Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste doelpunten promovendus zitten Arsenal niet dwars

Laatste update:

Arsenal herstelt zich langzaam maar zeker van de zwakke seizoensstart die het beleefde in de Premier League. Na eerder nederlagen tegen Manchester City en Chelsea volgde zondagmiddag op bezoek bij promovendus Cardiff City de tweede zege op rij: 2-3. Het elftal van coach Unai Emery maakte geen denderende indruk in Wales, maar trok de wedstrijd in de slotfase toch naar zich toe.

Arsenal had zich in principe geen betere tegenstander kunnen wensen om aan het vertrouwen te werken. Cardiff City verloor immers zijn vier laatste duels met the Gunners en wist dit seizoen bovendien nog niet te scoren in de Premier League. Het begin mocht er elk geval wezen voor Arsenal, want Shkodran Mustafi tekende al na elf minuten voetballen voor de 0-1. De verdediger kwam na een hoekschop van Granit Xhaka voor directe tegenstander Souleymane Bamba en liet doelman Neil Etheridge vervolgens kansloos met een harde kopbal.

Cardiff City beleefde zo een teleurstellende start, maar het was zeker niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Danny Ward was na ruim een kwartier dicht bij de gelijkmaker, maar de spits kwam uiteindelijk een teenlengte tekort om een voorzet van Bobby Reid binnen te lopen. Arsenal verloor het momentum langzaam maar zeker en kreeg daar in de blessuretijd van de eerste helft uiteindelijk ook de rekening voor gepresenteerd. Joe Bennett bracht de bal vanaf de linkerflank in het strafschopgebied van Arenal, waarna Víctor Camarasa Nacho Monreal aftroefde en vervolgens overtuigend uithaalde.

Arsenal oogde niet groots, maar kwam na 62 minuten voetballen toch weer op voorsprong. Mesut Özil speelde Alexandre Lacazette in, waarna laatstgenoemde de bal in één beweging tot aan Pierre-Emerick Aubameyang bracht. De spits uit Gabon plaatste het leder vervolgens met de binnenkant van de voet in de verre hoek: 1-2. Lang kon de ploeg van Emery echter niet genieten van zijn voorsprong, want acht minuten later zorgde Ward met een rake kopstoot alweer voor de 2-2. Arsenal toonde in de slotfase echter karakter en wist de zege tien minuten voor tijd toch nog uit het vuur te trekken. Invaller Lucas Torreira bediende Lacazette, waarna de Fransman met een verwoestende uithaal uitgroeide tot matchwinner.

Vind jij dat Arsenal erop vooruit is gegaan met Unai Emery als opvolger van Arsène Wenger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Matige wedstrijd gezien met een bar slechte scheidsrechter, maar 3 punten zijn belangrijk ik denk dat het vorige seizoen een verloren wedstrijd was. En we hebben kunnen zien dat Lacca en Auba voorin wel echt gevaarlijk zijn. Xhaka waardeloos en Torreira viel WEER goed in.

2 september 2018 om 16:35

Waarom was Xhaka waardeloos? Hij verspeelt inderdaad een bal waarmee hij aan de basis staat van een tegengoal, maar voor de rest speelde hij gewoon een prima pot.

2 september 2018 om 16:53

Tendens tegenwoordig. Makkelijk roepen en er zijn er genoeg die het blijven doen.

2 september 2018 om 16:54

Omdat hij weer te traag is voor de cvm positie. Hij leest het spel niet snel genoeg. Torreira is daar veel sneller in. Xhaka verspeelt echt vaak een bal door zijn traagheid, en dat is gewoon een syndroom. Dat is gebaseerd op zijn complete tijd bij Arsenal. Hij heeft voor elke bal die hij geeft veel te veel tijd nodig..

2 september 2018 om 17:00

@Samcro. Dat is niet altijd waar vind ik. Ik vond Xhaka ook niet goed, en dat baseer ik per wedstrijd weer. Ik vond dat hij weer te vaak de bal verspeelde doordat hij te veel tijd nodig heeft om te bedenken waar hij die bal naartoe gaat passen. En hij staat verdedigend gezien positioneel niet goed vind ik, Torreira "ruikt" het gevaar als het ware en Xhaka te weinig.

2 september 2018 om 17:27

Wanneer je op regelmatige basis de bal op onhandige manier verliest/weggeeft, wordt het inderdaad een tendens. Xhaka is niet betrouwbaar genoeg om het spel te controleren en wanneer er geen cvm in zijn rug dekking geeft, zorgt dat veel te vaak voor gevaar, net zoals bij dat eerste tegendoelpunt vandaag.

2 september 2018 om 17:30

Xhaka zijn passing is normaal gesproken ontzettend accuraat. Helemaal over grote afstand. Zet Torreira achter hem, en hij gaat excelleren.

2 september 2018 om 17:35

Maar dat is het juist FutureBoss. Hij staat niet met Torreira achter hem. En als dat niet het geval is, dan is hij niet goed genoeg om in de basis te staan. Xhaka sneeuwt onder in wedstrijden met een hoog tempo. Daar waar Cazorla naast Coquelin altijd heel snel kon draaien en gelijk de bal openen, daar doet Xhaka gewoon een paar seconden langer over.. En die paar seconden maken het gevaarlijker, want dan raakt hij de bal sneller kwijt.

2 september 2018 om 17:40

@jackieboy

Maar dan is het toch niet zo dat Xhaka tekort komt, dan is het gewoon zo dat hij verkeerd gebruikt wordt. Torreira kan ook zo snel wegdraaien als Cazorla dat deed (oke misschien iets minder snel), en Coquelin kon dat destijds ook niet. Toch werkte dat duo geweldig. Xhaka biedt hele specifieke kwaliteiten, en heeft inderdaad zijn tekortkomingen. Buiten dat die jongen nog relatief jong is, en dus nog heel veel beter kan worden neemt hij al ontzetttend veel verantwoordelijkheid in de opbouw. En ja, dan gaat het soms mis.

Ik ben het met je eens dat Xhaka af en toe te langzaam kan zijn, maar je kan natuurlijk van Xhaka niet verwachten dat hij zo snel draait als Cazorla, net zoals we destijds van Cazorla niet verwachten dat hij fysieke duels wint. Xhaka is zeker basismateriaal, mits hij goed gebruikt wordt. Op het moment wordt hij nog niet goed gebruikt, en toch speelt hij zeer verdienstelijk.

2 september 2018 om 17:56

Daar heb je wel gelijk in. Ik bedoelde meer dat als je met Xhaka en Guendouzi speelt, dat het dan niet werkt. En, ik blijf vinden dat Xhaka te traag is voor die cm plek. Maar dat ligt er inderdaad ook aan hoe je speelt. Ik krijg echter het gevoel dat in de high press van Emery Xhaka een dissonant gaat zijn wanneer hij op de cm positie speelt. Daarnaast is Xhaka zijn grote wapen (de strakke lange bal) al minder effectief omdat Arsenal weinig spelers voorin heeft met diepgang.. Xhaka wint inderdaad wel fysieke duels, maar maakt daarbij ook veel onnodige overtredingen. Het gaat mij er vooral om dat ik weinig progressie zie in Xhaka, terwijl hij er nu al 2.5 seizoen zit bijna. Xhaka maakt nog steeds dezelfde fouten als die hij maakte toen hij er net zat. Dat vind ik het probleem eraan, en dat geeft mij geen optimistisch gevoel dat hij het zou kunnen verbeteren.

2 september 2018 om 18:01

Je hebt helemaal gelijk dat de combi Guendouzi en Xhaka niet zo lekker loopt als een combi waar Torreira erachter staat, maar in mijn ogen is dat niet altijd aan de spelers toe te schrijven, maar meer aan het systeem.

Ik ben misschien te optimistisch gestemd, maar ik denk dat Xhaka wel kan werken op de CM plek. Zijn snelheid is inderdaad een ding. Maar naar mijn idee hebben we Xhaka tot dusver enkel gebruikt als Cdm. Op de CM plek lijkt hij beter tot zijn recht te komen. Hopelijk kunnen we hem daar een paar wedstrijden zien spelen, en dan kunnen we echt oordelen of het aan Xhaka ligt of aan het systeem.

We gaan het vast zien in de loop van het seizoen.

2 september 2018 om 18:38

Xhaka is gewoon niet goed genoeg tot nu toe. Lekker laten banken en torreira erin.

2 september 2018 om 20:54

Als Maitland of Kolasinac terug zijn, ben ik voorstander van Monreal centraal achterin. Dan is er achterin meer snelheid en kan Monreal doorschuiven op momenten (en Xhaka zich laten terugzakken). Op die manier vraag je minder van Xhaka. Maar Xhaka inwisselen voor Torreira is ook een hele goede optie. Hij valt continu fantastisch in.

2 september 2018 om 21:36

Omdat alles zo sloom en traag weer gaat, handelingssnheid van een hoofdklasser, knullig balverlies kan zo de hele dag doorgaan, heb je wel gezien toen Torreira kwam ? Gewoon veel dynamischer dan Xhaka. Sorry maar balverlies op die positie kan gewoon niet en dat overkomt hem wel vaak moet ik zeggen.

2 september 2018 om 21:37

Is helemaal niet makkelijk roepen want ik heb de wedstrijd OOK gezien net zoals jij dat hebt gedaan ( of niet ? )

2 september 2018 om 16:37

In de eerste helft hoor je gewoon 3-0 voor te staan en speel je Cardiff weg. Dan ga je op ongelukkige wijze de rust, en dan is het knap dat na de rust zo de rug gerecht wordt. Die tweede goal valt uit een vrije trap die nooit gegeven mocht worden, dus daar ben je dan gewoon ongelukkig in. Verder heeft Cardiff nog één echte kans gehad en daarmee was het wel klaar.

Het lijkt allemaal moeizamer dan het was, Cardiff had gewoon op de goede momenten het geluk aan haar zijde, en bij Arsenal viel het balletje net de verkeerde kant op. Dat je het dan wel over de streep trekt zegt ook wel wat over de verandering in karakter na het Wenger Era.

2 september 2018 om 17:24

Ik vond alleen de laatste 2 minuten echt billenknijpen. Daarvoor heb ik Arsenal 12 minuten lang een wedstrijd dood zien maken met balbezit op de helft van Cardiff. Dat is iets wat ik onder Wenger niet vaak gezien heb. Dus ook dat is in mijn ogen verbeterd.

Maar ik moet zeggen dat ik toch met een beter gevoel zit over de verdediging dan vorig seizoen. Misschien ben ik te positief, maar ik Mustafi en Sokratis gewoon iedere week beter worden. Mustafi speelt zijn beste spel sinds hij bij Arsenal zit, en Sokratis is gewoon ontzettend nuttig. Tuurlijk zijn er nog teveel wankele momenten, maar als ik dan bijvoorbeeld naar Chelsea zijn verdediging zat te kijken gisteren en vorige week, dan moet ik zeggen dat ik op dit moment toch liever Sokratis en Mustafi heb dan Rudiger en Luiz. (hoe raar dat ook klinkt aangezien Chelsea op 12 uit 4 staat.

Ik geef het nog tijd, en zie enkel verbeteringen op dit moment.

Het was weer niet goed. De goals van Arsenal wel, voornamelijk die van Laca. Verder was het defensief zwak, Cech toch weer onzeker. Guendzoui en Xhaka samen werkt niet. Genoeg werk aan de winkel voor Emery.

2 september 2018 om 16:35

Waarom zet Emery die Torreia er nooit in? Die heeft meer kwaliteit dan Guendouzi en Xhaka.

2 september 2018 om 16:41

Het enige wat ik kan bedenken is dat Guendouzi een geweldig pre-season heeft gehad, en de eerste twee wedstrijden onze beste speler was. Hij begint nu iets terug te vallen, dus ik neem aan dat Torreira de volgende wedstrijd start ten opzichte van hem. Mar goed, dat verwachtte ik vandaag ook.

Daarnaast blijft Xhaka denk ik staan omdat hij een andere voetballer is dan alle middenvelders die wij hebben. Iemand die buffelt, maar ook iets kan openbreken met een crosspass, of een schot van afstand. In dat opzicht lijken Torreira en Guendouzi iets meer op elkaar.

2 september 2018 om 16:39

Jij als Arsenal fan, zie je al verandering? Zie je de hand van Emery al in het spel van Arsenal? Het lijkt erop dat de Gooners nog niet heel tevreden zijn over Emery, klopt dit?

2 september 2018 om 16:45

Persoonlijk zie ik heel veel verandering. Het is uiteraard nog verre van optimaal, maar achter alles lijkt een duidelijk plan te zitten. Wat ik lees op verschillende pagina's is het overgrote deel van de fans wel tevreden, en zien de meeste in dat we iets aan het bouwen zijn. Het enige wat af en toe vraagtekens op roept is de opstelling. En dan met name het niet opstellen van Lacazette (vandaag dus wel), Torreirra en Leno. Tegen Chelsea ging 90% van de aanhang los omdat de opstelling op zijn minst twijfelachtig was met Iwobi en Guendouzi in de basis (toen nog onverwacht), maar Emery kreeg gelijk omdat die twee onze beste spelers waren die dag.

Al met al heerst er dus hoop omdat we iedere week progressie zien. Tuurlijk zijn er dingen waar we onze vraagtekens bij zetten, maar uiteindelijk moet je ook vertrouwen hebben in de coach. En dat heerst er wel.

2 september 2018 om 16:52

Zie toch liever het spel van Wenger, daar zat meer tikki takka in. Vandaag heb ik maar 1 mooi aanvallend 1-touch spel gezien, thats it..

Er moet nog wat gepuzzeld worden in middenveld. Ozil haalt januari niet op deze tempo en Torreira moet eens in basis beginnen.

Verdediging is er niet veel veranderd.. nog steeds 1 van slechtste verdediging in premierleague laatste 10 jaar. Spel dat Emery wil spelen gaat niet lukken met huidige spelers.. vooral Cech niet.

Zoals comentators zeggen, Emery heeft nog 2 transferwindows nodig en zeker een jaar tijd om er iets van te maken.
Verwacht sws niet veel van Arsenal.. waarschijnlijk plek 7 of 6.

2 september 2018 om 17:20

Het spel van de laatste twee jaren van Wenger was natuurlijk ook niet het Tiki Taka wat het ooit was.ik vind de manier waarop Emery speelt prima. Er zitten voldoende mooie aanvallen tussen, terwijl de spelers nog aan het wennen zijn aan de nieuwe speelstijl.

Het belangrijkste wat Emery er in aan het slijpen is, is dat iedereen eerst zijn eigen taken moet vervullen, en dat er dan gekeken kan worden naar de 'leuke' dingen. Iedereen moet strijden tot hij er bij neervalt, en wanneer het dan goed gaat mogen de leuke dingen in het spel geslepen worden. Dat is al een hele andere mindset dan die Wenger overbracht. Dit is overigens geen sneer naar Wenger. Hij had in het begin van zijn periode gewoon een selectie waarmee hij op een dergelijke manier voetbal kon spelen.

2 september 2018 om 17:49

@medalofhonor

Ik zie sommige mensen hier wat positiever gestemd dan ik ben. Vandaag weer werden veel dezelfde fouten gemaakt als de eerste drie wedstrijden, we creëerden niet meer kansen en het was gewoon ondermaats. Als iemand mij zou zeggen dat Wenger de coach was zou ik had nog geloven. Ik ken Emery als coach eigenlijk niet, maar had toch verwacht dat het meteen wel een verandering kan zijn. Het team dat Wenger het veld in stuurde was soms defensief nog sterker.

De Arsenal fora volg ik niet, dus wat de rest over Emery en Arsenal vindt is mij niet compleet bekend. Futureboss ziet bijvoorbeeld veel verandering, maar als je zoveel kansen weggeeft tegen Cardiff en zelfs nauwelijks een goede combinatie op kan zetten zie ik geen reden om positief te zijn. Het stuk met: Emery is zoveel transferwindows nodig vind ik ook wat raar. Arsenal had namelijk nu al een goede CV moeten kopen.

Anyway, ik ben benieuwd wat Emery hiervan kan maken, tegen Chelsea zag ik wel een paar mooie voorzetten die ik helaas de andere wedstrijden niet zozeer zag. Echt een lijn is niet te zien.

Prima overwinning. Dit soort wedstrijden zijn altijd lastig en normaal hadden we hier altijd puntverlies. Maar we hebben de punten en dat is alles wat telt voorlopig. Wat is die lacazatte toch ook een klasbak. Supergoed in vrijkomen en dodelijk voor het doel. Prima middag.

Ik begin me nu echt te schamen voor deze defensie. Keer op keer lopen ze te schutteren. Nu zelfs tegen het kick and rush voetbal van Cardiff. Op Monreal na zou ik de hele defensie wegdoen en opnieuw beginnen. Volgend duel, Leno, Holding, Lichtsteiner en Torreira erin.

2 september 2018 om 16:39

Ik verwacht dat als Leno dalijk in de goal staat dat het al een stuk beter zal gaan. Cech zorgt gewoon voor onrust achterin, terwijl hij met zijn ervaring juist voor rust zou moeten zorgen.

Edit: Helemaal vergeten om erbij te vermelden hoe groot de impact van Torreira in de basis op de defensie gaat zijn.je ziet die jongen zo vaak een losse bal oppikken net voor de verdediging. Ik weet even niet of Torreira er vandaag al in stond bij de 2-2, maar als dat wel het geval is hebben we met Torreira in de ploeg 2 tegendoelpunten geincasseerd, en zonder hem 6. Zegt natuurlijk niet alles, maar toch een statistiek die in zijn voordeel spreekt.

Vandaag weer voldoende positieve dingen gezien waar we op verder kunnen bouwen, maar natuurlijk ook veel dingen die niet horen te kunnen.

Cech komt iedere wedstrijd dichterbij een plaatsje op de bank, en Torreira laat bij iedere minuut die hij speelt gewoon zien dat hij moet starten. Of dat nu ten opzichte van Guendouzi of Xhaka is maakt niet zoveel uit. Verder laat Lacazette gewoon zien dat hij onze nummer 9 moet zijn, en dat Aubameyang daar omheen moet spelen. Laca is zoveel sterker aan de bal dan Auba. Gelukkig zijn er voldoende opties om die twee samen te laten spelen, in zowel een 4-3-3 of een 4-4-2.

Iedereen zal beslist weer onze verdediging afkraken, maar ik zie toch iedere wedstrijd verbetering. Mustafi en Sokratis raken steeds meer aan elkaar gewend, en er zit gewoon progressie in. Zolang ik iedere week progressie blijf zien, ben ik tevreden. Dat je hier de drie punten meeneemt is gewoon goed. Het is maar Cardiff, maar in de PL zijn er geen eenvoudige uitwedstrijden.

2 september 2018 om 16:57

Ja inderdaad.. De op papier 2 vervelendste wedstrijden zijn achter de rug, helaas verloren.. De komende wedstrijden lekker werken aan wat er fout ging. En er gaan zeker dingen goed.. Ik zie ze de komende 5 wedstrijden veel punten pakken..

Hooppppaa k zeg tegen emery, speel met auba Rn laca en jjj zal winnen, en zie hier! Gewoon met beide starten en dat komt sowieso goed

De 3 punten hebben onnodig veel moeite gekost. Die tweede goal van Cardiff had ook nooit mogen tellen. Auba en Laca moeten altijd starten. Torreira ook. En Emery, bank Xhaka a.u.b.

2 september 2018 om 16:58

Je bedoeld bank Guendouzi?
Met alle respect, maar een 19 jarige jongen heeft nog niets te zoeken in eerste elftal en vooral als er spelers zijn die op zijn positie spelen zoals Xhaka en Torreira.. Deze mannen hebben lang op aller hoogste niveau gespeeld en nog maar onlangs een WK.

Nee sorry maar Guendouzi moet je langzaam in je ploeg laten groeien en niet meteen basis + elk minuut laten spelen en vooral niet in eerste 2 wedstrijden tegen beste ploegen van Premierleague.
Guendouzi is wel een leuke speler.. maar geen Wilshere of Fabregas.

2 september 2018 om 17:16

Guendouzi is een zelfde type als Frenkie de Jong en een speler als Jorginho (al doet die het natuurlijk op hoger niveau). Spelers met een ontzettend gevoel voor ruimte, en die altijd de goede kant op draaien. Heerlijke speler om te hebben, maar net zoals bij Frenkie is het op een slechte dag levensgevaarlijk. Op basis van deze wedstrijd hoort Guendouzi niet in de basis inderdaad, en vorige week was het ook niet perfect. Maar tegen City en tegen Chelsea was hij gewooon onze beste speler.

Ik ben zelf ook voor een opstelling met Torreira en Xhaka, maar het is niet zo dat Guendouzi er uit moet omdat hij niet presteert. Hij moet er in mijn ogen uit omdat Torreira en Xhaka elkaar beter complementeren, dan Xhaka en Guendouzi. Toch ben ik ook benieuwd naar een middenveld met Guendouzi en Torreira.

Al met al verdient Torreira het 100% om de komende 5 wedstrijden te starten. Wat mij betreft mag er gerouleerd worden tussen Xhaka en Guendouzi. Of die jongen nu 19 of 28 is, als je goed genoeg bent dan ben je goed genoeg. En deze jongen is zeker goed genoeg.

2 september 2018 om 19:38

Absoluut mee eens dat Torreira in de basis moet. Xhaka laat wmb te weinig vooruitgang zien, speelt er nu 2.5 jaar en maakt nog steeds dezelfde fouten. Daarnaast maakt hij onnodig veel overtredingen puur omdat hij te traag is. Guendouzi weet ik zo nog niet, begon dit seizoen prima maar vond hem vandaag niet al te sterk spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren