inmiddels afgelost tot 28 miljoen Euro, en sponsorcontracten die langer lopen dan 1 jaar (naam stadion 8 miljoen) die worden weggeschreven over de looptijd.

Twente heeft dus inderdaad geld, anders ben je niet in staat om in 5 jaar ruim 40 miljoen af te lossen en te investeren in het stadion. Hoe je er bij komt dat Doyen is gebruikt om Mokotjo te kopen is mij al helemaal een raadsel. Alle spelers die afgelopen zomer zijn gekocht (kusk, Mokotjo, Ziyech, Lachman en Børven) zijn gekocht zonder hulp van externe investeerders.

5 november 2014 om 21:59

@riche

Mooi verhaal punt blijft dat Twente bewust de regels heeft overtreden om eventuele concurrentie (feyenoord) voor te zijn. In feite kan je dan dus spreken van competitie vervalsing. Moedwillig de regels overtreden om daar voordeel uit te halen.

Wat de sancties en beperkingen per categorie betreft, dat maakt volgens mij weinig uit. Dat staat van te voren vast, je moet dan handelen binnen dat kader. Ben je ergens niet mee eens dan geef je dat tijdig aan.

Verder ook apart dat je het systeem bekritiseerd terwijl Twente hun transferbeleid blijkbaar afhangt van een doorverkoop percentage. Als de financiële ruimte dan al zo minimaal is. En wat als Fer niet door de keuring was gekomen?

5 november 2014 om 22:34

Begrijpend lezen is soms lastig, Twente had de transfer van Fer niet nodig maar de Knvb stelde dit als voorwaarde. Volgens de niet te volgen regels van de Knvb mocht alleen de boekwaarde van de verkochte spelers geinvesteerd worden. Twente zat dus op een berg geld van 25 miljoen die niet mocht worden uitgegeven omdat de boekwaarde van Tadic en Promes maar 3-4 miljoen was.

En de regels overtreden, Twente heeft inderdaad moedwillig een risico genomen door Ziyech een dag te vroeg te contracteren en heeft de consequentie daarvan geaccepteerd.

Jij rijdt ook nooit te snel begrijp ik? Wat een hypocriet geleuter zeg.

6 november 2014 om 09:03

sponsorinkomsten als kort of langlopende schuld opboeken lijkt me niet juist. Kortlopende schulden zijn trouwens niet binnen een jaar verdwenen als je ze niet aflost. Dus deze zijn wel degelijk zeer relevant, eigenlijk nog meer dan langlopende schulden aangezien deze neem ik aan wel gedekt zijn in de begroting.

6 november 2014 om 09:36

@johndiego: Tijd voor een cursus boekhouden. Je hebt meer soorten schulden dan de schulden die nog betaald moeten worden.

Boekhoudkundig is een bedrag dat je in het lopende boekjaar hebt ontvangen voor een tegenprestatie die in het volgende boekjaar wordt geleverd ook een schuld. Deze valt dan in het nieuwe boekjaar vrij in het resultaat (winst/verlies), maar wordt aan het eind van het lopende boekjaar opgenomen als een vooruit ontvangen bedrag.

Dit vooruit ontvangen bedrag staat op de balans onder kortlopende schulden. Dit geld dus onder andere voor de in de maand mei automatisch afgeschreven bijdrages voor nieuwe seizoenskaarten, sponsorgelden etc. Het opboeken van deze bedragen is dus zeer zeker wel juist!

Hoe verklaar je boekhoudkundig anders het al in het lopende boekjaar ontvangen geld?

6 november 2014 om 11:27

Beste Ejens. Ik snap best dat je er ook wat over wilt vertellen. Maar als je iets over Fctwente kwijt wilt neem dan even een tijdje een abonnement op de regionale kranten hier en kijk af en toe naar de regionale TV zenders. Het verhaal dat o.a. Riche hier vertelt komt niet uit zijn eigen duim maar is hier in de pers al breeduit gemeten. Gewoon feitelijke nieuwsberichten. Jij en anderen hebben gewoon de helft van de berichtgeving rondom de situatie bij Twente gemist. Kun je niks aan doen, maar denk dan niet dat je weet hoe het zit. De Twente supporters die hier reageren hebben die informatie allemaal in de krant kunnen lezen. En dan gaat het om de regionale krant Tctubantia die niet echt op de hand van Fctwente is en de hele situatie kritisch in kaart heeft gebracht. En die informatie wordt door de Twente supporters hier met jullie gedeeld.

5 november 2014 om 17:46

Mafka AZ,

Kan jij mij vertellen waarom dit een vies spelletje is geweest? Twente kwam er open vooruit dat ze de boete voor lief zouden nemen. Dat is namelijk de sanctie bij het overtreden van de regel. Dat is niet vies, maar slim. Dat de KNVB zulke lichte sancties vaststelt is hun probleem niet, maar dat mag je alleen de KNVB verwijten.

5 november 2014 om 19:28

Begin jij maar niet over beleid. Voorbeeldje John Guidetti Eric Gudde.

5 november 2014 om 20:10

Ik noem het een slimmigheidje, en daar is niks verkeerd aan.

5 november 2014 om 20:18

Gezien je nickname gaan we dit berichtje maar niet al te serieus nemen....
Een verschil van inzicht tussen de Knvb en Fctwente over de interpretatie van de regels mag voor fc twente geen reden zijn om niet te mogen handelen.

5 november 2014 om 21:54

Mafkaaz, wat een goedkope manier om duimpjes te krijgen. Een negatieve uitspraak over Munsterman doet het bij de meeste niet-Twente supporters wel goed.

Lekkere titel hoor Vz... Gudde heeft zijn bedenkingen wat overigens volledig terecht is dat wil niet gelijk zeggen dat Feyenoord niet blij is met Twente..

Dan is Feyenoord eerder niet blij met het beleid van de Knvb.

Overigens wil ik Twente wel bedanken voor het halen van Ziyech ben een stuk blijer met Toornstra haha

5 november 2014 om 16:49

Vind het altijd wel grappig dat altijd die ander een gekleurd brilletje op heeft.
Zelf zijn ze altijd heel objectief, en het is altijd de ander die gekleurd kijk.
Mooi toch zo zijn er 2 mensen om verschillende redenen blij dat Ziyech bij Twente speelt

5 november 2014 om 16:49

Ik snap niet zo goed waar die hype van Ziyech vandaan komt. Het is een leuke speler, vooral om naar te kijken. Maar zie hem zelden beslissend zijn en bovendien erg grillig. Zoveel heeft hij nog niet laten zien. Debuteerde vorig seizoen bij Heerenveen, heeft het einde van dat seizoen nog wat wedstrijden lopen banken en nu is hij opeens een paar klassen beter dan Toornstra. Toornstra heeft toch een heel aardig niveau gehaald, over een veel langere tijd dan de korte tijd dat Zyjech over de velden rondhuppelt.

5 november 2014 om 16:32

Toornstra is een goede speler, maar Ziyech heeft veel meer potentie en is jonger.

5 november 2014 om 19:16

Toornstra heeft al bij meerdere clubs bewezen goed te zijn en nergens gefaald en paste zich erg snel aan. Zo heeft ieder zijn betere punten. Spelers zijn niet te vergelijken. Potentie moet er ook nog maar uit zien te komen..

5 november 2014 om 16:39

Dat is het ook precies. Zolang de Knvb in verhouding de boetes zo laag heeft, dan is het natuurlijk niet raar dat er dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Tuurlijk is het niet netjes van Twente dat ze zich niet aan de regel houden, maar ik geef Munsterman groot gelijk dat hij het op deze wijze heeft gedaan.

Jullie blij met Toornstra, wij met Ziyech. Top toch!

5 november 2014 om 16:41

Haha precies! Het is volledig de schuld van de Knvb dat mensen nu twente gaan bevooroordelen is onterecht omdat zij idd de fout maken maar met de strafmaat kunnen ze ook niks aan doen.

Weer komt Twente negatief in het nieuws door hun financiële trucjes. Kinderachtig gedoe dit.

5 november 2014 om 16:27

Hoezo perse negatief? Het is toch gebaseerd op feiten?

5 november 2014 om 16:34

Volgens mij begrijp jij uit mijn reactie iets anders dan ik bedoel. Ik bedoel niet dat Twente door de media onterecht negatief in het nieuws komt, maar dat ze dus iets negatiefs doen en daardoor in het nieuws komen.

5 november 2014 om 16:37

Oke dan heb ik het verkeerd begrepen maar wat is er dan kinderachtig aan? Wat Twente doet of hoe de media er mee aan de haal gaat?

5 november 2014 om 18:08

wat is hier negatief aan? zij halen een speler die ze graag willen en spekken tevens de knvb kas zodat Oosterveen en co lekker op vakantie kunnen.

5 november 2014 om 19:40

Het is kinderachtig dat Twente misbruik maakt van de regels. De bedoeling is natuurlijk dat ze transparant handelen en dat ze dit niet doen is niet netjes. Het is alsof iemand bewust te hard rijd omdat hij de boete toch wel kan betalen. Zo iemand ziet het belangrijkste over het hoofd, namelijk dat hij zichzelf en anderen in gevaar brengt. Dat soort gedrag, waarbij je niet kijkt naar de beweegredenen achter de straf, vind ik kinderachtig.

6 november 2014 om 02:17

Ze hebben een regel overtreden en daar een boete voor gekregen. In gecalculeerd en volledig transparant. Oud nieuws wat herhaald word.
Ze hebben niet schimmig regels misbruikt of mensen in levens gevaar gebracht. Beetje kinderachtig commentaar.

6 november 2014 om 11:31

Twente heeft exact volgens de bestaande regels gehandeld, de Knvb geïnformeerd en conform de regels de boete betaald. De boete is toch ook een regel?

6 november 2014 om 12:23

Je krijgt toch geen boete als je het volgens de regels doet lijkt me he.

5 november 2014 om 17:29

Het is kinderachtig en oncollegiaal gedoe dat Gudde zich anderhalve maand later zich er weer over uitlaat.

De maximale boete is gegeven voor het vergrijp. En Gudde is nog aan het zeiken...

En dan te bedenken dat FC Twente 10 jaar geleden aan de rand van de afgrond stond.. weinig van geleerd dus.

Ik ben maar wat blij dat het zo gegaan is...

On: waarom komt dit nu weer in het nieuws? Dit is toch oude koeien uit de sloot halen of heb ik wat nieuws gemist?

en terecht fc twente doet dat wel slim want anders was het team niet best maar de Knvb moet hier gewoon harder tegen optreden.

Dit is volgens mij wat er is gebeurd. Twente wou Ziyech contracteren, echter ze moesten eerst toestemming hebben. Nu heeft Twente op de dag eerst Ziyech vastgelegd en toen vervolgens direct toestemming gevraagd aan de Knvb. Die werd gegeven, maar volgens de regels moest Twente het eerst vragen en daarna mochten ze hem pas contracteren. Dus volgde een boete.

Als Twente supporter ben ik heel blij dat we Ziyech hebben, want samen met Castagnos moet hij het team dragen. Desondanks ben ik het nog steeds niet eens met de daden van Twente. Altijd als het om geld of spelers gaat dan zit er wel een luchtje aan. Dat gebeurd niet zomaar!

5 november 2014 om 16:32

En wat als de Knvb nou geen toestemming had gegeven?

Ik ben ook blij dat jullie Ziyech hebben. Daardoor hebben wij Toornstra, veel meer een Feyenoord-speler naar mijn mening !

5 november 2014 om 16:53

De Knvb kon volgens hun eigen regels niets anders dan toestemming geven, volgens die regels mocht Twente een speler kopen van het geld waarvoor Tadic in de boeken stond.

5 november 2014 om 16:52

Niet helemaal, Twente had toestemming maar eerst moest Fer worden verkocht, zie #40.

5 november 2014 om 21:29

Het is inderdaad allemaal te vaag, te willekeurig en te veel randzaken die te veel naar boven komen drijven omdat er weer iets niet goed is gegaan. Kost je als club naam. Denk dat het tijd is voor frisse wind bij Twente.

ben het helemaal eens met Gudde. Knvb is verschrikkelijk inconsequent in veel zaken. Het geven van schorsingen is geen speld aan vast te knopen. Alle clubs moeten financieel gezond zijn maar de knvb zelf mag wel een gigantisch verlies leiden. Knvb wat is het beleid? niemand snapt het meer volgesmij

Beetje raar waarom Gudde denkt iets over het beleid van Twente te moeten zeggen. Iedereen heeft een mening, maar de kunst is om deze voor je te houden. Me dunkt dat hij genoeg werk heeft aan Feyenoord. Ze doen het nu fantastisch. Laat hem zich daar lekker op concentreren in plaats van andere clubs steken onder water te geven. Een man met zo'n streken hoort wat mij betreft niet bij een club als Feyenoord.

5 november 2014 om 17:26

Hij zegt toch iets over het beleid van de Knvb en niet van Twente. Dat is een wezenlijk verschil. Natuurlijk begrijpt Gudde dat Twente Ziyech wilde hebben, Feyenoord wilde hem immers ook. Waar hij vraagtekens bij zet is het boetesysteem voor clubs die willens en wetens het risico aangaan om de wet te overtreden. Hij betwijfelt dus de boete gegeven door de bond, niet het beleid van Twente.

5 november 2014 om 17:32

Dan lees nog maar eens goed. Hij zegt duidelijk: "maar goed, het is hun beleid. Wel heb ik het met gefronste wenkbrauwen gelezen". Hier gaat het over FC Twente.

Pech gehad Gudde

Moet je maar tactisch spellen in dit soort zaken hiermee is Twente slim geweest maar het zou dom zijn als ze nu elke transfer zo gaan doen

5 november 2014 om 16:55

T-a-c-t-i-s-c-h. Tactisch!

On:
Het gaat hier meer op omgangsnormen die hij aan de kaak stelt.

Of de Knvb had moeten ingrijpen en geen toestemming moeten geven omdat Twente zich niet aan de regels hield en het met de volgorde van de procedure niet zo nauw nam. Dan had de Knvb mi ook zijn recht gestaan.

5 november 2014 om 16:57

Handelen tegen de regels in is niet 'tactisch spelen' en zeker niet 'slim'.
Ik vergelijk dat liever met iemand die zwart rijdt in het openbaar vervoer omdat twee keer per jaar een boete betalen goedkoper is dan elke dag een kaartje kopen.

De regels zijn er niet voor niets: zie ook post #19 van Baardgrasmus.

5 november 2014 om 16:59

Leuke vergelijkingen maar in dit kader slaan ze helemaal nergens op, sorry.

Twente had het geld en de toestemming, alleen maakten ze de transfer een dag te vroeg rond.

5 november 2014 om 17:08

Ik vergelijk het met een boete voor te snel rijden om nog net het vliegtuig naar een belangrijke zakendeal te halen.

6 november 2014 om 10:54

Nee Riche, Twente had die toestemming (nog) niet.

Je kan het inderdaad vergelijken met een boete voor te snel rijden om nog net het vliegtuig te halen.
En dat is niet 'tactisch' of 'slim', zoals 135440 beweert, maar illegaal en oliedom.

6 november 2014 om 13:20

Twente had wel toestemming, er werd alleen als voorwaarde gesteld dat Fer verkocht zou worden door Norwich. Op het moment dat Norwich en QPR overeenstemming bereikten trok Twente Ziyech aan.

Volgens de Knvb werd de transfer van Fer echter pas geëffectueerd nadat hij medisch gekeurd was en die keuring vond een dag later plaats.

Er was dus helemaal niets illegaals of oliedoms aan, in tegendeel.

6 november 2014 om 16:03

Wat is je punt?

Elke transfer is pas definitief nadat de keuring heeft plaatsgevonden.
Dat weet Twente en ik neem aan dat jij dat ook weet.

Er zit natuurlijk wel een zekere ironie in een club die onder curatele staat, daardoor te maken krijgt met een regel ontworpen om clubs niet nog verder in de ellende te laten zakken (vraag toestemming voor een transfer zodat de Knvb weet dat je het nog kan betalen) en dat die club dan vervolgens de boete alvast incalculeert en geen toestemming vraagt. De Knvb heeft in mijn ogen een geweldig systeem om clubs nog enigszins financieel gezond te houden, en als vervolgens de clubs in de meest zorgwekkende categorie schijt hebben aan die regels is dat toch frappant. Er gaan over Munsterman de wildste geruchten de rondte, en ik kan niet beoordelen wat daar waar van is, maar deze manier van werken suggereert wel dat Munsterman de regels toch niet al te serieus neemt. Ik zie dat hij nog veel steun geniet bij de aanhang, hopelijk wordt het geen tweede Karel Aalbers, die genoot ook nog heel lang steun.

5 november 2014 om 16:57

Het licentie systeem van de Knvb rammelt aan alle kanten, dat is juist het probleem. Een relatief gezonde club als FC Twente staat onder curatele terwijl clubs als NEC en RKC kortgeleden nog van een faillissement moeten worden gered door de gemeente terwijl ze volgens het licentiesysteem van de Knvb financieel gezond zijn, net als Agovv en Veendam volgens de Knvb gezonde clubs waren (categorie 2).

Twente heeft het geld maar mag het niet uitgeven vanwege idiote regels over de boekwaarde van spelers. Van de opbrengst van Promes mocht geen cent geïnvesteerd worden omdat hij uit eigen opleiding kwam en daarom voor een nulwaarde in de boeken stond.

Niet voor niets wordt het licentiesysteem door bijna alle clubs bekritiseerd en wordt het binnenkort helemaal omgegooid, als financieel controlemiddel heeft dit systeem verschrikkelijk gefaald.

Lekkere titel..
Lees je tekst zijn ze minder blij met de Knvb dan met Twente ^^
"had toestemming moeten vragen aan de voetbalbond om Ziyech vast te leggen, maar liet dit achterwege en nam de boete van 45.000 euro voor lief." Ze hebben het toch echt wel aan gevraagd bij de Knvb hoor. Alleen duurde dat te lang en hadden ze Ziyech het contract al laten tekenen.

Apart verhaal met Twente in categorie 1.
Meeste clubs daar komen bijna niet rond komen. Twente in tegenstelling tot de andere clubs in deze categorie kunnen hun nog wel miljoenen deals maken. Volgend jaar categorie 2 en als ze niet te veel afstaan categorie 1 het jaar daar op?

5 november 2014 om 17:00

Twente houdt er dan ook een hele creatieve manier van boekhouden op na....

Ten tweede aan het begin van de competitie zijn alle seizoenskaarten betaald, een deel van de TV en sponsor gelden binnengekomen en nog een flink bedrag aan transfers. Er zijn bijna nog geen salarissen betaald. Het is de vraag of ze (net als eind vorig seizoen) wel voldoende financiële middelen hebben om aan hun verplichten te voldoen in april/mei 2016.

5 november 2014 om 17:42

Denk je dat andere verenigingen de gelden van de seizoenskaarten, sponsorgelden en tv-gelden anders in de boekhouding verwerken?

5 november 2014 om 17:53

Twente heeft meer dan voldoende financiële middelen, de verliezen in de laatste twee boekjaren zijn veroorzaakt door hoge afschrijvingen, het is dus alleen een boekhoudkundig verlies. Er komt elk jaar veel meer geld binnen dan er uit wordt gegeven.

Afgelopen zomer is er voor ruim 25 miljoen verkocht en voor minder dan 5 miljoen gekocht en dan maak jij je druk over de financiële middelen van Twente?

5 november 2014 om 20:44

^^ Ook de enige club die zijn spelers niet op het balans zet.
Wil wel eens weten of ze daar ooit aan willen beginnen of wil de Knvb daar van af?

5 november 2014 om 21:53

De spelers worden onder druk van de Knvb al een aantal jaren wel gewaardeerd op de balans. De Knvb wil alle clubs in hetzelfde stramien hebben dat zorgt in het geval van Twente met een stadion in eigen beheer voor nogal wat problemen en een vertekend beeld.

Goed bezig Gudde. Lekker nog een keer benadrukken dat je veel liever Ziyech hebt dan Toornstra? Zou Jens vast leuk vinden om te horen.

5 november 2014 om 18:11

Dat zegt hij helemaal niet, dat maak jij ervan. Je moet bij VZ gaan werken joh

Hij is alleen verbaasd dat Twente zo makkelijk onder de regels uit kan kruipen. En hij heeft toch wel een punt of niet? 45.000 boete euro is niks voor een club, zelfs niet voor een club in categorie 1.

5 november 2014 om 19:03

Ach.. je leest toch zelf ook tussen de regels wel door dat het hem dwars zit dat Ziyech niet voor Feyenoord heeft gekozen?

5 november 2014 om 20:40

Ach, het is ook wel jammer, zeker voor Gudde als financiele man, Ziyech levert op termijn natuurlijk meer op als Toornstra en heeft meer potentie. Maar ik zie dit niet als een sneer naar Toornstra. Hij doet het geweldig en heeft volgens mij alle respect binnen de club.

5 november 2014 om 22:07

erg grappig.
Jij kan lezen aan de hand van iets wat er niet staat wat iemand dwars zit?

Vertel mij eens wat zit mij dan dwars?
Wel goed tussen de regels lezen he.

6 november 2014 om 10:13

Klopt Cor.. dat hij nu alsnog met dit statement komt geeft al aan dat hij verbitterd is. Daar zijn nog niet eens grote woorden voor nodig.

Mostert na de maaltijd. Dit was al bekend en ja, het is verre van netjes. Maar nu weten we het wel toch?

Ik vraag me nu af wat er zou zijn gebeurd als de Knvb geen toestemming voor de transfer had gegeven aan Twente.

5 november 2014 om 16:58

De Knvb had al toestemming gegeven.

5 november 2014 om 17:12

De Knvb gaf toestemming dat de transfer mocht worden gedaan als Fer zou zijn verkocht zoals je zelf hebt aangegeven in #40.

Ziyech was al aangetrokken voordat Fer officieel was verkocht. Dus de toestemming was nog niet geldig.

Wat nou als Fer niet door de keuring was gekomen en de transfer zou zijn afgeketst?

5 november 2014 om 17:50

Correct, dat was een risico. Aan de andere kant had Twente niet de inkomsten uit de transfer van Fer nodig om Ziyech te kunnen betalen, dat had alles te maken met de rare regeltjes van de licentiecommissie.

Als de Knvb niet akkoord was gegaan hadden ze de overschrijving wel geweigerd, denk je niet? Nu gingen ze blijkbaar akkoord mits Twente een boete van 45.000 Euro betaalde, zo werkt de regelgeving van de Knvb blijkbaar.

Het is niet de zaak van Feyenoord om de financiën van Twente in de gaten te houden. Blijkbaar konden ze het wel betalen, waarschijnlijk omdat Promes en Tadic voor miljoenen zijn verkocht. Zo vreemde transfer vond ik het niet.

Aan de andere kant, door de berichtgeving van de laatste jaren is het wel de vraag hoe Twente er financieel voor staat en of de Knvb daar ook wel een goed zicht op heeft. Ik krijg sterk de indruk dat men in Enschede erg sterk is in creatief boekhouden.

5 november 2014 om 16:48

Het gaat er niet om dat de transfer vreemd is. Gudde heeft het niet specifiek over de financiën van Twente, maar eerder over de regelgeving van de Knvb, waar Twente bij betrokken is. Er heeft gewoon een transfer plaatsgevonden die niet plaats had mogen vinden volgens de regels (zonder toestemming aankopen doen).

Vervolgens geeft de Knvb hier een boete van maar '45k' op. Ik vind het best begrijpelijk dat Twente deze zet deed, vooral als ze wisten dat ze hiervoor een boete van een paar duizenden euro's zou krijgen.

Wie zou dat niet doen? Als je een potentiele topper weg kan kapen voor de neus van je concurrent, maar je hier door wel 45K aan boete moet betalen dat zou ik dat persoonlijk ook doen.

Over de financiele boekhouding in Enschede twijfel ik ook, maarja. Bij iedere clubs zullen ze vast wel hun kunstjes hebben. Ik zal er in ieder geval niet versteld van staan als er boekhoud-trucjes worden uitgehaald door meerdere clubs..

5 november 2014 om 16:54

Tsja, die hele financiële controle van de Knvb kan nog veel beter. Dat indelen in categorieën is best een goed systeem, maar eigenlijk zou men om de zo veel tijd moeten evalueren of dat systeem nog goed werkt. Clubs proberen op zo veel manieren de regelgeving te omzeilen, daar moet de Knvb wel rekening mee houden.

Wat deze transfer betreft, blijkbaar kon die transfer doorgang vinden volgens de regels. Anders had Ziyech nu niet in Twente gespeeld.

Achteraf huilen terwijl ze destijds zelf niet adequaat en snel hebben gehandeld.
Gevalletje deksel op de neus voor Feyenoord. Lekker uithuilen en verder gaan meer Gudde!

5 november 2014 om 17:06

Dit heeft helemaal niks met Ziyech te maken, puur en alleen maar met het financele beleid. Feyenoord zat een aantal jaren geleden in een nog veel slechtere situatie dan Twente nu zit en kon helemaal niks en mocht ook helemaal niks van de Knvb. Maar met Munsterman bijtwente kan alles ineens en zijn er geen regels lijkt het wel.

5 november 2014 om 17:49

Het grote verschil tessen Feyenoord toen en Twente nu zit het in spelers in de selectie waarvoor een transfersom is betaald. Die had Feyenoord nagenoeg niet toen zij in categorie 1 kwamen. Toen hadden ze voornamelijk duur etaalde transfervrije spelers onder contract staan. Twente had wel voor spelers betaald kapitaal op het veld staan.

Ook zit Twente al direct kort tegen een promotie naar cat2 aan. Er is dus wel financiële ruimte bij Twente. Dit heeft ook te maken met de grote uitgaande transfers van Tadic en Promes. Dat zal Gudde wel steken.

Misschien heeft Twente niet helemaal volgens de regels gehandeld maar als er een minimale straf opstaat is de regel opzich een wassen neus.
Uiteindelijk is het de speler die bepaald waar hij wil spelen en in dit geval is dat Twente, geen probleem toch?
Feyenoord heeft met Toornstra een prima versterking binnen gehaald, die op dit moment waarschijnlijk beter bij Feyenoord past dan Ziyech.

5 november 2014 om 17:51

Voor andere clubs die in categorie 1 zitten is 45000 helemaal geen minimale straf voor zo'n transactie. Twente heeft echter wel de financiële middelen. Daar kan Gudde niet tegen.

Na de transferrechten van de spellers verkopen ze nu hun moraliteit wat is het volgende?

5 november 2014 om 17:55

Heeft niets te maken met moraliteit. Gudde zit na te trappen omdat Ziyech voor Twente heeft gekozen in plaats van voor Feyenoord. Goh. Immoreel he...

5 november 2014 om 19:12

Goede vraag. Het liefst had ik dat ze Ryo verkochten, maar die is helaas gehuurd. Ik hoop dan nu maar dat ze Breukers nog weten te verkopen.

6 november 2014 om 13:38

Maffe opmerking timb078. Jij bent nog nooit door rood gereden? En hebt het risico van een boete genomen? Als je weet dat er geen flitser staat en dus de pakkans klein is? Hoe zit het met jouw moraliteit dan?

De knvb heeft weer een gebruik aan daadkracht. Transfer gewoon niet goed keren en Ze kunnen nergens heen

5 november 2014 om 17:53

Alleen was er regeltechnisch geen reden om de transfer af te keuren. Onzin dus.

De clubleiding van feyenoord is niet erg te spreken..........
Waar bemoeien zei zich mee?????
Let op je eigen club!!!!!
Als feyenoord het zo had kunnen doen hadden ze het ook gedaan.
Alsof hun in het verleden alles zo perfect gedaan hebben., noem alleen maar guidetti....

6 november 2014 om 08:15

Heb jij uberhaubt het artikel wel gelezen? Feyenoord is niet blij met de Knvb niet perse met Twente. En Guidetti? Feyenoord mocht gewoon spelers huren hoor dus wat lul je nou dom.

Knvb is toch nog amper serieus te nemen. Je zit in deze competitie al zwaar in de problemen als je een schuld hebt van 4 miljoen. En al die andere Europese clubs met hun miljoenen schulden.

Knvb is toch nog amper serieus te nemen. Je zit in deze competitie al zwaar in de problemen als je een schuld hebt van 4 miljoen. En al die andere Europese clubs met hun miljoenen schulden.

5 november 2014 om 18:15

Dan snap jij er helemaal niets van.

Iemand die maandelijks 2 x zoveel verdiend dan jij mag toch ook gewoon een hogere schuld (leningen/hypotheken) hebben dan jijzelf?

Clubs uit bijvoorbeeld Spanje en Engeland hebben nou eenmaal hogere inkomsten dan clubs uit Nederland.

Tja, Feyenoord heeft hier natuurlijk wel gelijk. Echter over regels gesproken........?

Hoeveel Feyenoorders hebben bij Excelsior gespeeld? Volgens de regels mag je maar 3 spelers verhuren bij dezelfde club in één seizoen, maar wat Feyenoord deed is dus 3 spelers verhuren aan Excelsior en de resterende spelers "zogenaamd" transfervrij daarheen sturen om vervolgens hen volgend seizoen weer transfervrij terug krijgen. Dus misbruik maken van regels weet Feyenoord ook hoe dat moet.

Feyenoord (en ook Ajax) zijn beide afgetroefd door een provincie clubje op het gebied van de afgelopen transfer periode. Feyenoord zelfs meerdere malen door Twente! Deal with it hahaha!

5 november 2014 om 19:12

En ze staan allemaal boven FC Twente op de ranglijst. hahaha!

6 november 2014 om 08:16

Meerdere malen door Twente? Vertel buiten Ziyech weet ik me er geen 1 te bedenken die een zeer grote versterking zou zijn... Oja waar staan Feyenoord & Ajax eigenlijk en speelt niet zo armoedig voetbal?

Heel vreemd dat de Knvb zo moeilijk deed. Twente had ongeveer 30 M binnen geharkt aan transfergelden die zomer, waarom zouden ze Zyech niet kunnen halen.
Blijft ook vreemd dat Twente onder curatele is geplaatst. Daarnaast duikt de landelijke (westerse) media er ook steeds boven op met vage reportage.

Het is heel simpel, of joop Munsterman liegt en zijn zeepbel barst binnenkort of de Knvb speelt met hulp van de landelijke (westerse) media een heel vies spelletje om de gevestigde orde te beschermen.

Een ding is zeker het gaat of de kop kosten van tukker Munsterman of van de Amsterdammer Van Oostveen (en andere kopstukken van de Knvb).

5 november 2014 om 19:15

Als je het allemaal vreemd vindt dan heb je a. de tekst niet gelezen en b. je weet totaal niet wat je eigen club allemaal heeft uitgespookt.

Met eigen clubje bemoeien.is daar in het verleden toch ook niet allemaal zo fris gegaan?

onzinnig wat Gudde zegt, de speler zelf, zyech dus, bepaald zelf waar hij wil spelen . In dit g.eval Twente dus en geen Feyenoorld. Discussie gesloten. Knvb geeft toestemming wat is dan nog het punt dat VZ wil maken. Z' on polll
is helemaal belachelijk.

De blinde ambitie van Muntjesman maakt hem tot een gevaarlijk man voor de continuiteit van FC Twente. Eerst betrokken zijn bij investeringen in spelers met een paar maatjes, maar dat wordt dan weer goedgeluld, en gewoon een boete accepteren als de Knvb al waakzaam en alarmerend is over jouw uitgaven. Heb het idee dat Twente, lees Munsterman een te grote broek aantrekt. Het feit dat Twente wat risico's neemt om de omzet hoger te krijgen, begrijp ik. Maar als je daar korte termijn-beleid van maakt, komt de toekomst van een traditionele club als Twente in gevaar. We zullen het de komende tijden volgen, maar dit gaat niet lang meer goed. En dan niet aankloppen bij de gemeente, want daar zijn we ook altijd goed in. Dat geldt overigens niet alleen voor Twente maar voor alle Bvo's.

5 november 2014 om 19:00

Als ik alles wat in de media verschijnt zou geloven zou ik dezelfde mening zijn toegedaan, als je wat dieper in de materie duikt zul je zien dat de media maar een heel beperkt beeld schetst.

Twente staat er in financieel opzicht prima voor, veel beter dan andere clubs die volgens de regeltjes van de licentiecommissie wel financieel gezond zijn.

6 november 2014 om 09:24

Natuurlijk, Twente weet het veel beter dan de accountants van de Knvb! Laat me niet lachen.

6 november 2014 om 09:35

Dus de Knvb heeft betere accountants dan Twente, wil je dat zeggen?

En wat heeft dat precies met de financien vanfc Twente te maken?

5 november 2014 om 19:09

En je weet heel zeker dat Gudde niet 1 van de vrienden van Feyenoord is?
Zou in dat geval evenveel persoonlijk belang hebben als Munsterman heeft (al heeft Munsterman helemaal geen belang bij een eventuele winst, omdat de winst doorvloeit in een transferpoule)

6 november 2014 om 09:29

Investeerders investeren geld om de investering rente winst terug te krijgen. Waarom moet dit dan een vennootschap zijn in een-of-ander wazig land of eiland. Ik heb dat geneuzel van die Muntjesman gehoord met de quote ..je denkt toch niet dat ik het doe om er een lullig tonnetje aan over te houden''. Dat zegt precies genoeg, deze man doet dat namelijk wel en liever nog iets meer dan een tonnetje.... De constructie van Munsterman zit wel goed in elkaar. Als de investering meer oplevert dan de investering, dan wordt dat heus niet aangemerkt als winst. Daar hebben ze wel een andere benaming voor wat dan buiten de definitie ,,winst'' valt. Kom op man, onzin wat je roept en geloof deze man toch niet. De toekomst zal de houdbaarheid van deze heer uitwijzen. Dat duurt niet lang meer. Voor Twente is dan te hopen dat er niet teveel schade m.b.t. continuiteit is aangebracht.

6 november 2014 om 09:38

Als je iemand beschuldigd moet je dat onderbouwen en dat kun je niet aangezien is vastgelegd dat het rendement terug vloeit naar FC Twente.

6 november 2014 om 09:45

Het "wazige"eiland is gewoon lid van de EU. Die wazigheid valt dus ernstig te betwijfelen.

Je laat je mooi beetnemen door een paar journalisten die Twente het succes misgunnen, en de club op zeer dubieuze manier, nota bene betaald uit publieke middelen (nieuwsuur), in diskrediet willen brengen. Daar zou de volkswoede zich op moeten richten.

6 november 2014 om 10:17

Die reden is heel simpel: een belastingtechnisch gunstiger klimaat.
Daar is niets raars aan. Als het onvindbaar en stiekum had gemoeten, waarom zouden ze het dan Limited Twente Investment International noemen?

En wie kan dit nu nog wat schelen? Feyenoord haalde Toornstra en Jens is uitgegroeid tot een absolute onmisbare kracht voor Feyenoord die met zijn geweldige vrije trappen, spelinzicht, geweldig loopvermogen en prima corners ook nog echt iets toevoegt aan Feyenoord. Daar Ziyech nog steeds niet met kop en schouders boven de rest uitsteekt bij Twente.

Laat er geen misverstand over bestaan dat Ziyech een geweldige speler is/kan worden, maar dat heeft tijd nodig. Hij had prima bij Feyenoord kunnen spelen, maar koos voor Twente, zo gaan die dingen. Toornstra had ook prima bij Twente kunnen spelen, maar speelt (als echte fan) bij Feyenoord en ik den dat geen enkele Feyenoord fan daar nog rouwig om is.

Ik vind het geen stijl van F.c. Twente, het is net zo iets als een miljonair die te hard rijdt of dubbel parkeert omdat hij de boete toch wel kan betalen. Of dat nou slim is, of de schuld van de wetgever omdat de boetes te laag zijn of niet. In principe heb je je toch gewoon aan de regels te houden?

5 november 2014 om 20:05

doet twente toch ook?

De regel is dat je een X bedrag moet betalen als je niet wacht op officieel goedkeuren van de knvb. Dat bedrag heeft Twente betaald.

5 november 2014 om 22:45

Gekker moeten de redeneringen hier niet worden. Het is toch ook niet de regel dat je óf een X bedrag aan Centraal Justitieel Incassobureau overmaakt en daarna lekker met 80 door de bebouwde kom mag scheuren, óf dat je je aan de snelheid houdt?

De Knvb heeft een boete opgelegd omdat Twente de regels heeft overtreden. Twente heeft in dit geval een economische afweging gemaakt, en een eventuele boete voor lief genomen, om een door hun gewenste aankoop te kunnen doen. Dat kan je slim noemen, of terecht vanwege de transferinkomsten, of wat dan ook, maar ik vind het op zijn zachtst gezegd geen goed voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen en het goede voorbeeld geven. .

Boetesysteem werkt dus niet. Gewoon hoogte van n boete een percentage van de hoogte van de begroting maken. Mocht de boete voor Twente 1 miljoen zijn, had Twente het niet gedaan...en dat is toch de bedoeling van een boetesysteem!

5 november 2014 om 20:21

Zullen we dat dan ook voor vuurwerk en ongeregeldheden doen?
Twente heeft hier de max boete gekregen voor een minimaal vergrijp. De kans dat het mis zou lopen was immers 0.

En Twente doet het zonder 'vriendenvantwente'.

6 november 2014 om 08:17

En met Doyensportsgroup wat nog lachwekkender is hahaha

6 november 2014 om 13:15

Bezitten die ook de helft van de club dan? Ik dacht dat Doyen op een paar een spelers een doorverkooppercentage kreeg, niet dat ze mede-eigenaar waren of het beleid mede bepalen binnen FC Twente

6 november 2014 om 13:29

Hebben wel invloed... en geloof mij achter dat bedrijf gaat meer schuil dan je zelf doorhebt.

6 november 2014 om 19:34

en we moeten jou geloven omdat? Je zit bij de Aivd? Je zit in het bestuur? Of ben je eigenaar van Doyensportsgroup? We kunnen niet zoveel met je onderbuikgevoelens.

7 november 2014 om 08:40

Och hier moraalridder.. Het is algemeen bekend hoe dat bedrijfje in zijn werk gaat. 80% van de twentesupporters waren erop tegen om met hun in zee te gaan maar nu het uiteindelijk toch is gebeurd zijn ze opeens heilig. Stoer hoor. Onderbuikgevoelens voor wat? Geen reden voor lijkt me als ik ze ga vergelijken

Waarom maken jullie druk, ziyech speelt bij Twente en niet bij Feyenoord. Dus laat gudde maar klagen.

En dat zegt Gudde. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. In 2009 stond Feyenoord onder zijn bewind onder curatele met een mega schuld maar werd een Cisse via schimmige vrienden binnen gehaald met een jaar salaris van 1,2 miljoen als huur.

Bij heeft hier wel een punt. Maar iedere club heeft zijn eigen verantwoordelijkheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren