Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse clubs staan in de rij voor speler die Ajax niet wil verkopen

Laatste update:

Er is een reële kans dat Chuba Akpom Ajax gaat verlaten in de resterende dagen van de transferperiode. Onder meer het Franse Lille OSC waagde al een poging in Amsterdam en volgens Voetbal International houden ook enkele Premier League-clubs, waaronder Crystal Palace, en ploegen uit de Bundesliga de situatie van de aanvaller nauwlettend in de gaten.

Ajax wees naar verluidt al een bod van Lille op Akpom af. De Fransen willen hem huren met een optie tot koop, maar daar heeft de huidige nummer vijf van de Eredivisie geen oren naar.

Lille geeft echter niet op en 'doet op de achtergrond nog steeds pogingen om met Ajax tot een akkoord te komen'. Desondanks lijkt het er niet op dat Akpom naar de Ligue 1 zal vertrekken, daar er ook interesse is vanuit zijn thuisland Engeland en Duitsland.

Onder andere Crystal Palace ziet heil in het aantrekken van de bankzitter van Ajax. De middenmoter in Engeland is de laatste weken redelijk uit vorm en kan wel een offensieve impuls gebruiken.

Ajax is in principe alleen bereid Akpom van de hand te doen voor 'de hoofdprijs'. De Amsterdammers hebben naast de 28-jarige rechtspoot weinig opties voorin. Brian Brobbey is de onomstreden eerste keus in de punt van de aanval, maar Georges Mikautadze vertrok al uit de hoofdstad. Wel hoopt Ajax zich nog deze winter te versterken met Julian Rijkhoff van Borussia Dortmund.

Akpom zou zelf niet onwelwillend tegenover een vertrek staan. Hij baalt ervan de stand-in van Brobbey te zijn en hoopt niet nog een half seizoen op de bank te zitten.

Op het winterse trainingskamp eerder deze maand sprak Akpom zich al uit over een eventueel vertrek. "Er is belangstelling, maar ik hoop bij Ajax te blijven, want ik voel echt dat dit nog een succesverhaal kan worden voor mij. Maar ik moet wel gaan spelen", zei de aanvaller destijds tegenover VI.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan zullen ze tot de zomer moeten wachten, want nu heeft Ajax de kans om toch nog derde ( of misschien wel tweede) te worden. Tenzij ze een bedrag boven de 50 miljoen gaan bieden.....

29 januari 2024 om 13:34

Denk dat ie boven de 25 en tegen de 30 ook wel weg is, en dat zou ook wel terecht zijn, enige probleem is idd wel dat je dan nog maar eens een vervanger moet zien te halen nu nog. Maar verwacht niet dat er zulke biedingen komen en dus ook niet dat ie weg gaat.

29 januari 2024 om 13:39

Jongens - even reëel blijven hoor. Ik heb zelf fanatiek Ajacied maar als we boven de 15 kunnen vangen voor Akpom moeten we hem echt direct weg doen hoor... 25-30 zou echt de jackpot zijn voor deze man. Oké: hij kan goed koppen en zal vast iets van ervaring meebrengen, maar het blijft echt een ontzettend beperkte speler die ook in niets een Ajax-spits is.

29 januari 2024 om 13:44

Jij snapt niet dat ze daar in Engeland wel meer dan 15 miljoen betalen voor een topscoorder van de Championship die hier in Nederland ook zn belangrijke doelpunten mee pikt? Juist realistisch. Die gasten in engeland betalen daar groot geld voor.

29 januari 2024 om 13:45

Laten we inderdaad even reeel blijven: Het gaat er totaal niet om wat deze jongen waard is want dat zal inderdaad niet veel meer dan 12-15 mil zijn. Waar het om gaat is dat je nog in de race voor CL voetbal (al zijn het maar de voorrondes) bent en dat je je 3e spits al van de hand hebt gedaan. Het is dan vrij waanzinnig om ook je reservespits te verkopen nu er niets in jong loopt, zelfs als Rijkhoff nog komt is het niet een goed idee om je reservespits weg te doen en alleen met Brobbey en een jeugdspits de 2e seizoenshelft af te maken. Los nog van het feit dat Rijkhoff niet echt een pinchhitter is. In de zomer geef ik je groot gelijk, maar nu 2 dagen voor de markt dichtgaat vind ik het waanzin om Akpom te verkopen.

29 januari 2024 om 13:48

Ja soccerfan, dat hebben we gezien afgelopen zomer toen hij op te halen was voor 8 miljoen. Aangeboden bij meerdere clubs die totaal geen interesse hadden.

29 januari 2024 om 13:50

Waarom maar vanaf 15? Dat is serieus dom. Zoiets koste hij. Hij doet het prima en er is volop interesse. Daarnaast is het midden in het seizoen. Gewoon de Max betalen.

29 januari 2024 om 13:55

@soccerfan_1: Geloof inderdaad niet dat men in Engeland 15 miljoen betaalt voor Akpom. Dat deden ze namelijk afgelopen zomer ook niet, zoals arsenal890 ook al aangeeft. Ze hebben daar ook TV he, afgelopen 5 maanden heeft Akpom geen bal minder dan 2 meter van zijn voet laten springen tijdens zijn speelminuten. Koppen kan hij inderdaad goed, dus misschien leuke supersub voor een team in het rechterrijtje daar. Die gaan dus idd denk ik niet meer dan 15 betalen.

@ewoud: Helemaal eens dat je niet Akpom moet verkopen en dan zonder stand-in voor Brobbey verder moet gaan. Dat zeg ik ook helemaal niet. Ik zeg alleen dat we never nooit meer dan 15 miljoen voor Akpom gaan krijgen. Ik neem aan dat er inmiddels schaduwlijstjes zijn waar we een halfjaar een spits kunnen huren die als stormram in kan vallen. Dat zou ik dan namelijk zeker overwegen, kan nooit veel minder zijn dan Akpom.

29 januari 2024 om 13:57

Arsenal890 dat zijn gewoon indianenverhalen van Mike en Valentijn. Mislintat gaat echt geen 12 miljoen betalen voor een speler die geen club wil hebben voor 8 miljoen. Daarnaast was hij ook al rond met een Franse club, maar ketste die transfer af omdat Ajax zich melde. Wel mee eens dat Ajax er geen 25 miljoen voor gaat krijgen, maar een bedrag tussen de 12 en 18 miljoen zou ik niet gek vinden. Uiteindelijk doet hij het gewoon goed als supersub.

29 januari 2024 om 14:00



Net zoals ze niet zoveel voor Bassey wilden betalen? Geloof me die gasten gaan meer dan 15 miljoen voor Akpom betalen. Zeker met dit langlopende contract. De Ajax tax zit er nog op.... die zijn ook niet gek.
Als je met 15 miljoen genoegen neemt dan ben je een dief van je eigen portemonnee. En gelukkig kennen we Ajax...die gaan meer vragen.
Afgelopen zomer was er nog een franse club die zelfs meer voor hem wilde betalen dan Ajax maar hij wilde zelf naar Ajax.

29 januari 2024 om 14:06

Homegrownplayer, goede staat van dienst, onbesproken gedrag. Zou het wel weten als Premier League ploeg. Natuurlijk gaat hij niet weg en natuurlijk kan Ajax nog tweede worden. We zijn pas net over de helft en elk team verliest punten in een seizoen.

29 januari 2024 om 14:07

@ewoud, eens. Als je vandaag, met nu nog 3,5d window te gaan, zekerheid hebt dat je heb kan verkopen voor 20m of meer zou ik dat doen. Dan kan je daarmee de markt op.

Voor zijn marktwaarde, waarbij ik 12-15m al wat hoog vind, zou hem enkel in de zomer weg doen.

29 januari 2024 om 15:14

@gegenpressing: Akpom ligt tot gewoon tot en met 2028 vast en scoort veel. Ajax heeft geen andere spits om voor Brobbey in te vallen als Akpom vertrekt. Ajax heeft die doelpunten nodig in de strijd om plek 3. Het is de winterse transferperiode en op het moment van schrijven twee dagen tot het sluiten van de markt. Premier Leauge clubs hebben geld als kraanwater. Door de combinatie van die factoren is 25-30 miljoen hartstikke reã«el hoor.

29 januari 2024 om 17:18

Rijkhoff is DE perfecte stand-in voor Brobbey. Opgegroeid met Ajax-dna. Beter zul je niet gauw vinden.

29 januari 2024 om 13:37

Tweede zelfs. Dan mag de wederopstanding wel snel komen, want van het weekend was het toch weer een gatenkaas.

29 januari 2024 om 13:42

Met drie punten. 2e is overdreven. 3e haalbaar.

29 januari 2024 om 13:43

Maar ze liepen wel weer 2 punten in op alle plekken boven ze, dus de kans is er nog steeds, gat van ajax naar de 2e plek is volgens mij kleiner dan het gat van feyenoord naar PSV

29 januari 2024 om 13:46

2e lijkt me inderdaad wat te veel van het goede; ik vind Feyenoord beter dan Ajax en er is nog steeds een gat van 9 punten. De 3e plek is natuurlijk wel gewoon realistisch. Ik zeg niet dat Ajax dat even gaat doen, ik zeg dat het vooralsnog een mogelijkheid is.

29 januari 2024 om 13:47

Wilde net zeggen. Zoveel punten scheelt het niet meer en Feyenoord steekt nou ook niet bepaalt in grootse vorm. Niemand beweert dat ze zomaar 2e worden, maar het is echt geen onmogelijke opgave hoor.

29 januari 2024 om 13:47

Zolang Ajax er meer maakt dan de tegenstander komt het vanzelf goed

29 januari 2024 om 13:47

De wederopstanding is toch onder van t schip wel een soort van begonnen. Sinds zijn aanstelling heeft Ajax 25 behaald (RKC uit niet meegerekend) en Feyenoord 20 in even zo veel wedstrijden.

29 januari 2024 om 13:57

Dat is leuk maar Feyenoord heeft in die periode PSV, 2x Twente en AZ gehad, waar Ajax tegen het hele rechterrijtje heeft gevoetbald.

Feyenoord zit op een eiland in de competitie en worden gewoon tweede. Ajax zal alle zeilen bij moeten zetten om derde te worden, maar dat gaat ze wel lukken. En maar goed ook, want ik heb liever Ajax die voorronde CL pakken dan AZ of Twente.

29 januari 2024 om 14:03

Maar sinds John er is heeft Ajax meer punten binnen gehaald dan de nr 2. Die nu ook al een paar weken staan te morsen. Gatenkaas of niet, als je er zelf meer scoort dan trek je die puntjes wel binnen.

29 januari 2024 om 14:04



@zanazanyan......ja dat werkt andersom toch ook in die eerste periode van het seizoen?

29 januari 2024 om 14:09

Volgens mij praat niemand over de eerste periode van het seizoen maar werd er een opmerking gemaakt over Ajax onder Van ‘t Schip en hoe ze in die periode meer punten haalden dan Feyenoord. Daarbij plaats ik bovenstaande context.

We gaan dit weekend zien waar Ajax echt staat, maar 9 punten zou betekenen dat jullie alles moeten winnen en wij nog 3x verliezen en 1x gelijk spelen minimaal, want ons doelsaldo is ook beter waardoor we effectief 10 punten voor staan.

Zie je het zelf gebeuren?

29 januari 2024 om 14:15

Houd je mond alsjeblieft. Check eens even de voorbije seizoenen hoe hoog teams halverwege stonden en hoe hoog ze geëindigd zijn. Het schommelt vaak genoeg. Ajax gaat Akpom nog nodig hebben.

29 januari 2024 om 14:15

Jongens is begrijpend lezen nou echt zo moeilijk?

29 januari 2024 om 15:24

@zanazanyan: Als Ajax alles wint heeft Feyenoord sowieso al een van die drie verliespartijen te pakken, want er staat nog een pot in de Kuip op de planning

Effectief moet Ajax dus zeven punten inlopen om het met de wedstrijd in de Kuip weer in eigen hand te hebben

29 januari 2024 om 15:57

Dan gaat Ajax dus sowieso niet alles winnen. 🙈

29 januari 2024 om 16:29

Ik durf er geen geld op te zetten dat Feyenoord de tweede plaats vast gaat houden. AZ en Twente gaan sowieso nog punten verliezen en PSV gaat in de Arena niet winnen.

29 januari 2024 om 16:49

@westend, dat is een manier om er naar te kijken, die ook nog veel wordt gehanteerd in de media.

Een andere manier is dat:
- Ajax ongeslagen door de traditioneel lastige januari maand heen is gekomen (dat is normaal gesproken de welkbekende Ajax dip);
- Ajax een uitwedstrijd wint, die de laatse jaren juist traditioneel lastig is gebleken (ook in de toptijd);
- De ziekenboeg langzaam leegstroomt waardoor Ajax opties krijgt voor zowel het middenveld als de verdediging en op die manier voor meer stabiliteit kan zorgen.

Verwacht niet dat dit voldoende is voor 2e omdat je nog behoorlijk wat teams dan voorbij moet. Maar de bal is rond en er zijn wel eens vreemdere dingen gebeurd.

29 januari 2024 om 17:09

Toch, als Ajax het achterin voor elkaar krijgt, staat er een team met verder een prima middenveld met Henderson erbij en momenteel misschien wel de beste aanval van de Eredivisie.

29 januari 2024 om 13:39

Als je hem voor 20 miljoen of meer kunt verkopen, dan zal ik het voor deze winter ook doen. Dan moet er wel een vervanger klaar staan. Met dat geld kun je Rijkhoff halen, heb je hem met een vrij forse winst in een halfjaar weten te verkopen en er zal vast wel nog een andere spits zijn die wel oren naar heeft om bij Ajax te spelen. Akpom is nu helemaal aantrekkelijk doordat de Asia Cup en Afrika Cup tegelijk wordt gespeeld en daarnaast is de homegrown regel van toepassing bij Akpom. Zo'n Josef Martinez is transfervrij. Lijkt me wel iemand die iets kan forceren in de Eredivisie met zijn snelheid en kracht. Daarnaast lijkt het me niet iemand die de ontwikkeling van Brobbey in de weg wilt lopen.

29 januari 2024 om 14:12

Josef Martinez is op weg naar River Plate volgens de berichten. Zou wel een interessante speler voor de Eredivisie kunnen zijn

29 januari 2024 om 14:58

Schijnt dat Internacional ook al dicht is bij zijn komst. Maar geen idee. In ieder geval een leuke optie voor Ajax als ze Akpom weten te verkopen voor een mooi bedrag.

29 januari 2024 om 13:46

Achterin ligt onze zwaktes niet voorin willen we voor de 3e plek gaan zou ik daar in investeren. Voor een mooi bedrag gelijk verkopen voor n mooie prijs rijkhof halen en met de rest nico terughalen ?

Dan ga je dus in één transferwindow van drie spitsen naar slechts 1. Zou echt ontzettend slecht beleid zijn zeg.

29 januari 2024 om 13:34

Rijkhoff zal in dat geval dan komen verwacht ik. Daar gaan ze een beter bod voor neerleggen.

29 januari 2024 om 13:36

Hebben ze al gedaan. Maar om van Rijkhoff nou een pinchhitter te maken.... Dat zie ik ook niet echt gebeuren.

29 januari 2024 om 13:46

Ach waarom niet? Brobbey bij Ten Hag was ook een goede pinchitter. Als ze bij Ajax van mening zijn dat dit echt een groot talent is die bij het eerste mee kan dan durf ik het wel aan. Dan is het in principe gewoon alsof je een jongen uit de jeugd doorschuift als back-up aangezien die hier al 10 jaar in de jeugd heeft gevoetbald. Als hij de statistieken van Dortmund in Jong Ajax/Ajax o19 had gehad dan had iedereen het ook logisch gevonden.

29 januari 2024 om 14:05

Ja en dan? Dat is een jeugdspeler die zich nog niet heeft bewezen op niveau.

29 januari 2024 om 15:49

Dat klopt, maar daar is Ajax nooit bang voor geweest. Zou mooi zijn als Ajax het aandurft. Ik heb nou ook weer niet het gevoel dat Akpom onmisbaar is.

30 januari 2024 om 08:19

Mede dankzij de doelpunten van Akpom sta je nog op deze positie. Die heeft ons wel gered hoor op meerdere momenten.

29 januari 2024 om 13:34

Rijkhof willen ze hebben he, zonder dat ik zeg dat het nou een adequate vervanger is.

29 januari 2024 om 13:38

Als je hem voor een mooi bedrag kan wegdoen en Rijkhoff plus een rechtsbuiten daarvoor kunt binnenhalen dan is het niet verkeerd.

29 januari 2024 om 13:47

Natuurlijk is dat wel verkeerd. Als Brobbey dan geblesseerd raakt is Rijkhoff je enige optie in de spits. Een speler die nog geen enkele wedstrijd op het hoogste niveau heeft gespeeld. Top beleid inderdaad..

29 januari 2024 om 13:55

Ja en als nu een buitenspeler geblesseerd raakt zit je ook met spelers zonder enige ervaring... Wat is je punt dan? Als je voor 1 speler er 2 terug kunt halen is dat gewoon winst voor de breedte. Bergwijn kan ook gewoon als spits spelen dus zeker niet je enige optie.

Ik ben niet kapot van Akpom. Als pinchhitter best leuk soms maar elke keer dat hij een volledige wedstrijd speelt komt hij echt tekort. Is te veel onzichtbaar. Op het middenveld valt hij al helemaal weg.

Toch moet je wel een goed alternatief hebben als hij vertrekt, en dan vind ik rijkhoff nog te onervaren om dat alternatief te zijn. Je moet gewoon een betrouwbare vervanger hebben voor als Brobbey uitvalt. Zoals we vroeger hadden met Huntelaar. Dus als je hem met winst kan verkopen zou ik dat doen, maar wel met een goeie vervanging in huis.

29 januari 2024 om 13:44

In mijn ogen moet je hem ook nu echt niet weg doen. Als plan B is het meer dan prima (en hebben we de afgelopen jaren niet gehad), dat gat kan Rijkhoff inderdaad echt nog niet opvangen. Een vervanger voor Akpom nu nog fixen, lijkt me schier onmogelijk. Hoop dan ook dat onze directie de poot stijf houdt en Akpom in ieder geval tot de zomer in A'dam houdt.

Dit is nou net een speler die wel is handig kan zijn.
dus tenzij je zelf nog iets doet op de transfermarkt voorin,zou ik hem niet laten gaan voor de zomer.

Ik zou het oprecht heel zonde vinden aangezien hij als tweede spits achter Brobbey prima fungeert, maar als je een goede winst op hem kan boeken om afgelopen zomer een beetje te kunnen vergeten begrijp ik het wel.

Denk dat Ajax hier toch niet in mee gaat. Misschien alleen als ze Rijkhoff binnen kunnen hengelen..

Bizar.

Geen enkele club had interesse. Ajax betaald veels te veel. Heel Europa ligt in de deuk van het lachen en in NL weten de journalisten van gekkigheid niet wat ze moeten schrijven. Speler komt ook nauwelijks in de plannen voor. Leuke sub maar toch een miskoop.

Maar ondanks alles is hij en oa Forbs ineens een interessante speler voor veel Europese clubs.

Wat de naam Ajax met het menselijke brain toch niet doet 😀.

29 januari 2024 om 13:39

Akpom als miskoop vind ik echt wel een serieuze misvatting. Als je hem op de 10 positie opstelt zoals Steijn (die zette hem ook nog wel eens rechtsbuiten) en Valkanis deden dan voegt Chuba helemaal niets toe nee. Maar die paar keer dat hij in de spits mocht staan zie je vind ik toch wel zijn kwaliteiten. Heeft gewoon een goed gevoel vlak voor de goal, breed sterk. Kan goed koppen.

Geen wonderbaarlijke speler maar wel nuttig

29 januari 2024 om 13:54

@4fredondo,

Misschien moeten ze een na gaan denken om de clubnaam van Feyenoord te veranderen in Ajax Rotterdam.

ON: Ik hoop echt niet dat ze deze man onder de 25 miljoen laten gaan, heeft laten blijken toch wel echt een neusje voor de goal te hebben, precies wat je nodig hebt voor een pinchhitter.
Hij is misschien voetballend niet goed, maar snelheid is prima, kopsterk en scoort makkelijk.

29 januari 2024 om 16:47

Elke BSO in NL heet tegenwoordig Ajax met daarachter de vestgingsplaats van het stadion

Ajax zal vast dit soort bedragen nog gaan vangen ook. Naast Brobbey en af en toe als vervanger scoorde hij vrij makkelijk. Maar die gast is toch niet meer dan 10 miljoen waard en dat vind ik al veel. Het is wel tegen de makke en de blinde dat hij zijn doelpunten meepikte.

Brobbey moet het dadelijk ook laten zien tegen Feyenoord, PSV en die Noorse club.

29 januari 2024 om 17:40

Natuurlijk niet helemaal terecht, Akpom en Forbs stonden er een half jaar geleden hier in Engeland goed op en hadden toen ook opties in de PL. Die jongens staan niet in de belangstelling door wat ze nu laten zien maar om wat ze tot een half jaar geleden hebben laten zien.

Het kan altijd gebeuren dat het er bij een club niet goed uit komt. Over Akpom werd hier toen al geschreven dat hij niet bij Ajax paste.

Ik denk dat dit eerder een reden zou moeten zijn voor Nederlandse clubs om vaker naar homegrown spelers te kijken omdat je die relatief makkelijk zonder veel verlies weer kan verkopen.

30 januari 2024 om 08:21

Heel Europa lag in een deuk. Daarom wilde meerdere clubs hem ook hebben maar koos hij voor Ajax. Moeilijk toe te geven hè dat deze jongen echt wel z’n waarde heeft. Hij is een home grown speler…. Die willen ze dolgraag terug naar Engeland halen voor een flink bedrag.

30 januari 2024 om 08:47

RC Lens en Sheffield United. waren 2 clubs die destijds ook interesse hadden. poeh poeh. Het zijn meerdere clubs, maar normaliter concurreert Ajax met Europese (sub)tops clubs voor haar transfers.

Artikel van 10 augustus 2023:
Namens Brighton & Hove Albion en Arsenal scoorde hij niet en bij Hull City en PAOK Thessaloniki kende hij wisselende periodes. Pas vorig seizoen kende de spits qua doelpunten dus echt zijn absolute doorbraak met 28 treffers in 38 officiële duels in het Championship. Daardoor is niet alleen Ajax geïnteresseerd, maar ook RC Lens en Sheffield United. Het eerste bod van de Fransen zou overigens slechts iets meer dan tien miljoen euro bedragen.

Akpom zou ik gerust durven te verkopen. Daar kun je gerust een back up spits voor terughalen die goedkoper is en die hetzelfde zou moeten kunnen. Datzelfde geldt voor Forbs. Kreeg tegen Heracles de kans, maar heeft die wederom niet gegrepen. Wat binnen een paar dagen echter moet zijn opgelost is je linksback positie. Martha kan daar echt niet. Dus ik hoop daar als eerste goed nieuws over te horen. En daarna over de blessures van van den Boomen en Sutalo. Indien die niet beschikbaar zijn in februari dan heb je ook nog een centrale verdediger nodig. Dan zou een Robin Propper van Twente een optie kunnen zijn wat mij betreft. Geeft nu toch al een paar jaar goed leiding aan de achterhoede bij Twente. En anders zou je Willumsson moeten proberen bij Go Ahead. Dan kunnen Rensch en Hato wel centraal omdat je daarvoor dan Henderson en Willumsson hebt staan, die beiden kopsterk zijn.

29 januari 2024 om 13:45

Robin Propper is ook totaal geen Ajax niveau. Wat moet je daarmee? Willumsson is een goede speler voor Go Ahead en kan vast de subtop aan, maar topclubs in NL betwijfel ik ook.

Als je er meer voor kan vangen dan dat je er voor uitgegeven hebt moet je het gelijk doen als Ajax. Dan moet wel gelijk de markt op om een aardige back-up te huren voor een half seizoen maar dat lijkt me geen probleem. Hoe sneller je van alle Mislintat transfers afkomt, hoe beter.

Huh maar mike verweij heeft gezegd dat geen engelse premier league club deze speler wilt hebben.

Kan me voorstellen dat Ajax bedragen boven de 20M gaat accepteren zonder 2x na te denken maar ik zie hem liever blijven tot de zomer, het is ongepolijst en wild maar er gebeurt tenminste wat zodra je hem inbrengt, met oog op plek 3 kun je niet inleveren op de spitspositie.

Mocht Akpom deze winter nog voor de hoofdprijs vertrekken, dan verwacht ik dat ze als gevolg hiervan direct Rijkhoff én een andere routinier aantrekken. Aangezien van ‘t Schip hierover openlijk praat in de media lijkt het mij dat ze al in een vergevorderd stadium zijn met de beoogde vervangers. Van ‘t Schip is namelijk niet een trainer alla Steijn die zijn collega’s openlijk voor de bus gooit. Zelf zou ik het niet vervelend vinden als Akpom blijft. Heeft scorend vermogen en is toch een type speler die we in de selectie niet kunnen vervangen.

Het zou toch echt ongelofelijk zijn als Ajax deze Bambi op voetbalschoenen ook weer met winst weet te verkopen. Ja hij scoort goals, maar voetballend is het allemaal maar matig. Vraag is natuurlijk wel: wie of wat haal je ervoor terug?

Dit jaar zal de grootte van de selectie erg bepalend zijn voor de eindrangschikking. Een tweede factor zal de fitheid zijn. Ik denk dat kwaliteit pas op plek drie komt. Daarom zal je zien dat de komende dagen nog flinke aankopen gedaan zullen worden

Dit weekend wordt erg belangrijk. Zal Ajax in de Arena, tegen de verwachting in, punt(en) kunnen pakken? Met het oog op AZ Feijenoord kan dit wel eens een cruciaal weekend worden. Laat de Lange maar schuiven. Akpom voor de hoofdprijs en Rijkhof terug en Forbs houden en Henderson speelgerechtigd kan de tweede helft van het seizoen nog mooi worden met het jongste elftal van de Eredivisie

Zou als Ajax meteen laten gaan en die Nsue van Equat. Guinea halen, die haal je voor minder dan een miljoen

Akpom moet je nog een had jaartje binnen boord houden en van de zomer verkopen. Als hij nog een paar belangrijke goals maakt vijzelt dat zijn marktwaarde ook weer op en je hebt geen vervanger van Brobby, lekker in Amsterdam houden zou ik zegggen

Voor meer dan 25 miljoen moet je als Ajax zijnde inderdaad pas praten. Deze man is niet geschikt als basisspeler maar kan wel een deel van je transferbudget van afgelopen zomer vergoeden. Mits je Rijkhof terug kan halen dan heb je meteen je backup spits en kan je Akpom voor de hoofdprijs verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren