Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Revanche na ‘oneerlijke’ keeperswissel in Eredivisie: ‘Het was tijd om te gaan’

Laatste update:

Mattijs Branderhorst is maar wat blij met zijn transfer naar FC Utrecht. Vorig jaar, tot ergernis van hemzelf, moest de doelman genoegen nemen met een reserverol achter eerste keus Jasper Cillessen. Toch wist Branderhorst afgelopen seizoen indruk te maken en verdiende daarmee een transfer naar de Domstad. Daar moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Fabian de Keijzer.

"Er zijn weinig tweede keepers die een stap omhoog maken. Daar ben ik blij mee", zegt Branderhorst in gesprek met RTV Utrecht. Als doelman van NEC wist Branderhorst in het seizoen 2021/22 tien keer zijn doel schoon te houden. Toen veranderde er iets in de keeperspikorde bij de Nijmegenaren. "Daarna kwam Cillessen en dan is het weer zitten. Het perspectief bij NEC was er niet meer en dan is het tijd om te vertrekken", aldus Branderhorst.

Er kwam toch nog één bekerwedstrijd waarin Branderhorst echt uitblonk. In de Kuip tegen Feyenoord keepte de doelman in februari de wedstrijd van zijn leven. "Dat zet je weer even in de etalage. Dan gaat het lopen", aldus de sluitpost. Nu, bij FC Utrecht, hoeft Branderhorst Cillessen niet langer voor zich te dulden, maar krijgt hij te maken met Fabian de Keijzer. De Keijzer was vorig jaar basisspeler maar raakte geblesseerd, waarna FC Utrecht niet aarzelde en besloot Vasilis Barkas te huren. Barkas genoot voor de rest van het seizoen bijna altijd de voorkeur boven De Keijzer.

Branderhorst zelf is duidelijk in zijn doelstelling voor volgend jaar: eerste keeper worden. "Ik ken Fabian goed en kan goed met hem overweg. Hij is een fijne collega, wij voeren een normale concurrentiestrijd. Maar het doel is duidelijk: ik wil hier onder de lat staan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelijk heeft hij.

Ondanks dat Cillessen wilde terugkeren, had NEC het salaris mijns inziens in een veldspelers moeten investeren. Branderhorst was en is een uitstekende keeper en Cillissen was eigenlijk totaal niet nodig.

6 juli 2023 om 15:59

Cillessen wordt grotendeels door Boekhoorn betaald. Het is een jongen van de club die hij graag terug zag keren. Het geld wat hij uitgeeft aan Cillissen zou hij niet in transfers/andere spelers stoppen.

Ik zou het graag anders zien, maar dit is eenmaal de realiteit. Zonder Marcel zouden we nu nog in de kkd zitten...

6 juli 2023 om 18:53

Hij heeft ook een paar wedstrijden echt punten gepakt met veel reddingen..

Brandenhorst is inderdaad een beetje ten onrechte aan de kant geschoven. Had een goed seizoen, dan komt jappie die hier en daar nog wel eens blunderde. Maarja een ontevreden cillessen wil je ook niet hebben, want dan zijn de rapen gaar

6 juli 2023 om 16:25

Onzin natuurlijk. Branderhorst was een prima keeper en de komst van Cillessen was geen must, maar we moeten niet net doen alsof Cillessen een of andere grabbelaar was voordat ‘ie arriveerde. Hij heeft in de slotfase van ‘t seizoen geblunderd, maar is in ieder opzicht een betere keeper dan Branderhorst.

6 juli 2023 om 18:19

Helemaal niet ten onrechte. Cillessen is een betere keeper en was de nummer 1 van Oranje. Als je als NEC zijnde de beste keeper van Nederland kan halen, die ze ook nog eens zelf opgeleid hebben, dan moet je dat natuurlijk altijd doen. Branderhorst is een goede keeper, begrijp me niet verkeerd. Maar Cillessen is absoluut beter.

7 juli 2023 om 13:22

Onzin, alsof wij nee zouden zeggen als Virgil, Suarez of Tadic terug willen komen. Dan kijken we echt niet naar de vorm van de huidige speler. Het naamsbekendheid alleen al levert de club zoveel meer op dan een keeper die niks meer is dan een simpele eredivisie keepertje.

NEC had met Brandenhorst een prima keeper, het was totaal onnodig om Cillessen te halen.

6 juli 2023 om 16:00

Brandenhorst heeft ook zijn foutjes gekend bij ons hoor. Het is dat hij ontzettend goed heeft gekeept in de handvol wedstrijden die hij dit jaar heeft gespeeld. Bij iedereen blijft de wedstrijd in de Kuip hangen, en dat is volkomen logisch. Ik gun hem van harte deze stap en dat hij een basisplaats weet te veroveren!

6 juli 2023 om 16:04

Dus als je een prima keeper hebt en er is een betere keeper, kind van de club die terug wil komen, moet je hem maar de deur wijzen?

Brandenhorst moet niet piepen. Het is geen kleuterklas, maar een volwassenmensenwereld. Als een club denkt zich te kunnen verbeteren dan moeten ze dat doen. Brandenhorst heeft gewoon zijn centjes gekregen toch?

6 juli 2023 om 16:16

Het is inderdaad geen kleuterklas, dus als een kind van de club terug wilt komen terwijl die positie al prima bezet is, dan moet je hem inderdaad de deur wijzen. Er waren genoeg andere posities die NEC met dat geld had kunnen versterken.

Naast de extra kosten die voor Cillessen gemaakt zijn, is ook de ontwikkeling van Brandenhorst geremd. NEC beroofd zichzelf daarmee ook van een mooie transfersom.

6 juli 2023 om 16:22

Cillessen wordt grotendeels door Boekhoorn betaald. Het is een jongen van de club die hij graag terug zag keren. Het geld wat hij uitgeeft aan Cillissen zou hij niet in transfers/andere spelers stoppen.

6 juli 2023 om 16:24

Ik vind Cilessen nou niet echt een betere keeper. Hij heeft meer ervaring, maar als je de blunders bij Cillissen bekijkt, dan is hij echt niet top. NEC is dom geweest om Cillissen te halen. Hij drukt op het budget en zorgt voor onrust.

6 juli 2023 om 16:39

Iedereen die praat over zijn blunders vind ik maar populistisch. 85 van het seizoen heeft Cillissen gewoon meer dan prima gekeept. In de laatste 5/6 wedstrijden heeft hij wat domme fouten/blunders gemaakt. Dat hangt nog bij deze populisten in het hoofd. Maar het is niet dat Cillissen het hele seizoen fouten heeft gemaakt die NEC punten heeft gekost.

Daarnaast is Brandenhorst ook al 29, dus over welke ontwikkeling hebben we het? Het is geen talent van 18/20 jaar die de tent uit wordt gejaagd he. Volgens mij heeft de helft hier geen idee waar ze het over hebben.

6 juli 2023 om 16:39

Cillessen niet echt beter noemen, is echt hilarisch. Branderhorst is een degelijke keeper, maar heeft slechts 1 seizoen op het hoogste niveau gekeept en moest verder overal strijden voor z’n plek. Cillessen heeft dit seizoen tegen Vitesse en Heerenveen lopen blunderen, maar heeft ons ook vele malen gered. Alleen die clipjes zie je niet voorbij komen op de Instagram-pagina van ESPN.

6 juli 2023 om 16:51

“ Iedereen die praat over zijn blunders vind ik maar populistisch.”

Het is gewoon elkaar napraten, beetje achter de meute aanlopen maar totaal niet in staat het grotere plaatje te bekijken en het hele seizoen in oogschouw te nemen. Je ziet met Bijlow nu een beetje hetzelfde gebeuren, die kan er nu opeens ook niet veel meer van (met de aantekening dat er bij Cillessen ook nogal eens hard op de man wordt gespeeld). En helaas zie je dat mensen daar nogal gevoelig voor zijn en er achteraan hollen. Kuddegedrag tot en met.

6 juli 2023 om 16:04

Met het geld wat beschikbaar ws leek het een bizarre transfer. Helaas heeft het niet goed uitgepakt. Maar het leek eop alsof NEC de eerste keeper van het Nederlands elftal had binnen gehaald. Dat is een once in a lifetime kans voor NEC. Achteraf is het een onnodige keuze geweest. Maar je kan de club niet kwalijk nemen. Een jongen van de club en wellicht een van de spelers met de hoogste statussen ooit die in wat nog zijn hoogtijdagen hadden moeten zijn trugkeert.

6 juli 2023 om 18:23

Cillessen heeft misschien op drie wedstrijden na nog steeds een fantastisch seizoen gedraaid. Cillessen heeft zeker in de eerste seizoenshelft echt punten gepakt voor NEC.

Het is hem gegund, hopelijk een sterke laatbloeier a la Pasveer.

Ik begrijp dat een hele hoop mensen alleen de wedstrijd van Brandenhorst tegen Feyenoord hebben gezien. Brandenhorst is een hele degelijke keeper maar het was zeker geen oneerlijke wissel met de komst van Cillessen. Brandenhorst is in zijn eerdere seizoenen bij NEC ook niet altijd onbetwist geweest.

6 juli 2023 om 16:31

Ik vraag me altijd als iemand roept dat Brandenhorst niks minder of zelfs beter dan Cillessen is hoeveel hele wedstrijden dat soort typetjes zowel vorig als dit seizoen van NEC gekeken hebben. Ik denk heel weinig. En wat ongetwijfeld ook meespeelt is dar Cillessen de publieke opinie tegen heeft, het kennelijk lekker populair is om te doen alsof hij er niks van kan en te roepen dat Brandenhorst evengoed of zelfs beter is. Zullen mensen niet snel toegeven maar speelt sowieso een rol. En daar bovenop heb je ook nog dat van Cillessen als (voormalig) international bij zijn komst veel meer verwacht werd dan van een Brandenhorst die uit de KKD kwam en bij wie, bij wijze van, iedere redding mooi meegenomen was. Rond beide keepers heerst een totaal anders verwachtingspatroon en als gevolg daarvan ook andere maatstaven ter beoordeling. Zeggen dat Brandenhorst even goed of beter is dan Cillessen is een beetje hetzelfde als zeggen dat een kind dat op de HAVO een 7 haalt net zo slim of misschien wel slimmer is dan een kind dat op het VWO een 6,5 haalt. En dat is natuurlijk niet zo. Als Brandenhorst volgens dezelfde maatstaven beoordeeld zou worden als Cillessen dan zouden er hele andere oordelen uit rollen. Kan me ook geen een aspect van het keepen bedenken waarop Brandenhorst echt beter is (reddingen, meevoetballen, hoge ballen, van je lijn keepen etc.)

Heb Brandenhorst persoonlijk altijd een degelijke keeper gevonden die weinig gekke dingen deed. Gun hem die stap naar Utrecht ook van harte. Maar anderzijds vond ik het ook geen Jones, Babos, Gentenaar of Cillessen. Dat zijn/waren echt topkeepers voor NEC die heel veel punten pakte, op dat niveau heeft Brandenhorst nooit gezeten.

6 juli 2023 om 16:57

Helemaal mee eens! Het is helaas zo dat de clipjeskijkers alleen nog maar de potten van Cillessen tegen Vitesse en Heerenveen kunnen herinneren (waar ‘ie overigens dramatisch in de fout ging) en van Branderhorst tegen Feyenoord. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Nou, Branderhorst was fantastisch in De Kuip, maar keepte een vrije saaie pot tegen Fortuna Sittard, waarin hij niet opviel. Hij deed geen schokkend slechte dingen (hoewel een bal over de zijlijn getrapt door Cillessen een artikel waard is), maar verrichtte ook geen bijzondere reddingen. Ik gun het Branderhorst dat ‘ie redt bij Utrecht, maar ik hoop wel dat ‘t nu klaar is met dit ‘oneerlijke concurrentie’-verhaal.

Als je als club een betere speler kunt krijgen moet je er altijd voor gaan. Probleem met keepers is dat ze doorgaans nooit invallen en minuten kunnen maken.

Als Zheroukki volgend jaar beter als Wieffer blijkt te zijn dan zal Wieffer ook moeten banken ondanks een fantastisch (half) debuutseizoen bij Feyenoord. Slechte vergelijking want ze kunnen ook samen spelen maar wilde een vergelijking waarin iemand die het goed doet wel vervangen kan worden.

Die hele aura om Cillessen heen is gewoon negatief. Overal waar die komt allemaal irritaties. Als je in de casino aan het winnen ben en Cillessen komt naast je staan verlies je alles binnen een paar minuten.
Goed dat deze keeper een stap hoger kan maken en weg blijft uit de buurt van Cillessen.

Er waren heel veel supporters bij NEC die toendertijd in de KKD Alblas een betere keeper vonden dan Branderhorst. Kijk nu. Branderhorst naar FC Utrecht en Alblas bij TOP Oss.... Branderhorst het is je gegund!

6 juli 2023 om 18:21

Alblas is ook zeker een talentvollere keeper. Bij hem zaten langdurige blessures gewoon in de weg. Branderhorst heeft toen zijn kans gepakt en inderdaad eens hoe het allemaal gelopen is.

6 juli 2023 om 19:07

Niet alleen veel supporters maar ook de technische staf die beide spelers dagelijks aan het werk zagen vonden Alblas beter aangezien die driekwart van het seizoen de voorkeur kreeg, alhoewel die twee wel heel dicht bij elkaar lagen. Puur qua talent (wat lang niet alles zegt) vond ik Alblas ook in veel de betere keeper (reflexen, meevoetballen) maar die is compleet gesloopt door twee zware knieblessures. Is daarna ook nooit meer dezelfde geworden, voor mijn gevoel veel minder ‘explosief’ en een stuk slomer dan voor zijn blessures. En dan eindig je bij Oss of op de bank bij Excelsior. Soms kan het raar lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren