Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht heeft beet: doelman met Nederlands record tekent voor twee jaar

Laatste update:

Mattijs Branderhorst verruilt NEC voor FC Utrecht, zo maken de Domstedelingen bekend via de officiële kanalen. De doelman tekent een tweejarig contract in Stadion Galgenwaard. Branderhorst hoopt in Utrecht wel de rol van eerste doelman te kunnen bekleden, nadat hij het afgelopen seizoen reserve was achter Jasper Cillessen.

Branderhorst was in het seizoen 2021/22 een van de uitblinkers bij de Nijmegenaren. De 1,92 meter lange goalie keepte die jaargang alle 34 Eredivisie-duels voor de club en hield daarin tien keer de nul: een prestatie die door slechts twee andere doelmannen in de competitie overtroffen werd. Lars Unnerstall (FC Twente) hield twaalf keer de nul, terwijl Remko Pasveer van Ajax zeventien keer zijn doel schoon hield. Vorig seizoen was alles anders voor Branderhorst. Cillessen keerde terug naar De Goffert en zou het hele seizoen de eerste doelman zijn.

In het TOTO KNVB Bekertoernooi kwam Branderhorst wel in actie. Zo ook op 8 februari van dit jaar, toen NEC in het kader van de achtste finales op bezoek ging bij Feyenoord. In een spectaculaire wedstrijd, die Feyenoord na een 4-4 stand na strafschoppen zou winnen, was Branderhorst één van de absolute uitblinkers. De in Tiel geboren doelman verrichtte toen liefst 23 reddingen: een Nederlands record.

Branderhorst werd bedolven onder de complimenten, maar wist dat Cillessen de eerste doelman zou blijven. "Jasper heeft nog een doorlopend contract en is gehaald als eerste keeper", liet Branderhorst de dag na de bekerwedstrijd tegen Feyenoord weten bij de NOS. "Dat begrijp ik. Maar ik wil ook spelen en als dat hier niet kan, dan moet ik verder gaan kijken. Zolang Jasper blijft, is er voor mij geen toekomst bij NEC." Branderhorst liet zijn contract aflopen en heeft in FC Utrecht nu een nieuwe werkgever gevonden.

Technisch directeur Jordy Zuidam is in zijn nopjes met de aanwinst. "Mattijs is een echte prof en beschikt over een goede mentaliteit. In Tilburg, Maastricht en Nijmegen heeft hij door de jaren heen ervaring opgedaan in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Hij is een allround keeper en werkt goed samen met zijn verdedigers. Een echte teamplayer, die heeft bewezen zijn mannetje te staan op het hoogste niveau.” De 29-jarige Branderhorst begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Willem II/RKC Waalwijk. Via het eerste elftal van de Tilburgers belandde hij op huurbasis bij MVV Maastricht en NEC. Laatstgenoemde club nam hem in 2019 definitief over.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt mij een hele goede aankoop voor fcu

27 juni 2023 om 17:23

Uiteraard. Was 2e keeper bij nec, maar is beter dan menig 1e keepers in de eredivisie.

27 juni 2023 om 18:02

Die heeft inderdaad een aantal dijken van wedstrijden gespeeld

27 juni 2023 om 18:36

Hij was puur 2e keeper geworden door het naam cilissen. Het is echt een goede keeper. Het lijkt erop dat Utrecht eindelijk een beetje normaal aan het inkopen is.

De zoveelste fout van NEC!
Transfervrij en dus gratis de deur uit naar een betere club dan NEC. Dit gebeurt wel heel
Vaak! Branderhorst is sowieso niks minder dan Cillessen maar heeft wel meer toekomst.
Alsof NEC genoeg geld heeft om dit soort domme dingen te doen! 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

27 juni 2023 om 17:24

Eet anders even een snicker..
Normaal gesproken is Cillessen gewoon een top keeper en de onbetwiste nummer 1. Afgelopen seizoen heeft hij slecht afgesloten. Echter heeft hij aan het begin voldoende punten gepakt voor NEC. Hopelijk word Brandenhorst eerste keuze in Utrecht die kwaliteit heeft hij zeker

27 juni 2023 om 17:35

Cillessen is niks beter! Ben zelf NEC fan en zie Cillessen heel vaak keepen. In samenvattingen zie je niet alles!
Heb Branderhorst ook vaak zien keepen. Afgelopen seizoen nog tegen Feyenoord en daar keepte hij de sterren van de hemel!
Dat hij veel punten heeft gepakt is waar. Dat hij veel punten heeft gekost ook!
Het is nooit te bewijzen of Cillessen meer punten gepakt heeft afgelopen seizoen dan dat Branderhorst gedaan zou hebben maar ik gok dat dat niks gescheeld heeft. Als NEC (Boekhoorn) het geld voor Cillessen besteedt had aan een scorende spits dan hadden we geen 13 gelijke spelen gehad!
Maar goed, dat is een andere discussie.

27 juni 2023 om 17:52

“ Als NEC (Boekhoorn) het geld voor Cillessen besteedt had aan een scorende spits dan hadden we geen 13 gelijke spelen gehad!
Maar goed, dat is een andere discussie.”

Niet alleen een andere discussie maar ook een nogal eenvoudige voorstelling van zaken. Jij gaat er dan namelijk vanuit dat Boekhoorn bereid was het geld van de transfer van clubman Cillessen ook bereid was in een spits te stoppen. En dat had je nog maar moeten zien, kan heel goed zijn dat het of Cillessen erbij als extraatje was of helemaal niks aangezien er in principe voldoende budget was om een goede spits te halen (zo zou ik maar eens opzoeken wat Dimata bij Espanyol verdiende, das echt niet misselijk). Dat dat niet gebeurd is, is een tweede, maar ik denk oprecht dat als Ted van Leeuwen of Carlos Aalbers Cillessen in hun schoot geworpen krijgen en het vervolgens blokkeren ze met pek en veren de stad zouden zijn uitgejaagd door precies dezelfde types die nu roepen dat het een blunder is om Brandenhorst te laten gaan.

27 juni 2023 om 19:50

Ik begrijp dat je in samenvattingen niet alles ziet Daarnaast kijk ik, net zoals jou, nagenoeg alle wedstrijden van NEC. Als jou redenatie is dat het nagenoeg niks gescheeld heeft welke keeper meer punten heeft gepakt dan lijkt het mij helemaal logisch dat Cillessen blijft keepen. Hij is namelijk de 1e keus. Cillessen heeft zeker geen uitstekend seizoen gedraaid. De laatste wedstrijden waren gewoon ver beneden niveau. Ik blijf erbij dat hij, vooral in het begin, heel belangrijk is geweest voor NEC. Branderhorst is een hele goede keeper maar heeft ook wel eens steken laten vallen voor NEC. De Wedstrijd tegen Feyenoord was inderdaad grandioos maar ik ga er niet vanuit dat hij elke week zo keept gezien eerdere wedstrijden van hem.

27 juni 2023 om 17:44

Sorry dat ik het zeg maar dit is echt een beetje slap en emotioneel supportersgebral gebaseerd op onderbuikgevoelens. Brandenhorst is een geweldige prof die zich heeft ontwikkeld tot een goede Eredivisiekeeper maar ook niet meer dan dat. Is bijvoorbeeld ook nooit serieus in beeld geweest bij Oranje om maar eens wat te noemen. Keeper in de categorie Vaessen, Van Gassel, betrouwbare sluitpost voor iedere club onder de top 5 en bovenal een zeer sympathieke jongen. Maar Cillessen is echt een betere en vooral completere keeper, daar doen een aantal hele slechte wedstrijden m.i. niet veel aan af. En je kunt wel doen alsof ze bij NEC volkomen achterlijk zijn maar dat is natuurlijk niet zo, enige is dat die wel zo snugger zijn om verder te kijken dan een paar wedstrijden. Maargoed, in Nijmegen is een dag niet genuild een dag niet geleefd.

27 juni 2023 om 17:53

Cillessen was beter inderdaad. Branderhorst is nooit in beeld geweest bij oranje en Cillessen nu ook niet. Het verleden is niet de leidraad maar de vorm van vandaag is bepalend en leidend!
Heeft niks met nuilen te maken maar met verstandig beleid. Zo’n keeper als Branderhorst gratis naar FC Utrecht, dat ieder jaar meedoet om de play-offs, laten vertrekken is kapitaalvernietiging. Dat gebeurt te vaak bij NEC en mede daarom blijft NEC maar aankloten.
Ik blijf erbij dat ik liever Branderhorst en een geweldige spits zie dan een Cillessen en een kansen verkloter zoals we gewend zijn de laatste jaren!
Kwestie van prioriteiten stellen.
Leuk dat een Jasper terugkomt naar zijn “liefde” maar voor mij heeft dat niks van waarde als het geen duidelijke verbetering is ten opzichte van de zittende!
Heb niks tegen Cillessen trouwens hoor maar begrijp het beleid van NEC steeds minder goed!

27 juni 2023 om 18:37

“ Branderhorst is nooit in beeld geweest bij oranje en Cillessen nu ook niet.“

Het is je misschien ontgaan maar in maart keepte hij nog tegen Frankrijk en hij zat in mei/juni nog gewoon bij de voorselectie. Dus hij was zeer recent nog gewoon in beeld, wat je er ook van mag vinden.

“ Het verleden is niet de leidraad maar de vorm van vandaag is bepalend en leidend!”

Tja ik weet niet hoe krap jij ‘het verleden’ definieert maar een keeper bij het grof vuil zetten die tot april een voor NEC-begrippen uitstekend seizoen speelde omdat ie een slechte fase kent is ook niet echt een teken van goed beleid. Gevalletje niet verder kijken dan je neus lang is.

“ Heeft niks met nuilen te maken maar met verstandig beleid. Zo’n keeper als Branderhorst gratis naar FC Utrecht, dat ieder jaar meedoet om de play-offs, laten vertrekken is kapitaalvernietiging.”

Ik denk dat je de transferwaarde van Brandenhorst een beetje overschat. Tis een prima keeper maar zie er niet snel flinke bedragen voor betaald worden. Feit is ook dat in het afgelopen jaar geen enkele club kennelijk bereid was flink de knip voor hem te trekken, zelfs niet na een goed seizoen in de Eredivisie. Dus ik denk dat het met die kapitaalvernietiging ook wel meevalt. De beste man is ook al bijna 30, weet niet hoeveel transfergeld daar nog uit te halen valt.

“ Heb niks tegen Cillessen trouwens hoor maar begrijp het beleid van NEC steeds minder goed! “

Naar mijn mening is het beleid van NEC in jaren niet zo duidelijk geweest als nu. Kern van ervaren spelers zoals Cillessen, Nuytinck, Schone en eerder Barreto die met hun ervaring op echt hoog niveau veel kunnen bijbrengen. Daaromheen jongere spelers die transferwaarde vertegenwoordigen zoals Van Rooij, Sandler, Proper, Tavsan, Cissoko en deze zomer Hoedemakers, Hansen en Larsen. Voor buitenkansjes is men (lees: Boekhoorn) bereid financieel wat extra’s te doen maar er wordt niet met miljoenen gesmeten om redelijk gemiddelde spelers te halen/behouden. Als onze grote vriend Ivan Marquez denkt hier 7 ton te kunnen verdienen dan wordt hij gewoon de deur gewezen. Er wordt geen blij met spelers opengetrokken maar heel gericht gekeken naar wat nodig is. Wat mij betreft duidelijk beleid dat goed te volgen is, met de aantekening dat lang niet alles goed gaat.

27 juni 2023 om 17:59

Geld zat bij de voorzitter die er nu zit toch?

27 juni 2023 om 18:04

Je bedoelt Marcel Boekhoorn denk ik. Die heeft inderdaad genoeg geld, maar is (volgens mij) geen voorzitter. Hij is wel heel belangrijk voor N.e.c.

Keeper van het niveau Branderhorst hoort natuurlijk niet op de bank te zitten bij NEC. Goede stap dit voor die jongen.

Echt een goede keeper. Tegen Feyenoord voor de beker was hij fantastisch

Prima keeper voor Utrecht, hadden nog geprobeerd om Barkas over te nemen van Celtic, maar verdiende voor Utrecht teveel.

Heeft vorig jaar uitstekend gekeept bij NEC en ik verwacht dat hij zeker een versterking is voor Utrecht.
Ik wens hem in ieder geval alle succes, behalve tegen NEC natuurlijk

Uitstekende aankoop wederom van Utrecht.
Lekker bezig daar, misschien dat ze aankomend seizoen een stukje van de ooit uitgesproken ambitie kunnen waarmakenelk jaar is het op papier aardig, maar de praktijk stelt erg telleur.

Hele goede aankoop!
Goede talentvolle keeper, vind dit echt foutje van NEC met een cillissen op zijn retour!

Vond hem goed keepen in het eerste seizoen van NEC in de eredivsie. Was echt wel het slachtoffer van de komst van Cillessen. Ik denk dat Utrecht hier een leuke keeper aan kan hebben. Ik ga er dusnwel vanuit dat Utrecht niet meer in zee gaat met Barkas.

28 juni 2023 om 06:40

Nee Barkas mag transfervrij vertrekken van Celtic, maar zijn salariseisen waren gewoon te veel voor Utrecht, daarom is er doorgeschakeld naar een andere keeper, en ik ben er niet eens heel rouwig om, Barkas was een aardige keeper, maar ook een hele merkwaardige die vooral het spel heel erg vertraagde, wat heb ik me af en toe zitten ergeren aan die man. Hoop dat Branderhorst het goed gaat doen, zeker een leuke aanwinst in ieder geval voor Utrecht

Ik denk dat dit een hele goede transfer is voor Utrecht. Dit is niet alleen een stabiele keeper, maar ook een puntenpakker! Mede dankzij hem niet na één seizoen niet gedegradeerd. Ik ben blij hem volgend seizoen waarschijnlijk weer een wedstrijd te kunnen zien in de Goffert.

Oe a Branderhorst, zing oe a Branderhorst!

Ik vind dit een hele goede aankoop van Utrecht. Voor niets een goede Nederlandse keeper erbij. Ben heel benieuwd!

Hele goede zet van FCU om deze keeper binnen te halen. Goede keeper die komende jaren lekker zijn plek kan innemen.
Ik snap niet dat NEC destijds in zee is gegaan met Cilissen

Bedankt voor je inzet en succes bij FCU

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren