Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-fans kondigen grote actie aan: 'Zijn NIETS opgeschoten. NIETS!'

Laatste update:
/

Fans van Feyenoord zijn het bestuur van hun club beu. Om die reden organiseren zij op 21 februari, voor het competitieduel met Roda JC Kerkrade, een protestmars. De website Lunaticnews laat aan duidelijkheid niets te wensen over. “We gaan voor de FIFA-methode: iedereen moet weg”, schrijft men.

De supporters zijn de matige prestaties van hun favoriete club beu en leggen de schuld bij het huidige bestuur, waarbij algemeen directeur Eric Gudde de kop van Jut is. “Na acht jaar Eric Gudde is de club geen steek vooruit gekomen. Financieel hebben ze misschien wat trucjes uitgehaald, maar Feyenoord maakt geen enkele stap voorwaarts”, luidt de kritiek aan het adres van de bewindvoerder(s).

Gewezen wordt op de marginale financiële progressie, het feit dat er nog altijd geen duidelijkheid is omtrent een nieuw stadion en het verouderde trainingscomplex. “In vijf jaar tijd: NIETS opgeschoten. NIETS!” Om hun roep kracht bij te zetten gaan de fans honderden verhuisdozen voor De Kuip zetten, om duidelijk te maken dat het bestuur hun spullen moet pakken. “Het hek voor het Maasgebouw zal waarschijnlijk dicht gedaan worden door de 'heren angstcultuur', de dozen gooien we dus over het hek heen!”, klinkt het.

Vind jij dit een goed idee van de fans?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht! We kunnen niet alles blijven slikken.

11 februari 2016 om 21:23

Je heb weinig keus. Jij en andere supporters zijn de baas niet. Dat supporters hun onvrede laten blijken is logisch, maar de beslissing om iemand weg te sturen ligt niet bij de supporters. Daarbij is het volgens mij vooral Van Geel die jullie geld kost en beperkt in de sportieve ontwikkeling. Feyenoord steekt veel geld in de selectie, waardoor een nieuw stadion of traningscomplex er niet in zit.

12 februari 2016 om 00:40

@DeToekomst

Het is gelukkig aan de selectie af te zien dat er veel geld in gestopt wordt! Het is misschien niet aan de supporters om iemand weg te sturen, maar wat is de club zonder het Legioen? Onvrede laten uiten is prima. Nu zorgen dat het bij verhuisdozen plaatsen blijft.

11 februari 2016 om 21:38

Je kan wel gewoon accepteren dat Feyenoord een paar jaar langen bovenmaats heeft gepresteerd door boven PSV te eindigen, maar dat de club gewoon te ver is afgezakt. Ajax en PSV zijn veel verder, qua team en qua club. Accepteer dat eens en ga eens achter je team staan, in plaats van om de week te zeuren over Feyenoord. Als je achter je club zou staan dan zou je wat meer thuiswedstrijden winnen, want De Kuip is nog nooit zo tam geweest als dit jaar. Zelfs tegen PSV-thuis, een topper, hoorde je meer PSV-fans dan Feyenoord-fans. Jullie zijn gewoon niet realistisch meer. Al die trammelant die jullie schuppen maakt het alleen maar onrustiger bij de club.
Puur hypothetisch, stel morgen komt er een nieuw bestuur. Wat dan over een jaar? Denk je dat jullie dan opeens Bazoers in de jeugdopleiding hebben? Dat jullie Van Ginkels kunnen huren? Guardado's or Moreno's kunnen aantrekken? Feyenoord haalt er op dit moment gewoon het maximale uit. Jullie moeten inzien dat het opbouw proces jaren duurt. Als PSV niet door had kunnen groeien, was PSV nu ook subtop geweest. Maar wij hebben gewoon geluk gehad met geweldige aankopen die duur zijn verkocht (mertens, Strootman, Lens) doorstroom van talenten die veel waard waren (depay) en later het aantrekken van goede spelers voor een prikkie (guardado).
Feyenoord moet gewoon even een paar tussenjaren nemen met geweldige rust. Supporters moeten zich niet zo op laten naaien door alles en iedereen en gewoon de club de tijd geven. Dus geen protestmarsen, geen gebouw bestormingen, geen geklaag. Gewoon naar het stadion en je club aanmoedigen. Als na een jaar of twee, drie dan nog geen prestaties zijn behaald, dan kan je concluderen dat het bestuur er niets van bakt. Jullie moeten namelijk niet vergeten dat aankopen als Toornstra en Vejinovic zijn gedaan, omdat Het Legioen alles en iedereen zat op te naaien.

11 februari 2016 om 21:51

Met dit bestuur komen we ook niet dichter bij Ajax en PSV. Terwijl zij wel stappen maken. Er is 10 miljoen geïnvesteerd in een luchtkasteel van een stadion. Er is niet eens een plan gekomen voor dat geld!

Martin Middelmaat doet zijn naam eer aan door structureel aan te komen met maximaal subtop spelers. Spelers die het leuk doen, maar die nooit meer voor miljoenen doorverkocht zullen worden.

Daarnaast zijn de grootste successen de afgelopen 3 jaar niet bepaald op zijn naam te zetten. Guidetti en Pelle kwamen allebei aanwaaien, daar heeft hij geen stap teveel voor gezet!

Kortom: Gudde heeft de club niet verder gebracht in zijn primaire taak (lees: nieuw stadion) en mag dus zijn conclusies zelf wel eens trekken.

Ook Martin heeft te veel geld gestopt in te veel matige spelers. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd; ook bij Ajax ging het mis toen er eenmaal een budget aan hem gegeven werd.

11 februari 2016 om 22:03

Met deze supporters wordt de kloof tussen PSV & Ajax en Feyenoord alleen maar groter. Feyenoorders eisen investeringen, terwijl het geld daar niet eens voor is. Van Geel komt alleen aan met middelmaat spelers omdat jullie er naar verlangen. Wie moet van Geel dan kopen? De enige echt topspeler die voor dat geld de laatste jaren is gekocht is Guardado en die kwam door twee zaken: 1. Kans op Champions League en 2. De historie die de club al had met hem. Van die 2 a 3 miljoen die Feyenoord uit kan geven kan je niets beters halen, spelers las Pröpper vallen net buiten dat bedrag en spelers als Schöne en Gudelj gaan liever naar clubs waar er meer kans is op een titel. Maar toch Moet het bestuur van jullie spelers blijven halen. Jullie dwingen ze tot middelmatige aankopen, waardoor spelers als Vilhena, Achabar en Boetius (terecht) vertrekken, omdat ze weten dat er over een jaar toch weer een middelmatige speler staat. Het bestuur is bang voor Feyenoord, jullie weten altijd wel adressen te achterhalen en dan weer iemand te bedreigen of wat dan ook. Of anders bestormen jullie het Maasgebouw. Gudde en van Geel hebben de club van de ondergang gered, nog geen vijf jaar geleden. Het is onrealistisch te denken dat een club binnen 5 jaar kampioen kan worden van scratch. Tenzij je grote financiële meevallers hebt, zoals PSV indertijd (gemeente, Strootman, Lens, Mertens).

11 februari 2016 om 23:49

Je kan Van Geel wel de schuld geven maar dat lijkt me ook niet helemaal eerlijk. De man doet zijn best en een andere technisch directeur zal het niet veel beter doen.

12 februari 2016 om 00:43

Je kan ook teveel vertrouwen in de directie hebben. Feyenoord moet stappen maken, gebeurt niet. Dan maar rustig afwachten? Het Legioen staat als een blok achter het elftal. Dat is wel te zien aan het aantal verkochte tickets. Iedere thuiswedstrijd is tot nu toe uitverkocht geweest.

12 februari 2016 om 09:08

Yamiown; meer thuisduels winnen? Ben je uberhaupt wel op de hoogte van het feit dat Feyenoord tot aan de winterstop alleen punten had laten liggen tegen Ajax in De Kuip? Dat het team nu hopeloos uit vorm is en er niets meer mee zit, is die statistiek ineens een stuk slechter geworden. Alsof het Legioen daar iets aan kan doen. Als die wat meer zingen en schreeuwen, wint Feyenoord echt niet ineens al haar wedstrijden weer. Verder heb je over het algemeen aardig gelijk!

12 februari 2016 om 13:16

@fr12:

Wat voor stappen dan?!?! Moet Sparta ook kampioen worden van Nederland? De fanatieke aanhang leeft in een waan. Er is niks meer mogelijk dan wat er nu is.

Deze mannen hebben hun club gered en dankbaar Hooo maar.. Veel schreeuen en roepen, en durf mijn hand in het vuur te stekendat ook dit weer uit de klauwen gaat lopen! Want de meeste die hier tussen zitten zijn niet de normale aanhangers.

Dit is de zelfde groep die op fr12 liep t roepen om Kramer. En dat van Geel van alles was omdathij twijfelde. Nu is hij er en zijn het precies de zelfde mensen die roepen dat het nooit had gemoeten.

Ben jij ooit maar dan ook ooit een oplossing tegengekomen op fr12 of vanaf lunatics? Nee kunnen alleen schreeuwen naar mensen die het wel doen.

Er moeten betere spelerskomen.. ja leukw ie dan? Er is geen geld voor betere spelers. En op dit momentkiezen die spelers liever voor een Ajax en PSV om dat die meer kunnen bieden(niet alleen financieel). Ja dat is pijnlijk om te zien maazijn wel de feiten.

Enige wat kan helpen is he nieuwe stadion, maaaaar daar zijn die zelfde mensen ook tegen! Want dat is ook fout, tja lekker makkelijk alles afkeuren en niet supporten.

Feyenoord was bijna kapot, de club was er haast niet meer! Kijk de shit bij Twente bijv. Deze mannen hebben er voor gezorgd dat dat nu niet het geval is en dat de club weer gezond is en zwarte cijfers draait. Noem dat maar geen vooruitgang...........

11 februari 2016 om 21:49

Maar als supporters in Twente in opstand komen voor het vertrek van een trainer wordt vanuit Rotterdam het hardst gerept over dat het zo belachelijk is dat supporters iets te eisen hebben...

11 februari 2016 om 22:34

In 8 jaar tijd zijn we onder Gudde niets opgeschoten roepen ze daar. In 07/08 werden ze 6e, dus dan moeten ze dat dit jaar ook worden om de supporters gelijk te geven. Ach ja, in ieder geval goed op weg

11 februari 2016 om 22:38

De roep in Rotterdam is al net zo beschamend als het geschreeuw in Enschede. Het is dezelfde groep supporters die om verbouw ipv nieuwbouw van het stadion roepen. Bestuur heeft Feyenoord van ondergang gered, veel betere spelers komen er niet naar Rotterdam hoor. Dus wel k verwijt kun je maken?

12 februari 2016 om 00:56

Wat is er mis mee om voor verbouw te kiezen? Er is nog géén enkel plan geweest waaruit bleek dat nieuwbouw de beste optie is. Plus, als je al bijna 10(!!) jaar in dienst bent om een (ver)nieuw(d) stadion te realiseren, en je na al die jaren nog niet eens een locatie hebt gevonden, ben je niet goed bezig toch?

Gezellig, maasgebouwtje bestormen, politie in het nauw drijven, spelers bedreigen etc. Heel zinvol. Ze hebben best prima mensen die handelen naar vermogen. Alleen de inkomsten blijven te laag, kan je iedereen wegpesten en het leven zuur maken maar daar zet je ook geen nieuw stadion mee neer.

11 februari 2016 om 21:22

Bashen op Feyenoord terwijl je volgens mij niet (helemaal) op de hoogte bent. Jammer.

11 februari 2016 om 21:25

Hij komt met meer en betere argumenten en onderbouwing dan jou. Als je het daar niet mee eens ben, moet je ook maar met een reactie komen die er inhoudelijk op in gaat...

11 februari 2016 om 21:35

- Stadiondossier
- Geen trainingscomplex
- Officieel bestuursbesluiten worden genegeerd. Rijneveld is al 6 jaar supportersvertegenwoordiger binnen de Stico. In oktober 2014 zou er zsm een verkiezing volgen, nog steeds niet gebeurt. Waarschijnlijk omdat de VvF hem graag wil behouden. Politieke spelletjes.
- Rapport van Kerkum in 2006: ''de supporters moeten zich meer herkennen in en betrokken voelen bij Feyenoord'. Tegenovergestelde is juist gebeurd. Kijk oa maar naar laatste training(en). Sfeeracties dat wordt genegeerd zodat er helemaal geen sfeeracties is (zoals tegen Psv).
- Gudde dat gemeente, supporters en wisselspelers bekritiseert. Ja, dat zorgt ervoor dat de sfeer beter wordt in moeilijke tijden
- Niet opnemen voor een beginnende coach. Waar the hell is iedereen afgelopen periode?
- Al 800 dagen komt BVO RvC supporterszaken niet na.


En zoals FR-4life al hieronder aangeeft is dat Lunatics heeft aangegeven dat ze geen vuurwerk willen en dat het om een ludieke actie gaat.

Moet ik nog doorgaan of ben je nu tevreden meneer/mevrouw De Toekomst?

11 februari 2016 om 21:48

Weet je wat ik niet snap? Eerst klagen dat er spelers gekocht moeten worden van het weinige budget dat er is. Dan kom je met tweederangs aankopen als Toornstra, Vejinovic en van der Heijde en dan klagen dat het financieel niet opschiet. Ik snap het niet. Je pusht het bestuur om aankopen te doen die waarschijnlijk niet functioneren en klagen dan als die aankopen niet presteren en dan ook nog zeggen dat het bestuur niets kan. Jullie hebben het er zelf naar gemaakt dat supporters zoveel druk uitoefenen toen jullie het Maasgebouw bestormden. Het bestuur zal het niet toegeven, maar ze zijn gewoon bang.
Maar weet je nog wat het meest ironische van alles is; vorig jaar heeft Feyenoord niks behaald. Had je toen Achabar, Vilhena en Boetius erin gezet, dan was je team nu ten eerste veel meer op elkaar ingespeeld en had je drie (mega)talenten die voor veel geld verkocht kunnen worden. In plaats daarvan vragen jullie om Kramer, Bilal (of Elia, of Toornstra) en Vejinovic en sta je alsnog derde en zijn de titelkansen verdwenen.
In plaats van elke keer problemen maken moet je de club gaan steunen. De Kuip is geen onneembare vesting meer, want het publiek is niet meer fanatiek. De spelers voelen 0 steun van dat publiek en presteren alleen maar slechter.
Leer verdomme eens in een spiegel kijken, in plaats van roepen dat je een protestmars gaat doen (wat een grap is dat overigens). Feyenoord is al jaren geen topclub meer. Het is een subtopclub die zo af en toe profiteert van ongelooflijk matige seizoenen van concurrenten. Feyenoord moet zich elk jaar gewoon richten op de derde plek, niet praten over titel, ook al gaat het goed, en gewoon rustig opbouwen. De achterban is er, nu nog zorgen dat die meewerkt.

11 februari 2016 om 21:50

Allemaal leuk en aardig maar wel heeeeeel toevallig dat de protesten komen op een moment dat Feyenoord 6x op rij verliest. Als ze nu op Nr1 stonden was iedereen gewoon het feest op de Coolsingel aan het plannen.

11 februari 2016 om 21:54

Weet niet of je het trgen mij hebt. Zo ja, dan begrijp ik je niet. Jij hebt het puur over sportief en resultaten. Ik gaf aan dat het ook om andere zaken gaat. Kijk eens hoe ze de laatste training hebben verpest. Zelfs iemand moest zijn pufje vanwege astma inleveren. Geen afspraken nagekomen zoals ik al zei. Is al 800 dagen geleden. Wisselspelers bekritiseren. Ga maar door. Het slaat helemaal nergens op.

11 februari 2016 om 22:08

Feyenoorders hebben het zelf verpest door niet op te komen dagen voor die training. Daarnaast snap ik best dat die beveiligers het zekere voor het onzekere nemen. Jullie hebben een reputatie. Voor hetzelfde geldt zit er coke ofzo in, dat risico kan je niet nemen. Beweeg jezelf eens in de schoenen van zo'n beveiliger. Jij hebt een familie en iemand komt aan met een puffer, waar zomaar eens drug sin kan zitten. Het klinkt lullig, maar het is gewoon terecht. Ik heb zelf Copd en ik heb gewoon een recept thuisliggen. Neem je dat mee, dan kom je gegarandeerd binnen. Daarnaast is de grootste criticus van Feyenoord het publiek. Jullie jagen spelers zelf weg (boetius, Vilhena) en ook tegen spelers als van der Heijde en Vejinovic zijn jullie belachelijk streng. Om mijn eigen club als voorbeeld te nemen, ja Narsingh wordt bekritiseerd, maar nooit helemaal kapot gemaakt, zoals jullie dat wel doen. En zie wat er is gebeurd, hij heeft weer vorm teruggevonden. Natuurlijk juich ik niet te vroeg, want alles kan misgaan, maar niemand verwacht nu iets van die jongen en hij doet het ontzettend goed. Terwijl jullie Kuyt bijvoorbeeld meteen ophemelen als best aankoop van het jaar, terwijl hij ongelooflijk weinig brengt. Als Kuyt ddalijk dramatisch gaat spelen vrees ik voor hem. In plaats van de club proberen te runnen kan je er ook gewoon achter gaan staan. Als de supporters namelijk genoeg verstand hadden om een club te runnen, dan was Rome niet zo'n puinzooi geworden.

11 februari 2016 om 22:20

Ben het niet met je eens en ik kijk ook naar andere zaken. Zoals dat beloftes en verplichtingen niet na zijn gekomen. Of hebben wij dat ook verpest? Weet niet waarmee we laatste training hebben verpest. Keer daarvoor ging het de wereld over. Is puur supporters pesten. Ben pitten, aju.

11 februari 2016 om 23:10

Ik ken de diepgang niet en oordeel daar dan ook niet over. Maar ik weet wel dat de meeste inhoudelijk amper wat weten over supporter zaken en dat de morele met name linkse media/politiek dolgraag met vingertjes wijzen!
Zoals in Rome waar alles aan de support lag maar ik ken een fanatieke Feyenoord absoluut geen hooligan is en die voelde zich vies bedreigd voor de gek gehouden en zwaar in het nauw gedreven. Ik heb genoeg situaties rond stadion meegemaakt met vuil ME mannetjes die hun boekje zwaar te buiten gaan maar komt amper tot nooit aandacht voor want het hit niet en het is teveel echt journalistiek werk. Van Geel is een eng mannetje diende weg moet hebben ergens weet ik zeker dat hij mijn club haat! Die man had bijv Botteghin helemaal niet nodig maar wilde ons op het eind voor het blok zetten. Ik ken sponsoren zaken mensen die hebben verhalen over die man echt een enge man!

12 februari 2016 om 09:46

@ de toekomst.
Nou ja soms kan je ook gewoon wat zeggen zonder alweer een lange uitleg. Je blijft aan het beargumenteren en onderbouwen bij sommige supporters, zonder dat het zin heeft. Iedereen roept toch maar wat.....als het nou eens een vraag was....

On: hoop dat dit goed zal gaan. Bij het legioen spelen emoties vaak hoog op.
Ze hebben echt wel een reden voor protest, hoop dat het niet uit de hand loopt en dat het legioen evt. Eigen 'supporters, corrigeert wanneer het fout gaat. Dat is nodig zodat het legioen ook weer vertrouwen krijgt, want zeg nou zelf (en lees alle Posts), velen praten/ denken nu negatief over het legioen en dat kunnen ze zelf veranderen. Op deze forum vast veel trouwe en vriendelijke Feyenoord supporters, maar Er zitten helaas ook hele andere gasten bij, die goeie moeten de foute corrigeren! Dat is ook opkomen voor je club op een goede manier!

11 februari 2016 om 21:25

Als je het hele stukje niet kent reageer dan niet. Er staat verder dat ze geen vuurwerk bij de actie aillen hebben omdat dit een tegengesteld effect zou opleveren. Wat in dit artikel ook niet duidelijk benoemd wordt is dat ze verhuisdozen voor het maasgebouw willen gooien, niet tegen mensen maar gewoon voor de deur. Ludieke actie met een goede reden.

11 februari 2016 om 22:06

Pure speculatie, maar wat ik me kan voorstellen is dat deze actie geen indruk maakt op van Geel en Gudde, die blijven zitten en er over een week of 2 weer individuen ruiten gaan ingooien e.d. Niet omdat het Feyenoord is, maar het verleden wijst uit dat dit soort acties vaak escaleren.

12 februari 2016 om 10:36

Dit staat gewoon op die site hoor? Ik haal het niet zomaar ergens vandaan. Of het nut heeft is een tweede. Over dat individuen stukje heb je wel gelijk, maar daar valt helaas weinig aan te doen. Lunaticnews heeft in ieder geval opgeroepen tot een vreedzame en ludieke acties tegen het bestuur zonder vuurwerk!

Ja dat zijn nu de beste fans van Nederland. Feyenoordfans laat het te vaak naar hun bovenkamer stijgen, nog niet zo heel lang geleden haalden ze niet eens Europees voetbal, wees blij dat je weer onderdeel bent van de traditionele top 3.
Net of dat Gudde iets aan kan doen dat de spelers op het veld niet presteren.

12 februari 2016 om 01:03

Gaat niet zozeer om de prestaties op het veld....

Er is geen visie binnen Feyenoord, geen topsportcultuur.. Ook is er 0,0 duidelijkheid over een (ver)nieuw(d) stadion en trainingscomplex. Allemaal zaken die los staan van de prestaties op het veld. Al stonden we eerste, de directie binnen Feyenoord is gewoon kut.

12 februari 2016 om 08:09

Het klinkt misschien lullig, maar denk dat er gewoon teveel domme supporters zijn die het simpelweg niet kunnen laten primair te reageren en grof te worden. Dat deze gasten als 'echte Feyenoorders' een positie claimen verlamt de hele club. Sponsors willen daar niets mee te maken hebben, spelers en bestuurders willen geen kop van jut zijn. Vooruitgang wordt door vals sentiment belemmerd, hard werken en cultgedragingen (oa anti-Ajax houding) worden belangrijker geacht dan goed spel. Feyenoord kan alleen met ijzeren hand geleid worden om dat tuig, dat bij Feyenoord naar verhouding in grotere getale aanwezig is dan bij PSV en Ajax, de kop in te drukken. En ga niet zeggen dat het er maar een paar zijn of dat het geen echte supporters zijn, het is immers al tientallen jaren zo rond Feyenoord. Vraag je als Feyenoord eens af waarom al die lieden zich juist met jouw club identificeren. Het zit diep in die club.

Een schuld van 38 miljoen weg gewerkt. Faillissement afgewend... Noem het maar niets opgeschoten.

11 februari 2016 om 21:41

Sportief slecht, geen financiele vooruitgang (nieuw stadion moet er komen), geen duidelijk beleid. Het aankoopbeleid is identiek aan dat van voor de crisis. Grote namen die afgeserveerd zijn aangevuld met subtop uit de eredivisie. Weinig plek en vertrouwen in de jeugd. We halen alleen geen exotische spelers meer. Maar verder is alles weer terug bij af.

11 februari 2016 om 21:56

Nou, sinds de komst van Koeman is Feyenoord van de tiende plaats terug gekomen in de top 3. Verleden jaar met Rutte net er buiten gevallen en nu met een beginnende coach een zwakke serie. Het is onbegrijpelijk dat dit soort acties alleen maar gekoppeld worden San de resultaten van het eerste elftal. Waarom niet afgelopen zomer protesteren? Er is beleidstechnisch niets veranderd sindsdien. Niets! Als Feyenoord straks de beker wint is het seizoen gewoon geslaagd en kan er langzaam verder gebouwd worden. Het zou fijn zijn als de supporters eens niet om de titel gaan schreeuwen in september maar begrijpen dat de club een subtopper is die van iedere vijf seizoenen drie keer in de top3 eindigd en twee keer erbuiten.

11 februari 2016 om 22:04

Weet je wat ik omtrent dat stadion niet begrijp, dat er sowieso al een nieuw stadion gaat komen. 60.000 man, 70.000 man wat vooral extern gefinancierd wordt door gemeenten en bedrijven en wat er maar even moet komen ondanks het uitblijven van een kampioenschap sinds 1999 en ondanks het feit dat er 5 jaar geleden, waar hier over wordt gesproken, een negatief eigen vermogen van 40 miljoen was. Kan iemand me uitleggen op basis waarvan dit door zou gaan? Dit is niet om te provoceren, gewoon interesse.

11 februari 2016 om 22:19

Het stadion is verouderd en moet vernieuwd worden. Maar er is geen ruimte om het financieel te exploiteren (meer business seats, andere gelegenheden om financieel voordeel uit te halen), dus wordt er een nieuw stadion gebouwd. Feyenoord heeft significant minder inkomsten uit het stadion dan de concurrentie. Daardoor kunnen ze niet structureel aansluiten.

11 februari 2016 om 22:26

Ja dat is waarom het ZOU moeten doorgaan, alleen snap ik niet dat er zomaar 200 miljoen extern gefinancierd moet worden. Op basis van wat is dat verantwoord?

11 februari 2016 om 22:33

extra werkgelegenheid, extra inkomsten voor de regio. Houdt mensen van de straat. Een goedlopend Feyenoord is ook goed voor Rotterdam Zuid.er moet iets met het stadion gebeuren. Als ze nu gaan verbouwen, moet er over een aantal jaar weer iets aan gedaan worden. Dat kost de gemeente alleen maar meer geld.

11 februari 2016 om 22:38

Okee dank voor de uitleg. Is de Kuip nu in het beheer van de gemeente dan?

11 februari 2016 om 23:23

Voor de winterstop las ik alleen maar reacties dat ze het dit seizoen wel gingen redden, je zag de Coolsingel al telkens voorbij komen
De resultaten waren prima
En volgens mij waren het toch de zelfde spelers die er nu nog zijn, op Tapia na die erbij kwam
En Kazim die is vertrokken
Dus dat gelul dat er niets bereikt is, hoorde je voor de winterstop helemaal niets over
Maar aan de andere kant is het logisch dat de supporters na 6 nederlagen op rij gaan morrelen
Maar om nu het hele bestuur eruit willen werken, lijkt me dan ook dik overdreven

12 februari 2016 om 01:16

Je hoort er op VZ misschien niks over. Maar op de supportersforums werd er ook voor de winterstop flink geklaagd. Fr12 enzo..
Het spel was voor de winterstop op de wedstrijden tegen PEC en Heerenveen eerste helft na, niet om aan te zien. Maar dan is het een nieuw team met een nieuwe coach, dus geef je ze krediet. Er zit echter geen vooruitgang in en de scouts laten zien niet goed in te kunnen schatten welke speler zich gaat ontwikkelen. De meesten kunnen het niveau bij Feyenoord niet aan.
Het bestuur is al jaren aan het kwakkelen. Ja, van Geel heeft goed de zaakjes financieel op orde gekregen, maar van spelersbeleid heeft hij geen kaas gegeten. Alleen maar koopjes, subtoppers uit de eredivisie. Nooit een echte kwaliteitsimpuls. Van alle aankopen de laatste jaren is alleen Vermeer een absolute toevoeging. Ook de terugkomst van El Ahmadi was goed. Verder hebben ze stuk voor stuk Feyenoord niet naar een hoger niveau gebracht. Degenen die dat wel doen komen uit de jeugd, maar die krijgen veel te weinig de kans. Achahbar heeft nu al een aantal falende spitsen voor moeten laten gaan, maar laat het wel zien als hij een keer de kans krijgt.
Het aanvalsspel van Feyenoord is sinds Pelle al niet meer om aan te gluren. En daarvoor was het eigenlijk ook niet goed, maar Pelle scoorde alles wat los en vast zat.
Het bestuur laat geen duidelijk beleid zien. Qua stadion, qua aankopen. Er zit geen lijn in en geen herkenbaarheid. Gudde had allang moeten zorgen dat er een nieuw stadion gebouwd werd, maar heeft dit nagelaten. Het is nu 2016 en we zijn weer helemaal terug bij af.

12 februari 2016 om 03:47

Ik kan je echt voor een heel deel volgen, alleen dat nieuwe stadion zit me een beetje dwars. Er wordt een nieuw stadion 'geëist', echter is dat geld er helemaal niet. Die vanzelfsprekendheid dat het stadion maar even gebouwd moet worden is niet terecht.

Ik overdrijf nu natuurlijk een beetje, maar het valt me gewoon op hoeveel Feyenoorders vinden dat het er nu 'gewoon' moet komen. Er zijn al wat plannen ingediend natuurlijk. Bij het ene plan waren opbrengsten nog prachtiger dan bij de ander. Of het allemaal waar is? Ik betwijfel het. Voor je het weet ga je Twente achterna.

12 februari 2016 om 12:03

Dat stadion wordt natuurlijk wel de thuishaven van Feyenoord, maar de gemeente gaat er heel veel slaatjes uit slaan. Het wordt een groter en moderner stadion dan de Arena. Dus alle stadionconcerten die nu in Amsterdam worden gehouden, gaan dan naar Rotterdam. Zo'n stadion is een trekpleister voor een regio. Je kunt er van alles omheen bouwen (kijk maar eens in Amsterdam) en het zorgt voor een economische boost. Het verdient zichzelf uiteindelijk terug. Ik denk niet dat er veel stadions in Nederland zijn gebouwd, zonder hulp van de gemeente.
Overigens is het stadion van Twente prima. Ze hebben hun problemen te danken aan onverantwoord beleid.

Ach ook gewoon pech dat de aankopen tegenvallen dit seizoen.
Van te voren was zowat iedereen toch zeker positief!

Daarbuiten, ben ik het wel eens omtrent het stadion/trainingscomplex. Dacht laatst nog, wanneer komt dat nieuwe stadion nou eigenlijk??

Is tegenwoordig gewoon lastig, alles draait om heeel veeel geld :P Maarjah de hele eredivisie heeft daar last van.

edit: hoop wel dat het protest op een redelijk normale manier verloopt, anders schiet je er echt niets mee op, mochten ze ruzie gaan lopen zoeken met politie, dingen slopen etc....

11 februari 2016 om 21:47

Dat is geen pech. Dat is een gebrek aan visie en beleid. Als je van al je aankopen er maar 1 of 2 hebt die een beetje aardig presteren, dan heb je een belabberde scouting.
Kazim, kramer, Gustafson, Vejinovic, Van der Heijden, Toornstra, Bilal. Geen van hen heeft echt iets toegevoegd aan het team tot nu toe. Allemaal geen absolute meerwaarde.
Vermeer, Kuyt (ook niet altijd) en Botteghin voegen wel wat toe. maar alleen Vermeer is écht een goede speler gebleken. De rest tilt het niveau van Feyenoord niet duidelijk naar een hoger niveau.
Kijk naar de aankopen van Psv. Die zijn bijna allemaal raak. Dat is precies het verschil in professionaliteit.

11 februari 2016 om 21:58

Slap gelul. In de zomer heeft niemand geprotesteerd toen deze jongens gehaald werden.mals je het allemaal zo goed weet moet je niet pas achteraf gaan zeiken. Dat is zo makkelijk. Het enige dat nu gefrustreerd is dat de club weer afhaakt voor de bovenste plaatsen. Dat wordt afgereageerd op het bestuur. Te belachelijk voor woorden.

11 februari 2016 om 22:31

Helemaal geen slap gelul. Hoe ga je het verschil in aankoopbeleid uitleggen? Feyenoord heeft zo'n beetje de beste jeugdopleiding van het land, maar vertrouwt op aankopen uit de subtop.
PSV is een koopclub waar af en toe een talent doorstroomt.
Ajax koopt bijna niet, maar vertrouwt op de jeugd.
Zie je het verschil? Waar PSV en Ajax duidelijk een lijn hebben, zwalkt Feyenoord tussen talenten en matige aankopen. De scouting is waardeloos. Wanneer halen we eens een speler die gescout is? Een Pereiro enz. Het is allemaal op basis van toeval. Pelle kwam bij toeval. Guidetti kwam bij toeval. Nooit door eigen scoutingwerk. Maar tegelijkertijd wordt er ook geen vertrouwen aan de jeugd gegeven. Dat klopt gewoon voor geen meter.

Is natuurlijk ook niet leuk als het niet loopt met je club. Maar hier begaan ze toch een fout.
Feyenoord is geen topclub meer maar het bestuur is bijzonder druk geweest om Feyenoord een stukje verder te helpen. Is toch aardig gelukt als je ziet dat ze toch weer in de top 3 stonden voor een lange tijd.
Die supporters verwachten dat je zonder geld wel even kampioen wordt.
De club zou de poorten gesloten moeten houden voor diegene die die tocht lopen. De lopers tonen geen respect en dus hoef je ze ook niet in jouw huis te ontvangen met open armen.
Schande dus voor deze initiatiefnemers!

Ik snap de Feyenoord fans heel goed. Toch denk ik dat ik er als buitenstaander een nuchterdere blik op heb. Je kan wel vanalles willen en/of eisen, maar wat zijn de mogelijkheden? Een nieuw stadion is leuk, maar daar is geen eigen geld voor. Zolang je geen 200 miljoen in kas hebt, ben je afhankelijk van anderen. Of je het nou wil of niet.

11 februari 2016 om 23:19

Het ligt nog anders, de supporters willen zelf geen nieuw stadion alles moet bij het oude blijven volgens de fans alleen snappen ze niet dat daardoor de inkomsten achterblijven en de clubs net niet zal kunnen aanhaken bij de top 2. Ludiek protest? Vuurwerk? Ik snap dat de directie daar huiverig voor is supporters (niet alleen die van Feyenoord) laten de laatste tijd weer massaal merken daar erg onvolwassen mee om te gaan.

12 februari 2016 om 01:07

Nee Araman, de supporters willen niet dat er een kut plan op tafel komt.. Er is gewoon geen duidelijke visie te herkennen binnen de club. Als je al bijna 10 jaar sleutelt aan een (ver)nieuw(d) stadion, dan mag je toch het een en ander verwachten. Er is tot op heden nog niks!

12 februari 2016 om 01:18

Araman. Je bent slecht geinformeerd. Bijna elke supporter wil een nieuw stadion. Maar er gebeurt helemaal niets. Gudde werd aangenomen met als taak om een nieuw stadion voor elkaar te krijgen. We zijn nu tig jaar verder en letterlijk terug bij af. Hoe kan dat?

12 februari 2016 om 01:28

@Feye88

Ik ken er niet zoveel die een nieuw stadion willen. Maar dat komt meer omdat er na al die jaren geen fatsoenlijk, haalbaar plan op tafel komt. Men is bang dat als er een nieuw stadion komt het bergafwaarfs gaat.

12 februari 2016 om 03:36

Misschien moet het bestuur dan eens beter communiceren dat een nieuw stadion geen vanzelfsprekendheid is? Feyenoord heeft voor dit soort zaken geen rooie cent. Het is dus niet zo dat ze zo maar even uit wat plannen een keuze kunnen maken.

Daar komt bij dat allerlei organisaties al met prachtige bouwtekeningen zijn gekomen waar het publiek wel warm voor loopt. Echter is het altijd maar de vraag of deze plannen wel haalbaar zijn.

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat het bestuur opzettelijk geen vooruitgang boekt in deze casus.

Jeetje, mensen gaan ook zo diep in de materie van hun voetbalclub. Ik hoorde dit soort geluiden niet toen Koeman trainer was en er mee werd gedaan om de titel.

Botteghin, Kramer, Vejinovic zijn geldverspilling geweest tot nu toe. Vd Heijden was gratis dacht ik, geen toevoeging maar ook geen grote kostenpost vergeleken bij die anderen

12 februari 2016 om 01:08

Moet je beter luisteren, er is al jarenlang kritiek op Gudde, alleen nu het sportief wat minder gaat hoor je er wat meer over.

Of een nieuw bestuur opeens wel geld heeft voor spelers, stadion en een trainingscomplex. Volgens mij vergeten ze in Rotterdam de macht de investeerders. Degenen die Feyenoord van de ondergang hebben gered. Die gaan voor een gezond beleid met niet te al dure uitgaven. En vooral het betalen van dure salarissen, daar waar Feyenoord een paar jaar geleden bijna aan onderdoor ging. Schijnbaar het mislopen van kampioenschappen gaat vreten.

Vanuit een schuld van 36 miljoen naar licht winstgevend, noem dat maar niks.

Zwalkend spelersbeleid is wel een punt natuurlijk. Als je geen poen hebt hoog van de toren blazen over de eigen jeugd en zo, en als er wat geld is dat dan uitgeven aan B en soms zelfs C niveau spelers. Dat had beter gekund en zelfs gemoeten.

12 februari 2016 om 01:09

Nou, financieel trucje met een paar zakenmannen hoor. Er moet nog steeds 40 miljoen aan aandelen worden teruggekocht.

Het is juist die groep die de vooruitgang van feyenoord iedere keer weer terugduwt met dit soort geforceerde acties (die mogelijk weer uit de hand loopt). Feyenoord voert verrassend snel de top van de subtop kijkend naar het dal waar ze vandaan komen. Mogen ze blij mee zijn.

Feit is dat een groot deel van het transferbudget van de afgelopen jaren door het toilet gespoeld is door middelmaat als Toornstra, Bilal en Vejinovic aan te trekken.

Feit is dat er na tig jaar nog steeds geen enkele voortgang geboekt is wat betreft het stadiondossier.

Feit is dat Feyenoord momenteel het slechtste voetbal aller tijden etaleert, terwijl we voorbij gestreefd worden door clubs met een fractie van onze middelen (die daarvoor zeker wel lof verdienen!).

Dit is gewoon puur prutswerk, waanzinnig wanbeleid. Daar doet het wegwerken van een schuld (lees: het uit handen geven van vrijwel de helft van de aandelen van de club aan een groep gewiekste zakenlieden) niets aan af. Maar blijkbaar moeten we dit allemaal maar slikken, want we zijn weer "financieel gezond".

Wij weten heus wel dat gezien het spelersmateriaal en de financiële middelen een eerste plaats niet reëel is, maar we hoeven dit weerzinwekkende voetbal en reinste geldverkwisting niet zomaar te pikken. We worden te kijk gezet. Ik kan en wil dit eigenlijk niet accepteren.

Hebben we deze snuifies weer. Het enige wat zij al decennia roepen is iedereen weg. We hebben gezien wat een succes dat heeft opgeleverd.

12 februari 2016 om 09:27

Dus ik ben een 'snuifie'? Bedankt! We zien ook wat voor progressie er binnen onze club is..

Ondanks de huidige prestaties op het veld, mag Feyenoord zich toch wel enigzins gelukkig prijzen met het bestuur over de afgelopen jaren. Het belangrijkste wapenfeit? Dat Feyenoord inmiddels weer over een gezonde balans beschikt en niet langer de molensteen om zijn nek heeft hangen die het bestuur erfde van Mark Wotte en Peter Bosz.

Ook ben ik wel benieuwd wat de reactie van de "vrienden van Feyenoord" op deze protestmars is. Zij zijn het uiteindelijk die op het aantreden van Eric Gudde hebben aangedrongen. Is deze mars dan ook niet een indirecte boodschap voor hen? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de supporters niet gelukkig zijn met de inspanning die deze mensen voor de club hebben gedaan. zonder hen was er namelijk al geen stadion meer om naar toe te marcheren....

Het functioneren van het huidige bestuur moet grondig worden geëvalueerd worden door de Rvc. Daarbij moet ook gekeken worden naar de doelen in de toekomst van Feyenoord en of deze behaald kunnen worden met het huidige bestuur, of dat daar wellicht andere eigenschappen voor nodig zijn!

Het moet niet gepaard gaan met geweld/beledigingen/bedreigingen, maar het is wel een begrijpelijk initiatief.

Er is onder Gudde inderdaad nergens echt een stap gezet. Hij heeft hier en daar wat financiele puinhopen opgeruimd, maar qua prestaties/faciliteiten/etc. is Feyenoord op een paar uitschieters na achteruit gegaan.

Want met een protestmars heb je plotseling wel al het geld van de wereld om toppers in huis te halen? Of gaat spelers door een protestmars ineens een stuk beter spelen? Kom op zeg, volgens mij wordt er wel een vergeten dat Feyenoord nog niet eens helemaal uit het dal van de financiele crisis is gekropen. Daarbij is er in de afgelopen wedstrijden veel verloren, maar ik zie Feyenoord eigenlijk wel van een gelijkwaardig niveau als Heereveen en AZ. Daar kan je gewoon van verliezen. Ajax en PSV zijn simpelweg beter. Speel je tegen al die clubs achter elkaar, krijg je automatisch een slechte reeks. Dat kan gewoon.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren