Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Fans van Olympique Lyon gooiden shirt van Memphis Depay weer terug’

Laatste update:

De fans van Olympique Lyon zijn geen fan van Memphis Depay. De vleugelaanvaller gooide zondag na afloop van de uitwedstrijd tegen Angers (3-3) zijn shirt in het publiek van het uitvak, maar die fans gooiden dat shirt vervolgens terug. Dat schrijft de Franse sportkrant L’Équipe dinsdag.

De Nederlander mocht weer aan de aftrap verschijnen van trainer Bruno Génésio, nadat hij een week eerder in de thuiswedstrijd tegen Dijon ontbrak in de wedstrijdselectie. In de wedstrijd met Angers maakte Depay vier minuten voor rust de 1-3, wat uiteindelijk niet voldoende bleek voor de zege. Hij vierde het doelpunt niet, maar stopte zijn vingers in zijn oren en liep terug naar eigen helft.

Na afloop bedankten de 23-jarige aanvaller en zijn medespelers het meegereisde publiek, maar de fans waren niet geïnteresseerd in het shirt van de international van Oranje, zo verzekert het Franse dagblad. Depay speelt sinds januari van dit jaar voor Lyon, dat hem overnam van Manchester United. In negen wedstrijden in alle competities was hij dit seizoen drie keer trefzeker en gaf hij drie assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goh, dat heeft ook niet lang geduurd. Die jongen moet toch eens bij zich zelf ten rade gaan waarom hij doe alles en iedereen wordt uitgekotst. Begint steeds meer te lijken op een one year wonder met een schijt mentaliteit die voortdurend naast zijn schoenen loopt.

3 oktober 2017 om 12:50

Ik snap niet dat mensen nog steeds kunnen stellen dat Depay een slechte mentaliteit zou hebben. Als er iemand veel energie in trainingsarbeid stopt is hij het wel. Dat deed hij bij PSV al, en ging daar mee door bij United dus hij zal het bij Lyon ook wel doen. Dat hij een verkeerd zelfbeeld heeft is iets anders.

3 oktober 2017 om 12:57

Ik snap niet dat je dit kunt zeggen !? hij heeft werkelijk nergens gepresteerd op een klein jaartje psv na...
hij overschat zichzelf geweldig !! omhoog gevalle mannetje is het aan het worden en dat is erg jammer want hij kan best een aardig balletje trappen maar hij denk dat hij op het niveau Robben zit

3 oktober 2017 om 12:57

Mentaliteit is letterlijk het denk -en gedragspatroon van een mens. Hoe hij zich naar buiten gedraagd wordt daar dus ook onder geschaard.

3 oktober 2017 om 13:21

Wat zeur je nou.. Hij presteert nu toch? En vorig jaar ook redelijk nog.
Hij denkt niet dat hij op niveau Robben zit, jij en andere haters denken dat alleen maar vanwege haat/afgunst

3 oktober 2017 om 13:37

Iets 'haat' of afgunst noemen is zo'n ontzettende dooddoener. Wanneer iemand elke vorm van kritiek gelijk afdoet als 'haat' heb je echt een groot gebrek aan zelfreflectie. Depay moet eens volwassen worden en leren om met kritiek om te gaan. Ik snap wel dat hij door de fans wordt uitgekotst als hij op zo'n manier een doelpunt gaat vieren. Dit is tevens niet de eerste keer dat hij zich als een kleuter gedraagt.

3 oktober 2017 om 14:19

Rfvbrico ik vind dit zo'n slappe manier van discussiëren. Zijn eerste 2 seizoen bij Psv heeft die zijn waarde gehad en zeker sterke wedstrijden gespeeld als je bedenk dat die toen 18 en 19 was. De 2 jaren daarna waren gewoon top 2013/2014 kon je hem al zeker bij de sterkhouders van Psv reken en in 2014/2015 was hij met afstand gewoon de beste speler van Psv.

Eerste jaar Manchester United was gewoon duidelijk dat het aanhaken of afhaken was. Hij liet tegen middenmoot zien goed te zijn maar tegen subtop en top kwam die zeker nog te kort. Overigens wel gewoon tot 45 wedstrijden gekomen en 7 doelpunten als 21 a 22 jarig broekie. Manchester United gaat echter niet wachten tot jij aanhaakt en koopt nieuwe spelers. Eindstand half jaar bijna niks maar daarna een goed begin bij Lyon en met 18 wedstrijden en 5 goals gewoon weer een redelijk half seizoen gedraaid.

Die jongen is nu 23 jaar en heeft 200 wedstrijden gespeeld bij de top van Nederland, suptop van Engenland en Suptop van Frankrijk. Nadeel is wel dat dit op papier team waren die bij de absolute top van hun land horen maar dat op dat moment niet presteerde.

En hoe weet jij dat het zo'n omhoog gevallen mannetje is. Het schijnt een echt trainings beest te zijn volgens de mensen die met hem werken of gewerkt hebben ook bedankt hij hier het publiek en geeft hij een shirtje die schijnbaar in teleurstelling is terug gegooid. Dit is zo'n typische jongen die gewoon niks goed kan doen bij mensen en dat is gewoon niet eerlijk. Ja hij leeft in luxe en dat deelt hij op zijn social media maar ja hoe was jij geweest op die leeftijd met 15 miljoen euro op je rekening wat nog oploopt ook.

Het afdoen als een speler die een klein jaartje gepresteerd heeft vind ik te makkelijk. Ook nog 30 jeugd interlands 16 doelpunten en 31 A interlands 5 doelpunten.

3 oktober 2017 om 21:01

Zelfs in dat ene 'one year wonder' bij PSV had hij vlagen met onkunde. Hij was bij meerdere wedstrijden 90 minuten onzichtbaar, ook bij wedstrijden waar hij 2x scoorde gingen er 85 minuten aan balverlies vooraf die allemaal weer verbloemd werden door zijn goals.

Depay is een prachtige voetballer voor de highlights of the week, maar er is wel degelijk iets mis met zijn mentaliteit. Je kan trainen tot je een ons weegt, maar als je team 90 minuten alle ballen op jou speelt en je laat de helft over je voet uitrollen en de andere helft loop je jezelf stuk op de achterlijn, dan ben je gewoon niet goed.

Desondanks vond ik het geen slechte zet van MU om hem te halen. In potentie is hij wereldtop, zijn fysiek, snelheid en acties verraden zijn kwaliteit. Het is alleen niemand gelukt om hem te laten renderen als hij niet scoort.

3 oktober 2017 om 13:00

Denk dat die fans van Lyon eens bij zichzelf te raden moeten gaan. Misschien moet je een speler ook een echte kans geven. 3 doelpunten, en 3 assists. Zijn weinig buitenspelers met dat rendement denk ik in een voetballand als Frankrijk. Als je zo met je eigen spelers omgaat ben je het woord fan ook niet waard. Spelers moet je steunen, niet afvallen.

3 oktober 2017 om 14:21

Het was een ongelukkig moment om een shirtje te gooien na puntverlies en ook nog een in de verkeerde handen beland. Ik snap het niet hij heeft gescoord, bedankt het publiek en wou aan iemand zijn shirtje geven en word toch weer afgedankt. Zo jammer maar dit zegt misschien meer over die supporters dan Depay inderdaad. Hij zal best ze fratsen hebben hoor maar ja.

3 oktober 2017 om 13:28

Laten we niet overdrijven. Die jongen doet het prima en 1 fan gooit zijn shirt terug. Het is net alsof dat shirt door iedereen zn handen is gegaan en niemand het wilde hebben. Als supporters zo stoer zijn om een eigen speler uit te fluiten, moet je ook niet verwachten dat de speler heel vrolijk een feestje gaat vieren. Dan kan je ook een reactie verwachten.

3 oktober 2017 om 14:45

Het grappige is dat jullie zeggen dat hij overschat is maar hij heeft wel de meeste doelpunten en assist achter zn naam staan van alle Nederlanders in de top 5 competities van Europa🤔

Vanwaar die onvrede? Ben geen volger van de Ligue 1, maar 3 goals en 3 assists in 9 wedstrijden is nou niet heel slecht.

3 oktober 2017 om 12:33

Omdat hij er bij loopt alsof hij gelijkwaardig is aan Messi, Ronaldo en Neymar maar het nog nooit heeft laten zien op hoog niveau. Vervolgens verwachten de supporters in Lyon heel veel van hem en laat hij vrij weinig zien. Hij scoort vervolgens één en doet arrogant z'n vingers in z'n oren uit protest. Logisch dat mensen hem uitkotsen.

3 oktober 2017 om 12:42

Diezelfde mensen die riepen dat hij tekortkwam omdat hij nota bene door de trainer werd gerouleerd.. ja die 'fans' zou ik ook even op hun plek hebben gezet na een doelpunt. Dan moeten ze hun speler maar steunen, daarvoor ben je fan. Haten doe je maar op spelers van de aartsrivaal, niet op je eigen spelers.

3 oktober 2017 om 12:47

Hij maakt zich onmogelijk door die arrogante maniertjes. In Engeland was hij ook meer met zichzelf bezig dan met voetbal, in Frankrijk lijkt het ook die kant op te gaan.

3 oktober 2017 om 12:50

Dat klinkt logisch inderdaad. Zonde van die maniertjes, voetballen kan hij zeker.

3 oktober 2017 om 12:33

Ik gok dat de bekende maniertjes hem weer parten spelen.niet ''juichen'' met vingers in zijn oren is het niveau kleuterklas. Kan me er alles bij voorstellen dat de fans hem uitkotsen.

3 oktober 2017 om 14:15

Die maniertjes ga je er denk ik ook niet uitkrijgen, ik heb het idee eerlijk gezegd dat Depay gewoon niet zo slim is (maar gelukkig wel een goede voetballer voor hem).
Bij interviews heeft hij bijvoorbeeld echt moeite om een normale zin te maken.

Zonde dat hij in een paar maand alweer uitgekotst wordt. Je mag dan toch eens in de spiegel gaan kijken als Memphis zijnde. Kan geen toeval zijn dat supporters zo over je denken. Hopelijk trekt ie het zich een keer aan en viert ie zen goal niet op zo'n slappe wijze maar gaat ie er boven staan.

Wat is er gebeurd met depay daar dan?
Dacht dat ze op het begin er lovend over hem waren en nu kotsen ze hem uit? Heb ik iets gemist of speelt ie nou zo belabbert?

3 oktober 2017 om 12:37

Hij scoorde, stak zijn vingers nog net niet in zijn donkere plekkie maar in de oren en zette het Lyon publiek gewoon te kakken. Gaat nu al een erg zware dobber worden voor hem, al speelt ie de sterren vd hemel, het publiek moet hem niet meer kennelijk anders gooi je zo'n shirt niet terug.

Drie goals en drie assists in negen wedstrijden is toch niet zo heel verkeerd. Wat ik er vorig jaar van heb gezien was ook wel goed. Wat heeft hij dan gedaan om zichzelf zo onpopulair te maken?

3 oktober 2017 om 12:39

Is niet heel verkeerd, maar zijn gedrag is wederom niet om aan te zien blijkbaar. Geloof best dat die jongen hard werkt op de training etc., maar als je hoort hoe hij juicht dan snap je de fans wel weer. Niet goed genoeg presteren en dan maniertjes, dat wordt niet snel in dank afgenomen.

Af en toe gedraagt hij zich niet voorbeeldig, maar om dan zijn shirt terug het veld op te gooien.. Dan ben je toch een aardig triest persoon. Zijn zat mensen op de tribune die het shirt wel graag gehad zouden hebben.

3 oktober 2017 om 12:38

Nouja, als statement namens de fans kan het wel tellen natuurlijk

Mooi gedaan van die supporters. Depay is een zwaar overschatte voetballer.

3 oktober 2017 om 12:49

De enige die Depay overschat is Depay zelf. Hij is gewoon een goede voetballer, en dat weten wij allemaal, de fans van Lyon incluis. Maar hij loopt erbij alsof hij meer dan een goede voetballer is

Het probleem van Memphis is dat hij zich geen goede houding weet te vinden bij de publieke opinie. Hij doet wel alsof al die kritieken terecht of onterecht hem niets doet. Maar als hij dan de kans krijgt om ze van repliek te dienen, dan pakt die dat met alle plezier aan.

Hij moet gewoon gaan voetballen, en als die goed gespeeld heeft zijn vreugde laten zien en niet zijn rancune.

1 fan die het shirt terug gooit en gelijk moet de hele schare hem niet? Leuk journalistiek gedaan..

3 oktober 2017 om 13:03

Niet de juiste correlatie natuurlijk, maar dat een aardig deel van de fans hem niet mag is toch wel een feit. Probeer af en toe wat op te vangen over hoe Tete het daar doet, maar dan zie ik meer de negativiteit over Depay.

3 oktober 2017 om 19:56

Je kunt ook op en een andere manier redeneren: Kans is zeer klein dat Depay z'n shirt uitgerekend richting die ene non-fan gooide. Het is dus aannemelijk dat het er meerdere zijn.

Als je er bij loopt zoals hij roep je het over jezelf af. Met die hoed, tattoos etc. We kunnen wel net doen of het heel normaal is dat iemand zijn hele rug onder last kalken met de afbeelding van een leeuw, maar persoonlijk vind ik dat niet bepaald.

3 oktober 2017 om 13:06

"we kunnen wel net doen of het heel normaal is dat iemand zijn hele rug onder last kalken met de afbeelding van een leeuw"

Lekker bekrompen... Ik zie niet wat er abnormaal aan is. Ik heb ook aardig wat tattoo's en ik ben volgens mij toch behoorlijk normaal (vriendin, kinderen, opleiding netjes afgemaakt, goede baan, huis met een tuin, etc.) en voor veel van mijn vrienden en kennissen geldt hetzelfde...

3 oktober 2017 om 13:16

Depay is typisch een mannetje die God op zijn blote knietjes mag bedanken dat hij voetballer is, en nog een goede ook, maar eigenlijk komt hij liever bij mtv op tv inplaats van studio sport. Gedraagt zich als een soort popster. Ik heb hem meegemaakt op Schiphol, verschrikkelijk arrogant mannetje. Waar alle spelers van het Nederlands Elftal op de foto gingen met kinderen, weigerde hij dat omdat hij "vakantie" had. Twee dagen later gooit hij op social media de één na de andere foto waar hij in Miami met bekende popsterren poseert. Hij heeft echt afgedaan bij mij. Met zijn leeuw op z'n rug omdat hij uit de jungle komt...🙈

3 oktober 2017 om 13:55

@cabinessence
Dat mag jij best vinden hoor maar bekrompen vind ik dat niet. Je ziet ook geen minister met het kapsel van Arturo Vidal bijvoorbeeld. Maar smaken verschillen, laten we het daar maar op houden ;-)

3 oktober 2017 om 13:58

Smaken verschillen zeker, maar om dan een minister als voorbeeld aan te halen is wel een flinke dooddoener natuurlijk.

3 oktober 2017 om 15:16

@falcao:

Vind je dat voor voetballers dezelfde normen zouden moeten gelden als voor ministers?

3 oktober 2017 om 15:18

Alles kan, dat klopt. En er staat ook nergens geschreven dat een bepaalde stijl niet mag. Maar er bestaan ook nog ongeschreven normen en gedragspatronen die in de loop der tijd zo gegroeid zijn. Wanneer je in strijd hiermee opereert kun je weerstand verwachten. Zeker wanneer je matig presteert. Hij zou zijn energie beter kunnen aanwenden om zijn spel te verbeteren.

3 oktober 2017 om 20:08

@cabinessence

Nee hoor. Maar persoonlijk houd ik er nu eenmaal meer van wanneer voetballers opvallen door hun voeten te laten spreken dan door allerlei uiterlijke frivoliteiten. Bepaalde spelers zijn echter dusdanig origineel en authentiek met hun flamboyante verschijning, zoals Gullit, Valderrama, Higuita, Beckham, Ronaldo, Neymar, Zlatan etc., dat het weer wel kan. Maar van beide lijkt bij Depay geen sprake.

3 oktober 2017 om 13:52

Tja, de media en supporters hebben daar ook schuld aan natuurlijk. Depay werd verschrikkelijk gehypet in Nederland, vooral na het WK 2014. Het is al een mannetje met een groot ego, dan werkt dit natuurlijk zulk gedrag in de hand. Bij Januzaj zie je bijvoorbeeld hetzelfde fenomeen terug.

Nog een paar jaar en dan is ie aan het uitballen in de Turkse middenmoot. Hij kan veel beter maar het komt er nooit uit.

Tja, een narcist vragen om empathie voor een ander, is vragen aan een alcoholist zijn bier te laten staan. Oftewel, Memphis bestaat uit ik, ik en ik. En dus hoort iedereen hem te eren....

Die gaat het ook niet lang maken bij OL. Tegenwoordig heb je heel veel spelers die met ingekropte woede/agressie of hoe je het wil noemen over het lopen. Wanneer en dan gescoord word komt alles naar buiten. Ze houden dan geen rekening met niemand meer. Dit is natuurlijk belachelijk. Echter als het wel gebeurd moet je bij zulke handelingen wel een status hebben. Voor mij is Depay iemand die helemaal nog niks gepresteerd heeft los van PSV. Hij was toen inderdaad heel goed. Let wel, dit was in de Eredivisie. Totaal een heel ander competitie vergeleken met die van de toplanden. Hier kon hij vrij doen wat hij wilde. Misschien leek het erop dat hij harder trainden maar was dat ook schijnbedrieg. Want blijkbaar zijn onze trainingen veel lichter en minder dan het buitenland. Dus wanneer meneertje in het buitenland komt denkt hij met dezelfde houding ook te kunnen slagen. Neeeee zo gaat dat totaal niet. Fysiek, technisch en tactisch is het dan toch van een andere orde. Zelfs snelheid waar hij in de Eredivisie iedereen wegliep zie ik niet bij hem meer. En je mag je met randzaken bezig houden. Dat doen zoveel spelers. De vraag is wel; gaat het ten kost van je spel of niet? Promes is ook bezig met andere dingen, maar hij presteert tenminst. Hij doet z'n werk. En heeft ook een andere houding dan Depay. Je kan dan zeggen wat je wil, maar iedereen weet dat hij zo een houding heeft alsof hij het al heeft gemaakt. En dan kunnen mensen die hem van dichtbij kennen lullen dat het niet zo is. Wij het publiek zien het toch. Ik zie het met mijn eigen ogen hoe hij in het veld staat. Ik gun die jongen alles he. Alleen als men met zo een gedrag komt denk ik gelijk '10 andere voor jou'. En die heb ik zo gevonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren