Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eric Botteghin: ‘Ik vond Ajax eigenlijk niet zo sterk spelen'

Laatste update:

Zondagmiddag stond de Klassieker op het programma en namen Ajax en Feyenoord het tegen elkaar op in de Johan Cruijff Arena. Door een snelle rode kaart voor Jeremiah St. Juste werd het eigenlijk nooit een echt duel en na afloop stond er een 3-0 stand op het bord in het voordeel van de Amsterdammers. Voetbalzone sprak na afloop met de hoofdrolspelers en verslaggever Justus Dingemanse kreeg onder meer met Eric Botteghin voor de camera.

Bekijk de video hieronder of op onze videopagina.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.
Had Ajax een hogere uitslag neer moeten zetten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax is ook niet echt gedwongen om beter te spelen

29 oktober 2018 om 00:17

Ja door twee zeer amateuristische fouten heeft Ajax de wedstrijd naar hun hand gezet. Juste die van het veld moest en Bilow die een mega blunder maakte. Ja dat zijn twee momenten waarbij je als team kan knakken.

29 oktober 2018 om 08:17

Erodinho, had het met 11 man anders geweest denk je? Zou Feyenoord 90 minuten de druk erop kunnen houden?

Het is allemaal als als als, vooralsnog heeft Ajax zonder goed te spelen Feyenoord simpel opgeruimd. Of dat nou kwam door persoonlijke fouten(over de bal stappen met een gestrekt been en de bal tussen de benen door laten) of fantastisch uitgespeelde kansen daargelaten.

29 oktober 2018 om 10:53

En zo is het. Het schaamrood staat al bijna een etmaal op mijn kaken. Toch is er nog nauwelijks introspectie geweest bij mijn Feyenoord.
Het grote probleem bij Feyenoord is professionele concentratie. Of de spelers vliegen er in als wilde stieren, of ze maken domme foutjes. Of ze raken in paniek van een tegenstander met een grote naam.
Maar bijna niemand focust zich op zijn eigen wedstrijd en kan 90 minuten lang de volwassenheid tonen die nodig is om van Ajax te winnen.
Dit gaat al een jaar of 13 zo, waarbij in 2011 er een keer gewonnen werd doordat de dolle stieren tactiek wel werkte.
Alleen die wedstrijd dat Clasie de Arena domineerde was goed. Maar toen was er weer een spits (kazim) die zich nooit 90 minuten lang kon concentreren en daardoor een zekere goal voor Feyenoord van de doellijn haalde bij Ajax.
Feyenoord heeft alles aan zichzelf te wijten. We zijn een stelletje schijterds die geã¯mponeerd raken door onze rivaal. Hoe triest is dat? Bang zijn voor een team dat al 4 jaar geen prijs meer heeft gepakt..

29 oktober 2018 om 13:46

Denk dat kwaliteit ook bij komt kijken en daar ontbreekt het grote gedeelte aan en een coach die ze ziet vliegen. Vermeer op de bank voor Bijlow inmijn ogen grootste fout daarnaast je meest creatieve speler krijgt geen kans en verpietert op de bank voor waterdragers. Zet Ayoub er nou in vanaf het begin. Spelen voor plek 6 t/m 3 is het hoogst haalbare en dan mag Feyenoord mazzel hebben dat Vitesse en AZ uit vorm zijn anders stond je gewoon 5de of 6de plek. In mijn ogen hoort dit team van Feyenoord ook daar

Nee Eric, jij was zo zwak vandaag

28 oktober 2018 om 18:38

Onzin, Botteghin is niet onze meest dynamische verdediger, maar hem viel niet echt iets te verijten.

28 oktober 2018 om 18:48

Wel leuk dat je het woord Dynamisch bij Botteghin gebruikt
On: hij was inderdaad niet de slechtste, maar zo'n reactie past niet echt bij een 'top'club...

28 oktober 2018 om 23:14

Dynamisch is Botteghin zeker niet, wel veel inzet maar natuurlijk niet het top niveau wat Feyenoord zou moeten nastreven.

Verbaas mij overigens dat Bijlow maar in het doel blijft staan. De eerste goal was een blunder maar de tweede goal was ook houdbaar. Nu maakte hij eerder dit seizoen ook al een paar slechte momenten mee die ook punten kostte. Vermeer daartegen keepte prima beter dan Bijlow dat had je zo maar 7 punten kunnen schelen

28 oktober 2018 om 23:27

Het eerste deel mee eens, maar ik reageer op een ongenuanceerde troll opmerking. Bottgehin was vandaag niets te verwijten. Bijlow des te meer.

1e goal duidelijk, hoewel ik nog steeds van ening ben dat er een overtreding wordt gemaakt, maar als hij die bal pakt, is er natuurlijk niets aan de hand.
2e goal, mss minder duidelijk, maar niet onhoudbaar
3e goal ... wie gaat er nu naast de goal staan keepen??

29 oktober 2018 om 00:53

Ik zit nu pas Studio Sport terug te kijken, maar ik denk dat als Botteghin niet snel naar die doellijn loopt bij de derde goal, hij dan precies in de baan van de voorzet staat en deze dan weg had kunnen koppen.

Verder vind ik het een degelijke verdediger in de regel, maar door dit soort dingetjes ook niet meer dan dat

29 oktober 2018 om 12:13

Botteghin valt niets te verwijten bij die goal.
Verdonk verdedigt daar als een vaatdoek en over Bijlow hebben we het maar niet.

Je wordt door een team die speelde op 50% geklopt met een verschil van drie doelpunten..

28 oktober 2018 om 18:09

Dat ze op 50% speelden bevestigd toch dat ze niet zo sterk waren vandaag? De oorzaak daarvan doet er niet zo veel toe, Ajax speelde gewoon niet zo goed vandaag. Maar het was alsnog ruim genoeg voor een overwinning tegen dit Feyenoord.

28 oktober 2018 om 18:16

Held, dat is toch ook wat ik zeg? Hij vond Ajax niet goed spelen die maar 50 procent nodig had om hen te kloppen. Moet je beseffen hoe slecht Feyenoord dan wel niet is.

28 oktober 2018 om 18:25

Ah, dan heb ik je verkeerd begrepen.

28 oktober 2018 om 18:29

Was niet echt duidelijk, zie ik nu.

29 oktober 2018 om 00:01

Denk dat dat ook het zorgelijke is voor Feyenoord. Ajax speelde duidelijk met de handrem erop, de CL wedstrijd zat nog in de benen. Maar toch wist Feyenoord daar niet van te profiteren, sterker nog, ze hadden geluk dat Ajax het rustig aan deed en dat het daardoor maar 3-0 werd.

Feyenoord heeft de slag verloren, twee jaar geleden nog landskampioen, nu echt afgehaakt bij Ajax en Psv. Sinds de titel geen kwaliteit aangekocht en om een of andere reden is er afgelopen jaren ook niets geweldigs doorgebroken vanuit Varkensoord, daar waar Ajax de Ligt, de Jong (welles waar aangekocht voor jong Ajax), van de Beek, Eiting, Mazaroui en PSV spelers als Bergwijn, Malen, Rosario (aankoop van jong Psv) e.d. zagen doorbreken.

29 oktober 2018 om 08:01

En doordat het tweede in de keukenkampioen divisie speelt zullen er alleen maar meer doorbreken daar waar Feyenoord talenten dat vooruitzicht niet hebben en dus zullen wegtrekken

Kan je nagaan hoe slecht jouw team zelf dan wel niet is, beste Eric! Schandalige reactie als je met 3-0 verliest. Kijk in de spiegel en ga jezelf verbeteren, er is werk aan de winkel!

28 oktober 2018 om 18:15

Ik weet niet of je hebt gezien dat het 10 tegen 11 (of misschien zelfs 12 inclusief Kuipers) was. Als het 3-0 was geworden tegen 11 spelers valt jouw reactie prima te verdedigen, nu niet. Ben het wel met je eens met de laatste zin van je reactie trouwens.

28 oktober 2018 om 18:18

12 inclusief Kuipers, wat heeft Kuipers gedaan dan? Vond je het geen rood voor St Juste? Je mag blij zijn dat hij Toornstra geel geeft ipv rood vlak daarvoor.

28 oktober 2018 om 18:18

Leg het deel van Kuipers eens uit?

28 oktober 2018 om 18:19

Tegen 12 omdat ? Feyenoord mag in z’n handjes knijpen dat het niet met 9 man kwam te staan na 15 minuten spelen wat terecht zou zijn ...

28 oktober 2018 om 18:19

Wat een zwak excuus zeg, zo. Feyenoord werd gewoon behandeld als een FC Emmen in de ArenA

28 oktober 2018 om 18:20

Je was trouwens ook al bezig van de week hè? Onana een blunderende keeper noemen, iets met karma denk ik?

28 oktober 2018 om 18:29

Slechte verliezer. Eerst de hele week een grote waffel over Ajax en Onana, nu ga je op je bek en dan is het 12 tegen 10. Lachwekkend gepiep, wees dan ook een vent als je vooraf mans wil doen.

28 oktober 2018 om 18:39

Waar komt dit ineens allemaal vandaan? Ik heb één reactie geplaatst waarin ik aangaf dat Onana weleens een blunder maakt en ik hoop dat het zo een dag zou worden. Ineens lijkt het wel alsof iedereen daarop terugkomt. De hele week zeg je ook nog. Is gewoon simpelweg niet waar. Deze week heb ik bijna niet gereageerd op al die tientallen topics over de Klassieker.

En daarnaast als we het zo gaan doen, waar zijn al die mensen die vooraf zeiden dat het minimaal 7-0 etc. zou worden, schoolreisje, afslachting etc. want dat waren er nogal wat hoor. Als je tegen 10 man niet verder komt dan 3 doelpunten (waarvan 1 onterecht) had ik het tegen 11 nog wel willen zien.

28 oktober 2018 om 18:42

Ajax speelde op halve kracht
100% rood
Toornstra had ook indirect rood moeten hebben.

28 oktober 2018 om 18:50

Dat je met 10 man komt te staan is inderdaad vervelend, naast heel dom. We kunnen dus vanaf nu elke wedstrijd gaan stoppen als er een rode kaart in de openingsfase valt, omdat dan al duidelijk is dat de tegenpartij gaat winnen? Dat slaat natuurlijk nergens op... ook met 10 man was Feyenoord gewoon van een erg laag niveau vandaag. Dat ze tevreden lijken met een 3-0 en "het maximale eruit gehaald gezien de omstandigheden" vind ik niet bij een topclub horen.

28 oktober 2018 om 18:58

Welke goal is dan onterecht? Denk dat je doelt op Bijlow zijn blunder maar als je gewoon de herhaling bekijkt doet Dolberg niets en is het gewoon een blunder van jullie keeper.
Terechte overwinning van Ajax en het was nooit een wedstrijd. Feyenoord wilde een harde wedstrijd maar kreeg al snel terecht rood en Ajax vondt het wel prima.

28 oktober 2018 om 19:05

Je weet toch wel dat Ajax, Feyenoord behandelde als een promovendus? Komt door die rode kaart, anders kregen zij de volle laag.

28 oktober 2018 om 19:07

@marocberkane

Ik vind het wel leuk hoe je eerst 12 inclusief Kuijpers zegt, en er daarna niet inhoudelijk op in durft te gaan. Dat zegt wat mij betreft genoeg.

En welk doelpunt is onterecht? Bij de 1-0 is er niks aan de hand, als je daar op doelt. Beetje zielig... Ik had het ook wel 11 tegen 11 willen zien, dan had Ajax natuurlijk niet zo slap gespeeld als vandaag.

28 oktober 2018 om 19:21

@falonso, ik heb inderdaad geen zin om in te gaan op reacties zoals bovenstaande van Acepluto. Tot dat niveau verlaag ik me liever niet. Maar als je dat graag wilt doe ik dat wel even.

Ik heb het niet over de rode kaart, die was duidelijk. Al leek Kuipers het wel heel leuk te vinden om hem uit delen. Ik doelde idd o.a. op de eerste goal. Dolberg maakt gewoon een overtreding op Bijlow. Of dat de directe oorzaak was dat de bal erin ging of niet doet er wat mij betreft niet toe. Het was een overtreding en daar gaat het om. Die goal had gewoon afgekeurd moeten worden.
Daarnaast dat moment in de tweede helft met die handsbal. Duidelijker kun je ze volgens mij niet hebben. Daarnaast heb ik het sws niet zo met Kuipers. Kan geen toeval zijn dat ook in de voorgaande Klassiekers nooit een beslissing in het voordeel van Feyenoord uitvalt.

28 oktober 2018 om 19:34

Je moet me echt eens uitleggen hoe je tot die conclusie komt!! Kuipers heeft Fey zelfs een paar keer gematst. Wat een onzin zeg

28 oktober 2018 om 19:34

Maroc, zo een slechte verliezer ben je. Wat heeft Kuipers verkeerd gedaan? Toornstra was al bespaard met een gele kaart, en maar blijven ontkennen wat je over die matige Onana zei. En welke goal was onterecht? Man man, je blijft jezelf voor schut zetten hier.🤭

28 oktober 2018 om 19:35

Wat is dan de overtreding? Er is contact, maar meer ook niet. En contact hoort er nou eenmaal bij. Ik zie er geen overtreding in.

Wat betreft die handsbal, die is discutabel. Hij gaat niet bewust naar de bal, maar je kunt stellen dat het een onnatuurlijke houding was. Punt is dat als je hem hiervoor wil geven, je dat wel altijd moet doen. En dat is nu niet het geval. Ik ben het er in ieder geval niet mee eens dat ze niet duidelijker kunnen. Suarez tegen Ghana is een mooi voorbeeld.

Niks in het voordeel van Feyenoord? Nou, leg mij dan eens uit waarom Van der Heijden, Clasie, Van Persie en Bijlow geen geel hebben gehad?

28 oktober 2018 om 19:49

Overtreding was er van Dolberg omdat er Bijlow de bal met zijn handen 'in zijn bezit' had. Door dan letterlijk de elleboog te raken/schoppen met zijn voet is er wat mij betreft wel degelijk sprake van een overtreding. Daarnaast heb ik Kuipers voor mindere momenten dan die met Tagliafico penalty's zien geven.

En Sulejmanii ik ontken toch nergens dat ik iets over Onana heb gezegd? Ik verbeter het alleen als mensen het verkeerd herhalen om hier goedkoop te kunnen scoren. Nogmaals mijn reactie was toen een paar dagen geleden dat ik Onana vaker heb zien blunderen en dat ik hoopte dat hij dat zondag ook zou doen. Wel heel kinderachtig om daar zo lang over door te blijven gaan.

28 oktober 2018 om 20:11

Je ziet in de herhaling van achteren dat Dolberg hem niet eens raakt. Man man wat proberen jullie toch alles af te schuiven op de scheids en alles behalve Feyenoord zelf. Kuipers heeft Feyenoord zelfs nog meerdere malen gematst qua kaarten. Echt niet te filmen hoe blind sommigen zijn. Misschien dat ze bij Feyenoord na al die jaren eens moeten gaan inzien dat dat agressieve erop klappen misschien NIET werkt.

28 oktober 2018 om 20:27

Je kunt er weinig van zeggen helaas.. Misschien had Ajax wel veel beter gespeeld tegen 11 man. Met 10 man kon feyeboord niet anders dan de schade beperken waardoor het met de kont in de 16 ging staan en het lastig voetballen wordt..

28 oktober 2018 om 23:55

Zeker een terechte overwinning. Bijlow blunderde ook absoluut, maar of Dolberg nou echt iets deed wat invloed had werd mij ook na acht herhalingen nog niet duidelijk. Wat dat betreft had ik hem zelf ook zeker niet afgekeurd

29 oktober 2018 om 00:04

@marocberkane

Je kon het niet 11 tegen 11 zien door de tactiek van Feyenoord. na twee minuten had Feyenoord al met tien man behoren te staan. Na zeven minuten met negen man. Kuipers spaarde notabene Toornstra nog maar ook dat signaal werd niet begrepen.

De spelers van Feyenoord beseffen nog altijd niet dat met de VAR het voetbal veranderd is. Je komt niet meer weg met zware overtredingen. Dus moet je slimmer spelen en die niet meer maken.

Het ergste vind ik nog wel het interview van Clasie. Ze hadden er nog voer gesproken dat de de rand gingen opzoeken maar niet met tien man wilde komen te staan. Kennelijk begrijpen ze niet dat als je het randje opzoekt, je er ook zo over heen gaat. En dat kan niet meer met de Var.

29 oktober 2018 om 10:19

Weet niet of je de wedstrijd hebt gezien marocberkane. Denk het niet want jullie zijn zo gespaard door Kuipers. Die zorgde er juist voor dat het toch nog een beetje 11 tegen 11 was.

29 oktober 2018 om 10:23

Hij geeft ook Ajax geen strafschop. Overtreding op Tadic. Maar zal wel niet op je Excuuslijstje staan. Geeft jullie diverse gele kaarten niet. Toch een beetje bedrijfsblind heb ik het idee. Kansloze nederlaag. En wees blij dat Ajax op 50% speelde anders was het leed voor jullie niet te overzien geweest.

29 oktober 2018 om 12:43

Maroc, meerdere vinden het gewoon laf. Dat je niet eerlijk bent, en alles maar recht lult wat krom is. Je had het over meerdere blunders van die matige Onana, er zijn je voorbeelden gevraagd. Nou we wachten nog steeds. In Ajax topics reageer je nogal vaak uitdagend, dan kan je er vanuit gaan dat je van repliek gediend wordt. En op de blaren mag zitten, meer dan terecht wat Zytto deed. Er is duidelijk een patroon zichtbaar. 😏

29 oktober 2018 om 13:04

Dat gezeik over een overtreding. Kijk in de spiegel het niveau van deze klassieker was slecht, het komt door dit, dat, zus, zo, etc. Verloren door eigen stomme persoonlijke fouten plus belachelijke overtredingen. Tja.. Ik het seizoen voor 010 is over en uit.

Slimme opmerking na een 3-0 verlies. Wat als Ajax wel sterk speelde? Werd het dan 8-0?

28 oktober 2018 om 18:11

Het had gewoon 8-0 moeten worden vandaag.

We hebben geluk dat Ajax zet drie remmen erop sperlde en verre van zuiver spel speelde want anders had je er minimaal 6 uit het net kenne halen. Blamage....

Feyenoord was gewoon schandalig aan de wedstrijd begonnen, eigen domme fouten waardoor Ajax amper moeite erin hoefde te steken.

Tsjah Ajax staat 1-0 voor na een moeilijke pot tegen Benfica en speelt tegen 10man. Weinig uitdaging en dat zie je dan helaas terug in het spel. Stom maar zelfs met de handrem erop 3-0.

Leek ook op een training's wedstrijdje....ajax heeft niet echt aan hoeven zetten.

Hij heeft gewoo gelijk hoor. Ajax was niet goed vandaag, Feyenoord daarentegen is momenteel gewoon subtop niveau.

28 oktober 2018 om 23:57

Top of subtop, tja. De top is momenteel PSV en Ajax, de subtop Vitesse AZ en Heracles. Feyenoord is duidelijk minder dan de eerste categorie, maar in mijn ogen ook aanzienlijk sterker dan de tweede

Ajax was niet goed nee, zelfs erg slecht de tweede helft. Maar wat wil je als je niet beter hoeft te spelen om makkelijk te winnen en nog een druk programma voor de boeg hebt? Dit Feyenoord was gewoon tenenkrommend slecht tegen een slecht Ajax...

28 oktober 2018 om 18:24

Een hele wedstrijd met 10 man is toch een verzachtende omstandigheid

28 oktober 2018 om 18:36

Tsja, ook dat doet Feyenoord zelf, dus dat als excuus gebruiken.. Als ik een hardloopwedstrijd heb en daarvoor eerst een been afzaag loop ik ook geen toptijd, maar dat is dan wel mijn eigen schuld... Verzachtende omstandigheid? In dit geval niet.

28 oktober 2018 om 18:41

Vind ik een hele bizarre vergelijking en ik begriijp ook niet wat dat er mee te maken heeft. Natuurlijk heeft Feyenoord de man minder aan zichzelf te wijten, maar dan valt 3-0 wel mee.

Maakt verder niet uit, zou het andersom zijn, zou ik me ook krom gelachen hebben.

29 oktober 2018 om 00:07

Uit het interview met Clasie bleek dat ze er bewust voor hadden gekozen op het randje te spelen en er soms overheen te gaan. Het is toch wel slecht te noemen dat men dar kennelijk niet begrijpt dat met de VAR niet meer kan. Op het randje spelen is veel te risico vol tegenwoordig.

Dus echt verzachtend vind ik het niet, het was het resultaat van de gekozen tactiek. De spelers hadden er onderling over gesproken en ervoor gekozen om het zo te doen.

Goede conclusie Eric, dat had iedereen gezien ja. Ajax speelde niet sterk en spaarde krachten omdat dat gewoon prima mogelijk was vandaag.

Er zijn momenten dat je beter kunt zwijgen, ook al is het niet ver bezijden de waarheid.

Wees blij, je vreest na 5 minuten een volledige afslachting.

Heerlijk potje toch zo voor Ajax na de krachttour tegen Benfica. Ze hebben zich nauwelijks in hoeven spannen. Waarom harder lopen als dat totaal niet nodig is tegen een Feyenoord wat zichzelf al in de eerste paar minuten in de voet schiet..

Klopt toch gewoon?
Ja Feyenoord speelde bagger...
Maar verloor vooral van zichzelf, niet omdat Ajax zo magisch goed was.
Werk aan de winkel voor ons dus.

28 oktober 2018 om 18:33

Hoop dat Feyenoord er boven op komt. Ben geen fan van de top 3, maar vond de eredivisie wel leuker met traditionele top 3 die alle 3 ook zo presteerde.

Inderdaad Ajax was niet best, dat maakt het nog erger dan het is. Het is voor Feijenoord niet te hopen dat ze het verlies toeschrijven aan die vroege rode kaart, Want Feijenoord heeft gewoon niet genoeg kwaliteit in huis, ook niet met 11 man.
Het zal voor hen heel belangrijk zijn om kwaliteit te halen , zeker nu van Persie ook nog stopt na dit seizoen

Ajax was miss niet sterk, maar jullie hebben het toch zelf veroorzaakt om geslacht te worden, wees blij dat ze jullie niet met meer goals

Ik denk dat Bottegin beter naar zichzelf en zijn team kan kijken ipv te zeggen dat Ajax niet goed was. Ajax deed het veel te rustig aan idd, want ze zagen dat ze op 50% konden winnen zonder enige moeite te doen.

Daar ben ik teleurgesteld over, maar als je weer zo kansloos naar huis gaat, is spreken over je tegenstanders zwakte misschien niet de beste daad...

Was net een training . Feyenoord was nergens.
Mazzel met 3-0 verlies.
Had meer moeten zijn

Dat klopt. Ajax is helemaal niet zo sterk. Iedereen gaat maar mee in die hype.
Het is een elftal vol dezelfde spelers die in de bal komen zonder diepgang en matig zonder bal. Ze kunnen de bal aardig rondspelen. Het wordt gevaarlijk als de bal bij Ziyech belandt. Echter heeft Ziyech steeds minder opties voor de bal omdat iedereen naar de bal komt.
Feyenoord heeft de wedstrijd te ernstig genomen en onnodig dom met de 'messen tussen de tanden' gestart angst aangepraat door de hype. De beste prestaties lever je als je controle in ne hoofd hebt wat je doet. Je moet niet aan spelers die een slechte timing hebben vragen om agressief op de bal te verdedigen. Je hoeft de bal namelijo niet te veroveren masr dwingen een verkeerde pass te geven. Domme tactiek van Feyenoord om ballen kost wat het kost te willen veroveren. Druk zetten is niet de bal afpakken door de speler die druk zet op de man met bal. Maar dwingen tot een foute pass. Dat leert men maar niet in NL.
Feyenoord is angst aangepraat. Ajax zat in hun hoofd. Je moet deze wedstrijd gewoon opvatten zoals tegen Zwolle. Feyenoord moet eens rustiger leren voetballen tegen Ajax en meer met het hoofd spelen. Dan had je vandaag minimaal een punt gepakt tegen het elftal zonder diepgang.

28 oktober 2018 om 19:35

bombanera99,

In de competitie na 10 wedstrijden 4 goals tegen, en in de cl na 3 wedstrijden 1 tegen.

In de competitie 28x gescoord in de cl na 3 wedstrijden 5x. Je hebt helemaal gelijk, je hebt er echt verstand van zeg!

Ajax mist wat diepgang als Neres er niet instaat, en en ten Hag speelt liever niet met teveel diepgang. maar bv Frenkie is nu al één van de beste spelers in onze competitie en was vandaag weer de beste op het veld.

De afgunst en jaloerziteit spat er vanaf...heerlijk...het zou hetzelfde zijn zeggen dat PSV er ook niks van kan, en altijd maar met geluk wint...maar we weten dat dat net zulke onzin is.

Hoe oud ben je eigenlijk? Al 14 jaar? Mag je wel van je mama reageren? Gedraag je eens volwassen man...

29 oktober 2018 om 00:13

Haha je reduceert Ajax nu wel tot een zeer onrealistisch niveau. Sterk elftal, maar ben het wel met je eens wat betreft de angst. Feyenoord gaat te vaak met schijt in de broek naar de Arena. Dan ben je bij voorbaat kansloos

Ooh Erik. Hou nou je mond dicht!! Sttttttt....Arme jongen

28 oktober 2018 om 20:47

Hij heeft gelijk toch?

Misschien wilde de ajaxspelers met hele ledematen naar huis.En niet eerst een gipsverbandje halen in het ziekenhuis.

Altijd die smoesjes. Ik ben geen Ajax fan en geen Feyenoord fan. Maar hoe slecht Ajax ook speelde, je hebt gewoon pakkie gekregen klaar!!

Ajax speelde een trainingspartijtje! Niets meer, niets minder

Wees dan maar blij Botteghin, anders was het misschien wel 8-0 geworden als Ajax beter had gespeeld.3-0 is al een tik.

Ajax was inderdaad niet zo sterk vandaag, maar dat komt omdat ze het wel prima vonden. De buit was binnen. Het zegt veel over dit Feyenoord dat ze na een rode kaar opgeven.

Tsja Eric, stel je eens voor als Ajax wel sterk speelde.. dan was de vernedering nog veel groter geweest..

Nee wees blij, dan was het 12-0 geworden.

Over het algemeen kunnen voetballers slecht reflecteren, maar Botteghin is wel een klasse apart hoor. Ajax was inderdaad slordig en speelde in het langzaamste tempo ooit (zelfs dat was vaak nog moeilijk bij te houden voor de Feyenoorders). Dat was alleen maar omdat Ajax het wel goed vond, tot nu toe is het al een loodzwaar seizoen. Dus toen de buit binnen was en we van Feyenoord vandaag niets te vrezen hadden, begreep ik het wel dat de Ajacieden het wel goed vonden. Er staat ons immers nog een heet avondje in Portugal te wachten aankomende week.

Aan de andere kant, ben ik altijd een beetje jaloers geweest dat PSV een aantal jaar geleden Feyenoord met tien nul naar huis had gestuurd. Als Ajax ooit de kans had om Feyenoord een keer met tien nul te vernederen dan was dat vandaag. Daarom baal ik er wel enig sinds van dat Ajax rondom en in de zestien zo slordig was. Al zorgen dit soort snuggere uitspraken er wel voor dat de overwinning nog zoeter smaakt. Voetbalzone zal het vast niet expres gedaan hebben, maar ik vind de foto van Botteghin die ze bij dit artikel geplaatst hebben wel passen bij zijn snuggere opmerking.

Buiten het leedvermaak over de aartsrivaal, hoop ik wel dat we ooit nog eens een echte klassieker te zien krijgen waarbij het alle kanten kan opgaan; en natuurlijk met de uit supporters er gewoon bij. Voor de gemoedsrust van een aantal goede vrienden hoop ik dat er binnenkort een grondige schoonmaak zal plaats vinden bij de dagelijkse en technische leiding van Feyenoord. Aan meer dan het onzekere stadion denken de dagelijkse en technische leiding van Feyenoord volgens mij niet.

29 oktober 2018 om 11:50

Feyenoord haalt Ajax sowieso de komende 20 jaar niet meer bij. Ajax heeft onwijs veel geld en dat wordt in een rap tempo veel meer. Als Ajax zou willen zou ze zo de hele Feyenoord selectie kunnen kopen en nog geld overhouden. Dat zouden ze niet willen, want ze hebben zelf een selectiewaarde van richting de €400mln, maar om even duidelijk te maken hoe groot het verschil is.
De selectie van Feyenoord overstijgt de €100mln niet. Geen speler is echt flink geld waard. Ze gaan dus ook niet met transfers cashen, spelen geen Europees, dus kunnen ook geen dure spelers kopen. CL halen ze de komende jaren ook niet.
Het gat met Ajax wordt enorm!
Feyenoord mag de komende jaren met AZ, Vitesse en Utrecht strijden om de 3e plek.
PSV zal steady tweede worden de komende jaren en Ajax krijgt een serie aan landstitels. Inderdaad, vanaf dit seizoen. Vergeet niet, Ajax heeft tot dusver uitsluitend het linkerrijtje (7 vd 8 uit 10 wedstrijden) gehad, PSV voornamelijk het rechterrijtje (7 vd 9 uit 10 wedstrijden). PSV moet nog uit naar Amsterdam. PSV gaat nog wel punten laten liggen. Tegen Fortuna, Zwolle en Groningen ging het al bijna mis.
Ajax laat niks meer liggen.

Ajax gaf ook maar 50%...
Wat een dramatisch niveau dat Feyenoord

Ajax speelde ook slecht, vooral 2de helft was het een drama. Maar feyenoord was nog erger. Berghuis kan je beter verkopen, die man doet echt niks meer als het 2-0 staat en met 10 man speelt. Die gaf gewoon op, liep niet met zijn man mee.

Ajax speelde ook niet goed. Mag hij heel blij voor zijn. Had Ajax het niveau van de wedstrijd tegen Benfica gehaald was een afstraffing voor zijn ploeg zoals jaren geleden tegen psv niet uitgesloten geweest.
Een gotspe naar het matige optreden van de tegenstander tew ijzen als je zelf zo enorm slecht bent. Deze jongen maakt zichzelf belachelijk met dergelijke onnozele opmerkingen.

Ik ben volkomen neutraal als het om de eredivisie gaat en vraag me toch echt af: is feyenoord wel een topclub? Als je 1x in de 20 jaar kampioen wordt kun je het toch geen topclub meer noemen? Qua stadion en supporters en ancient history wel maar toch niet op basis van de prijzen en het afschuwelijk lelijke voetbal dat ze jaar in jaar uit spelen

29 oktober 2018 om 11:31

Qua historie en achterban zijn ze de derde club van Nederland. Echter al meer dan 40 jaar is het gat met Ajax en PSV groot en lijkt nu (sportief gezien) steeds groter te worden. In potentie kunnen ze de tweede club van Nederland worden, maar PSV houdt nog altijd, met kunst en vliegwerk, goed stand. PSV is creatief in de boekhouding, creatief in het aantrekken van goede spelers, waardoor ze spelers als Lozano en Gutierrez kunnen aantrekken. De komende jaren gaan ze Ajax ook wel bijblijven door de verkoop van Lozano, Bergwijn, etc
Mede ook doordat Ajax vooralsnog redelijk zuinig is geweest tot dit seizoen.
Als Ajax met de Ligt en de Jong echt een klapper gaat maken van €150mln, ze daadwerkelijk overwinteren in de CL en ook nog eens Ziyech gaan verkopen voor ca. €40mln.... dan wordt het gat met PSV financieel gezien ook enorm!
Als Ajax dat juist besteedt, betere spelers koopt, meer balans aanbrengt en het salaris omhoog gooit, dan kan PSV ook niet meer volgen.

Ajax speelde niet de beste wedstrijd, maar door zo'n vroege rode kaart zal dat mentaal wellicht zijn oorzaak hebben. Iets van 'het komt wel goed'. Ondanks de tegengoals hield Feyenoord het aardig op orde en kwam zelf ook nog tot wat met 10 man

Die jongen begrijpt het nog steeds niet hè. In een vorm van chronische zelfoverschatting heeft hij níet door dat juist hij met zn maat Jan-Arie vd Heijden zo'n beetje het zwakste verdedigingscentrum van de eredivisie vormt.

Wat mij zo opvalt bij al die uitspraken van die Feyenoorders dat ze zo weinig zelfkritiek hebben. Ik heb er nog niet een horen zeggen. "we hebben er niets van gebakken en gewoon gefaald".
Altijd naar een ander wijzen. Wat bekrompen.

Was ook niet echt nodig Eric Bottebijl. Voor een goede wedstrijd zijn 2 ploegen nodig en jullie gaven niet thuis. Je beste man wisselen in de rust. Zo laf.

Nee ze hoefden ook niet sterk te spelen.

Trouwens wel lekker dat Onana geen redding heeft hoeven maken. Kon zijn geblesseerde schouder mooi rust krijgen...

29 oktober 2018 om 12:15

Jawel. Eén hele redding op dat schot van Berghuis.

Ajax speelde ook niet goed, maar was ook niet nodig. Hebben ook een pittige week gehad net Benfica.
Woensdag tegen GAE lekker de reserves laten spelen:
Lamprou
Kristensen-Schuurs-Wober-Bakker
Eiting-de Wit-Labyad
Cerny-Huntelaar-Neres
Moet het ook mee lukken.

Zaterdag op 70% een 3-0 winnen tegen Willem II en volledig fit tegen Benfica te spelen.
Een cruciale pot namelijk, pak je daar minimaal een punt, dan is overwintering in de CL wel binnen. Bij winst misschien zelfs een 1e plek in de poule (gelijk thuis tegen Bayern, winnen uit bij AEK). En dan hopen op een mooie loting, Schalke of zoiets. Prima affiche, lekker dichtbij en te doen.

Vind je het gek... 4 dagen ervoor had Ajax nog een slopende wedstrijd. Denk dat ze allemaal wel met pijntjes speelde. Desondanks speelde ze Feyenoord nog steeds van de mat.

Je kan blijven discussiëren , uitslag staat , 3-0 en Feyenoord op 10 punten van PSV en op 5 van Ajax . Conclusie is dat Feyenoord na 10 wedstrijden al is uitgeschakeld voor de titel .

Ik vond als Ajacied mijn ploeg ook niet echt goed spelen. Dat is een geluk voor Feyenoord want anders was de ramp helemaal niet te overzien geweest.

Feyenoord vermaakt de kijker in ieder geval in de derde helft. Die is ronduit lachwekkend dit seizoen. Jens Toornstra die al eens zonder te knipperen met zijn ogen beweerde dat dit Feyenoord niet onderdeed voor de kampioensploeg waar onder andere Kuyt en Elia onderdeel van uitmaakten, Malacia die meent gewoon nog kampioen te kunnen worden en vindt dat Feyenoord naar zichzelf moet kijken... wat het dus totaal niet doet, blijkens ook maar weer met deze uitspraak van Eric Botteghin, die eigenlijk tot zijn nek in de zorgen zou moeten zitten als hij niet onder de indruk was van Ajax en toch met 3-0 klop krijgt. En als je dan vervolgens ook nog Jordy Obesitas Clasie na tijd hoort over een afspraak om zo lang mogelijk met elf over te blijven...

Geen woorden, maar daden? Man, Ajax en PSV hebben een goed doordacht transferbeleid, onderzoeken mogelijkheden om zich te onttrekken aan de tax die de perken van de Eredivisie ze oplegt, hebben een florerende jeugdopleiding en bieden hun toekomstige spelers de juiste weerstand in de voetbalpiramide. Wat rest bij Feyenoord is alleen maar slap gelul en weinig zelfkennis.

idd, en dus ben blij dat ze het wel goed vonden zo, anders was echt met schandalige cijfers van het veld gekropen

En bovendien kregen ze de eerste twee goals wel heel makkelijk cadeau. Dan maar donderdag maar lekker op de TotoKNVB-beker storten, dan kan Gio mooi met een beker afscheid nemen. En volgend een tactisch goeie trainer aantrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren