Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag gooit André Onana uit basiselftal voor bekerfinale tegen PSV

Laatste update:

André Onana verdwijnt per direct uit het doel bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. Volgens het dagblad kiest Erik ten Hag zondag in de finale van de TOTO KNVB Beker tegen PSV voor Maarten Stekelenburg, indien de 39-jarige routinier de komende dagen fit blijft. Onana, die transfervrij gaat vertrekken, heeft daarmee afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam (2-1 winst) waarschijnlijk zijn laatste duel voor Ajax gespeeld.

De nieuwe fout van Onana, die met een zwakke pass de openingsgoal inleidde, heeft zijn vertrouwen van Ten Hag duidelijk geen goed gedaan, zo liet de coach afgelopen zaterdag direct na het duel met Sparta al blijken. Voorafgaand was Onana nog uitgeroepen tot 'onbetwiste nummer één', maar na de wedstrijd zei Ten Hag: "Nou... dat is...", stamelde de coach al hoofdschuddend. "Wij hebben denk ik een goed keepersbestand, dat is duidelijk. Daar is concurrentie."

Onana maakte een onzekere indruk sinds zijn terugkeer van een dopingschorsing. De Kameroener blunderde gedurende de Afrika Cup al tegen Burkina Faso en ging ook in de fout namens Ajax tegen Benfica in de Champions League: hij zat mis bij een vrije trap van Alejandro Grimaldo, waardoor Darwin Núñez de beslissende 0-1 kon binnenkoppen. Vorige week zondag tastte Onana tegen FC Groningen (1-3 zege) mis bij een uithaal van Jörgen Strand Larsen, waardoor Groningen op voorsprong kwam. Daar kwam zaterdag een verkeerde pass bovenop die werd onderschept door Sparta, waarna Joeri de Kamps scoorde. Onana zei na afloop van dat laatste duel dat de negatieve reactie van zijn eigen publiek hem niet interesseert. "Ze kunnen zingen, ze kunnen janken, ze kunnen doen wat ze willen, I don’t give a shit", aldus de Kameroener.

Stekelenburg keerde zaterdag tegen Sparta terug in de wedstrijdselectie, nadat de ervaren doelman eind augustus een zware heupblessure opliep. Stekelenburg speelde sinds 28 augustus geen wedstrijd meer, maar Ten Hag geeft de ervaren sluitpost dus zonder enig wedstrijdritme het vertrouwen in de bekerfinale. Ajax kampte de laatste maanden met een keepersprobleem, omdat Remko Pasveer een gebroken vinger opliep en ook Jay Gorter enige tijd uitgeschakeld was. Gorter is inmiddels weer fit, Pasveer is op de weg terug.

Welke doelman moet Erik ten Hag opstellen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Woww , wat heeft zich hier afgespeeld ?!

14 april 2022 om 18:49

Denk dat de F-Side op de koffie is geweest.

14 april 2022 om 18:49

Veel, heel veel.. Teveel eigenlijk

14 april 2022 om 19:39

Zul je zien dat Stekelenburg alles fout doet en daardoor PSV de beker in ontvangst mag nemen.

14 april 2022 om 19:50

Niet eens zo'n heel gek scenario, want Stekelenburg was voor deze blessure al brandhout. Hij werd vanaf het begin al in oranje geschreven, maar zodra Ajax tegen een klein beetje tegenstand kwam zag je al dat hij echt niet meer het niveau had. En dat werd op het EK niet veel beter.

14 april 2022 om 20:15

Dit is toch gewoon een waardig afscheid van een Ajax pupil. Klasse van ajax.

14 april 2022 om 20:40

Ik heb nog liever dat Steek een blunder maakt maar wel zijn best doet dan een Onana die ook blunders maakt en het hem geen reet uitmaakt.

14 april 2022 om 21:31

Wat dat betreft is het net psv: bij een beetje weerstand wordt er niet geleverd. Zondag dus de lamme tegen de blinde..

14 april 2022 om 19:58

Die Onana gun je eigenlijk om lekker bij Inter op de tribune terecht te komen wat misselijkmakend hoe hij zich heeft opgesteld sinds dat die door zijn eigen domme schuld geschorst werd.

14 april 2022 om 21:32

Paspop Stekelenburg op goal. Die gozer komt niet eens meer de grond af

15 april 2022 om 08:36

Japie_Krekel, ik ben benieuwd wat voor baan jij hebt. Dat moet haast wel die van TD bij een Europese topclub zijn. Of reageer je alleen omdat je , alles wat met Ajax te maken heeft, wilt afzeiken. Beetje triest........ondanks het geweldige resultaat van Feyenoord, gisteravond.

15 april 2022 om 08:59

Keepen is niet alleen een hoek in duiken. Als je dat moet is er daar voor al wat mis gegaan. Met Stekelenburg of Pasveer op doel krijgt de tegenstander gewoon veel minder kansen, omdat de verdediging beter staat. Hoef je al die spectaculaire reddingen die Onana in zijn topvorm kon ook niet te doen. Ook toen was zijn neerzetten van de verdediging al beroerd.
100x liever een keeper die de verdediging goed neer kan zetten dan een keeper met spectaculaire reflexen.

Verstandig. Gedraagt zich niet, en keept gewoon zwak. Dat is het bovendien het belangrijkste. Gorter is dus echt duidelijk te min, in de ogen van Ten Hag. Anders onbegrijpelijk om voor Stekelenburg te kiezen die al 8 maanden niet heeft gespeeld.

14 april 2022 om 18:48

Je gaat toch ook niet zomaar een jonge keeper laten debuteren in een bekerfinale? Zeker als je iemand met de status van Stekelenburg nog hebt. Een jeugdkeeper laten debuteren in een finale is bijna een garantie voor een blunder en een moeilijke start van zijn carriere bij Ajax 1.

14 april 2022 om 18:49

En een oude keeper die eigenlijk heeft aangetoond het niet meer te kunnen, een enorme blessure heeft gehad, en al bijna een jaar niet gespeeld heeft ineens weer zonder ritme er in gooien wel? Doe mij maar een gretige jonge hond.

14 april 2022 om 18:52

Stekelenburg heeft het vorig seizoen gewoon uitstekend gedaan na de schorsing van Onana? Juist toen Scherpen er 1 keer moest staan ging het mis tegen AS Roma en koste je dat de halve finale EL.

14 april 2022 om 18:53

En stekelenburg is een garantie voor zekerheid op de goal? Hij kwam al nauwelijks van de grond toen hij Onana moest gaan vervangen. Nu is die ook nog eens er lang uitgeweest en er ook niet jonger op geworden. Ik hoop voor de ajacieden dat Stekelenburg niet veel in actie hoeft te komen, anders zie ik de steek wel weer te laat naar de hoek gaan.

14 april 2022 om 18:55

Stekelenburg heeft genoeg goeie wedstrijden gehad. Maar ja we zijn wel verwend met een Onana in vorm. Helaas lijkt de motivatie om een geweldige keeper voor Ajax te zijn er niet meer te zitten bij Onana!

14 april 2022 om 18:55

Zeker niet slecht. Maar ook momenten gehad dat je zag dat het een oude man begon te worden, die de hoek niet meer in kon. Op het EK was het toch ook matig? Waarvoor heb je Gorter dan gehaald? Als hij echt heel zwak is, dan moet je hem ook gewoon weg doen komende zomer.

14 april 2022 om 18:56

Zytto ik ben het eens met MessiBazoer, voor het EK wat nog langer terug is. Kon Stekelenburg al echt niet neer vond ik, en natuurlijk had hij jaren daarvoor ook al amper gekeept. Nu gaat hij richting de 40, en heeft ook een bijna jaar geleden niet gekeept. Als je al ziet wat dat met Onana een jongere keeper heeft gedaan, dan houd ik mijn hart vast. Dit had gewoon het moment van Gorter moeten zijn, zou ook des Ajax zijn om een jong groot talent in het diepe te gooien.

14 april 2022 om 19:01

Mee eens Sulejmani. Juist Onana heeft laten zien dat een gebrek aan ritme tot fouten kan leiden. Stekelenburg heeft tov Gorter al helemaal geen ritme. Niemand is een zekerheid, maar het is wel een zekerheid dat Stekelenburg als een zak aardappelen naar de grond valt.

14 april 2022 om 19:03

Stekelenburg heeft sinds de schorsing van Onana 15 wedstrijden in de Eredivise gekeept. Daarin heeft hij 8 keer een clean sheet gehouden en 8 tegengoals gekregen. Dat komt neer op ongeveer 1 tegendoelpunt per 2 wedstrijden. Ik kan me geen grote fouten herinerren van Stekelenburg, wel een gestopte penalty tegen feyenoord.

14 april 2022 om 19:07

Beide zijn niet ideaal maar dan zou je gewoon voor Gorter moeten kiezen. Soms moet je gewoon iemand in het diepen duwen ook al is er een kans dat het mis gaat. Scherpen was ook voor AS Roma gewoon nooit betrouwbaar. Ik zou een bijna 40-jarige Stekelenburg, die al meer dan 8 maanden niet heeft gekeept, niet opstellen hoor.

14 april 2022 om 19:14

Zyotto34. Ja en hoeveel keer heb jij gedacht 'zo stekelenburg heeft ons vandaag gered'? Heeft inderdaad geen flinke fouten gemaakt, maar Twente uit gaat die weer zo slap naar de hoek. En volgens mij ook Groningen thuis was het alles behalve een puntenpakker. EK stond die er ook maar bij als een zak hooi.

14 april 2022 om 19:33

Zytto, persoonlijk vind ik de beker echt vrij onbelangrijk. Laat Gorter lekker de beker doen, geeft niet als het mis gaat, competitie is belangrijker. Heeft ie alvast zijn vuurdoop gehad.

14 april 2022 om 19:36

Tja zo kan je ook zeggen dat Pasveer als een zak hooi keepte tegen Sporting en Benfica en dat hij bij de goal tegen utrecht er ook niet lekker uitzag. Elke keeper ziet er wel een keer slecht uit. Feit is gewoon dat het met Stekelenburg en Pasveer een stuk beter staat dan nu weer met Onana. Met Stekelenburg en Pasveer hield je in 35 wedstrijden 25 keer de nul en kreeg je 12 tegengoals. Dat heb ik een stuk liever dan Onana die er af en toe 1 spectaculair pakt, maar in 6 wedstrijden tegen degradatiekandidaten 10 keer de bal uit het netje kan halen. En op het EK keepte Stekelenburg toch helemaal niet zo slecht? In de groepsfase 1 goal tegen en dat was een bal stijf in de kruising van die Oekraïner. Tegen Tsjechie had hij de corner moeten hebben, maar goed die wedstrijd was iedereen tragisch. Ook wereldsterren als Frenkie en memphis.

14 april 2022 om 20:21

@zytto34 precies. Onder Stekelenburg en pasveer staat de verdediging over het algemeen veel beter waardoor de kansen die je tegen krijgt minder groot zijn. Dit helpt gewoon enorm voor een keeper en de ploeg in het algemeen. Dan neem ik het op de koop toe als je wat minder goed kunt keepen. Gorter is gewoon niet degene die de kans gaat krijgen van ten hag waarschijnlijk. Kan ik enigszins inkomen overigens. Zeker het karakter van ten hag kennende. Maar liever steek fan onana dus.

15 april 2022 om 14:24

Ijsmuts precies, nog gefeliciteerd met gisteren man. Top prestatie.

14 april 2022 om 18:50

Ik snap echt niet waarom Gorter is gehaald als je hem zelfs bij 2/3 blessures geen kans geeft wanneer hij zelf fit is. Onana is zelf ook in het diepe gegooid en dat pakte goed uit. Cillissen werd bij NEC weggeplukt, in het diepe gegooid en ook dat pakte goed uit. Ajax is groot geworden met talenten in het diepe te gooien, dat zouden ze nu ook met Gorter moeten doen, hij draait een goed seizoen bij Jong Ajax.

14 april 2022 om 18:57

Het is toch compleet logisch? Pasveer heeft 17 van de 20 wedstrijden in de competitie een clean sheet gehouden. Die ga je er niet midden in het seizoen uitgooien voor Gorter. Vervolgens raakt Pasveer geblesseerd en ligt Gorter er op dat moment zelf ook nog 3 weken uit. Dan heb je een keeper met de status van Onana die weer terug is van een schorsing die misschien wel top 10 keeper ter wereld was die wel fit was op dat moment. Die ga je dan ook niet zomaar wisselen als je denkt dat hij zijn ritme nog moet terug krijgen. Nu doet Onana het slecht; maar dat je hem dan niet laat debuteren in een bekerfinale is compleet logisch.

14 april 2022 om 19:20

Ik zeg ook niet dat Gorter vanaf het begin in de basis moest, ik vind het zelfs logisch dat Pasveer de voorkeur kreeg. Maar wanneer Stekelenburg laat zien dat hij niet meer mee kan (eind vorig seizoen & op het EK), 8 maanden geblesseerd raakt en dan zonder ritme alsnog de voorkeur krijgt boven een talent als Gorter, dan gaat er iets flink mis. En Onana speelt ruk sinds hij terug is, dan juist moet je Gorter voor de leeuwen gooien als ook Pasveer geblesseerd is.

14 april 2022 om 18:52

Gorter is helemaal niet te min, keepers van Ajax moeten echt de ballen kunnen vangen of stil leggen. Voordat Cillessen mocht debuteren heeft het ook heel lang geduurd terwijl die bij NEC al een topkeeper was.

14 april 2022 om 18:57

Haha, daarom keept al het gehele seizoen een doelman die bij Heracles en Vitesse keepte en wissel was bij PSV. Ja, Ajax is Nederlandse top, maar de keepers van Ajax zijn niet best. Gelukkig voor Ajax bij PSV ook niet. Alleen Feyenoord heeft echt een topkeeper. Alleen die kijkt nog wel eens vanuit huis, tribune of ziekenhuis

14 april 2022 om 19:03

Pasveer doet anders weinig onder voor Bijlow dit seizoen hoor, sterker nog: statistisch presteert hij dit jaar zelfs beter. Onana was normaliter een prima tweede doelman geweest maar lijkt na zijn schorsing ineens een compleet andere keeper geworden ofzo. Bij zowel Feyenoord als Ajax gaat de kwaliteit flink achteruit als de nummer 1 er niet bij is, bij PSV is er geen enkele sterke keeper momenteel inderdaad.

14 april 2022 om 19:20

Ik ga Pasveer echt niet met Bijlow vergelijken. Dat vind ik echt een wereld van verschil.

14 april 2022 om 19:21

Hoe top ben je als je de helft van de tijd niets eens aanwezig bent, fit zijn en blijven is net zo goed een “kwaliteit”.

14 april 2022 om 19:24

Dan is Drommel beter dan Pasveer dus. Die is in ieder geval fit!

14 april 2022 om 19:49

Een wereld van verschil, hoe dan? Aantal clean sheets en reddingspercentage van Pasveer zijn gewoon beiden aantoonbaar beter. Passing percentage ook, in lange ballen is Bijlow weer wel beter. Tuurlijk is Bijlow is nog jong en qua puur talent heeft hij absoluut meer dan Pasveer. Hij is de toekomst en in Oranje opteer ik ook zeker voor hem, maar hun prestaties in de Eredivisie zijn zeker geen "wereld van verschil".

15 april 2022 om 08:28

Ik zei toch niet dat fit zijn de enige maatstaf?

14 april 2022 om 19:26

Ben al gewoon blij dat onana er niet meer instaat, wat een verschrikkelijk persoon is dit geworden in zijn laatste jaar.

14 april 2022 om 19:46

Maar een zwakke Onana is toch nog steeds 3 klasses beter dan een Stekelenburg? Snap de euforie over dit bericht niet helemaal. Op persoonlijk vlak wel, Onana wil gewoon niet meer, maar op sportief vlak ga je er wel op achteruit met Stekelenburg.

14 april 2022 om 20:27

Nee, het belangrijkste verschil tussen Stekelenburg en onana is dat onana zijn verdediging absoluut niet neer kan zetten. Hierdoor zijn de kansen die ajax tegen krijgt onder onana veel groter dan onder Stekelenburg (en pasveer). Dus dan kan onana bij wijze van 3 klasse beter zijn dan Stekelenburg (dat bewijst hij absoluut niet sinds hij er weer in staat aangezien hij de slechtst presterende keeper in de eredivisie is), maar de kansen die ajax tegen krijgt zijn 6 klassen groter dan onder stekelenburg. Ajax in het algemeen zou hierdoor beter worden ondanks het feit dat de keeper zelf minder wordt.

14 april 2022 om 20:58

Ik denk eerder dat ze gorter willen beschermen. Een fout in de beker finale en je carrière bij ajax zit er al bijna op. Niet voor mij, maar ik weet dat dit zo in het voetbal gaat en zeker bij mijn club.

14 april 2022 om 19:28

Maar wat verwacht jij van een bijna 40 jarige die al heel lang niet gespeeld heeft ? Ik vraag mij af in hoeverre hij er klaar voor is.

14 april 2022 om 19:37

Hoe je het wendt of keert heeft Ten Hag weinig zekerheid. De trainer geeft de routine van Stekelenburg de kans in plaats van de eventuele zenuwen van Gorter. Ik kan er mee leven want alles is nu beter dan Onana die duidelijk er geen zin meer in heeft.

14 april 2022 om 19:42

Onana doet het net zo slecht bij Kameroen. Heeft die ook geen zin bij Kameroen dan? Hij is gewoon slecht in vorm. Eigenlijk heeft Ajax helemaal geen goede keeper op t moment. Ze zullen allemaal fouten gaan maken in wedstrijden.

14 april 2022 om 19:46

Dat het beter is weten we natuurlijk pas na afloop. Het zijn allemaal geen zekerheidjes.

15 april 2022 om 08:30

Ik kan er absoluut niet mee leven. De malaise van nu is 200% de schuld van de trainer. Waren genoeg wedstrijden om wisselspelers minuten te gunnen, beetje ritme laten opdoen, vorm laten pakken. Doet Ten Hag niet aan en nu zit je in de penarie met je brede selectie. Benieuwd hoe lang ze dit pruimen bij United. Echt een zware amateur op dat gebied. Gorter had allang minuten moeten hebben. Had je allang van moeten weten of het iets toevoegde of niet. Nico blunderde ook direct bij zijn eerste basisplek na lange tijd. Kudus werd ook direct het diepe in gegooid en kwam totaal niet uit de verf. Je bank had he in al die 4/5-0 wedstrijden vaker mieten laten invallen. 20 minuten hier, helft daar. Ritme opdoen en testen. Ipv met de vaste basis elf op automatische piloot uitspelen......

Ai. Dat vind ik erg jammer. Ik had nog zo gehoopt dat hij het seizoen zou afmaken

Ja doe mij dan maar liever onana dan die slome steek, dat kan echt nie meer.
Ten Hag heeft vgm echt totaal geen vertrouwen in Gorter.

14 april 2022 om 18:51

Liever tyton eerlijk gezegd

14 april 2022 om 18:56

Onana maakt elke wedstrijd een blunder en is onrustig, die wil je niet in het doel tegen Psv

14 april 2022 om 19:10

Heb niet veel meer vertrouwen in een te trage stekelenburg die bij elk schot op doel maar op tijd in de hoek moet zijn.

14 april 2022 om 19:36

Twente won ook de bekerfinale van Ajax met een 40 jarige keeper Sander boschker🐐

15 april 2022 om 01:29

Die Sander was belachelijk goed en Zoetebier in z’n AZ tijd ook. Was dat wel zoetebier?

Mooi, lekker bij Inter op het bankje. Later!

14 april 2022 om 18:48

Ik ben toch erg benieuwd hoe Inter hier naar kijkt, die zullen toch ook zijn gedrag en misschien nog wel belangrijker zijn prestaties meekrijgen...

14 april 2022 om 19:20

Is gewoon 1e keeper bij inter. Verdient 6M p/j die ga je niet op de bank zetten. Hij neemt gewoon Ajax niet serieus.

14 april 2022 om 19:33

Handanovic is eerste keeper en aanvoerder van Inter Onana is niet beter en gaat zeker wel op de bank zitten.

14 april 2022 om 19:34

En Kameroen ook niet kennelijk want daar loopt hij ook te schutteren. Inter bood in april Handanovic aan om zijn contract een jaar te verlengen, hij wilde twee. Vijf dagen geleden kwam naar buiten dat Inter overstag lijkt te gaan en zijn eis wil inwilligen, hem twee jaar gaat bieden. Kan me zomaar voorstellen dat ze het nieuws volgen en de bui zien hangen. Je kunt mij ook niet wijsmaken dat Onana die blunders met opzet maakt, hij is het gewoon echt kwijt. Dat kan wel concentratie en motivatie zijn, maar het is niet gezegd dat hij zijn topniveau weer haalt natuurlijk.

14 april 2022 om 19:51



Voor 6M p/j om hem allemaal 2e keeper te maken?.. nah dat geloof ik niet. Hij verdient meer dan de 2e keepers van City, Chelsea en United bij elkaar ðÿ¤£..

Eindelijk verstandige beslissing. Had hem nooit meer terug genomen. Ajax alleen maar beschadigd na zijn doping affaire.

14 april 2022 om 19:36

Ik vond het na alle blessures wel juist om hem erin te gooien, sportief gezien je sterkste optie. Hij heeft het echter volledig vernaggeld en het heeft Ajax in de competitie wonderlijk genoeg (net) geen punt verlies opgeleverd. Maar nu hij letterlijk bewezen heeft dat het hem geen fluit interesseert is het te rechtvaardigen om hem er definitief uit te flikkeren.

Mocht even duren, maar beter laat dan nooit.
Lekker op de toekomst de lijnen krijten, André. Past beter bij jouw gedrag.

Heel jammer nu maakt PSV weinig kans, en bij Inter hoeft hij ook niet te komen als hij zo doorgaat.

Onana er uit, helemaal goed! Maar waarom ik vredesnaam dan Stekelenburg? Gooi Gorter gewoon lekker voor de leeuwen, man! Doorselecteren!

14 april 2022 om 18:58

Lekker in een bekerfinale. Die jongen zal bij zijn debuut al zenuwachtig zijn en in een finale al helemaal. Als hij dan een fout maakt is het meteen over. Deze finale lekker Stekelenburg neerzetten en in de competitie eindigen met Gorter om hem klaar te stomen.

14 april 2022 om 19:14

Dat is verstandig hij heeft al maanden geen wedstrijd heeft gekeept. Die voor zijn blessure al zo verschrikkelijk langzaam na de grond gaat.

Prima, ik zou hem ook gewoon alleen laten trainen. Het is een arrogante egoïst eerste klas. Laat hem lekker met z'n medicijnen naar Milan gaan.

"Indien de doelman fit blijft" Die quote zegt genoeg, wat een armoe voor een club als Ajax.

14 april 2022 om 19:02

Op zichzelf zegt die zin juist helemaal niks. Het is natuurlijk altijd zo dat een speler mogelijk speelt indien die fit blijft. Het is namelijk altijd een voorwaarde dat je fit bent als je wil kunnen spelen. Maar in de context van Ajax dit seizoen is die fitheid nogal een probleem onder de keepers inderdaad haha

14 april 2022 om 19:16

Armoe of pech?

14 april 2022 om 19:34

Beide ? Hoe goed is bijvoorbeeld Tyton als Onana niet presteert en Steek na 8 maanden blessureleed en nu weer enkele weken fit maar zonder ritme wel de voorkeur zou krijgen.

Dat Onana het zo slecht en Pasveer het zo goed zou doen had natuurlijk helemaal niemand verwacht.

Terecht! Het is klaar met die kerel. Jammer hoe het gelopen is maar hij is nog niet eens gemotiveerd voor 2 belangrijke prijzen. Dan houdt het op. Had op zijn minst wel verwacht dat Onana nog wat zou geven voor Ajax, zeker omdat hij al die jaren voor de club heeft gespeeld. Ontzettend jammer hoe het is gegaan maar hij doet het helaas allemaal zelf. Van publiekslieveling naar eigenlijk gewoon hard via de achterdeur weg.

Verstandige keuze. Maar snap persoonlijk niet waarom Stekelenburg de voorkeur krijgt. Tuurlijk hij heeft meer ervaring ect. Maar Gorter heeft in het huidige en vorige seizoen laten zien dat hij eigenlijk niet onder doet voor het huidige niveau van Stekelenburg.

Ja, de supporters vereniging heeft dat geëist...dus

Prima hoor, maar waarom geen Gorter dan? Persoonlijk vond ik dat Stekelenburg sinds het EK al niet meer kon, hij kwam heel traag van de grond af en had geen explosiviteit meer. En dan heeft hij nu ook maanden niet gespeeld, ik houd me hart vast. Ook geen best signaal naar Gorter toe.

Mooi, verdient het niet om te spelen.

Er heeft blijkbaar binnenskamers veel dingen afgespeeld. Onana ga je niet zomaar in deze cruciale fase waarin de prijzen worden verdeeld uit de selectie halen. Steekie heeft totaal geen wedstrijd ritme, maar ja een oude vos verliest wellicht wel zijn haren maar niet zijn streken.....

14 april 2022 om 19:01

Onana is gewoon slecht, waarom zou je hem dan basis houden?

14 april 2022 om 19:35

Omdat Steek heel lang geblesseerd was en daarvoor ook gewoon zeer beperkt was ? Je kunt je dus afvragen wie op dit moment de beste keeper van Ajax is.

14 april 2022 om 19:45

Ik verlies liever door een te oude Steek dan een keeper die het geen reet kan schelen en blunder na blunder maakt. Klaar met Onana, die gaat lekker banken in Milaan, Handanovic gaat gewoon verlengen en doorkeepen.



Hiermee raak je gewoon van de regen in de drup als Ajax. Je ziet dat Onana het de afgelopen maanden al gigantisch moeilijk heeft gehad toen hij zonder ritme voor de leeuwen werd gegooid, en dan doe je nu exact hetzelfde met een keeper op leeftijd die ook nog terug komt van een zware blessure? Zal wel voor extra entertainment kunnen zorgen zondag, een vermoeid PSV tegen een Ajax met een keeper zonder ritme die voor z'n blessure al mobiliteitsproblemen had. Ik verwacht aardig wat goals in deze finale.

Gelukkig.
Hoe hij zich opstelt naar Ajax toe vindt ik niet kloppen.
Maakt teveel fouten, is ongemotiveerd en praat wartaal als ze hem wat vragen.
Ben benieuwd wie er onder de lat gaat staan

Die speelt zondag gewoon. Let maar op.

14 april 2022 om 19:25

Hoe kom je daarbij?

14 april 2022 om 19:34

Hoe komt de Telegraaf erbij dat hij niet speelt?

14 april 2022 om 19:49

Idd dat denk ik dus ook. Geloof ook niet dat Ten Hag zijn oren laat hangen naar een supportersvereniging of dat hij Onana zomaar ernaast zit.

15 april 2022 om 08:33

Dat is een goede vraag. Ik weet het niet, echter verwacht ik niet dat ze dit zomaar uit hun duim zuigen?

Die slome stekelenburg. Ai ai ai dat is toch een groot risico.

14 april 2022 om 19:07

Kun je dan inderdaad niet beter een Gorter opstellen, dan heb je in ieder geval nog een keeper met wat wedstrijdritme.

14 april 2022 om 19:12

Kan maar als hij een fout maakt dan heeft hij een rot carrière.
Steek zorgt voor rust achterin

14 april 2022 om 19:39

Eigenlijk is het toch gek. Ik verwacht dat Ajax met de vaste verdediging zal spelen. Hier is iedereen zo lovend over, maar toch hebben ze een ervaren keeper om het er stabiel uit te laten zien.

Ten Hag zwicht voor de F Side. Zo zie je maar dat als de F Side een keer hard met de vuist op tafel slaat dat Ajax braaf luistert. Ze durven namelijk niet op te treden tegen de F Side. Toen ze een paar jaar geleden de spelersbus bestormden en Ziyech aanvielen liet de directie die gasten ook hun gang gaan

14 april 2022 om 19:14

Nah niet echt. De F-Side sprak zich in oktober al meermaals openlijk uit tegen Onana, daarna heeft hij gewoon nog genoeg gespeeld toen Pasveer geblesseerd raakte. Afgelopen week heeft de supportersvereniging de vraag bij de directie neergelegd hoe zij aankijken tegen de ongeïnteresseerde houding en het zeer, zeer matige spel van Onana. Of dat daadwerkelijk heeft meegewogen in het passeren van Onana zullen we nooit zeker weten. Maar gek is niet natuurlijk, meer dan 60 procent van de schoten op doel vliegt binnen en hij maakt in een maand tijd 5 blunders. Dat kan gewoon niet bij een topclub.

14 april 2022 om 19:24

Dat ben ik zeker wel met je eens. Maar om dan Stekelenburg nu weer meteen op te stellen, ik weet het niet. Hij heeft er natuurlijk bijna een heel seizoen uitgelegen en moet je die dan in een bekerfinale zonder ritme op doel zetten op zijn 39ste? Tyton is er natuurlijk ook nog. Ten Hag wilde hem er heel graag bij hebben lijkt mij toch niet als 4de man voor het klaverjassen

14 april 2022 om 19:25

Ten Hag liet het zaterdag na de wedstrijd al doorschemeren hoor, dus voor het verhaal van de F-Side

14 april 2022 om 19:35

Is gewoon goedkoop likes scoren om de f side te benoemen. Als Ten hag naar de supporters zou luisteren had Onana geen minuut gespeeld dit seizoen.

Was te verwachten. Ik sta achter deze beslissing. Onana was duidelijk niet meer met zijn hoofd bij het team.

Terecht, in mijn ogen had hij al nooit meer opgesteld moeten worden voor gelukkig was afgelopen zaterdag ook voor ten Hag de druppel.

Totdat Stekelenburg opzichtig blundert, waat gaat de F side dan zeggen...... op halve kracht is Onana nog een betere keeper als de oude man

14 april 2022 om 19:40

Dan zeggen ze niks. Ook daar begrijpen ze de impact en het risico van deze beslissing.

15 april 2022 om 09:17

Achja leeftijd zegt niet zoveel..
Neuer 36, Handanovic 37, Mandanda 37, Buffon 44
Zolang ze maar voor rust achterin zorgen en de ballen tegenhouden haha. We zullen het zondag wel zien.

Zou wat zijn als die in zijn hele carrière doping heeft gebruikt en nu die het niet meer kan gebruiken zie je daadwerkelijk zijn niveau als keeper. Blijkbaar door doping kun je alsnog profvoetballer worden ze moeten met zulke dingen er meteen bovenop zitten en meteen controle uitvoeren en vaker nu krijg je dit dacht je dat je een betrouwbare goeie keeper hebt maar achteraf had ie al die tijd doping zitten te gebruiken.

Eindelijk. Kan hij lekker oefenen met bankzitten.

Kan me niet voorstellen dat Ten Hag zijn opstelling nu al prijsgeeft. Bovendien zijn de persconferenties bij Ajax altijd op vrijdag. Waar is dit op gebaseerd? Had Onana had bij een bepaalde oefening geen hesje aan? Of wat?

Dit lijkt me de verstandigste oplossing voor de medicijnman uit Kameroen. Zonder medicijnen is Andre Onana twee klassen minder dan met pilletjes.

Dat komt PSV goed uit. Onana maakt de laatste tijd wel eens een slippertje maar pakt nog steeds veel meer ballen dan Stekelenburg. Die heeft het niveau niet meer en heeft er bovendien lang uitgelegen.

14 april 2022 om 19:47

Stekelenburg zet de verdediging vele malen beter neer dan Onana. Alleen dat scheelt al een hoop, al had ik liever Gorter gezien. Maar als ik moet kiezen tussen de onrustige medicijnman en de bejaarde Steek, ga ik voor Steek.

Hoe lang duurt een gebroken vinger tegenwoordig. Ik heb het idee dat Pasveer er al lang uit is.

Onana er uit is goed( is niet meer gemotiveerd) maar Stekelenburg vind ik ook een risico lang eruit geweest dus helemaal geen ritme, hoe zit het dan met goter en Tyton, weet iemand waarom die nu totaal niet in beeld zijn?

Geheel terecht, zo slecht naar zijn schorsing en nog praatjes hebben ook en ook niet laten blijken dat je slechte spel je ook niet boeit als het publiek je erop aanspreekt, waardeloze mentaliteit dus blij dat ie opzout, wat n niet loyale vent is dit gebleken voor de club maar ook voor de supporters die hem altijd hebben gesteund

cillessen terughalen, mark zou al lang contact gelegd hebben, het zou een ramp zijn als hij naar psv ging

Liever verliezen met n kwalitatief mindere keeper dan n keeper die het allemaal niet meer boeit , wat n flapdrol is dit gebleken

Yes! Steek weer op doel!

Eigenlijk is het mooie verhaal van Onana geëindigd in een bittere teleurstelling. Eerst dat onnozele pilletje van ‘m, toen transfervrij naar Inter op onfatsoenlijke wijze, nu alle blunders, en dan tot slot de middelvinger naar de mensen die je vette salaris hebben betaald (lees: de supporters).

Andre heeft zwaar afgedaan, beter om hem te laten gaan. Dat gaat een hels fluitconcert worden mocht hij als Inter keeper de JC Arena betreden, en dat heeft ie volledig aan z’n eigen gedrag te danken.

Ik vind het jammer, was groot fan van ‘m.

Ja heel fijn dat Onana eruit gegooid wordt maar Steek die als een schildpad naar de grond gaat? Die heeft al helemaal geen wedstrijdritme. Die kan ook niet meer.

Stekelenburg net hersteld van blessure, maanden geen wedstrijd gespeeld. Gorter speelt wekelijks prima bij Jong Ajax.
Vreemde keuze van ten Hag

Verstandig. Maar waarom geen Gorter?

Gefeliciteerd PSV! Stekelenburg kan er ook niks meer van. We hebben het allemaal kunnen zien in het Nederlands elftal was ook dikke drama. Komt de hoeken niet meer.

Zet gewoon Gorter erin joh. Die gaat het echt niet minder doen dan Onana en is sowieso fitter dan Stekelenburg. Die ging voor zijn blessure al als een oude man naar de grond. Dat zal nu niet beter zijn na zo lang eruit en geen ritme. Nee dit valt me weer tegen van Ten Hag.

Lekker hoor als je club/trainer je oren laat hangen naar malloten die zich supporter noemen. Zo’n bejaarde keeper gaat je nog meer punten kosten dan die clown. Kies dan voor Gorter.

14 april 2022 om 21:31

Want Gorter heeft al veel laten zien? Stekelburg mag wel oud zijn maar die heeft tenminste ervaring met finales en topwedstrijden dan een Gorter. Buiten dat is je debuut maken in een bekerfinale en in een topwedstrijd zenuwslopend voor z'n jongen. Kans dat hij een blunder maakt is dan groter dan Stekelenburg.

Hehe eindelijk mooi nieuws! Blij dat die vent eruit gaat. Al laat Steek er 3 door en verliezen we zondag alles liever dan die vent.

Kan hem niet meer luchten! Bij Steek weet je dat er geen verborgen agenda zit en dat die een echte Ajacied is. Onana lijkt het wel prima te vinden aan te modderen want hij geeft niets om Ajax of de supporters!

Ook niet om resultaten, dus weg met die judas! Vertrekken door de achterdeur en hopen dat we hem nooit meer terug zien.

Binnen 2 jaar is die van het podium af, want die gaat niet slagen in Italië! 100% zeker van. Want in Italië verwachten ze dat spelers Italiaans spreken. En Onana kan na 5 jaar NL al zeker 3 woorden: Waar is geld?

Lijkt me een verstandige keuze van ten Hag. Denk dat Onana wel klaar is nu voor de laatste wedstrijden van het seizoen. Jammer dat het zo moet eindigen maar het heeft zo moeten zijn denk ik.

Onana, zelfs een zelf-saboterende, is een betere keeper dan Stekelenburg ooit was en zeker nu.

En toch vind ik dit wel mooi. Onana verdient het gewoon niet meer om het Ajax shirt te dragen, en de bekerfinale is natuurlijk een schitterend afscheid voor echte Ajacied De Steek. Sportief gezien geen goede keuze, maar sentimenteel de beste keuze die Tan Hag kan maken. En daar zie ik wel de schoonheid van in (mits Ajax die beker dan ook pakt, natuurlijk, maar dat komt wel goed).

Snap Ten Hag wel, die heeft met utrecht toen ook een bekerfinale verloren omdat hij een onervaren keeper op goal moest zetten, die gaat dat risico met gorter niet nemen in een finale, mooi afscheid ook voor Stekelenburg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren