Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-revelatie werd niet gebeld door Koeman: ‘Er is veel concurrentie’

Laatste update:

Thomas Beelen is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Feyenoord. De centrumverdediger speelt de laatste weken als vervanger van Gernot Trauner en doet dat naar behoren. Een plek in de selectie van het Nederlands elftal zit er echter nog niet in.

Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de komende twee interlands tegen Schotland en Duitsland. Op die lijst prijkte niet de naam van Beelen.

"Het is nog wat vroeg om het daarover te hebben", blijft de verdediger van Feyenoord bescheiden in gesprek met de NOS. "Er is ook veel concurrentie op mijn positie."

"Ik heb er ook nog niet echt over nagedacht", gaat Beelen verder. "Ik speel pas net bij Feyenoord. Het Nederlands elftal is meer iets voor de toekomst. Al kan het heel snel gaan in de voetballerij. Dat heb ik zelf meegemaakt."

Koeman haalde in totaal negen verdedigers bij Oranje: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij.

Geluk


Beelen profiteert optimaal van het blessureleed bij Trauner. "In het begin heb ik veel op de bank gezeten. Die kans is aanwezig als je de overstap maakt van Zwolle naar Feyenoord, maar het is nooit leuk."

"Ik heb in die periode wel veel geleerd op de trainingen en daar heb ik nu profijt van. Het verschil in kwaliteit is groot tussen Zwolle en Feyenoord. Soms moet je wat geluk hebben. Dat heb ik met de blessure van Gernot. Dat heeft voor mij goed uitgepakt."

Had Thomas Beelen een plek in Oranje verdiend?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vreemde post. Denk dat iedereen het logisch vind dat hij niet opgeroepen is met de concurrentie die hij voor zich heeft. Daarnaast speelt hij eigenlijk pas enkele weken regelmatig en goed.

17 maart 2024 om 11:02

Ja heel bijzonder. Heb zelf nog geen moment gedacht aan Beelen in oranje. En hij zelf dus ook niet. Logisch , gezien de concurrentie en de korte tijdspanne van presteren

17 maart 2024 om 11:45

Hij speelt gewoon goed. Hoe snel je opgeroepen moet worden, is discutabel. Heb spelers gezien die langs de lijn het Ajax shirt aantrokken en al geselecteerd werden. Dat hij teveel concurrentie heeft is dan weer wel een goed reden op dit moment.

en terecht ook kom op mensen, Beelen doet het op dit moment echt heel goed.. maar laten we niet iedereen die paar leuke wedstrijdjes gelijk in het Nederlandse elftal praten, want Beelen mag (nog) niet de veters van de spelers wat er nu staat strikken.

maar mooi dat Beelen het zelf ook in ziet, zijn tijd komt nog wel! mocht hij zich zo blijven door ontwikkelen succes! Pec heeft de laatste jaren toch aardig wat pareltjes in de selectie gehad.

17 maart 2024 om 10:31

Als die bij Ajax had gespeeld, had hij zomaar een oproep kunnen verwachten. Zie Hato & Taylor.

Uiteraard als je logischerwijs gaat kikken, is die daar nog lang niet aan toe.

Als die dit door kan zetten, zie ik hem er na het EK wel bij komen. De Vrij en van Dijk worden wat ouder.
De Ligt speelt amper en de rest van de goede CV's is allemaal linksbenig.

Daarnaast is het bij Timber nog maar afwachten hoe die terugkomt van zijn blessure.

17 maart 2024 om 11:03

Dat is ook belachelijk. Ik heb het afgelopen week ook al twee keer gezegd, maar een we moeten minder kijken naar de top 3. Echt ongelofelijk als je ziet wat voor bagger er geselecteerd is geweest, terwijl er echt veel beters rondliep. Ik vind dit ook wel frappant. Deze jongen heeft 3 keer 90 minuten volgemaakt en vervolgens wordt hij richting Oranje gepraat.

17 maart 2024 om 11:17

Ja klopt, Ajax spelers worden nog makkelijker het Nederlands elftal in gepraat... die hype rondom Taylor heb ik nooit begrepen. Het is een grote slapzak wat als eerste verzaakt! het enigste waar ik het potentie bij die jongen in zie, is dat hij 2-benig is

Maar ik snap eerlijk gezegd wel dat er bij de top-3 clubs eerder spelers in aanmerking komen dan de clubs daaronder, want daar is toch een bepaalde druk, en is nog maar de vraag of andere spelers dat wel aan kunnen.

17 maart 2024 om 11:45

@fctwent3,

Buiten het feit dat ik Taylor verre van goed genoeg vind voor het Nederlands elftal, hij is bij Ajax veelvuldig misbruikt op posities dat gewoon niet de zijne is. Dat laat hem er nog minder uit zien. Taylor is alleen bruikbaar op de 10 bij Ajax, op de 8 positie loopt hij veel te diep en is hij de oorzaak van een gebrekkige oorzaak omdat hij niet aanspeelbaar is.

Trainers hebben altijd ideen om spelers op andere posities neer te zetten en het gouden ei uit te vinden. Van het Schip (en ook Steijn) waren/is daar een meester in. Hlynson op de back, Hato op LB, Akpom op 10 of vleugel, Taylor op 8 of 6, Forbs als wingback etc etc.

17 maart 2024 om 14:08

Vind het 2 aparte dingen.

Dat van Ajax is niet goed te praten en zeker dat gedoe met Hato. Veels te jong en onstabiele verdediger die voor Oranje werd geselecteerd. Voorlopig doet hij me denken aan Riedewald, maar we zullen het zien.

Van Beelen, lijkt met een topper in wording. Ik ben blij dat hij bij onze clubje speelt. Alleen lijkt het me niet logisch om hem op te roepen nog.

Verdediging is net een linie waar Oranje goed vertegenwoordigd is. Een linie in de aanval, is waar je nu meeste kans kan maken.

17 maart 2024 om 11:00

Mooie zelfreflectie van Beelen. Echter vind ik het prima dat jonge spelers al snel naar het NL elftal worden gepraat. Is niet zoveel mis mee als t oefenwedstrijden zijn denk ik. Ik zie liever Beelen dan (bijvoorbeeld) Blind of Gini in zo’n geval. Je moet een nieuwe generatie toch een keer er aan laten ruiken.

17 maart 2024 om 11:05

Jij staart blind op Feyenoord, als je zo gaat beginnen kunnen we ook wel zeggen dat Max Bruns ook in het Nederlandse elftal hoort. heeft bij ons ook paar leuke potjes gevoetbald

Tipje let daar vanavond maar op

17 maart 2024 om 11:22

Lol. Het hebben over blind staren en dan iemand van je eigen club noemen.

17 maart 2024 om 11:31

dat was meer als grapje, maar iedereen heeft altijd zijn voorkeur voor zijn eigen spelers.... en daardoor mis je soms een beetje zelf reflectie

17 maart 2024 om 11:52



@enriqued

De nieuwe generatie aan laten ruiken snap ik. Alleen is Beelen nog niet de nieuwe generatie in mijn ogen. Thomas Beelen is 22 jaar en heeft 3x 90 minuten bij Feyenoord gespeeld (verdienstelijk, dat wel).

Mickey van de Ven (22 jaar)
Mathijs de Ligt (24 jaar)
Geertruida (23 jaar)
Sven Botman (24 jaar)
Perr Schuurs (24 jaar)

Zijn allemaal vergelijkbare leeftijd, en met alle respect zijn ze allemaal toch wel een straatlengte verwijderd in ervaring/kwaliteit van Beelen toch?

van de Ven uitblinker bij tottenham
De ligt basis speler Bayern Munchen
Botman met 62 wedstrijden ligue 1 en basis speler newcastle
Perr Schuurs onbetwist bij Torino en gelinkt aan veel grote clubs
en Geertruida hoef ik aan een Feyenoord supporter niet uit te leggen

Als je bedenkt dat Nathan Ake (29) ook nog wel een jaar of 4-5 mee kan.
Dan zijn er 5 centrale verdedigers die een straatlengte voorsprong hebben op Beelen.

17 maart 2024 om 12:35

Je hebt helemaal gelijk hoor Bergkamp, kleine correctie alleen: Beelen heeft niet 3x maar 6x de volle 90 minuten (waarvan één keer zelfs 120 minuten) uitgespeeld.

18 maart 2024 om 06:49

Het artikel gaat toch over Beelen, of zit ik er naast?

Voor de toekomst absoluut! Voor nu lekker het seizoen bij Feyenoord uitspelen en geen blessure oplopen bij het Nederlands elftal.

17 maart 2024 om 11:53

@batouwe

Voor de toekomst?

De Ligt, Botman, Schuurs, van de Ven en Geertruida zijn vergelijkbaar in leeftijd. Wie moet Beelen er uit gaan spelen dan?

17 maart 2024 om 12:17

Wie zegt dat al deze jongens over 4 jaar nog fit zijn, goed spelen en dat Beelen niet ineens reuze stappen gaat zetten? In principe heb je gelijk dat deze spelers nu verder zijn in hun ontwikkeling, maar je weet maar nooit hoe dat over een paar jaar is in de voetballerij.

17 maart 2024 om 12:49

Hij heeft echt wel de potentie om enkelen van hen eruit te spelen. Of het gaat gebeuren gaan we zien.

17 maart 2024 om 13:06

Je weet nooit hoe de ontwikkelingen gaan. Voor je selectie in de breedte kan hij erbij passen. Naast blessures die gaan gebeuren.

Vind Beelen echt geweldig dit seizoen, maar niet erg dat we m nog even niet kwijt zijn aan het NL elftal. Als hij deze lijn doortrekt kan Koeman niet om hem heen volgend jaar

Begon vrij zwak aan zijn periode bij Feyenoord maar heeft zich echt bizar snel ontwikkeld. Voor nu komt Oranje nog te vroeg maar als hij zo doorgaat dan komt dat nog wel.

Als je ziet dat zelfs een Botman er niet bij zit dan zegt dit genoeg over de kwaliteit die Nederland op deze positie heeft. Maar met een paar blessures zit je er zo bij, zelfs Hato heeft namelijk afgelopen jaar minuten gemaakt. Ik zie Beelen dit jaar dan ook nog wel debuteren.

17 maart 2024 om 10:55

Botman speelt dan ook geen goed seizoen, aangezien Newcastle zijn blessure niet heel goed gemanaged heeft.

17 maart 2024 om 11:20

Begon vrij zwak? Ik heb Beelen nog geen enkele wedstrijd slecht zien spelen, ook niet bij het begin toen het ook af en toe op de back positie was. Beelen zijn tijd komt nog wel.

17 maart 2024 om 11:25

Vorig jaar herfst viel hij twee keer niet heel overtuigend in meen ik me te herinneren, maar speelt sinds z'n basisplaats erg volwassen. Al zal iedereen oranje nog te vroeg vinden inderdaad.

17 maart 2024 om 11:23

Wanneer vond je hem zwak dan?

17 maart 2024 om 11:37

De eerste die wedstrijden van het seizoen en vriendschappelijk (tegen bijv. Hoffenheim). Hij heeft in de 15 wedstrijden daarna ook amper nog minuten gekregen. Sinds de winterstop komt hij aanzienlijk sterker en stabieler over.

17 maart 2024 om 11:34



@memyselfandi, bij Hato waren het ook wel een bizar aantal blessures. de Ligt, Timber, van der Ven, Botman, Geertruida, Schuurs. Denk en hoop vooral dat zoiets toch niet weer gebeurd, hoe breed Nederland ook zit in het aantal centrale verdedigers

17 maart 2024 om 11:46

In het begin hooguit onwennig maar zwak is het nooit geweest. Prima speler waar we veel plezier aan gaan beleven. Op zijn tijd ook in Oranje

Er zijn zoveel goede Nederlandse verdedigers. Dan kom je niet met Beelen omdat ie een paar wedstrijden goed Trauner vervangt. Laten we ff normaal doen.

Dat een journalist deze vraag serieus stelt aan een speler die net anderhalve maand basis speelt is ergens van de zotte, al helemaal als je beseft dat spelers als Botman en Schuurs er niet eens bij zitten.

17 maart 2024 om 10:46

De enige reden dat je Beelen zou aandragen voor een Oranje debuut, is als je een bepalde clubvoorkeur hebt. We hebben zoveel betere verdedigers om uit te kiezen.

17 maart 2024 om 12:51

Ik denk dat dat wel meevalt als je Lukaku 2 wedstrijden volledig in je broekzak hebt. Dan tik je als verdediger gewoon een hoog niveau aan.

17 maart 2024 om 13:42

Hij tikt inderdaad een hoog niveau aan maar als CV in het Nederlands elftal moet je nu gewoon Europese subtop zijn om in aanmerking te komen. En ondanks dat Beelen het goed doet, is die dat nog lang niet.

17 maart 2024 om 17:47

Maken twee zwaluwen dan wel een zomer?

Ja goed Hato heeft er ook al bijgezeten.. na 5 goede potjes. Dus zo raar is het niet als Beelen er gewoon bij zou zitten.. maar goed ik vond dat van Hato ook al belachelijk, dus denk dat we even normaal moeten doen met iemand het Nederlands elftal in praten na 5 wedstrijden..

Maar mensen dat is het voetbal tegenwoordig: 5 goede potjes en je verdient een transfer naar een topcompetitie🫨 en dus ook naar het nationaal elftal. (Dean Huijssen bijv.)

17 maart 2024 om 11:21

Janna, ik kan het wel waarderen dat de NOS deze speler graag bij Oranje ziet, want dat betekent dat de Nederlandse pers niet alleen spelers van ééb bepaalde club al na een paar goede wedstrijden Oranje wordt ingeschreven. Kunnen we dat kul-argument hier ook niet meer lezen in de toekomst.

17 maart 2024 om 11:26

Dat kulargument is geen kulargument.
Je kunt toch niet ontkennen dat het gebeurt? Hato, Rensch en Taylor hadden als ze hij bij Feyenoord PSV of Twente hadden gezeten nog geen wedstrijd in oranje gespeeld

17 maart 2024 om 11:57

@fr010frdam

Hato zijn debuut bij Ajax als 17 jarige (5 jaar jonger dan Beelen) was enorm indruk wekkend, zeker gezien dat hij als 1 van de weinige overeind bleef in 1 van de slechtste Ajax teams in de afgelopen 20-30 jaar.

Hato verdiende het op dat moment ook (bij lange na) niet om opgeroepen te worden. Alleen het argument dat hij het minder zou verdienen dan Beelen is ook onterecht in mijn ogen.

Beiden hebben nog een hoop te leren, en de concurrentie is moordend.

De Vrij, Van Dijk, Botman, Ake, De Ligt, Geertruida, van de Ven, Schuurs staan mijlenver vandaan bij Beelen en Hato.

17 maart 2024 om 13:09

Waar zeg ik dat Beelen het meer verdient dan Hato? Hato had er ook niet bij mij zitten, simpel. En zo zijn er meer Ajacieden die veel te vroeg en onterecht zijn opgeroepen.
Ik ben het dus oneens met herlev dat hij doet alsof het een kul argument is.

Laat hem eerst eens lekker presteren bij Feyenoord. Nederland heeft een hoop, zeer goede centrale verdedigers. Als Beelen zo doorgaat komt zijn tijd nog wel.

Is toch logisch. Gozer speelt echt goed nu, maar pas heel kort. Schijnt ook dat we best veel goede verdedigers hebben.

Hilarisch, vd Ven gaat voor 40 miljoen naar Spurs en werd nog niet opgeroepen, geen haan die ernaar kraaide. Nu willen mensen na anderhalve voldoende bij Feyenoord deze knul in oranje zien… sorry hoor, maar er zijn 8 wachtenden voor u.

Van mij mag ie eerst een seizoen jaar lang constante speler worden op niveau. Wedstrijden tegen volendam, Eagles, Fortuna Sittard zijn geen niveau om nl elftal te bereiken.
En je verplaatsen naar een transfer kan je zo op de bank of tribune belanden.

Eerst goed rijpen gozer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren