Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een transfer naar Vitesse vond ik een dikke middelvinger naar iedereen bij NEC’

Laatste update:

Mattijs Branderhorst verdedigt woensdagavond het doel van NEC in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De reservegoalie moest deze zomer plotseling plaatsmaken voor Jasper Cillessen en zag daarmee een langer verblijf als eerste doelman in rook opgaan. De kans bestaat dat Branderhorst komende zomer transfervrij vertrekt, maar daar is de sluitpost naar eigen zeggen totaal niet mee bezig.

"Eerst voelde ik me genaaid, maar ik heb de knop snel omgezet en vond het ook een mooie uitdaging om te trainen met Cillessen", vertelt Branderhorst in gesprek met de Gelderlander. "Dit is voor mij de ideale kans om mezelf te meten met iemand die bij topclubs heeft gespeeld en bij Oranje zit. Dat gaat me goed af. Cillessen keept hartstikke goed en ik vind het knap hoe hij met de hoge verwachtingen omgaat. Maar ik heb wel de durf om op de deur van de trainer te kloppen als hij een tijdje niet presteert. Ik denk dat ik genoeg krediet heb opgebouwd dat de trainer ook rekening met mij houdt."

Branderhorst had de mogelijkheid om NEC afgelopen zomer te verlaten voor aartsrivaal Vitesse. De Arnhemmers waren op zoek naar een nieuwe doelman en zagen in de reservegoalie van NEC een welkome versterking. "Een transfer naar Vitesse vond ik een grote middelvinger naar iedereen bij NEC", aldus Branderhorst. "Ik voel me een echte NEC’er. Dan kan je zeggen dat de club mij een kunstje heeft geflikt, maar als je er rustig over nadenkt, dan is het heel logisch dat ze Cillessen hebben gehaald. De juiste match is niet voorbij gekomen voor mij. Ik wilde geen stap omlaag doen na een goed seizoen. Dat voelde als een nederlaag."

Het bekerduel met Fortuna Sittard zou zomaar eens de laatste kunnen zijn voor Branderhorst in het shirt van NEC. De sluitpost beschikt namelijk over een aflopend contract, waardoor de club in de winter nog iets aan hem kan verdienen. "De wedstrijd tegen Fortuna kan ook invloed hebben op mijn toekomst bij NEC, omdat het aantrekkelijker is om in de winterstop te blijven als we nog in de beker zitten. Ik zou het begrijpen als de club mij niet laat gaan, omdat ze een goede tweede doelman willen. Dan houdt het voor mij hier na dit seizoen op en vertrek ik transfervrij. Deze maanden zijn de bevestiging geweest dat ik op de goede weg ben en klaar voor een stap hogerop."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus omdat je 4 jaar ergens gekeept hebt, sla je een aanbod om ergens anders keeper te worden af omdat het toevallig rivalen zijn. Dan moet je gewoon je mond houden en lekker op het bankje gaan zitten. Wat een sneu gedoe.

19 oktober 2022 om 12:04

Dus als ie deze vraagt krijgt heb jij liever dat ie erover
Liegt?

19 oktober 2022 om 12:07

Pff, slecht geslapen?

19 oktober 2022 om 12:07

Jij snapt er helemaal niets van, maar dat is niet erg hoor.

19 oktober 2022 om 12:09

Nou, heel eerlijk: die rivaliteit is geinig, maar wel droevig toch? Van mij had 'ie mogen komen hoor.

19 oktober 2022 om 12:17

Maakt mij niets uit. Ik lees wat deze gast zegt. Sowieso is die rivaliteit in het voetbal ontzettend gemaakt en overdreven. Als je hierdoor je eigen carrière in een dal brengt dan vind ik dat heel erg sneu.

19 oktober 2022 om 12:21

Als het gemaakt is dan is het niet echt, maar volgens mij is het bij vele rivalen wel degelijk echt. Als jij geen rivaliteit voelt kun je niet bepalen of een ander dat wel voelt.

19 oktober 2022 om 12:23

Maar dat komt dan wel uit de mond van een fan van RKC. Een club die simpelweg helemaal geen rivaliteit heeft en daarmee het gevoel ook niet zal kunnen herkennen.

Ik denk dat dat stiekem ook wel wat mee zou kunnen spelen. Als je ertussen zit voelen die rivaliteiten echt niet gemaakt of nep

19 oktober 2022 om 12:30

Heeft RKC niet FC Eindhoven oid als rivaal? Of FC Veghel, of SV Maaskantje

19 oktober 2022 om 13:43

Het komt uit de mond van iemand die snapt dat voetbal uiteindelijk een spel is en rivaliteit vaak slechts gebaseerd is op een minderwaardigsgevoel.

19 oktober 2022 om 16:16

@kakadu: Van jou wel, maar beide clubs hebben, net als alle andere clubs, last van een paar hersenloze die niet zo denken zoals jou. Misschien heeft Brandenhorst wel geen zin om al die bedreigingen op zijn dak te krijgen. Dus zijn keuze om niet naar Vitesse te gaan is niet sneu, zoals FR-RKC zegt. Het gedrag dat de transfer mogelijk bij sommige eencellige los had gemaakt, dat is sneu.

19 oktober 2022 om 12:22

NEC vs Vitesse leeft in Nijmegen en Arnhem bij supporters heel erg sterk. Ik heb in beiden steden gewoond en je bek open trekken over de verkeerde club kan je avond goed verpesten. Hij geeft ook aan dat hij zich echt een trotse NEC’er voelt, dat is toch alleen maar mooi dat er nog zulke voetballers bestaan inplaats van alleen broodvoetballers en zakvullers.

19 oktober 2022 om 12:48

Hij moet inderdaad ook gewoon over straat daar. Een keuze als supporter en als mens. Ik kan het eigenlijk alleen maar waarderen.

19 oktober 2022 om 13:21

Je bek opentrekken over de verkeerde stad doet al weinig goed. Ondanks dat de steden praktisch naast elkaar liggen, zijn ze compleet anders.

19 oktober 2022 om 13:10

Vind het wel mooi eigenlijk. Als je een bepaalde waardering hebt voor een club en supportersgroep dan kan ik me voorstellen dat je niet voor de rivaal gaat spelen. Zeldzaam in het voetbal maar mijn respect heeft hij.

19 oktober 2022 om 13:14

Ik vind dat ook een beetje moeilijk gedoe. Als je een 'kind van de club' bent, zoals Cillesen, ja, dan snap ik het nog wel.

Maar hij heeft eerst bij Willem II en MVV gespeeld.

En waarom zou je het niet doen, als het goed is voor je carrière? Vermeer was overgestapt van Ajax naar Feyenoord, Berghuis vice versa. Koeman heeft bij alle topclubs gespeeld.

19 oktober 2022 om 13:27

Koeman heeft ze ook allemaal gecoached.

Respect voor branderhorst hoe hij er vanaf begin af aan mee is omgegaan. Prima keeper voor onderin en subtop nederland en in top prof

Prima toch? Als hij dat zo voelt moet hij lekker niet naar Arnhem komen. Begrijp alleen nooit zo die gemaakte rivaliteit, maar dat is een andere discussie.

19 oktober 2022 om 13:00

Hoezo gemaakte rivaliteit, leg eens uit.
Deze clubs liggen praktisch naast elkaar en derby's zitten hier altijd vol van.
Heerenveen-Cambuur, ManU-ManC, Eveton-Liverpool, etc....etc....altijd speciale wedstrijden, zeker voor de supporters.

19 oktober 2022 om 13:14

Ja ik snap wel dat het leuk is om tegen de buren te voetballen, maar de echte rivaliteit zelf vind ik altijd ontzettend gemaakt. Wat maakt het nou uit dat je dicht bij elkaar ligt, geografisch gezien? Moet je dan opeens extra tegen de tegenstander zijn?

19 oktober 2022 om 13:23

Je hebt als favoriete club Vitesse, maar snapt de rivaliteit niet. Opmerkelijk. Ik weet zeker dat het niet gemaakt is bij deze clubs. Ik ken ook niemand in Arnhem die iets met Nijmegen heeft, of andersom.

Zou een prima keeper zijn voor Vitesse. Maar een stap omlaag? Kijken even naar de afgelopen 25 jaar. Waar Vitesse is geëindigd en waar NEC is geëindigd. Hoeveel keer heeft Vitesse Europees voetbal gespeeld? En voorlopig zijn de gemiddelde supporters aantallen bij Vites ook noghoger. Vites heeft alleen een veel groter stadion. Natuurlijk is Vites al jaren geen warme club meer. En heeft NEC meer sympathie als kleine volksculb. Maar daar hebben wij zoals wij dat zeggen in Ernhem. Schijt aan. Als meneer Boekhoorn de stekker er uit trekt bij NEC spelen ze ook weer in de eerste divisie. Over 10 wedstrijden is Vites gewoon weer nummer 1 van Gelderland. Want tja met alleen gelijken spelen ga je de oorlog niet winnen.

19 oktober 2022 om 12:18

Hij noemt Vitesse helemaal geen stap omlaag, die stap vond hij te gevoelig, dat legt hij uit. Overige aanbiedingen is hij niet op in gegaan omdat hij geen stap omlaag wilde zetten, oftewel mogelijk aanbiedingen van KKD of zeer kleine eredivisieclubs met een toekomst in de KKD bijvoorbeeld? Laat je toch niet zo kennen, basbroek.

19 oktober 2022 om 12:22

Het is misschien verwarrend geschreven, vlak na de Vitesse vraag, maar ik denk dat Branderhorst hier doelt op dat hij niet een stap omlaag wilde doen qua clubs, niet dat Vitesse een stap omlaag is.

19 oktober 2022 om 12:23

Stap omlaag vind ik ook wel best overdreven, maar het scheelt ondertussen minder dan je denkt. Je moet wel realistisch blijven. Ja zonder Boekhoorn zouden wij 100% niet eredivisie spelen klopt helemaal. Maar zouden jullie zonder eigenaar er wel in blijven dan? Ik betwijfel het.

19 oktober 2022 om 12:35

Dat zegt hij helemaal niet! Hij zegt dat de juiste match niet is langsgekomen en dat hij geen stap omlaag wilde doen. Vitesse wilde hij niet omdat hij zich een Necér voelt. Begrijpend lezen is toch niet zo lastig? Het stukje over Vitesse staat duidelijk los van zijn opmerking dat hij geen stap omlaag wilde doen.

19 oktober 2022 om 12:38

Blijf me verbazen hoe slecht sommige gasten hier lezen. Of ze lezen te vluchtig om maar snel een reactie eronder te pompen, óf ze snappen het echt niet.

19 oktober 2022 om 12:44

Gemiddelde van dit seizoen moet je dan toch maar even erbij pakken. Als het even slecht gaat dat argument minder op... Nummer 1 van Gelderland is meer dan alleen het voetbal op het veld. Passie, clubliefde en entourage, dan staat Vitesse opeens op 3 😉

Mag van mij best naar AZ komen in de winter. Alles is beter dan wat we nu op doel hebben staan.

19 oktober 2022 om 12:24

Zou voor hem denk ik ook een goede overstap zijn. Ik zie nog steeds veel potentie in die jongen namelijk.

19 oktober 2022 om 12:31

Van mij mag hij ook komen. Lijkt mij een prima keeper voor ons.

Als ik met de NEC-bril naar dit bericht kijk denk ik echt wat een klasse van Branderhorst. Na jarenlange trouwe dienst onder de lat wordt je door Cillessen gepasseerd en kom je op de bank terecht. Je moet het maar kunnen en dus accepteren. Aan de andere kant heeft-ie gelijk met de naam en kwaliteit die Cillessen met zich meebrengt. Dat is niet niks en voor NEC-begrippen een giga zet geweest.

Kijk ik door de broodvoetballer-bril heen dan snap ik deze redenatie van Branderhorst niet. Ergens is rivaliteit goed, maar in het verleden gingen velen al Branderhorst voor. Ik snap dat-ie het lullig vindt naar de NEC-aanhang toe, maar hij moet er toch z'n brood mee verdienen. Daarentegen kan-ie het ook bij een andere club doen, maar als je een Vitesse afslaat, vind ik dat toch verrassend. Ik had het niet gedaan, ondanks de hevige rivaliteit. Weken, maanden en jaren verstrijken en men is die 'nare' overstap vergeten...

Oe-a Branderhorst, say oe-a Branderhorst!

We mooi dat ie zegt niet een stap omlaag te willen doen, omdat dat op dit moment ook zo is 😆 Al is het verschil maar 4 punten… Denk dat ie ook geen zin heeft in een Foor scenario… dat ging best ver toen hij de overstap van nek naar Vitesse maakte…

19 oktober 2022 om 14:08

Ik denk niet dat hij doelt op dat Vitesse een stap omlaag zou zijn, het is wat ongelukkig opgeschreven. Het zijn eigenlijk twee aparte onderwerpen, enerzijds een mogelijke overstap naar Vitesse, vervolgens praten over de situatie met Cillessen en mogelijke stappen omlaag die hij niet wil vanwege het goede voorgaande seizoen.

Al met al had ik met de overstap wel kunnen leven, net als Kakadu hierboven heb ik niet zo'n heel sterke gevoelens over de 'rivaliteit'. Het voelt vaak ook meer als iets dat wordt opgezweept door media en de omgeving dan dat het echt leeft onder de mens als haat en nijd (buiten de zogenaamde ras-Arnhemmers en Nijmegenaren om). Het zijn gewoon leuke wedstrijden die iets meer meenemen dan de andere (net zoals bijvoorbeeld tegen de traditionele top drie en de Graafschap). Daarom snapte ik persoonlijk ook nooit zo zeer waarom men het wel prima vond dat NEC in de KKD bleef voetballen, waar ik het zelf een wedstrijd vind die mijn seizoenskaart alleen maar meer waard laat worden.

Ah fijn, de transfer is niet gebeurd, er zijn velen die hem wel zijn voorgegaan (in beide richtingen) en er zullen in de toekomst ook nog velen zijn. Het is ook maar net wat je zelf wil zien, want je had ook kunnen kijken naar Navarone Foor die er relatief weinig problemen mee heeft gehad (op het initiele baalmoment van de aanhang van NEC na).

Branderhorst komt uit de regio en heeft eerder aangegeven dat hij altijd al voor NEC wilde spelen. Hij begrijpt de sentimenten dus heel goed en heeft bovendien een hele goede relatie met de supporters. Ik vind het mooi dat er nog spelers zijn die niet pure broodvoetballers zijn en die dit soort sentimenten meenemen in hun carriere keuzes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren