Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ron Jans-effect van korte duur: Utrecht verliest met ruime cijfers van NEC

Zaterdag, 23 september 2023 om 20:45Jan Hoeksema • Laatste update: 00:31

In de tweede wedstrijd onder Ron Jans heeft FC Utrecht ruim verloren van NEC Nijmegen. In De Goffert werd het 3-0 voor de thuisploeg, die wel eerste keeper Jasper Cillessen zag uitvallen met een blessure. Namens de Nijmegenaren kwamen Dirk Proper, Magnus Mattsson en Bas Dost tot scoren. Voor laatstgenoemde betekende het zijn eerste doelpunt van het seizoen, uitgerekend tegen zijn voormalig werkgever.

NEC begon tegen Utrecht met een compleet gewijzigde defensie ten opzichte van het uitduel met PSV (4-0 verlies). Calvin Verdonk stond zaterdagavond linksachter, waar hij in Eindhoven nog centraal geposteerd stond. Daar begonnen tegen Utrecht Philippe Sandler en Bram Nuytinck, terwijl Bart van Rooij rechts in de verdediging startte. Dost verving verder Koki Ogawa in de spits. Jans voerde noodgedwongen één wijziging door bij Utrecht. Vasilis Barkas was niet fit genoeg om te spelen, wat betekende dat voomalig NEC-doelman Mattijs Branderhorst tussen de Utrechtse palen mocht beginnen.

De eerste helft kende hoogte- en dieptepunten voor de Nijmegenaren. Na bijna een halfuur spelen ging doelman Cillessen plotseling op de grond zitten. De ervaren sluitpost was geblesseerd geraakt bij het wegtrappen van de bal en moest vervanger worden. De twintigjarige Robin Roefs kwam voor hem in de ploeg, wat zijn debuut in het betaald voetbal betekende. Meteen na deze wissel kwam NEC op voorsprong. Proper schoot hard binnen na een afvallende bal: 1-0. Vlak daarna was het alweer raak via Mattsson, die binnen kon schieten na een mislukte doelpoging met het hoofd van Bart van Rooij: 2-0.

In de tweede helft werd de schade voor Utrecht nog groter toen hun voormalig spits Bas Dost mocht aanleggen vanaf elf meter. Even daarvoor had Mark van der Maarel een overtreding begaan op NEC'er Rober González, waarna scheidsrechter Dennis Higler - na ingrijpen van de VAR - de bal op de stip legde. Dost wist wel raad met deze kans en schoot de strafschop binnen: 3-0. Na deze goal begon al snel een slotoffensief van Utrecht, ingeleid door vier wissels van trainer Jans na een uur spelen. Het mocht echter niet baten voor de Domstedelingen, die wel nog enige mogelijkheden kregen. Doelman Roefs onderscheidde zich met een aantal goede reddingen, waardoor de 3-0 stand op het scorebord bleef staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door korenaar)

Eerste helft penalty situatie met boussaid was een strafschop. 2e helft met v/d Maarel discutabel. Verder verdiende overwinning NEC

23 september 2023 om 20:54

Idd verdiende overwinning voor NEC. Vind de keuzes voor wel en geen penalty behoorlijk discutabel, maar los daarvan was t van Utrecht zijde erg matig. Ze komen voorin echt wat te kort en de verdediging blijft een zwakke schakel.

23 september 2023 om 20:54

Haha, hoe eenzijdig kun je 2 momenten beoordelen. De eerste helft was naar mijn idee helemaal niks. Het blijft nog steeds een contact sport. En de 2e had van de Marel gewoon de bal moeten spelen. Nu mist hij die, en gooit hij z’n kont naar achter. Makkelijk gegeven maar je kan hem geven. Inderdaad volkomen verdiende 3 punten. Heerlijk

24 september 2023 om 06:40

Net zo eenzijdig als jij deze beoordeeld. Vd Marel tikt wel degelijk de bal weg, blokt dan erg onhandig zijn tegenstander. Ja je kan hem geven, maar die speler van NEC had sowieso nooit meer bij de bal kunnen komen. In de eerste helft had zeker een penalty moeten zijn, hij werd in de 16 aan zijn shirt/schouder beetgepakt. Ja makkelijk liggen idd, maar zo heeft Utrecht ze ook vaak zat tegen gehad. Die opmerking dat het contactsport is, vind ik altijd zo’n dooddoener. Die term wordt er altijd bijgehaald als het men goed uitkomt zeg maar….

24 september 2023 om 09:13

Die opmerking dat 'hij nooit meer bij de bal kon komen', vind ik ook een dooddoener. Overtreding is een overtreding en waar de bal is, is irrelevant.

24 september 2023 om 00:54

Ik vond de overtreding van Van Maarel zeker niet discutabel. Hij gaat bewust met zijn benen omhoog om de NEC speler te hinderen danwel te tackelen. Utrecht was de 2e helft sterker maar uiteindelijk inderdaad een verdiende overwinning van NEC

Heerlijke overwinning van nec , goed debuut van Roefs

Van der Maarel kan echt niet meer en hij is vandaag schuldig aan 2 tegengoals. Ongelooflijk dat zijn contract elke zomer wordt verlengd en degene die wel van waarde kon zijn voor ons (dost) kreeg geen nieuw contract en maakt vandaag de 3e goal van NEC. Zie hier een voorbeeld van het wanbeleid van Jordy Zuidam. Ondanks dat we een nieuwe trainer hebben moet hij zijn conclusies trekken en opstappen.

23 september 2023 om 20:58

Mee eens we hebben best leuke spelers er tussen lopen maar het blijft een teamsport en uiteindelijk missen we op bepaalde posities spelers en hebben we op sommige posities juist teveel spelers. Het grappige is wel iedereen ziet het behalve Zuidam. Een goede cv , een nr 6 en een spits erbij en het ziet er al heel anders uit.

23 september 2023 om 22:46

Ik vond Flamingo ook erg onzeker ogen en had ook een aantal slechte acties, dus dat helpt ook niet. Saignan vind ik normaal ook niet zo zeker, maar viel wel goed in. Al was het kwaad toen al geschied. Dat je als Utrecht zijnde Dost laat gaat en vervolgens Lidberg voor een half miljoen (volgens mij) haalt, is wel vreemd, ja.

Terechte uitslag met een fris voetballende NEC. Na de 3-0 gingen ze wel weer inzakken, maar Utrecht aan de bal is zo zwak. Met een overschatte trainer als Jans en een overschat elftal wordt het dit jaar misschien net linkerrijtje.

Die Branderhorst ook papzak van een keeper die normaliter terecht op de bank zit.

23 september 2023 om 22:21

Wel lekker onderbouwd met een overschatte trainer, leg het eens uit waarom? In NL met veel ploegen goed of boven verwachting gepresteerd, krijgt een Utrecht waar hij zelf net is ingestapt met een aantal uitgerangeerde oudjes en jonge spelers die goed kunnen worden. Zit voldoende potentie in vind ik

23 september 2023 om 23:41

Waarom is Jans overschat haha die heb ik echt nog nooit gehoord.

Wat een drama weer al zet je Mourinho of Pep voor deze groep zelfs hun krijgen dit zooitje niet aan het voetballen. Volgende week de degradatie kraker tegen Almere hopelijk kunnen we daar punten pakken. Nec fans gefeliciteerd

23 september 2023 om 21:15

Je bent wel erg negatief. Spelers kunnen echt wel voetballen maar het zelfvertrouwen ontbreekt. Komt allemaal goed. Jullie hebben immers één toptrainer (al is hij niet zo goed als onze Josef :-)

Bedankt Ron, rot maar weer op!

Nee grapje, maar hij zit er alleen voor de thuiswedstrijden, gezien zijn belofte over de productie van doelpunten thuis. Uitwedstrijden doet Ron niet aan.

23 september 2023 om 21:17

In uitwedstrijden pakt Ron inderdaad veel minder punten, was bij Twente ook al zo.

24 september 2023 om 02:15

Ach, vorige week uit gewonnen. Vandaag uit verloren. Dus dat klopt gewoon niet.

24 september 2023 om 10:25

Hahahah ik vond m mooi! Komt wel goed met Utrecht, minder jaar maar meer ook niet. Ik blijf die Boussaid een interessante speler vinden. Hoop dat Twente die ooit aan kan trekken echter kunnen wij de salarissen v Utrecht niet betalen.

Tja eigenlijk een hele zorgeloze avond waarin de buit na iets meer dan 50 minuten al binnen is. Niet verwacht maar is ook wel eens fijn. Al moet ik zeggen dat Utrecht er het eerste uur echt helemaal niks van bakte, die zijn de eerste helft gewoon niet eens in de buurt geweest van een serieuze doelpoging. NEC had wat dat betreft Cillessen gewoon kunnen wisselen voor een veldspeler, had weinig uitgemaakt.

Zo zie je dat als het maar een beetje fatsoenlijk staat er echt wel kwaliteit in dit NEC zit. Blijft enorm zonde van die eerste twee wedstrijden want zeker Excelsior thuis mag je eigenlijk niet verliezen als je wat wilt.

(Zul je zien dat de boel volgende week tegen Vitesse massaal door de ondergrens zakt. Dan heb ik dat bij deze even mooi gejinxed)

24 september 2023 om 02:52

Zeker zonde die eerste twee wedstrijden.

Zullen we weer?

1. Sontje lijkt in een stijgende vorm te zijn terecht gekomen, veel mislukt nog, maar je ziet het vertrouwen groeien.
2. Sandler is de rust zelve voor dit NEC, met Mees achterin was het meteen wat chaotisch.
3. Wat een heer-lijk debuut voor Roefs. Zo zenuwachtig als hij was toen zijn warming up shirt uit ging, zo vol vetrouwen was hij na zijn eerste redding. Mooi dat jongens als Bram, Sandler, Dirk hem allemaal steunen.
4. Op de een of andere manier is het zonde dat onze Japanner met zijn werklust bankt vandaag, ondanks hoe blij ik ben met Bas. Misschien een 4-4-2 variant met een ruit op het middenveld met een beetje een vrije rol voor Sontje achter deze twee heren?
5. Succes volgende week zondag maat.

Wat hebben we heerlijk kunnen juichen voor Robin Roefs. Top debuut met een paar hele mooie reddingen😍! Hopelijk volgende week eenzelfde resultaat als vandaag. ❤️💚🖤

Zelfs Ron Jans kan Utrecht niet helpen, Utrecht is gewoon gedoemd om te degraderen helaas, het is zo’n mooie voetbalclub.

23 september 2023 om 23:35

In het begin bij Groningen won hij ook niet direct alle wedstrijden. Het zou wel een wereldwonder zijn als hij vanaf dag 1 ineens alle wedstrijden zou winnen. Het is veel te voorbarig om te denken dat Utrecht gaat degraderen, ik zie het niet gebeuren.

24 september 2023 om 03:24

Tuurlijk alleen heeft Utrecht gewoon een selectie wat niet op elkaar ingespeeld is, en zelfs niet goed genoeg voor de eredivisie.

24 september 2023 om 09:15

Zolang Volendam en Almere in de eredivisie spelen zijn de andere ploegen 200% zeker dat ze niet rechtstreeks degraderen.

Ik ben die het zal zeggen als Meijer er tactisch een potje van maakt, maar vanavond had hij de zaken erg goed voor elkaar. Sterker nog, dit is misschien de beste thuis wedstrijd onder Meijer ooit die ik gezien heb.

Verder vond ik Hansen zeer fris spelen, speelde Van Rooij eindelijk een goede pot, geeft het centrum Nuytinck & Sandler veel rust en is Dost echt een wapen voorin. Als allerlaatste echt grote complimenten aan Roefs. Wat een debuut, wat een rust en wat een reddingen. Twintig jaar, maar hij deed het alsof hij er al jaren stond. Ook aan de bal zowel met links als rechts zeer comfortabel. Genieten!

Hahaha hele eredivisie slaat nergens meer op. Enorme uitslagen van topploegen die in Europa enorm onderuit gaan. Echt, het gaat nergens meer over. 90% vd pleoegen speelt nergens om en doen meer aan verkoop spelletjes dan aan voetbal. Ik ben er behoorlijk klaar mee zo onderhand.

24 september 2023 om 00:59

Arsenal of Almere City is wel even een verschil hè. Man man man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Excelsior16-3
12.NEC15-2
14.FC Utrecht13-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. HansenAanvaller141
D. ProperMiddenvelder132
L. SchöneMiddenvelder120
Koki OgawaAanvaller124
J. CillessenKeeper110
Y. BaasVerdediger122
L. Olden LarsenAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

71 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren