Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen deelt Twente dreun uit en wint na tien jaar in Enschede

Laatste update:

FC Groningen heeft voor het eerst sinds 2004 een uitoverwinning op FC Twente geboekt. De noorderlingen waren zondagmiddag met 1-2 te sterk voor het team van Alfred Schreuder en Twente blijft daardoor met 24 punten op een gedeelde derde plaats in de Eredivisie staan, terwijl Groningen naar de zevende positie op de ranglijst klimt.

/

Nick Marsman was de gebeten hond bij de supporters in De Grolsch Veste. Hij ging na 28 minuten bij een vrije trap van Tjaronn Chery opzichtig in de fout en daardoor verdubbelden de bezoekers de voorsprong. De doelman werd vervolgens uitgefloten door zijn eigen fans; het was immers niet zijn eerste fout dit seizoen. In de levendige beginfase had echter ook Twente kunnen scoren, want Hakim Ziyech en Luc Castaignos stichtten gevaar, terwijl aan de andere kant Jarchinio Antonia een levensgrote kans miste, door na een pass van Chery van dichtbij op Marsman te schieten.

De keeper moest zich na een kwartier wel gewonnen geven, toen Michael de Leeuw een voorzet van Antonia middels een snoekduik in de korte hoek kon koppen. Na dat doelpunt zakte het tempo en viel er tot de 0-2 ook geen doelgevaar meer te noteren. Twente had wel veel balbezit, maar de tegenstander speelde erg compact en daardoor hoefde keeper Sergio Padt zich nauwelijks in te spannen. Schreuder greep in de rust in en slachtofferde Youness Mokhtar, die werd vervangen door Torgeir Börven. De eerste kans was na rust ook voor de roodhemden.

/

Na een goede aanval belandde de bal bij Kyle Ebecilio, die vanaf de rand van de zestien een meter naast schoot. Dat was echter ook lange tijd het enige wapenfeit van Twente in de tweede helft, want de passes van de thuisploeg werden steeds doorzien door Groningen en men kwam dan ook nauwelijks in de buurt van de goal van Padt. De goalie moest na 65 minuten weer eens ingrijpen, op een kopbal van Bengtsson na een vrije trap van Ziyech. Even later had Padt ook een geweldige redding in huis op een schot van Robbert Schilder en daarmee voorkwam hij dus dat het nog spannend werd.

Groningen had het duel zelf ook al kunnen beslissen, maar invaller Mimoun Mahi legde de bal in kansrijke positie breed, waar hij beter voor een eigen schot had kunnen gaan. De Trots van het Noorden van trainer Erwin van de Looi sloot de wedstrijd overigens af met tien man, want aanvaller Danny Hoesen kreeg een directe rode kaart na een smerige overtreding op Cuco Martina. Twente, dat de voorgaande drie duels had gewonnen, kwam via Luc Castaignos nog wel terug tot 1-2, maar kon de eerste thuisnederlaag sinds maart 2013 niet voorkomen.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de competitie, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig Twente gezien tweede helft. Blijft toch raar dat Twente met z'n selectie niet gewoon meer punten pakt. Waar het aan ligt dat weet ik ook niet, kwaliteit zat in de selectie.

30 november 2014 om 16:34

Je hebt ook ballen nodig. Harde werkers. Mannen die willen winnen. Die onverslaanbaar zijn door hun onverzettelijkheid. Die mist twente. Vooral op het midden veld en de aanval...

30 november 2014 om 16:41

Vind Mokotjo en Ziyech toch wel doorzetters
Door de fout van Marsman zag je de hoop in de schoenen zakken bij Twente. Na de 1-2 zag je de hoop weer terug en de wil.. Die moeten ze eigenlijk altijd voort brengen maar oké.

30 november 2014 om 16:44

Ze hebben met Mokotjo wel een aanjager in huis maar dat is schijnbaar niet genoeg. En hoe lang zou die Marsman nog mogen blijven staan?

30 november 2014 om 16:48

Ziyech een doorzetter? Moet je hem eens verongelijkt zien kijken als er een keer wat mis gaat.... Het is een technisch zeer begaafde speler, maar helemaal geen doorzetter. Mokhotjo ook echt een goede voetballer. Al lijdt die wel veel balverlies. En ook hij blinkt niet uit in bikkelen.

30 november 2014 om 16:52

Onbegrijpelijk dat je van zo'n slecht Groningen kunt verliezen. Zegt genoeg over Twente eigenlijk. Maar ja, veel mede Twente supporters dachten dat ze mee konden doen om de bovenste plaatsen. Hahaha. Mogen al heel blij zijn als ze bij de eerste 5 eindigen

30 november 2014 om 16:57

Och gossie... Zo'n slecht Groningen? Klinkt gefrustreerd... Prettige avond daarmee!

30 november 2014 om 17:02

Nee Groningen was geweldig, splijtende passes. Geweldige combinaties. Tempo was ook niet bij te houden. Was echt hogeschool voetbal.

30 november 2014 om 17:12

Ben het met je eens, zelf groningen fan btw. Maar grunn kruipt elke keer door het oog van de naald, dat doen ze al sinds de winterstop van vorig jaar. En dan winnen we nu, maar met hangen en wurgen. Het is nog steeds drama hier met de FC, je wilt meedoen om plaatsen t/m 7? Ga dan eerst die selectie is goed verversen, spelen veel teveel matige voetballers. Ik schaam me als FC supporter voor dit collectief, op een paar uitzonderingen na. (Botteghin, mahi, van Nieff en de Leeuw)

30 november 2014 om 17:18

Beter als het armoedige Twente iig.. doe je bril eens af

30 november 2014 om 17:19

mwaoh als je zelf al van Nieff noemt dan neem ik jou al niet meer serieus, hij is bruikbaar maar echt geen linksback, zit echt te wachten tot Burnett weer fit is..

30 november 2014 om 17:22

Groningen was werkelijk bij iedere tegenaanval dreigend. Dit was met gemak de beste wedstrijd van het seizoen voor Groningen. Gaven weinig weg en het had bij rust al 0-3 kunnen en moeten staan.

30 november 2014 om 17:23

Wat begrijp je niet aan het zinnetje. Zegt genoeg over Twente. Zo'n moeilijke zin is dat toch niet?

30 november 2014 om 17:26

Lul even lekker mee met die gast zeg. Geniet maar eens na 10 eens te winnen van die topclub wannabees. Mijn seizoen is geslaagd, nu al. Whooaa.

30 november 2014 om 18:56

Kuch kuch. *Marsman * kuch

30 november 2014 om 20:24

Chery......net als vorige week 1 v.d. besten. Is je ontgaan? Ook padt keept steeds sterker

30 november 2014 om 22:00

Als dat lukt,zijn we inderdaad blij.
Je hebt het gelijk aan jouw kant.

30 november 2014 om 23:52

@morgan, Chery heeft last van sterallures, zowel binnen als buiten het veld. Zo goed/belangrijk is hij ook weer niet en leeft veel te veel met de vorm van de dag.

Padt doet het nu al een paar wedstrijden leuk maar heeft nauwelijks invloed op het spel van onze FC. Jongens als Kappelhof, Hateboer, van der Velden, Hoessen, Lindgren en ook in mindere mate Antonia (moet meer goals/assists/belangrijke passes geven) en Chery laten het gewoon regelmatig afweten.

Hoe dan ook, heerlijk om uit bij een rivaal te winnen. Ook fijn dat Hoessen rood heeft gekregen. Dwingt van de Looi om eens iemand anders de kans te geven. Als de vervangende spits 1 goal maakt de komende wedstrijden ligt hun moyenne direct 10x zo hoog dan die van Hoessen.

1 december 2014 om 00:00

Wat ben je zuur,..... jammer.
Chery, mag wel praatjes hebben, maar is ook wel vaak de architect van het team.
De anderen die je noemt zijn wel eens wisselvallig, maar Padt is de laatste tijd steeds sterker, Kappelhof was een prima verdediger, dit jaar.
Ik zie het allemaal wat minder negatief.

30 november 2014 om 17:52

Wat was zo geweldig aan Twente in de 2e helft?
Ze gingen pas voetballen na een ongelukkige actie van Hoesen, terecht rood, maar volgens mij niet zo bedoeld. Als je ziet dat Antonia echt de wedstrijd uit is geschopt door Zyech en Ebicilio, die kregen er niets voor!!
Twente was ondermaats en mag blij zij dat het geen 3 of 4 tegen goals heeft gekregen.
Ze begonnen redelijk, maar daarna was het snel afgelopen, Groningen was gewoon veel beter!!

30 november 2014 om 22:03

Groningen speelde voor hun doen inderdaad toppie.
Twente had zn dag niet.
Ik vind jouw conclusie een redelijke mix.

30 november 2014 om 18:00

Het ligt niet aan de spelers van Fc Twente, maar aan de trainer Schreuder. Vooral geen risico's en continu tikje breed en achteruit. Corners worden of kort genomen en eindigen niet voor het doel van de tegenstander, maar terug bij de eigen doelman, of vallen binnen de 6 meter met een boogje wat een makkie is voor de keeper.. Schilder verdedigd continu op 10 meter afstand ( zo ontstond ook vandaag weer het eerste tegen doelpunt), maar geen Koppers opstellen hoor. Geen enkele supporter snapt dat Marsman nog in het doel staat, maar Stevens krijgt maar geen kans. Nee er is kwaliteit genoeg bij Fc Twente, maar er ontbreekt gewoon een trainer met durf en lef, die de kwaliteiten van de spelers volledig gaat benutten.

30 november 2014 om 21:01

Die gast maakte zichzelf in zijn eerste interview na zijn debuut tegen Ajax al onsterfelijk belachelijk en is dat wat mij betreft nooit meer te boven gekomen. Ik kan mij ook echt niet voorstellen dat de spelers deze man wel serieus nemen.

30 november 2014 om 22:07

Je hebt gelijk,maar ik vind Schilder met de week groeien.
Is in mijn ogen een degelijke back die ook in aanvallend opzicht zijn steentje bijdraagt.

3 punten verloren vandaag.. Dankzij Marsman hoefde Grunn niets te doen. Groningen twee kansen, benut er één en Marsman geeft Grunn een goal. Je had hier echt moeten winnen. Ook veel pech, de kansen werden niet goed benut en Groningen verdedigde 70 minuten met man en macht. En gelijk hadden ze.

30 november 2014 om 16:33

Mahi één op één in de tweede helft, geeft ie de bal voorlangs, en Antonia in de eerste helft een 100% kans. Zulke kansen heeft Twente niet gehad deze wedstrijd, dus ik snap echt niet waarop jij deze uitspraak baseert. Groningen was de eerste helft een stuk beter, en ook de tweede helft was er niks aan de hand, totdat Van de Looi besloot de organisatie achterin om te gooien en een extra verdediger erbij te brengen. Mede daardoor komt er nog een 1-2 en was het complete chaos achterin in het slot van de wedstrijd.

Vind het trouwens wel een compliment naar ons toe, dat we met 70 minuten lang verdedigen meer gevaar wisten te creëren dan Twente.

30 november 2014 om 16:47

Mahi één op één? waren toch 3 verdedigers mee en hij ging niet eens recht op de goal af. Antonia zijn momenten dat waren 1 op 1 momenten ^^.

Behoorlijk goed gecounterd van Groningen al kwamen daar dus niet de goals uit. Denk persoonlijk dat een gelijk spel het meest op zijn plaats was. Groningen de eerste helft beter en Twente de 2de. Statistieken zeggen dat Groningen een stuk minder was, dat laat dus ook maar weer eens zien dat statistieken ook niet alles goed op kaart brengt.

Twente veel kansen maar lang niet zo groot als die 2 van Groningen,

30 november 2014 om 16:51

Ben ik absoluut niet met je eens. Mahi staat wellicht in een moeilijke hoek, maar hij kan die bal absoluut wel langs Marsman werken. Er waren drie verdedigers mee ja, maar er was maar eentje in duel met Mahi, en Mimoun had gewoon kans om uit te halen, dus dat lijkt me gewoon een grote kans.

Verder vind ik niet dat jullie op basis van de tweede helft een punt verdienden. Zoals ik al zei was er voor ons tot de 80ste minuut gewoon niks aan de hand, pas nadat er verdedigend gewisseld wordt. Dat je op basis van een slotoffensief dan een punt verdiend gaat mij te ver. Twente was de eerste helft gewoon onthutsend zwak, en Groningen gaat de tweede helft wat meer achterover leunen. Ons goed recht, en mede daardoor zullen de statistieken in het voordeel van Twente spreken, maar vind niet dat dat een potentieel gelijkspel zou moeten rechtvaardigen. Denk dat Groningen hier de enige ploeg was die aanspraak maakte op punten vandaag. Maar goed, mijn mening is in dat opzicht natuurlijk verre van objectief.

30 november 2014 om 16:58

1 op1 is toch alleen de keeper voor je ^^.
Maar goed dat maakt weinig uit verder.

Je hebt denk ik de eerste 15 minuten vergeten.
Daar had het al 2-0 mogen en moeten zijn. Gelijkspel was het best. Winst had Twente helemaal geen recht op en voor Groningen wat te veel en 2 punten voor Groningen en 1 voor Twente kan niet haha.

30 november 2014 om 17:01

Twente had 0 punten verdiend vandaag.

30 november 2014 om 17:07

Twente begon sterk, dat is waar. Maar ik denk persoonlijk dat ze de rest van de wedstrijd nooit recht hebben gehad op de overwinning of een gelijkspel. Uiteindelijk mis je zelf de kansen, en dat de andere ploeg ze dan wel maakt heeft voor mij weinig met terecht of onterecht te maken. De ploeg die vaker scoort verdiend dan te winnen. Qua spel waren wij zeker niet minder.

Voorbeeld vorige week tegen Psv. De uitploeg had veel meer kansen, maar als je de kansen niet afmaakt, tsja, waar heb je dan recht op? Uiteindelijk doe je het jezelf aan toch?

30 november 2014 om 17:29

In deze fase had Groningen ook al kunnen scoren. Dus 2-0, mwoa ....

30 november 2014 om 16:34

Doe je bril eens af man... 1 op 1 gemist en bijna elke counter van grunn zat gevaar in

30 november 2014 om 16:37

Twente verdiende vandaag niet veel. Dat ze nog de aansluitingstreffer a la, maar een gelijkspel was in mijn ogen onverdiend geweest. Dat Marsman blundert is toch geen excuus?

30 november 2014 om 19:23

Volledig mee eens, een dikverdiende overwinning. Eigenlijk vind ik het ook wel goed dat dat laffe voetbal van FCT een keer wordt afgestraft, hopen dat er nou wat verandert. Gefeliciteerd met de overwinning!

30 november 2014 om 16:48

Lul toch eens normaal man, je heb met een zonnebril tv gekeken denk ik.. wat een zielig wedstrijdverslag zeg... ere wie ere toekomt en dat was twente niet vandaag

30 november 2014 om 16:52

Dan heb jij zeker delen van de wedstrijd gemist?: Antonia 2 dotten van kansen gemist voor de 0-1 Hoesen een keer Mahi in de tweede helft een keer.
Al met al een terechte overwinning voor Groningen en Twente heeft dus geen 3 punten verloren!

30 november 2014 om 16:54

Wees eerlijk man. Groningen heeft kansen zat gehad. Twente was na de 1-2 opportunistisch tegen 10 man, maar verdiende geen overwinning en zelfs geen punt.

Geweldig resultaat en wat een spannende pot. Padt stond weer goed te keepen en Chery was ook weer lekker aan het voetballen. Die tweede goal is natuurlijk puur mazzel maar die eerste goal was echt geweldig! Hele mooie kopbal van De Leeuw. Toch mooi om zo'n spits in je team te hebben. Het contrast met Hoesen is wel schrijnend om te zien..

30 november 2014 om 19:23

Hoe kan het dat die de Leeuw een tijd bij jullie op de bank zat, ik zou hem er bij Twente graag bij willen hebben zeg.

30 november 2014 om 21:44

Omdat er 4-3-3 werd gespeeld met maar één echte spits. Hoesen was net gekocht voor 8 ton en werd meteen de eerste spits. Nu wordt er gespeeld in een systeem met twee spitsen waardoor ze allebei kunnen spelen.

Terechte zege. Twente speelde ongeïnspireerd, slap voetbal. Pas na de 1-2 gingen ze echt drukken. Hoewel Marsman een blunder maakte, liet Twente zich wel vaak makkelijk uitspelen. Goed nieuws voor mijn club. Heerlijk weekend zo.

Terechte overwinning, met dank aan Marsman uiteindelijk. Maar man o man, wat brengt Van de Looi ons in de problemen met die wissel van Van der Laan. Niet om hem, maar tot de 80ste minuut is er gewoon niks aan de hand, zelfs met 10 man staat het achterin gewoon prima. Je gaat dan toch niet je organisatie achterin wijzigen terwijl je juist daarop moet kunnen leunen in de slotfase? Ben blij dat het maar bij 1-2 bleef, maar het was wel knijpen op het einde, wat absoluut nergens voor nodig was. Chery trouwens een erg sterke eerste helft, maar zwakke tweede. En de rode kaart vond ik terecht, al had in dat opzicht Linssen gisteren ook rood moeten krijgen. Maar elke scheidsrechter hanteert zijn eigen criteria natuurlijk. Wiedemeijer voor de rest een matige wedstrijd gefloten, maar ach, je hoort mij niet klagen. Blij met deze onverwachte driepunter, nu twee wedstrijden thuis. Drie op een rij! Kom op!

30 november 2014 om 16:36

Opvallend inderdaad dat Twente die bal er nog in kan prikken terwijl je daar juist een mannetje extra hebt neergezet. Ik geloof dat Kappelhof daar de verkeerde keuze maakte door naar de bal te gaan in plaats van bij Castagnios te blijven. 3 heerlijke puntjes in de tas maar man o man, die spanning op het eind was echt nergens voor nodig.

Je weet trouwens niet hoe het was gelopen als vd Looi van der Laan niet had gebracht. Het werd er iig niet beter op, maar dat hou je toch met 10 man op het eind in Enschede.

Twente onthutsend zwak, dramatische pot gezien, maar wat maakt het ook uit. Hup Groningen!

30 november 2014 om 16:39

Klopt, het blijft altijd giswerk natuurlijk, maar feit is wel dat er tot dat moment niks aan de hand was. Zelfs met 10 man stond de verdedigend nog goed, al liepen we toen al wel veel verder naar achteren (ook niet gek natuurlijk met een man minder). Had het gevoel dat de organisatie helemaal weg was toen Van der Laan gebracht werd. Ik herinner me nog een wedstrijd van vorig jaar thuis, waarin Ekong op het laatst binnen de lijnen werd gebracht om een voorsprong van één doelpunt te verdedigen (volgens mij Roda thuis). Uiteindelijk werd het toen nog een gelijkspel vooral omdat de organisatie toen gewoon weg was. Ik denk daarom toch dat dit toch wel een behoorlijke invloed heeft op het chaotische verdedigen in het slot.

Er zat trouwens ook even een zwakke fase in tijdens de tweede helft, en het begin van de eerste was ook niet sterk. De rest heeft Groningen gewoon goed gespeeld. Op het foutje van Twente wachten en er dan snel uit komen. Dat werkte heel goed.

30 november 2014 om 16:45

Denk dat je daar een goed punt hebt. Vind het ook altijd lastig om in zo'n slotfase een extra verdediger in te brengen terwijl je misschien juist een speler kan gebruiken die voorin toch nog wat kan brengen (tijd rekken e.d.). Op het eind gaat Twente natuurlijk pompen maar ons centrum (botteghin en kappelhof) verdienen een groot compliment op de wijze hoe zij (op 1 moment na dan) alle ballen wegrosten. Denk ook dat als je het zo bekijkt dat het niet nodig was om daar nog weer een extra speler bij te zetten.

Vond Groningen voetballend behoorlijk zwak overigens, maar wil ook niet te kritisch over komen... Zoveel momenten in de 2e helft dat je die bal zomaar inlevert terwijl je Twente enorm veel pijn had kunnen doen door die 3 en 4-0 te maken. En wat Hoesen doet, naja. Ongelukkig.

30 november 2014 om 16:48

Klopt, de tweede helft was er een fase waarin heel veel ballen heel makkelijk werden ingeleverd, maar in de eerste helft en de rest van de tweede helft ging dit wel naar behoren. Dus in dat opzicht vind ik niet dat Groningen zwak gevoetbald heeft. Groningen loert heel erg op de counter in zulke wedstrijden, daar zijn we heel goed in, maar ik heb wel het idee dat het zo nu en dan nog wel beter uitgevoerd kan worden.

Vind Hoesen trouwens terecht rood. Denk niet dat hij het heel erg bewust doet, maar hij riskeert wel een ernstige blessure van de tegenstander. Vond dat van Linssen gisteren op het oog ernstiger, maar dat die scheidsrechter geel trekt geldt niet als excuus om hier dan ook geel te trekken. Terechte beslissing van Wiedemeijer (dat ik dit uit strot kan krijgen zeg..).

30 november 2014 om 16:51

Hoe ze spelen in fases doet mij een beetje denken aan het Groningen van einde vorig seizoen. Met deze selectie (mahi, chery, antonia) denk ik dat dit ook de beste speelwijze is voor in ieders geval de uitwedstrijden. Thuis dr op en dr over

30 november 2014 om 16:54

Heb ik ook, maar het probleem blijft om zelf het spel te maken tegen de mindere tegenstanders. Kijk de wedstrijden er maar op na. We spelen gelijk uit bij AZ en winnen uit bij Twente. Winnen thuis van Ajax en gelijk tegen Psv. Tegen de op papier mindere tegenstanders hebben we het een stuk lastiger, omdat we dan ineens zelf het spel moeten maken. We zijn best goed als we de ruimte krijgen om er snel uit te komen, maar zelf de opbouw verzorgen en zo gevaar creëren is toch wel veel lastiger voor deze selectie. Met name in de thuiswedstrijden moet hier nog wel een remedie voor gevonden worden denk ik. De kwaliteit is er wel, alleen is de instelling niet altijd juist lijkt het. Maar vandaag en vorige week was die weer dikke prima, dus complimentje naar de ploeg voor die resultaten!

30 november 2014 om 16:59

De vraag is inderdaad hoe je nu ook thuis/uit tegen kwalitatief mindere ploegen punten gaat pakken. Denk dat je thuis sowieso er vol op moet klappen en enorm veel energie in de wedstrijd moet stoppen om zo het publiek erachter te krijgen. Als het aan mij ligt, speelt Mahi altijd. Echt zo'n jongen die nog wat vrij is, met snelheid en een passeerbeweging.

Ik ben benieuwd. Binnenkort komen de friezen bij ons op bezoek...

30 november 2014 om 17:03

Daar ligt meestal het probleem in thuiswedstrijden, de inzet. Deze is tegen de mindere tegenstanders vaak een stuk lager dan tegen de 'toppers'. Mede daardoor lijkt het vaak alsof het een verhaal van 'net niet' is elke keer weer. Volgende week Groningen-Heerenveen toch? Ik ben benieuwd. Een wedstrijd waarvoor ik enorm bang ben elk seizoen weer. De zenuwen zijn dan ongecontroleerd hoog helaas.

30 november 2014 om 17:09

Ja ik vrees het ook. Toch een wedstrijd die je elk jaar gewoon moet winnen, hoe dan ook. Kan niet zo zijn dat we verliezen van de friezen in de euroborg! Begint bij mij nu ook te kriebelen..

Hoesen ontbreekt in ieders geval, daar mis je (op dit moment) niet heel veel aan!

30 november 2014 om 17:12

Hoesen heeft wel rust aan de bal, en is goed in de combinatie. Dat mis je wel bij Islamovic bijvoorbeeld. Daarnaast is het een enorm risico om met Hagenauw of Arias te starten. Ben benieuwd wie het gaat worden. Ik verkies Arias boven Islamovic (was ook geblesseerd overigens). Wellicht begint Mahi nu wel gewoon vanaf het begin naast De Leeuw.

30 november 2014 om 17:13

Ik zou met Arias beginnen gezien zijn veelbelovende debuut tegen Psv. Zag er prima uit, ook in interviews komt ie wel normaal over.

Hoesen heeft wat meer tijd nodig denk ik om zijn belofte echt waar te gaan maken. Maar heb er alle vertrouwen in dat dat gaat komen.

30 november 2014 om 16:53

Ben het met jullie beide eens eerlijke verslag en zo was het ook vanuit ons oogpunt gezien, nu ffies feestje bouwen jullie toch ook, heerlijk dit pakken ze ons niet meer af.. trlalalalallala

En de laatste 5 minuten wel inzet kunnen tonen. Als je aan het eind van een wedstrijd nog zoveel.over hebt, heb je niet voldoende gegeven in de voorgaanfe minuten. Verschrikkelijk brei-voetbal

30 november 2014 om 18:14

Ze kwamen er eindelijk achter dat het soms beter is om om met z'n allen terug te zakken om ruimte voorin te creeren. Ik werd weer moe van het oeverloze saaie getik rond de middellijn omdat we er voetballend niet doorkomen

Waardeloze eerste helft van Twente.
Tweede helft wel herpakt maar niet genoeg.
Schreuder gooit Borven er in en weer is het duidelijk te zien dat Castaignos en Borven op het veld niet werkt. Het werd pas beter toen er een verdediger uit ging voor een aanvaller. Bilal in het veld meteen veel meer dreiging. Dan vraag je toch wel af waarom hij niet vaker minuten mag maken bij Twente. Zie veel positiefs als hij de laatste 20 minuten speelt.

Marsman..........
Dat zegt genoeg.

Marsman 2
Martina 3
Bengsston 5
Bjelland 7
Schilder 6
Ebecilio 4
Mokotjo 5
Ziyech 7
Corona 6
Castaignos 7,5
Mokthar 4

Borven 5
Ould-Chikh 7
Tapia 6,5

30 november 2014 om 16:45

Tweede helft hadden jullie meer overwicht, maar echt gevaarlijk werd het niet, alleen op het einde pas. Dit komt mede door de rare wissel van Van de Looi zoals ik eerder al heb aangegeven. Ben het overigens wel eens met de analytici. Zolang Twente blijft vasthouden aan deze keeper zullen ze geen topclub worden. Qua rangschikking hoor je er misschien bij, maar met Marsman gaan jullie geen top 2/3 eindigen. Jammer, want in de rest van de selectie zit veel potentie, een mooie jonge selectie.

30 november 2014 om 17:38

Op één ding na heb je gelijk, geef Ziyech een 3 en ik ben het volledig met je stuk eens...

Jammer van het verlies hier, was zeker na het eerste kwartier niet nodig. Nog spanning genoeg na de goal van castaignos, maar uiteindelijk gewoon te weinig afgedwongen. Helaas zullen veel mensen dit verlies afschuiven op schreuder, maar laat ik me daar maar niet mee bemoeien. Net als het uitfluiten van Marsman heeft Schreuder de schuld geven geen enkele zin.

Marsman zal overigens volgende week bijna zeker ernaast. Anders moet Stevens het, om Kenneth te citeren,: wel heel slecht doen op de training.

Ik heb mij verbaasd over Twente hoe lamlendig zij op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. Leek wel alsof er geen geloof was, alles ging in laag tempo en er was eigenlijk helemaal niks aan de hand voor FC Grunn. Jammer dat het op het eind nog spannend word, want dat was dus totaal niet nodig. 3 terechte punten in de tas en hopen dat dit weer wat meer vertrouwen geeft zodat we er een mooi seizoen van kunnen maken. Come on Gwa!

Kunnen we weer inlopen op de nummers 1 en 2 verliezen we. Maar ja wat wil je met zo'n keeper. Eerste helft dramatisch slecht buiten de eerste 15 min(toen had het al 1/2-0 moeten staan). Tweede helft graaft Groningen zich natuurlijk in. Groningen mag Marsman wel bedanken voor dit sinterklaascadeau.

Twente lekker weggespeeld. Twente de bal en de FC de goals. Heerlijk dit, lekkerder kan niet. Wie dat niet begrijpt ziet de statistieken van Groningen in Enschede er maar eens op na. Dik verdiend. Rode kaart terecht en daarna was het over bij de FC. Maarrrrr 3 punten! Dik okee.

30 november 2014 om 17:38

Weggespeeld? Wees blij dat Wiedemeijer jullie de hand boven het hoofd hield. 4 minuten extra tijd was een lachertje in de 2e helft. Alleen dat irritante gedrag van Antonia(niet behandeld willen worden, en vervolgens het veld niet uit willen) koste al 3 minuten. Tel daarbij de blessurebehandeling van Martina op, wat tijdrekken door Groningen en een aantal wissels, dan mag dat haadt wel 8 minuten zijn. Ook had De Leeuw al lang moeten intukken met een tweede gele kaart.

30 november 2014 om 17:59

Het begint bij een belachelijke overtreding op Antonia, dat is stom!! ..................... had ook zwaarder bestraft moeten worden, een belachelijke actie. Twente komt met 2-1 goed weg!!! Had 3-1 of 4-1 moeten zijn,....groningen was gewoon beter!!

30 november 2014 om 19:09

Het gaat mij niet om de overtreding, maar om het gedrag van Antonia daarna. Hij ligt eerst buiren het veld, rolt er weer in om tijd te rekken. Als de verzorger op 10 meter van hem is, staat hij op om niet verzorgt te hoeven worden. Vervolgens wil hij niet naar de zijkant, wat wel moet omdat de verzorger al was geroepen. Daarna moest de scheidsrechter hem nog 3x naar de kant sturen. Had gewoon een dikke gele kaart moeten zijn. Dit heeft gewoon een minuut of 3 gekost. Zeer verwerpelijk tijdrekken.

Al die woede op Marsman zou zich beter kunnen richten op Schreuder, die hem op blijft stellen. Die de ploeg tactisch ook niet op de rit krijgt, niet inspireert en laf laat voetballen.

Zo lang dat stuk chagrijn daar zit is Twente een aardige subtopper. Waar ik trouwens vrede mee heb,

helemaal met je eens sjonniex !!!

Wat een prachtige prestatie, van te voren 3/4/5-0 verwacht maar dan winnen wij gewoon :D had nog hoger kunnen uitvallen als Antonia wat scherper was

Marsman Out
Stevens In

Twente dik verdiend verloren, schrijnend dat ze pas na de rode kaart kansen konden creëren. Vandaag 3 goede spelers gezien:

Castaignos (die amper een bal kreeg, maar wat hij kreeg, deed hij goed)
Ould-Chikh (kwam tenminste dreiging vanuit)
Tapia (hoewel hij maar 5 minuten heeft gespeeld, was hij erg aanwezig)

Er moeten echt klappen vallen om de spelers op scherp te zetten. Ould-Chikh voor Mokhtar, Stevens voor Marsman en Tapia erin voor Ebecilio.

30 november 2014 om 16:52

Allemaal dingen die al weken zo niet maanden worden geroepen.
Maar met Schreuder weet ik gewoon zeker dat er niks veranderd.

Hahaha hoor het interview. Ja hij maakt een foutje dat kan. We moeten gewoon weer verder met hem. Met andere woorden ja hij staat er de volgende wedstrijd gewoon weer in.

Verbeek waar ben je !!!!

30 november 2014 om 17:17

Schreuder is gewoon een slechte trainer voor een club met de ambities van Twente. Laat zijn ploeg enorm behoudend en traag voetballen, terwijl er zoveel jonge en veelal beweeglijke en aanvallend ingestelde spelers rondlopen. Marsman is daarnaast niet een keeper die thuishoort bij een topclub wat Twente wil zijn. Zo'n keeper zie je bij geen enkele Nederlandse top vier club rondlopen.

30 november 2014 om 17:19

Schreuder doet ook zat goede dingen, maar het is overduidelijk dat het zo niet langer kan. Marsman is zo'n brok onrust, ik zit nooit rustig te kijken als hij speelt. Terwijl met Stevens op goal ik gewoon rustig kan kijken omdat ik weet dat hij veel capabeler is.

Misschien is deze nederlaag wel goed en komen Schreuder en de spelers tot de conclusie dat het zo niet langer kan

Ik wil nog even iets zeggen over Botteghin. Ontpopt zich op dit moment echt als misschien wel de sterkste centrale verdediger van de Eredivisie. Wint niet alleen bijna al zijn duels, maar zet met ogenschijnlijk simpele voetbewegingen ook zo twee spelers op het verkeerde been en creëert zo weer ruimte voor de opbouw. Wat heb ik genoten van hem vandaag zeg! Ben enorm blij dat we zo'n sterke verdediger binnen onze gelederen hebben. Na Granqvist en Van Dijk wederom een dijk van een verdediger om op te vertrouwen. De verdediging staat de laatste weken prima, heel blij mee! Alleen de backs zijn wisselvallig, maar het centrum is voor Groningen begrippen echt sterk.

30 november 2014 om 16:48

Ik zei het net nog tegen m'n vrienden. Botteghin zou moeiteloos een stap hogerop kunnen en ik ben bang dat dat na dit seizoen ook gaat gebeuren. Ik vind ook dat Kappelhof zich uitstekend heeft ontwikkeld. Ook hij is gewoon een stabiele factor achterin.

30 november 2014 om 16:49

Het centrum met Botteghin en Kappelhof is inderdaad echt sterk. Vind het ook mooi dat we nu 2 jongens uit de jeugd op de backs hebben. Kappelhof speelt dit seizoen veel beter dan vorig seizoen, die jongen doet goeie dingen op het veld. Ook houd Padt ons in de wedstrijd met die redding op dat schot van Schilder. Na zijn geweldige optreden tegen PSV en nu dit weer, hoop ik dat hij deze lijn vast kan houden!

30 november 2014 om 17:01

Kappelhof is vooral in de loop van vorig seizoen met grote sprongen vooruit gegaan. Eind vorig seizoen en dit seizoen is hij erg stabiel zoals jij zegt. Ik ben ook bang dat Botteghin vertrekt, maar dat zou ook zijn goed recht zijn. Hopen dat we dan een goede ervoor terug kunnen halen.

@ bastardoo

Padt is eigenlijk een beetje hetzelfde als Bizot. Beide hadden aanpassingsproblemen en begonnen wat onwennig, maar ontwikkelden zich wel vrij vlot. In voetballend opzicht vind ik Padt denk ik nog wel iets beter dan Bizot, en ook het keepende aspect wordt steeds beter. De laatste twee wedstrijden heeft hij ons op de been gehouden. Toch fijn dat je zo'n doelman hebt staan.

Vind de backs trouwens niet heel sterk. Defensief doen ze hun taken wel, maar vind Hateboer bijvoorbeeld in de opbouw vaak heel slordig. Van Nieff komt snelheid tekort voor een back. Met de terugkeer van Burnet zal hij wel doorschuiven naar het centrum. Alleen nog afwachten wat er op rechts gaat gebeuren. Trouwens zit het met de jeugd wel goed. Vandaag weer een debutant op de bank, en vorige week Arias. Leuk dat zoveel talent toch in ieder geval mag proeven aan de eerste selectie.

30 november 2014 om 17:06

Zal eens wat meer letten op Hateboer en zijn voortzettingen want het was mij nog niet opgevallen dat het zo bedroevend was. Vind hem (en van nieff ook) in ieder geval fysiek in orde en ook wat betreft kopkracht/snelheid. Heb liever zo'n jongen op de back staan dan Burnet om eerlijk te zijn, maar dat heeft meer met FC Grunn gevoel te maken.

30 november 2014 om 17:10

Was vandaag niet veel mis mee hoor, maar tegen PSV bijvoorbeeld was het om te huilen zo slecht. Zoveel simpel balverlies door passes over vijf meter in de voeten van de tegenstander te spelen.

Als Burnet overigens net zo terugkomt van zijn blessure als hoe hij daarvoor speelde zou ik hem ten allen tijde opstellen. Was het eind van vorig seizoen een geweldige linksback voor ons. Daarnaast heeft hij in aanvallend opzicht veel meer te brengen dan Van Nieff. En tegen snelle tegenstanders zie je gewoon dat Yoell het lastig heeft. Burnet heeft in dat opzicht voor mij in ieder geval een streepje voor op Van Nieff.

30 november 2014 om 17:17

We zullen zien. Alleen maar goed als Burnet terug komt met oog op concurrentie. Houd de boel een beetje scherp, dus kan geen kwaad. Als Burnet meer punten oplevert vind ik het allemaal prima, maar het is niet mijn type speler.

30 november 2014 om 17:19

Wat dat betreft is het ook heel jammer dat Magnasco vertrokken is. Er is helemaal geen concurrentie op die positie dus Hateboer blijft sowieso wel staan, ongeacht hoe hij speelt. Magnasco kun je er in de opbouw goed bij hebben. Heerlijke speler vond ik dat.

30 november 2014 om 17:26

Wellicht dat met de komst van Tibbling Tommie weer terugschuift naar de rechtsback positie. Magnasco was wel een leuke speler, maar liet in verdedigend opzicht wel steken vallen. Dan vind ik Hateboer en Hiariej daar toch betrouwbaarder. Maar qua mentaliteit was dat wel een jongen die je in die lastige thuiswedstrijden tegen op papier mindere tegenstanders wel had kunnen gebruiken.

30 november 2014 om 17:36

magnasco was inderdaad een speler naar mijn hart. Een bijtertje met goeie mentaliteit.

Twente speelde weer belachelijk slecht, daarnaast word het tijd dat Marsman op de bank plaats gaat nemen.

30 november 2014 om 16:54

Als ik het interview zo hoor met Schreuder is Marsman al zeker van een basis plaats de volgende wedstrijd.. Foutje kan gebeuren, we moeten er weer tegen aan volgende keer...

Hoe zuur ook, maar deze uitslag is volledig terecht. 100% verdient. Maar man o man wat liep Twente er in de eerste helft als een stel makke lammetjes bij zeg niet normaal. En ach de tweede helft was er bij Groningen ook niet zoveel aan de hand want alles ging lang en Botteghin haalde alles weg. Je gaat er vanuit dat die schreuder dat toch moet zien?

Ook over marsman kunnen we het beter niet hebben, wat een slechte keeper, wel vind ik het ontzettend triest van een deel van het publiek dat ze hem dan gaan uitfluiten want daar bereik je niks mee. Ook mag Tapia van mij in de basis volgende keer ipv Ebecilio, want die vind voetbal volgens mij geen kloot aan.

Het enige waar ik mij een beetje over opwindt is het feit dat er 4 minuten wordt bijgetrokken en er vervolgens maar 30 seconden echt wordt gevoetbald in die extra tijd, want dan wordt toch juist dat tijdrekken beloond? Laat dan ook 3 minuten extra door voetballen want dat tijdrekken is wel zo ergerlijk.

30 november 2014 om 17:33

Respect voor je mening!

Yess yess yess eindelijk winst daaro, en deze was gewoon terecht.. ga ffies feestje bouwen trlalalalala

30 november 2014 om 16:49

Bedank die bottegin maar, nieuwe van dijk

30 november 2014 om 16:55

Hij is al veel langer belangrijk voor ons en voor Nac in het verleden ook en Zwolle ook.. die gaan we niet houden als hij zo door gaat... zou het echt een gemis vinden... die heeft van Dijk doen vergeten

Alfred, als je Corona kunt terug zetten naar het 2e etc, dan kun je nu toch eindelijks wel eens Stevens in de basis gaan zetten. Marsman pakt geen punten, hij kost punten!

kwaliteit zat in het veld alleen de bank is slecht met Schreuder die voorop loopt. Wanneer word hij eens gewisseld?
gefeliciteerd Groningen!

Terecht verloren zeg ik als twente supporter. Het was weer eens niet om aan te gluren bij twente zoals elke week zon beetje het geval is. Geef ons aub Verbeek voor de groep want die schreuder bakt er niks van. Laat ze hopeloos en tergend langzaam voetballen

Groningen heeft toch best een aardig team hoor!

De Leeuw maakt mooie kop goals zeg ! Groningen is helemaal terug waar ze horen te staan nu op een mooie 7e plek. Groningen heeft de meeste deelnames aan de play offs voor europees voetbal gespeeld en dat moet ze toch ook dit jaar weer gaan lukken. Mischien kunnen ze ook een doel maken van de beker?

30 november 2014 om 17:04

Een van mijn dromen is inderdaad dat Groningen een keer naar de kuip mag en dat we eindelijk een keer een prijs mogen ophalen. Dat ontbreekt er nog een beetje aan, maar het komt elk jaar dichterbij

Had nog beter gekund

Maar netjes Groningen 4 punten halen in een week tegen de

Ik zie trouwens dat op de bank van Groningen Payne en Denkovski zitten.
Wie zijn dat nou weer? Veel jong talent bij Groningen.

30 november 2014 om 17:16

Payne komt uit de jeugd en Denkovski is een 20 jarige Macedoon gehaald voor jong Groningen. Maakt kennelijk een goeie ontwikkeling.

Geweldige spelverloop en een geweldige wedstrijd. Deze wedstrijd gaat voor een ommekeer zorgen bij Twente waardoor Twente alsnog mee gaat doen om het kampioenschap. Niet omdat we vandaag geweldig gevoetbald hebben maar omdat Marsman zo erg in de fout ging dat ie wel gewisseld moet worden!

Groots van Groningen, met een sterk middenveld, onzichtbaar maar o zo goed (kieftenbeld, Hiarijee, Antonia en Chery) een briljante spelmaker. Hoesen die niet scoort maar prima loopacties heeft en anderen laat scoren. Nu gaat het pas rollen!!!
De Leeuw "man of the match"!! Bottegin, beste centrale verdediger van Nederland!!!

Geen enkele drive naar voren, doelloos rondtikken, geen creativiteit en niemand die durft te schieten. Wat ongeinspireerd was het vanmiddag zeg! Groningen helaas terecht gewonnen. Van het gevalletje Marsman keek ik eigenlijk al niet eens meer op.

Twente zou met dit materiaal veel beter moeten presteren. Tot nu toe is het absoluut niet wat ik er van verwacht had.

De eerste goal van Groningen was geweldig, maar om nu te zeggen dat Twente is weggespeeld is wel erg gortig. Het aanvalsspel van Twente was te zwak en met een cadeautje van Marsman erbij was de nederlaag een feit. Groningen verdiend gewonnen doordat Twente niets bracht. Niet doordat Groningen zo verschrikkelijk sterk was!

heerlijke en dikverdiende overwinning van Groningen

gewoon elke week vol erin klappen dan komt het wel goed en niet weer afwachten, maar zo doorgaan.

verheug me nou al op volgende week tegen heerenveen

gewoon weer vol erop klappen, druk zetten en vechten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren