Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente lijkt volgende ster te verliezen na interesse uit Engeland en Turkije

Laatste update:

Fulham onderzoekt de mogelijkheden om Joshua Brenet naar de club te halen, zo schrijft The Evening Standard zaterdagavond. De rechtsback heeft een tot medio 2024 doorlopend contract in Enschede, maar heeft in een eerder stadium al aangegeven open te staan voor een transfer. Volgens de bovengenoemde krant beschikt Brenet in zijn contract over een afkoopclausule van één miljoen pond, omgerekend zo'n 1,16 miljoen euro. Naast Fulham is het gepromoveerde Burnley eveneens in de markt voor de aanvallend ingestelde back. Ook de Turkse topclubs Besiktas, Fenerbahçe en Istanbul Basaksehir monitoren de situatie van Brenet.

De interesse van Fulham in Brenet is weinig verrassend te noemen. Manager Marco Silva wilde de rechtspoot aan het einde van de vorige zomer al naar de club halen, maar van een transfer naar Londen kwam het toen niet. Ook in de winterstop van het afgelopen seizoen kwam het ondanks een nieuwe lokroep van Fulham niet tot een transfer. De hernieuwde interesse in Brenet heeft ook te maken met met feit dat er getrokken wordt aan de huidige verdedigers van Fulham. Zo staat Antonee Robinson in de belangstelling van Newcastle United en wordt Tosin Adarabioyo gevolgd door Tottenham Hotspur, AS Monaco en Stade Rennes. Daarnaast heeft ook Kenny Tete zich het afgelopen seizoen uitstekend gemanifesteerd, waardoor hij gelinkt wordt aan Liverpool.

Daarnaast moesten the Cottagers toezien hoe Cédric Soares na een een huurperiode van een half jaar terugkeerde naar Arsenal, terwijl ook Layvin Kurzawa de club achter zich heeft gelaten. De Fransman kwam het afgelopen seizoen uit voor Fulham en is na het einde van het seizoen teruggekeerd naar zijn eigenlijke werkgever Paris Saint-Germain. Naast Brenet staat ook Fiorentina-verdediger Igor in de belangstelling van Fulham. De Braziliaanse verdediger staat nog tot medio 2024 onder contract in Florence. Mocht de keuze van Brenet toch op Burnley vallen, krijgt de mandekker daar te maken met een Nederlandstalige coach in Vincent Kompany.

Brenet kijkt uit naar een avontuur buiten Enschede, zo liet hij in een eerder stadium weten in gesprek met Voetbal International. "De club kent mijn dromen en ambities. Ik zou het mooi vinden om deze zomer nog een keer een stap omhoog te maken", vertelde Brenet, die op de hoogte was van de interesse van Fulham afgelopen winter. "Daarmee wil ik niet zeggen dat ik Premier League-voetbal zomaar aankan, maar een club van vergelijkbaar niveau, dat zou ik wel willen proberen. Ik ben ambitieus." Eerder deze transferperiode raakte Twente Julio Pleguezuelo (Plymouth Argyle), Václav Cerný (VfL Wolfsburg) en Ramiz Zerrouki (Feyenoord) al kwijt, terwijl Virgil Misidjan naar alle waarschijnlijkheid aan de slag gaat bij PAOK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Premier League is een prachtige stap voor Brenet. Na wat moeilijke jaren heeft de keuze voor Twente perfect uitgepakt. Heeft zich toch weer in de kijker gespeeld!

25 juni 2023 om 07:26

Aanvallend kan Brenet mee maar ik ben wel bang dat hij verdedigend iets tekort komt om bij een degradatiekandidaat in Engeland te slagen.

Bruggink heeft wel direct heel veel werk te doen. Ben benieuwd of het hem lukt om komend seizoen een elftal neer te zetten wat minimaal even sterk is als afgelopen seizoen.

24 juni 2023 om 22:37

Op het vertrek van Brenet is gelukkig al voorgesorteerd met het aantrekken van Sampsted. Maar dat er op het middenveld en op de vleugels het een en ander bij moet is inderdaad duidelijk.

25 juni 2023 om 00:58

Daarom blijft Streuer ook minimaal half jaartje langer. Dat vind ik echt een gezonde situatie. Niet aan lot overgelaten maar rustig laten inwerken.

25 juni 2023 om 06:46

Streuer blijft tot 1 september en al het voorwerk is door hem gedaan. We zullen met het vertrek van een aantal bepalende spelers sportief wel iets terug moeten op de korte termijn verwacht ik. Maar de plaatsen 5-8 en dus nacompetitie is echt wel haalbaar. Overigens verwacht ik ook nog dat Smal vertrekt, alhoewel daar nog geen concrete belangstelling voor is. Positief is wel dat Hilgers gaat bijtekenen. Deze leegloop was ook verwacht en sportief is het natuurlijk niet leuk maar financieel is het wel goed. Een flink deel van iedere transfer (hierover zijn vaststaande afspraken) gaat naar de aflossing van de schulden uit de periode Munsterman. En pas wanneer die volledig weg zijn kunnen we echt grote stappen gaan maken.

25 juni 2023 om 10:40

Vind ik niet realistisch, Twente had buitengewoon sterk seizoen, nu volgt de voorspelde leegloop. Doelstelling moet zijn mooi en attractief voetbal en als het meezit playoffs en niet smijten met geld maar schulden aflossen.fijn dat ze mees hilgers weten te houden. , en enkele goede spelers hebben aangetrokken

25 juni 2023 om 15:32

Het hoeft er ook niet heel ver van af te zitten. Twente heeft de 5e begroting van de eredivisie en de bedragen die ze nu verdienen zijn misschien voor de top 3 en AZ betrekkelijk laag. Maar voor alles wat daar onder zit niet, en die raken net zo goed spelers kwijt.

Een afkoopclausule van 1,16 miljoen? Had twente toch wel meer voor kunnen vangen??

24 juni 2023 om 22:38

Anders was hij afgelopen seizoen transfervrij vertrokken. Nu toch nog een seizoen gespeeld en levert nog iets op. Prima, al vind ik ben uiteraard meer waard. Twente lijkt zich wel erg bezig te houden met het welzijn van de spelers. Zo ook met Cerny, waar ze bij andere clubs meer voor hadden kunnen vangen.

24 juni 2023 om 22:43

Welzijn van spelers? Vandaar dat Zerrouki een jaar lang niet mocht vertrekken terwijl hij dat graag wou? Waarschijnlijk gewoon afspraken dat in het contract staat net als bij Brenet.
De stap van Brenet snap ik eerlijk gezegd niet. Vorig seizoen wou hij de garantie op speeltijd dat hij niet kreeg bij een Feyenoord of PSV of zal hij nu meer kijken naar onafhankelijk worden qua salaris?
Dan snap ik het wel.

24 juni 2023 om 23:27

Ah Sergio, oude twentehater. Uiteraard zie ik je weer bij een topic over Twente. Zerrouki was volkomen logisch (en blijkt achteraf ook dat Twente volledig gelijk had). Een sleutelspeler midden in het seizoen wegdoen, terwijl je aan het einde van het seizoen er net zoveel voor krijgt is toch volkomen logisch?

Brenet heeft aangegeven dat hij het nog graag een keer wil proberen in een topcompetitie. Ik denk niet dat hij het kan, maar snap de ambitie wel.

25 juni 2023 om 13:59

Het gaat toch over het welzijn van de speler? Voor Twente inderdaad beter, voor Zerrouki minder. Die had een (half)jaar bij de kampioen zich beter kunnen ontwikkelen dan bij de nummer 5.

Wat er haten aan is, is mij een raadsel. Gewoon realistisch.

24 juni 2023 om 23:10

Clausule schijnt 2 miljoen te zijn. Afspraken die gemaakt zijn vorig jaar. Anders was ie gratis de deur uitgelopen. Wederom goed gehandeld dus!!

25 juni 2023 om 06:58

Meer is hij toch ook niet waard? Je hoeft niet te denken dat deze degelijk verdediger 5 tot 7 miljoen waard is of zo. 1 tot 2 is echt de max...

25 juni 2023 om 08:35

Beeldbander daar zijn de meningen over verdeeld. Brenet was zo belangrijk afgelopen seizoen. Verdedigend zozo maar aanvallend erg veel gebracht. Jij en ik bepalen de waarde niet, wat de gek ervoor geeft geldt. Maar met een clausule heeft Twente weinig te willen

Ik ben oprecht benieuwd of Brenet het zou gaan redden in de PL. Ik zou het echt niet durven zeggen.

Wel jammer voor Twente want zo verlies je opnieuw een basisspelers/belangrijke kracht. Nummer zoveel deze transferwindow. Ben benieuwd hoe dat elftal er komend seizoen uit komt te zien.

24 juni 2023 om 22:46

Zelfde verhaaltje als met Julio. Wil graag de PL in, maar zou jij God niet weten welke club dan? Misschien leuke optie voor een club uit de Championship.

24 juni 2023 om 23:30

Opzich zijn alle die vertrokken zijn, en met Brenet nu meegerekend, allemaal totaal niet verrassend en al zeker een half jaar als reëel geacht. Daardoor is de schok voor supporters minder, maar lijkt het me intern ook iets makkelijker om je er op voor te bereiden. Sampsted is al gehaald voor Brenet afgelopen winter bijvoorbeeld, dus die zou dat plekje overnemen. Dat Zerrouki, Cerny, Brenet zouden vertrekken zag iedereen al aankomen en Pleguezuelo en Misidjan was ook een grote kans, maar met het verlengen van Hilgers sla je al een zeer grote slag. Neem aan dat ze intern ook al een tijd op de hoogte waren van de plannen van al die spelers, alles komt immers niet als een verassing. Dat zou pas zijn als er een hoog bod zou komen op 1 van de leiders, Unnerstall of Propper. Dit is allemaal te verwachten en al tijden ingecalculeerd.

Brenet, regelmatig verguisd bij PSV maar straks gewoon op de rechtsbackpositie bij Fulham in de Premier League. Exact hetzelfde gold voor zijn illustere voorganger: Stanislav Manolev

24 juni 2023 om 23:15

Maar PSV moet toch niet het niveau nastreven van Fulham of wel?

25 juni 2023 om 14:01

Hij moet zich daar gewoon nog bewijzen? Speelt Tete daar niet op de back positie? Die speelt Brenet er niet zomaar uit.

Nou is Kenny Tete dan de Ex-Ajacied die terug komt? En Brenet richting Fulham haha!

Zou een grote, maar mooie stap zijn voor Brenet. Dat hij deze zomer (voor een laag bedrag) zal vertrekken staat min of meer ook wel vast en was ook de afspraak waar hij vorig jaar voor bij wilde tekenen.

Tete is toch 10 klassen beter dan Brenet. Fullham wel echt hele mooie club en sfeer.

25 juni 2023 om 02:42

Zou die willen. Brenet is aanvallend niet 2x zo sterk maar misschien wel 10x zo sterk. Brenet kom terug naar huis. PSV heeft hem echt nodig!!

25 juni 2023 om 06:53

Beide zijn rechtsbacks, maar qua speelstijl totaal niet te vergelijken. Het is maar waar je als coach voor gaat. Tete is verdedigend veel beter maar voegt aanvallen weinig toe. Brenet is aanvallend heel sterk maar laat verdedigend de nodige steekjes vallen. Ik heb geen idee hoe Fulham speelt. Maar Brenet zou prima in een 5-3-2 systeem passen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren