Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht-directeur geeft openheid over transferbedrag Ramselaar

Laatste update:

FC Utrecht denkt in totaal 6,5 à 7,5 miljoen euro over te houden aan de transfer van Bart Ramselaar. Over de transfersom van de overgang naar PSV deden verschillende bedragen de ronde en op een supportersavond is duidelijkheid gekomen. Directeur Wilco van Schaik vertelt wat FC Utrecht precies heeft ontvangen.

/

“PSV wil het bedrag bewust laag houden in de media”, tekent het Algemeen Dagblad op. “Maar we hebben 4,75 miljoen euro ontvangen. Op termijn kunnen we nog de revenuen plukken van de voorwaarden die aan de deal gekoppeld zijn. Negen ton aan bonussen plus een doorverkooppercentage van tien procent.”

“We verwachten op 6,5 à 7,5 miljoen uit te komen, precies de prijs die we wilden. Natuurlijk hangt het af van de wijze waarop Bart zich in Eindhoven ontwikkelt, maar daar hebben we geen enkele twijfel over als je ziet hoe makkelijk hij nu aanhaakt op een hoger podium.”

Bart Ramselaar is de 6,5 à 7,5 miljoen euro wel waard

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ha ha ik had gelijk! Ik kon me niet voorstellen dat Fc Utrecht genoegen had genomen met het bedrag dat Brands aangaf. Heb ik toen al gezegd. Brands spreekt wel vaker niet de waarheid.

12 oktober 2016 om 10:32

Doorverkooppercentage wordt nooit meegenomen in aankoopprijs en een bonus hoeft niet uitbetaald te worden als daar niet aan wordt voldaan. Dus Utrecht kan roepen wat het wil, maar op dit moment is het nog gewoon 4,75miljoen. Met bonus is het dan 5,65 miljoen.
Kortom, je had geen gelijk.

12 oktober 2016 om 11:17

En volgens Van Schaik nog +- 850.000 á 1.850.00 aan bonussen bovenop door het doorverkooppercentage van 10%. Dat houdt in dat je inschat dat Ramselaar voor 8,5 á 18,5 miljoen verkocht gaat worden. Dat is best een dappere schatting van heer Van Schaik.

12 oktober 2016 om 11:33

Doorverkooppercentage gaat ook nog eens over de winst dus bij dat bedrag moet je ook nog eens dir 4,7 optellen die psv betaald heeft.

12 oktober 2016 om 12:15

Brands zei dat er 4 miljoen betaald was. Daarom voelden de Fc Utrecht supporters zich genomen. Het is dus 4,75 miljoen plus bonussen, een veel realistischer bedrag. Brands loog daarover, zoals hij vaker doet in dit soort situaties. Nu hoort dat ook wel bij zijn vak, maar hij gaat hier net iets verder in dan andere tds.

12 oktober 2016 om 14:09

@ zenth

Dat staat niet vermeld, er staat puur een doorverkoop percentage vermeld en niet of dit over de winst gaat ja of nee. Beiden zijn erg acceptabel gebruikelijk in de voetbalwereld. Maar in de meeste gevallen gaat het puur over de doorverkoop som en niet over de winst.

12 oktober 2016 om 14:12

@ Mayarood

Brands vertelde 4 miljoen + 10% doorverkoop percentage.
Van Schaik verteld 4,75 miljoen, 900.000 aan mogelijke bonussen en 10% doorverkoop percentage.

Scheelt pak m beet toch zo een 1,6 miljoen aan (mogelijke) transfergelden tussen beiden heren.

12 oktober 2016 om 10:34

Hoe weet je nu wat de waarheid is al ze allebei iets anders zeggen? Bovendien gaat hij er voor het gemak maar even vanuit dat Ramselaar voor minstens twee keer zoveel weer wordt verkocht door PSV. Dat is uiteraard de hoop en verwachting, maar het is ook gewoon afwachten hoe hij zich de komende jaren ontwikkeld.

12 oktober 2016 om 10:35

Wat zij brands dan alweer?
Ik meende ook iets van 4'7 mil + cluasudes

12 oktober 2016 om 14:24

Nee Brands liet de clausules achterwege, alleen een doorverkoop percentage zei hij. Hij liegt dus over het bedrag (haalt er bijna een miljoen van af) en verteld niet over een clausule van bijna een miljoen. Dat op een bedrag van ongeveer 5 miljoen is niet niets. Vreemd dat hij zo durft te huichelen, dat hoort niet bij een nette club als PSV lijkt mij.

12 oktober 2016 om 10:36

Ja want v Schaik staat er om bekend dat hij altijd de waarheid spreekt, de enige voetbalbestuurder die de supporters nooit voor liegt

12 oktober 2016 om 11:20

4,75 hebben ze gewoon genoegen mee genomen. Die bonussen krijgen ze alleen als Ramselaar ook echt goed presteert. Met die bonussen loop je dus minder risico als het er niet helemaal uitkomt bij Ramselaar. Dus in principe goed gehandeld aangezien ze meervoud gaan vangen als hij goed presteert, dan maakt het ook niet zo veel uit dat je dan bonussen betaald.

12 oktober 2016 om 14:19

Brands spreekt wel de waarheid rond de 4.75 miljoen en eventuele bonus en doorverkooppercentage
Hij betaald toch geen 6.75 miljoen#lezen

12 oktober 2016 om 14:28

Ik zou even teruglezen wat hij in de media heeft geroepen. Hij had het over een bedrag van 4 miljoen, en liet achtwege dat er bonussen waren. Dat is op zo'n klein bedrag van ongeveer 5 miljoen een groot verschil. Brands heeft dus niet de waarheid verteld. En met de clash met Overmars vers in het geheugen staat dit slecht.

Ramselaar gaat een grote worden, prima bedrag dit.

Terechte prijs. Als hij zich goed ontwikkeld, komt er een mooi bedrag bij waarmee het een marktconforme deal is. Als hij zich niet ontwikkeld, is het een speler niveau Utrecht dus dan is de prijs die ze al binnen hebben al helemaal keurig.

Dit is wel een beetje gedoe op micro niveau hé?
Als PSV zonder allerlei clausules op 7 mln was uitgekomen had ik het ook prima gevonden.
Ramselaar is een toptalent en dat bedrag dus gewoon waard. En nu heeft PSV zo gedeald dat ze blijkbaar bij maximale clausules rond de 7 mln uitkomen. Iedereen blij, mooi.

Blijft natuurlijk nog wel staan dat Ramselaar het nog moet bewijzen, maar zijn start is prima.
Ik hoop dat hij dit weekend in de basis staat. Als hij als vervanger van onze Mexicaanse vriend staat hebben we een lekker aanvallend middenveld.

12 oktober 2016 om 14:08

Noem een verschil van 2 ton tot 3 miljoen maar micro niveau. Maher koste 7 miljoen cash, bij Ramselaar kan het oplopen tot miljoen. Maher is geflopt, Ramselaar moet zich nu bewijzen wil PSV nog extra moeten betalen. Betalen doen ze vast met liefde, als Bart een succes wordt. Dus prima gehandeld van Brands en co.

Op zich een realistisch bedrag. Zodra hij presteert en resultaat boekt mag hij die 7 miljoen ook waard zijn. Ik zie hem graag vaker in de basis. Onze mexicaanse vriend is geen schim meer van de speler die hij in zijn eerste seizoen was. Die speelt wekelijks maar er mag meer gerouleerd worden. Een middenveld met Hendrix op cvm en daarvoor Ramselaar en Propper is prima en heeft iets meer scorend vermogen als wanneer Guardado speelt en Ramselaar bankt.

Een tijdje geleden stond hier een artikel van brands. Hij had het over 4 miljoen, ik had toen een kleie discussie met onze mede forumridder en admin (avatar van orson welles) hij lijkt toch gelijk te hebben met zijn uitspraak dat brands loog over het bedrag.

On: toch apart dat het altijd zo onduidelijk is de transfersommen

Ik vind Ramselaar (nog) niet zo'n geweldige speler. Is niet beter dan Toornstra/Vilhena bijvoorbeeld. En ook Siem De Jong en Schwaab vind ik niet bepaald indrukwekkende aanwinsten van Psv dit seizoen. Psv lijkt er op achteruit zijn gegaan ten opzichte van vorig seizoen.

12 oktober 2016 om 13:03

Ik hoop op sarcasme van jouw kant...

De 27 jarige Toornstra vergelijken met Bart Ramselaar, 20 jaar, heeft Utrecht vorig seizoen geleid naar een goede eindklassering en laat vanaf dag 1 zien bij PSV mee te kunnen draaien.

Gezien zijn leeftijd zit er naar alle waarschijnlijkheid nog genoeg rek in.

Toornstra was tot vorig seizoen speler nummer 14, 15 bij Feyenoord en komt dit seizoen tot zijn recht in een goed draaiend Feyenoord maar is 7 jaar ouder.

Deze spelers zijn niet te vergelijken.

Zelf vind ik De Jong en Schwaab ook geen echte versterkingen maar Ramselaar op zeker wel.

12 oktober 2016 om 13:08

Natuurlijk is Ramselaar jonger maar als je het even vergelijkt met wie er bij concurrenten van Psv (Feyenoord en Ajax) van spelen. Dan is de Ramselaar de mindere van de middenvelders bij Feyenoord en Ajax die op dezelfde positie als hem spelen.

Brands, de Telegraaf en het Eindhovens Dagblad hadden dus gelijk. Het was in de vier miljoen euro plus nog eventuele bonussen en een 10 doorverkooppercentage.
Utrecht kan wel leuk de variabele bedragen erbij optellen, maar dat is natuurlijk onzin. Die zijn nog niet verdiend, en er is zeker geen garantie dat die verdient gaan worden. Ramselaar kan een terugval krijgen zoals Maher, of langdurig blessureleed en dan verdien je niks eraan. Die variabelen zijn meer een verzekering voor PSV wanneer deze transfer misgaat dan voor Utrecht.

Bovendien is 1.75-2.75 miljoen extra wel redelijk optimistisch lijkt me. Als ramselaar verkocht wordt voor 25 miljoen (wat al enorm veel is), dan krijg Utrecht 2 miljoen omdat van een doorverkooppercentage altijd eerst de aankoopsom afgaat.

12 oktober 2016 om 14:16

@ Baloog

Even buiten beschouwing gelaten wie er gelijk heeft (van Schaik of Brands)

maar Brands vertelde 4 miljoen + 10 procent door verkoop percentage
Schaik verteld 4,75 miljoen, 900.000 aan bonussen en 10% doorverkoop percentage.

Dat is een verschil van een luttele 750.000 euro aan vaste transfersom en 900.000 euro aan optionele revenues. Kortweg gezegd een verschil van 1,6 miljoen euro tussen de uitspraken van beide heren. En aangezien ze allebei voordeel hebben om het in hun voordeel te bespreken gok ik in het midden.

Vind ik wel serieus geld voor een eredivisie speler. Zeker als je bedenkt dat voor 800.000 euro spelers als Guardado gehuurd, Dolberg gekocht en Vilhena opgeleid worden.

12 oktober 2016 om 15:42

Brands had het over een bedrag in de vier miljoen euro, niet vier miljoen exact exclusief bonussen. Toen werd hem gevraagd naar het afgedwongen percentage, ook netjes verteld. Bonussen zijn logisch, dat is tegenwoordig vaker de standaard dan niet. Geeft zoals ik al aangeef de kopende club een kleine verzekering. Dat wordt echter nooit genoemd in het aankoopbedrag, simpelweg omdat dat nog niet verdiend is. De accountant gaat dat bedrag ook niet boeken alvast.

Of het veel geld is? Ja op zich redelijk veel geld, helaas zijn zulke bedragen tegenwoordig normaal voor aanvallend handige spelers. Zelfs in de Eredivisie voortaan. Sinkgraven, Maher, maar ook jaren geleden al met Wijnaldum en Fer. Het feit dat Ramselaar Nederlands is, heeft wellicht zelfs meegeholpen.

Ik vind het wel een marktconform bedrag, nu is het alleen hopen dat Ramselaar het aankan en deze transfersom ook bewijst.

12 oktober 2016 om 17:39

Inderdaad onzin om dat er bij te tellen..

Az verkocht Maher voor 8 miljoen plus 10 procent doorverkoop. Achteraf beter meteen 9 miljoen moeten vragen ipv gokken op succes

Maar zo blijft het altijd, villareal met altidore pakte goed uit, voor 1 miljoen verkopen maar 30 procent van de som erna, een extra 3 miljoen dus

Dus hier wordt gezegd dat Brands expres media voorliegt? Net zoals als met Overmars zijn hier twee directeuren die elkaar tegenspreken. Vanwege de verbindende factor, Brands ben ik geneigd te stellen dat ik hem niet meer gelofenswaardig vind. Als dit door meer media wordt opgepakt dan kan het nogal schade doen aan zijn en PSVs imago. Je kan en mag niet zomaar leugens verspreide. Met Overmars was het ook een heel ongeloofwaardig verhaal, met Ramselaar idem. Welk bedrag noemde Brands, 4 miljoen en geen bonussen? Alleen een doorverkoopspercentage stelde hij. Iedereen wist dat Utrecht meer wilde maar blijkbaar vind hij het leuk om schouderklopjes te krijgen met verzonnen verhaaltjes.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren