Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord kan clausule van 1,16 miljoen euro lichten voor nieuwe rechtsback

Laatste update:

Joshua Brenet kan ook binnen Nederland een transfer maken. Feyenoord mengt zich volgens De Telegraaf mogelijk in de strijd om de felbegeerde rechtsback van FC Twente, die voor slechts één miljoen Britse pond, omgerekend 1,16 miljoen euro, op te halen is in Enschede. Ook vanuit Italië, Turkije, Engeland en Griekenland wordt volop gehengeld naar de diensten van Brenet.

De vleugelverdediger tekende vorig jaar nog bij in De Grolsch Veste, ondanks concrete interesse van Feyenoord. De Rotterdammers zagen Brenet op dat moment als een versterking op de linksbackpositie, waar afgelopen seizoen Quilindschy Hartman zijn definitieve doorbraak beleefde. Op dit moment is Brenet in beeld voor de rechterkant van de defensie. Feyenoord houdt serieus rekening met een vertrek van Marcus Pedersen en/of Lutsharel Geertruida, zo weet De Telegraaf.

FC Twente lijkt volgende ster te verliezen na interesse uit Engeland en Turkije

Het wordt moeilijk voor FC Twente om Brenet te behouden, zo bleek zaterdag al. Lees artikel

De 29-jarige Brenet liet vorig jaar bij het verlengen van zijn verbintenis tot medio 2024 een ontsnappingsclausule opnemen. Daardoor moet Twente voor een bedrag van één miljoen pond meewerken aan een transfer. De wingback lijkt onhoudbaar voor de nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Eredivisie, omdat er ook vanuit het buitenland concrete belangstelling is.

Vanuit de Premier League zijn Fulham en Burnley in de markt, terwijl ook de Turkse topclubs Besiktas, Fenerbahçe en Istanbul Basaksehir zijn situatie monitoren. "De club kent mijn dromen en ambities. Ik zou het mooi vinden om deze zomer nog een keer een stap omhoog te maken", vertelde Brenet eerder tegenover Voetbal International. De voormalig PSV'er werd in de winter al begeerd door Fulham. "Daarmee wil ik niet zeggen dat ik Premier League-voetbal zomaar aankan, maar een club van vergelijkbaar niveau, dat zou ik wel willen proberen. Ik ben ambitieus."

Is Joshua Brenet geschikt voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen versterking voor Feijenoord. Dit zijn weer die klassieke Feijenoordaankopen van een aantal jaar terug. Dat hebben ze nu wel ontstegen, lijkt me.

25 juni 2023 om 22:32

Voor de breedte lijkt mij dit een prima versterking? Zeker voor slechts één miljoen euro lijkt het mij geen verkeerde aankoop. Vorig jaar wilde Brenet echter niet naar ons komen omdat hij gegarandeerde speeltijd wilde. Dat zie ik voor komend seizoen niet ineens veranderen. Ik zie deze transfer dan ook niet gebeuren.

25 juni 2023 om 22:34

Was Brenet niet buiten de selectie gezet bij Twente omdat hij niet op de bank wou zitten? Lijkt me niet de mentaliteit die je wil van een breedte versterking.... Tenzij hij de beoogde vervanger van Geertruida is, maar dan worden er wel heel veel jasjes uit gedaan.

25 juni 2023 om 22:42

Als vervanger van Geertruida zie ik hem ook liever niet komen. Brenet vind ik aanvallend erg sterk, sterker ook dan Pedersen. Verdedigend vind ik hem echter net iets te beperkt voor het niveau dat we nastreven. Als je echt een aanvallende vervanger van Geertruida wil dan zou ik voor van Ewijk gaan. Echt een 1-op-1 vervanger van Geertruida zie ik in Nederland niet rondlopen.

25 juni 2023 om 22:45

Je hebt toch Geertruida en Pedersen op rechts en dan nog een talent, Benita?! (weet niet zeker of die knul zo heet). Joshua lijkt me dan onnodig.

25 juni 2023 om 22:51

Misschien eerder wat voor Ajax. Die hebben geen goede rechtsback.

Ik denk dat Champions League te hoog gegrepen is voor Brenet.

25 juni 2023 om 23:12

Vorig jaar leek het me top. Toen had je Lopez niet, was Hartman nog niet doorgebroken en leek Geertruida naar het centrum te verschuiven voordat Hancko kwam. Toen was een back die aan beide kan spelen ideaal. Nu vraag ik me af wat je ermee moet, tenzij misschien Pedersen of Lopez vertrekt. Als Geertruida vertrekt lijkt het me beter om eenzelfde type te zoeken

26 juni 2023 om 00:11

Het gaat waarschijnlijk om een back-up en dan komt van Ewijk niet. Het is mogelijk ook afhankelijk of Trauner blijft en Geertruida naar centrum verhuist. Het is mij wel duidelijk dat het hier om interesse van Pedersen gaat en niet van Geertruida. Dan snap ik het al wat meer, want anders had Feyenoord doorgepakt naar hoger niveau. Maar verder prima speler

26 juni 2023 om 14:54

Brenet zal nooit naar Feyenoord gaan als breedteversterking. Hij wil voetballen, niet alleen maar trainen.

Daarom heeft hij afgelopen seizoen ook bijgetekend bij Twente, om vlieguren te kunnen maken als basisspeler.

25 juni 2023 om 22:33

Ik vond Brenet in Eindhoven onwijs sterk, voordat hij naar het buitenland vertrok

26 juni 2023 om 02:33

Nou, het was zo best niet hoor. Denk dat het een beetje een roze bril is van je

25 juni 2023 om 23:41

Bedrag ligt iets hoger dan wat hier gezegd wordt, denk dat hij het wel aankan maar verdedigend blijft ie kwetsbaar. Aanvallend in de eredivisie voor elke club een aanwinst natuurlijk.

26 juni 2023 om 09:41

Brenet is wel 5 klasses beter dan een slapjanus van een pedersen. Dan heb je iemand die nog CL ervaring heeft. Kan ook als linksback uit de voeten.

Hmm, is zeker niet slechter dan Pedersen denk ik dan maar ook weer niet goed genoeg eigenlijk.

25 juni 2023 om 22:35

Verdedigd matig, maar aanvallend top. Zie zijn statistieken maar, dat zie je nauwelijks.

25 juni 2023 om 22:32

Lijkt mij ook niet. Hoogstens pakken voor 1,6 miljoen om hem na 1 seizoen weer te verkopen voor 5 miljoen. Bijna gratis geld.

26 juni 2023 om 08:18

Feyenoord is natuurlijk een ander niveau, maar ik vind Brenet aan de bal wel echt opvallend goed hoor. Beter dan Roberto Rosales en die heeft CL gespeeld bij ons, en heeft dat goed gedaan.

Als Ajacied zou ik zeggen doen! Maar als Feyenoorder zou ik toch gaan kijken naar backs van een hoger niveau, mits die er zijn maar dat denk ik wel.

De geruchten worden er niet bepaald beter op hè.... Kom op, we kunnen toch wel een segment hoger vissen dan een afdankertje als Brenet? Hou dan gewoon Pedersen aan, daar zit tenminste nog wat rek in...

25 juni 2023 om 22:33

Ik lees toch duidelijk ‘als eventuele vervanger van Pedersen’ in de tekst…

25 juni 2023 om 22:41

Dan zou ik nog eens lezen. Er staat namelijk:

"feyenoord houdt serieus rekening met een vertrek van Marcus Pedersen en/of Lutsharel Geertruida, zo weet De Telegraaf."

25 juni 2023 om 22:53

De Telegraaf weet niets, maar speculeert er vrolijk op los.

Maar zelfs als vervanger van Pedersen, is hij aan de matige kant. Aanvallend "van dik hout zaagt men planken" en verdedigend "non-existent?"

25 juni 2023 om 23:10

Hoezo aan de matige kant. Heeft het bij Psv naar behoren gedaan en bij Twente ook. 1 miljoen is een koopje

prima back als je tegen rechterrijtje eredivisie speelt.
anders lijkt het mij echt oppassen geblazen wanneer je naar achteren wordt gedrukt.. verdedigend staat ie toch vaak te slapen of halfbakken ingrepen.

26 juni 2023 om 08:50

Feyenoord wordt toch nooit naar achteren gedrukt?

Heeft Fey met Pederson en eventueel Geertruida en Kasanwirjo niet genoeg opties? Of willen ze Geertruida daar van ontlasten? Voor erbij lijkt het me gwn een prima aankoop ook niet duur!

Je hebt met Pedersen, Geertruida en Kasanwirjo toch genoeg opties? Koopje of niet, deze speler is niet nodig.

26 juni 2023 om 02:38

Als je nou even de tekst gewoon leest ipv dom iets te roepen dan had je geweten dat 1 van de back mogelijk vertrekt!

26 juni 2023 om 10:08

Als je nou die aannames voortaan thuis laat zou dat je sieren. Ik heb het artikelen gelezen en het doet niets af aan wat ik zeg. Je hebt nu 3 en als je er een verkoopt heb je de positie alsnog dubbel bezet, om nog maar te zwijgen over Benita.

Ik ben denk ik als 1 van de weinige wel positief als dit gebeurt. Pedersen is een prima back maar niet in de speelwijze van Feyenoord. Brenet daarentegen past veel beter.

Als je Pedersen voor een mooi bedrag kan verkopen, Brenet voor iets meer dan een miljoen kan halen en Benita verhuren dan doe je denk ik op alles goede zaken. Kwalitatief, financieel en voor de lange termijn met verhuur Benita.

25 juni 2023 om 23:04

Ik denk het eerlijk gezegd ook wel. Met het dominante voetbal van Feyenoord afgelopen jaar is het best lekker om een back te hebben die voorin ook wat mee stookt. Maar er zullen (oa in de CL) ook moeilijkere potjes komen met minder dominantie, en dan komt hij verdedigend wel echt tekort.

25 juni 2023 om 23:10

Klopt maar zo kan Slot eventueel variëren. In de Eredivisie met Brenet rechtsback en Luts centraal en CL Luts rechtsback en Trauner centraal.

25 juni 2023 om 23:07

Tuurlijk is voor iedere ploeg uit de top drie een aanvulling op de selectie. Zeker met de vele wedstrijden

Brenet aantrekken doe je alleen maar als een van de huidige rb's vertrekt, misschien Benita tijdelijk naar een club.
Trouwens prima voetballer, en niet alleen door het prijskaartje.

Alsjeblieft niet. Techniekloze draver..komen we niks verder mee

25 juni 2023 om 23:42

Beetje zoals Malacia

25 juni 2023 om 23:44

Maar wel een Techniekloze draver (zijn jouw woorden) die Assist en goals maakt, dat zie ik die Pedersen nooit doen over slechte voetballers gesproken.

26 juni 2023 om 11:11

Niet dat ik Pedersen nou zo fantastisch vindt, maar die heeft helaas voor jou de laatste 2 seizoenen 3 assists meer geproduceerd dan Brenet in dezelfde periode. Ik herinner me de goals van Brenet niet ...misschien waren het technische hoogstandjes maar kunnen ook kopgoals zijn geweest. Vind zo n statistiek niet meteen iets zeggen over wel of geen techniek hebben. Ik vind het een veel mindere versie van Dumfries en verdedigend niet beter dan Pedersen

26 juni 2023 om 08:16

Techniekloos? Daarom heeft hij ook betere aanvallende statistieken dan alle verdedigers van Feyenoord. Zegt misschien iets over wat er nu bij jullie loopt dan.

Totale onzin, want waarom zou Brenet in z’n Nederlandse contract met FC Twente hebben staan dat de afkoopsom 1 miljoen Engelse pond is? Haha man, wat een onzin.

26 juni 2023 om 08:52

Dat staat er ook niet in, maar de Engelse krant heeft dat omgedoopt naar ponden i.v.m. vermeende belangstelling ban Burnley.

Verdedigend en qua positionering erg matig, aanvallend best prima en in balbezit mwah. Als backup kan het nog wel, maar niet als vaste basisspeler.

Mocht een back vertrekken, zou ik Brenet echt prima vinden om erbij te halen, zeker voor een bescheiden transfersom.

De reacties van Feyenoorders zijn, net als bij Zerrouki, louter zuur. Ik zou lekker je heil ergens zoeken waar je wel met een warm welkom wordt ontvangen Joshua.

Brenet gaat nooit een binnenlandse transfer maken om als reserve op de bank te zitten. Als ie dan toch op de bank moet, dan in het buitenland.

26 juni 2023 om 10:04

Het lijkt me inderdaad ook sterk. Vorig jaar verkoos hij al de (min of meer gegarandeerde) speeltijd boven z'n plek bij Feyenoord en die situatie is nog altijd hetzelfde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren