Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord maakt clubicoon 'bozer en bozer': 'Mijn hele middag was verziekt'

Laatste update:

Willem van Hanegem heeft zich dit seizoen al vaak genoeg zitten ergeren over het niveau in de Eredivisie en dat was afgelopen weekend niet anders. De voormalig middenvelder bekeek zondag eerst het treffen tussen Feyenoord en SC Cambuur en vervolgens Go Ahead Eagles-Ajax. Beide topclubs wisten te winnen, maar overtuigend was het allerminst.

/

De wedstrijd van Feyenoord kon Van Hanegem niet uit kijken: "Ik ben in de tweede helft de trap maar gaan stofzuigen, want ik werd bozer en bozer. Mijn hele middag was verziekt", bromt hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. "De trainer (Fred Rutten, red.) is een aardige man, maar ik begrijp er soms niets meer van hoe Feyenoord speelt."

Met Ajax was het volgens Van Hanegem niet veel beter gesteld: de Amsterdammers wonnen alleen maar van Go Ahead omdat Mickey van der Hart door een polletje onder een terugspeelbal heen maaide. Volgens de Ajax-huurling was dit gewoon pech en geen fout, maar daar denkt Van Hanegem anders over: hij vindt dat Van der Hart had moeten weten dat de bal op kan stuiteren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hé hé iemand die het gewoon eens goed ziet over de wedstrijd van gisteren bij Ajax want dat kon echt niet natuurlijk want bij de F-jes leer je dat al.

Verder is het niveau in Nederland echt niet al te best helaas.

9 februari 2015 om 10:06

Nee maar in Europa hebben zowel Psv, Feyenoord en PEC het nog redelijk tot goed gedaan? Dat hele nivelleren van de eredivisie is gestopt, het is juist dat de subtoppers sterker zijn geworden met name AZ en Heerenveen die beide tevens een goeie jeugd blijken te hebben. Omdat Jack van Gelders favoriete clubje even in een dipje zit gaat het meteen slecht met de eredivisie?

9 februari 2015 om 10:12

Het is jammer dat onze toppers zo snel naar het buitenland gaan natuurlijk.

Alleen bij Feyenoord waar bijna alle toppers zijn vertrokken hebben ze het goed voor elkaar door een goede jeugd maar wat gebeurt er volgend seizoen als er Kongolo, Clasie, enz. zouden vetrekken of bij PSV Willems, Depay, Wijnaldum en Guardado dan zie ik het zwaar in.

9 februari 2015 om 10:18

forzasittard. Sinds wanneer speelt Afc in de eredivisie? Verder speelde Zwolle leuk in de El, maar werd het natuurlijk wel gewoon uitgeschakeld voordat het toernooi goed en wel begonnen was. Ajax, Psv en Feyenoord zijn het aan hun stand verplicht er in deze ronde van de El gewoon nog in te zitten, dat het de voorgaande jaren niet altijd het geval was maakt de voorgaande jaren alleen maar dramatischer. Daarbij zie ik allen niet ver meer komen gezien het spel van de drie ploegen de laatste tijd.

9 februari 2015 om 10:24

Zwaar niet, een enkeling kunnen we opvullen met jeugdspelers zoals Berghuis en Schuurman. Het is juist in de verdediging e.d. waar we tekort komen met talenten zoals Hoedt die gewoon nu al transfervrij naar Lazio gaan. Zo'n speler zie ik nog liever bij de top van Nederland spelen, net zoals Gudelj, Vejinovic, misschien nog zelfs van Aken enzovoort. Komen ze tekort voor de top, kunnen ze nog altijd bij clubs zoals Pec gaan die het goed doet met zo'n type spelers.

9 februari 2015 om 10:52

@ wijze kip

Volgens mij is er elk seizoen wel een 'leegloop bij Ajax' dus hoezo refereer je nu alleen aan Feyenoord.

9 februari 2015 om 11:42

Pec? Die club plaatste zich niet eens voor de EL.

9 februari 2015 om 13:13

@mc_rulez

Moeilijk dat lezen of niet of spelen Willems, Depay, Wijnaldum en Guardado ook bij Feyenoord.

Volgende keer beter lezen voordat je reageert a.u.b.

9 februari 2015 om 16:00

Forza..

Ik hoop dat je weet dat Pec zich niet eens kwalificeerde voor de Europa League. Verder vind ik dat je moet kunnen inzien dat het niveau in de Eredivisie al heel veel jaar laag is, en niet alleen omdat Jack van Gelders favoriete clubje even in een dipje zit.. Nederland zakt steeds plekken op de Coëfficiënten lijst.

9 februari 2015 om 18:19

Tuurlijk wordt het niveau lager. Alle goede spelers spelen namelijk bij een steeds kleiner wordend groepje clubs in het buitenland. En dat komt niet door het fabelachtige beleid van die clubs maar door, jawel, geld.

Geen geld, geen top. Een zak geld heeft volgens Cruijff nog nooit een goal gemaakt, maar die zak geld kan je wel inruilen voor Ronaldo en die heb ik wel af en toe een doelpunt zien maken.

Van Hanegem kan boos worden tot hij een ons weegt, zolang hij geen sjeiks regelt voor de Eredivisie worden we echt nooit, maar dan ook nooit meer Europese top.

9 februari 2015 om 10:11

Bij de f'jes leer je inderdaad al de bal naast de goal te spelen wanneer je terugspeeld op de keeper om dit soort situaties te voorkomen, niet dat als keeper zijnde een eventueel polletje ervoor zorgt dat de bal op kan springen over je voet heen gaat en zo een eigen doelpunt kan opleveren Het ziet er echter inderdaad wel heel amateuristisch uit.

9 februari 2015 om 10:15

Klopt we hebben nu geen keepers in de Eredivisie van het niveau Neuer en degea natuurlijk maar het ziet er erg dom uit en dat het toevallig een huurling is van de winnende partij maakt het er wel nog erger door.

9 februari 2015 om 10:20

Je staat op de rand van het binnenslepen van een belangrijk punt en je hebt alle tijd die bal aan te nemen en rustig in te spelen. Als je dan voor zo'n ongecontroleerde maai kiest, is het sowieso onkunde

9 februari 2015 om 10:31

Schone liep anders redelijk hard door richting van der Hart!

9 februari 2015 om 11:35

Voor mij riekt het naar opzet. Ik vond hem daarvoor ook al een paar keer spastisch naar een bal gaan. Hij had namelijk zeeën van tijd om die bal aan te nemen.

9 februari 2015 om 15:16

Je hebt duidelijk de beelden niet gezien..

9 februari 2015 om 15:27

Heb de beelden wel gezien hij had echt nog tijd om de bal aan te nemen. en kijk de beelden nog maar eens na hij gaat soms heel raar naar een bal. Of hij kan er geen hout van of het is opzet.

9 februari 2015 om 19:51

Maar, had ie hem aan proberen te namen, dan was misschien wel hetzelfde gebeurd, aangezien er ook dan dat polletje was geweest.

Het gaat bij beide teams niet heel erg goed op het moment nee... Het positieve is dat ze wel beide wonnen.

Nog even terugkomen op die 1-2 bij Go Ahead Ajax, ik vond niet dat Van der Hart er veel aan kon doen. Natuurlijk kan hij hem aannemen, maar dan kun je ook zeggen dat, in dit geval, Verhoek een terugspeelbal nooit tussen de palen moet spelen, maar naast de goal.

Ondanks zijn negativiteit heeft hij wel gelijk. Wat een niveau leggen de clubs momenteel op de mat. Neemt niet weg dat het de competitie wel spannend maakt op deze manier. Iedereen kan van elkaar winnen.

9 februari 2015 om 10:03

Het maakt de competitie wel spannend inderdaad, maar daar is alles mee gezegd. Als Ajax, Psv en Feyenoord Europa in moeten wordt het meteen al te moeilijk. Dat is schrijnend om te zien.

9 februari 2015 om 11:41

In deze vorm kan AS Roma met een c elftal komen. Ook ajax zie ik dan niet winnen van Legia. Erg sonde, maar misschien komt de vorm snel terug.

gedeeltelijk met willem eens als het gaat om wel of geen blunder van van der hart. volgens mij zie je dit soort polletjes alleen bij keepers. ik zie het eigenlijk nooit op het middenveld gebeuren... een bal die rustig aan komt rollen en een speler die hem vervolgens als een malle wil wegrammen en er overheen maait.

9 februari 2015 om 11:38

Het is gewoon een grote fout van Van der Hart. Hij had alle tijd en ruimte om de bal aan te nemen en vervolgens pas weg te spelen. Daarnaast moet je, zeker als keeper zijnde, zo'n bal altijd met je binnenkant nemen. Dan haal je net zo makkelijk de middenlijn en als hij dan opstuit, komt de bal tegen je been aan. Van der Hart kan roepen wat hij wil, maar dit was een blunder van jewelste.

Dat deze man een een keer stopt met bekritiseren elke keer. Iedereen weet ondertussen wel dat hij altijd ontevreden is.
Tuurlijk is de eredivisie niet meer zo'n goede competitite, maar juist door dit soort wedstrijden blijft het een leuke competitie. Tegenwoordig is vantevoren niet meer zo aan te wijzen wie de wedstrijden wint, en dat maakt het voor mij persoonlijk elke wedstrijd weer leuk om te kijken!

9 februari 2015 om 10:14

Ik snap zijn punt wel, want het niveau van de Eredivisie is behoorlijk laag. Als de teams dan Europa in moeten, wordt het niet veel.

Maar ik snap jouw ook wel, want het wordt wel spannender. Jouw ploeg kan bijvoorbeeld van iedereen winnen. Moet ook wel zeggen dat Willem 2 het heel erg goed doet, leuk om te zien. Uiteraard hoort Willem 2 in de Eredivisie, mooie club!

9 februari 2015 om 10:19

Ik geef hem ook zeker geen ongelijk. Hij heeft ook wel degelijk een punt. Maar ik vind het tegenwoordig ook wel zo overdreven om elke dag weer te lezen dat hij een klacht heeft over het een en het ander.
Daarnaast ben ik ook zeer blij met de huidige prestaties van Willem II in de Eredivisie. Al hoop ik niet dat dit weer zo'n seizoen is als een aantal jaren geleden. Toen deden we het ookk 1 jaar heel goed en vervolgens speelden we weer degradatievoetbal. Ik hoop ook van harte dat mijn club zich kan vestigen in de middenmoot van de Eredivisie. Want ik denk dat deze club daar met zijn historie meer dan thuis hoort.

9 februari 2015 om 10:20

Eens, veel respect voor Willem2.

Och och Willem, vroeger was alles zo veel beter he? De Eredivisie zakt gewoon af, dat is al jaren een feit. Beetje raar om maar te blijven zeiken op het niveau als je weet dat het niet beter zal worden.

Relatief gezien misschien als FFP beter uitgevoerd wordt, maar het niveau is momenteel nou eenmaal niet top. Net als in Engeland liggen de clubs in Nederland steeds dichter bij elkaar. Geef hem verder wel gelijk dat het de laatste tijd extra dramatisch is qua spel, maar om dit nou steeds aan te geven is simpelweg open deuren intrappen.

9 februari 2015 om 10:49

haha vroeger was het in Nederland aardig wat beter ja, Ajax Feijenoord toonaangevend in Europa, dat gaat nu echt niet meer gebeuren

Serieus we weten dat het niet het fantastische niveau is wat Jij, van Hanegem, altijd hebt gehad. In die tijd werd er altijd fantastisch gevoetbald en was het een enorm genot om 90 minuten naar te kijken. Tegenwoordig is er gewoon niks meer aan... Ouwe zeikerd is en blijft het. Man wees blij dat Feyenoord na een waardeloze periode weer bovenin meedraait en gewoon een goed elftal heeft(ondanks dat het nu moelijk scoort). En Ajax zit gewoon in een enorme dip(niet aankopen van ervaring etc speelt ook mee). Lekker makkelijk zeiken dus.
En serieus nog de schuld geven aan de keeper. Die had hier rekening mee moeten houden... Man dit soort incidenten zie je al sinds het begin van het voetbal gebeuren en nu ineens kan je het de keeper wel kwalijk nemen? Trieste vent ben je.

Misschien dat jij hem tips kan geven Willem, winnen we weer eens uit in Amsterdam.
Verder snap ik niet echt waarom hij zeurt, afgelopen jaren was het alle ballen op Pelle en nu zijn we bezig een andere tactiek te vormen, dat heeft tijd nodig en zal uiteindelijk gewoon een mooi resultaat geven. Wat betreft de keeper, sluit ik me bij hem aan. Je vecht voor degradatie tegen de titelhouder, dan hoor je 100% gefocust te zijn met een 1-1 stand waar je nog kunt gaan winnen en dan door zoiets amateuristisch verliezen? Ik hoop ook dat er een onderzoek komt vanuit de Knvb, of misschien een discussie kan ontstaan waarom huurspelers dan tegen hun originele club mogen spelen. Ik weet dat dit in Engeland namelijk niet mag en met Manu bij Cambuur was het vorig seizoen ook prijs in de kuip... Raar dat keepers niks geleerd hebben van Robinson bij het Engels nationale team.

9 februari 2015 om 11:23

Wat betreft je mening over de keeper en het incident klink je als van hanegem. Je wilt een onderzoek door de knvb en de keeper moet gefocused zijn bla bla, zit niet zo te zeiken man ouwe zeurpiet. Die bal springt op door een polletje, ja een polletje ja. Manmanman

9 februari 2015 om 23:16

Maar een polletje? Kost de Eagles 1 punt en levert Ajax er 2 teveel op!
Is gewoon een enorme blunder die de keeper 100% had kunnen voorkomen, met heel grote gevolgen. Straks na 34 wedstrijden zouden deze 2 punten wel eens voor Ajax het verschil kunnen maken tussen plek 2 of 4! Gewoon een polletje! Ja, mijn neus! (bedoel ik verder niets mee)

Ach, hier vind ik dat van Hanegem maar aan het zeuren is. Het spel van Feyenoord was misschien niet geweldig, maar ze winnen wel. Daar draait het om.

Over dat polletje; gewoon pech. Kan vd Hart niks aan doen, nu word er geroepen van dat vd Hart dat had moeten verwachten of dat Verhoek de bal niet zo moet terugspelen (binnen de palen).

Dit soort terugspeelballen worden zo vaak gespeeld in een wedstrijd. Nu het een keer in de miljoen terugspeelballen fout gaat is jammer, maar verder niet druk om maken. Gewoon een lullig moment waarop het gebeurde.. Jammer, volgende keer beter.

9 februari 2015 om 10:41

Als je vindt dat v. Hanegem hier zeurt dan vind ik dat je wel wat kritischer mag worden. Ja Feyenoord en Ajax pakten de punten, maar het was wel tegen alle respect Cambuur thuis (uit tegen Cambuur is ander verhaal) en Go Ahead. Die clubs mag je best met een 2/3-0 oprollen zonder zelf echt in de problemen te komen. Maar nee, het spel van Ajax en Feyenoord is de laatste weken afzichtelijk, en daarmee klaar je de klus (op hangen en wurgen) wel mee tegen de Cambuur's en Go Ahead's van deze wereld, maar met iets meer weerstand verlies je, zo simpel is het. Dat hebben we de afgelopen weken wel kunnen zien.

Bovendien met er zometeen weer Europees gespeeld worden en met dit spel van de 3 overgebleven partijen, zie ik dat zeer somber in.

Dat zag er echt knullig en amateuristisch uit. Ik heb echt sterk het vermoeden dat vd Hart door deze actie een stuk rijker is geworden (Chineze geld)

9 februari 2015 om 11:23

Ja Van der Hart had expres een polletje op het veld gemaakt voor de matchfixing en vroeg Verhoek om de bal exact over net dat ene polletje heen te spelen...

9 februari 2015 om 11:26

Misschien lagen er meerdere polletjes haha

9 februari 2015 om 11:33

Omdat hij zegt dat het vanwege een polletje kwam hoeft het toch niet de waarheid te zijn? Hij maait gewoon langs de bal

9 februari 2015 om 12:56

Joh de beelden spreken voor zich...

Het gaat in een competitie erom dat je soms de slechte wedstrijden ook wint wil je in de race blijven voor Europees Voetbal in geval van feyenoord. Dat betekent dat het niet uitmaakt hoe je wint.

Tja, nivellering he. Je kan het wekelijks herhalen maar het is inmiddels wel een vaststaand feit. Ook mooi hoe van den Berg relativeerde dat mensen vonden dat hij een versterking zou zijn voor Ajax. Hij stelde dat dit kwam doordat de Eredivisie qua niveau dramatisch was gedaald. Een aantal jaren geleden zou men een van den Berg nooit aan dat niveau gelinkt hebben.
Nouja, we moeten het beste er maar van maken en genieten van hetgeen ons af en toe voorgeschoteld wordt.

Geef dan lekker je column op Willem, dan hoef je ook niet meer te kijken naar het Nederlandse voetbal. Voor goed voetbal schijn je vooral naar buitenlandse wedstrijden te moeten kijken, neem daar lekker een abonnement op. Of ga een keer kijken in het stadion. De Kuip schijnt een geweldige sfeer te hebben en in het stadion zal je vast meer plezier beleven aan zo'n wedstrijd dan vanaf de bank thuis. En anders ga je in de 2e helft lekker de trappen schoonmaken, werk zat hoef je jezelf ook niet te vervelen.

Spel van beide ploegen is inderdaad niet om aan te zien. Beide zijn vol lof over hun spelers maar op het veld is er weinig van te zien...

Ga lekker elk weekend je trap stofzuigen Willem, dan wordt Nederland niet wekelijks moe van je bijna altijd negatieve uitlatingen over het Nederlandse voetbal. We weten inmiddels wel dat vroeger alles beter was.

Wat een geniale pannekoek deze man. Zegtie nou echt; ik ben in de 2e helft maar de trap gaan stofzuigen? Moehahahaha geweldig.

Ja, heer van hanegum, dat de clubs slecht hebben gespeelt, de een nu geen goede wedstrijd, de ander zit in een dip, hebben we allemaal kunnen zien en dat de eredivisie niet hoog scoort klopt ook nog. Maar zeur aub niet zo, M. vd Hart kon hier miss alleen nog achter de bal aan gaan, maar was te zeer van slag en stond als genageld aan de grond vast. Ook verhoek had het nog anders kunnen oplossen denk ik en zo kan je nog meer zeggen. Ajax was nu echt lucky ajax en vindt het triest voor M. vd Hart en vond het leuk dat de ajacieden toch naar hem toe gingen om hem te steunen. De een kan zeggen dat ze hem feliciteerde en de ander zal zeggen dat ze hem steunde/trooste, ik vond het leuk om te zien.

Joh er staan 3 centrale verdedigers, Boulahrouz meegerekend.

Een blok van 2 controleurs er voor en een noeste werker op 10!

Breng GVD eens voetbal in die ploeg! Je eigen talenten gaan er aan kapot, Vilhena speelt niet en Boetius staat echt niet op zijn plek op links.

Vermeer op goal, dan vlnr Nelom, Kongolo, v. Beek en Wilkshire. Middenveld met de punt naar achter Clasie, Vilhena en Toornstra achter de spits. Voorin "gewoon" Kazim, Manu links en JP rechts!

Van beide clubs heel droevig niveau inderdaad. Verdienden de punten eigenlijk helemaal niet. Van het wisselbeleid van Rutten snap ik echt geen drol overigens. Op een gegeven moment stonden er weet ik veel hoeveel spelers op de linkerflank en behalve de matige Bouhlarouz stond er op rechts helemaal niemand. Het leek wel klutjesvoetbal van de Fjes af en toe, ware het niet dat Vilhena en Achabar af en toe nog wat lieten zien.

Ik vind dat een willem van hanegem is een keer zijn mond moet houden en niet denken dat hij alles is, voetbal is nou eenmaal anders dan dat het vroeger was!!! Het ligt niet alleen aan zijn feyenoord, het ligt niet alleen aan het ajax van cruijff andere clubs worden ook beter ondanks hun financiële middelen!!! En jammer dan dat er geen enkele club de aansluiting kan vinden in europa!! Dat is wat de clubs zichzelf aan doen!!! Een ajax had een vermaelen, vertonghen en een eriksen langer bij zich kunnen houden maar ze waren bang om een te hoog salaris te geven!! Een feyenoord kon/kan het nu niet vanwege hun financiële middelen en een psv had ook de mogelijkheden om hoger te eindigen in de tijd dat cocu nog voetbalde en zelfs met van bommel erbij hadden ze een goede selectie!!

Rutten heeft nog niet bij getekend. Grijp je kans Willem of ben je ook gewoon zo'n blaas kaak .

Heb het hier al vele keren verklaard deze man wvh is echt seniel. Dit zeg je toch niet over je eigen liefde als dat dan al zo is. Sta achter je club maar brandt en helemaal niet de trainer af. Natrappen heet dat en daar staat rood op. Als het dan zo een clubman is moet hij in t stadion gaan zitten en proberen goede raad te geven maar seniele mensen kramen alleen onzin uit. Zo ook deze zielige man.

Juist echte vrienden zeggen elkaar de waarheid. Niemand van de club mag blij zijn met het vertoonde spel! Als je verder wil komen, dan moet er groei zichtbaar zijn, een stijgende lijn. Die is na de winterstop absoluut niet te zien. Zowel in adam als in rdam niet.
Valkuil voor met name jonge spelers is dat ze na een 2-0 voorsprong denken dat ze er al zijn. Niet bereid om de 90 minuten de volledige inzet te blijven geven, waardoor zij het resultaat nog in gevaar brengen.
Daar wordt ik ook boos om als ik dat zie. Rutten focust na zon wedstrijd ook op de 3 punten, maar mag best iets meer zijn onvrede over het spel naar buiten brengen. Zijn tevreden uitstraling wekt de gemakzucht bij de jonkies in de hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren