Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Volendam legt druk bij SC Cambuur, Sparta kan titel vergeten

Laatste update:

FC Volendam lijkt na vijf jaar terug te keren in de Eredivisie. De Wijdbroeken wonnen vrijdagavond met 1-3 van laagvlieger Excelsior en zetten achtervolger SC Cambuur-Leeuwarden, dat een snipperdag had en nog één duel tegoed heeft, op een achterstand van vijf punten. De Friezen delen de tweede plaats nu met Helmond Sport, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Sparta Rotterdam.

/

Excelsior - FC Volendam 1-3
FC Volendam won in de laatste zeven duels zes keer en Excelsior werd ook aan de zegekar gebonden. De ploeg van Hans de Koning nam na twintig minuten uit het niets de leiding op Woudestein door een prachtige knal van Ludcinio Marengo. De bezoekers doken verder nauwelijks op voor het doel van Excelsior en de thuisploeg kreeg in de eerste helft twee goede kansen, maar Elvis Manu faalde tweemaal in de afwerking. Op slag van rust gooide Levi Schwiebbe na een vlotte combinatie door het centrum het duel op slot met de 0-2 en na ruim een uur tekende Michiel Kramer met een harde en droge knal voor de derde Volendamse treffer. Omdat Mick van Buren nog scoorde, werd het uiteindelijk 1-3 in Kralingen.

Helmond Sport - Sparta Rotterdam 1-1
Voor het Sparta Rotterdam van Henk ten Cate lijkt de competitie enigszins als een nachtkaars uit te gaan, want de ploeg die lang op titelkoers lag, moet zich nu enkel richten op de play-offs, want de titel is niet meer haalbaar. De Rotterdammers kwamen na ruim een kwartier spelen op achterstand in het Lavans Stadion door een treffer van Emrullah Güvenc, die kon scoren doordat Robert van Boxel de bal niet wegtrapte. De gasten speelden matig, maar kwamen na een uur wel langszij door een treffer van Steef Nieuwendaal. Samir Fazli kreeg nog een dot van een kans op de 2-1 voor Helmond, maar de aanvaller faalde in de afronding. Beide partijen lijken in ieder geval zeker van de tweede ronde in de play-offs.

FC Den Bosch - MVV Maastricht 1-2
FC Den Bosch hoopt nog bij de eerste negen te kunnen eindigen en begon uitstekend in de thuiswedstrijd. Kjell Knops moest binnen de minuut een bal van de lijn halen en de thuisploeg had een strafschop moeten krijgen na een duwfout, maar die werd niet gegeven. De Brabanders van Jan Poortvliet kregen goede kansen en kwamen uiteindelijk op voorsprong door een treffer van Tom van Weert. De gasten kwamen kort na rust echter weer op gelijke hoogte door toedoen van Tom Van Hyfte en omdat Van Weert na een uur stuitte op Bram Castro, leek het bij een remise te eindigen. Lloyd Borgers besliste in de slotminuut echter anders in De Vliert: 1-2.

Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 0-0
Go Ahead Eagles verspeelde twee dure punten en kan zich nu niet meer plaatsen voor de tweede ronde van de play-offs. De Deventer ploeg begon beter aan de wedstrijd tegen de hekkensluiter, maar speelde ook erg slordig. Xander Houtkoop kreeg vijf minuten voor tijd wel een goede kans, maar zijn vrije trap trof de buitenkant van de paal. De ploeg van Erik ten Hag bleef in de tweede helft de bovenliggende partij, maar wonderwel werd er niet gescoord in De Adelaarshorst. Marnix Kolder en Houtkoop verprutsten grote kansen en een treffer werd zelfs nog afgekeurd. Omdat FC Twente-huurling Quincy Promes nog twee grote mogelijkheden onbenut liet, bleef het bij een brilstand tegen FC Eindhoven.

FC Dordrecht - De Graafschap 2-1
FC Dordrecht houdt door de zege nog hoop op het linkerrijtje. De Schapenkoppen begonnen echter bedenkelijk in het eigen GN Bouw Stadion, want door een benutte strafschop van Anco Jansen kwamen de gasten uit Doetinchem op voorsprong. Toch was het veldspel van de thuisploeg beter en probeerde men aanvallen op te zetten, maar De Graafschap hield eenvoudig stand. Twintig minuten voor tijd zorgde Fouad Idabdelhay echter alsnog voor de gelijkmaker doordat doelman Joost Terol zijn inzet verkeerde inschatte. Tien minuten later zorgde Josimar Lima uit een hoekschop zelfs voor de 2-1 en hierdoor mag Dordrecht nog hopen op de play-offs; daarvan is De Graafschap door de periodetitel al verzekerd.

Telstar - FC Oss 2-1
FC Oss vergooide twee dure punten en dreigt de play-offs nu mis te lopen. De Brabanders kwamen in Velsen al wel na anderhalve minuut op voorsprong daar Marc Koot op aangeven van Marcel van der Sloot voor de 0-1 zorgde. De gastheer was hierna echter dreigender en een treffer werd vanwege buitenspel zelfs afgekeurd. Dik twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte door een rake strafschop van Rhys Murphy en nadat een inzet van Tim Nelemans namens de bezoekers uit Brabant van de lijn werd gehaald, zorgde Shabir Isoufi zeven minuten voor tijd voor de 2-1. In de slotfase kreeg Oss-linksback Kenny Teijsse nog een rode kaart na een trappende beweging.

FC Emmen - Almere City FC 3-0
Voor zowel FC Emmen als Almere City FC is het seizoen eigenlijk al voorbij, maar de thuisploeg oogde vrijdagavond veel gretiger. De ploeg uit Drenthe kreeg in de eerste helft in de knollentuin één echte kans en scoorde direct. Na een klein halfuur tekende Wout Weghorst voor de 1-0 na een goede actie van Rutger Worm. In de blessuretijd kreeg Rashid Broen nog een dot van een kans, maar hij raakte in een vrije schietpositie de bal volledig verkeerd. In de tweede helft was Almere City de bovenliggende partij, maar Emmen besliste in de slotfase de wedstrijd. Marvin Wijks was het eindstation van een counter en Anmur Almubaraki zette de 3-0 op het scorebord.

Wordt FC Volendam kampioen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had van te voren gehoopt dat Sparta kampioen zou worden maar helaas. Heb liever dat Cambuur in de Eredivisie komt dan Volendam. Cambuur heeft een veel beter publiek en sfeer dan Volendam.

Hoe kan dit gebeuren bij Sparta Rotterdam?

Ze hebben best 'n lange tijd bovenaan gestaan in de Jupiler League en nu in een keer gaat vrijwel alles mis.

Ik hoop dat Sparta de play-offs wel haalt en dat ze via de play-offs terugkeren naar de Eredivisie. Toch een mooi eind van het seizoen.

Sparta als club hoort gewoon thuis in de Eredivisie. De oudste club van Nederland en ze hebben een vrij goede jeugdopleiding, waar onder andere Kevin Strootman, Lerin Duarte, Nick Viergever, Marvin Emnes, Erik Falkenburg en nu Ilias Bel Hassani vandaan komen.

Volendam is de enige verdiende kampioen. Cambuur staat alleen maar zo hoog doordat ze zwaar gemazzeld hebben bij zowel het wegvallen van Agovv als Veendam. Helmond precies hetzelfde. Sparta was veel te onregelmatig en mazzelde ook al met Agovv en Veendam.
Alleen MVV zou nog recht mogen maken op de titel, maar die zijn helemaal weggevallen na het wegvallen van Veendam en daarna lijkt het beste er vanaf te zijn bij de Maastrichtenaren. Jammer want volgende week staat nog Volendam-mvv op het programma...

19 april 2013 om 22:55

Wij zijn na de overwinning op den bosch van vanavond 100% zeker van een plaats bij de top-5 (we zullen waarschijnlijk gewoon 5e blijven, naar onder gaat sowieso niet meer, en naar boven verwacht ik ook niet meer) kortom we mogen de eerste ronde van de na-competitie overslaan.
En nu we dus zeker zijn van een top-5 finish kunnen we vrijuit voetballen tegen Volendam volgende week, wat voor Volendam misschien wel gunstig is.
Ik hoop dat FC Volendam kampioen wordt, dan moeten ze van MVV winnen volgende week en dat zie ik wel gebeuren want MVV speelt nergens meer om!!

20 april 2013 om 00:24

Helmond Sport heeft mbt Veendam niets hoeven inleveren. Maar van Agovv werd gewonnen. Daar hebben ze wel punten ingeleverd. Dat moet je er dan wel even bij zeggen. Helmond heeft in totaal pas 5 keer verloren. Het minste van alle clubs. Dat telt toch ook?

20 april 2013 om 00:25

Maar Volendam wordt terecht kampioen. Nou ja..ik heb ze twee keer zien spelen. In Helmond kansloos. In Volendam superieur. Dus ja.....

Een uitoverwinning bij Den Bosch, ik had er niet meer op gerekend. Mooie boost voor de de laatste wedstrijden en de play offs, waarin wij hopelijk wat andere Limburgse clubs tegen gaan komen.

Henk ten Cate doet toch niet zo veel wonderen als men van te voren dacht. Ze hadden net zo goed Vonk kunnen behouden.

Fc Volendam heb ik altijd een mooie club gevonden, er kwamen ook zeker een aantal aardige spelers vandaan. Wink Jonk, Arnold Muhren, Edwin Zoetebier en nog een aantal mooie namen. Zowieso is het een leuke club. Mooi uniform echter heb ik liever de shirts van vroeger minder reclame .

Fc Volendam werd ook wel ''het andere Oranje genoemd''.

Jammer, had het de oudste club van Nederland wel gegund, maar Volendam is ook wel leuk . Het zou toch wat zijn als de eerste- en de eredivisie door twee Noord-hollandse clubs zouden worden gewonnen (respectievelijk FC Volendam en Ajax).

Zal toch wel een knappe stunt zijn van Volendam! Iedereen die het over een Sparta/de Graafschap heeft en later Mvv/cambuur ook en dat hun er mee aan de haal gaan.
Persoonlijk vind ik Sparta/de Graafschap mooier Eredivisie waardige clubs maar vind het wel leuk en knap voor Volendam...misschien een opening om spelers als Kwakman/platje terug te halen
Die Bel Hassani moet zeker de stap naar de Eredivisie maken maar dat verwacht ik ook wel...al dacht ik dat ook van Alberg (excelsior) en waren veel mensen lyrisch over Rosheuvel (nu bij AZ maar maakt het ook niet waar). Blijft lastig om te zeggen welke Jupiler spelers echt de Eredivisie aankunnen.

Een Playoff Mvv/roda zou wel een stunt zijn...vvv als alternatief dan maar.

19 april 2013 om 23:06

Wat vind jij van Leroy lebille? Denk je dat hij een kans maakt in de Eredivisie? Verder ontwikkelt marengo van Volendam zich echt stormachtig en dat geld ook voor Bradley kuwas natuurlijk. Kramer volgend seizoen de nieuwe tuyp en dan hebben we alvast een mooie talentvolle voorhoede.

19 april 2013 om 23:27

Haha Roda als tegenstander is natuurlijk een droom die uitkomt! maar dat we op dit moment VVV zouden krijgen... maar doe mij maar Roda haha!

@forzaz
Labylle is een technische speler, voordeel is dat die multi inzetbaar is.
Heeft af en toe nog wat verdedigende fouten in zijn spel , maar brengt als LB heel veel aanvallende dreiging.

@sswaa volendam is nog steeds 'het andere oranje' maar ik ben blij dat we nog steeds op koers zijn voor heen&weer nr 10!!!!, zwakke wedstrijd vandaag maar de 3 punten zijn heilig, ik denk dat vooral Fc zwolle blij is met onze terugkeer naar t hoogste niveau, gezellige feestjes met beide supporters groepen

19 april 2013 om 22:55

Iedereen is denk ik blij, in Volendam is het altijd gezellig vind ik.

19 april 2013 om 22:56

Uhm het is pec!! Maar je hoort mij niet klagen, altijd gezellig aan de dijk!!!

20 april 2013 om 09:38

Ooh wat heb ik zin om weer naar volendam te gaan als zwollenaar! Vorig jaar riep de kroegbaas nog: fijne wedstrijd en tot over 2 jaar, dan speelt volendam ook in de ere! Grappig dat het wss nog gaat gebeuren ook.

20 april 2013 om 15:12

Café 't motje here we come! Zeg overigens maar gewoon Zwolle. Wij zijn niet zoals nac en nec. Mag trouwens hopen dat 't wel gewoon vrij vervoer is, maar tegenwoordig is zelfs dit geen zekerheidje meer...

Wat een competitie blijft het toch, elke week wel weer een verrassing. Al is Volendam de laatste weken wel heel constant bezig richting de titel. Al gun ik Cambuur eigenlijk ook wel de titel. Op zich verdiend Volendam het wel, maar de belangstelling voor de ploeg is toch zeer gering. Ik weet niet of Volendam nou zo'n verrijkking is voor de Eredivisie. Maar goed, wie de kampioen ook wordt, ze verdienen het.

jammer voor Sparta, hoop dat ze via de play-offs kunnen promoveren want ze zijn echt een club die in de Eredivisie thuishoort. Niet voor niets de oudste club van Nederland.

19 april 2013 om 23:09

Leg eens uit waarom Sparta in de Eredivisie thuis hoort ?? Sparta heeft een begroting 3x zo hoog als Mvv/helmond en Cambuur , en nog eindigen ze bij een normaal competitie verloop onder deze ploegen !!!

20 april 2013 om 00:26

Geen enkele club heeft iets in de Ere Divisie te zoeken.

20 april 2013 om 00:28

Oudste club in Nederland is overigens Koninklijke UD 13 oktober 1875.

Sparta is pas 125 jaar haha

Lekker voor Sparta, ik heb niks met die club. Mogen van mij in de eerste divisie blijven......

Ongelooflijk dat we vandaag niet hebben gewonnen! Zoveel kansen, maar MVV was gewoon effectiever. Hopen dat Oss en Dordt volgende week verliezen en zelf winnen in Eindhoven. Heb je het in ieder geval in eigen hand. Het wordt alleen wel verschrikkelijk moeilijk... Resultaten voor de winterstop en de puntaftrek zijn wellicht heel duur...

FC Den Bosch - MVV 1-2 (1-0)
34. Tom van Weert 1-0, 49. Van Hyfte 1-1, 90. Borgers 1-2.

Begois; Tahapary, Hofstede, Buitenhuis, Van Dinter; Boldewijn (66. Van Brakel), Kiliç (86. Bilgin), Van den Broek, Wolters; Bakx (88. Thomassen), Tom van Weert.

Kan verwijderd worden, ging iets fout met mobiel versturen blijkbaar...

Sparta verdient t om in de eredivisie te zijn??? Dus Niettttttt.... gewoon n stelletje koekbakkers.

Het wordt met de week minder.. Man man man wat kan ik mij ergeren! Dit kan gewoon niet meer. Wij hebben niks te zoeken in het linker rijtje, laat staan in de Eredivisie........

Iedereen doet net of Volendam al kampioen is maar volgens mij krijgen ze nog 2 zeer pittige wedstrijden, daar waar Cambuur nog een wedstriid tegoed heeft EN 2 makkelijke potten.

Ik weet het nooit bij Maher, hij is zo enorm slordig soms, heeft een hoge dunk van zich zelf en is al een jaar onduidelijk in wat hij wil. Marco van Ginkel is een normale jongen die weet wat hij wil, zet zich de volle 100% in en behaalt altijd een constant niveau, zakt nooit echt door de ondergrens. Daarom ben ik persoonlijk meer weg van Marco van Ginkel dan Maher, als Maher zich puur zou focussen op het voetbal zou hij ng veel beter zijn.

Volendam verloor de afgelopen 16 wedstrijden alleen thuis van Sparta... Ik bedoel dan je sta je toch terecht bovenaan???

Met Sparta gaat het een stuk beter nu ten Cate aan t roer staat. Nog geen wedstrijd gewonnen. Hiermee is maar weer eens bewezen dat t aan de spelers ligt en niet aan de trainer. Ten Cate is een omhoog geschreven trainer die nooit op eigen benen kampioen is geworden met een grote club. Bij Barcelona onder Rijkaard mocht hij wel de pionnen klaar zetten.

Sinds dat het met Veendam slechter ging en puntenaftrek kregen zie je dat de spelers gewoon geen zin meer erin hebben om te voetballen.
Ze proberen het wel maar de echte wil is weg.
Hoop dan maar dat ze in de play offs even er tegenaan gaan.

Btw wat ik wel knap vind uit heeft mvv alleen in Almere verloren.

Volendam speelt het beste voetbal en wordt kampioen door een aantal hele goede spelers (kuwas, Morengo, Muhren, Tuyp en Kramer).
Echter die club heeft totaal geen uitstraling en sfeer (en heel weinig supporters).
Ik vergelijk Volendam altijd met Rkc, ook een club met totaal geen sfeer, maar wel goed presteren met een gering budget.

Ik hoop nog steeds op Cambuur en anders maar via de play-offs ten koste van Vvv!

20 april 2013 om 11:58

Kramer is geen goede speler hoor eerst drie goede kansen nodig om er eentje te maken

20 april 2013 om 12:09

Je zegt, dat dat goede spelers zijn, maar voor het niveau eredivisie komen deze spelers veel te
kort. Tuyp is ook al bijna bij zijn einde, Kramer is inderdaad een aardige voetballer , maar niet goed genoeg voor de eredivisie.

Ik hoop ook dat Cambuur het nog haalt, ze hebben het makkelijkste programma. Emmen uit en thuis en nog tegen Excelsior.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren